piotrwit55 Cimoszewicz: Nie złożę oświadczenia lustracyjnego 30.04.07, 20:45 Zlustrujcie sie glupie kacze lby sami. Dorwaly sie chamy do wladzy i uwazaja sie za Bogow. Moze ktos madry w koncu skopie im te kacze dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Cimoszewicz: Nie złożę oświadczenia lustracyj 30.04.07, 20:47 TK wrzuci tą ustawe w części lub całości do śmietnika. dni tej bezczelnej hucpy policzone. piotrwit55 napisał: > Zlustrujcie sie glupie kacze lby sami. Dorwaly sie chamy do wladzy i uwazaja si > e > za Bogow. Moze ktos madry w koncu skopie im te kacze dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Dlaczego ty masz takiego stracha przed tą ustawą? 30.04.07, 21:27 oj, chirlider, smyku jeden komunistyczny, nie bój się, przełam to uczucie, bo inaczej będzie ci towarzyszyło do ostatnich swoich dni Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Dlaczego ty masz takiego stracha przed tą ust 30.04.07, 22:08 strach? raczej obrzydzenie. pisuar niczym sie już nie różni od stalinowskich siepaczy. tylko sztandar mają inny. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Dlaczego ty masz takiego stracha przed tą ust 30.04.07, 22:15 za dużo czytasz GW - i masz ... zmiędlone postrzeganie rzeczywistości (+ strach jeśli nawet nieuświadomiony to podświadomy, ale STRACH) Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Dlaczego ty masz takiego stracha przed tą ust 30.04.07, 22:19 trudno zaprzeczyć - faszystów i komunistów też sie ludzie bali. w takich przypadkach strach to naturalna reakcja. realista1000 napisała: > za dużo czytasz GW - i masz ... zmiędlone postrzeganie rzeczywistości (+ strach > jeśli nawet nieuświadomiony to podświadomy, ale STRACH) Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Dlaczego ty masz takiego stracha przed tą ust 30.04.07, 23:06 Strach to naturalna reakcja? Dla "obszczymurków" zapewne, ale nie dla "wielkich" ludzi PS Rezultaty naprawdę "naturalnej" reakcji to poczujesz w ... spodniach...po zapachu Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: nie musi, i tak wszyscy znają "Carexa":) 30.04.07, 21:03 W życiu nie widziałem tak dobrze dobranego nicka do treści postu. Odpowiedz Link Zgłoś
suhar3 Cimoszewicz: Nie złożę oświadczenia lustracyjnego 30.04.07, 20:57 jak tu puszczę zlustrować :P Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix16 Re: Cimoszewicz: Nie złożę oświadczenia lustracyj 30.04.07, 21:23 basta ,basta,ijesczcze raz basta nie dajcie sie jakajacej tzw dopo jakajacego sie pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 chyba cię jednak Dante bzyknął, Beatrycze 30.04.07, 21:55 tylko nie wiem, w które miejsce, bo bredzisz jak ... bąk potłuczony Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: Cimoszewicz...... 30.04.07, 22:04 Taa..byli ministrowie SZ i premierzy nie będą się lustrowali...hi hi hi hi "Polacy nie dorośli do demokracji"B.Geremek...po przegranych wyborach przez UW w 2001 roku...nie głosowali na UW i innych namaszczonych przez wuja Bronisława ...tępaki..antysemitniki...Faszyści..homofoby...wywalić z eu... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Cimoszewicz...... 30.04.07, 22:24 starduster napisał: > Taa..byli ministrowie SZ i premierzy nie będą się lustrowali...hi hi hi hi > "Polacy nie dorośli do demokracji"B.Geremek...po przegranych wyborach przez > UW w 2001 roku...nie głosowali na UW i innych namaszczonych przez wuja Bronisła > wa > ...tępaki..antysemitniki...Faszyści..homofoby...wywalić z eu... Czy ty nie rozumiesz, ze Cimoszewicz z innymi komuchami stoi ponad prawem???! Przeciez z Szymborska i Kvasmanem zalozyli Ruch Obrony Demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: no widzisz, a tobie się "to" przydaje do myśl 01.05.07, 04:29 Czy Ty możesz napisać tylko jeden post dziennie/tygodniowo/miesięcznie? Bo jak widzę, że w wątku Twoje posty to 1/10 to aż przykro. Jesteś naiwnym tępakiem, dyskusji nie ma z Tobą żadnej, a tylko nawiązanie jakiegoś dialogu kończy się obnażeniem Twojego gimnazjalnego poziomu intelektualnego. Jeśli masz pisać, to pisz z sensem, a nie pieprz bzdury w stylu "czytasz za dużo GW", bo ja Ci powiem, że czytasz za dużo Naszego Dziennika. Kto będzie miał rację? Być może obydwaj. No ale sednem sprawy jest jakość Twoich tępych i naiwnych postów. Po prostu DNO! Chyba Cię zignoruję... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: beatrix 04.05.07, 19:38 beatrix napisala: > to co przeciw demokracji stworzyl sam pis to dupa. Dla zawzietych komuchow twego pokroju to dupa. Dla mnie jest to powolne i uparte przywracanie demokracji i liwkidowanie czerwonej PRL-bis. Moze wreszcie staniemy sie normalnym narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Cimoszewicz...... 01.05.07, 00:41 Coz... Geremek mial racje wtedy (chociaz mnie sie wydaje, ze to sa slowa Mazowieckiego, ale mniejsza z tym), i mialby racje, gdyby to powtorzyl dzis. Demokracja to fajny ustroj, ale dla dojrzalych spoleczenstw obywatelskich, a nie dla polskiego zascianka i oszolomstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Też nie złożę, że też, cholera, nikt ode mnie jego 30.04.07, 22:23 nie żąda. Odpowiedz Link Zgłoś
fortius Spluwaczka internetowa, a nie forum dyskusyjne... 30.04.07, 23:31 Nie byłem tutaj już kilka tygodni. I ciągle to samo szmbo. Stare służby, nowe służby, prowokatorzy, nawiedzeni, wyprane mózgi i klakierzy. Samodzielnego myślenia jak na lekarstwo. Może trzy osoby, które czują co jest grane (nie jest tą osobą realista1000). Wychodzę, zatykając nos. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Zabawe trzeba skonczyc........................ 01.05.07, 07:45 W sumie negatywny wynik w TK dla ustawy lustracyjnej pozwoli podjac meska decyzje.Otworzyc wszystkie akta.Zaczyna byc w tym kierunku wola polityczna.Slychac to z ust Tuska nawet Geremka. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Stypendium Fulbrighta to stypendium rządu USA!;-) 01.05.07, 08:19 >na jasne , ze nie . przeciez jak sie bylo w czrnym komunizmie na stypendium rzadowym w usa to nie zadarmo< Na takim stypendium był w USA Cimoszewicz.Sugerujesz,że on z CIA?;-)Ależ o takiej współpracy w oświadczeniu lustracyjnym nie ma ani ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Odzielcie ziarno od plew 01.05.07, 09:40 i nie załujcie gnid i szamba bo kto raz sie sprzedał zrobi to zawsze i wasze dzieci będą zyć w państwie w którym nigdy nie będzie dobrze i normalnie, to wasza ostatnia szansa .Zapomnijcie o wybaczaniu i akceptacji dziadostwa porządek musi być .Ci którzy nie postępują zgodnie z prawem stawiają sie ponad nim /jak zawsze/to wy ponosicie konsekwencje a oni są ponad, nie bądzie durniami oni wami manipulują jak zawsze . Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Odzielcie ziarno od plew 01.05.07, 09:57 hydepark1 napisała: > i nie załujcie gnid i szamba bo kto raz sie sprzedał zrobi to zawsze i wasze > dzieci będą zyć w państwie w którym nigdy nie będzie dobrze i normalnie, to > wasza ostatnia szansa .Zapomnijcie o wybaczaniu i akceptacji dziadostwa > porządek musi być .Ci którzy nie postępują zgodnie z prawem stawiają sie ponad > nim /jak zawsze/to wy ponosicie konsekwencje a oni są ponad, nie bądzie > durniami oni wami manipulują jak zawsze . Jakby niektórzy z tych (Gieremek, Mazowiecki, jeszcze paru...), co to dzisiaj "stawiają się ponad nim [prawem]" nie zrobili tego jakieś ćwieć wieku temu i przez następnych 10 lat wciąż tego nie robili, to za chwilę pomaszerowałbyś ochoczo w pierwszomajowym pochodzie, żeby radośnie pozdrawiać stojących na trybunie prominentnych przedstawicieli władzy ludu pracującego miast i wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Cimoszewicz: Nie złożę oświadczenia lustracyj 01.05.07, 09:49 dobiczek napisał: > na jasne , ze nie . przeciez jak sie bylo w czrnym komunizmie na stypendium > rzadowym w usa to nie zadarmo .prawda. Wiesz coś, czego nie wiedziały sądy trzech instancji czy tylko tak sobie kłapiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Cimoszewicz: Nie złożę oświadczenia lustracyj 01.05.07, 09:59 koloratura1 napisała: > dobiczek napisał: > > > na jasne , ze nie . przeciez jak sie bylo w czrnym komunizmie na stypendi > um > > rzadowym w usa to nie zadarmo .prawda. > prawda wszystko ma swoją cenę a komunistyczne metody to faszystowskie metody > Wiesz coś, czego nie wiedziały sądy trzech instancji czy tylko tak sobie kłapie > sz? > Trzeba być naiwniakiem albo głupcem aby nie wiedzieć ze byli tacy których dokumenty zostały zniszczone aby im zostawić furtkę na przyszłość .Oni lekko władzy nie oddadzą ,hydra wraca i takie zachowanie jak Comoszewicza świadczy że mają szansę ,jak zwykle durni polacy !!! uwierzą > Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Cimoszewicz: Nie złożę oświadczenia lustracyj 03.05.07, 08:11 hydepark1 napisała: > > > Trzeba być naiwniakiem albo głupcem aby nie wiedzieć ze byli tacy których > dokumenty zostały zniszczone aby im zostawić furtkę na przyszłość. Masz na myśli Kaczyńskiego? Bo to, zdaje się, wyłącznie nad jego teczką "pastwiły" się wiadome czynniki? > Oni lekko > władzy nie oddadzą ,hydra wraca i takie zachowanie jak Comoszewicza świadczy > że mają szansę ,jak zwykle durni polacy !!! uwierzą O tak, durni Polacy uwierzą w wiele dziwnych rzeczy, jak np. w spadające pluszaki, pustoszejącą lodówkę, trzy miliony mieszkań, a nade wszystko - w ogólnoubecki spisek UKŁADU... Ale to naprawdę BARDZO durni Polacy i mam nadzieję, że w następnych wyborach nie oni będą stanowić większość. > > Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Nie złożę oświadczenia lustracyjnego 01.05.07, 11:55 Mój przyjaciel, profesor PAN, zwykł mawiać, iż zgodnie z krzywą Gaussa także w Akademii musi być stosowny procent sukinsynów i dobrych ludzi, aferzystów i maniaków nauki... Zgodnie z ta krzywą wśród "społecznego aktywu" i etatowcow tajnych służb spotykałem też zarówno ludzi uczciwych, jak i s..synów... Także w opozycji, kościele, wśród mniejszości narodowych i seksualnych... Też wśród moich zon (miałem wprawdzie tylko jedną, ale co roku miala inną twarz, a nie tylko część ciała wprost przeciwnie położoną) Kiedyś spotkałem 500 % esbeka, bo nawet z tytułem doktora i na stosownej uczelni etacie Przedstawiał się zwykle jako Józef S. - syn Jana i chwalił medalem wręczonym mu na koniec pierwszej pielgrzymki przez JP II. Zaproszony na wykład o wyższości nad niższością wyciągnął notes spięty gumką i zaczął czytać, kiedy jaka tajna organizacja powstała "założycieli było 12 - no, tak naprawdę 5, plus te bliźniaki"... Od zawsze tajne służby fascynowały Andrzeja Zybertowicza (inni mówią, iż "od małego"). Ale też z zupełnie innej strony pojawiały się opinie, iż donoszenie to jak kurestwo - nie zawód, lecz hobby... Więc uprzejmie donoszę - w liceum dałem się wybrać na szefa ówczesnego samorządu, tj, zarządu szkolnego ZMS - gdy E. Gierek szukał "20 miliardów" porobiłem zdjęcia w jego ulubionym mieście - jak osiedlowa kotłownia zmienia się w mały sklepik, choć nawet taśmociągi i zapas węgla były gotowe... Nikt nic nie ukradł - po prostu zmarnowano... Na studiach pierwszego dnia wybrano mnie jednogłośnie na szefa studenckiej ray instytutowej - potem sekretarz uczelnianego komitetu narzekał, iż gdybym nie był marudny i "zapisywał" do partii, zamiast przyjmować - by etat dostał Jak dziś, prowincjonalny aktywista PiS, Samejbrony, LPR - w prostej linii potomek tamtego... Uprzejmie więc donoszę, iż dwa razy widziałem Jaruzelskiego - raz na trybunie trójmiejskiej Olivii, drugi raz - gdy sprzeciłsię swoim "borowikom" i z windy Biaóego Domu mnie nie wyrzucono... Miał być trzeci raz - ale generałó dowiedział się, iż z Krzyśkiem Janikiem, Sławkiem Wiatrem i Markiem Królem wódkę piję - więc nie przyszedł... Paru jeszcze generałów było - polskich ruskich i amerykańskich - o których bym donosił. Ale przede mną leży kwit ze spni mieszkanowej, iż im zalegam blisko 10 tysięcy Więc oczekuję realnych propozycji... Na urlopie, wywczasach też nie bylem, chyba 7 lat Ale wierzę w gen. "maciarenko", iż z tych ponad 100 mln na ten rok - przynajmniej 15 tysięcy dla mnie przeznaczy... Mniem nawet nie trzeba na sedesie rozstrzeliwać - uwierzyłem w wolny rynek i negocjowanie cen.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-krawcowa Cimoszewicz powinien zostać Prezesem TVP 01.05.07, 12:33 Nie mogę zrozumieć, dlaczego niepodporzadkowanie się prawu przez panów Bronisława Geremka, Tadeusza Mazowieckiego czy Włodzimierza Cimoszewicza, nie jest w IV RP nagradzane kierowniczymi stanowiskami w mediach publicznych. Przecież pan Bronisław Wildstein też się zbuntował i naruszył prawo, a jednak nie był opluwany przez miłośników "nowego ładu". Przeciwnie, został nagrodzony wysokim stanowiskiem. Czy w IV RP nie będzie pluralizmu? Nie może być tak, że jedno obywatelskie nieposłuszeństwo jest dobre, bo wzmacnia idee Pis, a drugie jest złe, bo sprzeciwia się tym ideom. Przypadek ukarania obywatelskiego sprzeciwu pana Tadeusza Mazowieckiego, pozbawieniem go udziału w Kapitule Orderu Orła Białego, to kolejny przykład instrumentalnego tworzenia i stosowania prawa w Polsce pod rządami Pis. Były już np.: pomysł uchwalenia zakazu zasiadania w sejmie osób skazanych, ale tylko, gdy premier(sic!) Andrzej Lepper grozi wystąpieniem z koalicji; ściganie korupcji, ale przede wszystkich w sprawach, którymi można atakować Sld; traktowanie podejrzanych polityków rutynowo, tzn. tak jak innych podejrzanych, ale nie, jeżeli sąd występuje do premiera Jarosława Kaczyńskiego o zdyscyplinowanie wicepremiera Andrzeja Leppera, aby ten stawił się na rozprawę. W Polsce nie powinno być tak, że podejrzany z koalicji jest dobry, a podejrzany z opozycji jest zły. Politycy Pis usiłują dzielić Polaków - choć jest to moralnie naganne, mają prawo prowadzić taką politykę. Jednakże, te różnicowania nie mogą dotyczyć tworzenia i stosowania prawa demokratycznej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
terapia1 Bidka...:) 01.05.07, 13:31 ...zesrała sie i piszczy....!!! A propos:kto to jest Cimoszewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Cimoszewicz: Nie złożę oświadczenia lustracyjnego 01.05.07, 15:25 A komu potrzebne oświadczenie Cimoszewicza, wszyscy wiedzą co w nim by było gdyby napisał.......prawdę. Kolejny święty bolszewik. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Cimoszewicz: Nie złożę oświadczenia lustracyj 03.05.07, 09:06 w NRD dostep do danych bezpieki mialy osoby poszkodowane oraz tylko pracodawcy tych osob, ktore pozostawaly na sluzbie panstwa, a wiec nie wszyscy nauczyciele, nie wszyscy profesorowie, nie wszyscy pracownicy zawodow prawniczych itd. Kto mial umowe o prace z panstwem nie podlegal lustracji. Zdarzaly sie takie chece jak z Wildsteinem, ale w nielicznych przypadkach. Osoby poszkodowane mogly dowolnie dysponowac informacjami o sobie i o agentach. 31.12.2006 zamknieto ten rozdzial niemieckiej historii i zadnych danych sie juz nie podaje, nawet o tych, ktorzy chca pracowac w strukturach panstwowych. RFN to panstwo prawa, a przedawnienie i zasada domnimania niewinnosci to swietosci prawne. W Polsce Prezydent chce lamac Ustawe zasadnicza po to tylko aby utrzymac sie na stolku . Odpowiedz Link Zgłoś
derre Lustarcja to temat po to, żeby jakiś był. 04.05.07, 16:39 Zamiast zajmować się poważnymi sprawami, rząd się zajmuje lustracją, aby ludzi czymś zająć, o czym świadczą tutejsze komentarze. Żeby się nazywało, że coś robią. Co przeciętnego obywatela obchodzi lustracja? - nic. Ale robią wokół tego gorączkę, wywołują nerwową atmosferę, aby się coś działo. Jedni mówią o plewach odnosząc się do moralności, inni krzyczą o łamaniu demokracji. Przecież to są wszystko rzeczy nieważne dla społeczeństwa, dla przeciętnego obywatela, natomiast ważne dla zwalczających się elit. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: derre 05.05.07, 03:14 derre napisała: > Zamiast zajmować się poważnymi sprawami, rząd się zajmuje lustracją, aby ludzi > czymś zająć, o czym świadczą tutejsze komentarze. Żeby się nazywało, że coś rob > ią. > Co przeciętnego obywatela obchodzi lustracja? - nic. Ale robią wokół tego > gorączkę, wywołują nerwową atmosferę, aby się coś działo. Jedni mówią o plewach > odnosząc się do moralności, inni krzyczą o łamaniu demokracji. Przecież to są > wszystko rzeczy nieważne dla społeczeństwa, dla przeciętnego obywatela, > natomiast ważne dla zwalczających się elit. A wlasnie, ze ptrzecietnego obywatela bardzo to obchodzi! Cimoszeiwcz pewnie zapatrzyl sie w zubry, ktore oswiadczen lustracyjnych skladac nie musza. Mozna i tak! Widocznie tez zapatrzylas sie w te zwierzatka. Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: derre 05.05.07, 21:12 wet3 napisał: > A wlasnie, ze ptrzecietnego obywatela bardzo to obchodzi! Cimoszeiwcz pewnie > zapatrzyl sie w zubry, ktore oswiadczen lustracyjnych skladac nie musza. >Mozna i tak! Widocznie tez zapatrzylas sie w te zwierzatka. Widocznie żubry są rozsądniejsze od "przeciętnego obywatela" a może jednak od elit? Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex Re:nie jest głupi po co ponownie kłamać! 04.05.07, 18:51 niech sie lepiej rozliczy z zarobionych pokrętnie pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
derre Re:nie jest głupi po co ponownie kłamać! 04.05.07, 20:42 a skąd wiesz że pokrętnie? Odpowiedz Link Zgłoś