qawsedrftg 13.04.07, 11:18 dziś w kaczym cyrku polecamy darcie pierza zgodnie z miłosierdziem chrześcijańskim Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
junkier Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci PiS? 13.04.07, 11:19 Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci PiS, pytam raz jeszcze? Przeciez to mlyn na wode komunistycznych szczurow z SLD, dzis przygniecionych potwornym brzemieniem afer, manipulacji i kombinatorstwa, oraz, co wyjatkowe i ze wszech miar pozytywne, dezintegracja wlasnych szeregow dzieki bezprecedensowemu ujawnieniu kofliktow wewnetrznych trawiacych te komunistyczna organizacje, ktora, co powtorze, powinna zostac po wsze czasy zdelegalizowana, bezwzglednie. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 11:21 junkier napisał: > Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci PiS, pytam raz jeszcze? > > Przeciez to mlyn na wode komunistycznych szczurow z SLD, dzis przygniecionych > potwornym brzemieniem afer, manipulacji i kombinatorstwa, oraz, co wyjatkowe > i ze wszech miar pozytywne, dezintegracja wlasnych szeregow dzieki > bezprecedensowemu ujawnieniu kofliktow wewnetrznych trawiacych te > komunistyczna organizacje, ktora, co powtorze, powinna zostac po wsze czasy > zdelegalizowana, bezwzglednie. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Ten cyrk niczemu nie służy 13.04.07, 11:42 Ten cały numer ze zmianą konstytucji jest bez sensu. Co się liczy: - przede wszystkim fakt, że istniejąca ustawa a ogóle nie jest przestrzegana - po drugie, fakt, że aborcje można sobie legalnie, łatwo i tanio zrobić za granicą - po trzecie, sądy międzynarodowe dokonują erozji ochrony życia: sprawa Alicji Tysiąc oznacza, że trybunał w Strasburgu w jakiejś formie (chociaż bardzo ograniczonej) uznał prawo do aborcji; są inne wyroki, równie ważne, które zabraniają państwom Unii zakazywania podróży zagranicę w celu dokonania aborcji, zabraniają blokowania informacji na temat tego, gdzie i jak dokonać aborcji za granicą. Jeśli ktoś chce sensownie działać w sprawie ochrony życia, to niech się zajmie najpierw ważnymi problemami: przestrzeganiem istniejącego prawa i zmianą prawa międzynarodowego. Myślicie, że w sprawie prawa międzynarodowego Polska nie może nic zrobić? Nie prawda: w tej chwili negocjuje się nowa konstytucja europejska, a wszyscy tak drżą o nią, że każde stanowisko typu "zgoda na konstytucję, ale chcemy takiego a takiego zapisu gwarantującego nam zachowanie suwerenności w takiej a takiej sprawie" będzie wysłuchane i ma szanse, bo alternatywą może być porażka konstytucji w polskim referendum - a tego wszyscy w Europie się boją. Kilka słów o sprawie Alicji Tysiąc: www.skubi.net/tysiac.html Z innej beczki: www.skubi.net/macierewicz.html Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Re: Ten cyrk niczemu nie służy 13.04.07, 11:55 > - przede wszystkim fakt, że istniejąca ustawa a ogóle nie jest przestrzegana To co? Dzwonić na ogłoszenia i urządzać prowokacje? Takie "mamy cię!"? Lekarzy jest za mało, aby ich posyłać do pierdla. > - po drugie, fakt, że aborcje można sobie legalnie, łatwo i tanio zrobić za > granicą - i co zrobić? Zabrać paszporty brzemiennym? > - po trzecie, sądy międzynarodowe dokonują erozji ochrony życia: sprawa > Alicji Tysiąc oznacza, że trybunał w Strasburgu w jakiejś formie (chociaż > bardzo ograniczonej) uznał prawo do aborcji; Instytucje w Strasburgu nie należą do Unii Europejskiej, tylko do Rady Europy a ona obejmuje nawet Rosję. Poza tym P. Tysiąc to nie głupia dzierlatka, którą ktoś przeleciał na imprezie i miała pewne powody by żądać aborcji. > są inne wyroki, równie ważne, > które zabraniają państwom Unii zakazywania podróży zagranicę w celu dokonania > aborcji, zabraniają blokowania informacji na temat tego, gdzie i jak dokonać > aborcji za granicą. Siedzisz w Internecie i sądzisz, że tu jakieś informacje można zablokować? Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Jakość tego sejmu jest tak niska że nnazwanie go 13.04.07, 12:06 cyrkiem ma podstawy. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Jakość tego sejmu jest tak niska że nnazwanie 13.04.07, 12:24 krzych.korab napisał: > cyrkiem ma podstawy. potwierdzam Twój poglądi się pod nim podpisuję. nie czytam postów od : junkr, palestina, prezentation i innych PiSSowskich oszołomów. Szkoda czasu na dyskusje z "jedynie słuszną linią" ich partii... Partii, która niszczy mój kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Re: Ten cyrk niczemu nie służy 13.04.07, 12:18 W tym sensie masz rację, że zakaz aborcji nie może być całkiem skuteczny. tak samo jak zakaz podróży aborcyjnych czy zakaz informowania o adresach, gdzie aborcje są tanie i dobrze robione. Aborcje zawsze były i nadal będą, podobnie jak morderstwa, narkotyki, bicie żon, pijaństwo i wiele innych. Ale tu mamy do czynienia z kompletnym brakiem dążenia do przestrzegania prawa. Nie wyłapiemy nigdy całego podziemia aborcyjnego, ale jak się czyta ogłoszenie w GW "antykoncepcja po, metodą próżniową", to znaczy, że prawo jest olewane w sposób absolutny. Przecież nie ma w GW ogłoszeń "trawkę tanio sprzedam". Nie będziemy zabierać paszportów kobietom w ciąży ani blokować internetu, ale jeden z proaborcyjnych wyroków ze Strasburga, o które mi chodzi, dotyczył pani, która w Irlandii po prostu udzielała porad, jak pojechać się wyskrobać do Wielkiej Brytanii. To, że taka pani istnieje, świadczy o tym, że jednak internet nie całkiem do wszystkich dociera i że jest jednak jakaś różnica między brakiem zakazu a zakazem (o ile zakaz jest egzekwowany). Przy braku zakazu mogą istnieć podarnie wyjaśniające, jak, gdzie i za ile. I właśnie takie poradnie zalegalizował trybunał. www.skubi.net/tysiac.html www.skubi.net/macierewicz.html Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: Ten cyrk niczemu nie służy 13.04.07, 13:18 skubi6 napisał: > Ten cały numer ze zmianą konstytucji jest bez sensu. Co się liczy: > > - przede wszystkim fakt, że istniejąca ustawa a ogóle nie jest przestrzegana > > - po drugie, fakt, że aborcje można sobie legalnie, łatwo i tanio zrobić za > granicą > > - po trzecie, sądy międzynarodowe dokonują erozji ochrony życia: sprawa > Alicji Tysiąc oznacza, że trybunał w Strasburgu w jakiejś formie (chociaż > bardzo ograniczonej) uznał prawo do aborcji; Uznał nie prawo do aborcji, uznał kobiecie prawo wyboru, zgodnie z istniejącym w Polsce prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 11:22 junkier napisał: > Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci PiS, pytam raz jeszcze? > > Przeciez to mlyn na wode komunistycznych szczurow z SLD, dzis przygniecionych > potwornym brzemieniem afer, manipulacji i kombinatorstwa, oraz, co wyjatkowe > i ze wszech miar pozytywne, dezintegracja wlasnych szeregow dzieki > bezprecedensowemu ujawnieniu kofliktow wewnetrznych trawiacych te > komunistyczna organizacje, ktora, co powtorze, powinna zostac po wsze czasy > zdelegalizowana, bezwzglednie. Idz sie cwoku powies z rozpaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg jakich wiadomych kręgów to krecia robota? 13.04.07, 11:22 kto za tym stoi? Czemu to służy? Odpowiedź jest jedna. To wywrotowcy spod wiadomego znaku. To kręgi elementów antysolidarystycznych. To złowrogie siły internacjonalistycznego liberalizmu! Ale NIE MA I NIE BĘDZIE ODWROTU Z DROGI KACZYZMU-LEPPERYZMU, Z DROGI SOLIDARYSTYCZNEJ ODNOWY, Z DROGI BUDOWY IV RZECZPOSPOLITEJ!! Ze względu na piękną wiosenną pogodę zalecamy spacery zamiast bezcelowej polemiki z smętnym botem junkersowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ai14ra Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 11:23 > co wyjatkowe > i ze wszech miar pozytywne, dezintegracja wlasnych szeregow dzieki > bezprecedensowemu ujawnieniu kofliktow wewnetrznych trawiacych te > komunistyczna organizacje, ktora, co powtorze, powinna zostac po wsze czasy > zdelegalizowana, bezwzglednie. Pierwszy raz w życiu się z Tobą zgodzę, Junkier. To znaczy prawie, bo nie jestem za zdelegalizowaniem PiSu, ale cieszę się że wychodzą na jaw konflikty wewnętrzne trawiące tą socjalistyczną (komunistyczna to jest Samoobrona dopiero) organizację. Cieszę się że następuje dezorganizacja ich szeregów...zresztą, to po prostu AWS-bis, wystarczy na nazwiska popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 11:25 Czlowieku, toz tu o komunistycznej SLD byla mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ai14ra Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 11:35 > Czlowieku, toz tu o komunistycznej SLD byla mowa. No właśnie nie. Artykuł jest o wewnętrznych sporach w koalicji, i wewnętrznych sporach w PiS. Jurek nie zgadza się z Kuchcińskim i prezydentem, Samoobrona i LPR nie zgadzają się z PiS, etc. Ja rozumiem, że lubisz obecną koalicję, ale czytanie słowa "PiS" jako "es-el-de" jeśli tylko w artykule mowa o kłopotach wskazuje na, w najlepszym wypadku, kłopoty z oczami (selektywne), a w najgorszym na poważne problemy (rozdwojenie jaźni, schizofrenia jeśli wolisz). Życząc Ci jak najlepszego zdrowia, pozdrawiam pretorianina koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 11:38 Za pozdrowienia dziekuje, osmielam sie jedynie zauwazyc ze jestem pretorianinem nie rzadu ale polskiej racji stanu i wartosci konserwatywno-liberalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ai14ra No cóż... 13.04.07, 11:44 ...daruj, że to mówię, ale w moim subiektywnym odczuciu mijasz się (ogólnie rzecz biorąc, patrząc na Twoje posty na forach) i z polską racją stanu, i z wartościami liberalnymi gospodarczo (bo to masz na myśli pisząc liberalnych, nie?). Co do wartości konserwatywnych (nie gospodarczo) nie wypowiadam się. Inna rzecz, że każdy człowiek ma prawo do własnej interpretacji racji stanu, jak długo nie łamie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: No cóż... 13.04.07, 12:13 Jestem zwolennikiem 100% wolnosci gospodarczej, natomiast z polska racja stanu z pewnoscia sie nie mijam, ja po prostu nie wyznaje 'opcji geremkowej' w polityce zagr. tylko te opcje, jaka przedstawil w pamietnym przemowieniu sejmowym w 2003 r. Prezes J. Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: No cóż... 13.04.07, 12:18 Tak jest niech nam żyje i na szweda prowadzi. Jego miłość samo dobro zawsze dziewica i brat jego prezydęt IV RP. Jako, że ja jestem obywatelem III RP to chyba moge obu miec w d....? Odpowiedz Link Zgłoś
ai14ra Re: No cóż... 13.04.07, 12:35 > Jestem zwolennikiem 100% wolnosci gospodarczej, Dlatego ogromnie dziwi mnie fakt że tak mocno popierasz koalicję, która zachowuje się wyjątkowo socjalistycznie w tej dziedzinie. A na dodatek nieudolnie. > natomiast z polska racja stanu > z pewnoscia sie nie mijam, ja po prostu nie wyznaje 'opcji geremkowej' w > polityce zagr. tylko te opcje, jaka przedstawil w pamietnym przemowieniu > sejmowym w 2003 r. Prezes J. Kaczynski. Napisałem, że w moim subiektywnym odczuciu. W moim subiektywnym odczuciu prezes również się mija, ale to już inna historia. Myślę że byłoby ciężko o tym dyskutować, bo zdaje się jesteś pewny że masz 100% racji, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: No cóż... 13.04.07, 12:38 ai14ra napisał: > > Jestem zwolennikiem 100% wolnosci gospodarczej, > > Dlatego ogromnie dziwi mnie fakt że tak mocno popierasz koalicję, która > zachowuje się wyjątkowo socjalistycznie w tej dziedzinie. A na dodatek nieudolnie. Nieudolnie? Komisja Europejska niedawno podniosla prognoze wzrostu gosp. dla Polski z 4,8% do 6%. A jak czytam wybiorcza to mam wrazenie ze jestesmy na krawedzi nie tylko recesji, ale wrecz tapniecia porownywalnego z 1929 r. Ale to ich problem, zyja w wirtualnym swiecie. Jak powiedzial J. Kaczynski: "Nadużyciem jest twierdzenie, że Prawi i Sprawiedliwość jest formacją antyinteligencką. To nieprawda, nieprawda i jeszcze raz nieprawda. Tak Panie i Panowie, my się odnosimy krytycznie, może nawet bardzo krytycznie do ledwie kilkusetosobowej grupy, która znajduje się w różnych ważnych punktach naszego życia społecznego, niekiedy obdarzona jest różnego rodzaju tytułami, żyje w zamkniętym świecie, głównie we własnym gronie i we własnym gronie przekonuje się swoich racjach i o dzikości całej reszty. Tak, do tych ludzi mamy krytyczny stosunek". Natomiast co do mojej skromnej osoby to popieram dzialania rzadu glownie w sferze pozagospodarczej, nie jestem sekciarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
ai14ra Re: No cóż... 13.04.07, 12:49 > Nieudolnie? Komisja Europejska niedawno podniosla prognoze wzrostu gosp. dla > Polski z 4,8% do 6%. A jak czytam wybiorcza to mam wrazenie ze jestesmy na > krawedzi nie tylko recesji, ale wrecz tapniecia porownywalnego z 1929 r. Ale to Nic nie pisałem o czytaniu wyborczej. Jeśli będziesz "zgadywał" argumenty innych, zanim ich użyją, to zawsze wygrasz w dyskusji bo zawsze możesz im przypisać głupie wypowiedzi. Tylko, tak "wygrać" to żadna sztuka. Miałem na myśli konkretne działania rządu, ot, choćby podniesienie akcyzy na autogaz (to bije i w biednych, i w gospodarkę) albo plany wprowadzenia podatku dochodowego od _kwoty sprzedaży_ mieszkania (to bije we wszystkich). Plany zagarnięcia kasy z emerytur...i tak dalej. Jak to się ma do Twojego "liberalnego" światopoglądu gospodarczego? To, że gospodarka przyspiesza to nie znaczy że rząd nie jest socjalistyczny, to się bezpośrednio i na sztywno wcale nie koreluje. W samochodzie, jeśli naciskasz hamulec, niekoniecznie od razu zwalniasz. Jeśli jesteś w poślizgu z zablokowanymi kołami, nic się nie dzieje. Jeśli, dajmy na to, spadasz właśnie z mostu do rzeki (to tylko przykład), to się nic nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: No cóż... 13.04.07, 12:57 Tak podatkow (i parapodatkow!) jak czerwony rzad Millera-Belki podniosl to PiSowi z pewnoscia sie nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
ai14ra Re: No cóż... 13.04.07, 13:05 No i taka rozmowa z Tobą, Junkier. Jak użyć jakiegoś konkretnego argumentu, to uciekasz w tego typu wybiegi. A jak PiS zrobi (mam nadzieję, nie) nie daj Boże jeszcze głupszego niż rząd Millera-Belki, to napiszesz "Takich ofiar w ludziach jak rząd Stalina nie powoduje" i, oczywiście, będziesz miał rację. Tylko że: co to ma dyskusji o tym, czy poczynania gospodarcze tego rządu są zgodne lub nie z liberalnym światopoglądem gospodarczym? Powiem Ci: nic. Albo więc nie rozumiesz w ogóle o czym mowa, albo nie rozumiesz na czym polega liberalizm w gospodarce, albo tak naprawdę wcale nie masz poglądów gospodarczo-liberalnych, tylko gospodarczo-lewicowe. Either way, jakby powiedzieli Angole...chyba nie mamy o czym gadać. Pozdrowienia i cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: No cóż... 13.04.07, 13:09 Rowniez pozdrawiam. Pragne jedynie zauwazyc ze proliberalne poglady gospodarcze nie ciesza sie w polskim spoleczenstwie, nad czym ubolewam, oszalamiajacym poparciem, inaczej UPR nie dostawalaby 3% glosow. Piszesz o podatku od autogazu, ok, jest to granda, ale zauwaz tez dzialania rzadu PiS na innych polach: obnizka cene telefon-internet (Prezes Strezynska!), walka z korporacjami prawniczymi co umozliwi obnizke cen, IDEM taksy notarialne ktore zostana mocno zmniejszone, itp. itd. Nie jest tak zle chociaz oczywiscie gospodarczo mogloby byc duzo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: No cóż... 13.04.07, 13:29 unkier napisał: ale zauwaz tez dzialania > rzadu PiS na innych polach: obnizka cene telefon-internet (Prezes Strezynska!), > > walka z korporacjami prawniczymi co umozliwi obnizke cen, IDEM taksy notarialne... > i co z tego, jeśli nie dotyczy to wszystkich obywateli lub korzysta się z tego 2-3 razy w życiu? Jaki procent społeczeństwa odczuje te ulgi? Odpowiedz Link Zgłoś
ai14ra Re: No cóż... 13.04.07, 13:29 > Pragne jedynie zauwazyc ze proliberalne poglady gospodarcze nie ciesza sie w > polskim spoleczenstwie, nad czym ubolewam, oszalamiajacym poparciem, inaczej > UPR nie dostawalaby 3% glosow. Święta prawda, ale: 1) Mówiliśmy o Twoich poglądach gospodarczych, nie o poglądach społeczeństwa. 2) Jedną z przyczyn, dla których mamy tak niskie poparcie dla liberalnych poglądów gospodarczych jest fakt, że wiele partii politycznych (w tym PiS) ukuło dla liberałów etykietkę "zwolenników bogaczy" - generalnie wbrew rzeczywistości. W wielu przypadkach - cieszę się że zgadzamy się z autogazem - liberalne poglądy ekonomiczne ułatwiają życie właśnie biednym. > Piszesz o podatku od autogazu, ok, jest to granda, ale zauwaz tez dzialania > rzadu PiS na innych polach: obnizka cene telefon-internet (Prezes > Strezynska!), Jasne. Mogę dorzucić jeszcze kilka innych. Np. bardzo się cieszę, że załatwili (PiS) sprawę podatku dochodowego od spadków. To dopiero była granda: pracujesz całe życie, płacisz liczne podatki, chciałbyś coś zostawić dzieciom, dajmy na to, a państwo wyciąga łapę po nie swoje (po raz kolejny). Ale zobacz: jeśli oni robią takie rzeczy, to najwyraźniej rozumieją "o co w tym wszystkim chodzi". Tym większe moje rozczarowanie (nie głosowałem na PiS, ale miałem nadzieję że będą gospodarczo mniej lewicowi niż takie SLD), kiedy widzę że ci sami ludzie per saldo wpychają do gospodarki socjalizm (tak, jakby do tej pory było go mało). Przykłady: - wspomniana akcyza na auto gaz - nie załatwiona sprawa podatku Belki (a obiecywali go znieść) - różnego rodzaju działania, które spowodują podwyżki na rynku mieszkań (a obiecywali ułatwienia) - wpychanie różnych kolesi w różne miejsca (a obiecywali nie robić tak jak SLD i przeprowadzać uczciwe konkursy) - różnego rodzaju kombinacje z cenami używanych samochodów (dokładnie jak SLD) - totalne rozdawnictwo państwowej kasy według widzimisię (jak SLD) I tak dalej. Dlatego uważam że gospodarczo, to oni zawiedli na całej (niemalże) linii, mimo pewnych (wspomnianych powyżej) sensownych działań. Co z tego że gdzieś zaoszczędzą milion, jeśli zaraz wywalają miliardy? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: No cóż... 13.04.07, 13:59 junkier napisał: > Tak podatkow (i parapodatkow!) jak czerwony rzad Millera-Belki podniosl to > PiSowi z pewnoscia sie nie uda. junkier junkier junkier juknier, juz tyle razy cie pytalem, oczywiscie nigdy nie uzyskalem odpowiedzi, dlaczego zawsze porownujesz PiS do SLD ? Przeciez PiS wygralo wybory obiecujac, ze rzeczy ktore robila SLD w PiS beda niemozliwe, a tu okazuje sie, ze PiS powiela kazdy kroczek SLD, na dodatek robi to w o wiele bardziej podly sposob, bo przeciez nawet miller przekonal sie bardzo szybko, ze z lepperem rzadzic to najwieksze scierwo polityczne jaki mozna sobie wyobrazic, za kazdym razem gdy PiS daje tylnej czesci ciala, w odpowiedzi od ciebie i tobie podobnym PiSglabom slyszymy, ze przeciez SLD tez tak robilo. Czy ty jestes na tyle glupi, ze tego nie widzisz ciolku ??? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 12:00 Junkier, pieprzysz jak potłuczony. Konserwatysta to ty może jestes, ale liberałem??? Chyba nie rozzumiesz tego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 12:10 Liberalizm gospodarczy mam na mysli. Nie lze-liberalizm ocbyczajowy ktory jest zwyklym libertynizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 12:13 a co ma liberalizm gospodarczy do pomysłów typu: becikowe, emerytury pomostowe?? to jest raczej socjalizm Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 12:14 Znasz jaka niesocjalistyczna (gospodarczo) partie w Polsce oprocz UPR? To oswiec mnie, bo ja nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 12:15 Nawet jeżeli ktoś jest libertynem, to jest nim na własną odpowiedzialność. A poza tym, to przepraszam, ale w koalicyjnej SO to nie ma czasem obyczajowych libertynów? A miało być tak czysto moralnie.... Ale moje doświadczenie wielokrotnie sprawdzone jest następujące - jeśli ktoś bardzo głośno mówi o moralności, to najczęściej dzieję się tak dlatego, że ma duużo do ukrycia. Nie jest czasem napisane, że "wiara bez uczynków jest martwa"? A tu zamiast uczynków tylko "słowa, słowa, słowa..." (bo działania pozorowane do mnie nie przemawiają) Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Junkier czy ty nie widzisz ze PISS jest jeszcze go 13.04.07, 11:28 rsze od SLD i w sumie od wszystkich innych partii rzadzacych tym krajem?? PRzeciez PISSdzie masz i czlonkow SLD, i czlonkow Partii komunistycznej, i kaczory ktore przez cala komune mialy dobrze, a teraz nie widzisz afer?? Dzien bez afery to dzien stracony - jak nie w PISSdzie to u Chamoobory czy faszystow z LPR Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Junkier czy ty nie widzisz ze PISS jest jeszc 13.04.07, 11:33 Afer za PiSu nie ma chociaz sprzedajne media za wszelka cene chca wmowic ze jesli sluzby panstwowe zatrzymuja wielokrotnego lapownika to jest jakas "afera", tyle ze kto to kupi? Roznice miedzy PiS a SLD to roznice gigantyczne, SLD sprzedalby Polske w 5 minut, przypominam ze popierali przyjecie eurokonstytucji, ktora zrobilaby z nas prowincje administrowana przez biurokracje z beukseli, a wlasciwie z berlina. Mozna by wtedy w ogole rozwiazac rzad i urzadzac wybory jedynie na poziomie samorzadowym. Zaprzedac sie wczoraj Moskwie dzis Brukseli, taki jest 'program' SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Junkier czy ty nie widzisz ze PISS jest jeszc 13.04.07, 11:36 to dobrze ze sld choc sprzedaje polske , bo pis daje watykanowi ja za darmo !! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 11:57 Tak to woda na młyn: odwetowców, rewizjonistów, syjonistów, cyklistów, masonów, pedałów, lesbijek, itp dopisz co masz ochotę. Mam już parę lat i jakos mi sie top kojarzy z niejakim tow. wiesławem. Wiem, że nie jestem oryginalny i Sen Niesiołowski był pierwszy ale zawsze za mądrym to nie grzech powtarzać Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 12:03 A czy było kiedyś cokolwiek za co się wzięli Kaczyńscy i im się w łapach nie rozleciało??? Widocznie takiej jakości są ich umiejętności, poglądy i możliwości - lichutkie!!! Ale ich poziom nie pozwala na spodziewanie się czegoś lepszego. Inna sprawa, ze takie same miernoty gromadzą wokół siebie Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Zapytaj się Ojdyra, Junkier: to on napuścił 13.04.07, 12:47 Giertycha na otworzenie tej "puszki z Pandorą". Giertych aż zarżał z radości, bo w ten sposób liczy na urwanie części swego elektorau już zeżartego przez PiS. Pytanie: w czyim interesie działa Ojdyr wszczynając tę awanturę osłabiającą koalicję rządową, a raczej - prymat w niej PiSu...? Znasz chyba plotki, na rzecz jakiego to ościennego mocarstwa pracuje Ojdyr...? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Powtarzaniem plotek sie nie zajmuje, uwazam to za 13.04.07, 13:00 Powtarzaniem plotek sie nie zajmuje, uwazam to za haniebne. Tak samo jak zabieranie glosu przez rzekomo 'obiektywnych' ekspoertow ds. polityki zagr naglasnianych przez polskojezyczne media, ktorzy jak sie potem okazuje pracuja w 'osrodkach analiz' sponsorowanych przez rzad niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Powtarzaniem plotek sie nie zajmuje, uwazam t 13.04.07, 13:11 Czyżby? Przypomnij sobie swoje posty po rewelacjach bilbordowych Kur(F)skiego Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Powtarzaniem plotek sie nie zajmuje, uwazam t 13.04.07, 13:13 Prawde mowilem, J. Kurski mial podstawy przypuszczac ze informacje jakie ZOSTALY MU PRZEKAZANE (wcale ich nie szukal) maja twarde podstawy, pochodzily wszak z samlej spolki. Fakt, ze czesc dokumentacji zostala pozniej zniszczona zadzialal na jego korzysc. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Powtarzaniem plotek sie nie zajmuje, uwazam t 13.04.07, 13:14 Nie ośmieszaj się. Kur(F)ski to twardy ma tylko łeb! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Powtarzaniem plotek sie nie zajmuje, uwazam t 13.04.07, 13:16 Nie boj. Jest w dalszym ciagu postrachem komuchow i postkomuchow. Swiadczy o tym chocby jego anty-fanklub w tym miejscu. Zalazl wam za skore, i to ostro! Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Powtarzaniem plotek sie nie zajmuje, uwazam t 13.04.07, 13:18 Nie jestem komuchem, wręcz przeciwnie. Niestety tacy jak Kur(F)ski i Dzierżyński 4RP najbardziej szkodzą dekomunizacji. Swoim zacietrzewieniem i niedoróbkami spalą tę sprawę do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Czemu sluzy rozbijanie jednosci i spojnosci P 13.04.07, 13:05 To spisek układu, żebyś nie wiedział na jaką nutę kwakać Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Uwielbiam, jak junkier mówi trybuną ludu 13.04.07, 13:22 "Przeciez to mlyn na wode komunistycznych szczurow z SLD" Klasyka, towarzysz Bierut byłby dumny z towarzysza Junkra Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A najlepsze to, że on nawet nie wie, że mówi 13.04.07, 15:16 "Trybuną Ludu", tak jak pan Jourdain nie wiedział, że mówi prozą :-)... simplex napisał: > "Przeciez to mlyn na wode komunistycznych szczurow z SLD" > Klasyka, towarzysz Bierut byłby dumny z towarzysza Junkra Odpowiedz Link Zgłoś
simplex On wie, tylko wypiera. 15.04.07, 09:22 Wielokrotnie usilowalem go uświadomić, m.in. cytując jego samego, ale podstawiając pod 'SLD' słowo 'reakcja', pod 'Unia Europejska' 'kosmpolici' - niestety do junkra nadal nie dociera. Są zwolennicy teorii, że junkier się wygłupia ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=56552976&a=56554659 Odpowiedz Link Zgłoś
premier_hiacynt_wielki Rzadza tym krajem oszolomy:(Jakis Jurek bedzie 13.04.07, 11:26 wmawial spoleczenstwu ze to co on uwaza jest dla niego dobre! A kimze ten oszolom jest?? Jedno z elementow gowna zwnaego IVRP Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Rzadzily tym krajem oszolomy (Jakis Kwachu, Michni 13.04.07, 11:28 Rzadzily tym krajem oszolomy (jakis Kwachu, Cimoszenko, Gieremek i inny element tzw. "michnikowszczyzny"), ale na szczescie nardo przejrzal na oczy i powiedzial czerwonym i rozowym hienom: dosc! Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Rzadzily tym krajem oszolomy (Jakis Kwachu, M 13.04.07, 11:33 junkier ty PISmłocie jak ja wiem to oszołomami nazywa sie takich jak ty iinnych karo oszołomow Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Rzadzily tym krajem oszolomy (Jakis Kwachu, M 13.04.07, 11:34 To sobie kolter przeczytaj, mlocie: www.redhorse.pl/ksiazki.php?id=michnikowszczyzna www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070413/opinie_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Rzadzily tym krajem oszolomy (Jakis Kwachu, M 13.04.07, 11:36 niewiem o kim młocie piszesz jezeli mnie masz na mysli ?? Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Rzadzily tym krajem oszolomy (Jakis Kwachu, M 13.04.07, 11:37 ziemkiewicz to jeden z wiekszych oszołomow katoprawicowych wiec jego wypociny to nie jest dlamnie dowod na cokolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg junkier to 3kB gramatyki bezkontekstowej 13.04.07, 11:35 i do tego obsługa http łatwo napisać coś takiego, regułki są proste. Podobnie działa tryb 'doctor' w edytorze emacs :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Rzadzily tym krajem oszolomy (Jakis Kwachu, Michni 13.04.07, 11:39 Lepsze to niz publicystyka w GW, jak powiedzial L. Dorn 'calkowicie mialka', a jak uzupelnil Rafal A. Ziemkiewicz, 'cala para idzie w przymiotniki'. Odpowiedz Link Zgłoś
milosnik_watykanu Re: Rzadzily tym krajem oszolomy (Jakis Kwachu, M 13.04.07, 11:41 kwestia gustu , ja wole wierzyc ze na moim dachu nie laduje ufo , a jak widac to PIS wszedzie je widzi Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 junkier..ty esbecki smieciu !.. 13.04.07, 11:42 Twoje pochodzenie poznaliśmy z twoich postów!..język ten sam co ubowców za czasów Gomułki... tym samym jezykiem ublizali Michnikowi i innym opozycjonistom! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Ublizanie Michnikowi, dobre! 13.04.07, 12:07 Ublizanie Michnikowi, dobre! Ten facet sam sobie przez ostatnich 18 lat ublizal fraternizujac sie z komuchami i wybielajac ich, jemu juz raczej nikt nie jest w stanie ublizyc chociaz nie moze sie biedaczysko z tym pogodzic i straszy sadami tych, ktorzy mu jego szkodliwe poglady wypominaja www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070410/opinie_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Ublizanie Michnikowi, dobre! 13.04.07, 12:09 widac michnik bity przez milicje siedzacy w wiezieniach prlu , jest poprostu dobrym katolikiem ktory w przeciwienstwie do miernot z pisu zna milosierdzie Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Ublizanie Michnikowi, dobre! 13.04.07, 12:12 Taki Z. Herbert poznal tego typa i odmowil spoufalania sie z nim, malo tego, uwazal go za manipulatora. A jaki jest autorytet Herberta a jaki pseudoautyrytet piewcy 'ludzi honoru'. Co do katolicyzmu to nie osmieszaj sie, nie dalej jak w sobotniej wybiorczej dal upust swoim antykatolickim fobiom. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Ublizanie Michnikowi, dobre! 13.04.07, 12:32 Przede wszystkim pamiętaj, ze bycie katolikiem nie jest obowiązkiem nikogo i jeśli masz pojęcie o szacunku dla ludzi, to to uszanujesz. A po drugie, to ile ty masz lat? Bo ja co prawda niewiele, ale mój dziadek miał 16 lat kiedy skończyła się wojna i przeżył całą komunę, łącznie z dwu i pół letnim pobytem w więzieniu i obozie pracy w latach 50tych, wielokrotnych przesłuchaniach przez UB/SB i ogólnych kłopotach z komuną. I jest potwornie zdegustowany działaniami obecnego rządu, twierdzi, ze niczym się one nie różnią od metod komunistycznych. Wprowadzają wzajemną niechęć i nieufność, prowadzą do polaryzacji społeczeństwa i pakuja się tam gdzie nie trzeba. (jedno ze sztandarowych pytań mojegoi dziadka: "ciekawe ile tych starych dewotek wyskrobało się w komunie?") Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Ublizanie Michnikowi, dobre! 13.04.07, 12:33 Ty ch..u do lania,dalbys sobie juz siana z tymi wypocinami. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Ublizanie Michnikowi, dobre! 13.04.07, 12:35 Taak, przypomniana prawda boli... Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Ublizanie Michnikowi, dobre! 13.04.07, 12:42 Powies sie gnido!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Ublizanie Michnikowi, dobre! 13.04.07, 12:43 Kolejny prymityw uzyskal dostep do netu. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Ublizanie Michnikowi, dobre! 13.04.07, 12:45 Pedz cwoku.Ty zasciankowy yntelygencie! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:09 Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? W zasadzie zero normalnego, merytorycznego posta, za to zawsze obelgi i wyzwiska i nieslychana tolerancja moderacji dla chamsta i prymitywizmu tego indywiduum. Margines spoleczny z dostepem do internetu, to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:12 ach co za chrześcijańskie(katolickie?) miLosierdzie.... a nadstawianie drugiego policzka? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:15 W sporze politycznym nie ma nadstawiania policzkow. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:27 czy Jezus kiedy mowil o nadstawienu drugiego policzka dawal jakies wskazowki kiedy go nie nadstawiac? czy kiedy mowil zeby nie zabijac mowil ze mozna ,ale tylko z wyrokiem sadowym ?! junkier jak zwykle kiedy w gre wchodzi interes ciemnogrodu nie stosujecie sie do zadnych zasad moralnych , poprostu bij chama Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:34 Jedno zauwaz, ze stosowanie zasad biblijnych probuja podstepnie wymoc na chrzescijanach ludzie (najczesciej), ktorzy z chrzescijanstwem nie maja nic wspolnego. Ba, sa tegoz chrzescijanstwa zapieklymi i zaprzysieglymi wrogami. I dla takich ludzi 'nadstawiania policzka' nie bedzie, bedzie inna biblijna zasada 'oko za oko'. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:39 Junkier ! patrzac na nasze zycie wyraznie widac ze w polsce jest moze tylko ze 2% chrzescijan reszta to katolicy poganie Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:42 Szczerze mowiac nie zajmuje sie sprawami teologicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:49 Boże, nie zaprzeczaj sam sobie!!!! A kto ma przestrzegać Biblii, jak nie katolicy??? A ty jesteś oburzony tym, że nie-katolicy wymagają przestrzegania przepisów wynikających Z WASZEJ NAUKI??? To się junkierku nazywa OBŁUDA Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo junkier kaput 13.04.07, 13:58 junkier napisał: > Jedno zauwaz, ze stosowanie zasad biblijnych probuja podstepnie wymoc na > chrzescijanach ludzie (najczesciej), ktorzy z chrzescijanstwem nie maja nic > wspolnego. Bredzisz synu. Stosowanie zasad biblijnych próbuje na chrześcijanach wymóc ktoś inny. Zgadnij kto, "chrześcijaninie". Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:38 Dajcie sobie siana z dyskusjami z tym polglowkiem i jemu podobnymi.Najlepiej na to skutkuja obelgi i odpowiednie wiazanki.Z chamem tylko po chamsku. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:35 junkier napisał: > W sporze politycznym nie ma nadstawiania policzkow. Ty kacza gnido.Wy...laj do nowego dziennika. Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:27 twoje "antykomunistyczne" wypociny na forum gw nie wymagają merytorycznych odpowiedzi, ponieważ są bezprzedmiotowe. osobniki które bredzą 18 lat po zmianie ustroju o powrocie komunizmu należy (w najdelikatniejszej wersji) uważać za oderwane od rzeczywistości. w zasadzie ze swoimi (?) wynurzeniami mógłbyś sie przenieść na jakieś forum poświęcone literaturze sci-fi. być może mógłbyś tam spotkać jednego ze swoich idoli - ziemkiewicza i podyskutować rzeczowo o układzie, michnikoidach i innych ufoludkach. jest ogólnie wiadomo że internet przyciąga różnego rodzaju oszołomów, nawiedzonych proroków i innych połamańców. do której kategorii byś sie kwalifikował? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:32 Jednej, jak wydaje sie ELEMENTARNEJ rzeczy nie zrozumiales, albo zrozumiec nie chcesz, a J. Kaczynski mowil wyraznie o tym i pora zebys wreszcie zaczal sie powaznie nad tym zastanawiac, ze obecnie jakkolwiek ryzyko bezposredniej recydywy komuny w swej obskuranckiej, PRL-owskiej formie wydaje sie dosc ograniczone, to zagrozeniem nr 1, powtarzam nr 1, jest brutalna ekspansja POSTKOMUNIZMU, i to on jest podstawowym zagrozeniem dla przyszlosci tego kraju. I wlasnie recydywe postkomunizmu mial na mysli Premier J. Kaczynski mowiac pewien czas temu: Mamy do czynienia z szybko budowanym sojuszem sił lewicowych, znów siły wywodzące się z KPP są na pierwszej linii. To one znów dyrygują. (…) Próbuje się wmówić Polakom, że jest zagrożenie dla demokracji, chociaż w gruncie rzeczy jest tylko zagrożenie dla układu, który jest całkowicie antydemokratyczny. Sytuacja, mówiąc najkrócej, jest taka: układ, towarzystwo - różnie można to nazwać - ci, którzy przez te kilkanaście lat rozdawali karty w Polsce, nie pogodzili się z wynikiem wyborów. I teraz za każdą cenę, każdą metodą chcą doprowadzić do zmian skutków wyborów. (...) „Jeżeli jedna osoba miała ojca, a może nawet i matkę w Komunistycznej Partii Polski i funkcjonuje w jakimś środowisku – a takie osoby są również po prawej stronie sceny – jest to bez znaczenia. Jeśli jednak istnieje całe środowisko [Gazety Wyborczej – red. Polityki], w którym praktycznie wszystkie osoby miały rodziców w KPP i na dodatek te osoby mają potężny instrument oddziaływania na świadomość Polaków, to pojawia się problem. Zwłaszcza że na łamach tego potężnego instrumentu pewne idee KPP (...) mają swoją kontynuację. Elementem kontynuacji jest radykalne kwestionowanie wartości narodowych. W moim przekonaniu KPP była w całym tysiącleciu polskich dziejów środowiskiem najgorszym (...). Jestem gotów bronić tezy, że nastawienie owej potężnej gazety, to poczucie misji – w moim przekonaniu bardzo szkodliwej dla Polski – bierze się właśnie z tamtej spuścizny”. Źródło: Jarosław Kaczyński, cytat za Polityką z dnia 25 marca 2006 roku Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Skąd biorą sie takie esbeckie wszy,jak junkier? 13.04.07, 12:36 Ano stąd, skąd biorą sie tacy jak Leper,Giertychy,łyżwińscy.. ze śmietnika... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Prawicowy uklad nie jest ukladem ale normalnoscia 13.04.07, 12:41 Prawicowy uklad nie jest ukladem ale normalnoscia, w warstwie gospodarczej chodzi po prostu o eliminacje biurokracji i systemu nakazowo-koncesyjnego, co zlikwiduje monopolityczna pozycje obcego kapitalu i doprowadzi do 'uwolnienia energii Polakow', o czym mowila w kampanii wyborczej chocby Platforma. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly ty sobie to tak tłumacz ,komuniści też sobie tak 13.04.07, 12:57 tłumaczyli że to normalność Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:39 junkier napisał: > Jednej, jak wydaje sie ELEMENTARNEJ rzeczy nie zrozumiales, albo zrozumiec nie chcesz, a J. Kaczynski mowil wyraznie.... Słowa J. kaczyńskiego nie mają dla mnie żadnego znaczenia. tak jak przemówienia bonzów PZPRowskich za komuny. tak samo je oceniam. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 12:45 J. Kaczynski mowi niewygodne prawdy, a tych najlepiej jest nie przyjmowac. W zadnej mierze nie odniosles sie do meritum jedynie dales upust swojej personalnej niecheci do J. Kaczynskiego, jak na osobe aspirujaca do miana powaznego dyskutanta politycznego jest to postawa niepowazna. Odpowiedz Link Zgłoś
123zly o takich prawdach piszesz / 13.04.07, 13:00 Jarosław Kaczyński, 16 lutego 2004, PR3: "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te, które były w poprzedniej kadencji i mamy do czynienia z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju." Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl: "Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie - Samoobrona i SLD." Jarosław Kaczyński, 15 listopada 2002, Trójka: "Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki." Marzec 2005 rok / antena RMF FM: RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja, kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem? Lech Kaczyński: Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub, przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński: Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PIS u dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne Odpowiedz Link Zgłoś
junkier PiS nie zeszmacil sie tak jak UD - PeDe 13.04.07, 13:03 Pewne kompromisy taktyczno-polityczne byly z pewnoscia potrzebne, ale PiS z pewnoscia nie zeszmacil sie tak jak UD-PeDe, ktora zprzymierzyla sie z komuchami i dzis dogorywa jako ich nedzna przybudowka. Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin PiS nie zeszmacil sie tak jak UD - PeDe ???????? 13.04.07, 13:30 pewne kompromisy? można to nazwać zgniłe kompromisy. i to w imie czego? w imie trwania przy władzy i destrukcji struktur państwa w celu zaspokojenia swoich potrzeb i fobii. minimalne zwycięstwo w wyborach 2005 dało pisowi szanse na upragnione dorwanie się do rządzenia. Z PO nie byłoby tak łatwo - musieli sobie wybrać słabszych, łatwiej sterowalnych "partnerów" do rządzenia czyli uzyskać upragnioną większość w parlamencie. A że to była Samoobrona, którą Kaczyński przed wyborami oceniał jako większe zło nawet od SLD i wykluczał wszelką współprace z SO i Lepperem (i tu można poznać wartość słowa J. kaczyńskiego)? Cóż to jest realpolitik ;))))) czyli ów zgniły kompromis. kto sie bardziej zeszmacił jest wiedzą ogólną i przedmiotem powszechnych drwin, szczególnie z nazwy partii rządzącej ;))))) junkier napisał: > Pewne kompromisy taktyczno-polityczne byly z pewnoscia potrzebne, ale PiS z > pewnoscia nie zeszmacil sie tak jak UD-PeDe, ktora zprzymierzyla sie z > komuchami i dzis dogorywa jako ich nedzna przybudowka. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Skad sie biora takie wszy esbeckie ,jak junkier ? 13.04.07, 13:00 To zatwardziły ideolog komunistyczny, który przeszedł do obozu narodowych bolszewików, Kaczyńskich...Dla tej formacji ,nie liczy sie dobro kraju,narodu.. Dla nich liczy sie władza za wszelka cene! Stad komitywa i braterstwo z lumpami rodzaju Leper,Giertych,Begier,Łyżwiński,itd... Odpowiedz Link Zgłoś
mohyl Re: Skad sie biora takie gnidy jak pierot6 ? 13.04.07, 13:10 Junkier? na urlopie jesteś czy co ?, bardzo aktywny jesteś, albo masz świetną robotę - monitorowanie forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
jas Jurek zwany w Parlamencie domyty. Takze gladki 13.04.07, 11:31 Jak widze tego oszołoma to mi sie chce rzygac. Dowcip dnia: The latest poll taken by the Government asked people who live in Ireland if they think Polish immigration is a serious problem: 23% of respondents answered: Yes, it is a serious problem. 77% of respondents answered: Absolutnie zaden. To nie jest powazna kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
zdd Marszałek: Najlepsze byłoby głosowanie tylko na.. 13.04.07, 11:40 Nalepsze by było jak byt tak Panie i Panowie pOsłowie już tak to lamusa historii sobie odeszli (o pupruratach i moherach nie wspomnę). A tak poza tym to super iż się tak im w tych poprawkach i zmianach zakotłowało... Niech tak z parę miesięcy koty sobie podrą to może mmniej w istontych sprawach w kraju naszym popsują. I tak prawo które po ciężkich i zajadłych bojach zdołają uchwalić martym będzie - tak jak martwą jest ich ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma 13 kwietnia (piątek) to jeden z jasnieszych dni 13.04.07, 11:45 mego żywota. Dlaczego ? Bo to dzien początku końca tej, uzywając ulubionego słów bliźniaków, haniebnej koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr ..rcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustr.. 13.04.07, 11:46 lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja lustracja aborcja ...przez całą dobę inne tematy w prawicowych łbach nie pomieszkują. (a przepraszam, zapomniałem o koronowaniu Chrystusa na króla 4 erpy i pompowaniu kasy publicznej na budowę kościołów!) Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_z_blizna hehe:) 13.04.07, 12:08 No i jeszcze sprawa patronatu Matki Boskiej nad Sejmem, hehehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo A dofinansowanie Stoczni Gdańskiej ? 13.04.07, 14:06 Żeby nie było, że ten rząd nie interesuje się gospodarką ! Odpowiedz Link Zgłoś
greghorius MB Trybunalska, intronizacja Chrystusa, Antyaborcj 13.04.07, 12:19 Dobrze, ze najpilniejsze sprawy Najjaśniejszej przewodnia siła narodu załatwia w ekspresowym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl 4 lata dupereli 13.04.07, 12:21 walka dewotów (PO) z dewotami do kwadratu (PIS), i dewot do kwadratu z dewotami do sześcianu (LPR), co za pluralizm poglądów w katolickim bagnie, spory połajanki, zejdź wielka stopo Monthy Pythona i zrównaj ten cyrk z ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Niechaj zstąpi Latający Potwór Spaghetti... 13.04.07, 14:09 ...i odmieni oblicze ziemi. Tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala czy już doszczętnie zaputali się 13.04.07, 12:33 czy jeszcze będą mieli okazję coś spieprzyć poważniejszego a my będziemy mieli jeszcze większe kłopoty? Tego nie wie nawet Wielki Prorok PiSu. ---- poTworki, PiSekciarze, PRLe a ci już nie wiedzą nic i w NIC nie WIERZĄ Odpowiedz Link Zgłoś
pizza ależ to głupie jest 13.04.07, 12:35 potwory i spółka chcieliby coś zmienić - narzucić wszystkim konsekwencje swoich własnych poglądów ale im dalej w las tym ciemniej a drogi na skróty okazują się chybione i tylko ten biedny Marek-Jurek już ma coraz bardziej rozbitą minę ... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Kiedy właśnie Kaczyńscy chcą się z tego wyłgać, 13.04.07, 12:52 i to tak, żeby nie stracić łask Ojdyra :-)... Odpowiedz Link Zgłoś
wasyyl rada dla junkiera 13.04.07, 13:08 przenieś się na forum naszego dziennika, tv trwam, czy innego radyja - na pewno znajdziesz tam więcej zrozumienia dla swoich poglądów Odpowiedz Link Zgłoś
xarp Ja per...le 5 wariantów, przecież większość 13.04.07, 13:16 z tych gości ma trudności ze zliczeniem do pięciu, czy ktoś normalny jeszcze rozumie o so kluchwa w tym wszystkim chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
jkdino49 Dziś piątek, trzyknastego! 13.04.07, 13:46 Więc nie dziwota, że pan Marek i jego Jurek mają pecha. A trzeba było uroki odczynić! A mówiąc trochę bardziej poważnie (ale nie na 100% serio), jeżeli przez całą tę zadymę wokół aborcji i konstytucji rozwali się koalicja PiSu, LPRu i Ojca Rydzyka, to będzie widomy palec Boży! Odpowiedz Link Zgłoś