Dodaj do ulubionych

Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w całe...

04.05.07, 07:25
Ja go mam!
Obserwuj wątek
    • wlodeusz Ja wiem... 04.05.07, 07:26
      Olek! łapa do góry!...
      • prawdziwek1 Re: Ja wiem... 04.05.07, 09:24
        Co to za zegarek,chyba dla kosmitów.Zobaczcie cyfry na "cyferblacie"poukładane
        chyba jak jakiś szyfr.
        • almagus Re: Ja wiem... u Rydyka i w stadzie owieczek 04.05.07, 09:40
          Gdy po zgiełku szabel, łuski po nabojach,
          dlaczego kradniesz Dochnaldzie Ajatollach?
          Mówisz żeś rycerz, co chroni Maryje,
          a to co kradniesz to jest niczyje?
          • konread Re: Ja wiem... u Rydyka i w stadzie owieczek 04.05.07, 12:00
            Niech się przejdą na Stadion X-lecia, tam zazwyczaj można znaleźć wiele
            zaginionych rzeczy
            • poszeklu Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w całe... 04.05.07, 14:07
              Czyzby red. Michmichmich... tez chcial taki sam, ze az oglasza
              i pokazuje na cala Polske? Nowa moda widac, zapanowala ostatnio
              wsrod klasy pracujacej poststalinowcow.
        • hannah24 Re: Ja wiem... 04.05.07, 18:58
          No i nazywa się crazy hours, czyli przeznaczony dla takich co mają nie po kolei
          i w głowie i na zegarku. Bo jak ktoś kupuje coś takiego za 66 000 to chyba jest
          nieco crazy
    • towarzysz.dyrektor Sołdaty i komuchy zawsze miały słabość do zegarków 04.05.07, 07:34
      Tow.Miller tez. W Bydgoszczy. Pamietacie ?

SLD - partia wielbicieli zegarkow.
      • slon2002 podstawe odzywka sołdów była: dawaj czasy job twoj 04.05.07, 09:55
        twoju mać.
        Towarzysze komuniści wywodza się z tych samych kręgów społecznych i przejęli te
        szlachetne obyczaje radzieckich "wyzwolicieli"
        • poszeklu Re: podstawe odzywka sołdów była: dawaj czasy job 04.05.07, 14:13
          slon2002 napisała:

> twoju mać.
          > Towarzysze komuniści wywodza się z tych samych kręgów społecznych
          > i przejęli te szlachetne obyczaje radzieckich "wyzwolicieli"

Kazetsja eto trofiejnyj. Nie nada otdawat!
          • slon2002 da eta trofiejnyj, czyli naszyj 04.05.07, 14:20
    • sceptyk31 Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w całe.. 04.05.07, 07:34
      A PiS nie szukają ? Bo podobno najciemniej pod latarnią.
      • augustus_germanicus_caligula Zegarek Kaczynskiego - Prawie jak szwajcarski! 04.05.07, 08:00
        Prawie czyni wielka roznice.
        • koham.mihnika Prawie jak szwajcarski - lepszy, szybciej chodzi 04.05.07, 09:43

• renifer_lopez Kwaśniewski ma taki zegarek na ręku 04.05.07, 10:40
          W "Dzienniku" jest kolorowe zdjęcie. Mozna to sobie obejrzeż. Tym różni się
          "Dziennik" od propagitki "Wyborczej", że opublikował to zdjęcie, a "Gazeta" nie
          wspomniała, że takie zdjęcie w ogóle istnieje.
          • zenutek Re: Kwaśniewski ma taki zegarek na ręku 05.05.07, 03:09
            Tylko jedno się nie zgadza, nie ma krokodylej skóry..... To jak może być ten
            sam????
    • loza_szydercza Nie PRAWIE taki sam, ale ten sam 04.05.07, 08:04

