mk159156 Tysiące Polaków wybrały mnie - podkreślił Geremek 02.05.07, 10:07 To zdanie mówi wszystko. A miliony Polaków wybrały PiS, i sp.... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Tysiące Polaków wybrały mnie - podkreślił Ger 02.05.07, 10:14 miliony (wszystkie 2?)wybraly. laska TEGO "elektoratu" na pstrym koniu jezdzi z elektoratu wielkomieskiego malo kto sie przyznaje ze na pis glosowal poltora roku temu. a obecny "elektorat"? wczoraj samoobrona, przedwczoraj SLD... za dwa lata? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Geremek w "Die Zeit": Ustawa lustracyjna obraża.. 02.05.07, 10:09 mnie nie obraża. ja jestem czysty. A pan, proseforze? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Święte krowy na zdjęciu 02.05.07, 10:47 www.polskiejutro.com/img/107zakul.jpg www.polskiejutro.com/art/a.php?m=w&p=107zakul&id=4066#a4066 Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Manipulacje Michnikowszczyzny 02.05.07, 10:11 GW "zawłaszczyła" słowo "wykształciuch" redefiniując je w taki sposób, by uderzało w Dorna (PiS) przedstawiając go jako osobnika o nastawieniu antyinteligenckim. Sukces owego "zwłaszczenia" i "odwrócenia" jest - swoją drogą - ciekawym tematem dla socjologa... A TAK NAPRAWDę Słowo "wYKSZTAŁCIUCH" zostało stworzone przez Romana Zimanda jako tłumaczenie terminu Aleksandra Sołżenicyna. Sołżenicyn określał w ten sposób pejoratywnie ludzi, którzy dzięki władzy bolszewików zniszczyli i zastąpili tradycyjną inteligencję. Chodzi więc nie o inteligencje jako taka, ale inteligencję "przyszywaną" To jest własnie poziom manipulacji, która stosuje Wyborcza (szerzej michnikowszczyzna)i który jest "niewidoczny" dla wielu osób - Michnikowszczyzna robi to nieustannie - od początku III RP. Dlatego zasługuje na miano moralnych szmat. Podobnie jak Geremek, który manipuluje również na podobnym poziomie - wypowiada nafaszerowane moralistyką interpretacje rzeczywistości politycznej za którymi stopja całkiem brutalne interesy polityczne. Robi to z gracją i uśmiechem. No cóż - czyż miano moralnej szmaty mu się nie należy? Definicyjnie "Moralna szmata, to człowiek (ludzie) który perfidnie, świadomie i celowo łamie podstawowe normy moralne wyrządzając w ten sposób duże szkody w życiu jednostek i zbiorowości" Przykładowo: Wyborcza jako ciało zbiorowe i Geremek czy Michnik jako jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Manipulacje Michnikowszczyzny 02.05.07, 10:12 Kilka cytatów ze sławnego wywiadu przeprowadzonego przez Hanne Krall w r.1980. Bronisław Gieremek: "No, to teraz nie będzie się pani zastanawiać, że cały ruch społeczny, który tworzymy oraz ożywimy go najróżnorodniejszymi nurtami politycznymi, ma na celu doprowadzić do takich zmian w strukturze państwowo-gospodarczej Polski, aby Żydom w Polsce żyło się zawsze lepiej jak Polakom." ..."Z kadrami do zreprywatyzowanego przemysłu, rzemiosła i handlu nie mamy najmniejszego kłopotu. A warsztaty pracy stoja otworem, a nawet i puste. Opłaciło sie nam doprowadzić je do takiego stanu, do takiej żałosnej ruiny. W takim stanie bedą dawać je nam za darmo i jeszcze całować w ręke, aby była praca dla Polaków..." ... " Hanna Krall: Panie profesorze, wydaje mi sie, że pan niezbyt lubi Polaków! Bronisław Gieremek: Niezbyt lubię? Takie określenie jest niezbyt ścisłe! Ja ich po prostu nienawidzę. Tak nienawidzę, że nie wiem jak to wyrazić słowami." To wszystko brzmi proroczo! Można to znaleźć na stronie: Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: presentation podaj tę strone i wklejaj ją 02.05.07, 10:19 wklejaj ją gdzie sie da! Niech Polacy nie dadzą znów się oszukac temu cynicznemu towarzystwu! w nagrode masz wierszyk Szymborskiej o Stalinie: Wisława Szymborska Ten dzień o śmierci Józefa Stalina Jaki rozkaz przekazuje nam na sztandarach rewolucji profil czwarty? - Pod sztandarem rewolucji wzmacniać warty! Wzmocnić warty u wszystkich bram! Oto Partia - ludzkości wzrok. Oto Partia: siła ludów i sumienie. Nic nie pójdzie z jego życia w zapomnienie. Jego Partia rozgarnia mrok. Niewzruszony drukarski znak drżenia ręki mej piszącej nie przekaże, nie wykrzywi go ból, łza nie zmaże. A to słusznie. A to nawet lepiej tak. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation podaj tę strone i wklejaj ją 02.05.07, 10:21 www.polskiejutro.com/art/a.php?m=w&p=107zakul&id=4066#a4066 To jest jedna ze stron.Lagodna o Gieremku ale prawdziwa.Analizuje duzo dokumentow o tym facio.Szukam w Stasi. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation podaj tę strone i wklejaj ją 02.05.07, 10:26 haribu.blog.onet.pl/1,AR3_2007-01_2007-01-01_2007-01-31,index.html Tu znajdziesz ciekawe linki. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Manipulacje Michnikowszczyzny 02.05.07, 10:24 presentation, ty ubeku, nawet nie masz przyzwoitosci przyznac sie ze to ty napisales ten "wywiad" ale i tak odkryles karty. mlodym: "wywiad" Geremka dla Krall nie jest jedynym "dzielem" ubecji z 1981 roku ubecja potrafila wydawac nawet "gazety" nibysolidarnosciowe i ulotki "zachodnioniemieckich rewizjonistow i odwetowcow" chwalace Solidarnosc (ciekawostka: drukarz nie mial umlautow a nie wiedzial, ze mozna je zastapic, np. u umlaut przez ue. spieprzaj na forum u rydzyka pierdzetation Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Manipulacje Michnikowszczyzny - bez cemzury 02.05.07, 10:50 www.wirtualnapolonia.com/gorny/opinie.asp?opinia=76390 Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Kłamstwo michnikowswzczyny to już historia! 02.05.07, 10:53 17 lat kłamstwa wystarczy. Kłamstwo podnosi łeb w ostatnim odruchu. Geremek stanął w szranki i woła kumpli, aby mu pomogli, bo sam nie daje w Polsce razy. Niestety panie Bronisławie - kłamstwo już nie wygra. Kłamstwo michnikowszczyzny nieodwołalnie odchodzi na smietnik historii! Presentation Dzięki! Prawda zwycięży! Odpowiedz Link Zgłoś
antithesis on znow nas zdradza w obcych mediach 02.05.07, 10:13 nic dziwnego, przeciez Niemcy byli i sa naszymi glownymi lupiezcami po 1989. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: on znow nas zdradza w obcych mediach 02.05.07, 10:31 CO ci zlupili? gacie ze sznurka? ziemie z doniczki? Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 To nie tak, ze Geremek wywoluje hece za granica 02.05.07, 10:14 Cale zdarzenie ma miejsce w parlamencie europejskim i jego dotyczy. A parlament europejski jest cialem, w ktorym Polska posiada swoja reprezentacje. A wiec przedstawiciele Polski w PE uczestnicza w podejmowaniu decyzji, ktore dotycza rowniez innych czlonkow organizacji pod nazwa Unia Europejska, ktorej Polska jest jest pelnoprawnym czlonkiem. W tym sensie PE jest rowniez "nasz". Geremek wypowiadajac sie w sprawie dotyczacej "naszego" parlamentu europejskiego dziala w imieniu swoich wyborcow, w 100% obywateli polskich i dziala nie przeciwko swojemu krajowi, Polsce, ale w obronie jej obywateli, a przynajmniej jej czesci. Jezeli podstawowe zasady panstwa prawnego sa w Polsce naruszone, takie jak chocby domniemanie niewinnosci, jezeli szargana jest powszechnie ludzka godnosc, Geremek ma nie tylko prawo, ale i obowiazek stanac w obronie chocby ludzi, ktorzy go wybrali. Poniewaz nie ma innej mozliwosci dzialania - bo nie pelni zadnej politycznej funkcji w Polsce - dziala za posrednictwem organu, ktorego jest czlonkiem. Nazywajac Geremka zdrajca - co jest zwazywszy chocby na nasze czlonkowstwo w UE czystym absurdem, musielibysmy rowniez nazwac zdrajcami wszystkich tych Polakow, ktorzy odwolywali sie przeciwko polskim wladzom do Trybunalu w Stasburgu. A tak juz zupelnie od siebie: osoby takie jak Geremek, Bartoszewski, Mazowiecki, nie mowiac o Walesie to postaci, dzieki ktorym ktos, kto zbyt latwo uleglby stereotypowi, ze Polska jest dzikim krajem na krancach cywilizowanego swiata musi sila rzeczy weryfikowac taki uproszczony poglad. Stereotyp ten z wyjatkowa gracja rozpowszechniaja natomiast ludzie z obozu Kaczynskich, wspierani histeryczna propaganda rydzykowo-katolicka. Jezeli ktos szkodzi Polsce, to wlasnie oni sami, przedstawiajac siebie, a posrednio nas jako zakompleksionych, zabobonnych, anachronicznych, czasem milych, czasem zacietrzewionych idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: To nie tak, ze Geremek wywoluje hece za gran 02.05.07, 10:16 tu sie zgadzam, to nie Geremek zaatakowal Polske ani PE. to jest atak PiSu na instytucje europejskie. tylko ch.. wie poco... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: To nie tak, ze Geremek wywoluje hece za gran 02.05.07, 10:20 Kilka cytatów ze sławnego wywiadu przeprowadzonego przez Hanne Krall w r.1980. Bronisław Gieremek: "No, to teraz nie będzie się pani zastanawiać, że cały ruch społeczny, który tworzymy oraz ożywimy go najróżnorodniejszymi nurtami politycznymi, ma na celu doprowadzić do takich zmian w strukturze państwowo-gospodarczej Polski, aby Żydom w Polsce żyło się zawsze lepiej jak Polakom." ..."Z kadrami do zreprywatyzowanego przemysłu, rzemiosła i handlu nie mamy najmniejszego kłopotu. A warsztaty pracy stoja otworem, a nawet i puste. Opłaciło sie nam doprowadzić je do takiego stanu, do takiej żałosnej ruiny. W takim stanie bedą dawać je nam za darmo i jeszcze całować w ręke, aby była praca dla Polaków..." ... " Hanna Krall: Panie profesorze, wydaje mi sie, że pan niezbyt lubi Polaków! Bronisław Gieremek: Niezbyt lubię? Takie określenie jest niezbyt ścisłe! Ja ich po prostu nienawidzę. Tak nienawidzę, że nie wiem jak to wyrazić słowami." Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Re: To nie tak, ze Geremek wywoluje hece za gran 02.05.07, 10:27 A vaffanculo prymitywie z twoja rynsztokowa grypsera Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: ffamousffatman 04.05.07, 02:20 ffamousffatman napisał: > tu sie zgadzam, to nie Geremek zaatakowal Polske ani PE. to jest atak PiSu na i > nstytucje europejskie. tylko ch.. wie poco... Ty, jak zwykle, fantazjujesz i odwracasz kota ogonem. Nie wiem po co trace czas na czytanie tych glupstw???! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Mnie lustracja NIE obraża-Giermek mów za siebie 02.05.07, 10:26 a nie za cały naród Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Mnie lustracja NIE obraża-Giermek mów za sieb 02.05.07, 10:28 kazdy wlazi w pisoskie szambo po uwazaniu, jeden uwaza zeby nie wdepnac w smrodliwy wyciek a pisoski jackass skacze na glowke i chlepce Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Mnie lustracja NIE obraża-Giermek mów za sieb 02.05.07, 13:20 nie ośmieszaj się, lewaku - Kwas i jego czerwona "sitwa" już to zrobili za ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 OTO głos doktora filozofii dot lustracji 02.05.07, 10:29 Listy czytelników: Nie wierzę w to, że w wyniku ujawnienia swoich niechlubnych czynów z przeszłości profesorowie będą zwalniani; tu chodzi o "świecki rachunek sumienia"; autolustracja: TAK; zwalnianie - NIE Z prof. Elzbietą Kałuszyńską będę polemizował - uważam, iż Pani Profesor nie ma racji nawołując do bojkotu lustracji. Oczywiście, szanuję jej pogląd; przez kilka lat w Katedrze Filozofii Uniwersytetu Szczecińskiego razem pracowaliśmy; uczyła mnie - jako starsza koleżanka - jak nauczać logiki studentów. Nadal żywię do Pani Profesor szacunek; była w naszym szczecińskim środowisku filozofów osobą o wyraźnie antykomunistycznych poglądach. Na pochody pierwszomajowe nie chodziła. Pragnę jednak przypomnieć - casus kapitana (czy półkownika Cholewy) - opiekuna filozofów z ramienia esbecji - z którym niektórzy pracownicy ochoczo prowadzili rozmowy. Dla mnie jako wówczas osoby starającej się o pracę i nie mogącej jej otrzymać, właśnie z powodów politycznych (śp. prof. Wacław Mejbaum wielokrotnie i bezskutecznie zabiegał u Jaskota o moje zatrudnienie) - było to czymś dziwnym i niepojętym, że osoby ze stopniami naukowymi, piszący całkiem niezłe artykuły filozoficzne (nie: na temat marksizmu i leninizmu, ale filozofii analitycznej, fenomenologii) w ogóle z tym człowiekiem rozmawiają i "piją wódeczkę". W końcu on wiele rzeczy "załatwiał" - był to schyłkowy okres komunizmu; więc warto było mieć takiego znajomego; tak rozumowali ci, którzy spotykali się z Cholewą. W końcu to Cholewa domagał się zwolnienia Wojtka Patyny - gdyż ten kolportował bibułę. Za cenę rezygnacji z drobnych przyjemności i korzyści, można było jednak uniknąć tego fraternizowania się z esbecją. Nie wiem co na mój temat Cholewie opowiadano; nigdy nie dopuściłem do sytuacji, w której rozmawiałbym z tym panem; choć wielokrotnie próbował powiedzieć mi "dzień dobry"; ja go wówczas nie widziałem; ale być może dlatego przez trzy lata nie mogłem otrzymać pracy (otrzymałem ją po Okrągłym Stole). A wiem skadinąd, że Cholewa nie tylko spotykał się z Kierownikiem Katedry - i zawsze dziwiłem się, że koledzy filozofowie są tak "naiwni" w komentowaniu swoich z nim rozmów. Wierzę w to (i jestem nawet pewien), że zasadniczo ci, którzy z Cholewą rozmawiali, żadnych krzywd nikomu w naszym środowisku nie wyrządzili. Ale to nie o to idzie w lustracji - problemem jest to, że rozmowy z Cholewą legitymizowały system. Za cenę korzyści, takich jak np.: otrzymanie mieszkania, większe środki finansowe w programach resortowych, dodatkowe fundusze na konferencje-imprezy, trzeba było rozmawiać z Cholewą; później w ramach terapii opowiadano dowcipy o Panu Kapitanie SB. Ja zawsze się dziwiłem i stawiałem sobie takie pytanie: Dlaczego Ci ludzie - w końcu filozofowie (koledzy i koleżanki) - z kimś takim spotykają się? Dlaczego go traktują jak niemal partnera? - kumpla do wypicia. Ostatnio włosy dęba mi stanęly, kiedy dowiedziałem się, że pan Cholewa jest nadal władny w załatwianiu etatów na uczelniach wyższych? A to świadczy o tym, że esbecja nadal ma wpływy. Czy nie jest to wręcz psychodeliczne, że dawny oficer SB ma nadal, po 17-tu latach, takie wpływy,że jest w stanie "załatwić" dobrze płatne zajęcia zlecone na jednej z państwowych uczelni wyższych. Celem lustracji jest również wyeliminowanie tej chorej sytuacji - pracę powinniśmy otrzymywać poprzez konkursy. Osobiście jestem za całkowitym udostępnieniem teczek każdemu kto ma ochotę w nich gmerać - ale dlaczego takiej ustawy nie uchwalono? Dlaczego nie pozwolono na żywiołową lustrację ? Nie można zabraniać ludziom wiedzy na ich temat. Ja osobiście nie jestem zainteresowany wiedzą, kto na mnie donosił - bo jeśli to ktoś robił, to wiem,że nie był mi na tyle bliską osobą, żeby mnie to obecnie interesowało. A wśród moich przyjaciół z pewnością donosicieli nie było - w komunie trzeba było się estetycznie prowadzić. I nie jest prawdą to, że nie dało się tak żyć, żeby z esbecją nie mieć nic wspólnego. Niektórzy to potrafili - choć wówczas nie mogli liczyć na mieszkanie, na wyjazdy czy "załatwienie lodówki". "Było coś za coś" - jeden dał się złamać za lodówkę, drugi - nie. Jeden dzwonił do Cholewy, drugi - nie !!! Na koniec: jak widzę w portalu Gazety moja opinia w sprawie lustracji jest chyba jedyna tego typu. Zaczynam czuć się jak oszołom; bo jestem za lustracją - zaczynam się bać presji środowiska naukowego, że moje poglądy upowszechniają łamanie wolnościowych praw człowieka. To byłoby chyba śmieszne, mieć poczucie winy z powodu domagania się informacji czy X spotykał się z oficerem SB (Cholewą) i co mu na temat własnego środowiska naukowego X mówił. Celem lustracji nie jest zwalnianie ludzi z pracy; nie wierzę w to, że w wyniku ujawnienia swoich niechlubnych czynów z przeszłości profesorowie będą zwalniani; tu chodzi o "świecki rachunek sumienia"; autolustracja: TAK; zwalnianie - NIE. Lustracja dla estetyzacji życia publicznego !!! P.S. Jestem przeciwnikiem władzy PiS-u, ale z racji finansowania z publicznych pieniędzy "wychowania religijnego". To jest zagrożenie dla demokracji, a nie lustracja!!! Historia bowiem pokazauje, że religia ludzi dzieli (a logika - łączy!!!; to powiedział Tarski) www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4011344.html Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Wyksztalciuchy wyjechaly na majowke 02.05.07, 10:35 z przerazeniem widze, ze wiekszosc wypowiedzi na forum jest autorstwa absolwentow podstawowek lub co najwyzej technikow zawodowych (z calym szacunkiem dla ich fachu). W przeciwnym razie jak inaczej wytlumaczyc prymitywizm z jakim podchodza do problemu, nie mowiac o chamstwie, z jakim traktuja czlowieka, dzieki ktoremu w duzej mierze maja w ogole prawo by otwierac swe plugawe jadaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
orwelljunior w UBekistanie jest miejsce dla każdego 02.05.07, 10:46 w UBekistanie jest miejsce dla każdego wieprza i świni z folwarku zwierzęcego pio41 napisał: > z przerazeniem widze, ze wiekszosc wypowiedzi na forum jest autorstwa > absolwentow podstawowek lub co najwyzej technikow zawodowych (z calym > szacunkiem dla ich fachu). > > W przeciwnym razie jak inaczej wytlumaczyc prymitywizm z jakim podchodza do > problemu, nie mowiac o chamstwie, z jakim traktuja czlowieka, dzieki ktoremu w > duzej mierze maja w ogole prawo by otwierac swe plugawe jadaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: OTO głos doktora filozofii dot lustracji 02.05.07, 10:38 sadze, ze jest tak, pierdzentation, masz otwarte 10 kart (jak ci to IE wytrzymuje?) i na kazdej inaczej zalogowany... wklejasz i jazda... wklejasz i jazda... wklejasz i jazda. bedzie tego gadania z pisoskim gie i marnowania lacza, ktore mozna poswiecic na kradziez wlasnosci intelektualnej dobra, gdzie ten bit tyrant? Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: OTO głos doktora filozofii dot lustracji 02.05.07, 10:54 NIe masz nic do powiedzenia kolego. Dla michnikowszczynzny zawsze liczył się teatr polityczny. Teraz, gdy Polska ogląda kulisy, to oni znów montuja swoja kłamliwą scene. Takie sa FAKTY i kropka. Tym razem to si nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Mnie lustracja NIE obraża-Giermek mów za siebie 02.05.07, 11:14 realista1000 napisała: > a nie za cały naród Ciebie nie obraża, ale zastanowiłeś się 'z jakiej przyczyny '? ---- Obszczymurki RP V sojediniajties' Odpowiedz Link Zgłoś
ordynator_psychiatrii Re: Mnie lustracja NIE obraża-Giermek mów za sieb 02.05.07, 13:29 Mam czyste sumienie, fąfelku - to proste, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
signal Kaczyńscy i PiS nie mają nic do zaoferowania 02.05.07, 10:48 zamiast programu gospodarczego, otwarcia na świat, budowy solidarnego państwa, zaszczuwają naród, dzielą, grają teczkami i agentami, dla własnych partykularnych celów utrzymują koalicję z ludźmi pokroju Lepper i Giertych. To jest zdechlizna polityczna i kompromitacja na cały świat. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Prezio kaczor..przedstawiciel koalicji bandytów... 02.05.07, 11:01 PISkomuna to zbiór kryminalistów,esbeków ,zbrodnirzy PZPR-owskich... To są autorytety PIS! KRYZE,KORNATOWSKI,LEPER,GIERTYCH,WASSERMAN,SOWINSKA,AUMILLER,FILIPEK,LYZWINSKI, BEGIER,KURSKI,JASINSKI..i wielu innych.. Zasłyneli z przynalezności do PZPR, sławe zdobyli , biorac udział w niszczeniu opozycji antykomunistycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
ordynator_psychiatrii ten pierot6 znowu nam uciekł z oddziału zamknięteg 02.05.07, 13:28 o, ta mała znerwicowana komunistyczna czerwona chlera. Teraz już go przywiążemy do łóżeczka Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 złapcie tego ordynusa-komucha i do Rosji-do braci 02.05.07, 13:43 go wysłać - tam mu będzie dobrze, temu znerwicowanemu komuniście z KPP Odpowiedz Link Zgłoś
kacza_aberracja gdybys byl psychiatra, zajal bys sie realista1000! 03.05.07, 10:11 glab-mitoman robi sie psychiatra? Nadajesz sie sam do leczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
ssbn-633 Re: Kaczyńscy i PiS nie mają nic do zaoferowania 02.05.07, 12:07 signal napisał: > zamiast programu gospodarczego, otwarcia na świat, budowy solidarnego państwa, > zaszczuwają naród, dzielą, grają teczkami i agentami, dla własnych > partykularnych celów utrzymują koalicję z ludźmi pokroju Lepper i Giertych. To > jest zdechlizna polityczna i kompromitacja na cały świat. skoro tak to władza jest w zasięgu ręki dla takich tytanów jak pan G. Czemu zatem czas marnuje za granicą? Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Geremek w "Die Zeit": Ustawa lustracyjna obraża.. 02.05.07, 11:07 szkoda, że ktoś tekstu/ów nie przetłumaczy na polski Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Gdyby brygada Michnika nie wyniosła akt Geremka... 02.05.07, 18:06 Gdyby brygada Michnika nie wyniosła akt Geremka z tajnego archiwum za przyzwoleniem "solidarnościowego" ministra Kozłowskiego, inaczej teraz śpiewałby Geremek. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Gdyby brygada Michnika nie wyniosła akt Gerem 02.05.07, 18:27 AAAAAAAAA to juz wiem czemu lech na kilka chwil zostal ministrem sprawiedliwosci !! chodzilo o wyczyszczenie akt telegrafu i art b, o fozz nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
news4us Geremek w "Die Zeit": Geremek mnie obraża.. 02.05.07, 13:27 szczeka na obcym podworku - niegodne i haniebne. GEREMEK! ODBIERAM CI MORALNY MANDAT DO REPREZENTOWANIA MNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
orzeszko55 Re: Geremek przestań mówic w moim imieniu 02.05.07, 13:46 Szczekanie tego pana doskonale wpisuje sie w jazgot SLD i PO. Wstyd i hańba. Cale szczęście, że ludzie zaczynają rozumieć, czemu sluzy ten jazgot. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Geremek przestań mówic w moim imieniu 02.05.07, 13:57 orzeszko55 napisał: > Szczekanie tego pana doskonale wpisuje sie w jazgot SLD i PO. > Wstyd i hańba. Cale szczęście, że ludzie zaczynają rozumieć, > czemu sluzy ten jazgot. . Ludzie nie ale wy napewno !! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 jejku,wszystkie "autorytety" GW padają,jak muchy 02.05.07, 13:41 w takim tempie wystarczy ich jeszcze na jakieś pół roku - muszą się spieszyć z rozwaleniem rządzącej koalicji Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Od kiedy to Geremek jest,,polskim społeczeństwem'' 02.05.07, 15:25 Bronislawie Geremek profesorze!Chyba sie mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Geremek obraża Polskę w "Die Zeit" 02.05.07, 17:51 To chyba wrodzona skłonność tego gościa do szkodzenia Polsce. Wyborcy Geremka, sami widzicie, na że tego gościa nie należało głosować! Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Jestem wyborca Geremka 02.05.07, 18:06 i uwazam, ze wlasciwie oddalem moj glos. Moje przekonanie ugruntowalo sie po ostatnich wydarzeniach. Gdyby Geremek siedzial cicho i niczego by nie uczynil przeciw wadliwej pod wzgledem moralnym i prawnym ustawie lustracyjnej, to wowczas bym sie zastanawial, czy zaglosowalem na wlasciwego eurodeputowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Znowu pluje na Polskę ten z Unii Wolności? 02.05.07, 18:26 Jak on musi nienawidzieć Polski i Polaków. Aż mi go żal... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Znowu pluje na Polskę ten z Unii Wolności? 02.05.07, 18:28 a ty ich kochasz ze zwachales sie z PISuarem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek05 Re: a gdzie ma pisac? w historycznych annalach? 02.05.07, 18:28 polski_francuz napisał: > Tresc-zgoda, miejsce jej prezentacji - niegodne historyka. G jest nie tylko historykiem, ale tez politykiem. Niech sie jako polityk wypowiada w prasie. Chociaz moglby wybrac lepsza gazete... np. Le canard enchain'e, juz sam tytul jest aluzja do Kaczynskich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Geremek w "Die Zeit": Ustawa lustracyjna obraża.. 03.05.07, 10:05 Konfederacja targowicka – konfederacja generalna zawiązana w Targowicy przez przywódców magnackiego obozu republikanów w celu przywrócenia starego ustroju Rzeczypospolitej, przeciwko reformom konstytucji 3 maja............... ............Konfederacja targowicka zaprowadziła w Rzeczypospolitej rządy terroru, przy pomocy wojska rosyjskiego dokonując licznych grabieży i kontrybucji dóbr patriotów. Zrujnowany kraj musiał znosić finansowe skutki pobytu 100 tysięcznej rosyjskiej armii okupacyjnej. Miarą upadku targowiczan było uroczyste poselstwo przywódców konfederackich 14 listopada 1792 do Katarzyny II, którzy podziękowali jej, że zechciała przywrócić wolność i ustrój republikański w Polsce................ ===================================================== jak to geremkowa historia lubi sie powtarzać chociaż w nieco innej scenerii i wersji. Tego co się stało w końcu z targowiczanami nikt drogiemu Bronisławowi nie życzy Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Geremek obraża Polskę i Polaków - to typowe dla 03.05.07, 10:48 tej nacji niechaj nie wyrażają UBowcy o Polskę fałszywej troski bo kiedy to UBowcy rządzili to o mało jej nie rozgrabili i dzisiaj ta załgana UB-hołota z pod znaku sierpa i młota oskarża rząd Polski o sabotaż? czekajcie wy UB-szuje załgane przyjdą po was o 6 nad ranem i wtedy odpowiecie wy UB-męty za wasze złodziejskie przekręty chyba że se w łeb strzelicie i tak oto marnie skończycie! Odpowiedz Link Zgłoś
jolka707 Geremek "zawiesza" ustawę Sejmu 03.05.07, 21:29 To szczyt bezczelności pana Berele. W niemieckiej gazecie on jako pojedyncza osoba zawiesza ustawę polskiego Sejmu! Kim on jest ? Gubernatorem obcego mocarstwa na Polskę ? Nikt w PE nie pouczył go o obowiązujących zasadach? Ta kreatura w Polsce doznała zbyt wielu, całkowicie niezasłużonych zaszczytów. To on zadbał aby "swoi" wyszli z transformacji z bankami, fabrykami, forsą i władzą. Polacy litowali się nad człowiekiem ocalonym przez Polaka z holocaustu a on sprzedawał wszystko co polskie. To on "de facto" stworzył swoisty apartheid z Polakami w roli Zulusów. Teraz torpeduje lustrację, bo dobrze wie w kogo ona przede wszystkim uderzy. Wyrzucić Geremka z PE !! Jego mandat oddać polskiemu patriocie !! Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Zdrada ,Targowica przecz z Polski !!! 03.05.07, 21:29 Następny skompromitowany komunistyczny profesor kolejny przykład " Łże elity ". Skoro pisze o lustracji w Niemczech gdzie lustracja faszyzmu i komuny w DDR to były pierwsze decyzje rzadów które naprawde chciały budować demokrację to znaczy że jest zdrajcą bo wyrażanie opinii w tym kraju z tych dwóch powodów dowodzi że wie o tym ale zależy mu na spowodowaniu złej opinii dla Polski nie dla rządu .Lustracja powinna miec miejsce kilkanaście lat temu i ten facet jest odpowiedzialny za ten stan .Więc co o tym można myśleć skoro teraz kiedy naprawde doszła do skutku tak sie przed nią broni.Zdrajca po trzykroć zdrajca . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Zdrada ,Targowica przecz z Polski !!! 04.05.07, 01:27 Oczywiscie, ze zdrada! Komuchy na czele z Kvasmanem tworza w kraju NRD, a Geremek obszczekuje Polske za granica i namietnie szuka poparcia europejskich lewakow i libertynow. Jest to zsynchronizowany i frontalny atak komuchow na terenie kraju i za granica. Pragna oni za wszelka cene wymigac sie od lustracji. Widocznie musza miec na sumieniu bardzo wiele i bardzo sie obawiaja. Inaczej tego wytlumaczyc nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś