ffamousffatman Re: Prestiżowy "European Voice" o "braciach karto 31.03.07, 05:40 Prawackie bimauly s Fluxeli skladna wiara wyjac nie moga, ze Folska ma swoja patafizyke i nie mozna se jaj robic z jej patafizycznego nadbzdyczenia czyniaca z niej najbytniejsza Rzplita nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
elly666 zobacz sondaz GW przy artykule 31.03.07, 05:42 nawet czytelnicy GW ( 805 to be exact ), uwazaja , ze ten artykul to jakies bzdury. Ja tez tak uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
elly666 Re: zobacz sondaz GW przy artykule 31.03.07, 05:43 sorki, mialo byc 80%, nie nacisnelam "shift" by dostac procent. elly666 napisała: > nawet czytelnicy GW ( 805 to be exact ), > uwazaja , ze ten artykul to jakies bzdury. > > Ja tez tak uwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: zobacz sondaz GW przy artykule 31.03.07, 06:47 @elly666: alez patafizyka to nie bzdury to czystej wody jaja Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Prestiżowy "European Voice" o "braciach karto 31.03.07, 05:45 ffamousffatman napisał: > Od jutra nie odpowiadam na posty zaw. slowa: oszalale feministki, agentura, lewackie ... A co powiesz na: lewiznę, złodziejstwo, sitwę ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Prestiżowy "European Voice" o "braciach karto 31.03.07, 06:41 juz powiedzialem to pierwsze a drugie nie uwazam lewizny zlodziejstwa i sitwy za przypadlosc wylacznie prawicowa (mimo modnej ostatnio w kregach kazacych nazywac sie reakcyjnymi badz konserwatywno-liberalnymi pochwaly, obcej mi jako ostatniemu polskiemu prawicowcowi, CHCIWOSCI, EGOIZMU i innych CNOT antyspolecznych) Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Prestiżowy "European Voice" o "braciach karto 31.03.07, 06:46 Ależ ja jestem zdania, że 'lewizna', 'złodziejstwo' i 'sitwa' to synonimy SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Prestiżowy "European Voice" o "braciach karto 31.03.07, 07:39 nic na to nie poradze, sady sa innego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Prestiżowy "European Voice" o "braciach karto 31.03.07, 15:13 Nie zawsze, np takiego Sobotkę sąd skazał, Kwach go potem uniewinnił, podobnie jak Ryszarda Kalisza. Tym niemniej zgadzam się z Tobą - w sądach też jest pełno sitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Prestiżowy "European Voice" o "braciach karto 31.03.07, 09:07 Janek Kos nie jest z ciebie dumny, a Szarik sie po prostu wstydzi..... jankos71 napisał: > Ależ ja jestem zdania, że 'lewizna', 'złodziejstwo' i 'sitwa' to synonimy SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Prestiżowy "European Voice" o "braciach kartofl.. 31.03.07, 06:21 Ktorys z blizniakow nie tak dawno uznal ,ze socjalizm byl dla holoty (tak przynajmniej mozna bylo zinterpretowac te wypowiedz).To byl tylko jeden z przejawow pogardy wobec ludzi trudu (robotnikow i chlopow). Pogardy,ze strony tych,ktorzy chcieli by uchodzic za "panow". Z cala pewnoscia "kaczyzm" jest dla motlochu, dla ciemniakow. Coz, z oddali lepiej widac.Autorzy artykulu maja w pelni racje.Podzielam trafnosc ich stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
aap.sa Prestiżowy "European Voice" o "braciach kartofl.. 31.03.07, 07:08 Przecież to prawda, o co więc chodzi? O to,że w UE nie da im się zamknąć gęby? Odpowiedz Link Zgłoś
tmeczkow Prestiżowy "European Voice" o "braciach kartofl.. 31.03.07, 07:15 Bardzo śmieszny i trafny artykuł! Ludzie, nauczmy się śmiać z siebie, będzie mniej wojen. A panowie Kaczyńscy mogliby po każdym takim artykule zastanowić się, dlaczego one powstają. Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Prestiżowy "European Voice" o "braciach karto 31.03.07, 08:48 Nie sadze by byli zdolni do samokrytycyzmu. To ludziki pozbawione jakiegokolwiek honoru i godnosci. Psycholi trzeba albo leczyc, albo ich izolowac od spoleczenstwa. Pozostaje tylko zyczyc powodzenia UE w dalszym tepienu rasizmu, homofobi i nietolerancji. Tak trzymac. Moze jeszcze nie wszystko stracone... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Nie podoba mi się naigrywanie z wyglądu ... 31.03.07, 07:51 ... kogokolwiek, w tym i bliźniaków Kaczyńkich: Premiera i Prezydenta RP. Natomiast co do oglądu ich poczynań: każdy kto chciałby się pozbyć, ksenofobicznego, antyokcydentalnego, chciejskiego i prostackiego oglądu, musi się sam o to postarać! Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Nie podoba mi się naigrywanie z wyglądu ... 31.03.07, 07:57 Caly dowcip polega na tym,ze nikt nie smieje sie z fizjonomii blizniakow. Kartofel jest tylko symbolem prymitywizmu ,takim samym jak glab kapusciany czy snopek.Powiada porzekadlo:tam gdzie dwie glowy ,to nie to samo co jedna..pod warunkiem ,ze nie sa to glowy kapusciane.Niestety,w przypadku Polski mamy z tego typu klinicznym przypadkiem do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Rein F. Deer 31.03.07, 07:56 Rein F. Deer Prawdziwy: JELEŃ gotowy do odstrzału! Świetnie że tego Jeleńia postrzelił Gniatkowski: Artykuł w złym guście Odpowiadający za prasę radca stałego przedstawicielstwa Polski przy UE Zbigniew Gniatkowski zareagował w oficjalnym liście do redakcji "European Voice" z "zaskoczeniem i rozczarowaniem". - Wybór faktów i analogii, jakiego dokonał pan Deer, nie tylko wprowadza w błąd, ale jest po prostu w złym guście i zupełnie nieśmieszny - głosi list Gniatkowskiego, który protestuje przeciwko "nieszczęśliwemu" porównaniu premiera i prezydenta, w ślad za jednym z niemieckich dzienników, do "kartofli". Gniatkowski napisał też, że obraz Polski odmalowany przez Deera jest "stereotypowy", i porównał go do "apokaliptycznej wizji". Wskazał, że tego rodzaju pełne uprzedzeń komentarze nie były dotąd kojarzone z tygodnikiem "European Voice", uważanym za poważny i odpowiedzialny, a czytelnicy tego czasopisma "zasługują na coś lepszego niż fałszywe wrażenia pana Deera". Kaczyńscy robią swietna robotę co komuchom jak zawsze się to nie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Rein F. Deer 31.03.07, 09:11 cała polska i pół europy drze łacha z kaczek. żadne występy pissklakierów na forum GW ;))) tego nie zmienią. pies z kulawą nogą nie przeczytałby tego waszych kaczych wypocin gdyby nie serwery gazeta.pl ;)))) lady_godziwa napisała: bla bla bla Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_au Re: Prestiżowy "European Voice" o "braciach karto 31.03.07, 09:06 Kolejnego milego obfitujacego w zajefajne numery na kartoflisku zyczy wam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
kisiel_k-ce ale przeciez to prawda. 31.03.07, 09:16 z tą odzyskaną wolnoscią i placem zabaw. poczytajcie historię i obejrzyjcie Wiadomości! Odpowiedz Link Zgłoś
archicon Prestiżowy "European Voice" o "braciach kartofl.. 31.03.07, 09:32 Pan Jeleń (Deer) dobrze się czuje w europejskim lesie bo od 100 lat jest bezpieczny. Polska była najwiekszym poligonem wojennym przez 150 lat (wojny 100- letnia, 30- sto letnia, 2 Światowe) a potem w ramach eksperymentu oddano ją komunistom. Buractwo środkowoeuropejskie jest bardzo podobne do naszego bo jedyną metoda stosowaną nagminnie jest ignorancja najlepiej dla wszystkiego. Przy odpowiedniej ilości gotówki można kazać Jeleniowi wejść na stół i szczekać (dosłownie) a jedyne czego nie zrobi to nie zamerda ogonem. Puki co Polska i Polacy niezgorzej sobie radzą na świecie. To raczej Świat ostatnio kiepsko sobie radzi i różne kraiki podnoszą swą wartość drwiąc z biedniejszych. Może by tak parędziesiąt lat komunizmu na Zachodzie w ramach importu z Rosji dla otrzeźwienia? Ostatnio strasznie chcą się kochać bo nie wiedzą że to nie miłość tylko brutalny sadystyczny gwałt. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Raczej Tłuki - Kartofle hehehe no i D_U_R_N_I_E :D 31.03.07, 09:36 te dwa małe gnojki to pośmiewisko Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 A co mnie obchodzi jakiś szmatławiec 31.03.07, 12:15 ...tyle samo mnie obchodzi ten szmatławiec, co zakompleksione prymitywki,ktore nie mają szacunku do demokratycznie wypranego prezydenta PL. Dla równie zakompleksionego autora(z GW)tych wypocin - to szmatławiec ten może być prestiżowy bo zagraniczny:) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A co mnie obchodzi jakiś szmatławiec 31.03.07, 15:48 slavik222 napisał: > ...tyle samo mnie obchodzi ten szmatławiec, co zakompleksione prymitywki,ktore > nie mają szacunku do demokratycznie wypranego prezydenta PL. A to Ci się trafiła literówka! Rzeczywiście, biedaczysko sprawia wrażenie wypranego... Odpowiedz Link Zgłoś
kwant27 European Voice 31.03.07, 13:35 Czy ktos moze podac linka do oryginalnego artykulu o kaczkach? Jak sobie mozna wyrobic opinie nie czytajac tekstu??? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: European Voice 31.03.07, 16:43 kwant27 napisała: > Czy ktos moze podac linka do oryginalnego artykulu o kaczkach? Jak sobie mozna > wyrobic opinie nie czytajac tekstu??? Sprobuję: www.europeanvoice.com/archive/article.asp?id=27700 Odpowiedz Link Zgłoś
kwant27 Re: European Voice 31.03.07, 17:37 E tam, trzeba placic za przeczytanie. Az tak bardzo to mi sie nie chce. Szkoda, ze ta gazeta nie zrobila tego, co FAZ ze swoim slynnym artykulem o kartoflach: przez miesiac z hakiem byl na ich glownej stronie link do polskiego tlumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: European Voice 01.04.07, 08:51 kwant27 napisała: > E tam, trzeba placic za przeczytanie. Az tak bardzo to mi sie nie chce. Szkoda, > ze ta gazeta nie zrobila tego, co FAZ ze swoim slynnym artykulem o kartoflach: > przez miesiac z hakiem byl na ich glownej stronie link do polskiego tlumaczenia > . Możesz się zarejestrować na 6 tygodni na tzw. próbę, bezpłatnie. Do niczego Cię to nie zobowiązuje w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
uszy_urbana Łojejejej! straaaaszne! laaaaaaamęt!!!! 31.03.07, 14:58 A nie wiecie dzieci dlaczego? Takie pierdy piszą? Dziękujemy panu MAzowieckiemu od zawistnych polaków i panu Michnikowi od zaścianków w NY TImesie niedawno! Sposób w jaki GW podnosi larum, że oświecona gazeta krzyczy jest badziewny i żałosny. Taka taniocha propaganda dla wykształciuchów. Panie Dorn, dzięki za z... sty termin określający bandę owiec, które nie umieją myśleć samodzielnie. Ruszcie ludki łebkiem, bo niedługo to Kaczorów będziecie obwiniać za zaćmienie słońca i za plagi egipskie. Popatrzcie lepiej ludki wyborowe kto sobie z was naprawdę jaja robi. Odpowiedz Link Zgłoś
siwy_jogin Oleksy na premiera, Senyszyn na prezydenta 31.03.07, 15:20 Kwaśniewski na rzecznika rządu, a Olejniczak na ministra edukacji (popchnąłby naukę języków obcych do przodu :) PIS nie jest dobrym rozwiązaniem (daleko mu do rozsądnych rządów konserwatywno- liberalnych) ale naprawdę mogłoby być gorzej (np. moja propozycja wyżej). Mamy króóótką pamięć.... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Oleksy na premiera, Senyszyn na prezydenta 31.03.07, 16:00 siwy_jogin napisał: > > PIS nie jest dobrym rozwiązaniem (daleko mu do rozsądnych rządów konserwatywno- > liberalnych) ale naprawdę mogłoby być gorzej (np. moja propozycja wyżej). Mamy > króóótką pamięć.... A niektórzy - to nawet króóóótki rozum... > Odpowiedz Link Zgłoś
minnasan racja, racja 31.03.07, 16:51 no właśnie, taki dziwny, zacofany kraj, zdominowany przez śmiesznych bliźniaków... Racja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aisug tak samo wiarygodny 31.03.07, 18:57 European voice jest tak samo prawdomówny i tak samo wiarygodny jak GW.Ciekawe kim i jakiej narodowości są główni redaktorzy Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 tak, broncie kartofli; jestescie tak samo smieszni 31.03.07, 21:49 A co ma narodowosc do dziennikarstwa? Jestes rasista? A "European Voice" napisal bardzo trafny artykul. I chwala mu za to! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: tak samo wiarygodny 01.04.07, 08:53 aisug napisał: > European voice jest tak samo prawdomówny i tak samo wiarygodny jak GW.Ciekawe > kim i jakiej narodowości są główni redaktorzy Na pewno ŻYDZI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 A co w tym artykule jest nieprawda? 31.03.07, 21:44 Przepraszam bardzo ale umknelo mi co niby jest nieprawda w tym artykule. Moze mnie ktos oswiecic? Z tego co "GW" napisala to mozna tylko przyklasnac redaktorom "European Voice" za trafna ocene sytuacji w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
twistem Na pole wracać, kartofle 31.03.07, 23:09 A na polu nie takie rzeczy widzieli: tinyurl.com/2axwow Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Prestiżowy "European Voice" o "braciach kartofl... 31.03.07, 23:17 Gniatkowski (...) Wskazał, że tego rodzaju pełne uprzedzeń komentarze nie były dotąd kojarzone z tygodnikiem "European Voice", uważanym za poważny i odpowiedzialny, a czytelnicy tego czasopisma "zasługują na coś lepszego niż fałszywe wrażenia pana Deera". no pewnie,bo temat dotyczy ulubionych Kartofli,gdyby dotyczyl Putina czy Rosji bylby w pelni obiektywny,zapewne.Jak to ostatnio powazne i odpowiedzialne czasopisma spadaja na bruk gdy tylko porusza temat Polski lub Kartofli,jakas plaga .No coz, pan Gniatkowski zarabia na chleb jak moze,inaczej Kartofle (tluczone)go wywala. Odpowiedz Link Zgłoś
uszy_urbana prestiż srestiż strach blady pada! 31.03.07, 23:35 och preeeeestiż och oświeeeeeeceeeenie och elyyyyyyty och Unia Europeeeeejska och jak my som w tyyyyyle panie oejejejejejejeje! Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek plac zabaw Kaczyńskich i piesków Rydzyka? 01.04.07, 08:12 świetne porównanie.. a Odpowiedz Link Zgłoś
arian3 Prestiżowy "European Voice" o "braciach kartofl... 02.04.07, 12:58 Autor artykułu swoimi wypowiedziami na temat Polaków napewno nie zasługuję na poważne traktowanie i dlatego nie mogę zrozumieć reakcji oficjalnej z naszej strony.Czyź należy reagować na głupie zaczepki?arian3 Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: arian3 02.04.07, 16:34 arian3 napisał: > Autor artykułu swoimi wypowiedziami na temat Polaków napewno nie zasługuję na > poważne traktowanie i dlatego nie mogę zrozumieć reakcji oficjalnej z naszej > strony.Czyź należy reagować na głupie zaczepki?arian3 Masz 100% racji! Prestizowa lewizna znaczy tyle samo co rozprawa prostytutki na temat swietosci. Odpowiedz Link Zgłoś