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=95&ShowArticleId=42802
      • boib2 Re: Nie PRAWIE taki sam, ale ten sam 04.05.07, 08:17
        A ja mam tzw. "buksiak" - produkt dawnej NRD, kosztował parę marek.
        Niestety,przestał chodzic po dwóch dniach i leży juz w szufladzie 40 lat.
        Piekny model z paskiem z ceraty i plastikowym szkiełkiem.
        • towarzysz.dyrektor A na imie tej "cebuli" Ruhla-wzornicza duma Ericha 04.05.07, 08:20
    • mrlusiek polowanie na Kwacha cd.... 04.05.07, 08:21
      polowanie na Kwacha cd....
    • chaos1024k Pierwszy obronca demokracji w Polsce 04.05.07, 08:30
      Aleksander Kwasniewski - pierwszy obronca demokracji w Polsce, niezaprzeczalny
      Europejczyk, człowiek o lewicowej wrażliwosci i mentalnosci malego kretacza...

"Dziennikarze zapytali byłego prezydenta, skąd ma tak ekskluzywny zegarek, ale
      nie chciał odpowiedzieć na to pytanie."
      • garfield69 Re: Pierwszy obronca demokracji w Polsce 04.05.07, 15:00
        Tylko idiota nie kuma o co chodzi w tej insynuacji.
        Obrzucimy najpopularniejszego czlowieka lewicy blotem a z pewnoscia sie cos
        przylepi i "ciemny narod to kupi".
    • bajt52 Re: Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w ca 04.05.07, 08:38
      Wobec tego mnie sprzedali podróbę-chamy.
    • w12121 Re: Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w ca 04.05.07, 08:40
      Ponoc ma go jakis polityk. Tylko dla niepoznaki nakleil na cyferblatt
      logo "ZYWIEC"
    • gdkj Soko spoko, juz dawno przetopiony... 04.05.07, 08:49
      a może ma go Jarosław Kaczyński,ponoć w kwestii zegarków mocno roztargniony...
      ludzie w cuda wierzą, wiadomo ,ze jak pęczak go dostał to zaraz zastawił albo
      spuścił do kibla na widok Policji.
      pozdrawiam.
    • yah_42 brak dowodu jest dowodem .... 04.05.07, 08:55
      ... czyli logika schizoidalna w akcji,. co martwi najbardziej - za nasze
      pieniadze ....
    • maureen2 Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w całe.. 04.05.07, 09:06
      ABW albo policja skręciła i teraz zastanawiają się,komu to podrzucić
      • wypasior kwasowi podrzucą 04.05.07, 09:14
        bardzo wygodny "dowód", mały i bardzo drogi
        • mike.recz Poszukiwany zegarek,żywy lub martwy;) 04.05.07, 09:16

• uu1 Re: Poszukiwany zegarek,żywy lub martwy;) 04.05.07, 09:59
            Posiadacza się dopasuje.
            • mike.recz Re: Poszukiwany zegarek,żywy lub martwy;) 04.05.07, 10:02
              uu1 napisała:

> Posiadacza się dopasuje.

Żemkowi na przykład coś się przypomni.
              • uu1 Re: Poszukiwany zegarek,żywy lub martwy;) 04.05.07, 10:15
                mike.recz napisał:
                > Żemkowi na przykład coś się przypomni.
                Tego lepiej nie ruszać. Chłop starszy, może mu się coś poplątać i o PC zacznie
                mówić. :-)
                • mike.recz Re: Poszukiwany zegarek,żywy lub martwy;) 04.05.07, 10:40
                  uu1 napisała:

> mike.recz napisał:
                  > > Żemkowi na przykład coś się przypomni.
                  > Tego lepiej nie ruszać. Chłop starszy, może mu się coś poplątać i o PC zacznie
                  > mówić. :-)

Właśnie ostatnio go uruchomili.Przypomniała mu się jakaś wręczona łapówka
                  Galickiemu sprzed kilku lat.
                  • uu1 Re: Poszukiwany zegarek,żywy lub martwy;) 04.05.07, 10:48
                    mike.recz napisał:
                    > Właśnie ostatnio go uruchomili.Przypomniała mu się jakaś wręczona łapówka
                    > Galickiemu sprzed kilku lat.
                    Czyli areszt "wydobywczy" działa. Przyda się ta wiedza za dwa lata.
                    • mike.recz Re: Poszukiwany zegarek,żywy lub martwy;) 04.05.07, 11:02
                      uu1 napisała:

> mike.recz napisał:
                      > > Właśnie ostatnio go uruchomili.Przypomniała mu się jakaś wręczona łapówka
                      >
                      > > Galickiemu sprzed kilku lat.
                      > Czyli areszt "wydobywczy" działa. Przyda się ta wiedza za dwa lata.

Bo z pewnością w międzyczasie coś się mu jeszcze przypomni.
    • mike.recz Re: Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w ca 04.05.07, 09:11
      Choć zegarka nigdy nie odnaleziono, w styczniu katowicka prokuratura oskarżyła
      byłego posła SLD Andrzeja Pęczaka o przyjęcie go jako "korzyści majątkowej"
      dla "innej osoby". Dla kogo? Tego śledczy jeszcze nie wiedzą - informuje gazeta.
      ...............................................................................
      O czym oni tu wogóle napisali?

To wygląda jak czeski film.
    • realista1000 mały krętacz-obrońca demokracji(demaskacji) milczy 04.05.07, 09:24
      mały krętacz ujęte w cudzysłów (nie zmieścił się na pasku) oczywiście, jako
      cytat ze "szczerej" wypowiedzi "wodza" SLD - J. Oleksego
      • chaos1024k Olek Król Zegarków 04.05.07, 09:37
        Mysle, ze do licznych tytułów honoriscausa, na które Aleksander Kwasniewski
        zasłużył swoim bezkompromisowym życiem i niebanalną twórczością, należy dodać
        jeszcze jeden: Olek Król Zegarków...
        • towarzysz.dyrektor A tow.Miller księciem.Dostał zegarek w Bydgoszczy. 04.05.07, 10:19
        • towarzysz.dyrektor Olek lubi jeszcze Kossaka, wiec dwór ... 04.05.07, 10:34
          (70 osób z towarzystwa) zrobił ściepe i za 80 tys. dogodził Kossakiem małemu
          magisterskiemu kretaczowi na jego któreś tam urodziny.

Nie ma to jak zadawanie stylu, o czym dzisiaj przekonuje nas Pierwsza Bezowa.
          Prezio style z Bezową juz przecwiczył, mimo bólu goleni prawej.
        • zora8 Re: Olek Król Zegarków 04.05.07, 11:44
          przeciez on dostal ten zegarek od vogla, pamietacie go jeszcze ten bandzior
          jest juz list gonczy za zegarkiem bo szwajcarzy zauwazyli braki w swojej
          kolekcji. kwas nie odda zegarka poniewaz go polknal na ostatniej wieczerzy z
          olkiem podczas sutego zakrapiania i jedzenia bezy
    • piehemoth Re: Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w ca 04.05.07, 09:41
      na allegro takiego sikora można dostać za 99,90, ten Dochnal to straszny czereśniak
    • uu1 Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w całe.. 04.05.07, 09:45
      Zegarek jak puchar przechodni. Będzie zmieniał posiadacza w zależności od
      zamówienia na podejrzanego.
      • velda Re: Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w ca 04.05.07, 09:52
        Gazeta podaje, że każdy zegarek firmy Franck Muller ma swój niepowtarzalny
        kolejny numer wybity na kopercie. Numer zegarka kupionego przez Dochnalów
        powinien zachować się więc w dokumentach szwajcarskiego sprzedawcy

A GW wynalazla "powtarzalne kolejne numery " ? I wielkie g...o ma zachowany
        numer w firmie do sprawy.Nazwisko kupujacego byc moze.
        • loza_szydercza Znaja nazwisko kupujacego! 04.05.07, 09:56
          Znaja nazwisko kupujacego i miejsce kupna. To zona Dochnala. A zegarek nosil
          Kwasniewski. Tyle, ze tego wyborcza juz nie napisala i zdjecia z dziennika nie
          pokazala

• uu1 Re: Znaja nazwisko kupujacego! 04.05.07, 09:58
            Skąd u Ciebie tyle zapiekłej złości? Czy w ten sposób lepiej zaczynasz dzień?
            • loza_szydercza Re: Znaja nazwisko kupujacego! 04.05.07, 10:02
              A co to ze zloscia wspolnego? Dziennik przedstawil sprawe opisujac ja w dlugim
              artykule z dziennikarskiego sledztwa, podpartym zdjeciem. Wyborcza skrocila go
              pomijajac najistotniejsze fakty z tegoz artykulu.
              Perfidna manipulacja- ot co.
              Tobie to nie na reke, ze wklejam calosc? Fajniej bylo pomemlac o rzekomej,
              bezpodstawnej nagonce na Kwasniewskiego?
              • uu1 Re: Znaja nazwisko kupujacego! 04.05.07, 10:17
                loza_szydercza napisał:
                > Tobie to nie na reke, ze wklejam calosc? Fajniej bylo pomemlac o rzekomej,
                > bezpodstawnej nagonce na Kwasniewskiego?
                Użyłeś dobrego określenia <nagonka>. Jakoś mi się źle kojarzy. :-(

---------------
          • mike.recz podobny model zegarka miał 04.05.07, 10:24
            Jak dowiedział się DZIENNIK, rewizje w domach byłego ministra skarbu Zbigniewa
            Kaniewskiego i byłego barona SLD w Łodzi Andrzeja Pęczaka nie dały rezultatów.
            Warty około 66 tysięcy złotych zegarek zniknął jak kamień w wodę. Chodzi o
            model z serii Sunset. To rzadki egzemplarz Francka Mullera wykonany z żółtego
            złota. W Polsce podobny model zegarka miał w swojej kolekcji Aleksander
            Kwaśniewski.
            Czekam z niecierpliwością kiedy zostanie wykazane,że to właśnie ten sam.
          • koloratura1 Re: Znaja nazwisko kupujacego! 04.05.07, 11:24
            loza_szydercza napisał:

> Znaja nazwisko kupujacego i miejsce kupna. To zona Dochnala. A zegarek nosil
            > Kwasniewski. Tyle, ze tego wyborcza juz nie napisala i zdjecia z dziennika nie
            > pokazala
            >
            > www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=95&ShowArticleId=42802

I na takim zdjęciu, nawet powiększonym, można rozpoznać, że to TEN zagarek?

Ktoś tu chyba patrzy "oczyma duszy"...
            • uu1 Re: Znaja nazwisko kupujacego! 04.05.07, 11:40
              koloratura1 napisała:
              > I na takim zdjęciu, nawet powiększonym, można rozpoznać, że to TEN zagarek?
              > Ktoś tu chyba patrzy "oczyma duszy"...
              A może się jeszcze okazać, że jest to zegarek Superaplikanta.
            • loza_szydercza Re: Znaja nazwisko kupujacego! 04.05.07, 19:27
              koloratura1 napisała:

> I na takim zdjęciu, nawet powiększonym, można rozpoznać, że to TEN zagarek?
              >
              > Ktoś tu chyba patrzy "oczyma duszy"...

Masz sie za tak swiatlego intelektualiste, ze postanowiles nie czytac artykulu i
              przyjac, ze rozpoznanie zegarka bylo moja osobista interpretacja?
              • koloratura1 Re: Znaja nazwisko kupujacego! 04.05.07, 19:56
                loza_szydercza napisał:

> koloratura1 napisała:
                >
                > > I na takim zdjęciu, nawet powiększonym, można rozpoznać, że to TEN zagare
                > k?
                > >
                > > Ktoś tu chyba patrzy "oczyma duszy"...
                >
                >
                > Masz sie za tak swiatlego intelektualiste, ze postanowiles nie czytac artykulu
                > i
                > przyjac, ze rozpoznanie zegarka bylo moja osobista interpretacja?

Artykuł przeczytałam, a dziwiłam się nie Tobie, tylko autorowi tegoż artykułu,
                który wmawia w czytelnika, że na pokazanyn zdjęciu można bezbłędnie rozpoznać
                zegarek.
                Nie rozumiem dlaczego dlaczego wziąłeś to do siebie. Chyba, że jesteś autorem
                tego artykułu...

I czy możesz mi wyjaśnić, co ma do tego bycie intelektualistą, światłym czy też
                nie?
                >
                • loza_szydercza Re: Znaja nazwisko kupujacego! 04.05.07, 20:24
                  Faktycznie nazwalem Cie swiatlym intelektualista z rozpedu :-) (to nie mialo byc
                  zlosliwe)

Wkleilem calosc artykulu jaki skomentowala GW. Zobacz co Uu1 mi na to odpisal

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=61784080&a=61789501

Jakoby mial to byc przejaw mojej nienawisci, ze podalem tego linka :-)
                  Faktem jest, ze GW kompletnie przeinaczyla tresc artykulu z Dziennika,
                  pomijajac kilka waznych watkow plus zdjecie.
                  Co do zdjecia zas, to nie uwazasz chyba, ze dziennikarze prowadzacy sledztwo,
                  zaniesli do ekspertow takie male zdjecie? Istnieja sposoby, zeby to powiekszyc,
                  wyostrzyc i dostrzec kazdy najmniejszy szczegolik na takiej fotce.
                  • koloratura1 Re: Znaja nazwisko kupujacego! 05.05.07, 18:56
                    loza_szydercza napisał:

>
                    > Wkleilem calosc artykulu jaki skomentowala GW. Zobacz co Uu1 mi na to odpisal
                    >
                    > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=61784080&a=61789501
                    >
                    > Jakoby mial to byc przejaw mojej nienawisci, ze podalem tego linka :-)

Przepraszam, ale to już, Panowie, wyjaśnijcie sobie między sobą...

> Faktem jest, ze GW kompletnie przeinaczyla tresc artykulu z Dziennika,
                    > pomijajac kilka waznych watkow plus zdjecie.

Nie wiem, czy było to przenaczenie, zwłaszcza tendencyjne, ale - fakt - zdjęcia
                    nie było...

> Co do zdjecia zas, to nie uwazasz chyba, ze dziennikarze prowadzacy sledztwo,
                    > zaniesli do ekspertow takie male zdjecie? Istnieja sposoby, zeby to
                    > powiekszyc,
                    > wyostrzyc i dostrzec kazdy najmniejszy szczegolik na takiej fotce.

Mimo wszystko nadal uważam, że jednoznaczna decyzja na podstawie zdjęcia, nawet
                    wyostrzonego, nie jest możliwa.
        • uu1 Re: Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w ca 04.05.07, 09:56
          velda napisała:
          > A GW wynalazla "powtarzalne kolejne numery " ? I wielkie g...o ma zachowany
          > numer w firmie do sprawy.Nazwisko kupujacego byc moze.
          Szwajcaria to nie PRL - Polska Rzeczpospolita Lustracyjna.
    • bloody_rabbit Oto "sprawiedliwość" IV RP 04.05.07, 10:13
      "Choć zegarka nigdy nie odnaleziono, w styczniu katowicka prokuratura oskarżyła
      byłego posła SLD Andrzeja Pęczaka o przyjęcie go jako "korzyści majątkowej" dla
      "innej osoby"."

Siepacze Ziobry chyba zdają sobie sprawę z tego jak są żałośni?
      • koloratura1 Re: Oto "sprawiedliwość" IV RP 04.05.07, 11:32
        bloody_rabbit napisał:

> "Choć zegarka nigdy nie odnaleziono, w styczniu katowicka prokuratura oskarżyła
        > byłego posła SLD Andrzeja Pęczaka o przyjęcie go jako "korzyści majątkowej" dla
        > "innej osoby".

Czy istnieje taki paragraf w KK: przyjęcie korzyści majątkowej dla innej osoby?
        I kto tu właściwie byłby oskarżony? Ten, kto przyjął czy ta inna osoba?
        >
        > Siepacze Ziobry chyba zdają sobie sprawę z tego jak są żałośni?

Chyba nie zdają. Naczelna idea: wrąbać w COŚ Kwaśniewskiego nazbyt im przesłania
        rzeczywistość i pozbawia możliwości jakiegokolwiek sensownego myślenia.
        >
    • amanasunta53 Tak ,,piekne''zagarki są na Jarmarku Europa...... 04.05.07, 10:24
      Rosyjskojezyczni sprzedaja je po 15-20 zł.Błyszczą się, więc...chyba złote.
      Gust ,,elit''SLD porażający.Chamowo i syf.
      • towarzysz.dyrektor Ależ opanuj się,bo stylowa 1wsza Bezowa się obrazi 04.05.07, 10:38
        • alterpars anamasunta53 wolisz Pewnie zeby Premier nosil 04.05.07, 18:22
          zegarki z emblematem znanego browaru. To dopiero gust i prestiz!!! Ale coz
          polactwu chyba jednak blizej do reklamowek i zegarkow ze stadionu niz do
          Szwajcarskich arcydziel.
    • michalparadowski Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w całe.. 04.05.07, 10:50
      Dlatego poszukiwany, że jest zdecydowanie lepszy, od zegarka jednego z panów K.
      Tego z reklamą fabryki piwa. Czy ten gorszy zegarek, to tak zwana "korzyść"?
      Panowie Ziobro&Wasserman - do roboty.
      Prawo jest podobno jednakowe dla wszystkich, jak nas nauczał wczoraj Pan
      Prezydent!
      • uu1 Re: Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w ca 04.05.07, 11:00
        michalparadowski napisał:
        > Prawo jest podobno jednakowe dla wszystkich, jak nas nauczał wczoraj Pan
        > Prezydent!
        Źle odczytałeś przesłanie Jego Bełkotliwości. Otóż, wszyscy obywatele są równi i
        równe jest dla nich prawo. Ale to prawo nie obejmuje równiejszych.
        • jaco1234 Re: Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w ca 04.05.07, 11:22
          u mnie się po podłodze wala;)
    • zyks Prokuratorski polish joke, fragment ogólnopolskieg 04.05.07, 11:33
      o ...
    • ukos Tiażołyje czasy dla Kwasa 04.05.07, 11:40
      To mówił już sowiecki sołdat zabierając zegar z wieży kościelnej.
    • bravor Re: Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w ca 04.05.07, 12:04
      Założę się, że Kwach go już nie ma:)
    • hyh112 Re: Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w ca 04.05.07, 12:05
      augustus_germanicus_caligula napisał:

> Ja go mam!

I tez ci tak zle chodzi jak moj egzemplarz? Ciagle jakies problemy. ;)
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w ca 04.05.07, 12:57
      W "pulp fiction" była opowiedziana historia tego zegarka - Obejrzyjcie,
      będziecie wiedzieć gdzie szukać.
      • uu1 Re: Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w ca 04.05.07, 13:22
        Bingo. :-))))))))))
    • wicary Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w całe.. 04.05.07, 14:53
      Zaraz, zaraz - czy to nie ten zegarek pokazywaliście kilka dni temu kaczorka -
      założył bym się , że to właśnie jest ten poszukiwany zegarek Proponuje aby
      pierwszy schowmen tz IV eRPe Ziobro zajął się tą sprawą
      • janek445 Re: Złoty zegarek Marka Dochnala poszukiwany w ca 04.05.07, 20:49
        Ja wiem gdzie jest ten zegarek na pewno w TORUNIU

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka