Dodaj do ulubionych

Mazowiecki: Konstytucja ma nadrzędną władzę nad...

• jarema6 Mazowiecki: Konstytucja ma nadrzędną władzę nad.. 01.04.07, 20:58
      Tem starzec z Mapetów chce bronić chorą konstytucję. Nigdy nie był lotny, ale
      nad grobem całkowicie idiocieje.
      • ginger123 Re jarema6-to co powiedziec tobie ,ktory masz nie 01.04.07, 21:01
        niewiele ponad trzy dni ! trzy zdrowaski? nie zasluzyles sobie na to
        • jarema6 Re: Re jarema6-to co powiedziec tobie ,ktory masz 01.04.07, 21:07
          Widać tak samo idiociejesz jak Mazowiecki, skróć sobie żywot grubą kreską.
          • beatrix16 Re: tobie radze uzyc sznura ,takiego jak dla 01.04.07, 21:10
            SADDAMA!
            • kaczka704 beatrix......babochlop 01.04.07, 21:12
              ///hehehe ale baby sa glupie..hihi jak latwo je podpuscic///
              • beatrix16 Re: czy ktos widzial kiedys dziada,ktory 01.04.07, 21:14
                bronilby swoja rodzona matke dziwke!
                • beatrix16 Re:ale dziady sa prymitywne 01.04.07, 21:17
                  zejsc ze swojego ego do swojego IQ nie istnieje ,ale dziady sa glupie!
                • jarema6 Re: czy ktos widzial kiedys dziada,ktory 01.04.07, 21:17
                  Trudno dyskutować z dwiema zwajami muzdowymi głupiej laleczki
                  • kaczka704 beatrix......babochlop 01.04.07, 21:19
                    ..nie obrazaj laleczek......ten babochlop z wasaminie ma z nimi nic wspolnego
                    • beatrix16 Re:kaczka 704 ciebie smierdzaca szmato do kibla 01.04.07, 21:21
                      i splukac!
                      • kaczka704 beatrix......babochlop 01.04.07, 21:24
                        ..heeh daj to poczytac swemu dziecku..hihi..nie zobaczy co wasata mamusia
                        wypisuje(biedne dziecko...jeszcze ci.opieke rodzicielska zabiora jak choroba
                        bedzie postepowac)
                        • beatrix16 Re: co ty mozesz wiedziec o dzieciach przeciez 01.04.07, 21:26
                          jestes wykastrowany!
                  • beatrix16 Re:jarema 6 czy ktos widzial zjawe "muzdowa" 01.04.07, 21:23
                    zacznij moze lepiej edukacje od przedszkola!
                    • jarema6 Re:jarema 6 czy ktos widzial zjawe "muzdowa" 01.04.07, 21:27
                      Tworki czekają na ciebie
                      • turtlezzz Re:jarema 6 czy ktos widzial zjawe "muzdowa" 01.04.07, 21:28
                        Drugi szczeniak. Po co się wyżywacie na sobie nawzajem ?
                    • turtlezzz Re:jarema 6 czy ktos widzial zjawe "muzdowa" 01.04.07, 21:27
                      Dziecko, idź spać. Po co śmiecisz ?
    • turtlezzz Preambuła konstytucji III RP jest dla mnie... 01.04.07, 21:14
      ...absolutnie doskonałą wykładnią wartości państwa, w którym chciałbym żyć. A ogólnoludzkie idee, których tam nie zabrakło, takie jak prawda, sprawiedliwość, dobro i piękno są dla mnie - osoby niewierzącej - zespołem najwyższych nakazów. Dziękuję Panie Mazowiecki. Dzięki pańskiemu dziełu wierzę w mój kraj. I mam symbol chwały swego państwa, którego chcę strzec. A symbol, jak wiadomo, łatwo przeistacza się w desygnat.
      • tlss Re: Preambuła konstytucji III RP jest dla mnie... 01.04.07, 21:21
        Jestem ciekaw jak by Polska wyglądała bez grubych krech i autorytetów takich
        jak Mazowiecki, Geremek, Michnik czy Wałęsa.
        Byc może gdyby nie lewy czerwcowy nie wygrały by komuchy wyborów itd.
        I byc może 2 miliony Polaków nie szukało by pracy i godnego życia na obczyźnie.
        A że było to możliwe pokazuje przykład Czech.
        I żadnej wojny domowej by nie było.
        A tak mamy afery związane z fabryką osocza, aferę rywina itd.
        Tak więc niech Pan już nie poucza i spokojnie odda się konsumpcji emerytury.
        Bo zmiany w Konstytucji są niezbędne aby ruszyc układ który jest wszędzie i
        który oplata ten kraj jak pajęczyna.
        • turtlezzz Re: Preambuła konstytucji III RP jest dla mnie... 01.04.07, 21:24
          A co to jest układ ? Można poprosić o definicję ? I jakie skutki jego istnienia ?
        • turtlezzz Re: Preambuła konstytucji III RP jest dla mnie... 01.04.07, 21:26
          Ah - no i jeszcze jedno - "gruba kreska" to termin, który w założeniu miał oznaczać nie branie przez nowy rząd odpowiedzialności za działania władz PRL-u.
          • tlss Re: Preambuła konstytucji III RP jest dla mnie... 01.04.07, 21:46
            super że dałeś definicje.
            A bez definicji ci powiem że czesi usuneli komuchów do władzy i możliwości
            pracy w samorządzie i urżedach państwowcych na 10 lat, jednocześnie robiąc
            lustracje i porównaj sobie jakie bagno jest u nas a jaki porządek jest w
            czechach.
            I to jest cena grubej krechy.
            • turtlezzz Re: Preambuła konstytucji III RP jest dla mnie... 01.04.07, 21:59
              Nie wiem jaki porządek jest w Czechach, bo mieszkam tu. Tu widzę bagno głównie w postaciach obecnie rządzących.

Cóż, można gdybać co by było. Czasem to pomaga, ale rzadko. Czesi czuli się bardziej komfortowo, ich rewolucja szła po polskiej i węgierskiej.
              • tlss Re: Preambuła konstytucji III RP jest dla mnie... 01.04.07, 22:33
                Nie wiem jaki porządek jest w Czechach, bo mieszkam tu.

Proponuje wyjsc na parking przed blokiem i spojrzec czy stoją tam skody.
                Jak to jest że 10 milonowy kraj ma swoją markę samochodu a my nie ?
                I nie ma co by było gdyby było.
                Była możliwosc nieobalania i nie wyśmiewania Olszewskeigo w co GW ze
                srodowiskiem z którego wywodzi się Mazowiecki ochoczo się włączyła.
                No i mamy to co mamy.
                • turtlezzz Re: Preambuła konstytucji III RP jest dla mnie... 01.04.07, 22:40
                  A co, Olszewski zbudowałby polski przemysł samochodowy ? Nie no, przepraszam. Dla mnie rząd Olszewskiego to była największa pomyłka. Widać różnimy się w podstawowych założeniach.

Mieszkam w domu z ogródkiem i nie mam parkingu, ale wiem jak wygląda Skoda. To marka starsza od bloku wschodniego. Wydarzenia ostatnich kilkunastu lat nie miały tu większego znaczenia. Tam zainwestował VW bo Skoda to firma znana z jakości w całym świecie. I w czasach komuny też robili lepsze samochody od nas.

Wracając do kwestii dekomunizacji - wszędzie w bloku było to łatwiejsze niż u nas. Polska była kluczem do bloku wschodniego. U nas komunistom łatwo przychodziło straszenie "betonem" partyjnym i interwencją sowiecką. W Czechach natomiast po przełomie w Polsce nikt się już nie musiał bać Rosji.
                  • tlss Re: Preambuła konstytucji III RP jest dla mnie... 01.04.07, 22:50
                    Przemysł samochodowy wtedy jeszcze był to po pierwsze.
                    A rząd Olszewskiego nie był pomyłką bo rzadził za krótko i relizował polecenia
                    parlamentu (lustracja).
                    A brak dekomunizacji odbija się do tej pory dzięki Mazowieckiemu, Gieremkowi,
                    Wałęsie itd.
                    Do tej pory bowiem wyciąka się teczki a i obce służby ciągną za sznurki byłych
                    agnetów.
                    Mamy też obecnie około 100 koncesji a to efekt obalenia rządów Olszewskiego
                    przy ujadaniu GW. Bo to komuchy przywróciły koncesje i zrobiły z tego kraju
                    bagno na powrót.
                    A co betonu - niby na kim ten beton w 90 roku miałby się oprzec ?
                    Po prostu dogadali się koledzy między sobą. I za brak przemian, za brak zdrowje
                    gospodarki płacą obecnie polscy uchodzcy za lepszym życiem.
                    I tego nie obronisz zadnym wyśmiewaniem itd.
                    Czesi nie mają takich problemów.
                    Tak więc niech pan M już nie poucza bo nie jest żadnym autorytetem.
                    • turtlezzz Re: Preambuła konstytucji III RP jest dla mnie... 01.04.07, 23:02
                      W moim odczuciu jednak głównym winnym skompromitowania idei lustracji jest Macierewicz. On też dał do ręki broń jej przeciwnikom. Facet ma nie pokolei w głowie i oskarża wszystkich jak leci. Gdyby polska prawica sejmowa była bardziej cywilizowana to lustracja dawno nie byłaby problemem.

A co do zdrowia gospodarki to przecież właśnie Partia Demokratyczna jest w obozie liberalnym. A PiS co zrobił jak dotąd ? Głównie pogarsza nam wizerunek, co i na gospodarce się może odbijać.
                      • tlss Re: Preambuła konstytucji III RP jest dla mnie... 01.04.07, 23:16
                        W moim odczuciu jednak głównym winnym skompromitowania idei lustracji jest Maci
                        erewicz. On też dał do ręki broń jej przeciwnikom. Facet ma nie pokolei w głowi
                        e i oskarża wszystkich jak leci. Gdyby polska prawica sejmowa była bardziej
                        cywilizowana to lustracja dawno nie byłaby problemem.

Z perspektywy czasu ile to osób które były na liście Maciarewicza w
                        rzeczywistosci nie współpracowało z aparatem bezpieczeństwa ?
                        Bo ja to wiem.
                        Niestety nie sposób zrobic lustracji w sposób cywilizowany.
                        Agent i donosiciel zawsze sie będzie bronił.
                        A co do PiS.
                        Zrobił sporo jak na tak kórtki czas chociażby otwarcie zawodów prawniczych
                        czego rządy liberalne i komuchów nie chciały zrobic.
                        No i np: zajęcie się sprawą senatora S. który potrafił zatrzymac telewizije na
                        swom terenie i mówił że nikt mu nic nie zrobi.
                        To jest własnie efekt grubej krechy, pouczania i mądrości panów M,M i G.
                        Republika bananowa jednym słowem.

• turtlezzz Re: Preambuła konstytucji III RP jest dla mnie... 01.04.07, 23:41
                          Uwłaszczenie nomenklatury realizowało się na długo przed dojściem Mazowieckiego do władzy. Z kolei zwycięstwo postkomunistów w 1993 było w znacznej części winą Olszewskiego i Macierewicza. Ale i narodu, który szybko "pękł" wobec ciężkich reform gospodarczych i wołał z powrotem o Kwaśniewskiego i spółkę. Ciężko było w takich realiach o porządną dekomunizację.

Nie wiem ile osób z listy Macierewicza nie było agentami. Ty wiesz ? Nie sądzę.

Lustracja "cywilizowana" jest niemożliwa choćby dlatego, że akt jest zbyt wiele. Trzebaby to wszystko otworzyć jednym ruchem dłoni, żeby skończyć grę teczkami. Ale problemem są sprawy prywatne, których ujawniać w państwie prawa nie wolno.

Najbardziej potrzebna jest edukacja narodu. W Niemczech np. współpracę z bezpieką widzi się bardzo wielowymiarowo, w zależności od różnych czynników moralnych przydziela się poszczególne jednostki do takiej czy innej grupy. U nas jak ktoś coś podpisał to zdrajca i ubek i koniec refleksji.

Smuci mnie, że Polacy nie widzą, że wielu współczesnych polityków już w III RP dla własnej korzyści wyrządziło Polsce krzywdy większe niż niejeden dawny "TW". A odpowiednie akta w IPN to piętno, nie poddawane moralnym osądom.
    • bim41 Tadziu puknij się w głowę 01.04.07, 21:16
      Wszyscy wiemy, żeś Ty idealista dobry i szlachetyny oraz zasłużony człowiek.
      Czy juz zapomniałeś jak Cię wykopali aby zrobić miejsce dla Balcerowicza tego
      kosmopolitycznego profesorka. Nie uwierzytelniaj tych geszefciarzy swoim
      nazwiskiem i twarzą.
      • popelina2005 bim41.. rozpędż sie i przywal łbem w sciane... 01.04.07, 21:19
        usłyszysz echo...
        • kaczka704 R beatrix....babochlop 01.04.07, 21:29
          ....kiedy w tworkach gasza swiatlo???moze komputer tej wariatce wylacza tez
          • turtlezzz Re: R beatrix....babochlop 01.04.07, 21:30
            Ludzie, błagam ! Kultury !
            • beatrix16 Re: R beatrix....babochlop 01.04.07, 21:35
              NO WLASNIE ,A DLACZEGO SIE MNIE CZEPIASZ ,A NIE TEGO GOJA KACZORA.JAKOS NA
              PYTANIE ODNOSNIE ODEBRANIA EMERYTUR POLSKIM KOMBATANTOM WIELCE KULTURALNE
              FORUM ,MI NIE ODPOWIEDZIALO SZCZYT KULTURY GRATULUJE!
              • turtlezzz Re: R beatrix....babochlop 01.04.07, 21:41
                Sama (sam ?) jesteś sobie winna. Jeśli nawet napisałaś coś do rzeczy to utonęło to w twoim jazgocie.
                • beatrix16 Re: no to ja ci teraz powiem gnido ,ze 01.04.07, 21:48
                  nieuwaznie czytasz seksisto cholerny! jestem kobieta,mam meza i dziecko i nie
                  pozwole sobie by byle jaki meski ignorant mnie poniewieral!
                  Nie mam zamiaru odpowiadac na wasze dziadowsko meskie zaczepki w
                  sposob ,kulturalny,jezeli mnie ktos poniewiera jako kobiete!
                  PANOWIE ZASKOCZENI ,ZE KOBIETA MOZE UZYWAC ""TAKIEGO JEZYKA":PARSZYWE
                  GNOJKI,CIEMNOTO,WY MYSLICE ,ZE TYLKO WY MOZECIE UZYWAC TAKICH
                  SLOW.nIEDOCZEKANIE WASZE!JEZELI MASZ COS DO POWIEDZENIA MADREGO TO PISZ NIT CI
                  NIE ZABRANIA,ALE WIDAC ,ZE NIE MASZ!
                  • turtlezzz Re: no to ja ci teraz powiem gnido ,ze 01.04.07, 21:52
                    Przecież użyłem formy żeńskiej, a tylko w nawiasie wziąłem pod uwagę męską. Nie mogłem mieć pewności co do twojej płci. Beatrix to imię żeńskie, ale też np. dystrybucja GNU/Linux.
                    • beatrix16 Re: turtlezzz pozwole sobie jeszcze cos powiedziec 01.04.07, 22:03
                      wiesz niewazne ,zauwazylam na tym forum jedna rzecz ,ze kobiety sa poniewierane.
                      Byc moze brzmi to dla ciebie absurdalnie,ale im bardziej kobieta sie broni
                      tym,bardziej ,zaden z tych cholernych seksistow nie wierzy ,ze jestes
                      kobieta,bo kobieta ,ktora sie broni przed takimi gnojkami jak kaczka ,czy
                      romano,to transeksualista,ciota it.itp.Gdybym ich miala przed soba dostaliby po
                      gebie!
                      • kaczka704 R beatrix....babochlop 01.04.07, 22:05
                        napewno..ty jako babochlop z wasami mozesz napewno zdrowo przypier..lic
                        • beatrix16 Re:ty parszywa swinio masz szczescie ze nie 01.04.07, 22:09
                          jestes naprzeciwko mnie!ALE JESTEM PEWNA NIEDLUGO GNOLU SIE SPOTKAMY!
                          • kaczka704 beatrix......babochlop 01.04.07, 22:11
                            ....e chyba nie,..na parady gay-ow nie chodze
                            • beatrix16 Re: to ci twoj wlasny sasiad w ta parszywa morde 01.04.07, 22:19
                              da! zadowolony?Od kogo chcesz dostac gnido ? nie badz taki hey do przodu ,bo
                              cie pajaki za obraz wciagna(bedzie latwo bo nie mASZ JAJ I JUZ nigdy ich nie
                              bedziesz mial!
                              • kaczka704 R beatrix....babochlop 01.04.07, 22:20
                                ..ee slabe to bylo...przedtem mialas lepsze posty....(tabletki wzielas czy co)
                                • marysienka26 Re: R beatrix....babochlop 01.04.07, 22:26
                                  tak sie sklada kaczorze,ze wiem kim jestes.Mam zamiar to wyjawnic policji.To co
                                  robisz jest wstretne.Mam nadzieje ,ze za to zaplacisz!
                      • turtlezzz Re: turtlezzz pozwole sobie jeszcze cos powiedzie 01.04.07, 22:17
                        Ale to przecież nie ma sensu. Z zewnątrz oboje wyglądacie równie głupio. I strasznie zaśmiecacie wątek, uniemożliwiając wymianę argumentów.

I choćby te argumenty miały być głupie, to o to przecież chodzi, żeby tu dyskutować, a nie przekrzykiwać się. Tutaj nie ma między nami kontaktu zmysłowego, więc liczy się treść.
                        • beatrix16 Re: ale jak na razie zadnego madrego pytania nie 01.04.07, 22:22
                          zadales,i nikt tobie ne zadal wiec o co chodzi.Jezeli czlowiek jest msdry i
                          inteligentny ,przede wszystk inteligentny to ciagnie swoj watek,twojego watku
                          nikt nie ciagnie a wiec!
                          • kaczka704 beatrix......babochlop 01.04.07, 22:24
                            ..no widzisz uspakajasz sie....lekarzy trzeba sluchac..(tableteczki pomagaja
                            ufff)
                            • mariola9915 Re: kaczor jak cie dostane to zaplacisz za to 01.04.07, 22:30
                              nie mysl ,ze mozesz sobie bezkarnie ludzi obrazac!
                          • turtlezzz Re: ale jak na razie zadnego madrego pytania nie 01.04.07, 22:31
                            "Jezeli czlowiek jest msdry i inteligentny ,przede wszystk inteligentny to ciagnie swoj watek,twojego watku nikt nie ciagnie a wiec!"

Jesteś pewna tej tezy ? Że mądre słowa zawsze mają największy posłuch ?
                            • mariola9915 Re: nie ale czasami komus trzeba dac w ryj! 01.04.07, 22:33
                              • beatrix16 Re: nie ale czasami komus trzeba dac w ryj! 01.04.07, 22:37
                                dzieki za wsparcie bo jak widac mezszczyzni sa monotematyczni!
                                • kaczka704 Re: beatrix..nudno sie zrobilo 01.04.07, 22:44
                        • mariola9915 Re: to czego sie mnie czepiasz ,czepiaj sie kacora 01.04.07, 22:32
                          • beatrix16 Re: to czego sie mnie czepiasz ,czepiaj sie kacor 01.04.07, 23:05
                            masz racje to kompletny idiota!nie ma o czym mowic jakis zbok ,dosyc niech sie
                            nim zjmie nareszcie policja!
                            • ginger123 Re: to czego sie mnie czepiasz ,czepiaj sie kacor 01.04.07, 23:08
                              zdaje mi sie ,ze ten gnojek pisal ,ze mu sie nudzi ,no to od jutra bedzie mial
                              fajerwerki!
          • beatrix16 Re: kaczka704 a twoja matka dziwka pewnie tobie 01.04.07, 21:32
            nic nie czytala bo jest analfabetka.MUSIALES SIE BIEDAKU TEGO KURESWSTWA
            NAPATRZEC OD DZIECINSTWA ,WSPOLCZUJE!
            • kaczka704 R beatrix....babochlop 01.04.07, 21:34
              ..wez pigulke wez pigulke wez pigulke.....
              • beatrix16 Re kaczka odlej sie bo jestes siny! 01.04.07, 21:36
                • turtlezzz Czemu robicie chlew z tego forum ? 01.04.07, 21:38
                  ?
                  • kaczka704 beatrix......babochlop 01.04.07, 21:39
                    ..to ten babochlop z wasami robi.....
                    • beatrix16 Re: a ten dziad bez jaj ,kastrat dostal amoku! 01.04.07, 21:40
                  • beatrix16 Re kto robi chlew ,a kto tylko pyta? 01.04.07, 21:39
              • uszy_urbana Halla-ah-lalllah, oto przemawia Oświecony! 01.04.07, 21:38
                NA kolana chamy!
                M a z o w i e c k i przemówił!

Słuchać gawiedzi! Konstytucje ratować!

Wielki męęęędrex nakazuje!

Szkoda tylko, że już czasy nie te i co raz mniej ludkó dostaje spazmów na widok
                Męęęęędrcuffffffff
    • zhk Oj się U.W. doczekała kompletnej demencji... 01.04.07, 21:37
      Nic w polityce już nie będą znaczyć. Co im odbiło? Dla mnie to zagadka....
      • uszy_urbana Nie wiesz? 01.04.07, 21:39
        • uszy_urbana GW jest dla męęedrnych a Polaki to ciemniaki 01.04.07, 21:40
          • kaczka704 beatrix......babochlop 01.04.07, 21:43
            .....ten babochlop nie mogl napisac nic sensownego.....poczytajcie jego posty...
            • beatrix16 Re kaczor przydupas nie warto czytas sku..syna 01.04.07, 21:50
              doslownie !
              • kaczka704 R beatrix....babochlop 01.04.07, 21:51
                .....masz meza??? wspolczuje mu...
                • beatrix16 Re:kaczka syfiasta chcesz go uslyszec? 01.04.07, 21:53
                  ch
                  • kaczka704 R beatrix....babochlop 01.04.07, 21:54
                    ..naprawde mu wspolczuje???......musi pic nieborak teraz ze szczescia...
                    • uszy_urbana zaraz wpadnie admin i wasze posty wy..rdoli:) 01.04.07, 22:01
                    • beatrix16 Re: patrz na siebie gnido ,alkoholiku kaczor 704 01.04.07, 22:07
                      sadzisz po sobie niedorajdo zyciowy,kobiety cie wysmialy wiec teraz sie
                      wyzywasz.Jestem pewna ,e o tobie gnojku jeszcze uslysze,a wtedy masz
                      przechlapane!
                      • kaczka704 beatrix......babochlop 01.04.07, 22:08
                        ...transiorow na mnie naslesz??? swoich kumpli..
    • 1europejczyk Dla "Polakow, ktorzy nie maja litosci" nie jest 01.04.07, 21:44
      obecnie najwazniejsze co sadzi o roli Konstytucji Mazowiecki, Kwasniwski czy kto
      by to byl z poprzednich ekip, ktore doprowadzily kraj do obecnego stanu .
      Sa kraje w ktorych nie ma pisanej konstytucji jak Anglia czy Australia i ktore
      sa przykladem demokracji.
      Istnieja i istanialy takie w ktorych konstytucja mogla stanowic najlepszy
      przyklad dla innych bedac jednoczesnie, odrzucona przez zdradziecka wiekszosc,
      tam gdzie ja stworzono (Polska).

Probka karierowiczowskiej "tworczosci" Mazowieckiego

"Proces ks. bp. Kaczmarka udowodnił również naocznie, i to nie po raz pierwszy,
      jak dalece imperializm amerykański, pragnący przy pomocy nowej wojny, a wiec
      śmierci milionów ludzi, narzucić panowanie swego ustroju wyzysku i krzywdy
      społecznej krajom, które obrały nową drogę dziejową, usiłuje różnymi drogami
      oddziaływać na duchowieństwo oraz ludzi wierzących i kierować ich na drogę
      walki z własną ojczyzną, stanowiącą wspólne dobro wszystkich obywateli.
      Przedstawiając się jako obrońca cywilizacji chrześcijańskiej, imperializm
      amerykański dokonuje nadużycia, pragnąc oszukać katolików w krajach demokracji
      ludowej, w szczególności Polsce, że nowa wojna, wojna dokonywana przy pomocy
      neohitlerowskiego Wehrmachtu ma pozostawać w zgodzie z dobrem Kościoła. To
      nadużycie wymaga stanowczego odporu od nas, którzy wiemy że dobrem Kościoła nie
      jest wojna, a katolicyzm pełni swą misję przez apostolstwo, a nie przez siłę
      polityczną i militarną. Stawiający na skłócenie wewnętrzne Polaków imperializm
      amerykański musi otrzymać stanowczą odprawę od polskich katolików. W
      szczególności ważne jest wyraźne i stanowcze odcięcie się od tych usiłowań
      przez władzę kościelną w Polsce - Episkopat, na przeciwstawienie którego
      interesom naszego narodu i jego nowej drodze rozwojowej liczy wciąż imperializm
      amerykański (...). "
      • uszy_urbana niech sobie dziadek popierdzi, nikt go nie słucha 01.04.07, 21:45
    • chwd.pis4 LPR-owcom przewróciło się w głowach 01.04.07, 21:44
      KOnstytucje przyjął NARÓD w referendum. Zmiana jej przez margines polityczny jakim jest LPR to zbrodnia stanu. Nie wolno garstce sfrustrowanych ludzi, którzy cudem załapali się do Sejmu RP, a niezasłużenie otrzymali władzę od Kaczyńskich, zmieniać konstytucji!!!
    • jarema6 Mazowiecki: Konstytucja ma nadrzędną władzę nad.. 01.04.07, 21:52
      Będzie bronił konstytucji jak pozostania wojsk radzieckich w Polsce gdy był
      premierem. Pewmie ma ładną teczuszke na łubiance.
      • chwd.pis4 Ty cyniczny oszuście !! 01.04.07, 22:08
        Jak możesz kłamać o tak zacnym i zasłużonym dla Polski człowieku!!!!
        • jarema6 Re: Ty cyniczny oszuście !! 01.04.07, 22:19
          W czym zasłużony w lizaniu tyłka kumuchom. Wystarczy przeczytać jego wypociny z
          lat pięćdzisiątych to wystarczy. Późniejsza działalność to jeden wielki
          skandal. Zawsze był ruskim zaprzańcem
          • turtlezzz Re: Ty cyniczny oszuście !! 01.04.07, 22:20
            Hmm... jaka działalność np. ? Rezolucja Znaku to też ruskie zaprzaństwo ?
    • zfd3 Mazowiecki: czy nie ma pan wstydu 01.04.07, 22:07
      ta konstytucja posiada szereg przestępczych zapisów

takich jak pozbawienie polski prawnej suwerenności -nadrzędność prawa obcego
      nad polskim

pozbawienie polaków do dóbr osobistych w imię tzw wolności prasy i informacji,

pozbawienie polaków prawa do demokracji bezpośredniej

pozbawienie polaków do prawa do godnego życia

pozbawienia prawa polaków do pracy i mieszkania

itd itd

czy tego tzw obrońcy konstytucji też bronią
      • turtlezzz Re: Mazowiecki: czy nie ma pan wstydu 01.04.07, 22:12
        Bardzo ciekawe. Możesz to rozwinąć, podać odpowiednie fragmenty źródłowe ?
        • jarema6 Re: Mazowiecki: czy nie ma pan wstydu 01.04.07, 22:34
          A co ty taki jego obrońca, może jesteś jego synkiem dziennikarzem donosicielem?
          • turtlezzz Re: Mazowiecki: czy nie ma pan wstydu 01.04.07, 22:45
            A czy ja kogo bronię ? Ja - poczciwy żyd i mason ??? Proszę tylko o dowody na twoje tezy poparte tekstem źrodłowym.
            • turtlezzz Re: Mazowiecki: czy nie ma pan wstydu 01.04.07, 22:47
              Przepraszam - nie twoje tezy. Twoja teza to "ruski zaprzaniec".
              • jarema6 Re: Mazowiecki: czy nie ma pan wstydu 01.04.07, 22:50
                Idz do biblioteki i poczytaj archiwalne nr gazet nieuku. dobranoc.
                • turtlezzz Dobranoc. 01.04.07, 22:54
                  Tak się składa, że człowiek nie od razu rodzi się jako uformowany mędrzec. Do tego trzeba trochę pożyć, nabrać doświadczenia. Czasem jest łatwiej, kiedy prawda leży blisko, czasem trudniej.

Mazowiecki jest jednak jednym z bohaterów walki z komunizmem, czy tego chcesz czy nie.

• qfc A Wielka Brytania nie ma konstytucji:-)) Wiem juz 01.04.07, 23:01
                    dlaczego Polacy chetnie tam wyjezdzaja :-)))) Moze skorzystac z doswiadczej
                    brytyjskich i ruch bedzie w druga strone.

PS. Mazowiecki to stary PAXowiec. Bohaterem walki z komunizmem to bym go nie
                    nazwal. Jest niewatpliwie ciekawa postacia.
                    • turtlezzz Re: A Wielka Brytania nie ma konstytucji:-)) Wiem 01.04.07, 23:07
                      Tak, stary PAX-owiec, który dokonał w PAXie rozłamu i został wykluczony.

Z tą konstytucją brytyjską to się nie ma co podniecać. Mają trochę inny system. Ale u nas konstytucja jest fundamentem państwa.
                      • qfc Re: A Wielka Brytania nie ma konstytucji:-)) Wiem 01.04.07, 23:41
                        Byl to nie rozlam, tylko "fronda" z Zablockim. Piasecki wypieprzyl ich na
                        zgnity pysk. Po prostu Mazowiecki z Zablockim chcieli "demokratyzowac"
                        strukture, tym samym oslabiajac pozycje Piaseckiego i budujac swoja. Takie
                        klasyczne mordobicie w rodzinie. Chociaz pewnie byl to zulwi krok do przodu.

Dokladnie: z polska konstytucja tez sie nie ma co podniecac:-))) Fajnie, ze
                        jest jak jej nie bedzie to tez nic sie zlego nie stanie.
                        • turtlezzz Re: A Wielka Brytania nie ma konstytucji:-)) Wiem 01.04.07, 23:53
                          Nie bardzo się orientuję w ówczesnych poglądach Mazowieckiego, ale przyszłość pokazała, że on i Piasecki byli jednak sobie baardzo odlegli. Mazowiecki wyrósł na chadeka, Piasecki pielęgnował swój nacjonalizm. Coś mi się zdaje, że to patologiczna rodzina była.
                          • qfc Re: A Wielka Brytania nie ma konstytucji:-)) Wiem 01.04.07, 23:56
                            Nic nie wiem, aby rodzina Mazowieckiego byla patologiczna :-)) Nie przesadzaj.
            • beatrix16 Re:turtlezzz gratuluje nteligentnego interlokutora 01.04.07, 23:00
              • turtlezzz Jak się nie ma co się lubi... 01.04.07, 23:09
                ...to się ma co się nie lubi. Takie życie.
                • beatrix16 Re: zyce tobie zawsze takich interlokutorow turtle 01.04.07, 23:11
                  skoro tak niewiele ci potrzeba do inteligentnej dyskusji!
                  • turtlezzz Re: zyce tobie zawsze takich interlokutorow turtl 01.04.07, 23:13
                    Złośliwa jesteś, bo ci wytknąłem że zaśmiecasz forum ;]
                    • beatrix16 Re: zyce tobie zawsze takich interlokutorow turtl 01.04.07, 23:20
                      nie ,ale ta jalowa dyskusja byla okropna ,nie wiem jak osoba ,ktora prosi
                      slusznie o udzielenie jej glosu w dyskusji(tej prawdziwej nie bylo od paru
                      godzin,nie tylko z mojej winy)MOZE NA TYM ETAPIE BYC ZADODOLONA:CZYTALAM TWOJE
                      POSTY ,Z NIEKTORYMI SIE ZGADZAM ,A Z INNYMI NIE,ALE TO JUZ INNA
                      PARA KALOSZY!MAM NADZIEJE ,ZE SPOTKSMY SIE KIEDYS NA FORUM W MERYTORYCZNEJ
                      DYSKUSJI .DOBRANOC.
                      • turtlezzz Re: zyce tobie zawsze takich interlokutorow turtl 01.04.07, 23:26
                        Nie jestem zadowolony. Nigdzie nie pisałem, że jestem zadowolony. Jedyne co mnie zadowala, to że może w przyszłości pomyślisz dłużej, zanim zaczniesz robić bałagan, który odstrasza większość potencjalnych inteligentnych rozmówców.

Z reguły sam daję sobie siana, gdy widzę taki śmietnik, ale raz w życiu postanowiłem przemówić do rozumu sprawcom zamieszania. Nie możecie sobie powyrzucać na gg np. ? Nie ma jakiegoś specjalnego forum internetowego dla rzucającym gnojem ?
                        • beatrix16 Re: zyce tobie zawsze takich interlokutorow turtl 01.04.07, 23:38
                          ale dlaczego nie powiesz tego jemu ,tylko ciagle mowisz ,ze to moja wina.Jak
                          sie okazuje nikt nikogo nie odstraszyl,ja nie mam zamiaru sie poddawac ,jezeli
                          wlasnie tutaj mnie obrazono.UMIEM SIE BRONIC PRZED TAKIMI JAK KACZOR,TYLKO JAK
                          DOTYCHCZAS UWAGI MU NIE ZWROCIL nikt ,PONIEWAZ JA JESTEM KOBIETA,NO TO JUZ
                          SKANDAL.wiesz co a ja to mam gdzies ,poniewaz gdyby byl naprzeciwko mni dostal
                          by po gebie.A moze gdyby uwage zwrocil mu facet dyskusja skonczylaby sie na
                          jednej odpowiedzi:No coz nie wymagajmy za duzo od mezczyzn,oni tak sie
                          pala,zeby znalezc odpowiedniego interlokutora,ze cala wine zwala na babe!
                          • turtlezzz Re: zyce tobie zawsze takich interlokutorow turtl 01.04.07, 23:51
                            Oczywiście, że zwróciłem mu uwagę, tylko się nie przejął. Ty odpowiedziałaś, więc w tobie pokładałem moje nadzieje. Gdyby on nie miał do kogo pyskować, też dałby sobie spokój.

Ty to nazywasz obroną ? Taplanie się z nim w gnoju ?

No nieważne, nie będę się już czepiał, ale naprawdę nie wiesz ile osób odstraszyliście, bo to nieme ofiary.

Pozdrawiam i życzę więcej opanowania. Z idiotami nie ma sensu się przekrzykiwać, tylko na to czekają. Dowodem własnej dumy w takich sytuacjach jest opanowanie. Np. gdy nazwałaś mnie gnidą miałem ochotę się odwinąć. Zwyciężyłem jednak własną słabość i teraz rozmawiamy normalnie. I może ktoś z nas coś na tym zyska. Dobranoc.
                            • beatrix16 Re: zyce tobie zawsze takich interlokutorow turtl 01.04.07, 23:52
                              przepraszam!
                              • turtlezzz Re: zyce tobie zawsze takich interlokutorow turtl 01.04.07, 23:57
                                A jednak było warto ! Nie ma za co, ja nabrałem doświadczenia w rozjemstwie ;)
                                • beatrix16 Re: turtlezzz dzieki! 02.04.07, 00:00
                              • kaczka704 Re: beatrix.. 01.04.07, 23:57
                                ..mnie tez przeprosisz i moja matke???
                                • beatrix16 Re: beatrix.. kaczor 704 02.04.07, 00:42
                                  nigdy w zyciu!T o ty mnie najpierw przepros!
                                  • kaczka704 Re: beatrix.. przepraszam 02.04.07, 01:42
                                    ..szczerze...przepraszam
    • ekslibris Mazowiecki: Konstytucja ma nadrzędną władzę nad.. 01.04.07, 23:00
      Tadek zobacz co ty nawyrabiałeś i co wyszło z waszej "konspiracji"!
    • z_b2 Mazowiecki: Konstytucja ma nadrzędną władzę nad.. 01.04.07, 23:04
      Tadek, broń konstytucji za pomocą grubej krechy:)
      • todundliebe Re: Mazowiecki: Konstytucja ma nadrzędną władzę n 01.04.07, 23:18
        W Polsce komunizm obalili najbardyiej dowcipni antykomuniści, jakich można sobie
        wyobrazić: gwarantowanie nietykalności mordercom uważają za najwiąkszą z cnót,
        odbieranie złodziejom ukradzionego mienia za największy grzech a wytykanie
        winnych palcami za niemoralność.
    • reaver247 Mazowszczak + Geremek powinni sie poddac EUTANAzji 01.04.07, 23:16
      dobrowolnie, dla dobra ogolu. W szwajcari mozna legalnie niech wezma z mojej
      emerytury. W tym wieku wszystko im sie i tak popier... i nie wiedza co mowia. W
      natloku informacji sa naprawde zbedni hehe
      • pogromca_gamonia Kup sobie trumnę, ty stara niedojdo. 01.04.07, 23:36
      • qfc A ja myslalem, ze oni juz sa po mozgowej... 01.04.07, 23:45
        ... i troche funkcjonuja jak Lenin w mauzoleum:-))

PS. Wszystkim dobrze zycze (zdrowia panie Mazowiecki i panie Geremek). Ale Was
        nie popieram - to tylko tak po ludzku.
      • wet3 Re: reaver247 02.04.07, 01:55
        reaver247 napisała: > Mazowszczak + Geremek powinni sie poddac eutanazji

> dobrowolnie, dla dobra ogolu. W szwajcari mozna legalnie niech wezma z mojej
        > emerytury. W tym wieku wszystko im sie i tak popier... i nie wiedza co mowia.
        W
        >
        > natloku informacji sa naprawde zbedni hehe

Sugestia wysmienita, ale zly adres. Ci dwaj sa tacy sami jak dziad i baba z
        wiersza Mickiewicza!
    • lacymon Re: Mazowiecki: Konstytucja ma nadrzędną władzę n 01.04.07, 23:49
      Ludzie ratujmy to co się da...nie dajmy się zwariować !!!!!!!!!!!!!!!
      • uszy_urbana A ty Żółwiku nie masz już żadnej władzy... 02.04.07, 00:06
    • surykatka333 Dobrze że ten człowiek nie został prezydentem Pols 02.04.07, 01:22
      Dobrze że ten człowiek nie został prezydentem Polski on by jeszcze bardziej
      spółkował z komunistami jak wałesa i jeszcze więcej by pozwalalł kraść.
      • wet3 Re: surykatka333 02.04.07, 02:12
        surykatka333 napisała:

> Dobrze że ten człowiek nie został prezydentem Polski on by jeszcze bardziej
        > spółkował z komunistami jak wałesa i jeszcze więcej by pozwalalł kraść.

Chyba mylisz sie. Miedzy Walesa i Mazowieckim jest taka sama roznica jak miedzy
        malzenstwem i narzeczenstwem: STOSUNKOWO zadna!
    • lookas7 coś takiego??? to on Izac Dickmann jeszcze żyje? 02.04.07, 01:24
      A to ci dopiero prima aprilis?
    • pies_na_lewizne Mazowiecki: z Kwasniewskim bronia Konstytucji!!!!! 02.04.07, 03:20
      Mazowiecki: z Kwasniewskim bronia Konstytucji!!!!!

To powinno dac niedowiarkom duzo do myslenia.
    • pies_na_lewizne W prostym tlumczeniu 02.04.07, 03:24
      "Mazowiecki: Konstytucja ma nadrzędną władzę nad Sejmem"

Tlumaczenie:

"Konstytucje pisala owczesna SLDecja i UWole, a wiec SLDecja i UWole
      (Korporacja Gieremka) mają nadrzędną władzę nad Sejmem".

A przynajmniej chcieliby ją jak najdluzej utrzymac.
      • wet3 Re: pies_ na_lewiznne 02.04.07, 16:06
        pies_na_lewizne napisał: > W prostym tlumaczeniu

> "Mazowiecki: Konstytucja ma nadrzędną władzę nad Sejmem"
        >
        > Tlumaczenie:
        >
        > "Konstytucje pisala owczesna SLDecja i UWole, a wiec SLDecja i UWole
        > (Korporacja Gieremka) mają nadrzędną władzę nad Sejmem".
        >
        > A przynajmniej chcieliby ją jak najdluzej utrzymac.

Z tych wlasnie powodow konstytucja powinna byc stanowczo zmieniona!!!
    • pragmatyk11 www.antykaczy.blog.onet.pl 02.04.07, 03:35
      oczywiscie, iz znazley bronic obecnej konstytucji
    • grisza14 Ma kwalifikacje jako konstytucjonalista, 02.04.07, 11:58
      bo zaliczyl ze dwa semestry prawa.
    • palestrina2005 Mazowiecki - demon z III RP 02.04.07, 16:27
      W III RP była "demokracja" teraz w IV RP mamy prawdziwą demokrację...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka