tierralatina 20.04.07, 13:07 "Jesli ktos jest inteligentem, jest za lustracja". Innymi slowy "Jesli ktos nie mysli tak jak ja, jest glupkiem"... Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtek45-1 Prezydent: Wielu przeciwników lustracji ma czys... 20.04.07, 13:09 I słusznie 1 inteligentem jest ten kogo pan prezydęt uznaje za inteligenta 2 agentem jest ten, patrz wyżej 3 patriotą... patrz wyżej I wszystko jasne reszta to agenci cykliści, masoni , ubecy, i inna chołota Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 Racje pragmatyczne i moralne 20.04.07, 13:23 Prezydent ma rację, że lustracja ma swoje uzasadnienie i powody. Racje pragmatyczne to rozprawienie się z opozycją. Szczególnie ważne jest zamknięcie ust wszystkim, którzy mogliby krytykować obecny rząd. Wprowadzenie cenzury wzbudziłoby powszechny sprzeciw. A zakaz pisania dla byłych agentów SB znacznie łatwiej jest sprzedać społeczeństwu. Wystarczy znaleźć teczki na swego przeciwnika i można mu zamknąć usta. Moralny argument za lustracją to wykazanie, że PiS to ostoja i norma uczciwości. Wszyscy inni to zgnilizna moralna - szczególnie ci co urodzili się przed 1971 rokiem i jeździli za granicę podpisując druki PRL-owskie akceptując ten morderczy reżym. Powinni oni byli przedłużyć swój pobyt w kołysce aby nie splamić się kontaktami z PRL. A serio to hipokryzja Kaczyńskich nie ma granic. Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Pragmatyczne/moralne 20.04.07, 13:28 To ogólnie nie jest nowy podział. Już za czasów prezydentury w warszawie, Kaczor wprowadził podział na pragmatyczne i moralne podejście do polityki. W ramach tego moralnego ścigał układ mostowy, składał dziesiątki bezowocnych doniesień do prokuratury. I sam nic nie robił, że być czystym jak łza, bo wiadomo - tylko ten na pewno nie spadnie z roweru, kto na niego nie wsiądzie. Podejściem pragmatycznym pan prezydent nazwał oparcie swojego trwania w Warszawie na współpracy z grupą radnych wyrzuconych z PO (za aferę mostową właśnie!), z panią Hertel na czele. Jakby się kto pytał to pan Hertel dostał tuż przed wyborami samorządowymi od Marcinkiewicza dzierżawę kortów Legii na warunkach nadzwyczaj korzystnych - ot, spłacanie zobowiązań Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold mam nadzieje że wyborcy do nastepnych wyborów 20.04.07, 13:31 podejdą pragmatycznie..... Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Popierasz - toś inteligent, nie -toś wykształciuch 20.04.07, 15:49 Kaczyńscy już nas podzielili, opisali, poszufladkowali. Tylko oni są prawi i sprawiedliwi, reszta to wykształciuchy i agenci. Odpowiedz Link Zgłoś
chilly Re: Popierasz - toś inteligent, nie -toś wykształ 20.04.07, 16:32 Niektórzy, jak np. poseł Suski, mają to po prostu w genach. Inni muszą się kształcić. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: Racje pragmatyczne i moralne 20.04.07, 13:31 mis22 napisał: > A serio to hipokryzja Kaczyńskich nie ma granic. Zwłaszcza kiedy oceniając postawy inteligencji Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Racje pragmatyczne i moralne 20.04.07, 13:32 Nie dajmy sie angazowac w tak destrukcyjne dzialania: tylko praca i bogacenie kraju moze cos zmienic. Kaczory - za ploty! (z ich negatywizmem i wsciekloscia na wszystko co tworcze). To jakas nowa tyrania psychiczna?? Odpowiedz Link Zgłoś
iurisconsult kaszyzm, to lustracja i przymus donoszenia 2 w 1 20.04.07, 14:00 W Polsce nie ma lustracji, lecz próba przewartościowania historii przez tych, którzy w drugiej wojnie światowej i po niej walczyli przeciwko żołnierzom koalicji antyhitlerowskiej. Siła dowolnego państwa jest sumą donosów. Tak było za PRL. Tak było za III RP i tak jest za IV RP. W czasach rządów kaszystowskich wszystkie banki i wszyscy prawnicy mają prawny obowiązek donoszenia na swoich klientów pod rygorem katy pozbawienia wolności na trzy lata. Oraz otrzymują taką samą karę za uprzedzenie klienta, że muszą na niego donosić. Zaś art. 304 kpk wprowadza powszechny obowiązek donosicielstwa w Polsce. Takie prawo obowiązuje w Polsce, która jednocześnie zobowiązuje do donosicielstwa i lustruje donosicieli. Trybunałowi Konstytucyjnemu to nie przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
iurisconsult ustawy norymberskie też były konstytucyjne 20.04.07, 14:23 Hitlerowcy lustrowali Żydów zgodnie z prawem norymberskim, które zostało przez nich uchwalone w zgodzie z procedurami demokratycznymi i konsekwentnie doprowadzili do Holocaustu. Czy kaszyści są równie konsekwentni. Zniszczyli zasadę podział władz. Zniszczyli zasadę Nullum crimen sine lege, zniszczyli zasadę domniemania niewinności, zniszczyli zasadę Nemo testis contra se ipsum - Nemo tenetur se ipsum accusare, odrzucii tolerancję, wprowadzili dyskryminację z powodu odmienności, odebrali prawo do sądu, stworzyli jawne i tajne policje polityczne do prześladowania antyfaszystów (IPN, kornatowscy policjanci, ziobrowi prokuratorzy, ukryżowani sędziowie, SS Kaczmarka, Wassermanna, Macierewicza i Kamińskiego. Czy na tym poprzestaną? Odpowiedz Link Zgłoś
mad13m Re: Racje pragmatyczne i moralne 20.04.07, 14:43 miss22 - zaraził Cie wirus michnikowski. BY the way - pytałeś co tatuś i mamusia robili w PRL-u - rozumiem,że masz 22 lata tamtych czasów nie znasz. Ja je znam. Sbek dał mi wybór - albo donosisz albo pracujesz (jestem socjologiem), twoja żona jeśli nie będziesz donosił wyleci z pracy na zbity pysk (jest lekarzem). Decyzja należała do mnie. Oczywiście nie poszedłem na współpracę z ruskimi agentami. Bo za Polskę warto było.... Jak patrzę na zarażonych michnikowszczyzną małolatów (niedawno Michnik miał bardzo antypolski wykład w USA - moja siostra z przyjaciółmi musiała na znak protestu wyjść z sali)robi się smutno i ponuro. Kiedyś za Polskę młodzi ludzie oddawali życie. Spsiały czasy oj spsiały. Odpowiedz Link Zgłoś
czynnikmiarodajny Re: Racje pragmatyczne i moralne 20.04.07, 15:23 Notabene red.Michnik jest teraz visting professorem w Princeton i ciagle jezdzi po całych Stanach z wykładami, dziś ma zdaje się kolejny w Bloomington.O ile się nie mylę w GW jakoś się tym nie chwali. A z tymi "ofertami" od SB i róznych innych organów imperium sowieckiego to święta prawda. Bardzo wiele osób powiedziało "nie" i zapłaciło za to karierami, dostatkiem w którym mogli żyć itp. Dziś ci którzy się urządzil dobrze, mają stanowiska i są dziekanami, rektorami itp. muszą się czuć źle jak się w ogóle o takich sprawach mówi. Frajerzy i moralni skrupulanci powinni siedzieć cicho i nie psuć dobrej atmosfery, zdają się Ci wszystcy "Wielcy Naszych Czasów" domagać... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper No to zacznijmy od góry incydent czy współpraca? 20.04.07, 15:19 No i kilka punktów, pochody 1-wszo majowe, czyny społeczne, a z drugiej strony działalność opozycyjna, kiedy gdzie co robił i kto moze poswiadczyć. Najwazniejsze co robił w grudniu '81, i dalej przez cały stan wojenny. Wyprostujemy troche historie i "zasługi" co niektórych" kombatantów" Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Prezydent: Wielu przeciwników lustracji ma cz 20.04.07, 13:30 Rodacy: czy jest jakis sposob zeby tego smiesznego czlowieka zdjac z ekranow? Wygralismy goszczenie Mistrzostw Europy: trzeba sie koncentrowac na jak najlepszym pokazaniu Polski i wyciagnieciem jak najwiekszych korzysci dla tego kraju na przyszlosc. Pokazywanie sie Kaczora w mediach i udawanie,ze to jego zasluga i proba wpychania chorej manii lustrowania jako glownej rozrywki i celu Polakow jest zwyczajnie zboczone - mnie patrzac zza Oceanu to mierzi. Zrobcie cos? piscie listy,zaprotestujcie! Przeciez taka chora atmosfera nie moze nadal panowac wsrod nas ,bo to doprowadzi do calkowitego unicestwienia narodu. Let's wake up!!! jak najszybciej trzeba znalezc godnego i madrego ,a takze pozytywnie myslacego przywodce dla tego narodu - przeciez to kompletny upadek i smiech co sie dzieje. Az zal bierze parzec jak ten czlowiek umie wszystko zmarnowac! Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Prezydent: Wielu przeciwników lustracji ma cz 20.04.07, 13:56 Razem w kraju i zagranica jest nas ok. 50 milionow! nie dajmy sie sterroryzowac i oglupic zaledwie DWOM szalencom! Trzeba sie tego glosno domagac! Trzeba myslec o przyszlosci tego pieknego kraju i o przyszlych pokoleniach: nie pozwolmy zmarnowac tego, co zapoczatkowal Lech Walesa i Papiez. Nawet jesli popelniali bledy. To,co sie obecnie dzieje to jest dazenie do zera szybkimi krokami. Wiwat EURO 2012! Odpowiedz Link Zgłoś
gwid1 Re: Prezydent: Wielu przeciwników lustracji ma cz 20.04.07, 15:20 blue911 napisał: > Razem w kraju i zagranica jest nas ok. 50 milionow! nie dajmy sie sterroryzowac > > i oglupic zaledwie DWOM szalencom! > Trzeba sie tego glosno domagac! Trzeba myslec o przyszlosci tego pieknego kraju > > i o przyszlych pokoleniach: nie pozwolmy zmarnowac tego, co zapoczatkowal Lech > Walesa i Papiez. Nawet jesli popelniali bledy. > To,co sie obecnie dzieje to jest dazenie do zera szybkimi krokami. > Wiwat EURO 2012! biedny, naiwny kolego, nie będzie żadnego EURO 2012, przecież Jarek rzuci nasz cały potencjał gospodarczy na zasypywanie doliny Rospudy, i budowanie tam autostrady, nie będzie się przejmował karami finansowymi, bo całą dopłatę do organizacji EURO 2012 przeznaczy na zapłatę kar wyznaczonych przez TRybunał Europejski, w ten sposób nie zmarnuje pieniędzy z naszych podatków, tylko wykorzysta w tym celu fundusze tych głupich europejczyków i zamiast EURO będziemy jexdzić w te i we wte nad doliną Rospudy Odpowiedz Link Zgłoś
ptanga Re: Prezydent: Wielu przeciwników lustracji ma cz 20.04.07, 17:03 wojtek45-1 napisał: > prezydęt, chołota A ty do której się grupy zaliczasz? Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg w nauce bez zmian 20.04.07, 13:10 pensje mniejsze niż motorniczego (o operatorze walca nie mówiąc), zero reform, priorytetów, merytorycznej oceny. A taka Estonia, republika ZSRR jeszcze niedawno, ma już propozycje dla naukowców które zaczynają być porównywalne z zachodnimi. Dziady leśne PANowskie niereformowalne, a teraz będą nowi docenci marcowi. Odpowiedz Link Zgłoś
bej_80169 Re: w nauce bez zmian 20.04.07, 13:17 a do jakiej grupy zaliczyć,tych którzy w badaniach naukowych posiłkowali się cytatami z Lenina? Odpowiedz Link Zgłoś
groptyk Odebrać kaczorowi doktorat za cytaty z Lenina 20.04.07, 13:22 Zlustrować należy wszelkie rozprawy naukowe. A Lechowi Kaczyńskiemu należy odebrać doktorat za fakt aprobującego cytowania wodza komuny Lenina w rozprawie doktorskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: A moze on krytycznie tego Lenina cytowal? 20.04.07, 14:07 Bo jesli aprobujaco, to zgroza! Do lustracji w trybie przyspieszonym! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: A moze on krytycznie tego Lenina cytowal? 20.04.07, 14:30 przemek05 napisał: > Bo jesli aprobujaco, to zgroza! Do lustracji w trybie przyspieszonym! :-) Jakby cytował krytycznie, to nikt by mu wtedy tego doktoratu nie dał. Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari a moze wredne sb sfalszowalo te prace? 20.04.07, 14:40 skoro teczka mogla byc sfalszowana w calosci, to co stoi na przeszkodzie, aby sb wzbogacilo przemyslenia kaczora o zlote mysli wodza rewolucji? Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam Cytowanie Lenina zwalnia z lustracji 20.04.07, 13:50 podobnie jak kastracja z obowiązku posiadania dzieci. bej_80169 napisał: > a do jakiej grupy zaliczyć,tych którzy w badaniach naukowych posiłkowali się > cytatami z Lenina? Odpowiedz Link Zgłoś
gwid1 Re: w nauce bez zmian 20.04.07, 15:03 bej_80169 napisał: > a do jakiej grupy zaliczyć,tych którzy w badaniach naukowych posiłkowali się > cytatami z Lenina? Wg. słów geniusza z Żoliborza, niejakiego Jarka K. należy zaliczyć ich do "hołoty wykształconej przez hołotę" jak już to wielokrotnie stwierdzono w żadnym normalnym kraju (z wyjątkiem PRL) obaj genialni bracia zbawcy narodu, tropiciele zła wszelakiego, pieszczochy ojca Rydzyka nie ukończyli by nawet szkoły podstawowej bez wyżej wymienionych cytatów. Ponieważ ukończyli szkoły PRLowskie przesiąkając komunistycznymi bredniami do szpiku kości cała ich PISowska działalność (prawa przez nich stanowione, lustracyjne lojalki, tropienie bezustanne wrogów wszelakich a wrogiem jest każdy kto kaczego kuperka nie szanuje należycie itd) jest wiernym powtórzeniem działalności tow. Wiesława i komunistycznej kliki wychowanej na naukach innego geniusza z Kaukazu tow. Soso zwanego "Ziutkiem Słoneczko". Tylko niech nasi niedouczeni bracia bliźniacy przypomną sobie żałosne końce innych "ojców narodu" np. geniusza Karpat niejakiego Caucescu. Czego im, mimo wszystko nie życzę Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy-j Spieprzaj dziadu! Co mnie obchodzi lustracja... 20.04.07, 13:13 A takich jak ja (czytaj ludzi przed 30-tką, a nie zramolałych prl'owskich tłuków, zarówno z dawnego PZPR jak i dawnej Solidarności) jest kilka milionów. Nas nie obchodzi lustracja - obchodzą nas inne rzeczy, np. ruszenie tyłka, żeby zdążyć na EURO z rządowymi inwestycjami (drogi, koleje, lotniska, stadiony), obniżenie/likwidacja składek obciążających płacę abyśmy nie musieli pracować na Wyspach, ułatwienie zakładania firm i ich prowadzenia czy niższe podatki VAT, akcyza (cena benzyny i alkoholu!) i dochodowe... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Spieprzaj dziadu! Co mnie obchodzi lustracja. 20.04.07, 14:33 jerzy-j napisał: > A takich jak ja (czytaj ludzi przed 30-tką, a nie zramolałych prl'owskich > tłuków, zarówno z dawnego PZPR jak i dawnej Solidarności) jest kilka milionów. > > Nas nie obchodzi lustracja No to idźcie tłumnie do następnych wyborów, nawet i ci, którzy stąd wyjechali (za granicą też można oddać głos, choć to może wymagać pew Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie wiem co się dzieje z moim komputerem; 20.04.07, 14:44 ...sam wysyła niedokończone posty! koloratura1 napisała: > jerzy-j napisał: > > > A takich jak ja (czytaj ludzi przed 30-tką, a nie zramolałych prl'owskich > > > tłuków, zarówno z dawnego PZPR jak i dawnej Solidarności) jest kilka mili > onów. > > > > Nas nie obchodzi lustracja > > No to idźcie tłumnie do następnych wyborów, nawet i ci, którzy stąd wyjechali > (za granicą też można oddać głos, choć to może wymagać pewnego dodatkowego wysiłku), to może razem ze "zramolałymi prlowskimi tłukami" (do których też, niestety muszę się zaliczyć), a które to "tłuki" myślą podobnie jak Ty, ud Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie wiem co się dzieje z moim komputerem; 20.04.07, 14:50 koloratura1 napisała: > ...sam wysyła niedokończone posty! DOKOŃCZENIE: > > No to idźcie tłumnie do następnych wyborów, nawet i ci, którzy stąd wyjec > hali > > (za granicą też można oddać głos, choć to może wymagać pewnego dodatkoweg > o > wysiłku), to może razem ze "zramolałymi prlowskimi tłukami" (do których też, > niestety muszę się zaliczyć), a które to "tłuki" myślą podobnie jak Ty, uda się "nakryć czapkami" wszystkie mohery, niezależnie od wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
zygzag3 Re: Nie wiem co się dzieje z moim komputerem; 20.04.07, 16:27 Lustracja Twojego komputera jest wskazana. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie wiem co się dzieje z moim komputerem; 20.04.07, 17:23 zygzag3 napisał: > Lustracja Twojego komputera jest wskazana. Już zlustrowany! Wymieniłam mu klawiaturę na nową i (chyba) będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
yntums Re: Spieprzaj dziadu! Co mnie obchodzi lustracja. 20.04.07, 15:37 A kogo ta lustrcja obchodzi- ułamek procenta społeczeństwa. Wywołana została przez grono "polityków"-oszołomów, którzy ciągle muszą walczyć z ...i być przeciw. Wiele nonsensów lustracyjnych zostało udowodnionych, a oni ciągle swoje. Tyle w tej naszej biednej i umęczonej POLSCE jest ważnego do zrobienia, a tu ciągle podrzucane i rozdmuchiwane są tematy zastępcze obliczone na to, że ciemnota to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Spieprzaj dziadu! Co mnie obchodzi lustracja. 20.04.07, 17:30 yntums napisał: > A kogo ta lustrcja obchodzi- ułamek procenta społeczeństwa. > Wywołana została przez grono "polityków"-oszołomów, > którzy ciągle muszą walczyć z ...i być przeciw. > Wiele nonsensów lustracyjnych zostało udowodnionych, a oni ciągle swoje. > Tyle w tej naszej biednej i umęczonej POLSCE jest ważnego do zrobienia, a tu > ciągle podrzucane i rozdmuchiwane są tematy zastępcze obliczone na to, że > ciemnota to kupi. I wielu spośród ciemnoty kupuje, widać to nawet na tym forum A - z drugiej strony - jeśli ktoś nie ma pojęcia o gospodarce, finansach państwa, podatkach itp. sprawach, a MUSI rządzić, bo bardzo chce, to zajmuję się tym, o czym każdy ma coś do powiedzenia: aborcją i lustracją. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Prezydent: Wielu przeciwników lustracji ma cz 20.04.07, 13:14 "Całkowicie nie jestem w stanie podzielić poglądu [...]" Gratuluje stylistyki, Panie Prezydencie Ynteligencie. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg On nie doczeka do końca kadencji :) 20.04.07, 13:16 a gdy jeszcze Brata Większego zabraknie... On jest psychicznie uzależniony i nawet nie wiem czy nie molestowany. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Jeszcze 1343 dni do konca kadencji prezydenta 20.04.07, 13:19 mangold napisał: > też będę odliczać! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie 1343 a 3169 dni kadencji prezydenta 20.04.07, 14:57 Ze niby jak Kwaśniewski załapie się n Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie 1343 a 3169 dni kadencji prezydenta 20.04.07, 15:16 Że niby jak Kwaśniewski załapie się na drugą kadencję? Dowcip roku! Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent O ile nie postawimy go wcześniej przed TS 20.04.07, 13:39 Na co już i tak w pełni zasłużył... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Re: O ile nie postawimy go wcześniej przed TS 20.04.07, 13:43 intel-e-gent napisał: > O ile nie postawimy Zdemaskował się pan panie Palikot Dziecinny pan jesteś, takie teksty pisać na formu GazWyb... Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden O kolejny członek zgromadzenia narodowego 20.04.07, 13:58 się odezwał. Bo przecież tylko to szanowne grono może postawić prezydenta przed TS (większością 2/3 głosów) Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden Re: zamierzasz być wybrany 20.04.07, 14:08 w najbliższych wyborach? senat, sejm? Odpowiedz Link Zgłoś
o.b.laden musisz zmienić sposób narracji 20.04.07, 14:22 na bardziej zrozumiały inaczej z mandatu będą nici i szansa na postawienie Kaczyńskiego przed TS przepadnie Odpowiedz Link Zgłoś
claudia_s2 Pan doktor chcial ci powiedziec, zebys sie 20.04.07, 18:26 nie niecierpliwil, bo nie tylko ty chcesz widziec Kaczynskich przed Trybunalem, ale wiekszosc ludzi w Polsce tez! I juz tegie glowy pracuja i nie przeocza zeby do tego doszlo! Zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: O kolejny członek zgromadzenia narodowego 20.04.07, 15:20 o.b.laden napisała: > się odezwał. Bo przecież tylko to szanowne > grono może postawić prezydenta przed TS > (większością 2/3 głosów) Obecne na pewno nie postawi, naspne i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: O ile nie postawimy go wcześniej przed TS 20.04.07, 16:15 Hłeh... W życiu nie byłem w Lublinie. Chyba nie pasuję do profilu Palikota, chociaż jestem z SLD i jestem Polakiem pochodzenia żydowskiego... ;p No i lesbijką, bo przecież lubię kobiety :) Odpowiedz Link Zgłoś
palestina1 Zastanawia mnie jaki sens 20.04.07, 13:16 ma rozmowa z inteligentem od "irasiad"? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Zastanawia mnie jaki sens 20.04.07, 13:21 palestina1 napisał: > ma rozmowa z inteligentem od "irasiad"? Ubawiłeś mnie do łez! Ale w sumie to nie jest śmieszne. Inteligencja? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Zastanawia mnie jaki sens 20.04.07, 13:36 Brawo jerzy-j! ja z pokolenia (niestety) PRL-owskiego,ale wlasnie dobrze mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba Przecież chcieliśmy normalności, a nie kaczolandu! 20.04.07, 16:28 Przecież większość ludzi w Solidarności chciała normalnego demokratycznego państwa: pracy za godziwą płacę, pełnych półek w sklepach, wolnych mediów, paszportów bez reglamentacji, wolności wypowiedzi, zrzeszania się i wyznania, wolnych prawdziwie demokratycznych wyborów. Ludzie nie szli do Solidarności po to, żeby jedną jedynie słuszną ideę i jedynie słuszną partię zastąpić inną jedynie słuszną ideą i jedynie słuszną partią! A teraz PiS zawłaszcza instytucje demokratycznego państwa i powoli urządza nam drugą komunę, tyle że przeciw poprzednim komuchom. Ustrój demokratyczny nie jest przeciw komuś. Jeżeli ustrój państwa jest skierowany przeciw jakiejś grupie obywateli, to to nie jest już demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Zgadzam się z Kaczyńskim 20.04.07, 13:17 Lustracja jest potrzebna... Szkoda, że Elektryk z "Magistrem" ją przyhamowali... Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: Zgadzam się z Kaczyńskim 20.04.07, 13:18 gdyby ci pierdnął w nos, tez bys się zgodził gnida Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Zgadzam się z Kaczyńskim 20.04.07, 16:08 darioo_b napisał: > gdyby ci pierdnął w nos, tez bys się zgodził > gnida ---- Powiedzialby,ze to perfumy Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: Zgadzam się z Kaczyńskim 20.04.07, 13:36 palestrina2005 napisał: > Lustracja jest potrzebna... > > Szkoda, że Elektryk z "Magistrem" ją przyhamowali... > Rzecz w tym, że tu nie chodzi o samą ideę lustracji, tylko o sposób jej przeprowadzenia. To tak jakby Krzyżowcy krzyczeli na tych, którzy się przemocy wypraw krzyżowych sprzeciwiali, że są przeciwko ewangelizacji. A im nie chodzi o kwestionowanie idei szerzenia Słowa Bożego, tylko robienie tego przy pomocy miecza i ognia. Ale nasz prezydent twierdzi, że kto nie idzie z nami dokonać rzezi na Ziemi Świętej, ten bezbożnik... Odpowiedz Link Zgłoś
ssbn-633 Re: Zgadzam się z Kaczyńskim 20.04.07, 13:56 > Rzecz w tym, że tu nie chodzi o samą ideę lustracji, tylko o sposób jej > przeprowadzenia. To tak jakby Krzyżowcy krzyczeli na tych, którzy się przemocy > wypraw krzyżowych sprzeciwiali, że są przeciwko ewangelizacji. A im nie chodzi > o kwestionowanie idei szerzenia Słowa Bożego, tylko robienie tego przy pomocy > miecza i ognia. Ale nasz prezydent twierdzi, że kto nie idzie z nami dokonać > rzezi na Ziemi Świętej, ten bezbożnik... prawie bym uwierzył, ale przykład ma jeden feler: nasza elita ogranicza się do (czasami ośmieszająco-histerycznej) krytyki. Brak jest natomiast prostego zamiast tego proponujemy.... Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: Zgadzam się z Kaczyńskim 20.04.07, 14:04 > > prawie bym uwierzył, ale przykład ma jeden feler: nasza elita ogranicza się > do (czasami ośmieszająco-histerycznej) krytyki. Brak jest natomiast > prostego zamiast tego proponujemy.... A po co coś proponować, skoro ustawy zgłaszane przez opozycję miesiącami (teraz już nawet latami) leżą w szufladzie marszałka Jurka i się nad nimi nie pracuje, bo Jurek nie pozwala? Można tam więc złożyć najlepszą ustawę lustracyjną świata, ale jak autorami będo ,,liberały z PO", to ustawa światła dziennego nie zobaczy. Tak jest chociazby z pomysłem zakazu kandydowania do sejmu przez osoby z wyrokami za przestępstwa umyślne. Ustawa PO w tej sprawie od roku leży w sejmie i pokrywa się kurzem, a tu nagle PiS wywala z niemal identyczną. Akurat wtedy, kiedy w obliczu kryzysu trzeba zdyscyplinowac samoobronę. Podobnie się pewnie okaże, że ciągnąca się jak stara gumka od gaci sprawa VAT od weksli samoobrony będzie nabierać niesłychanego przyspieszenia zawsze wtedy, kiedy lepper będzie niegrzeczny... I tak postępują moralni rewolucjoniści... A tak poza tym - mi tam nie musi nikt proponować żadnej lepszej lustracji - w ogóle mi ona do szcześcia niepotrzebna. Ja bym wolał ustawy gospodarcze, zaakceptowane przez Komisję Europejską programy operacyjne... Bo inaczej słynne yes yes yes milardy euro szlag trafi. Ale Miodek będzie zlustrowany... Odpowiedz Link Zgłoś
ssbn-633 Re: Zgadzam się z Kaczyńskim 20.04.07, 14:13 > A po co coś proponować, żeby być bardziej wiarygodnym... > A tak poza tym - mi tam nie musi nikt proponować żadnej lepszej lustracji a twoja opinia Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam Re: Zgadzam się z Kaczyńskim 20.04.07, 13:46 palestrina2005 napisał: > Lustracja jest potrzebna... > Szkoda, że Elektryk z "Magistrem" ją przyhamowali... Przychamowali, bo byli TW i w spisku z ubecją Elektryk obalił komunę, a "Magister" chyba też ją obalił. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_psychiatra Normalne, ze sie zgadzasz - Kaczyński to wariat! 20.04.07, 14:06 Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Prezydent: Wielu przeciwników lustracji ma czys.. 20.04.07, 13:17 hm, ale dlaczego nie ma cytatu z prezydenta nt. tego bycia inteligentem cytat jest zaraz potem nt. bycia intelektualistą... Odpowiedz Link Zgłoś
langston w Czechach 16lat temu ... 20.04.07, 13:17 w Czechach 16lat temu jesli ktos nie zlozyl zaswiadczenia lustracyjnego w ciagu 15dni byl zwalniany z pracy. ...tam tez panowal "kaczyzm"? Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Re: w Czechach 16lat temu ... 20.04.07, 13:28 Czesi, zawsze byli mocni ale w pysku. Bali się o własne tyłki, żadnego powstania czy buntu nie ośmielili się wzniecić (nie licząc jakiegoś tam Praskiego powstania, na cześc którego nazwali nawet jedną ze stacji metra w Pradze). Potrafili tylko własnych obywateli za d..ę chwycić, bo to najłatwiej i niczym nie grozi. Obcym agresorom głównie tylko wygrażali. No tak już mają w genach. Odpowiedz Link Zgłoś
langston ...a Niemcy? 20.04.07, 13:34 Niezle tlumaczenia pseudo-inteligenckie. ...a Niemcyy z jakiego powodu przeprowadzili lustracje?:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ...a Niemcy? 20.04.07, 14:53 A w Niemczech dzięki "lustracji" "prawdziwi" Niemcy wykolegowali NRDowców. Odpowiedz Link Zgłoś
wiren jedyny cel --------------------------------- ------ 20.04.07, 13:17 jedynym celem lustracji jest danie powodu Kaczyńskim do kolejnej rozróby, natomiast swoje obłąkane poglądy niech sobie Prezik zachowa dla swojej rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: jedyny cel --------------------------------- 20.04.07, 15:31 wiren napisał: > jedynym celem lustracji jest danie powodu Kaczyńskim do kolejnej rozróby, Tęskno im do palenia kukieł, ale teraz musieliby palić własne... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kaczyński - leninowski yntelygent 20.04.07, 13:18 Prezydent: Jeżeli ktoś jest inteligentem, to jest za lustracją **************************************** Nowa definicja inteligenta - dureń, który nie potrafił napisać pracy dyplomowej bez podpierania się cytatami wodza rewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Prezydent, - Wielki Językoznawca 20.04.07, 15:36 maruda.r napisał: > > Prezydent: Jeżeli ktoś jest inteligentem, to jest za lustracją Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Pan Prezydent mówiąc poniższe słowa: 20.04.07, 13:19 "Jak ktoś ma za sobą praktykę współpracy, bądź tylko incydent, może być łatwym celem dla wrogów Polski - podkreślił", pewnie miał na myśli tych wszystkich, którzy taki incydent w postaci pracy doktorskiej z cytatami z Lenina mają w swoim dorobku naukowym. Odpowiedz Link Zgłoś
groptyk Prezydent: antytalent menedżerski 20.04.07, 13:19 Trzy lata niewiele zrobił jako prezydent Warszawy; przepraszam brał (niezasłużenie moim zdaniem) 15.000 zł miesiąc w miesiąc. Jego "zasługą" jest zapóźnienie cywilizacyjne i infrastrukturalne stolicy państwa. Znacznie więcej zrobił i robi (też z PiS) Kropiwnicki dla Łodzi. Dlatego wygrał drugą kadencję, a Kaczyński w Warszawie przegrałby z kretesem. Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Kaczyński-homo sevieticus 20.04.07, 13:24 Boże, jak to w Braciach siedzi. Czy można sobie bardziej komunistyczno- rewolucyjne podejście do życia wyobrazić? Jak w ,,Murach" Kaczmarskiego: kto nie z nami, ten przeciw nam. Przypominam panu prezydentowi, że śpiewak ,,dalej był sam". Jak można twierdzić, że nie jest inteligentem ten, kto nie popiera pomysłów prezydenta?? Jak prezydent będzie chciał wprowadzić do spółki z von Giertychem do szkół nauczanie patriotyczne i 5 godzin przysposobienia obronnego w tygodniu, to ci, którzy będą przeciw też nie będą inteligentami?? Przecież jedną z cech inteligencji jest to ,że - podobnie jak dziennikarze - patrzy władzy na ręce, okiem raczej nieprzychylnym. Pan profesor prawa Kaczyński powinien takie rzeczy wiedzieć i dyrdymałów nie opowiadać. Bo żal wiadomą część ciała ściska. Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost sOvieticus, ofkoz:) 20.04.07, 13:32 Widmo krąży po Pałacu Prezydenckim. Jest to widmo komunizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Kaczyński-homo sevieticus 20.04.07, 13:37 Problem polega na tym ze tzw. inteligencja w Polsce tak nie robi. Krytykuje wladze tylko wdedy gdy tak kaze jej Wybiorcza... ...a dziennnikarze sa od ksztaltowania rzeczywistosci a nie od jej opisywania - jak Cie nabieraja. Dorosnij!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: Kaczyński-homo sevieticus 20.04.07, 13:50 langston napisał: > Problem polega na tym ze tzw. inteligencja w Polsce tak nie robi. > Krytykuje wladze tylko wdedy gdy tak kaze jej Wybiorcza... > ...a dziennnikarze sa od ksztaltowania rzeczywistosci a nie od jej opisywania - > jak Cie nabieraja. > > Dorosnij!!!!!! Zakładając, że Twoje argumenty mają coś wspólnego z rzeczywistością - co to zmienia w ocenie słów Kaczora? Ja z oceną sytuacji radzę sobie - sądzę - całkiem nieźle. W temacie lustracji zawsze jest dokument źródłowy, który można przeczytać - ustawa. I żaden pismak na niczyje polecenie jej nie zmieni na potrzeby kształtowania mojego obrazu rzeczywistości. I niezależnie od tego jak skrzywiony ten mój obraz jest, wiem, że dla mnie, dla moich dzieci, które być może zdecyduję się mieć, ważniejsze od pieprzonych ustaw lustracyjnych, aborcyjnych jest np. ustawa o VAT, nad którą posłowie w komisji debatują od CZERWCA 2006!!! I mają, kutwa, czas, żeby pracować nad uchwałami o intronizacji Jezusa Chrystusa na króla Polski, ale żeby tak się zająć czymś, od czego zależy los obywateli, to czasu nie ma... Gó.. mnie obchodzi kto co podpisał X lat temu, kiedy mnie na świecie nie było. Jak kogoś to obchodzi, to niech włączy w sobie funkcję pod tytyłem "chrześcijańska miłość bliźniego i przebaczenie" i sobie odpuści. Dzięki zlustrowaniu Iksińskiego czy Igrekowskiego nie przybędzie miejsc pracy (pomijając te miejsca, które oni być może zwolnią, jak się ich wyrzuci), nie wzrośnie PKB, nie przybędzie przedszkoli ani tanich mieszkań... Więc wsadźcie sobie gdzieś tę całą lustrację i wróćcie do niej jak nas będzie stać na marnowanie na nią czasu... W końcu skoro nie zrobiliśmy tego w roku 1990, to co za różnica czy zrobimy to teraz, czy za 10 lat? najwyżej pracy IPNowi ubędzie, bo część zainteresowanych po prostu umrze ze starości. Odpowiedz Link Zgłoś
langston W Czechach i Niemczech zrobiono to 16lat temu ... 20.04.07, 13:26 w Czechach 16lat temu jesli ktos nie zlozyl zaswiadczenia lustracyjnego w ciagu 15dni byl zwalniany z pracy. ...tam tez panowal "kaczyzm"? Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Re: W Czechach i Niemczech zrobiono to 16lat temu 20.04.07, 13:31 Czesi, zawsze byli mocni ale w pysku. Bali się o własne tyłki, żadnego powstania czy buntu nie ośmielili się wzniecić (nie licząc jakiegoś tam Praskiego powstania, na cześc którego nazwali nawet jedną ze stacji metra w Pradze). Potrafili tylko własnych obywateli za d..ę chwycić, bo to najłatwiej i niczym nie grozi. Obcym agresorom głównie tylko wygrażali. No tak już mają w genach. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Tylko my "pieścimy się" z SBkami. Gdzie indziej 20.04.07, 13:33 zrobiono z nimi porządek.... Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Re: Tylko my "pieścimy się" z SBkami. Gdzie indzi 20.04.07, 13:45 Tak, tak. Adolf i Stalin, to nawet przedwojenne polskie służby specjalne, policjantów, wojskowych, pracowników wywiadu itp.itd "lustrował" przez komin (Adolf) lub w lasach Katynia, Kozielska i innych(Stalin). Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Tylko my "pieścimy się" z SBkami. Gdzie indzi 20.04.07, 14:11 Nie wiedziałem, że lustracja obejmuje Sb-eków. To jakiś nowy wątek - agenci z SB donosili do pracowników SB; może jeszcze na pracowników SB? Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Tylko my "pieścimy się" z SBkami. Gdzie indzi 20.04.07, 16:17 Nie rozumiesz lustracji.Lustruje sie ofiary SB a nie SBkow Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Re: W Czechach i Niemczech zrobiono to 16lat temu 20.04.07, 13:38 Jakoś tak się złożyło, że po 15 latach lustracji okazało się, że w Instutucie Birthler (dawniej Gaucka) pracuje na etatach kilkudziesiciu dawnych urzędników i informatorów Stasi, a i na uczelniach przechowało się wielu (obecnie już nie do ruszenia, bo nie dotyczy ich wydłużenie okresu obowiązywania przepisów lustracyjnych). Tyle na temat niemieckiej skuteczności. Nawiasem mówiąc, "być przeciwko lustracji" a być przeciwko uchwalonej przez nasz parlament ustawy lustracyjnej z jej absurdalną, niekonstytucyjną procedurą i drakońskimi sankcjami, to dwie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam A 70 lat temu w Niemczech 20.04.07, 13:55 jak ktoś nie udowodnił, że jest aryjczykiem .... langston napisał: > w Czechach 16lat temu jesli ktos nie zlozyl zaswiadczenia lustracyjnego w ciagu 15dni byl zwalniany z pracy. > ...tam tez panowal "kaczyzm"? Odpowiedz Link Zgłoś
qc Zlote Mysli lokatora Duzego Palacu 20.04.07, 13:38 ktos kiedys to zbierze i opublikuje? Picasso zdawal sie tworzyc bohomazy a teraz bingo, sprzedaje sie dobrze. Moze na belkot tez kiedys bedzie rynek? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Polowania na czarownice też uzadadniano 20.04.07, 13:38 moralnością... Pomijam aspekt obrony przed wrogami, na przykładzie działań Antka "Kadrowego Policmajstra" Macierewicza widzimy jak ta obrona wg Kaczyńskich wygląda - zniechęcanie potencjalnych współpracowników wywiadu na pewno pomoże nam chronić Polskę... Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent errata - powinno być "uzasadniano" 20.04.07, 13:46 Normalnie znajdę tego chochlika i zjem na kolację :) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: errata - powinno być "uzasadniano" 20.04.07, 16:22 intel-e-gent napisał: > Normalnie znajdę tego chochlika i zjem na kolację :) Powodzenia! Ja swego chochlika nie znalazłam i musiałam wymienić klawiaturę, bo mi się posty same wysyłały w trakcie pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam Czy TW w okresie ochronnym będą zwalniać 20.04.07, 13:40 czy rozstrzeliwać? Odpowiedz Link Zgłoś
d_ost Re: Prezydent: Wielu przeciwników lustracji ma cz 20.04.07, 13:42 Lustracja w obecnej, totalnej formie to gwarancja, że ileś tam ekip rządzących będzie miało zapewnione haki na przeciwników. IPN przyznaje, że zlustrowanie takiej rzeszy ludzi potrwa min. 10 lat. O tym, o kim będzie się pisac na pierwszysch stronach WPROST i Dziennika będą decydowac przecieki z IPN. Oraz to czyje oświadczenie będzie na górze kupki. Kupka będzie odwracana do góry nogami przy każdej zmianie ekipy. Jak się okaże, że np. Żakowski nas za mocno kopie po kostkach, dzwonimy do IPN: stasiu, przejrzyj teczkę pana Ż. Innym razem będzie to Ewa Pacewicz - to bach: za nią się weźmiemy. Potem przyjdzie inna ekipa, zajmie się redakcjami Wprost, Dziennika, Naszego Dziennika. No i Radia Maryja, bo czemu nie:) I tak się będziemy emocjonować tym kto na kogo doniósł, zapominając o rosnącym deficycie państwa, nie spadającym bezrobociu, oddalaniu się od strefy euro i zbliżającej się w 2012 kompromitacji, kiedy kibice utkną w korkach na niedokończonych, rozkopanych autostradach. A potem przez lata będziemy je za ciężkie pieniądze naprawiać, bo się okaże, że były budowane na łapu capu, byle szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Prezydent: Wielu przeciwników lustracji ma cz 20.04.07, 13:43 Jak tak kocha lustracje to niech sam wylozy karty na stol!!! Co robiles za PRL-u ,Kaczorku??? Skonczyc z podwojnymi standardami. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Prezydent: Wielu przeciwników lustracji ma cz 20.04.07, 14:15 Przestanmy kupowac alkohol na jakis czas: dla Skarbu Pastwa to sa krociowe zyski. Im mniej pieniedzy bedzie tym pilniej Kaczory beda sluchac co ma narod do powiedzenia! To dziala. Niech ustapia albo niech zmienia plyte! To samo w Ameryce robia: Kongres ucina fundusze na wojne i wielki kowboj od razu cienszym glosem spiewa. Nie ublizajac,ale czy naprawde stac nas tylko na Kononowicza?? Ten kraj upada z dnia na dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Prezydent: Wielu przeciwników lustracji ma czys.. 20.04.07, 13:44 Jak to dobrze, że nie jestem inteligentem!! Autor: Skończony cham Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Prezydent: Wielu przeciwników lustracji ma czys.. 20.04.07, 13:47 I z takimi tekstami, Pan Prezydent występuje przed inteligencją?! Jakie to prymitywne, bo tak po prostu to: Jesteś za = inteligent. Jesteś przeciw = cham. Rany boskie, gdzie ja żyję??? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Prezydent: Wielu przeciwników lustracji ma cz 20.04.07, 16:31 michalparadowski napisał: > I z takimi tekstami, Pan Prezydent występuje przed inteligencją?! > Jakie to prymitywne, bo tak po prostu to: > Jesteś za = inteligent. > Jesteś przeciw = cham. > Rany boskie, gdzie ja żyję??? W Kaczolandzie. A - w kwestii formalnej: czy wystarczy być za, żeby z chama awansować na inteligenta? Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Mały kartoflu-to co masz do powiedzenia to akurat 20.04.07, 13:54 nikogo nie interesuje. Pofruniesz po nastepnych wyborach i tylko smród po twoich PiSdach zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Kamień mi spadł z serca! 20.04.07, 13:55 To jednak, jako przeciwnik lustracji (w wydaniu ostatniej ustawy), mogę mieć czyste sumienie. Dzięki, Panie Prezydencie!!! A to, że automatycznie przestaję należeć do inteligencji, jakoś mnie nie martwi: do inteligencji a'la "IV RP" nie n Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Kamień mi spadł z serca! (dokończenie) 20.04.07, 13:59 (coś nie "poszło" w całości) koloratura1 napisała: > To jednak, jako przeciwnik lustracji (w wydaniu ostatniej ustawy), mogę mieć > czyste sumienie. > Dzięki, Panie Prezydencie!!! > > A to, że automatycznie przestaję należeć do inteligencji, jakoś mnie nie > martwi: > do inteligencji a'la "IV RP" nie należę i jakoś należeć wcale nie mam ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_psychiatra Za duza wage przywiazujesz do tego co on mowi... 20.04.07, 14:28 on nie wie co mowi! Odpowiedz Link Zgłoś