Dodaj do ulubionych

Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele ta...

• abba15 w UBekistanie tałałatajstwo się panoszyło bezkarni 19.03.07, 09:25
      w UBekistanie tałatajstwo panoszyło się bezkarnie
      lecz teraz owo tałatajstwo kończy w więzieniu marnie!

• nick51 Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele ta.. 19.03.07, 09:33
      Pierwszy odważny głos w sprawie dr Mirosława G. Zarzuty jakie postawiła
      prokuratura dr Mirosławowi G. Możan by całkiem spokojnie dopasować i oskarżyć
      kazdego ordynatorra. Pytanie dlaczego dotyczą one jedynie Morsława G.? Pracuję
      w szpitalu, ale nie jestem lekarzem. Widzę jak rodziny chorych lub sami
      pacjenci czują się zobowiązani podziekować lekarzowi, którey ich leczy. Te
      pokazywane koniaki, wieczne pióra czy zegarki napewno dostał jako dowody
      wdzięczności za wyleczenie. Przecież nikt nie zmusza i zamawai u pacjenta
      koniaków, których nie jest w stanie wypić, czy długopisów i zegarków, bo
      przcież na rece jest miejsce na jeden zegarek. W tyn zawodzie zdarzają sie
      poraźki, i zeznania zebrane przez p[rokuraturę pochodzą prawdsopodobnie od osób
      niezadowolonych z leczenia ich rodziny - chcą się zemścić za to, że niezdołał
      im pomóc. Proszę zwrócić uwagę na bezpodstawną brutalnośc i metody działania z
      jaką działają resorty działajace pod nadzorem prokuratury. Prokuratura pod
      władza min Ziobro działa w myśl zasady "pokażcie mi człowieka, a kij na niego
      =siuę znajdzie".
      • koloratura1 Zbrodnia Ziobry: podłość czy głupota? 19.03.07, 11:16
        nick51 napisała:

> Pierwszy odważny głos w sprawie dr Mirosława G. Zarzuty jakie postawiła
        > prokuratura dr Mirosławowi G...

Ależ prokuratura NIE POSTAWIŁA mu jeszcze żdnych zarzutów!
        I nie wiadomo czy i jakie postawi.

A zbrodnia (z pełną świadomością używam tego określenia) Ziobry polega na tym,
        że swoją konferencją prasową sprawił, iż Polacy, nawet ci, co próbują nie dać
        się Zeru zwariować i występują w obronie lekarza, w większości są przekonani,
        że ma już on zarzut prokuratorski (co jest nieprawdą!) i tylko sąd jeszcze go
        nie zdążył - w większym lub mniejszym stopniu - udowodnić.

Nie wiem, czy to, co zrobił Ziobro, było przejawem głupoty, braku wiedzy
        prawniczej oraz rozumienia zsad prawa (co w przypadku osoby z prawniczym
        wykształceniem byłoby dziwne ale nieniemożliwe), czy też początkiem przemyślanej
        nagonki na lekarzy w świetle grożących strajków tychże.
        (Porównaj "syjoniści" Gomułki i nagonka na studentów oraz różnych, jak byśmy to
        dzisiaj powiedzieli, wykształciuchów w r.1968).

M
    • gajane4 Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele ta.. 19.03.07, 09:36
      Nie żaden uraz. To najzwyczajniej g...rz, któremu przewróciło się w głowie i
      któremu wydaje się, że jest wielkim politykiem.
      • brzoza36 Re: Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele 19.03.07, 09:49
        Polacy mają problem ze sobą . Rozwarzają czy kłamstwo było dobre czy złe , czy
        kradzież była dobra czy zła ? Czy zło bywa dobre czy złe ?
        Trzeba powrócić do podstaw .
        • abba15 Polacy? ....to UBowcy odwracają kota ogonem! 19.03.07, 10:05
          brzoza36 napisał:
          > Polacy mają problem ze sobą . Rozwarzają czy kłamstwo było dobre czy złe , czy
          > kradzież była dobra czy zła ? Czy zło bywa dobre czy złe ?
          > Trzeba powrócić do podstaw .
          • tw_wielgus Re: Polacy? ....to UBowcy odwracają kota ogonem! 19.03.07, 10:15
            abba15 napisał:

Abba masz jakieś "brudy za paznokciami". Tata był w SB?, mama donosiła na
            Wałęsę?
            Próbujesz w ten sposób odkupić grzechy ?
          • pierot6 abb15.. won z forum SB-cki śmieciu ! 19.03.07, 10:52
    • antoni_s Dowód upadku moralnego 19.03.07, 09:58
      "Ale jeżeli pan znajdzie w Polsce lekarza zabiegowca, który przysięgnie, że
      nigdy po operacji nie wziął nic w dowód wdzięczności, to trudno mi będzie w to
      uwierzyć."

Mój pradziadek był lekarzem. Jego synowie dostawali stypendia dla dzieci z
      niezamożnych (!) domów i musieli od 12 roku życia dorabiać korepetycjami, żeby
      zapłacić za stancję.

• edi54 Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele ta.. 19.03.07, 10:06

To ,ze Ziobro jest zerem widac od poczatku i to golym okiem.Niestety,
      wsrod pospolstwa "ziobrowskie" zachowania budza aplauz wiekszosci.Bo
      powszechnym grzechem w tym kraju jest zawisc wobec tych wszystkich,
      ktorym cos w zyciu sie udaje.Zatem bardzo latwo wzniecac "ziobrowskie"
      nastroje.Tu nie ma nic innego jak tzw. dzialanie pod publiczke.
      Motloch idzie na to ,jak mucha na lep.
    • mwirek To takie podejście prowadzi do wynaturzeń 19.03.07, 10:07
      Jestem mocno zdziwiony czytając wypowiedź pana profesora, choć biorąc pod uwagę
      moje doświadczenie nie powinienem być zaskoczony. Chcę tylko powiedzieć, że
      własnie takie podejście jak uważam doprowadziło do wynaturzeń już w latach 60.
      Wynaturzeń, to znaczy bezwzględnego żerowania na zdrowiu dzieci i uczuć
      rodziców. Również znany autorytet, chirurg ortopeda, żołnierz Powstania
      Warszawskiego, sławna klinika OMEGA w centrum Warszawy. I takie oto obrazki.
      Rodzice stojący przed wejściem do dworca Centurm i machający do swoich dzieci
      wyglądających w oknach. Dlaczego? Za każdym razem matka, aby wejść do swojego
      dziecka na oddział musiała dać solidną łapówkę lekarzowi dyżurnemu za wypisanie
      przepustki, następnie łapówkę windziarzowi (schodami nie wolno było podejść).
      Ja tam leżałem prawie cały rok. Mama wchodziła do mnie 2, 3 razy w tygodniu.
      Kosztowało to duzo pieniędzy. Po bardzo poważnej operacji była prywatnie
      wynajęta pielęgniarka (to nie łapówka? czy nie jest obowiązkiem szpitala
      zapewnienie opieki?). Niestety, nie było jej przy mnie. Na szczęście spadłem z
      łóżka. Był huk. Więc pielęgniarka przyszła. Okazało się, że gips do pasa jest
      za ciasno założony i noga była cała sina. Lekarz przeciął gips, powiedział że
      pół godziny dłużej to trzeba by nogę amputować. Następnego dnia ponowne
      usypianie i zakładanie nowego gipsu. Ale powstały już bezpowrotne zmiany w
      nodze. Rana prawie przez rok się nie goiła. Miałem wtedy 11 lat. Inne operacje
      przebiegły pozytywnie. Ale nie zmienia to faktu że szpital zrobił ze mnie
      inwalidę. Dał dziecku legitymację na całe życie. Teraz, po zmianie systemu ja
      muszę ponosić częściową odpłatność za środki ortopedyczne. Zawinili łapówkarze
      lekarze i pielęgniarki. Wypowiedź pana profesora to jest ugruntowany pogląd
      lekarzy pracujących w tym systemie od klikudziesięciu lat.
      • brzoza36 Re: To takie podejście prowadzi do wynaturzeń 19.03.07, 11:00
        no tak , ale broniący świństw w medycynie ludzie są zwykle zdrowi lub należą do
        zawodu ..., nieliczmy więc , że cos zmienią bo do tego ciagną nezłe korzyści
        materialne
    • antonioni1 Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele ta.. 19.03.07, 10:09
      Ktoś nazwał Ziobrę zerem, tylko nie pamiętam kto. Przyjdzie krysta na Matyska.
      Ziobro dziś młodo wyglądający będzie o ile dożyje starszym panem, który zgłosi
      się do kardiologa a potem do kardiochirurga. Ale wtedy żaden kardiochirug nie
      podejmie się ryzyka, by go operować.
    • luigi22 Profesor jest szczery do bólu :) 19.03.07, 10:21
      Ale jeżeli pan znajdzie w Polsce lekarza zabiegowca, który przysięgnie, że nigdy
      po operacji nie wziął nic w dowód wdzięczności, to trudno mi będzie w to uwierzyć.

No to już chyba więcej nie trzeba wyjaśniać. A pyzatym, profesor jest strasznie
      zdziwiony, że można zamknąć kogoś za korupcję(przestępstwo) i zbieranie
      materiałów dowodowych przez CBA to wg niego nagonka
      • enterka05 Re: Profesor jest szczery do bólu :) 19.03.07, 11:56
        >> Ale jeżeli pan znajdzie w Polsce lekarza zabiegowca, który przysięgnie, że
        >> nigdy po operacji nie wziął nic w dowód wdzięczności, to trudno mi będzie
        >> w to uwierzyć.

> No to już chyba więcej nie trzeba wyjaśniać.

A owszem, trzeba. Że ludzie czasami zwyczajnie i bez żadnego podtekstu chcą
        komuś podziękować i coś w tym podziękowaniu przynoszą. Ja sama na przykład w
        studenckich czasach przyniosłam w podziękowaniu lekarzowi który coś mi wcześniej
        wycinał zdając przy okazji jakiś egzamin... własnoręcznie wykonaną maskotkę do
        powieszenia w samochodzie. Bo się starał, bo się starali żebym się nie bała, bo
        było miło i sympatycznie - i chciałam się czymś sympatycznym odwdzięczyć.
        Zaliczamy do łapówkarstwa?... ;-) No bo zabiegowiec "coś" przecież wziął...

A poza tym jeśli kwiaty, słodycze, jakiś prezent (nie pieniądze) otrzymane od
        pacjenta po zakończeniu leczenia są łapówkarstwem, to chyba tak samo są nimi na
        przykład przyjęcie przez wychowawcę kwiatów czy prezentu od klasy na koniec roku
        czy koniec szkoły, przyjęcie przez promotora kwiatów od magistranta po
        obronie... Może nie dajmy się zwariować?....
    • milo_1 CBA przyczyniło się w ten sposób do eutanazji..... 19.03.07, 10:23
      ...."z urzędu"......wielu chorych majacych choc cien nadzieji na życie....Ale
      niestety po tym całym zamieszaniu ,które rzeczywoście ma drugie dno wielu
      lekarzy już odstąpiło od operacji bojąc się ponosić konsekwencje za ryzyko
      zawodowe i jeszcze większa ilość odstąpi z podanych wyżej przyczyn....
      W ten sposób zmniejszy sie ilość rencistów i emerytów a przyrost naturalny,który
      jest mierzony stosunkiem ilości narodzin do zgonów będzie na dość wysokim
      poziomie........
      No i ile oszczednośći w kasie państwowej,odpadną renty,emerytury,refundacje za
      leczenie itd....itp....
      To jest polityka państwa prorodzinnego.......

Jeszcze jest jeden aspekt sprawy,jeżeli prawdą jest ,że min.Ziobro polecił
      wszcząć śledztwo w sprawie zgonu swojego ojca ,to jak to się ma do wiary ,że
      życie i śmierć jest sprawą BOSKĄ.........
      Tak jak nie należy odbierać życia poczętemu bo to jest niezgodne z doktryną
      wiary .....tak samo nie można kwestionowac faktu śmierci ...widocznie Bóg tak
      chciał........
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=59259467&wv.x=2&a=59262412
      • uchachany To bardzo słuszny, państwowotwórczy aspekt tej 19.03.07, 13:03
        sprawy :-). Winszuję spostrzegawczości :-). Rzeczywiście leży w interesie
        państwa, by ograniczyć leczenie najcięższych przypadków - drogie i zwykle
        obarczone dużym ryzykiem. A uratowani pacjenci i tak zwykle mają zdrowie
        sterane do tego stopnia, że siedzą na rentach i przejadają nasz dochód
        narodowy :-).
    • reaver247 GW uwielbia bronic zydow, gejow teraz zabojcow 19.03.07, 10:30
      bo opozycja musi byc przeciez jakas..
      • pierot6 Ilu ludzi zabił Ziobro ? 19.03.07, 10:49
        Swimi fałszywymi oskarżeniami Ziobro doprowadził do dużej śmiertelności wsród
        oczekujących na przeszczepy...
        • koloratura1 Re: Ilu ludzi zabił Ziobro ? 19.03.07, 11:25
          pierot6 napisał:

> Swimi fałszywymi oskarżeniami Ziobro doprowadził do dużej śmiertelności wsród
          > oczekujących na przeszczepy...

Nie byłoby od rzeczy, żeby ktoś na bierząco zbierał te dane.
          Będzie jak znalazł przed Trybunałem Stanu, przed którym stanie Ziobro po
          skończeniu swej niesławnej kadencji.
          • uchachany Pomyśl o zbawiennych skutkach dla budżetu: 19.03.07, 13:43
            zaniechanie leczenia najcięższych przypadków to oszczędność i na teraz, bo to
            zabiegi drogie, i na później, po poumierawszy nie będą w sposób darmozjadzki
            obciążać ZUSu swoimi rentami chorobowymi :-).
    • aleztak Są różni lekarze 19.03.07, 10:57
      Opowiem dłuższą historyjkę.Mam w rodzinie osobę od wielu lat chorą na różne
      przypadłości. M.in. w Aninie przechodziła zabieg na sercu i kazała mi
      (dosłownie) pójść z kopertą do znanego lekarza. I do dziś pamiętam, jak on mnie
      potraktował z tego powodu - zimno patrząc odpowiedział, że u niego takich
      zwyczajów nie ma, nie wiedziałam, co powiedzieć i jak wyjść z gabinetu!
      W łódzkim szpitalu MSW parę lat temu moja rodzina w jednym roku przeszła kilka
      zabiegów, dwa dość drobne, jeden bardzo poważny. Ani przez chwilę nie mieliśmy
      wrażenia, że lekarze i personel oczekują od nas "dowodów wdzięczności". Opieka
      była znakomita, atmosfera wspaniała. Do dziś jesteśmy im wdzięczni i będziemy
      lekarzy bronić, choć mamy świadomość, że są wśród nich i "czarne owce". Ale tak
      do tego trzeba podchodzić.
      • janma46 Re: Są różni lekarze 19.03.07, 11:52
        Chcę napisać że ja osobiście w ostatnim czasie(we wrześniu 2006r.) przeszedłem
        poważną operację kardiochirurgiczną(wszczepinie bajpasów) w Poznaniu w szpitalu
        przy ul.Szkolnej i tak wspaniałego podejścia całego personelu od
        pielęgniarek,rehabilitantów i lekarzy mną się zajmujących i opiekujących
        życzyłbym każdemu choremu.Jestem im bardzo za to wdzięczny i tą drogą chciałbym
        im jeszcze raz podziękować.I w żadnym momencie nie wyczułem i nie dawano mi
        nawet najmniejszego sygnału abym wyczuł że ktoś oczekuje ode mnie jakiegoś
        dowodu wdzięczności.A malkontenci i wiecznie niezadowoleni zawsze się znajdą.A
        najlepiej to słuchać co powiedziała jedna pani drugiej pani,to wychodzi się na
        tym jak Zabłocki na mydle.Przeżyłem szczęśliwie 60 lat i jakoś nigdy dotąd nie
        dałem żadnemu lekarzowi łapówki ani do tego nie byłem przymuszany a kilka
        pobytów w szpitalach zaliczyłem(Koronagrafię,dwa zawały serca,dusznica
        bolesna).Także tą drogą chciałbym serdecznie podziękować mojej pani
        doktor,która opiekuje się mną na codzień,wszystkim lekarzom i pielęgniarkom
        Szpitala Miejskiego w Gnieźnie przy ul.św.Jana a w szczególności z oddziału
        intensywnej opieki medycznej.Chyba mam jakieś szczególne szczęście że spotykam
        w swoim życiu normalnych lekarzy.
    • j243 To był czysty PR, inspirowany filmem 19.03.07, 11:00
      Ziobro na konferencji prasowej używał cytatów żywcem wyjętych z filmu o lekarzu,
      który w zmowie z pacjentką uczynił ją bezpłodną, by podzielić się
      odszkodowaniem. Między innymi klasyczne: "ten pan już nikogo nie zabije". Spece
      od PR poinstruowali ministra, co ma mówić. Najmniej w tym wszystkim chodziło o
      prawdę... Niestety nie pamiętam tytułu, może ktoś przypomni.
    • piskoala Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele ta.. 19.03.07, 11:01

Czcigodny Panie Profesorze,
      udało się Panu przeprowadzić wiele udanych operacji, ale w wielu doznal Pan
      porażki a tego w IV RP, dziedzinczca CCCP, II ChRL i PRL nie wybacza się.

Tylko odcięcie się od swoich korzeni, publiczna samokrytyka,
      głeboka i autentyczna skrucha może być wzięta pod uwagę przez wysoki
      trybunał zemsty ludu po przewodem Jego Wspaniałości Ministra ODWETU
      może uratować Pana życie i legendę o Panu.

----
      poTworki, PiSekciarze, PRLe, galby ... i inne gnomy pod nóż chirurga
    • b52h > W wyniku nagonki na lekarzy niepotrzebnie umiera 19.03.07, 11:08
      > W wyniku nagonki na lekarzy niepotrzebnie umierają chorzy.

Z tego co pamiętam to na 35 pacjentów doktora 10 od razu pożegnało się
      z tym światem; pewnie następnych 10 w ciągu roku albo ledwo łazi.

jest pytanie na ile jest uczciwe takie "pomaganie ludziom". W sensie
      moralno-karnym ale i ekonomicznym. Skoro te operacje są drogie i w tak
      wielu wypadkach kończą się śmiercią to stawia to pod znakiem zapytania
      ich sens, w tym finansowanie tego z NFZ...

Bardzo mnie też zdziwiło, że pacjentami genialnego doktora G. byli
      ludzie niezamożni (wiadać ci z pieniędzmi leczą się gdzie indziej).
      Wygląda na to, że cieżko chorych ludzi mamił szansą uzdrowienia,
      sporo z nich wyprawił na tamten świat,
      a za wszystko płacił NFZ....

Szarlatan to chyba właściwe słowo na coś takiego

• inteligent-na Ty mu jeszcze kościół zorganizuj i ofiary składaj. 19.03.07, 11:16
    • jayamez Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele ta.. 19.03.07, 11:16
      > boją się specjaliści orzekający śmierć mózgową dawców narządów, koordynatorzy
      i > lekarze z ośrodków transplantacyjnych.

I bede teraz czekal na przeszczep nerki do usr... smierci :(
      • b52h Re: Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele 19.03.07, 11:21
        jayamez napisał:

> > boją się specjaliści orzekający śmierć mózgową dawców narządów, koordynat
        > orzy
        > i > lekarze z ośrodków transplantacyjnych.
        >
        > I bede teraz czekal na przeszczep nerki do usr... smierci :(

bez obaw. Dziadkowiak rozumuje jak w PRL (nie dziwota zresztą,
        człowiek to wiekowy), czy się stoi czy się leży...

Jak nie będą przeszczepiać nie będą nawet tych rzekomych groszy zarabiać;
        teraz NFZ płaci od zabiegu, nie ma zabiegów nie ma kasy.

zdrowia życzę
      • koloratura1 Re: Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele 19.03.07, 11:31
        jayamez napisał:

> > boją się specjaliści orzekający śmierć mózgową dawców narządów, koordynat
        > orzy
        > i > lekarze z ośrodków transplantacyjnych.
        >
        > I bede teraz czekal na przeszczep nerki do usr... smierci :(

Podziękuj Ziobrze i spółce.
      • tomasso3 Re: Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele 19.03.07, 11:42
        Prokuratura przedstawiła zarzuty, sąd zastosował areszt, z więc wymiar
        sprawiedliwości zmówił się by pognębić biednych lekarzy.

Do tego CBA złośliwie podrzuciła tą kasę co to niby miała być z łapówek,
        dziesiatki (a może i setki) butelek drogich alkoholi i inne drobiazgi.

Na dodatek podległy personel wrednie oskarżył biednego ordynatora o znęcanie,
        zapewne również w wyniku spisku antylekarskiego.

K..wa ludzie, czy wam juz całkiem odbiło? Co za różnica czy rządzi PiS, SLD czy
        PO?

Takie łajzy jak ta lekarska szuja powinni dawno siedzieć na Rakowieckiej
        (oczywiście jeżeli zarzuty sie potwierdzą), a obrona w stylu - Mirek to moja
        szkoła i nie dam biedakowi krzywdy zrobić - bardziej przystaje do relacji
        mafijnych gdzie kumpel zawsze kryje kumpla, bo przecież jaki by chłop nie był
        to przecież z tej samej, "naszej" bandy.

Wstyd panie profesorze.

• koloratura1 Ludzie, czy wy rozumiecie po polsku?! 19.03.07, 13:06
          tomasso3 napisał:

> Prokuratura przedstawiła zarzuty, sąd zastosował areszt, z więc wymiar
          > sprawiedliwości zmówił się by pognębić biednych lekarzy.

Prokuratura NIE PRZEDSTAWIŁA zarzutów ani przed owym teatrem jednego aktora,
          jaki odwalił Ziobro w telewizji, ani nawet do dziś.

Sąd, na wniosek prokuratora, zastosował areszt tymczasowy w stosunku do
          PODEJRZANEGO, do czego ma prawo, którego to prawa nikt tu nie kwestionuje.

> Takie łajzy jak ta lekarska szuja powinni dawno siedzieć na Rakowieckiej
          > (oczywiście jeżeli zarzuty sie potwierdzą)

A jeśli się nie potwierdzą, to odszczekasz to, co napisałeś?
          • uchachany A skąd rozumieją :-). Przeciez analfabetyzm 19.03.07, 13:39
            funkcjonalny obejmuje u nas ponoć dwie trzecie społeczeństwa; to lepszy wynik,
            niż analfabetyzm rzeczywisty w II RP. Pod tym względem dekomunizacja i powrót
            do tradycji przekroczyły już wszelkie oczekiwania :-)
        • gracha10 Re: Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele 19.03.07, 21:08
          Twój cyt."Takie łajzy jak ta lekarska szuja powinni dawno siedzieć na
          Rakowieckiej (oczywiście jeżeli zarzuty sie potwierdzą)".
          Nim coś takiego napiszesz, to 100 razy przemyśl, nim zrobisz komuś krzywdę !!!!
    • tomekjeden Pan Minister Ziobro będzie w kłopotach? 19.03.07, 11:35
      Trudno się oprzeć wrażeniu, że Pan Minister Ziobro przygotował dla siebie kilka
      burzliwych lat. To, że w Polsce może on bezkarnie łamać prawo teraz, nie
      oznacza, że tak będzie wiecznie, i że nie przyjdą takie czasy kiedy ministrowie
      będą musieli przestrzegać prawa. Pan Ziobro staje się też ministrem
      problematycznym dla PiS-u. Reprezentuje bowiem obecny Pan Minister
      Sprawiedliwości zagrożenie dla wolności obywatelskich, jakie obecnie emanuje ze
      strony rządzącej koalicji. A miało przecież być odwrotnie. Pan Minister Ziobro
      zaczął swoją pracę z ogromnym kredytem społecznego zaufania. A tu, jak za
      najlepszych czasów PZPR/SLD, znowu mamy ministra sprawiedliwości, który bardziej
      opiera się na bezprawiu i zastraszanie obywateli niż na działaniu zgodnym z
      prawem. A w wyborach powszechnych wyborcy raczej nie lubią władzy, która stanowi
      zagrożenie dla swobód obywatelskich i dla państwa prawa. To, że nawet padają
      podejrzenia o prywatę wobec Pana Ziobry jest znaczące, albowiem minister
      sprawiedliwości powinien robić wszystko, żeby nie było podstaw do takich
      zarzutów. W tej materii Pan Minister Ziobro nie zrobił nic.
      • pierot6 000000... to kod genetyczny Ziobry ! 19.03.07, 11:38
    • uchachany IV RP zlikwiduje tę próżniaczą kastę lekarską! 19.03.07, 11:42
      • koloratura1 Re: IV RP zlikwiduje tę próżniaczą kastę lekarską 19.03.07, 13:15
        I słusznie.

Wrócimy do zdrowych praktyk, takich jak:

- zamawianie chorób,
        - odczynianie uroków,
        - leczenie przez babki - zielarki przy pomocy zdrowych wywarów z ziół,
        - dawanie na mszę świętą w intencji wyzdrowienia,
        - odmawianie paciorków do Świętych Pańskich, ze szczególnym uwzględnieniem JPII,
        w intencji cudownego uzdrowienia.

Szczęśliwi, którzy już wybyli z tego kraju...
        • uchachany Ja twierdzę, że powinniśmy kierować się naukami 19.03.07, 13:36
          Prymasa Glempa, że choroba jest karą za grzechy :-). Oczywiście choroba
          świeckiego, bo choroba duchownego to efekt ataku Szatana i jako taka powinna
          być leczona.

Natomiast leczenie świeckich to w zasadzie sprzeciwianie sie Boskim Wyrokom...

Wyobrażasz sobie, jaką ulgą byłoby dla budżetu państwa zlikwidowanie służby
          zdrowia i zostawienie z niej tylko resztówki dla leczenia duchownych?
    • inmyopinion Korupcja 19.03.07, 12:09
      Każde przyjęcie korzyści majątkowej to korupcja, a nie tylko takie, które jest
      "wymuszone". Więc tych "wszystkim lekarzom - którzy wzieli", trzeba by
      prześwietlić majątki.
      • pies_na_prawizne Re: zwykla, bezczelna prowokacja Minusa Z.!!!! 19.03.07, 15:11
        Uważam, że przygotowano i wywołano tę aferę, by mieć powód do zwolnienia
        dyrektora szpitala doc. Marka Durlika oraz skonfliktować społeczeństwo ze
        światem lekarskim przed planowanym na wiosnę strajkiem lekarzy.
        --------------------------------------

panie profesorze my to wiemy tylko czy kaczory cokolwiek zrozumieja??czy ten
        sprzedawczyk Religa, zamknie morde i przestanie lgac jak oni???

*UWAGA:
        PiS+koalicja+ALLAH Torunski dzialaja jak mocny srodek nasenny, nie polykac,
        skonsultowac wlasne sumienie jako twego najlepszego farmaceute
      • tomekjeden Re: Korupcja 19.03.07, 15:18
        nmyopinion napisał:

> Każde przyjęcie korzyści majątkowej to korupcja, a nie tylko takie, które jest
        > "wymuszone". Więc tych "wszystkim lekarzom - którzy wzięli", trzeba by
        > prześwietlić majątki.

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Niech Pan łaskawie zauważy, że to forum jest o czymś innym. To forum jest o tym:
        "Jeżeli minister sprawiedliwości i prokurator generalny Zbigniew Ziobro bez
        wyroku sądowego zarzuca publicznie lekarzowi zabójstwo, czym skazuje go na
        zawodową śmierć, to jest to nadużycie stanowiska i bezprawie. Był to spektakl na
        zamówienie, by wykazać wątpliwy sukces CBA. Nie można wykluczyć, że min. Ziobro,
        skazując publicznie dr. G., zemścił się na lekarzach. Może ma uraz w związku ze
        śmiercią ojca, któremu z powodu zawału serca wykonano w 2006 r. w Krakowie
        udrożnienie zamkniętej tętnicy wieńcowej, po którym zmarł. Takie jest ryzyko
        powikłań zawału. Mimo to wszczęto prokuratorskie śledztwo przeciwko dwóm
        lekarzom z podejrzeniem spowodowania śmierci pacjenta. To może być drugie dno
        tej sprawy. Niejedyne. Bo przede wszystkim chodziło o znalezienie haka na
        dyrektora szpitala MSWiA."

To, że Pan Minister Ziobro więcej nawet niż zarzucił aresztowanemu
        kardiochirurgowi zabójstwo, Pan Ziobro już go nawet uznał winnym, "więcej nikt
        nie zginie z rąk tego Pana". Gdyby tak powiedział minister w Europie Zachodniej,
        to musiałby zrezygnować ze stanowiska w ciągu kilku dni, a proces sądowy by się
        zapewne nie odbył i podejrzany został zwolniony. Pana Ziobry nie usprawiedliwia
        fakt, że Panowie Kaczyńscy budują państwo, które ma być systemowo wrogie wobec
        obywateli. Świadczy o tym upolitycznianie aparatu sprawiedliwości i mediów.
        Przecież Pan Ziobro może zachować się szlachetnie i zrezygnować z piastowanych
        urzędów. Nikt mu tego nie broni.
        • cuffed Ochrona zdrowia dobrem narodowym 19.03.07, 17:18
          Niszczyc latwo ,a budowac jest trudno.
          Ochrona zdrowia jest dobrem narodowym. Obecna polityka rzadu niszczy koncepcje
          powszechnego ubezpieczenia zdrowotnego. W tej chwili dochodzi do podzialu
          spoleczenstwa na tych co maja pieniadze na prywatna opieke medyczna i tych co
          nie maja. Dalszy kryzyz doprowadzi do spolaryzowania opieki zdrowotnej.
          Czy wy Polacy tego nie widzicie ?
          Zostaniecie z powszechna opieka zdrowotna na papierze.
          Religa i Kaczynscy nie daja 7% dochodu narodowego na ochrone zdrowia!
          Sejm jest nieprofesjonalny i nieodpowiedzialny w kwestii ochrony zdrowia.
          P.S.
          Dziadkowiak dobrze skrytykowal obecna sytuacje polityczna w ochronie zdrowia.
          • tomekjeden Re: Ochrona zdrowia dobrem narodowym 19.03.07, 17:52
            Nie o tym jest to forum, aczkolwiek trudno nie zauważyć, że tam gdzie łamane
            jest prawo przez ministra sprawiedliwości łatwo o wywołanie strachu i paraliż
            twórczego myślenia. Według Pana Profesora Dziatkowiaka już są skutki politycznej
            nagonki na lekarzy, w której aresztowanie znanego kardiochirurga, wedle reguł
            totalitarnego politycznego PR, jest momentem przełomowym: "Lekarze boją się
            operować chorych z wysokim ryzykiem i w stanach ekstremalnych, a chorzy i ich
            rodziny podejrzewają lekarzy o najgorsze. W lutym i marcu liczba przeszczepów
            serca spadła. Boją się podejmować decyzje lekarze kwalifikujący chorych do
            transplantacji serca, boją się specjaliści orzekający śmierć mózgową dawców
            narządów, koordynatorzy i lekarze z ośrodków transplantacyjnych. W wyniku
            nagonki na lekarzy niepotrzebnie umierają chorzy." Problem w tym, że jeżeli
            ministrowi sprawiedliwości wolno jednego dnia powiedzieć, że lekarz jest zabójcą
            (taki jest sens wypowiedzi Pana Ziobry), zaś drugiego dnia bezczelnie
            powiedzieć, że nie złamał on zasady domniemania niewinności, to bandzior może
            mówić, że nie pobił ofiary, a tylko przeprowadził ją przez ulicę, mafioso może
            sobie mówić, że nie prowadził agencji do wymuszania haraczu, tylko prowadził
            działalność charytatywną, a oszust podatkowy może sobie twierdzić, że nic nie
            zarobił to i podatku nie musi płacić. Język i zachowanie Pana Ministra Ziobry są
            typowe dla kultury państwa bezprawia, a przykład nonszalancji wobec prawdy, czy
            wręcz pogardy dla prawdomówności, jaki Pan Ziobro dał publicznie na całą Polskę,
            na pewno będzie miał skutek bardzo negatywny, tworząc podwaliny do obrony
            mentalności przestępczej programowo i "ministerialnie", mentalności ślepej na
            wykroczenia.
            • cuffed Re: Ochrona zdrowia dobrem narodowym 19.03.07, 19:01
              "Kultura bezprawia" w wykonaniu Ziobry niszczy.
              Dobrze ujete.
    • katastrofa4rp Panie Profesorze, czapki z glow! 19.03.07, 22:55
    • katastrofa4rp Interpretacje Prof. Diatkowiaka wydaje sie byc 19.03.07, 23:02
      interesujaca. Moze by sie ktos tym zajal i to udowodnil? bo jak bedziemy czekac
      na historie, lub czas ktory pokaze prawde, to przy pomocy Ziobra mozemy sie
      niedoczekac. I predzej spadnie Asteroida na Warszawe niz bedziemy wiedziec co
      jest grane...
      • marianna89 Re: Interpretacje Prof. Diatkowiaka wydaje sie by 20.03.07, 00:11
        Dajcie mi czlowieka a paragraf sie znajdzie. Ministrze Sprawiedliwosi Ziobro,
        traci to Beria, Doktorowi Miroslawowi G niczego jeszcze nie udowodniono, malo
        tego, niczego mu jeszce formalnie nie zarzucona, za to, zgadzam sie z dr.
        Dziatkowiakiem, Minister Sprawieliwosci, MINISTER SPRAWIEDLIWOSCI - nazwal go
        morderca, osadzil go, choc wedlug prawa - Dr. G. powinien byc uznawany za
        niewinnego do momentu orzeczenia sadu. Nie wiem jakimi powodami kierowal sie
        Ziobro, moze zalem, moze checia zemsty, ale to zatrzymanie i wypowiedzi Ministra
        niczego wspolnego z cywilizacja i litera prawa nie maja; nie bylo to
        spektakularne widowisko Ministrze, bylo uwlaczajace zarowno dla lekarzy jak i
        dla nas pacjentow - obecnych i potencjalnych. Stracilam Matke po operacji
        (rak),nie odzyskala przytomnosci, mam zal do chirurga, ze nie potrafil Jej
        pomoc, bo mnie sie wydaje, ze byly takie mozliwosci, mnie sie wydaje, Jej
        dziecku, ze powinna zyc a lekarz powinien byc cudotworca; ale nigdy nie przeszlo
        mi przez mysl nazwanie lekarza morderca, bo nie mam takiej wiedzy aby oceniac
        prace lekarza, ani nie rozmawialaz z zadnym innym lekarzem na ten temat. Powiem
        jeszcze jedno, dawalam pieniadze,przed operacja bo taka byla sugestia lekarza i,
        bo bardzo, bardzo chcialam aby moja Matka zyla i byla zdrowa, i nic mnie nie
        powstrzyma przed zrobieniem tego jeszcze raz, jesli od tego bedzie mialo zalezec
        zycie czy zdrowie moich bliskich. Eliminowac trzeba przyczyny a nie robic
        pokazowe akcje. Lekarza mozna bylo zatrzymac w normalny sposob, z szacunku dla
        nas, pacjentow, czy rodzin pacjentow, i poswiecic wiecej uwagi na zebranie
        materialow dowodowych.
    • leon1406 Re: Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele 20.03.07, 00:12
      Wierze w 100% prof.Dziatkowiakowi gdyz uratowal zycie mojemu najlepszemu
      przyjacielowi.Natomiast gdy zobaczylem w szpitalu akcje ABW to od razu
      stwierdzilem ze robia ten cyrk na pokaz.Ziobro jestes zerem !!!!!
      • 2560a Re: Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele.. 20.03.07, 21:00
        leon1406 napisał:

> Wierze w 100% prof.Dziatkowiakowi gdyz uratowal zycie mojemu najlepszemu
        > przyjacielowi.
        Natomiast gdy zobaczylem w szpitalu akcje ABW to od razu
        > stwierdzilem ze robia ten cyrk na pokaz.Ziobro jestes zerem !!!!!
        ---------
        Ja gdy zobaczylem ten cyrk to pomyslalem , ze jedynym lekarstwem na
        uzdrowienie RP jest zaliczenie 4RP do tej samej kategorii co oni zaliczaja PRL,
        SB , UB , etc. czyli rozliczenie Ziobrow, Kaczynskich /wraz z mamusia, zona i
        kotem /Gierdychow,..., w taki sam sposob jak oni rozliczaja dzisiaj tzw
        przeszlosc. Poslac notabli 4RP na emeryture, oczywiscie MINIMALNA, mamuske
        oddac do domu opieki , z kota zrobic skorke, podobno pomaga na bole
        krzyza /ludzkiego nie katolickiego/!Po takim uzdrowieniu RP wziac sie do
        NORMALNEJ roboty, niech ludzie pracuja w kraju a nie na emigracji.Z papierow
        zgromadzonych w IPN zrobic papier toaletowy! Przeszlosc zostawic historykom a
        nie politykom, szczegolnie kiedy zawsze kolejny DUREN /cytat z L. Walesy/ moze
        zostac prezydentem.
    • liberau Imputować lub przeszczepić to ziobro! 20.03.07, 01:39
      Np. na Kubę, do Korei Pn. czy Wenezueli!
      • frakcja-alternatywna albo twoja glowe zamienic z d... 20.03.07, 03:01
        howgh
    • uterpendragon1 Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele ta.. 20.03.07, 04:06
      ". Boją się podejmować decyzje lekarze kwalifikujący chorych do transplantacji
      serca, boją się specjaliści orzekający śmierć mózgową dawców narządów,
      koordynatorzy i lekarze z ośrodków transplantacyjnych. W wyniku nagonki na
      lekarzy niepotrzebnie umierają chorzy...."

Ten sk... Ziobro ma krew na rękach
      • mniklas5 Re: Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele 20.03.07, 06:35
        widzicie jak latwo wami durnie manipulowac , jakis profesor z komunistycznego
        nadania powiedzial pare slow i juz zrobil wode z mozgu Polakom, trzeba miez
        swoj rozum, twierdzenie ze chirirdzy boja sie robic operacje jest idiotyczne,
        zaniechanie jest tak samo karane jak zabojstwo, pna profesorzyna jezeli zabil
        tez powinien do konca zycia siedziec w pierdlu, popieram ZIobro i jego
        dzialanie, za morde trzeba wziac tych polskich lekarzy i sprowadzic z Chin I
        ukrainy
    • mlusca Re: Znany kardiochirurg: Ja też popełniłem wiele 20.03.07, 12:39
      Profesor Dziatkowiak jest mordercą-Jest mordercą dzikich
      zwierząt!!!!!!!!!!!!!!!!Kiedy ma się pozycję i duże pieniądze to trzeba się
      wyżyć i zabijać zwierzęta.On słynie ze swojej ''pasji''łowieckiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka