l.o.r.t.e.a Prawnicza banda hipokrytów. Sięgam pamięcią wstecz 22.03.07, 14:13 i staram sobie przypomnieć jakikolwiek protest środowisk prawniczych, a szczególnie w formie uchwały czy listu otwartego, w s prawie tego co przez lata działo się przy naborze na aplikacje. Niestety nie przypominam sobie. Zupełne milczenie w tej sprawie. Staram sobie przypomnioeć głosy oburzenia w sprawie tego co się działo w sąsdach dyscyplinarnych, gdzie taśmowo uniewiniano sedziów rozbijających się po pijaku, lub adwokatów którzy okantowali swoich klientów. Bez skutku, takich protestów nie było. Protesty są teraz, przeciw rzadowi który ukrócił patologie w naborze na aplikacje i bierze się za skorumpowane sądownictwo. Który uniemozliwił tatusiom i mamusim umieszczanie w swoich kancelariach swoich dzieci, nawet gdy te ledwo odróżniały kodeks karny od cywilnego. Takie postępowanie praWników można nazwać tylko jednym słowem - HIPOKRYZJA. Odpowiedz Link Zgłoś
wyar pełna zgoda 22.03.07, 15:38 Co więcej, trzeba dodać, że głupota środowisk akademickich to nie dziwota - lata w PRL-u, a później kilkanascie lat "kształcenia" w tymże duchu - cóż więcej dodać... Odpowiedz Link Zgłoś
pcat GW stwarza sztuczne problemy. 22.03.07, 14:45 Skoro ja - oczytany, inteligentny, obyty w świecie, błyskotliwy i seksowny yuppie z W-wy pracujący w międzynarodowej grupie finansowej na stanowisku specjalisty - nie widzę żadnego zagrożenia demokracji, to znaczy, że sytuacja jest w normie. A wyznawcom GW, niewolnikom TVN'u oraz innym zakompleksionym socjalistom mówię: możecie PiS'owi skoczyć na warsztat! Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: GW stwarza sztuczne problemy. 22.03.07, 22:35 pcat napisał: I /nalezy dodac/ niezwykle ....skromny. Pozdrawiam. Naprawde. Dzieki za te wypowiedz / rownie inteligentny,oczytany i blyskotliwy/. > Skoro ja - oczytany, inteligentny, obyty w świecie, błyskotliwy i seksowny > yuppie z W-wy pracujący w międzynarodowej grupie finansowej na stanowisku > specjalisty - nie widzę żadnego zagrożenia demokracji, to znaczy, że sytuacja > jest w normie. A wyznawcom GW, niewolnikom TVN'u oraz innym zakompleksionym > socjalistom mówię: możecie PiS'owi skoczyć na warsztat! Odpowiedz Link Zgłoś
indris To początek końca rządów PiSuarów 22.03.07, 14:52 Wojny ze środowiskiem naukowym i dziennikarzami jeszcz żadna władza nie wygrała. Można tu co najwyżej odnieść pyrrusowe zwycięstwa, jak piekłoszczka PZPR w 1968 i 1982. Teraz rolę PZPR przejmuje PiS. Należy mieć nadzieję, że wykończy się szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
wyar No... 22.03.07, 15:36 Problem w tym, że jak się ma TAKICH dziennikarzy i TAKICH naukowców - to z całych sił trzeba kibicować PiS-owi... Piekłoszczka PZPR - to tylko w SLD jeszcze istnieje - na szczęście... Należy mieć nadzieję, że takich jak Ty "inteligentów" to nie piekłoszczka, ale piekło pochłonie...Oczywiście - piekło w Twojej głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: pisarze do piora... 22.03.07, 15:12 Bylo jeszcze "syjonisci do Dajana", podobno (nie wiem czy to autentyczne) pojawil sie plakat "syjonisci do Syjamu". Ja moge dorzucic "Cafe do Brasil" -:) Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Bunt wykształciuchów 22.03.07, 16:04 Co pozostało pisuarom i ich przydupasom? Wzorem "komuchów" zmniejszyć budżet szkolnictwa wyższego i nauki, rozwiązać PAN, ekspresowo zmienić ustawę o szkolnictwie wyższym tak, by na uczelniach zakneblować usta wykształciuchom i zastąpić ich własnymi, "wysokokwalifikowanymi profesorami np. kwietniowymi, majowymi czy innymi". Przecież jakieś źródło utrzymania trzeba stworzyć dla bandy nieuków - "zasłużonych towarzyszy walki z układem" po następnych, przegranych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 22:38 gajane4 napisał: TAK -rozwiazac PAN, bo to od zawsze byl cyrk nie uczelnia.Ze Strelauem np /jawny /, a ilu ich tam. NICnierobiacych? Znajoma 11 lat "pisala" doktorat 100 lat temu o ...nawet nie pamietam o czym, bo to juz wowczas brzmialo smiesznie. > Co pozostało pisuarom i ich przydupasom? Wzorem "komuchów" zmniejszyć budżet > szkolnictwa wyższego i nauki, rozwiązać PAN, ekspresowo zmienić ustawę o > szkolnictwie wyższym tak, by na uczelniach zakneblować usta wykształciuchom i > zastąpić ich własnymi, "wysokokwalifikowanymi profesorami np. kwietniowymi, > majowymi czy innymi". Przecież jakieś źródło utrzymania trzeba stworzyć dla > bandy nieuków - "zasłużonych towarzyszy walki z układem" po następnych, > przegranych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 16:30 no i szacunek widac zostalo jeszcze paru, ktorzy widza, ze wladza w tym kraju pluje obywatelom w twarz Odpowiedz Link Zgłoś
rty99 Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 16:38 zalozylam_nowe napisała: > no i szacunek > > widac zostalo jeszcze paru, ktorzy widza, ze wladza w tym kraju pluje > obywatelom w twarz Zostalo jeszcze nie paru, ale wielu, ktorzy jeszcze niedawno latali po ulicy z czerwona choragiewka i wrzeszczeli Gierek-partia-partia-Gierek. Dzisiaj wlasnie oni sa najwiekszymi obroncami demokracji. A co do plucia, to ja nie wladza wprawdzie, ale przylacze sie do kazdego kto plunie im w twarz! Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 16:42 jestes homosovieticus, pluja, a ty twierdzisz, ze deszcz pada demokracji bronia dzis przede wszystkim ludzie, ktorzy za prl zachowywali sie przyzwoicie gnidy, ktore wtedy nie mialy odwagi, dzis klecza w pierwszysch rzedach w kosciolach i mianowaly siebie 'antykomunistami' - im dalej od prl tym sa odwazniejsi ale niedlugo juz tych wystepow, do wyborow Odpowiedz Link Zgłoś
rty99 Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 16:50 zalozylam_nowe napisała: > demokracji bronia dzis przede wszystkim ludzie, Przede wszystkim trzeba stwierdzic, ze demokracji nic nie zagraza. Problem ma najwyzej czerwona inteligencja, ktorej marzy sie nowa wersja eurokomunizmu. Jesli cos jest zagrozone to wlasnie wasze ideowe wplywy. Demokracja ma sie swietnie! Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 16:58 typowowy pisuarowy sposob dyskusji: falszywie zdefiniowac oponenta wbrew faktom i walic w ta falszywa tarcze :) to moze robi wrazenie na glupich, na mnie nie ;) nic z tego, ja nie z 'czerwonej inteligencji' a demokracja jest zagrozona spsieniem podwaza sie autorytet intelektualny i zawodowy kazdego, kto krytykuje wladze wprowadza sie kretynskie ustawy ignorujac ich skutki, w celu utrzymania wladzy manipuluje sie faktami na skale porownywalna tylko z prl i dosc skutecznie oglupia sie tym ciemny lud kazdy, kto do czegos doszedl w zyciu jest wrogiem - lakarz, prawnik, dziennikarz, naukowiec...tylko ciemny lud jest cacy fakty sa takie, ze samozwancza IV rp czerpie wzory z komuny ale juz niedlugo :) Odpowiedz Link Zgłoś
rty99 Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 17:14 zalozylam_nowe napisała: > podwaza sie autorytet intelektualny i zawodowy kazdego, kto krytykuje wladze Jestes glupia jak but. Podwaza sie "autorytet intelektualny"? A co to jest ten "autorytet intelektualny", swieta krowa?! Krytykowac mozna wszystko i wszystkich i to raczej swiadczy o rozkwicie demokracji a nie jej braku. Poslugujesz sie jakimis XIX-sto wiecznymi wyobrazeniami nt. inteligencji. Jedz na jakas konferencje miedzynarodowa to zobaczysz, ze profesor to skromny facecik z plecaczkiem, a nie otorbione sapiace indywiduum, ktore uwaza, ze caly swiat powinien przed nim klekac. To was nalezy zmodernizowac dinozaury. Tym bardziej, ze to wlasnie te pseudoelity kompromitowaly sie nie tylko przez 40 lat komunizmu ale tez przez 17 lat III RP, moze wlasnie szczegolnie ostatnio. Mowienie o tym to nie zamach na demokracje, najwyzej na wasze otorbione tylki. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 18:13 idiotka napisała: > Jestes glupia jak but. a ty jak moherowy kapec ;D > Jedz na jakas konferencje miedzynarodowa i znow sromotnie spudlowalas, ale wcale sie nie dziwie kazdy ocenia wedlug wlasnych mozliwosci intelektualnych ;) > facecik z plecaczkiem, a nie otorbione sapiace indywiduum, ktore uwaza, ze caly > > swiat powinien przed nim klekac. i znow homo sovieticusie usilujesz ustawic sobie rozmowce kto sie na to nabierze? :) > swiat powinien przed nim klekac. To was nalezy zmodernizowac dinozaury.Tym > bardziej, ze to wlasnie te pseudoelity kompromitowaly sie nie tylko przez 40 > lat komunizmu ale tez przez 17 lat III RP zaloze sie, ze jestem ze 3 x mlodsza od ciebie ;D glupias, niewiasto nikt na zachodzie nie powazylby sie wygrazac trybunalowi konstytucyjnemu, jak kaczka, zniewazac go jak magister ziobro i reszta zawistnego tchorzliwego motlochu z pisu i okolic gdzieniegdzie szanuje sie ludzi, ceni wiedze, a dyskusja nie polega na wygrazaniu, propagandzie i prowadzeniu wojen z calym swiatem, gdzieniegdzie kompetencje decyduja o obsadzaniu stanowisk, a kiedy prawo przewiduje konkurs, robi sie konkurs, a zwyciezca obejmuje stanowisko, a nie konkurs zostaje uniewazniony wrocimy do takich praktyk, chocby wam jeszcze mnostwio piany z pyskow wylecialo ;) a pis z kolegami beknie za wszystkie przestepstwa Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 17:27 rty99 napisała: > Przede wszystkim trzeba stwierdzic, ze demokracji nic nie zagraza. Problem ma > najwyzej czerwona inteligencja, ktorej marzy sie nowa wersja eurokomunizmu. > Jesli cos jest zagrozone to wlasnie wasze ideowe wplywy. Demokracja ma sie > swietnie! Takie stwierdzenia często słyszy się z ust klakierów PiSdecji. Zastanawiam się, jak nikczemną i zakłamaną szmatą trzeba być, żeby mówić takie rzeczy w sytuacji, gdy praktycznie co tydzień dochodzi do kolejnej kompromitacji kaczystów ? Linia podziału jest dziś wyjątkowo klarowna: z jednej strony porządni ludzie, obywatele przejęci troską o dobro Ojczyzny, autorytety uznane w kraju i za granicą, a z drugiej - banda hucpiarzy i zwykłych kryminalistów, niedouczone i zakompleksione zera, którym akurat udało się dorwać do władzy... Jakim sposobem uczciwy człowiek mógłby się opowiedzieć po stronie zer i degeneratów, które - przybrawszy sobie obłudną nazwę "Prawo i Sprawiedliwość" - próbują sterroryzować całe społeczeństwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.e.n Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 18:14 Jesteś typowym przykładem na potwierdzenie poniższego: „Naród, który mało czyta, mało wie. Naród, który mało wie, podejmuje złe decyzje — w domu, na rynku, w sądzie, przy urnach wyborczych. Niewykształcona większość może przegłosować wykształconą mniejszość — to bardzo niebezpieczny aspekt demokracji”. Jim Trelease, autor „Read-Aloud Handbook” (Podręcznik głośnego czytania) www.durniompowiedz-NIE.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
eryk_pryk Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 17:02 A może IPN zajmie się raczej Kobylańskim, bo wygląda na to, że w kaczystanie lepiej być szmalcownikiem niż wykształciuchem? "Wir werden weiter marschieren" - wrzeszczał Mały Wódz na ostatnim parteitagu. Tylko dokąd? Odpowiedz Link Zgłoś
m.e.n Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 18:02 > no i szacunek > > widac zostalo jeszcze paru, ktorzy widza, ze wladza w tym kraju pluje > obywatelom w twarz Jest nas chyba jednak dużo więcej, niż mozna byłoby sądzić po "sile" głosu na tym forum często opanowanym przez "komandosów" spod znaku bezPprawia i nieSprawiedliwości. www.durniompowiedz-NIE.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indris Tego PiS nie przetrzyma 22.03.07, 17:09 Wojny ze środowiskiem naukowym i dziennikarzami jeszcze żadna władza nie wygrała. Można tu co najwyżej odnieść pyrrusowe zwycięstwa, jak PZPR w 1968 i 1982. A dodatkowo PiS zafundował sobie jeszcze konflikt z giełdą (lustracji podlegaja zarządy spółek gieldowych, w tym zagranicznych). Teraz rolę PZPR przejmuje PiS. Należy mieć nadzieję, że wykończy się szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
rty99 Re: Tego PiS nie przetrzyma 22.03.07, 17:15 indris napisał: > Wojny ze środowiskiem naukowym i dziennikarzami jeszcze żadna władza nie > wygrała. Obyscie sie nie przeliczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: indris 22.03.07, 18:20 indris napisał: > Wojny ze środowiskiem naukowym i dziennikarzami jeszcze żadna władza nie > wygrała. Można tu co najwyżej odnieść pyrrusowe zwycięstwa, jak PZPR w 1968 i > 1982. A dodatkowo PiS zafundował sobie jeszcze konflikt z giełdą (lustracji > podlegaja zarządy spółek gieldowych, w tym zagranicznych). > Teraz rolę PZPR przejmuje PiS. Należy mieć nadzieję, że wykończy się szybciej. No! No! Nowosci prawisz! Pierwszy raz dowiedzialem sie, ze 1968 roku wladza walczyla ze srodowiskiem naukowcow!!! Dotychczas zawsze bylem przekonany, ze byla to wewnatrzpartyjna rozgrywka miedzy komuchami zydowskiego i polskiego pochodzenia o wladze w Polsce. Zagrywke rozpoczely komuchy zydowskie wykorzystujac do swoich niecnych celow, bez krzty sumienia, studentow i naukowcow, ktorym "przewodzili" komandosi. Rozgrywke przegrali ci, ktorzy ja zaczeli. Jak widac, dezinformacja dziala prawidlowo! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Naprawdę pierwszy raz usłyszałeś prawdę ? 22.03.07, 18:24 To trochę dziwne. Ja np. o Twojej wersji historii, lansowanej przez ultraprawicową wsciekliznę, wiem od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: indris 22.03.07, 18:45 indris napisał: > To trochę dziwne. Ja np. o Twojej wersji historii, lansowanej przez > ultraprawicową wsciekliznę, wiem od dawna. A gdybys tak przeczytal "Rewolte marcowa" Brochockiego, to moze by ci przeszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
paszczakowna1 Re: indris 22.03.07, 22:30 Taa, a docenci marcowi to był naturalny awans młodej zdolnej kadry naukowej. Pięknie. Tradycja w narodzie nie ginie. "Jest ONR-u spadkobiercą partia". A kto partii - widać. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Przetrzyma. 23.03.07, 05:39 A wiesz czemu ? Bo w tamtych latach za środowiskami naukowymi stał też głos prostego pracownika. Dziś ten głos jest po stronie PiSu jakkolwiek będzie GW zaklinać rzeczywistość i jakiekolwiek bzdury wypisywać na temat tego rządu. Poza tym nie jest prawdą że całe środowisko naukowe i wszyscy dziennikarze są zwolennikami tego buntu. Jest nawet odwrotnie. Buntuje się mniejszość która częstokroć boi się uszczuplenia swojego autorytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Bunt wykształciuchów 22.03.07, 18:08 Na liście Wildsteina znalazłem wielu kolegów, o których nigdy bym nie przypuszczał, że się aż tak głęboko umoczyli w szambie. Mój iloraz inteligencji musi być wyjątkowo niski, bo nie mogę tego zrozumieć z wyjątkiem jednego przypadku. Wpadki z ciążą. Chcianą czy nie chcianą, ale dziecko się urodziło. Chwała mu za to. Człowiek się narodził i trzeba się z tego cieszyć. Ale motyw był i esbe mogło molestować w sposób wyjątkowo wyrafinowany. Nawet najobrzydliwszy pedofil nie potrafi tak molestować niewinnej osoby, jak to robił aparat esbe. Dlatego dla aparatu esbe nie mam najmniejszego szacunku. Mówię "dla aparatu", a nie poszczególnych ludzi tam wówczas pracujących. Każdy człowiek jest niepowtarzalny i nikt do samego końca nie zrozumie drugiego człowieka z jednym tylko wyjątkiem. O ile w rozmówcy, kimkolwiek by on nie był, nie dostrzeże człowieka. Bywa tak, że ofiara może pomóc oprawcy. Ale żeby to zrozumieć potrzebny jest iloraz inteligencji wyższy od mojego. Odpowiedz Link Zgłoś
m.e.n Grzech zaniechania 22.03.07, 18:18 „Naród, który mało czyta, mało wie. Naród, który mało wie, podejmuje złe decyzje — w domu, na rynku, w sądzie, przy urnach wyborczych. Niewykształcona większość może przegłosować wykształconą mniejszość — to bardzo niebezpieczny aspekt demokracji”. Jim Trelease, autor „Read-Aloud Handbook” (Podręcznik głośnego czytania) www.durniompowiedz-NIE.pl Odpowiedz Link Zgłoś
m.e.n Bunt wykształciuchów 22.03.07, 18:26 "Krzysztof Putra (PiS), wicemarszałek Senatu: - Jestem zdumiony. Zadaniem uczelni jest kształcenie, a nie uprawianie polityki. Tak mocna krytyka jest bezzasadna. Umacnia mnie to w przekonaniu, że oczyszczenie państwa z patologii i lustracja są konieczne." Putra chyba zapomniał, że m.in. głosom protestu płynącym z UW w chwilach ważnych dla Polski on sam może zasiadać w Senacie. I niech nie opowiada bredni, że krytyka jest bezzasadna. Największą patologią jest dopuszczenie do władzy takich typów właśnie, których jedynym celem jest dzielić i rządzić "hołotą". Pod pretekstem dekomunizacji następuje przygotowanie gruntu do wprowadzenia rządów dyktatorskich. Czy oni liczyli na to, że tego nikt nie zauważy? www.durniompowiedz-NIE.pl Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Bunt wykształciuchów 23.03.07, 07:57 m.e.n napisał: > "Krzysztof Putra (PiS), wicemarszałek Senatu: - Jestem zdumiony. Zadaniem > uczelni jest kształcenie, a nie uprawianie polityki. Tak mocna krytyka jest > bezzasadna. Umacnia mnie to w przekonaniu, że oczyszczenie państwa z patologii > i lustracja są konieczne." Aż się prosi o dalszy ciąg w rodzaju: "Damy stanowczy odpór wszelkim politycznym bankrutom i inspiratorom, a także tym, którzy łatwowiernie dają się prowadzić na pasku politycznej prowokacji." Ostatecznie znów mamy marzec :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wk_k Bunt wykształciuchów 22.03.07, 18:27 Każda opcja/redakcja ma swoje własne okeślenia dotyczące ludzi ... niebezpiecznych dla ..., np "wykształciuchy". Proponuję,aby dla opisu problemu zastosować określenie lansowane przez Gazetę (równie pogardliwe chyba / ironiczne / niby dowcipne) -tj. "kujon" - czyli "KUJONY" .WK Odpowiedz Link Zgłoś
nfa05 troska senatu 22.03.07, 18:30 troska? senatu UW o konstytucyjnie gwarantowaną wolność nauczania i badań naukowych, o naruszenie prawa do pracy, o dostęp do dokumentów dotyczących obywateli i do rzetelnego procesu www.nfa.pl/articles.php?id=361 Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: troska senatu 22.03.07, 18:51 I stara prawda się potwierdza. UW = dawne zaplecze "intelektualne" KCPZPR Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 19:01 Tak sobie myślę, że wykształciuchy pójdą na emigracje wewnętrzną, abo? Odpowiedz Link Zgłoś
netra Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 20:10 > Tak sobie myślę, że wykształciuchy pójdą na emigracje wewnętrzną, abo? Na emigracje wewnetrzna??? Napraaaaaaawde probujemy, ale sie nie daje! Najlepszy dowod to uchwala Senatu UW. Jesli bylby jeszcze jakis wybor, to nikt z czlonkow Senatu nie zaprzatalby sobie glowy zagrozeniami demokracji. Od tego w koncu mamy politykow i reszte spoleczenstwa. Ale ten rzad robi wszystko, zeby nastapila bezsensowna zamiana miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
jmazikus Bunt wykształciuchów 22.03.07, 20:38 Najwyzszy czas przeciwstawic sie wladzy,ktora nic nie robi dla dobra obywateli lecz dla poklasku tlumow i"Wladzy" niszczac demokracje ,przekraczajac konstytucyjne uprawnienia.JM. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Bunt łże-wykształciuchów i burych suk? 22.03.07, 21:29 załgana sprzedajna hołota z pod znaku sierpa i młota przeciw demokracji się buntuje totalitarne UBeckie szuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregory701 Re: Bunt łże-wykształciuchów i burych suk? 22.03.07, 22:21 abba15 - Dwie siły potężnieją dzisiaj w świecie polskiej polityki : precyzja i belkot .Zadanie ludzi mądrych : nie dopuścić do powstania hybrydy - precyzyjnego bełkotu ". Stanisław Jerzy Lec ( nieco zmodyfikowane adekwatnie do sytacji ) .Nie wiem czy abba 15 zrozumie słowa "hybryda" i "adekwatnie". Odpowiedz Link Zgłoś
stanmich Lumpenmózgi 22.03.07, 21:54 Uwaga! Lumpenmózgi rozmnożyły się. Łatwo je rozpoznać. Cechuje je: - prymitywne rozumowanie lub jego całkowity brak; - zawiść i nienawiść; - kompleksy; - język inwektyw; - ksenofobia; - nietolerancyjność; - podatność na populizm; - itp, itp, itp Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Lumpenmózgi 23.03.07, 19:47 mówisz o Oleksym i spółce? Czy także o tych co poszli ich drogą? Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 21:58 pisarze do piora? A to Passent wlasnie.Czysty jak lza? Odpowiedz Link Zgłoś
gregory701 Bunt wykształciuchów 22.03.07, 22:09 Zamordyzm , brak poszanowania dla autorytetow , a własnie ich obalanie ,kpienie ze zdrowego rozsądku , "falandyzacja" prawa , nieustanne straszenie systemem coraz bardziej represyjnym - wielu nazywa to JUŻ "białym bolszewizmem" .Dajcie i człowieka a paragraf się znajdzie , to oczywiście nie wymyślił pan Dorn czy wybitny "akademik" w dziedzinie prawa Ziobro , ale słynny Feliks Edmundowicz . Za chwilę wezmą nas wszystkich za morde . Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Bunt wykształciuchów 22.03.07, 22:50 Kaczynscy robia to samo co robil Gomulka, a mianowicie antagonizuja ludzi wyksztalconych i reszte spoleczenstwa. Pogardliwe okreslenia, ktorych uzywa sie w stosunku do inteligencji maja wlasnie to na celu.Kazda niezgoda na dzialania wladzy (czasem absolutnie bezsensowne) czy tez rzeczowa polemika owocuja kolejnymi niewybrednymi pomowieniami. Problem Kaczynskich polega na tym, ze oni boja sie inteligencji , poniewaz jest nia trudno rzadzic- ludzie wyksztalceni i inteligentni w wiekszosci nie kupia bzdur serwowanych przez rzadzacych. PS. Falandyzacja to byl pikus w porownaniu z kaczyzacja. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Divide et impera? -- Przecenili swoją wszechmoc 23.03.07, 07:38 imie_jaszczomp napisała: > Kaczynscy robia to samo co robil Gomulka, a mianowicie antagonizuja ludzi > wyksztalconych i reszte spoleczenstwa. Pogardliwe okreslenia, ktorych > uzywa sie w stosunku do inteligencji maja wlasnie to na celu. > Kazda niezgoda na dzialania wladzy (czasem absolutnie bezsensowne) czy tez > rzeczowa polemika owocuja kolejnymi niewybrednymi pomowieniami. Problem > Kaczynskich polega na tym, ze oni boja sie inteligencji , poniewaz jest nia > trudno rzadzic- ludzie wyksztalceni i inteligentni w wiekszosci nie kupia > bzdur serwowanych przez rzadzacych. > PS. Falandyzacja to byl pikus w porownaniu z kaczyzacja. Myśleli, zdaje się, że inteligencję łatwo postraszyć i podzielić. Starsi z nich widać już nie pamiętają, jak sami byli "wykształciuchami" w o wiele gorszych czasach. Naukowcy to akurat środowisko, które potrafi spontanicznie skonsolidować się i obronić swoją autonomię. Potrafią też rozumować perspektywicznie ("A co będzie później, jeśli dziś spełnię żądanie szantażysty?"), a nie tylko doraźnie ("Trudno, zrobię, co mi każą, i przez jakiś czas będę miał spokój"). Stanowiska senatów i rad wydziałowych przegłosowywane są jednomyślnie lub ogromną większością głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 Na UW i UJ sami Żydzi i agenci oto powód 23.03.07, 12:40 ...protestu. Wg hasła kosmopolitów i polonofobów" Im gorzej (dla Polski) tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Na UW i UJ sami Żydzi i agenci oto powód 23.03.07, 13:49 Oto głos prostego człowieka. Wszystko jak kiedyś, tylko z kimś innym w roli Gnoma. Odpowiedz Link Zgłoś
fury11 Re: Na UW i UJ sami Żydzi i agenci oto powód 23.03.07, 15:37 nie taki on prosty. raz widział uniwersytet z okna tramwaju Odpowiedz Link Zgłoś
gringo_w66 naukowcy... tytuły na rozkaz KC PZPR 23.03.07, 12:42 ...zapomnieli już Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: naukowcy... tytuły na rozkaz KC PZPR 23.03.07, 18:54 A co, Misiu, zazdrosc zżera? No coz- jedni do lopaty, inni do ksiazki. Jesli ktos Ci kiedys mowil inaczej, to Cie oklamal. Odpowiedz Link Zgłoś
sveika Poperam stanowisko UW! 22.03.07, 22:41 Zgadzam się ze stanowiskiem senatu UW. Sveika - też wykształciuch! Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Poperam stanowisko UW! 22.03.07, 23:02 sveika napisał: > Zgadzam się ze stanowiskiem senatu UW. Ja też, i to czynnie. Mój wydział dziś przegłosował takie samo stanowisko -- jeden głos (nie mój) wstrzymujący się, reszta za. Odpowiedz Link Zgłoś
darekpw Bunt dopiero teraz??? 23.03.07, 10:34 A gdzie byliscie panowie profesorowie, rektorzy i prorektorzy kiedy w Polsce lala sie krew robotnikow czemu wtedy zaden senat nie podjal takiej uchwaly?? Bunt profesorow i dziennikarzy, ktorym korona z glowy moze spasc gdy podpisza druczek "nie wspolpracowalem" przekonal mnie ze dzialania PIS w tej dziedzinie sa sluszne, choc jest to jedna z ostatnich partii na ktora oddal bym swoj glos... Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Bunt dopiero teraz??? 23.03.07, 19:45 co od nich wymagać, oni są od "papierków". Odpowiedz Link Zgłoś
reset999 Re: Bunt wykształciuchów 23.03.07, 12:36 ..e komuchy z pisu. co zrobicie piskomunisci? chamow i wiesniakow nazwozicie, przebierzecie w mundury zomo i wypuscicie na uniwersytet? czekam ku... czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
zbud-2 Bunt wykształciuchów 23.03.07, 13:27 kto to jest ten Putra - czy to nie ten facet od szamba w Białymstoku ?????? Jak tak -to jakie ma prawo sie tu wypowiadać?? Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Bunt wykształciuchów 23.03.07, 15:15 Każdy pretekst ,każdy najbardziej nawet pokrętny unik jest dobry zeby wykrecić sie od zadeklarowania sie: "byłem kanalia czy nie?" Ktoś kto kanalią nie był takich "moralnych" oporów miał nie będzie. Nie będzie też iskał kruczków prawnych, legislacyjnych niejasnosci po to żeby usprawiedliwić swój paniczny strach przed ujawnieniem przeszłosci. Ciekawe czemu pracownicy majbardziej prestiżowej uczelni- UJ takich bełkotliwychi hipokrytycznych deklaracji nie wypichcili. Czyżby nie byli 'wykształciuchami" a po prostu ludźmi wykształconymi? Odpowiedz Link Zgłoś
vidi12 A co na to senat UMK w Toruniu ? 23.03.07, 15:33 Czy profesorowie tej szacownej uczelni odważą się wbrew swemu koledze - "Michalinie Wisłockiej polskiej sztuki lustracji" - profesorowi (tfu) Zybertowiczowi - podjąć podobną uchwałę ? Odpowiedz Link Zgłoś
echem Polska Walcząca (z lustracją) 23.03.07, 17:17 Wyborcza wpadła w panikę to można zrozumieć, ale wykorzystywanie do akcji antylustracyjnej nawiązania do symbolu Polski Walczącej to już GRANDA!!!!. Za malowanie tego znaku ludzie płacili ŻYCIEM! Może teraz zaproponujecie żeby na znak protestu przeciwko lustracji nosić pasiak oświęcimskie?!!!! No dalej śiało droga Gazeto. Wszystkie chwyty dozwolone, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś