Dodaj do ulubionych

Ocena z religii będzie wliczana do średniej ocen

• piwi77 Dzisiaj, to nie sztuka chodzić na religię, sztuka 27.03.07, 18:55
      to na nią nie chodzić i odważnie bronić swojego, niekatolickiego światopoglądu.
      Więc pokażmy charakter katolickim bezkręgowcom, i zamiast chodzić na religię,
      uzyskujmy wyższą srednią, pracowitością.
      • nina_simone Pamiętam czasy 27.03.07, 19:06
        na religię chodziło się do salek katechetycznych. Religia była nieobowiązkowa, a
        chodziła na nią cała klasa, ba cała szkoła! Z własnej nieprzymuszonej woli i z
        przyjemnością. Wprowadzenie religii do szkoły było błędem. Uczniowie traktują
        religię jako jeden z przedmiotów, niekoniecznie ulubionych, chodzą bo muszą.
        Wtedy chodziliśmy bo chcieliśmy.
    • dziennikarz12 Ocena z religii będzie wliczana do średniej ocen 27.03.07, 19:01
      giertych to chory czlowiek wy go odsuncie od wladzy bo to inkwizytor faszysta
      debil!!!jak mozna wlaczac ocene za cos co naprawde nieistieje!!!!fantazja-
      wszystkie religie to wyimaginowana fantazja-ludzie puknijcie sie w glowe co ten
      imbecyl wyrabia!!!!to tak jakby nie zdac matury bo sie nie wierzy w harry
      pottera albo w alicje z krainy czarow-wy powinniscie cala ta zaraze jaka jest
      kler w polsce wyslac do obozow pracy korei polnocnej razem z giertychem i
      orzechowskim wlacznie z calym watykanem!!!czy ty pomazancu faszysto debilu
      imbecylu onanisto wlacznie z twoja chora na glowe tak jak ty i twoj stary ktory
      boi sie uwierzyc ze od malpy pochodzi-cztasz te opinie w internecie i nie
      widzisz ze wszyscy cie maja w dupie jak sapatero w hiszpanii-taki sam debil!!!??
      • zeee1 Re: Ocena z religii będzie wliczana do średniej o 27.03.07, 19:09
        Nie rozumiem po co caly szum wokol religi.
        Powinna to byc jedyna ocena brana pod uwege i spokoj. Zaakceptowanie do jednej
        z rydzykowych szkol gwarantowane i jestes ustawiony na cale zycie.
        Demokracja poszla spac.
        • r0b0l witamy katotalibanistanie 27.03.07, 19:46
          > Demokracja poszla spac.
          rozum też

welcome to hell......
          • mojo.risin Re: witamy katotalibanistanie 27.03.07, 20:02
            to piekło jeszcze troche potrwa. ile ?
            a jaka jest średnia wieku moherowego elektoratu ?

r0b0l napisał:

> rozum też
            >
            > welcome to hell......
            • r0b0l Re: witamy katotalibanistanie 27.03.07, 21:15
              > to piekło jeszcze troche potrwa. ile ?
              > a jaka jest średnia wieku moherowego elektoratu ?
              >
              stary mocher nie jest niebezpieczny, gorzej z tym młodym.Romuś Giertych nie jest jedynym którego beret uciska i który ma poniżej 40 lat. A znam jeszcze młodszych .
              Mocher będzie trwał tak dlugo jak głupota w tym narodzie
              • mojo.risin Re: witamy katotalibanistanie 27.03.07, 21:18
                bez strachu.
                młody moher to zasrani koniunkturaliści, wiatr zawieje z innej strony to zwiną
                sztandary i wstąpią do innej partii.

r0b0l napisał:

> > to piekło jeszcze troche potrwa. ile ?
                > > a jaka jest średnia wieku moherowego elektoratu ?
                > >
                > stary mocher nie jest niebezpieczny, gorzej z tym młodym.Romuś Giertych nie
                jes
                > t jedynym którego beret uciska i który ma poniżej 40 lat. A znam jeszcze
                młodsz
                > ych .
                > Mocher będzie trwał tak dlugo jak głupota w tym narodzie
    • r306 Moja propozycja dla oceny z religii.... 27.03.07, 19:09
      Chcemy wliczac ocene z religii do sredniej? Nie ma problemu.
      Tylko jedno zalozenie - kazdy uczen, ktory zdeklaruje sie, ze na lekcje religii
      uczeszczac nie bedzie srednia ma liczona w nastepujacy sposob: (suma ocen ze
      wszyskich przedmiotow + 5 / (liczba przedmiotow + religia).

Wowwczas uczniowie ktorzy nie beda uczeszczac na religie nie beda
      dyskryminowania, a uczniowie ktorzy na religie uczeszczac beda - beda mieli
      zapal do nauki - wilk syty i owca cala.....

Co szanowny Episkopat i jego rzecznik w MEN - Roman Giertych - na taka
      propozycje??????????
      • mia2006 Re: Moja propozycja dla oceny z religii.... 27.03.07, 22:14
        prawe to i sprawiedliwe ;))
    • hermenegilda007 Ocena z religii będzie wliczana do średniej ocen 27.03.07, 19:16
      naczelna zasada Iv rzeszypolspolitej - jeżeli coś nie ma akceptacji społecznej ,
      z pewnościa zostanie przymusowo wprowadzone w życie , bo kto by sie tam
      przejmował przypadkowym ,zmanipulowanym , codziennie skutecznie ogłupianym
      społeczeństwem .
      Tak własnie będzie z oceną z chodzenia na religię - bo chodzenie jest najważniejsze.
    • gdabski Ocena z religii będzie wliczana do średniej ocen 27.03.07, 19:17
      "Wprowadzenie proponowanej zmiany przyczyni się do: (...) doceniania pracy
      wynikającej z uczestniczenia w innych niż obowiązkowe zajęcia edukacyjne" -
      napisano w uzasadnieniu.

Licho pal religię i etykę, ale czym w takim razie będą różniły sie obowiązkowe
      zajęcia edukacyjne od nieobowiązkowych?

/Gdabski
      • irenuk1 Re: Ocena z religii będzie wliczana do średniej o 28.03.07, 14:41
        Czyżbyś wymagał logiczności myślenia i wypowiedzi od orłów?
        One mają inne zadanie i cel: latać wysoko, potem pikować i w szpony łap!
    • justynka148 Ocena z religii będzie wliczana do średniej ocen 27.03.07, 19:33
      Ciesze się że rela bedzie się do średniej wliczała ale jest to nie fert wobec
      innych ucznów, którzy wyzanją inną wiarę i co z nimi bedzie??
    • wrojoz Bolszewizm 27.03.07, 19:38
      Kto popiera PiS.? Chyba maniacy.
    • dekaczyzator Ocena z religii będzie wliczana do średniej ocen 27.03.07, 19:39
      swietna lekcja konformizmu; kolejny krok w kierunku pogarszania sytuacji dzieci niewierzacych i
      innowiercow w Rzeczpospolitej IV-rzednej
    • bronimir Tak powstaje państwo wyznaniowe. 27.03.07, 19:41
      Teraz pozostaje połączyć funkcję Prymasa z Urzędem Prezydenta. Po co wybory i
      tak jesteśmy krajem jednej religii.
      • mojo.risin Re: Tak powstaje państwo wyznaniowe. 27.03.07, 19:57

katoliccy ekstremiści odejdą kiedyś (prędzej czy później) do lamusa.
        ich umocowanie w społeczeństwie jest coraz słabsze, dlatego też uciekają sie do
        prymitywnych sztuczek.

popyt na tego rodzaju postawy spada ze wzrostem świadomości i zamożności
        społeczeństwa.
        Moment kiedy Polska będzie normalnym, neutralnym światopoglądowo - laickim
        państwem kiedyś nadejdzie, choć jest jeszcze dosyć odległy.
        Takie procesy muszą, niestety, zajmować sporo czasu.

bronimir napisał:

> Teraz pozostaje połączyć funkcję Prymasa z Urzędem Prezydenta. Po co wybory i
        > tak jesteśmy krajem jednej religii.
      • irenuk1 Re: Tak powstaje państwo wyznaniowe. 28.03.07, 14:44
        Cuius regio - eius religio!
    • amanasunta53 Szkoda ,że nie w 2003..... 27.03.07, 19:48
      Miałabym wyższą średnią.Ale i tak musiałam zdawać egzamin na studia,bo to stara
      matura była.
    • niemenek Ocena z religii będzie wliczana do średniej ocen 27.03.07, 19:53
      Na pewno więcej niż jedna dusza odpuści sobie lekcje religii, np. moje dzieci.
      Do tej pory chodziły - częściowo, żeby się nie nudzić w bibliotece, a trochę po
      to, żeby dowiedzieć się, co też Kościół Katolicki ma im do zaoferowania (w domu
      się nie dowiedzą, bo rodzice są sceptyczni względem tej instytucji). Oczywiście
      na lekcjach były ciągłe konflikty, bo katecheci nie są przyzwycajeni
      do "myślących inaczej" i zadających niewłaściwe pytania. Teraz katecheci
      dostaną bacik do ręki w postaci oceny, więc dzieci chyba sobie odpuszczą.
    • monte-everesto Ocena z religii będzie wliczana do średniej ocen 27.03.07, 19:59
      Za prawidlowa odpowiedz na pytanie: w ktorej kieszeni proboszcz nosi
      prezerwatywy? Najwyzsza ocena. Droga na studia otwarta. Pytanie czy rydz i
      giertych i maciarewicz i kaczynscy sa agentami ruskimi?
      • pytajniak Re: Ocena z religii będzie wliczana do średniej o 27.03.07, 20:14
        Odpowiedzi:
        1.
        Prezerwatywy nie nosi się w kieszeni. Proszcz
        zawsze nosi prezerwatywę tam gdzie się należy.

2.
        Nie. Tel Avivu.

Nagrodę przekazuję Giertychowi.

monte-everesto napisał:

> Za prawidlowa odpowiedz na pytanie: w ktorej kieszeni proboszcz nosi
        > prezerwatywy? Najwyzsza ocena. Droga na studia otwarta. Pytanie czy rydz i
        > giertych i maciarewicz i kaczynscy sa agentami ruskimi?
    • dyktatorek Stop religii w szkole 27.03.07, 20:07
      Religii nie powinno byc w szkole tylko przy parafii.
      • obraza.uczuc.religijnych Spadaj zbrodniarzu komunistyczny!! 27.03.07, 20:22

• paulina1993 Ocena z religii będzie wliczana do średniej ocen 27.03.07, 20:33
      To paranoja. U mnie w szkole np. religia jest obowiązkowym przedmiotem. Nie
      mamy wyboru: czy chodzić na religię, czy może na etykę, a może wcale nie
      chodzić? U mnie w szkole ocena z religii będzie zaniżać średnią, ponieważ nie
      dostajemy "6". Wogóle co to za motywacja! Raczej motywowanie poprzez straszenie.
      • gdabski Re: Ocena z religii będzie wliczana do średniej o 27.03.07, 20:38
        > To paranoja. U mnie w szkole np. religia jest obowiązkowym przedmiotem. Nie
        > mamy wyboru: czy chodzić na religię, czy może na etykę, a może wcale nie
        > chodzić? U mnie w szkole ocena z religii będzie zaniżać średnią, ponieważ nie
        > dostajemy "6". Wogóle co to za motywacja! Raczej motywowanie poprzez
        > straszenie

Religia w szkołach państwowych nie jest przedmiotem obowiązkowym.

/Gdabski
        • snajper21 Re: Ocena z religii będzie wliczana do średniej o 27.03.07, 20:54
          gdabski napisał:

> > To paranoja. U mnie w szkole np. religia jest obowiązkowym przedmiotem. N
          > ie
          > > mamy wyboru: czy chodzić na religię, czy może na etykę, a może wcale nie
          > > chodzić? U mnie w szkole ocena z religii będzie zaniżać średnią, ponieważ
          > nie
          > > dostajemy "6". Wogóle co to za motywacja! Raczej motywowanie poprzez
          > > straszenie
          >
          > Religia w szkołach państwowych nie jest przedmiotem obowiązkowym.
          >
          W szkole mojej córki religię i matematykę wykłada ta sama nauczycielka.
          Spróbuj nie chodzić na religię./Warszawa Gimnazjum ul. E.Plater/.
          • piwi77 Re: Ocena z religii będzie wliczana do średniej o 27.03.07, 20:59
            O to własnie chodzi, należy pokazać klasę i spróbować nie chodzić na religię.
          • formalistyk snajper21 27.03.07, 21:10
            snajper21 napisał:

> W szkole mojej córki religię i matematykę wykłada ta sama nauczycielka.
            > Spróbuj nie chodzić na religię./Warszawa Gimnazjum ul. E.Plater/.

W mojej szkole matematykę wykładał nauczyciel,
            który miał matematykę jako swoją religię. Wielu
            przeszło na jego wiarę.
            • mia2006 Re: snajper21 27.03.07, 22:20
              zazdroszczę...
    • jogibaboo Małymi kroczkami do teokracji. 27.03.07, 20:38
      Polska drugim Iranem. Poza tym co to za tłumaczenie "MEN nie wie...". Ale
      zawracać gitarę uczennicami w ciąży to potrafi? Jak ja czekam na normalny rząd,
      który odsunie oszołomów i katolickich fundamentalistów od władzy!
    • remmarek Ocena z religii będzie wliczana 27.03.07, 20:46
      i tak małymi kroczkami w kierunku państwa wyznaniowego.. nasz swojski katolicki
      taliban.. kiedyś w wyobrażeniach europy po polskich ulicach chodziły
      niedźwiedzie, dziś kłaniamy się europie wczesnym średniowieczem..
    • jorge.martinez Re: Ocena z religii będzie wliczana do średniej o 27.03.07, 20:53
      A co to za nauka, ta religia? Czy jest do tego jakiś program? Jakieś podręczniki?
    • login-ka Ocena z religii będzie wliczana do średniej ocen 27.03.07, 20:56
      A to ciekawe... w każdej szkole jaką znam etyka zamiast religii jest fikcją, w rzeczywistości dzieciaki mają godzinę wolną... czy za to też dostaną ocenę?
    • gosia1001-88 Ocena z religii będzie wliczana do średniej ocen 27.03.07, 21:01
      Wprawdzie w tym roku kończe liceuma, ale sądze iż moja opinia jako tako jest
      istotna... Ocena z Religii... Ciekawe czy komisja zdaje sobie sprawę za co
      dostaje się oceny na religii... nie sądzę... A to plakacik a to napisanie
      krótkiej modlitwy, czy też "wykłucie" na pamięć jakiś praw, regułek, modlitw
      czy też przykazań... I prosze 6 z Religii na koniec jest gwarantowane... Ale
      czy ta ocena świadczy, że wzorowy ze mnie katolik... nie sądze... To się da po
      części zauważyć czy ktoś faktycznie zasługuje na to 6 czy nie.... Zrozumiałe
      dla mnei by było gdybyśmy mieli Religioznawstwo... wtedy to inna sprawa i
      byłabym w 100% ZA by ocena z tego była na świadectwie bo to by było
      sprawiedliwe... ale z Religii... naprawde to jest dla mnie śmieszne... Jestem
      ciekawa co Giertych i jego ludzie jeszcze wymyślą... I ciesze się że zostało mi
      jeszcze niecałe 40 dni... Chodź to co Giertych nawymyślał z Maturą... jest
      kosmiczne a nawet też komiczne... chodź wcale śmiać mi się nie chce..
      • qwertz7 Re: Ocena z religii będzie wliczana do średniej o 27.03.07, 22:16
        Pewnie zamiast chodz mialo byc choc :-)
        Ale poza tym to zgadzam sie z przedmowczynia w 100%. Religia w szkole w takim
        ksztalcie w jakis jest teraz serwowana jest po prostu atrapa religii. Wiekszosc
        ksiezy prowadzacych ten przedmiot nie ma pedagogicznego przygotowania do
        prowadzenia zajec edukacyjnych. Problemem jest takze to, ze uczy sie tylko
        jednej "prawdziwej" religii, nie uczac mlodziezy o istnieniu innych.
        Religioznawstwo byloby tu jak najbardziej na miejscu.
        Po takich "edukacjach" spotykam ludzi, ktorzy nie maja bladego pojecia o tym, ze
        prawoslawie tudziez grekokatolicyzm, czy luteranizm naleza do religii
        chrzescijanskich. A to juz jest efektem nauki "religii" w szkolach.
        • uchachany Bo Kościół Przenajświętszy, Matka Nasza wyznaje 27.03.07, 23:30
          pragmatyczną zasadę, sformułowaną przez średniowiecznego polskiego biskupa "A
          wierz sobie choćby i w kozła, byleś dziesięcinę płacił!" :-)

Kościołowi nie są aż tak bardzo potrzebni autentycznie wierzący, chociaż
          oczywiście są mile widziani, bo pod płaszczykiem wiary można bez problemu
          skłonić ich do działania korzystnego dla Kościoła. Kościołowi wystarczy nawet
          to, że będą skutecznie udawali takowych i nie zapominali o należytym uposażaniu
          Święto(je)bliwych Pasterzy. A także jako przyszli politycy i prawodawcy z
          należytą pokorą czepiali się biskupich fioletów i oddawali siły państwa na
          usługi Kościoła; wtedy już szczególnie nie trzeba się przejmować brakiem
          autentycznej wiary, bo to już państwo będzie zmuszało do jej udawania i
          czynienia Kościołowi dobrze :-)...

Poza tym należy szerzyć i to, że wierzyć (lub skutecznie udawać wiarę) należy
          tylko w katolickiego Pana Boga; ci inni - to uzurpatorzy. Stąd i mowy nie ma o
          jakimś religioznawstwie, poszerzającym horyzonty o świadomość istnienia
          pluralizmu religijnego. "Obce" religie mają pozostać pogardzaną "terra
          incognita", bo człowiek świadomy ich istnienia, zasięgu, doktryny - mógłby
          dojść do heretyckiego wniosku o równorzędności religii :-).
          A od tego już tylko jeden krok do zakwestionowania procederu wprowadzania w
          Polsce państwa wyznaniowego, który cierpliwie forsuje Kościół od momentu
          odzyskania niepodległości, wykorzystując swoje wpływy polityczne na całej
          scenie politycznej: od "kościoła toruńsiego", obstawiającego prawą, "moherową"
          stronę sceny politycznej, do rzekomo "postępowego" i "liberalnego" "kościoła
          łagiewnickiego", obstawiającego lewacko-liberalną stronę. I w newralgicznych
          momentach ściśle zjednoczonego, jak przy obecnej awanturze o wprowadzenie zmian
          konstytucyjnych mających docelowo wprowadzić bezwzględny zakaz aborcji. Gdzie
          od Rydzyka do Michalika i Episkopatu - Kościół mówie jednym głosem...
    • annetje Apocalypse now!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! 27.03.07, 21:04
    • jarlau Ocena z religii będzie wliczana do średniej ocen 27.03.07, 21:05
      Nareszcie!!!!! Każdy wysiłek ucznia powinien być doceniony111
    • micro5 Proponuję wliczać jeszcze ocenę z kółka teatralneg 27.03.07, 21:12
      Dla sprawiedliwości nalezy wliczyć wszystkie oceny z koła zainteresowań i
      innych do średnich, albo zastąpić wszelką nayukę religią
      • mia2006 Re: Proponuję wliczać jeszcze ocenę z kółka teatr 27.03.07, 22:22
        no i nie zapomnieć o wzorowym zachowaniu w świetlicy :D
      • uchachany Tylko pod warunkiem, że kółko to będzie wystawiało 27.03.07, 23:33
        wyłącznie sztuki Karola Wojtyły...
    • dzakarta Ocena z religii będzie wliczana do średniej ocen 27.03.07, 21:21
      Juz niedługo bez zaświadczenia od proboszcza nie zostaniesz nawet sprzątaczką.
      Tak powstaje "Klechistan".
    • misiek.s Jakiś świstak z MW steruje sondażami 27.03.07, 21:39
      Widać chcą zasugerować społeczeństwu, że jest równie ciemne jak panowie z LPR
      i jej okolice.
    • mia2006 Re: Ocena z religii będzie wliczana do średniej o 27.03.07, 22:32
      i właśnie ta decyzja przelała czarę goryczy... jakoś przełknęłam tę szopkę zwaną komunią "św." czy też uwagę siostrzyczki, że niemożliwe, bym była niewierząca, przecież... wrrr
      jak większość rodziców nie chciałam, by moja córka miała problemy w szkole (te w kościela mnie juz nie obchodzą), ale teraz widzę że posyłanie jej na religię to konformizm... teraz myślę, jak to prosto i prawdziwie wytłumaczyć 10-cio latce?
      poważnie też myślę o wypisaniu się z tej kato-instytucji...
      • uchachany Jak wytłumaczyć dziesięciolatce konieczność 27.03.07, 23:45
        kultywowania konformizmu i hipokryzji? Spytaj rodziców lub dziadków, jak
        tłumaczyli dzieciom konieczność chadzania na pochody 1-szo majowe za PRL-u :)...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka