uncle_fuck Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji ONR 14.04.07, 20:38 To ja gratuluje władzom Krakowa, że wyraziły zgodę na tą manifestację. Może mają zamiar promować teraz miasto łysymi, bezmózgimi tempakami zamiast sztuką i kulturą? Cóż - jakie władze takie manifestacje. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_54 Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 20:47 trafne określenie redaktora z TV- Super Stacji - ścierwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chrongen Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji ONR 14.04.07, 20:49 niezłe prosiaki w tym onrze Odpowiedz Link Zgłoś
smilkyness Po jaka cholere dawac zgode na takie manifestacje? 14.04.07, 21:22 Czlonkowie ONR to obszczymury, zwyrodnialcy i kryminalisci. Dlaczego wydawane sa pozwolenia na tego typu ohydne akcje faszystow i zbirow?? Oburzajace i niepokojace. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Po jaka cholere dawac zgode na takie manifest 15.04.07, 02:51 Zaprotestowałbym przeciw poniższemu w imię wolności zgromadzeń, ale nie zaprotestuję, ponieważ łysa demonstracja naruszyła Konstytucję, więc nie powinna była otrzymać zezwolenia. I nie byłaby to żadna cenzura wstępna, bo z góry było wiadomo, czego się można po tych nazistach spodziewać. Teraz ich wszystkich do pierdla, ale kto to zrobi? Ten onanista zero z jaczejki hitlerowskiej? smilkyness napisała: > Czlonkowie ONR to obszczymury, zwyrodnialcy i kryminalisci. > Dlaczego wydawane sa pozwolenia na tego typu ohydne akcje faszystow i zbirow?? > Oburzajace i niepokojace. > Odpowiedz Link Zgłoś
adegie Nie można zakazać manifestacji 15.04.07, 09:39 przygotowanej przez legalną organizację. Dlatego rozwiązania są/były dwa (najlepiej stosowane równocześnie): 1) ONR powinien być zdelegalizowany jako łamiący konstytucyjny zakaz propagowania faszyzmu (jest już wystarczająco dowodów - nie tylko z Krakowa) 2) Ten gostek z policji, bodajże p. Młot czy jakoś tak, deklarował, że w momencie gdy uczestnicy manifestacji zaczną łamać prawo, demonstracja zostanie rozwiązana (czyt. łysi zostaną wezwani do rozejścia się a jeśli tego nie zrobią - spacyfikowani). Nawołując do nienawiści rasowej, łysi łamali jasno określony paragraf KK. To, że policja nie interweniowała to skandal, za który Prezydent Majchrowski powinien publicznie odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner W kaczyźmie faszystowskie śmieci czują się dobrze. 14.04.07, 21:24 sprlprsaipis Odpowiedz Link Zgłoś
consens W kaczyźmie faszystowskie śmieci czują się dobrze 14.04.07, 21:33 Aż za bardzo. Mają szansę pozbierać całe dresiarstwo pod swój naziolski sztandar z rodłem. Mają swoją "ideologię, czego nie mają dresy. Rozumu nie trzeba... wystarczy sam uniform i gardłowe hasla! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobie o 14.04.07, 21:31 nas jakiś żydek czy kto inny? Kiedy wreszcie zaczniemy myśleć o sobie? Nie dziwie się że kwach był prezydentem 10 lat, naród oportunistów nie wychylających się z szeregu. Odpowiedz Link Zgłoś
smilkyness Re: Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobi 14.04.07, 21:41 Wiesz co, kolego? Czasem fajnie jest moc sobie po prostu w twarz spojrzec z czystym sumieniem. Słowo "żydek" uzyte przez Ciebie jest zastosowane we wrednym i haniebnym kontekscie jaki mi sie nie podoba. Trzeba myslec dalej niz koniec wlasnego nosa, a nie tylko o wlasnych czterech literach. A swinstwo jest zawsze swinstwem. Antysemityzm zas jest swinstwem gigantycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Re: Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobi 14.04.07, 21:44 Tak sie martwiliśmy o innych tacy byliśmy szlachetni, broniliśmy Wiednia itp. a później nas rozebrali i urządzili obozy. Proponuje jednak patrzeć tylko na czubek własnego nosa i popierać propolskie ugrupowania. Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobi 14.04.07, 21:49 piotrek20074 napisała: > Tak sie martwiliśmy o innych tacy byliśmy szlachetni, broniliśmy Wiednia itp. a > > później nas rozebrali i urządzili obozy. Proponuje jednak patrzeć tylko na > czubek własnego nosa i popierać propolskie ugrupowania. Widzę, że otrzymałeś po demonstracji zadanie : pozytywnie wpłynąć na opinię publiczną...Broniłeś Wiednia? Te teksty zostaw dla swoich przyjaciół na zbiórkach. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobi 14.04.07, 21:55 Ja się martwię i nawet byłam pod Idzim. Nie życzę sobie, żeby paru sfrustrowanych gnojków w brutatnych koszulach przyprawiało paskudną gębę mojemu narodowi. Idealny, to on nie jest, fakt, ale nie gorszy od innych. Widać różna powody do dumy mamy, bo ja, to się czuję dumna, że kiedyś Żydzi nazwali mój kraj Polin ( śpij spokojnie). Widać, doceniali co dobre. Ralacja naocznego - poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
smilkyness Re: Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobi 14.04.07, 21:53 Bycie szlachetnym zawsze poplaca. Natomiast za bycie gnida predzej czy pozniej placi sie wysoka cene. Nie widze takze sensu w tej calej "propolskiej" obsesji. Naprawde zadna krzywda sie nam, Polakom, nie dzieje. Wiec moze wyjdzmy nieco z wlasnego tylka i zainteresujmy sie takze innymi ludzmi wokoło. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobi 14.04.07, 22:09 > wyjdzmy z wlasnego tylka :-DDDDDDDD Kupuję to sformułowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobi 15.04.07, 10:22 Jeśli ONR jest propolskim ugrupowaniem to chyba będzie to najlepszy kawał miesiąca. Roman Dmowski do rewolucji październikowej popierał budowę państwa polskiego w ramach Imperium Rosyjskiego, tego samego który stłumiło dwa powstania w Kongresówce, Wiosnę Ludów na Węgrzech, rewolucję w 1905. Jeśli to ma być ich ojciec duchowy, to ja nie chcę ponownie leźć w łapy Rosjan jako niewolnik. A "Polska dla Polaków" to tylko mydlenie oczu. Dla przypomnienia to PPS z Piłsudskim walczyła z carskim zaborcą, to Piłsudski próbował podczas wojny rosyjsko-japońskiej uzyskać pomoc dla ewentualnego powstania. Nomen omen wtedy Dmowski w Japonii zwalczał poczynania Piłsudskiego, działając na korzyść zaborcy carskiego!! Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobi 15.04.07, 20:39 smilkyness napisał A swinstwo jest zawsze swinstwem. > Antysemityzm zas jest swinstwem gigantycznym Tak jest! A antysemityzm na ziemiach polskich 62 lata po II swiatowej to gigantyczne megaswinstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobi 14.04.07, 21:44 Polacy mają dać zbiorową odpowiedź czy można indywidualnie? Ja osobiscie nie trawię rasistów i antysemitów, jak równiez gardzę "polaczkami" który mówią "żydek". Myśląc o różnych nacjach dobrze, wystawiamy sobie dobrą ocenę w świecie również.To, że Kwaśniewski był prezydentem 10 lat, to wyobraź sobie, że z woli wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Relacja naocznego 14.04.07, 21:58 leszlong napisał: > Jak ktoś nie potrafi przestrzegać reguł demokracji, to > niech nie pcha się do uczestnictwa w tym systemie. Czy można być tolerancyjnym > dla > kogoś, kto nie uznaje tolerancji? Można. Ja dzisiaj wyszłam na ulicę ponieważ ONR wyszedł. Jak policja spisywała zakwefionych gości z antify, to pytałam dlaczego tak robią i proponowałam im, żeby mnie też spisali. W końcu dostałam odpowiedź: ponieważ są zamaskowani. Pewnie niekoniecznie po to, żeby rozrabiać. Tak, mnie wystarczy sfilmować, żeby mi coś udowodnić, rozumiem. Ale mnie naziol kosy w ciemnej uliczce nie wżeni, antifowcowi może... Kiedy nadeszli ci z ONR, policja przyparła zamaskowanych antifowców do tablic katyńskich i tam utrzymała połowę. Było mi głupio, jak od naszej strony poleciało kilka petard. Kota nie widziałam. W relacjach nie podają, że z tamtej strony też poleciało. Widziałam ziemniaki i ucieszyłam się, że nie kamole, bo byłam z dzieckiem. Weszłam w przyjazny spór ideolo z młodymi z antify (występując z pozycji starego hipisa wymachującego kocykiem niemowlęcym), że dla takich jak ja, ludzieńków w wieku balzakowskim, to oni bardzo podobni są do kolegów z drugiej strony. Po pierwsze strojem - mój ojciec w pierwszej chwili myślał, że się dostał pomiędzy faszoli cudem jakimś... Kilka innych osób też tak myślało. Nie wiem, kto rzucał petardy, choć dojrzeć usiłowałam. Wiem, że nie ta zamaskowana grupa z antify, bo ona jeszcze w ciasnym kordonie policji była, jak poleciały. Równie dobrze mogła to być prowokacja tamtej strony. Podobieństwo ubranek fa- i antifa- takową ułatwia. Szpicę faszolską 20 metrów od naszej manifestacji sama widziałam i podsłuchałam przechodząc. Może ona tam została i w odpowiednim momencie do nas dołączyła... Wracając do tolerancji - nie mam nic przeciwko temu, żeby taki naziolek sobie miał w chacie zdjęcie wodzusia i niech nawet do niego się modli i tam kwiatki trzyma i pełny mundur SS ma i puszcza sobie do łózia Hajli-hajlo. Jak na ulicę legalnie wychodzi, to ja przeciw niemu, ale go prała nie będę. W demokracji inne sposoby są, niźli pranie takiego. Kontrdemonstracja, próby dalegalizacji itp. Nasza manifestacja pewnie na Rynek nie miała szans, wzgędy bezpieczeństwa może, na Rynku 10 razy więcej policji potrzeba. Szkoda. Szkoda również, że pod Idziego nie przyszło Krakowa pół. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: Relacja naocznego 14.04.07, 22:17 Pozdrawiam. Fajnie że są ludzie których to obchodzi. Natomiast też mam odczucie że anty-faszyści źle to rozgrywają. Przykład - napis "nie z faszyzmem i kapitalizmem". Ja bym na anty-faszystowską manifestację chętnie poszła, ale nie chciałabym żeby moja obecność uwiarygadniała lewackie poglądy na ekonomię bo z tym się nie utożsamiam. Także anty-faszyści powinni wybrać, albo próbują zmobilizować ludzi ale wtedy unikają wszystkich nie związanych z meritum sprawy tematów, albo chodzi im tylko o to żeby rozreklamować swoje radykalne poglądy ale wtedy szybko dojdzie do tego że większość ludzi uzna że cała ta sprawa to wojenka między grupkami na marginesie która ich nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
fourteen.words Re: Relacja naocznego 14.04.07, 22:48 Antyfaszyści nigdy nie zmobilizują ludzi, bo to jest grupka która oferuje od razu cały pakiet: aborcja na życzenie, ateizm, komunizm, feminizm, swoboda obyczajowa, do tego wulgarny język, agresywne hasła itd. Nikt czegoś takiego w Polsce nie kupi ani za 10 ani za 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Relacja naocznego 14.04.07, 23:23 fourteen.words napisał: > Antyfaszyści nigdy nie zmobilizują ludzi, bo to jest grupka która oferuje od > razu cały pakiet: aborcja na życzenie, ateizm, komunizm, feminizm, swoboda > obyczajowa, do tego wulgarny język, agresywne hasła itd. Nikt czegoś takiego w > Polsce nie kupi ani za 10 ani za 100 lat. Kupi, ale bez wulgarnego języka i agresywnych haseł, no i nie od nich! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Relacja naocznego 15.04.07, 00:17 taziuta napisał: > fourteen.words napisał: > > > Antyfaszyści nigdy nie zmobilizują ludzi, bo to jest grupka która oferuje > od > > razu cały pakiet: aborcja na życzenie, ateizm, komunizm, feminizm, swobod > a > > obyczajowa, do tego wulgarny język, agresywne hasła itd. Nikt czegoś taki > ego w > > Polsce nie kupi ani za 10 ani za 100 lat. > > Kupi, ale bez wulgarnego języka i agresywnych haseł, no i nie od nich! :-) Hejka Taziu! Czyżby dorośli nie używali brzydkich słów? No, może nie od nich, ale od Marka Jurka z Giertychem, to kupi! Fundamentaliści religijni przyczyniają się do laicyzacji jak mało kto! :))) Jeszcze chwilka, a nasi waaadcy skompromitują prawicę na 10 albo i 100 lat, Lepper przysłowiową chłopską godność. A szkoda, bo i prawica i chłopska godność potrzebna jest. Logicznie rzecz biorąc, za Jurka z Giertusiem powinni się ostro zabrać katolicy, a za kaczki - prawica porządna, co na paranoję nie cierpi... zaś Leppera chłopi wysypać gdzieś do kącika. Albo do szamba pod pałacem prezydenckim (a sądziłam, że skanalizowany jest!). Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Relacja naocznego 15.04.07, 00:05 Pozdrawiam, Panno z dworku. Wiesz, każdy sobie może przynieść własny transparent. Tam najróżniejsi ludzie byli. Najwięcej bardzo młodych. To fajnie, ale troszkę wkurzyłam się, że takich jak ja, dojrzałych, tam tłumu zabrakło. I szkoda, że oni chyba myślą, że za dorośli są, żeby tak na ulicę po jakieś duperele... Pod pały ZOMO też młodzi latali dla abstrakcyjnych wartości (i żeby se kamolami porzucać też), dorośli raczej po chleb (nie licząc garstki popapranych wykształciuchów)... Mnie troszkę obywatelstwa leciwe Amerykanki podrzuciły i tak całkiem dorosła, to nigdy nie chciałam być. A taki manifestacyjny tłumek zjednoczony większym czymś, to sobie pogaduje przyjaźnie i życzliwie, bo taka atmosfera jest. I myślę, że wymiana myśli tłumku takiego czymś dobrym zaowocować może, bo cudze myśli tam przyjmuje się. Tam się zaciera podział zgred- niezgred, tam jest drugi człowiek, młodziak bez żenady hopsasa z cudzą babcią :) A jedna pani w wieku babcinym mi opowiadała, że przyszła punktualnie, a tu nikogo, więc drugą panią zapytała o manifestację, a tamta na to z oburzenia zawrzała: "z pedałami pani manifestować chce?!" a ta chciała, zaś tamtej najważniejsze umknęło, czy cuś... PS Lewackie poglądy mam, choć nie na gospodarkę, bo w niej lewactwo owocuje lewizną, lenizną itd. Widziałam, było i się nie sprawdziło :) Gdyby ludzie były idealne, o, to co innego. Ale nie som. Nawet kaczki nie som, choć okrrrropnie chcom :) I też się poślizgną... o te ludzie zwyczajne ( i o paru popapranych wykształciuchów). :))) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.83 Re: Relacja naocznego 15.04.07, 00:19 Faszystowska hołota starła się z lewacką hołotą.Obie równie bezmyślne obie równie cyniczne. Faszyzm = Socjalizm Nazizm = Bolszewizm I nie powinno tu być sporu. Ale szczególnie zwolennicy Gazety zdają się mieć zdanie odmienne w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Relacja naocznego 15.04.07, 01:13 Michałku, biorę ten pościk do siebie i odpowiadam w Twoim stylu, choć troszkę mniej obraźliwie: rocznik jednej z moich córek, a taki bezmyślnie cyniczny i niewychowany. Wstyd, dziecino. W Twoim wieku WYPADA idealistą być. :((( A znakach równości masz 50% trafień. Przymiotniki czasami MAJĄ znaczenie! Taki: narodowy, albo realny, to nie tylko ozdobniki są. Odpowiedz Link Zgłoś
benia225 Re: Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobi 14.04.07, 22:00 Prawnikiem nie jestem, ale wedle mojej wiedzy zabronione jest w Polsce używanie faszystowskich znaków, gestów. Jak mozna pozwolić takiemu motłochowi na demonstracje w Krakowie kiedy za 2 dni w Oświęcimmiu na odbyć się Marsz Żywych. Smutno mi jest i źle gdy to anty demonstrantów zamyka się i legitymuje, a to bydło może maszerować i obrażać turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobi 14.04.07, 22:08 To jest zbyt poważna sprawa, żeby ją tak sobie puścić na żywioł... Ale czego można się spodziewać po takim rządzie, którego najbardziej interesują sprawy obsadzenia stołków swoimi kolesiami lub aborcja no i lustracja, "oczywiste" Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobi 14.04.07, 22:05 Myslenie o sobie polega miedzy innymi na tym, zeby (w naszym, powtazam, wlasnym interesie) inni mieli o nas dobre zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Polacy dlaczego się martwicie co pomyśli sobi 15.04.07, 03:00 piotrek20074 napisała: > nas jakiś żydek czy kto inny? Kiedy wreszcie zaczniemy myśleć o sobie? Nie > dziwie się że kwach był prezydentem 10 lat, naród oportunistów nie > wychylających się z szeregu. Jesteś zaledwie nędznym polaczkiem z rodu parszywych gnid. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 ONR skończył manifestacje pod swoim patronem 14.04.07, 22:42 Inwalidów umysłowych wszelkiej maści. A czarny kot skazany przez świętą inkwizycje, miało to być dla nich takie Katarsis. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Kto zezwala na tego typu manifestacje????? 14.04.07, 22:52 prezydent Krakowa do dymisji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie dalej jak wczoraj Kaczor przekonywal Guy Verhofstat, premiera Belgii, ze w Polsce nie ma antysemityzmu!!!to juz smiech na sali Odpowiedz Link Zgłoś
adegie Nie mógł nie zezwolić. Trzeba wpierw zdelegalizowa 15.04.07, 09:41 ć ONR i jemu podobne faszystowskie kluby. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Obcinalabym raczki tym fiutom!! 14.04.07, 22:52 Zawsze znajdzie sie powod, ze wstydze sie!Nie za siebie. Kto wychowal podobnych DEBILI z onr-u??Inni, starsi debile-rodzice typu tatko giertych! Dlaczego nie ma zakazu dla podobnego GOWNA?? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_54 Kurczę! Czy, to aby nie kosmici???? 14.04.07, 23:51 Tyle niewyjaśnionych "ZAGADEK" mamy! Czas najwyższy upubliczniać listy nazwisk... też faszystów! Przygłupów, którym wydaje się, że mają cÓś do powiedzenia! Straszna sprawa! Zwyrodnialcy maszerują i podnoszą łby!!! Każda koalicja będzie lepsza od obecnej! Koalicja w szeregach której budzą się DEMONY przeszłości musi zginąć - z założenia; zła, wsteczna, rewanżystowska,obłudna i niereeeealna!!!!!! Ludzi nie wolno oszukiwać, upomną się o SWOJE, prędzej czy później! Odpowiedz Link Zgłoś
langston ....a dlaczego czerwony socjalizm, CHE itpjest OK? 15.04.07, 00:32 ....a dlaczego czerwony socjalizm, CHE itp. jest OK? to takie samo gowno Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji ONR 14.04.07, 23:16 faszystów trzeba eliminować fizycznie to nie sa ludzie-znam ich z czasów wojny.Zabijaliśmy ich kolbami.Szkoda było pocisków. Odpowiedz Link Zgłoś
kkap Najbardziej żal mi kota... 14.04.07, 23:19 Biedne zwierzę nic nie zawiniło... Tymi naziolami to powinien się sąd zająć a propagowanie takich ideologii które niosą ze sobą nienawiść powinno być karalne. Ale Ci antyfaszyści to też kretyni. Łysolom tylko chodzi o to żeby ich sprowokować, a Ci dają się im jak mogą. ŻE-NA-DA Odpowiedz Link Zgłoś
demonis1 Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji ONR 14.04.07, 23:29 Podczas pseudo demonstracji zabito niewinnego kota w imie najprawdopodobniej wrodzonego debilizmu! Faszysci i nacjonalisci to tepe mloty ktore szukaja aprobaty w silnej grupie. Pojedyncze jednostki sa zbyt slabe aby cos osiagnac, tylko zbiorowosc daje im pewne "perspektywy". Sa to ludzie , ktorzy byli krzywdzeni w mlodosci i pochodza z patologicznych rodzin, czesto byli wykorzystywani sexualnie i teraz tlumiona agresja wyplywa na wierzch. Sprobujcie tepe tchorze postawic sie do rownego sobie! Stawiam wyzwanie wszystkim skrajnym nacjonalistom jak i rowniez ogolowi spoleczenstwa! Zgladzmy wszelkimi mozliwymi srodkami te wynaturzenia. Pokazmy im, ze nie ma samowolki w naszym Panstwie, miescie Krakowie! Zasciankowosc i ograniczenie zostawcie w swoich czterech scianach bo juz pewnie za pozno na resocjalizacje. Zgladzic oboz narodowy ( ZON ) Odpowiedz Link Zgłoś
manra KPH cierpi na schizofrenię światopoglądową 14.04.07, 23:49 jeżeli mamy się tolerować, to tolerujmy też ONR. przypominam - tolerancja nie jest równoznaczna z akceptacją. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
woland_68 Anarchiści w Polsce 15.04.07, 00:02 Bardzo proszę o wypełnienie ankiety, rzecz dotyczy anarchizmu w Polsce. www.ankiety-online.pl/survey.php?id=SurveyPage&survey=28376c1984d84e&page=0 Z góry wszystkim dziękuję! :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Nikt nie ma dowodów że ONR to narodowi socjaliści 15.04.07, 00:03 ale nazywają ich faszystami. Mnie się wydaje, że to ruch narodowy bez żadnych łatek (dozwolony w Polsce). W końcu można byc dumnym, że się jest Polakiem i można nosić polskie flagi. A informacja w ogóle jest ciekawa, mnie ciekawią ci antyfaszyści spod krzyża katyńskiego. Oby to nie byli potomkowie ideowi tych którzy ten krzyż spowodowali. Im w Europie wszystko wolno, sierpy i młoty i dzieła zbrodzniarza lenina nie są zabronione. Ciągle nie moge zrozumieć dlaczego brunatny socjalizm jest zakazany a czerwony już nie. DLa mnie oba są szkodliwe, a ten czerwony jest dużo groźniejszy, przynajmniej dziś i tym bardziej w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: Nikt nie ma dowodów że ONR to narodowi socjal 15.04.07, 00:35 " "Polska cała tylko biała", "Tu jest Polska, nie Izrael" "Żydzi z Polski precz", "A na drzewach zamiast liści wisieć będą komuniści" oraz "Raz sierpem raz młotem czerwoną chołotę" - to tylko niektóre hasła, jaki wykrzykiwali młodzi, ogoleni na krótko młodzieńcy. [...] Manifestację zakończyli pod pomnikiem ofiar komunizmu przy Placu Inwalidów odśpiewując trzy zwrotki Mazurka Dąbrowskiego, krzycząc narodowe hasła oraz pozdrawiając się faszystowskim gestem wyciągniętej prawej ręki". Art. 13 Konstytucji RP: "Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa". Art. 256 kodeksu karnego: " Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2". "Zakazane jest" i "podlega karze" - najwyraźniej jednak tylko na papierze. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Koszulki z Che, sierpem i mlotem tez... 15.04.07, 00:40 Koszulki z Che, sierpem i mlotem tez pod to podpadaja, a na ich noszenie panuje nawet moda. Odpowiedz Link Zgłoś
adegie A nie widzisz róznicy 15.04.07, 09:35 między noszeniem koszulki z jakaś podobizną (nawet Dmowskim) a wykrzykiwaniem "burżuje do gazu" czy też "walka klas musi oznaczać ofiary" - czego młodzi zwolennicty ideologii lewicowej nie robią, a brunatni łysole owszem? Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Nikt nie ma dowodów że ONR to narodowi socjal 15.04.07, 00:36 piotrek20074 napisała: > ale nazywają ich faszystami. Mnie się wydaje, że to ruch narodowy bez żadnych > łatek (dozwolony w Polsce). W końcu można byc dumnym, że się jest Polakiem i > można nosić polskie flagi. A informacja w ogóle jest ciekawa, mnie ciekawią ci > antyfaszyści spod krzyża katyńskiego. Oby to nie byli potomkowie ideowi tych > którzy ten krzyż spowodowali. Im w Europie wszystko wolno, sierpy i młoty i > dzieła zbrodzniarza lenina nie są zabronione. Ciągle nie moge zrozumieć > dlaczego brunatny socjalizm jest zakazany a czerwony już nie. DLa mnie oba są > szkodliwe, a ten czerwony jest dużo groźniejszy, przynajmniej dziś i tym > bardziej w Polsce. Mylisz pojęcia na potęgę. Ci spod krzyża katyńskiego, starsi, to chodzili kiedyś pod pały ZOMO też. Doczytaj, to może zrozumiesz, co tu kiedyś ładnie wyłożył Nick3: To nie antykomunizm jest przeciwieństwem komunizmu - to demokracja nim jest. A słowo klucz do zrozumienia tego, to "totalitaryzm" - wspólny mianownik faszyzmu i komunizmu i każdego innego pieprzonego fanatyzmu. Zaś pies pogrzebany w metodach jest. Co robi z ludziem porządnym fanatyzm ideolo, to Kępiński psychiatra opisał. Wynika z tego, że niebezpiecznie jest wierzyć za mocno w nowy, lepszy świat... za każdą cenę. Może wtedy zrozumiesz też, że kolesie z ONR SĄ faszystami. Obrzydliwymi, bo naszego własnego chowu, a w dodatku nawiązującymi do tych najgorszych. Ty wejdź na parę ichniejszych stron i przejrzyj sobie listę ikon ich świętych i błogosławionych, co? Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Nikt nie ma dowodów że ONR to narodowi socjal 15.04.07, 00:46 > Może wtedy zrozumiesz też, że kolesie z ONR SĄ faszystami. Obrzydliwymi, bo > naszego własnego chowu, a w dodatku nawiązującymi do tych najgorszych. ON-R jest legalna, tak samo jak legalna jest manifestacja. Więc w czym problem? Gdyby ON-R propagował faszyzm, to już by dawno był zdelegalizowany. A ON-R już istnieje od pare lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: Nikt nie ma dowodów że ONR to narodowi socjal 15.04.07, 02:32 ONR istnieje więcej niż parę lat. Jakoś trudno nie odnieść wrażenia, że tymi hasłami o usuwaniu Żydów z Polski, jak też wieszaniu komunistów, nawiązują do swojego pierwowzoru powstałego w 1934 r. Zresztą nietrudno odszukać na ich stronie Zasady Programu Narodowo- Radykalnego z 1937 roku, którego fragmenty wydają się być dziwnie spójne z hasłami rzucanymi w trakcie manifestacji (np. cytat z ww. programu z 1937 r.: "13. Żydzi z Polski będą usunięci, a majątki ich odebrane drogą ustaw. Usunięcie Żydów z Polski będzie poprzedzone zwróceniem Narodowi Polskiemu Jego dorobku przez całkowite wywłaszczenie żydów. Etapem pierwszym będzie bezwzględne odsunięcie żydostwa od życia polskiego. Planowe i radykalne usunięcie żydów z Polski - to ostatni etap polityki w sprawie żydowskiej"). Na tej samej stronie m.in. teksty Kardynała Stefana Wyszyńskiego, Romana Dmowskiego, pośmiertny hołd dla Pinocheta, artykuł nt. bitwy pod Wiedniem i Powstań Śląskich. Ciekawe też, że nie przeszkadza im stosowanie ubrań i gestów bliźniaczo podobnych do tych, których używali naziści. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_54 Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 15.04.07, 00:03 kurczę! brak słów!!! pieprzenie kotka za pomocą młotka!!! A, nacjonalizm, faszyzm i fanatyzm religijny rozwijają się dziewiczo - niewinnie...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
langston Faszyci- NPD rzadza w Niemczech 15.04.07, 00:30 Dla tych co tu pluja w stylu "co za kraj" itp przypominam ze w Niemczech faszystwoska partia NPD zdobyla juz ok 10% glosow w wborach. ...a w saksonii ma wiekszosc nawiasem mowic wspolpracuja z faszystami ukrainskimi (UNA-UNSO) Odpowiedz Link Zgłoś
discordianin Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 15.04.07, 00:41 powiem tak jako uczestnik kontrdema ze strony bardziej radykalnej... nie wiem kto i dlaczego rzucał martwym (czy też jak kto woli żywym, bo i takie głosy się pojawiały) kotem, ale był to akt skrajnego debilizmu... bardzo mi przykro, że duża część ruchu antyfaszystowskiego moze być teraz uważana za jakichś zwyrodnialców szukających martwych kotów byle mieć czym rzucić w ONR... 90% ludzi których znam i która tam była ze strony tz antify jest wegetarianinami lub veganami i dla nich to tez było odrazające... prosze nie oceniajcie całej kontrdemonstracji na podstawie jednego głupiego wybryku przypadkowych osób... naprawde smuci mnie to, że tak mało osób przyszło, zeby powiedzieć nie faszyzmowi... pozdrawiam AntifA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...i wlasnie dlatego przestalem byc vegetarianinem 15.04.07, 00:44 ...i wlasnie dlatego przestalem byc vegetarianinem bo nie chce miec z takim jak wy lewakami nic wspolnego. A skad wzialo sie na waszych plakatach haslo "precz z kapitalezmem" dlaczego nosicie koszulki z Che i sierpem i mlotem? jestecie takimi samymi durnaimi jak brunatni z ta roznica ze macie wsparcie UE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
discordianin Re: ...i wlasnie dlatego przestalem byc vegetaria 15.04.07, 11:10 widze, ze racjonalne argumenty i tak do ciebie nie przemówią... widzisz dosyć prosto ten świat i każdy kto idzie zademonstrować swój sprzeciw wobec faszyzmu musi być kamunistą i walczyć z kapitalizmem (przynajmniej tak wnioskuje z tego co piszesz)... a to że zrezygnowałeś z wegetarianizmu tylko dlatego, że nie chcesz mieć nic wspólnego z 'lewactwem' jest, co tu dużo mówić, smutne... co to ma wspólnego? chodze na takie akcje mimo że komunistów stawiałbym pod tą samą ścianą co faszystów i naprawde wkurza mnie to jak różne organizacja chcą sie podłączyć pod szczytne idee i dają ludziom takim jak ty kiepskie, ale zawsze, argumenty... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
langston Koszulki z Che, sierpem i mlotem tez zakazac!!! 15.04.07, 00:35 Dlaczego koszulki z Che, sierpem i mlotem sa tak latwo dostepne?? dlaczego czerwony socjalizm jest promowany w UE? Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Koszulki z Che, sierpem i mlotem tez zakazac! 15.04.07, 00:43 Dlaczego Szwedom nie przeszkadza socjalizm? Może dlatego, że Che był daleko i przystojny jak diabli był, a ludzie za bardzo nie czytają. Może dlatego, że mimo wszystko sierp i młot tak nam nie zalazły za skórę jak swastyki? Spróbuj znaleźć w niemieckim słowniku słowo "hackenkreuz" ! Powodzenia. Ono już oficjalnie nie istnieje, choć faszole, owszem, są. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Koszulki z Che, sierpem i mlotem tez zakazac! 15.04.07, 00:53 PEES. Współcześni niemieccy faszole kapitał polityczny zbijają przeprowadzając staruszki przez ulicę, doglądając biednych i sfrustrowanych itepe. Rasistami itd są "tylko" przy okazji. Coś jak nasz tatko Rydzyk. Procentowo wyjdzia podobnie :((( Z różnicą jedną na korzyść nawet: biednych, to Rydzyk oskubuje wspomagać miast. I z drugą: do niemieckich faszoli zawartośc bundestagu z wizytkami nie podróżuję, raczej kombinuje jak zdelegalizować ich. :((( Odpowiedz Link Zgłoś
skarbeque Re: Koszulki z Che, sierpem i mlotem tez zakazac! 15.04.07, 02:04 Niektórzy to mają obsesję. Nawet jak im ONR puka do drzwi wrzeszczą że to lewaków trzeba bić. Ludzie, jakby Komunistyczna Partia Polski urządzała manifestacje w imię ideałów stalinowskich to wtedy byście sobie mogli poużywać, ale jeśli dla was emancypacja kobiet, prawa mniejszości czy interwencjonizm państwowy to idee równie złe jak nazizm (a zatem Holandia jest krajem równie złym jak III Rzesza)to jesteście poważnie wypaczeni, zaledwie nieco mniej niż chłopcy z ONRu A jeśli chodzi o postawę: Nie manifestowałem/ała bo ludzie z AF nieśli hasła antykapitlistyczne, a ja się z nimi nie utożsamiam, to cóż, jest to czysta małoduszność: "dobrze, powiem, że jestem przeciw ludobójstwu ale tylko jak wprowadzicie podatek liniowy, inaczej nie, nie będę się z socjalistami nadawał" Tak się w tym nieszczęsnym kraju składa, że trzeba być lewakiem lub anarchistą by się przeciwstawiać nazizmowi, bo reszcie on najwyraźniej nie przeszkadza. Tyle, że jak na mój gust to powinniście być wdzięczni, za to że im się jeszcze chce walczyć, bo gdy ich zabraknie to wprawdzie nie będziecie mieli emancypacji kobiet, praw homoseksualistów i związków zawodowych ale w zamian dostaniecie państwo gdzie każdy kto nie jest białym, heteroseksualnym polakiem-katolikiem nie będzie miał prawa do życia. No, chyba, że właśnie tego chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Koszulki z Che, sierpem i mlotem tez zakazac! 15.04.07, 09:39 czy rzady holandii, szwecji etc utozsamiaja sie z sierpem i mlotem -nie wiedzialem! to ty macisz i wypaczasz. Nie myl pojac gosciu. I nie histeryzuj-nikt tu nie wola-bic lewakow. ...a co do przeciwstawiania sie faszyzmowi to w "nieszczęsnym kraju" (to jezyk juz prawie KPP) to jednak jakos brunatni nie maja prawie 10% popracia w rzadnym samorzadzie a w Niemczech jawnie faszystowska NPD ma! ...ale dla ciebie Niemcy i tak pewnie sa bardziej "tolerancyjne" Nie zapominaj tez ze to wasz mecenas i mentor Majchrowski pozwolil na ta parade:)) Odpowiedz Link Zgłoś
langston I pomyslec ze w Niemczech tacy faszyci maja 10% 15.04.07, 00:50 I pomyslec ze w Niemczech tacy faszyci (NPD) maja 10% glosow w wyborach. ...a w Skasonii -wiekszosc. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: I pomyslec ze w Niemczech tacy faszyci maja 1 15.04.07, 00:55 Patrz wyżej. PEES 2. Nasi rodzimi panowie z ONR na przedszkolanki bynajmniej nie wyglądają. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
morfinka_i_strzykawusia Switnie! 15.04.07, 00:56 Gurom nasi! - "It isn't premarital sex if you have no intention of getting married." - George Burns Odpowiedz Link Zgłoś
langston ale nie zasiadaja we wladzach tak jak w Niemczech 15.04.07, 00:56 No coz podziwiam Twoja milosc do Niemiec ale fakty przecza temu co mowisz. rozumiem ze z rewolucyjnym zapalem powiesz mi ze to tym gorzej dla faktow:) Odpowiedz Link Zgłoś
langston Przypominam ze to Miachrowski jest prezydentem! 15.04.07, 00:55 Plujacej tu na PIS, lewackiej gawiedzi przypominam ze to Miachrowski jest prezydentem Krakowa a nie Kaczory:))) Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Przypominam ze to Miachrowski jest prezydente 15.04.07, 01:01 Lewacka gawiedź, zwana też wykształciuchami- agentami odpowiada, że lepiej mieć Majchra niż świrusa ideolo. Mniejsze zło. Ponadto gawiedż wiecująca chwali sobie bardzo kordony policyjne, co przed prawdziwymi Polakami dobrze chronią ją. Przypomina także gawiedź owa, że najgorsze co w mieście miała, wysłała destantem na Warszawę, Kaczorom w pacht. :))) Argumenta, nie obelgi, kmiotku. Zabrakło? Odpowiedz Link Zgłoś
langston czerwoni czy brunatni to samo ZLO 15.04.07, 01:08 Dla mnie czerwoni czy brunatni to jest to samo ZLO. Wiecej ofiar maja nawet na sumieniu czerwoni. Odruch wymiotny mam na widok kretyna ze swastyka czy sierpem i mlotem, w koszulce z Hitlerem czy w koszulce z CHE ..nie wiem tylko dlaczego was czerwonych popiera UE. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: czerwoni czy brunatni to samo ZLO 15.04.07, 10:04 langston napisał: > Dla mnie czerwoni czy brunatni to jest to samo ZLO. > Wiecej ofiar maja nawet na sumieniu czerwoni. > Odruch wymiotny mam na widok kretyna ze swastyka czy sierpem i mlotem, w > koszulce z Hitlerem czy w koszulce z CHE > ..nie wiem tylko dlaczego was czerwonych popiera UE. Może dlatego, że UE jest czerwona, jak na polsko-katolickie standardy? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Przypominam ze to Miachrowski jest prezydente 15.04.07, 10:07 1. Nie jestem lewacką gawiedzią. 2. W żadnym z moich postów na tym wątku nie pisałem niczego o PISie Czy p.langston może zapamiętać, że są ludzie którym się nie podoba zabawa w nazioli, a którzy jednocześnie tak samo mają awersję do pogrobowców komunizmu. Jak będzie demonstracja ekstremy komunistycznej tzw. lewaków to się wybiorę aby zamanifestować swoje obrzydzenie do komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Jak ktos chce manifestowac kretynizm 15.04.07, 01:00 To niech sobie manifestuje. Tak wiec g. mnie obchodza manifestacje skrajnej lewicy z ONR i jej potyczka ze skrajna lewica pod znakiem 'antyfaszystow'. Natomiast jesli jedni chuligani (i to niby z tej tolerancyjnej i pokojowej strony) zaczynaja atakowac fizycznie, to powinni zostac zatrzymani i tyle. Jak to jest ze policja ich wypuscila zeby mogli sie dalej uganiac za lysymi? Kretyni kontra kretyni. Dopoki nie dochodzi do tumultow to mi to wisi. Odpowiedz Link Zgłoś
neli8 parada onr w ogóle nie miała prawa się odbyć! 15.04.07, 01:32 Przecież faszyzm i rasizm są w Polsce przynajmniej oficjalnie zakazane - więc w momencie jak uroczy chłopcy zaczęli skandować swoje hasła typu "Polska tylko biała" i zaczęli sobie "heilować" panowie policajnci powinni spokojnie kazać się rozejść, bo ta manifestacja była niezgodna z prawem. I tyle. A przemocy nie lubię w żadnym wydaniu, ci "czarni w maskach" też sobie mogli dać spokój. Głupki faszyści kompromitują się sami - a bicie ich odwraca uwagę od problemu i jeszcze czyni z nich ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku A co przepraszam robi Majchrowski? 15.04.07, 01:33 Dlaczego do tego dopuścił: 1. Bo nie mógł 1. Bo jest głupi i taki z niego lewicowiec jak z koziej d. trąba. 2. Bo chce to wykorzystać po to żeby później straszyć wyborców prawicą? Odpowiedz Link Zgłoś
adegie Re: A co przepraszam robi Majchrowski? 15.04.07, 09:45 Na pewno 1. "Bo nie mógł" jest prawdziwe, bo ONR jest legalną organizacją (co powinno się natychmiast zmienić). Natomiast po twoim poście zastanawiam sie tez nad ostatnią polityczno-taktyczną opcją, którą wymieniłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Kraków: Maly Teatrzyk w Wielkim Miescie 15.04.07, 02:27 Przedstawienie zostalo zorganizowane przez Pana Wassermana.. Pan Wasserman to jest szef sluzb specjalnych w naszej ukochanej Polsce.. ten Pan jest rownierz Zydem w kraju 99% katolickim... hmm czy nikt tego w Polsce nie zauwazyl? Przeciesz trzeba swiatu pokazac jakimi faszystami sa Polacy.. W kraju w ktorym nie tak dawno Nazisci mordowali Zydow, teraz chodza ulicami tak bezkarnie, i na doatek to nie niemcy tylko Polacy!!! mimo ze tego typu oganizacje sa nielegalne.. BA!! Policja ich nawet CHRONILA!! Czyli przygotowujemy grunt aby zdobyc majatek dla Zydow.. 100 procentowe przejecie mienia... czyli calkowity zwrot "utraconego" minenia "Zydowskiego"... Zauwarzmy ze nie caly miesiac temu wyslali do nas delagacjie medrcow zeby o ta sprawe ubiegac.. Sam Zdrajca Kaczynski oswiadczyl ze tam gdzie sie da to zwroci majatek w 100%.. Tylko komu on chce zwracac ten majatek? Jakim Spadkobiercom? Ci ludzie ktorzy przyjechali po ten "majatek" w duzej wiekszosci nie sa prawdziwnymi spadobiercami.. W KAZDYM NORMALNYM KRAJU, rowniez w Stanach Zjednoczonych, jak spadkobiercow nie ma to mienie przejmuje Panstwo.. Zauwarzmy tez ze ci ludzie nie sa zadnymi krewnymi, tylko to sa organizacje ktore chca odzyskac majatek Polskich Zydow ktory nigdy do nich nie nalezal.. Im sie wydaje ze jak kiedys wlasciciel byl Zydem to sie ten majatek jakims Zydom nalezy - nie wazne ze z ta rodzina i z Polska nic nie maja wspolnego... To co sie wydarzylo na rynku w Krakowie bylo niczym wiecej jak takim sobie teatrzykiem zyby ludziom w glowach pokrecic... glupkow sie zawsze i wszedzie znajdzie.. wystarczy wcisnac lidera (agenta) zeby sprawy ruszyly i wymaszerowali chlopaki na miasto... Pamientajmy ze raz Niemcy przebrali sie w Polskie mundurki i udawali ze to Polacy na nich napadli.. tak druga wojne swiatowa rozpentali... To sa poczotki skoku Zydowskiego na Polska Kase... Niech mi ktos wytlumaczy dla czego w kraju w ktorym zyje 99% Katolikow szef sluzb specjalnych jest Zydem??? Dla czego Policja chroni nielegalne organizacje? Dla czego tyle Zydow sie kreci wokol Kczynskich i PiSu? Pamientajcie kto kierowal TVP jak Kaczynski osmieszyl w Swiecie Polski Kosciul? Czyzby nie jaki Wildstein?? Pamjetajmy o Powiernictwu Pruskim... Ta organizacja to jest twor CIA.. tak samo jak PiS jest partja stworzona przez CIA.. IV = Banna Republic... Powiernictwo Pruskie to organizacja stowrzona po to aby przestraszyc Polakow ze niecy ida... Dla czego Kaczynskiemu tak bardzo zalezy zeby sosunki z Rosja byly tak zle? Zeby Polakow zastraszyc ze Ruski ida.. Jak istnieje zagrozenie od Rosji i od Niemiec to potrzebujemy Ameryke zeby nas chronila, prawda? A kto rzadzi Ameryka jak nie Zydzi??? Nie pozwolmy Kaczynskim wprowadzic obce wojsko do naszego domu!! Architektci wojny w IRAKU!!! na nich mowi sie Neocons.. czyli neokonserwatysci.. czyli kamuflaz.. tak naprawde ta so syjonisci ktorzy rzadza Ameryka.. Paul_Wolfowitz - Zyd, Douglas_Feith - Zyd, Richard_Perle - Zyd, Elliott_Abrams - Zyd, David_Wurmser - Zyd.. wiecej niz polowa gabinetu Busha... Pamjetajcie ze Ameryka rzadza Zydzi... Wprowadzanie wojska Amerykanskiego na nasze terytorium to jest rownoznaczne z wprowadzaniem Wojska Zydowskiego.. Ci Zolnierze to w rzeczywistosci beda Amerykanami ale nimi kieruja Zydzi... I to wlasnie od zydow bedzie zalezal los Polski.. Pamientajcie ze w gierkie wchodzi bron nuklearna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: Kraków: Maly Teatrzyk w Wielkim Miescie 15.04.07, 02:49 Czyli Twoim zdaniem to nie było ONR? Przy okazji - jak już chcesz się identyfikować z ideologią ONR, to pisz na miłość Boską poprawnie po polsku. "Polski Kosciul", "Pamientajcie", "Dla czego", "Zauwarzmy" - Mosdorf i Rossman przewracają się w grobie :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Gapisz sie w drzewo, a lasu nie widzisz 15.04.07, 03:05 Moim zdaniem to bylo ONR tyle ze oni jako organizacja nie ma znaczenia w sensie wybudowania jakies tam wielkej organizacji faszystoskej czy jakiegos zagrozenia komukolwieg... To jest grupka glupkow ktorzy sa manipulowani przez agentow ktorzy maja zadanie manipulowac takimi glupkami... rzad wykorzystuje takie grupki dla swoich celow politycznych... lider tej grupki prawdopodobnie jest agentem sluzb specjalnych... a reszta to faktycznie ma taki czy inne poglondy co demonstrowali na rynku... Jezeli tego typu organizacja jest nielegalna i jednoczesnie chroniona przez Policje... to jestem przekonany ze Wasserman mieszal w tym rece.. gwarantuje.. Ludzie nie zdaja sobie sprawe jakie technologie do podsluchiwania istnieja dzisiaj i rzad ma do dyspozycji.. Przebieg akcji mianowity: Samemu stwarza sie problem ktory wczesniej nie istnial ... potem sie problem rozwiazuje.. a potem staje sie bohaterem.. najstarsza taktyka w rzadzeniu.. PODSTEMP, PODSTEMP, i jak najbardziej PODSTEMP.. inaczej mowiac tak jak w necie tak i w zyci... gdzie nie klikniesz tam konik trojanski... Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: Gapisz sie w drzewo, a lasu nie widzisz 15.04.07, 03:29 highalt napisała: > Jezeli tego typu organizacja jest nielegalna i jednoczesnie chroniona przez > Policje... to jestem przekonany ze Wasserman mieszal w tym rece.. gwarantuje.. No dobrze, ale z tego, co udało mi się ustalić, ONR jest organizacją działającą legalnie. Zresztą, gdyby nie była to organizacja legalna, nie mogłaby otrzymać zgody na demonstrację od władz Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
highalt Re: Gapisz sie w drzewo, a lasu nie widzisz 15.04.07, 04:07 Wasserman jest z Krakowa.. on juz sie o to postaral zeby demonstracja byla... to na dole to ktos wczesniej napisal... a wiec to nie moje slowa... ale wedlug mnie to tylko potwierdza co wczesniej pisalem.. To bylo ukartowane.. Ja bym bardziej bal sie o swoj portfel niz jakis cymbalow na towjim miejscu.. bo koszta zwiozane z wyplatami przenisa sie na wszystkich.. " "Polska cała tylko biała", "Tu jest Polska, nie Izrael" "Żydzi z Polski precz", "A na drzewach zamiast liści wisieć będą komuniści" oraz "Raz sierpem raz młotem czerwoną chołotę" - to tylko niektóre hasła, jaki wykrzykiwali młodzi, ogoleni na krótko młodzieńcy. [...] Manifestację zakończyli pod pomnikiem ofiar komunizmu przy Placu Inwalidów odśpiewując trzy zwrotki Mazurka Dąbrowskiego, krzycząc narodowe hasła oraz pozdrawiając się faszystowskim gestem wyciągniętej prawej ręki". Art. 13 Konstytucji RP: "Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa". Art. 256 kodeksu karnego: " Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2". "Zakazane jest" i "podlega karze" - najwyraźniej jednak tylko na papierze. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Czy poznamy nazwisko prowokatora w brunatno-beżowe 15.04.07, 10:31 Czy poznamy nazwisko prowokatora w brunatno-beżowej koszuli, którego legitymowała policja. Przypuszczam, że nazywa się Szloma Rotenschwanz, lub podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
adegie Kliniczna paranoja. 15.04.07, 09:55 A nie wiem czy wiesz, ci wszyscy ludzie są też biali i ewidentnie członkami spisku białych przeciwko innym rasom. Gigantyczny spisek, permanentne knucie i antypolonizm. Weź leki. Odpowiedz Link Zgłoś
lars21 A od kiedy tak wam kotow szkoda? 15.04.07, 02:33 A od kiedy tak faszystowska holota jest za zwierzetami i ekologia, co? To jak was to tak zabolalo to wam powiem, ze rzeczywiscie slyszalem, ze ten kot byl zabity chwile wczesniej, ale powiem wam wiecej - sam zabilbym i 10 kotow zeby rzucic w kazdy faszystowski ryj jaki bym przed soba zobaczyl! Ze tez was wszystkich nie zalatwili w Norymberdze, bylby spokoj. Gdzie sie ta holota uchowala tyle czasu? PRECZ Z FANATYZMEM! GIERTYCH DO WORA, WOR DO JEZIORA! Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Do Autora relacji 15.04.07, 02:44 Drogi Autorze, nazywać te gnidy "narodowcami" to albo niesamoiwite świadome nadużycie, albo totalne niedouczenie. Dobrze by było, gdyby P.T. Autor wyjaśnił, czy ta "chołota" została nieortograficznie napisana na transparencie, czy jakaś hołota robiła korektę. Nie sądzę, żeby o tych, którzy pozdrawiają się hitlerowskim gestem w mieście, z którego hitlerowcy wywieźli, by zgładzić, kwiat polskiej inteligencji, można mówić "ludzie". To są popłuczyny tego, co zostało - zapijaczonych lumpów, z których część dorwała się teraz do władzy. Nie dzie, że żaden z dzisiejszych aparatczyków nie zabrał na ten temat głosu. Oni wszyscy nadawaliby się do SS-Galizien. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Ścierwo do ścierwa,Dlatego zdechły kot do ONR 15.04.07, 02:54 I tak im dopomóż bóg. Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Pierwsi ,ktorzy wyciagneli reke do Hitlera 15.04.07, 03:58 tzw Zwiazek Mlodziezy Radykalnej powstal zaraz po kapitulacji Warszawy jesienia 1939 r za przyzwoleniem niemieckich wojskowych wladz okupacyjnych. Przewodniczacym zwiazku byl Andrzej Swietlicki.Liczono,na odrodzenie sie panstwa polskiego przy boku hitlerowskich niemiec.W kwietniu 1940 ZMR zorganizowal w Warszawie tzw pogrom wielkanocny na Zydach, a w maju demonstacje z udzialem ok 1000 osob na czesc Hitlera,po jego zwycieskiej kampanii na zachodzie.Swietlickiego niemcy wykorzystali dla wlasnych celow,a potem rozstrzelali w Palmirach.Ciekawostka i paradoksem jest ,ze zebrania ZMR odbywaly sie w mieszkaniu przebywajacego na emigracji Juliana Tuwima. Odpowiedz Link Zgłoś
langston to tak jak cala europa 15.04.07, 09:43 "...Liczono,na odrodzenie sie panstwa polskiego przy boku hitlerowskich niemiec..." czyz to nie tak jak w wiekszosci krajow europy? holandia, francja, belgia, slowacja, rumunia, finalandia, wegry, chorwacja, ukraina, norwegia... roznica miedzy Polska a tymi krajami jest taka ze przeciwienstwie do tych panstw nie bylo NIGDY polskiego rzadu ktory by na to poszedl. Odpowiedz Link Zgłoś