innadopa Ludzie mam pomysł 28.03.07, 13:54 Proponuję pójść dalej, w obronie życia. Każda komórka jajowa uwolniona w cyklu płciowym kobiety to potencjalnie nowy czlowiek. Wprowadźmy, zatem comiesięczną obowiązkową inseminację kobiet żeby nie marnować komórek jajowych nie poddanych zapłodnieniu. Na pierwszy rzut zakonnice? Odpowiedz Link Zgłoś
cybulski.t Re: Ludzie mam pomysł 28.03.07, 15:22 sądzę że poświęciły by się... w imię życia oczywiśćie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dakula Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:54 W PRL-u faktycznie aborcja zastępowała antykoncepcję i dlatego, kiedy widzę siwe głowy demonstrujących pań, zastanawiam się, ile życia poczętego a nienarodzonego mają na swoim sumieniu.Zamiast wydawać pieniądze na organizowanie demonstracji,może lepiej by było dofinansować np hospicjum ,ale los staruszka jest mniej medialny. Odpowiedz Link Zgłoś
bbsbb Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:06 A ja cały uważam, że to powinna być sprawa sumienia każdej kobiety (wierzącej czy też nie), a nie bandy staruchów, radia rydzyka i polityków. Żyjemy w wolnym kraju czy nie??? Kler powinien jedynie nawoływać dlaczego nie powinny tego kobiety robić -trafiać w ich sumienia, a nie wciskać się w politykę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A dlaczego nienarodzone zabić można 28.03.07, 14:07 a narodzone nie? Dlaczego nie pozostawić tego sumieniu konbiety? Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:56 ciemnogrod, czyli hanba Polski twierdzi, ze to Jezus im kazal robic zamieszki w Warszawie, to nie Jezus, to cwany ksiezulo rydzyk, szef sekty radyja. Hanba i wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
madoxxx1234567 Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:58 RYDZYK DO AFGANISTANU NA WOJNĘ Odpowiedz Link Zgłoś
w2711 W marszu - starsze panie; za prawem wyboru - młode 28.03.07, 14:02 ...zastanawiające... starszym paniom pomagają starsi panowie i wszechpolacy z panem Romanem na czele! Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:02 Jak zwykle człowiek chce byc lepszy niż w rzeczywistości może byc, a te babcie od naprawiania świata zapewne myślą w swych sumieniach, że jeśli posłuchaja przewielebnego Ojca Dyrektora i będą czynic tak jak nakazuje to zdobędą kolejne punkty u Bozi a może nawet śmierc ich nie dopadnie. Jak by tak dogłębnie zbadac ich młodośc to mogło by się okazac, że teraz mają okazję wyczyścic swe brudne sumienia za to co robiły gdy jeszcze mogły robic.Teraz uważają, że zbawią świat a Rydzyk jest Półbogiem do którego zapewne będą się modlic gdy pójdzie do domu Pana (tylko którego Pana?). Smutny ten kraj bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:06 Mam pytanie kto pozbiera cewniki po babciach i dziadkach uczestniczącym w manifestacji? Kto poniesie koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
syfek17 Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:09 dla zapalenców / a nie podzielam tych poglądów przecież zawsze można sobie zrobic eutanazje samemu, wystarczy sznurek albo zyletka, kabel 220 V, po co od razu lekarza z dyżurki fatygować, eutanazja jest niepotrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
bzalk Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:07 NOOO!!! TE STARE BABCIE NAPEWNO URODZA JESZCZE TYSIACE POTOMKOW. ECH TA POLSKA MENTALNOSC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles szkoda, że prowadzący "marsz życia" nie przekonują 28.03.07, 14:10 na zmiane z modlitwą: ojcze rydzyku - to my twoje narodzone dzieci. Głodne dzieci. zziębniete dzieci. czemu nas nie słyszysz ? czemu nie dasz choć okruszków ze swojego stołu ? Najadłoby się nas kilkoro. ojcze rydzyku. Skąd masz taki duży i pełen brzuszek ? A my nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mariannos Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:14 nie rozumiem dlaczego dziennikarze GWna podchodzą do tego marszu tak emocjonalnie a zarazem tak kpiąco - dlaczego maszarujących nazywa się "zwolennikami Rydzyka" a nie po prostu demonstrującymi w obronie życia - albo czemu wprowadzenie do modlitwy Drogi Krzyżowej n/t poczętch dzieci jest wyśmiewane w stylu "podsycują emocje wśród tłumu" - nie raz i nie dwa byłem na Drodze Krzyżowej właśnie w takim kontekście i nie rozumiem tej propagandy GWniarzy, którzy najpierw relacjonują na żywo (co jest już przesadą - w końcu to tylko marsz), a komentują tak infantylnie subiektywnie, jak niedojrzały Gwniarz ;p;p;p Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:19 gowniarze to ci ktorzy ida w marszu zorganizowanym przez tadka torunskiego , a wydaje im sie ze tak nie jest !! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:23 To ludzie starzy, od małego straszeni piekłem i wiecznymi mękami, więc teraz, gdy już wiedzą, że niedługo umrą, gotowi są zrobić wszystko, na skinienie swych kapłanów, którzy jako jedyni, tak ich nauczono, mogą ich przed wiecznymi udrękami obronić. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 15:06 Wystarczy wejść na strone RM i rzucic okiem na dowolny z zamieszczanych tam arytułów z polskojezycznej gadzinówki "Usere Tagesblatt" (Nasz Dziennik) aby przekonac sie u kogo redaktorzy GW pobieraja nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
elandel Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:15 Patrząc na średnią wieku osób manifestujących, nie sądzę, żeby mieli jeszcze coś do powiedzenia w tej kwestii...Ta manifestacja, to jakaś pomyłka.... Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 średnia wieku w "Marszu dla życia" - 60 lat 28.03.07, 14:19 Ten marsz progiertychowski, propisuarowoelpeerowski powinien nazywac się Marszem Geriatrycznym. A co kilkaset metrów powinni robić odpoczynek bo manifestanci dostają zadyszki. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Odbierasz ludziom starszym prawo do poglądów? 28.03.07, 14:20 Współczuję Twoim rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 a kto mówi o dobieraniu im poglądów. 28.03.07, 14:26 o ile wiem, to poglądów nie można odebrać. można co najwyżej zakazać ich głoszenia. mi tych ludzi jest szkoda bo sa zamnipulowani przez złodzieja Rydzola, jego kompanów i klakierów z PiSuaru i LPRu. Oni mają wybór - iść czy nie isć na manifestację. natomiast kobieta w ciąży nie będzie miała wyboru. i to jest równość społeczna? wszyscy równi wobec prawa? O aborcji powinni dyskutowac kobiety w wieku rozrodzczym, bo to ich bezpośrendio dotyczy, a nie babcie, które nie wiedzą co może taka kobieta w ciązy czuć ani tym bardziej klasztornik żyjący podobno w celibacie - który nigdy w ciązy nie będzie. chociaz kto tam wie co Rydzol wymyśli. jemu wszystko wolno Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Czyli niech podatki sam sobie ustala Kulczyk, 28.03.07, 14:29 przepisy ruchu drogowego-kierowca, pprzepisy kwarantanny - chory na choroę zakaźną, przepisy użycia broni - policjant itp? Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 A co ma to wspólnego z prawem do abrocji?? 28.03.07, 15:13 A co ma to wspólnego z prawem do abrocji?? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Ano to, że zasady prawa ustalają nie tylko 28.03.07, 15:17 "bezpośrednio zainteresowani". Zwłaszcza, że o tym zainteresowanym najbardziej - dziecku w łonie matki - zwolennicy aborcji jakoś nie lubią pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Włsanie w tym przypadku tak być powinno. 28.03.07, 16:46 A przyrównywanie tego do uchwalania kodeksu np. drogowego, jest kolejnym nadużyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Ci, co maszeruja w obronie czegoś tam, przecież 28.03.07, 14:19 nie wiedzą, w obronie czego maszerują. Są starzy, zastraszeni, wiedzą, ze już nie długo umrą, boją sie piekła (jak ognia) i uczynią wszystko co im ich przewodnik w sutannie rozkaże. Gdyby im dał motyke i kazał iść na słońce, poszliby. Tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ci, co maszeruja w obronie czegoś tam, przeci 28.03.07, 14:23 Piwi 77 ale myknoles buraka!!te motyki to dostaliby do obrobienia plebanowego pola a nie zeby marnowac czas maszerujac w kosmos Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ci, co maszeruja w obronie czegoś tam, przeci 28.03.07, 14:26 Nie, no jasne! Użyłem tylko takiego łatwego porównania. Wiadomo, że czarni nie pozwoliby iść na Słońce, bo co Kościołowi po Słońcu (przynajmniej dzisiaj), a tyle wiernopoddańczych baranów by się zmarnowało. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ci, co maszeruja w obronie czegoś tam, przeci 28.03.07, 14:29 No fakt kazda para darmowych , frajerskich lapek do poglebiania majatku kleru jest mile widziana, o rencinie lub emeryturce nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ci, co maszeruja w obronie czegoś tam, przeci 28.03.07, 14:35 kolter napisał: > No fakt kazda para darmowych , frajerskich lapek do poglebiania majatku kleru > jest mile widziana, o rencinie lub emeryturce nie wspomne Żeby choć na chwilę przerwać błogostan kleru dodam, że rozrodczość, w coraz bardziej stetryczałej koscielnej trzódce, bardzo znikoma, co zle rokuje na przyszłość. No tak, ale kościelni nigdy sobie przyszłością zawracali głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ci, co maszeruja w obronie czegoś tam, przeci 28.03.07, 14:39 kiedys za nieboszczki komuny kler zyl z tacy , dzis z samorzadowej kasy!! wiec nalerzy raczej dbac zeby nie dostawali sie do samorzadu ludzie nawiedzeni choc jak widac to nawet panowie z SLD glupieja przy sukience, wiec juz niegdzie nie widac ratunku Odpowiedz Link Zgłoś
miro1973 Re: Ci, co maszeruja w obronie czegoś tam, przeci 28.03.07, 14:50 kolter napisał: > kiedys za nieboszczki komuny kler zyl z tacy , dzis z samorzadowej kasy!! wiec > nalerzy raczej dbac zeby nie dostawali sie do samorzadu ludzie nawiedzeni choc > jak widac to nawet panowie z SLD glupieja przy sukience, wiec juz niegdzie nie > widac ratunku Mało tego, za komuny kler mial lepiej! Kaplice full ludzi młodych, każdy against komuna etc...taki to z nas przewrotny naród,że jak czegoś zakazywali to prawie na złość...Kler to zwalił maksymalnie, gdyby się nie wtrącał zachowałby status quo - a tak dostaje po czterech literach... Odpowiedz Link Zgłoś
dipl Re: Ci, co maszeruja w obronie czegoś tam, przeci 28.03.07, 14:49 a żebyście wiedzieli, że tak dokładnie właśnie jest. chodzę czasami do kościoła i rencinki dają najwięcej na tacę, a pewnie i poza tacą, mimo że niektóre mają własne dzieci/wnuki i kasa ta bardziej by się __tym wnukom/dzieciom__ przydała, a nie księżom. przetwórstwo świat łazienek hurtownie > No fakt kazda para darmowych , frajerskich lapek do poglebiania majatku kleru > jest mile widziana, o rencinie lub emeryturce nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:24 Aborcja jest obecnie zakazana a podziemie aborcyjne kwitnie. Fanatycy od Rydza żyją oderwani od rzeczywistości w swoim świecie... Stop fanatykom! Niech żyje wolność wyboru! Rozdział Rydzyka od państwa! Odpowiedz Link Zgłoś
misad36 Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 15:42 Mordowanie urodzonych ludzi tez jest zabronione, a dochodzi do morderstw. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:25 "Dokonało się coś dziwnego: znikła partia,znikła dyktatura systemu komunistycznego, a Kościół, w postawach niektórych krewkich księży, zaczął uzurpować sobie podobne prawa." Stanisław Obirek, teolog, b. jezuita Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:28 Jest rzeczą zdumiewającą że istnieją ksieżą potępiający kontrolę urodzin a nie widzący nic zdrożnego w "poświęcaniu" armat, czołgów, okrętów wojennych... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:32 niema nic zdumiewajcego w tym ze kler kropi armaty jest to odwieczny sojusz , kasy ukladow i roznego rodzaju przekretow ktore panstwo sankcjonuje w zamian za cisze na ambonach Odpowiedz Link Zgłoś
angie0310 jestem Kobietą, a nie maszyną do rodzenia! 28.03.07, 14:31 mam dopiero 21 lat, nie myślę jeszcze o zakładaniu rodziny. jednak kiedy już o tym zacznę myśleć nie chcę, zeby ktokolwiek dyktował mi co MUSZĘ robić a czego mi NIE WOLNO. jestem kobietą, a nie maszynką do rodzenia dzieci, jeśli ktokolwiek, kiedykolwiek zgwałci mnie, moją siostrę, czy w przyszłości, moją córkę, jeśli urodzenie dziecka będzie wiązało się z zagrożeniem mojego życia, to CHCĘ MIEĆ PRAWO WYBORU. to ode mnie, a nie od posłów ma zależeć to, czy urodzę, czy nie. to JA a nie oni będę przez 9 miesięcy miała nosić to dziecko w swoim brzuchu i to ja a nie oni spędzę czas na sali porodowej wrzeszcząc z bólu. mężczyźni nie powinni się wypowiadać w sprawie aborcji. albo niech się wypowiadają, tylko niech nie zmuszają kobiet do robienia czegoś wbrew ich woli. to się nazywa gwałt moi drodzy.a ja nie chcę, zeby ktoś gwałcił moje życie i prawa tylko dlatego, że sam nie był w sytuacji, gdy nie chce się urodzić dziecka. współczuję wszystkim kobietom, któe kiedykolwiek zostały zmuszone do urodzenia dziecka. nie chcę być jedną z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
dipl Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:31 właśnie oglądam demonstrację! same starsze osoby, ledwo co chodzą, o dzieciach już dawno mogą zapomnieć, ale na pewno dużo mają do powiedzenia w sprawie ochrony życia!!! cholera, wnuczków babcie chyba nie mają, to się pierdołami zajmują, jak by się im powiedziało co innego, to pewnie by Cię na tej demonstracji zabili. przetwórstwo świat łazienek hurtownie Odpowiedz Link Zgłoś
dipl Re: Ciemnogród.... 28.03.07, 14:41 akermanski napisał: > Seks zawsze budził wiele emocji, zwłaszcza u tych, którzy (lub które w wypadku > kobiet) nie mogą mieć seksu. > > Wiele starszych kobiet ma zawistny charakter. Sama już nie może, to innym > zakaże. Religię traktuje się w instrumentalnie, jako uzasadnienie. > rzeczywiście coś w tym jest, to tak jak z tym psem ogrodnika, samemu nie weźmie i innemu nie da. pytanie jeszcze dlaczego jeżeli kobieta poroni choćby w 5 czy 6-tym miesiącu, to nie są urządzane pogrzeby? przecież płód w takim wieku to już zdecydowanie człowiek!, a nie te kilka komórek, które dopiero zaczęło się dzielić. inna sprawa, że niektórzy przy okazji okazji takiej jak ta mają szanse się pokazać (lpr) i muszą trochę pokrzyczeć, podburzyć tłum, bo inaczej to by całkowicie zginęli w statystykach. przetwórstwo świat łazienek hurtownie > Kamil (www.przeciwabsurdom.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Re: Ciemnogród.... 28.03.07, 15:55 O!~to jest wlasnie swietny argument ktorym mozna uderzyc w pseudo chrzescijanskich wyznawcow rydzola! Dlaczegoz to nie uzadzaja pogrzebow plodu 2- 3 miesiecznego? czyzby cos im nie pasowalo? przeciez to jest czlowiek wg nich! No i oczywiscie pogrzeby spermy, bo kazda jest swieta... Odpowiedz Link Zgłoś
miro1973 Re: Ciemnogród.... 28.03.07, 15:57 keradk napisał: > O!~to jest wlasnie swietny argument ktorym mozna uderzyc w pseudo > chrzescijanskich wyznawcow rydzola! Dlaczegoz to nie uzadzaja pogrzebow plodu 2 > - > 3 miesiecznego? czyzby cos im nie pasowalo? przeciez to jest czlowiek wg nich! > > No i oczywiscie pogrzeby spermy, bo kazda jest swieta... No kurde faktycznie, to przeoczyłem...Jak to jest? Równi i równiejsi?? Odpowiedz Link Zgłoś
login89 Manipilują tekstami modlitw-to jest obiektywny 28.03.07, 14:47 język sprawozdania dziennikarskiego? Ten tekst to po prostu kpina z rzetelnego dziennikarstwa. Z takimi umiejętnościami zdawania obiektywnych relacji z wydarzeń to chyba lepiej idź człowieku szukaj pracy w "Fakcie". To odpowiednie dla ciebie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
michalc13 Re: Manipilują tekstami modlitw-to jest obiektywn 28.03.07, 15:00 Czemu Nasz Dziennik nie ma forum, a do radyjka toruńskiego nie każdy może zadzwonić? Czyżby nie było tam miejsca na inne niż jedynie słuszne poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
miro1973 Re: Manipilują tekstami modlitw-to jest obiektywn 28.03.07, 15:03 michalc13 napisał: > Czemu Nasz Dziennik nie ma forum, a do radyjka toruńskiego nie każdy może > zadzwonić? Czyżby nie było tam miejsca na inne niż jedynie słuszne poglądy? też to zauważyłem, zresztą to jakaś paranoidalna tendencja bo w naszym KATOLICKIM kraju KATOLCKIE media boją się "postawić" forum - a przecież 90 procent z nas to katolicy! Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Manipilują tekstami modlitw-to jest obiektywn 28.03.07, 15:24 www.pro-life.pl To jest jedyny znany mi adres strony przyznajacej sie do propagowania katolickiego punktu widzenia w drazliwym temacie gdzie jest forum i to forum automatyczne ktore nie wymaga logowania i gdzie informacje nie sa filtrowane przed publikacją (najwyzej po). Odpowiedz Link Zgłoś
racjonalista_pl Ich Dziennik 28.03.07, 17:10 Witam. www.informacje.int.pl/ - "Fakty" donosi ogólnopolska gazeta codzienna - Nasz Dziennik :D. Mają tam i forum. -------- www.racjonalista.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cybulski.t Re: Manipilują tekstami modlitw-to jest obiektywn 28.03.07, 15:28 Cóż... a moze właśnie to jest objektywna opinia? Na ile się orientuję w takich szopkach, to wszystko jest manipulowane. Zacznijmy od daty i godziny, czyżby to nie była manipulacja? Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 14:52 Ajatollach Rydzyk przemówił! Zaczęła się irańska ooo przepraszam polska rewolucja religijna, szturm na prawa jednostki i wolność wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
miro1973 Calm down please! 28.03.07, 14:56 Jako liberał proszę tych, którzy podzielają moje poglądy o niezaniżanie się do poziomu ludzi z głęboko-prawicowej otchłani. Wasz ostry i niewybredny język tylko ich podjudza - może lepiej ich ignorować ew. odpowiadać z zachowaniem szacunku? Bądźmy lepszymi chrześcijanami i nadstawiajmy drugi policzek! Może ich zawstydzimy? Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Calm down please! 28.03.07, 15:09 Mamy być bierni? Bierni na propagande fanatyków sekty nibyksiędza taty dyrektora urągającej racjonalizmowi i zdrowemu rozsądkowi? Mamy siedzieć cicho jak wszelkie przejawy postępu społecznego, wolność sumienia i wyboru są opluwane i niwelowane... Mamy siedzieć cicho i patrzeć jak zmieniają nasz kraj w Iran? www.youtube.com/watch?v=MQafFueedM4 Kiedy dobry człowiek nic nie robi zło triumfuje... Odpowiedz Link Zgłoś
miro1973 Re: Calm down please! 28.03.07, 15:12 Spoko, po prostu zarzuciłem sondę...Ale tak czy siak, może mniej bluzgów więcej retoryki? PROSTESTUJĘ przeciw katolibanowi (czy jak to tam) i nie dam się omotać czarodziejskim sukienkom! Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Calm down please! 28.03.07, 15:23 MIRO1973!!!! Uwielbiam ludzi z klasą!!! Z zasady!!! Jestem za!!! Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Calm down please! 28.03.07, 15:38 Lecz w gruncie rzeczy jest to sprawa smaku Tak smaku w którym są włókna duszy i chrząstki sumienia Lecz w gruncie rzeczy jest to sprawa smaku Tak smaku który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Calm down please! 28.03.07, 15:12 Nie licz na zawstydzenie. Ktoś (niestety nie pamiętam kto)porównał nowotestamentową historię z "jawnogrzesznicą" do dzisiejszej mentalności "sprawiedliwych" i ze smutkiem skonstatował, że ówczesnych Żydów zawstydził tekst "Kto z was jest bez grzechu niech rzuci kamieniem" i się rozeszli a dziś posypałyby się kamienie Odpowiedz Link Zgłoś
cybulski.t Re: Calm down please! 28.03.07, 15:30 Ale czy oni znają tą zasadę z drugim policzkiem? Sądzę, że na tekst 'kto jest bez winy...' wszyscy żucili by się po kamienie i wywiązała by się walka wręcz kto pierwszy żuci :) Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Calm down please! 28.03.07, 15:49 taka ciekawa wypowiedź a takie byki ortograficzne...rzucili cybulski rzucili Odpowiedz Link Zgłoś
cybulski.t Przepraszam :( 28.03.07, 16:01 Przepraszam :( Mam dysortografię, jak piszę, to nie jestem w stanie kontrolować ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: Calm down please! 28.03.07, 19:25 Oj odwal sie od Cybulskiego te_rence. Nie mozna byc takim drobiazgowym! Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 15:02 "W tak zwanych wiekach wiary, gdy ludzie rzeczywiście wierzyli we wszystkie twierdzenia religii chrześcijańskiej, mieliśmy tortury inkwizycji, miliony nieszczęśliwych kobiet spalono jako czarownice i nie było okrucieństwa, którego by się nie dopuszczono na wszelkiego rodzaju ludziach w imię religii. Rozglądając się po świecie, wprędce spostrzegamy, że każdy, choćby najmniejszy wzrost uczuć humanitarnych, każda reforma kodeksu karnego, każdy krok w kierunku zmniejszenia niebezpieczeństwa wojny, każda próba poprawy położenia ras kolorowych lub złagodzenia niewolnictwa, każdy postęp moralny, który się udało osiągnąć, był stale zwalczany przez zorganizowane Kościoły całego świata. Oświadczam po dojrzałym namyśle, że religia chrześcijańska w postaci, jaką jej nadały Kościoły, była i jest jeszcze głównym nieprzyjacielem moralnego postępu świata" Bertrand Russel Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 15:04 encyklikę „Mirari Vos" potępiającą doktrynę liberalizmu; „Z tego to najbrudniejszego źródła indyferentyzmu, wypłynęło owo błędne i niedorzeczne mniemanie, albo raczej szalone głupstwo, jakoby każdemu należało zapewnić i zaręczyć wolność sumienia" itd.. w podobnym stylu „zaplutych karłów reakcji",... za papieża Piusa IX, który w encyklice „Quanta cura" z 1864 r. Napisał: „Przekleństwo nich spadnie na tych, którzy uważają że papież może i powinien pogodzić się z postępem, liberalizmem i cywilizacją współczesną",... za papieża Piusa XI, który potępił ideę walki klasowej i krytykował komunizm — ale nie za to, że jest nieludzki, ale przede wszystkim za to, że jest BEZBOŻNY. Oraz potępił hitleryzm, ale nie za to, że to system zbrodniczy, lecz głównie za naruszenie pewnych norm religijnych, zwłaszcza zobowiązań konkordatowych Rzeszy względem Watykanu,... za papieża Piusa XII, który nigdy otwarcie i jednoznacznie nie potępił hitleryzmu, który pobłogosławił żołnierzy niemieckich idących na front, przyrównując ich wojnę do „wzniosłego heroizmu w obronie kultury chrześcijańskiej, wyprawy krzyżowej, która pozwoli Europie swobodnie oddychać, obiecującej narodom nową przyszłość" itd.,... który potępił wygnanie milionów Niemców z obszarów za Odrą i Nysą, a nawet życzył sobie „cofnięcia tego co się stało, o ile da się to jeszcze cofnąć",... za nienasycone apetyty papiestwa i hierarchii kościelnej w dążeniu do WŁADZY I PRZYWILEJÓW, do gromadzenia dóbr materialnych, doczesnych i nie stosowania się nigdy do zasady głoszonej przez Chrystusa: „Darmo dostaliście, darmo dawajcie" www.racjonalista.pl/kk.php/k,2/s,3572 Odpowiedz Link Zgłoś
cybulski.t Operowal 21 tygodniowy plud w brzuchu matki? 28.03.07, 15:12 To jest możliwe? Bo nie mam zielonego pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Operowal 21 tygodniowy plud w brzuchu matki? 28.03.07, 15:27 O ortografii tez nie masz pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
cybulski.t Re: Operowal 21 tygodniowy plud w brzuchu matki? 28.03.07, 15:44 Mam pojęcie, jednak mam duże kłopoty z pisaniem wg. jej zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Odwalcie sie od ortografii! 28.03.07, 19:28 Chyba wazne co czlowiek, szczegolnie madry ma do powiedzenia, a nie jak pisze! Odpowiedz Link Zgłoś