sceptyk31 Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć pols.. 12.05.07, 20:36 Czym jest lustracja ? Także tym iz dawni koledzy z opozycji chcą teraz nawzajem się opluwać. Bo przecież tam nie ma nic o dzialaczach PZPR. Widocznie taki to oni etosowcy. Mnie to ani grzeje ani ziebi. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek kretyn zabelkotal i na pierwszej stronie w Gazecie 12.05.07, 20:40 Fajne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 ...archiwa IPN są puste... jak szuflady literatów 12.05.07, 21:04 To jest lipa na kółkach. To rząd straszy archiwami, a byli prominenci są spokojni . Zostały płotki w rodzaju aktorów - kabotynów i trzeci sort działaczy. Nikt nie boi się lustracji bez sankcji , które straciły po 17 latach swą moc i stały się medialnym wygłupem. Lustracja w wydaniu PiS jest reżyserowanym spektaklem, bez energii. Ten rząd okazał się tak samo wasalny jak poprzednie, tylko zmienił kierunek hołdów. To by było na tyle , jak mawiał pewien satyryk. Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Re: ...archiwa IPN są puste... jak szuflady liter 12.05.07, 21:07 A szafa Lesiaka to arka Noego, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 ...archiwa IPN są puste... jak szuflady literatów 13.05.07, 03:57 belus77 napisał: > A szafa Lesiaka to arka Noego, tak? Może w kilku prywatnych archiwach by się znalazło parę ciekawostek, ale archiwa IPN-u to zbiór przeczesany i resztki jak po wyliniałym kocie. Odpowiedz Link Zgłoś
galeski Re: Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po 12.05.07, 21:06 A ja myśle że najlepiej byłoby spalić całe to archiwum wszystko co do ostatniego świstka. I byłby spokój bez piekła, bo mam take wrażenie że ta cała lustracja jest jedynie tematem zastępcznym dla kaczuszek które miast coś robić trują non stop o rzeczach kompletnie nie istotnych i nie obchodzących nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po 12.05.07, 21:41 A ja jako jawny agent specsłużb bo mnie mój szef przyprowadził oficera z SB który był tzw. "opiekunem"interesuje kto donosił ba mnie..odtajnić archiwa czewone śmiecie.....Bo jestem ciekaw jak byłem tym bandyton przydatny.. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po. 12.05.07, 21:15 Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć polskie piekło. Buuuurak albo brakujace ogniwo w teorii Darwina. Bez pojecia o demokracji,prawie i logice. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Lepiej przeżyc piekło niż utopić się w fekaliach.. 12.05.07, 21:35 W końcu każdy zobaczy kto kim był w owych czasach ........ Nie "wybiórczo" tak jakby chcieli Kaczyńscy ale całościowo i otwarcie ..... Niech każdy przekona się jakie w jakie szambo wciągali nas kurduple... Każdy ,ale to każdy powinien wiedzieć kto na niego kapował a jeżeli sam był kapusiem to juz dawno sie zlustrował i niech teraz drży ........ Żaden wyrok i ujawnienie współpracy nie będzie dotkliwszą kara niż ostracyzm najbliższego otoczenia.....sąsiadów,kolegów,przyjaciół...... Tutaj kolor Trybunału będzie bezbarwny....przejrzysty dla wszystkich..... Drżyjcie HAKERZY ....nikt z nas nie wie i WY też,czy w materiałach dawnej SBecji nie figurujecie jako wielbłądy....a może małe kontakciki........ Chociaż z tą "niewiedzą" byłbym ostrożny.....IPN-owskie sługusy pewnikiem już zdążyli wasze teczki oczyścić...... _____________________________________ ......"moherowy kraj dla hakerów raj....." img.interia.pl/wiadomosci/nimg/konwencji_1522318.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zorro_i_juz Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć pols.. 12.05.07, 21:36 "Według Leppera, jeśli archiwa nie zostaną otworzone, to wciąż będą służyć do walki politycznej. "Jeśli nie, to co raz będziemy grać teczkami" - mówił Lepper." Bo archiwa powinny byc zamkniete na 50 lub 100 lat aby nie mozna niczym grac Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po 12.05.07, 21:48 Popieram Leppera. Czerwony TH nie chcial zaaprobowac oglednej lustracji. W zamian zafundowal nam lustracje szokowa - podobnie jak Balcerowicz w gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
perculator Dostep do informacji publicznej 12.05.07, 21:55 jest takie cos w normalnych krajach. Najwyzszy czas udostepnic to, co zostalo ocalone w archiwach IPN nie tylko dziennikarzom czy historykom. Zadne wysokie stanowiska publiczne i wysokie place nie powinny przyslugiwac osobom, ktore nosza w sobie najgorsze zlo czlowieczenstwa i przyczynili sie do gnebienia narodu polskiego. Tylko klamca boi sie prawdy, dlatego bedzie wciaz klamal. Jak arc. Wielgus - do ostatniej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
berkowaty Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po 12.05.07, 22:08 Boje sie, ze bedzie to straszne przezycie. Moim zdaniem najglupsze co mozna zrobic, to puscic to wszystko wolno... bez sadu, bez mozliwosci weryfikacji, bez niczego... ot niech sie dzieje! Boguslaw Nizienski szukajacy ubekow Prokurator, prof. Leon Kieres, Sedzia... pamietacie jeszcze ich potyczki? Warto przypomniec sobie, bo to chociaz sie o sad opieralo Teraz wystarczy splunac, zeby IPN garowal po nocy... Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: berkowaty 12.05.07, 23:02 berkowaty napisał: > Boje sie, ze bedzie to straszne przezycie. Moim zdaniem najglupsze co mozna > zrobic, to puscic to wszystko wolno... bez sadu, bez mozliwosci weryfikacji, be > z > niczego... ot niech sie dzieje! > > Boguslaw Nizienski szukajacy ubekow Prokurator, prof. Leon Kieres, Sedzia... > pamietacie jeszcze ich potyczki? Warto przypomniec sobie, bo to chociaz sie o > sad opieralo > > Teraz wystarczy splunac, zeby IPN garowal po nocy... > > Bartek IPN za Kieresa to byla menazeria a nie prawdziwy IPN. To byl IPN a la PRL-bis calkowicie na uslugach ukladu okraglwgo stolu! Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus Jak patrzę na fotkę tego skazańca w rządzie to mni 12.05.07, 22:20 e mdli. Bandycki rząd, bandyckie ustawy, mordercze instynkty i rządza władzy nad społeczeństwem. Marzy im się powtórzenie Berezy Kartuskiej, chcą trzymać nas, Polaków za twarz, zaprowadzić tyranię a'la łukaszenkowszczyzna. Trybunał na szczęście pokazał im gdzie jest ich miejsce! Są jeszcze jak widać godni Polacy, tacy jak sędziowie. Dziekujemy Wam za demokratyczny wyrok i za spokojny sen. Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: Jak patrzę na fotkę tego skazańca w rządzie t 12.05.07, 22:25 Według Leppera, jeśli archiwa nie zostaną otworzone, to wciąż będą służyć do walki politycznej. "Jeśli nie, to co raz będziemy grać teczkami" - mówił Lepper. Nie wierze....własnym oczom :O Czyli znowu chce coś wydębić od Kaczorów? przyznaje się bez bicia w manipulacjach teczkami! Niesamowite! Odpowiedz Link Zgłoś
mis22 łukaszenkowszczyzna w IV RP czyli II PRL 13.05.07, 01:15 demokratus napisała: > Jak patrzę na fotkę tego skazańca w rządzie to mnie mdli. > Bandycki rząd, bandyckie ustawy, mordercze instynkty i rządza władzy > nad społeczeństwem. Marzy im się powtórzenie Berezy Kartuskiej, chcą trzymać > nas, Polaków za twarz, zaprowadzić tyranię a'la łukaszenkowszczyzna. Trybunał > na szczęście pokazał im gdzie jest ich miejsce! To co piszesz to prawda z jednym wyjątkiem. Trybunał zrobił krok do przodu racjonalnie oceniając ustawę lustracyjną i wskazując na bezprawie w niej zawarte - łamanie Konstytucji i podstawowych praw człowieka. Ale to bezprawie to nie tylko rząd i Sejm. Czytając dyskusję w GW widać ilu jest zwolenników lustracji. Gdyby Kaczyńscy otworzyli obóz koncentracyjny to ochotników na strażników w tym obozie byłoby znacznie więcej niż etatów. Problem jest, że domokracji i praworządności nie zbuduje się w Polsce w 20 lat. Narazie wydaje się, że więcej ludzi chce II PRL niż demokratycznego praworządnego państwa. Coraz więcej Polaków popiera prawo. Ale PiS i Kaczyńscy demoagogicznie robią z prawa parodię. Odpowiedz Link Zgłoś
frede Re: Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po 12.05.07, 22:33 Po roku buszowania przez PISuary w IPN są jeszcze jakieś tajemnice? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.79 Re: Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po 12.05.07, 22:35 ja też nie moge w to uwierzyć że się z nim zgadzam :))) udało się Jędrusiowi chociaż raz coś mądrego rzec Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć pols.. 12.05.07, 22:44 Archiwum IPN-u zalac bunkrowym, twardym betonem i rzucic do oceanu Odpowiedz Link Zgłoś
kitikitik Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć pols.. 12.05.07, 22:45 To jedyne rozwiązanie. Otworzyć bez żadnych ograniczeń. Każde ograniczenie, to sposób na kombinowanie. Niech będzie piekło. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po 12.05.07, 22:59 Otwarcia archiwow IPN napewno nie bedzie.Taki fakt wytracilby politykom bron z reki.Kogo pozniej straszyliby teczkami?Dziwie sie tym,ktorzy boja sie teczek.Takie wylaczenie z zycia publicznego jest straszakiem tylko dla politykow.Co nas zwyklych ludzi to obchodzi? Sejm,rzad i tym podobne zbiorowiska ludzi zyja zgodnie z prawem Parkinsona.Dla tych,ktorzy tego nie wiedza przypominam,ze ten pan powiedzial iz w instytucji liczacej ponad 1000 pracownikow jest tyle spraw wewnetrznych,ze nie musza sie kontaktowac ze swiatem zewnetrznym,zajecia wystarczy dla wszystkich. Ludzie!!! badzcie madrzejsi,przestancie sie interesowac politykami.Oni zyja na innej planecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po 12.05.07, 23:07 kitikitik napisała: > To jedyne rozwiązanie. Otworzyć bez żadnych ograniczeń. Każde ograniczenie, to > sposób na kombinowanie. Niech będzie piekło. Właśnie tego PiS się boi... Dziwnym trafem wypływały akta członków wszystkich partii politycznych prócz koalicji. No, chyba że mieli czas na ich likwidację. Odpowiedz Link Zgłoś
antyle25 Otworzmy + wskazmy kto byl UB/SB 13.05.07, 00:21 to prawda, czas otworzyc by odkazic calosc, po burzy przyjdzie Slonce. Odpowiedz Link Zgłoś
kochajacyinaczej Jadra mnie swędzą... odnieśliśmy tryumf!!! 12.05.07, 22:54 Kocham ten Trybunał Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Nie bedzie zadnego piekla ! 12.05.07, 23:06 Po otwarciu sensacje szybko sie zakoncza. Odpowiedz Link Zgłoś
januszz4 Otworzyć albo spalić 12.05.07, 23:38 No wreszcie zgadzam się z lepperem, chociaz Rokita to samo mówił dużo wcześniej. Nie ma innego wyjścia, to znaczy jest - spalenie wszystkich teczek, ale na to chyba nikt sie nie zgodzi. I nie ma co gadac głupot o utajnieniu informacji osobistych, bo kto to ma niby zrobić i jak (wykreslać czrnym tuszem w każdej teczce dane o kochankach czy zboczeniach?). Paranoja. Trudno, jak ujawniać, to wszystko, bez manipulowania. Chociaz ja byłbym za puszczeniem z dymem tej puszki Pandory i ogłoszenie abolicji lustracyjnej. Wtedy nawet jak by ktoś chciał kogos szantażować teczkami, nic by nie zyskał, bo informacje w nich zawarte uznane by zostały jako niebyłe i nieważne. Odpowiedz Link Zgłoś
antoniw2 Dlaczego nie Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po 12.05.07, 23:39 Najpierw zlustrowac Trybunal!!! MOSKWA (chwilowo) ZWYCIEZYLA. zlustrowac JEJ TRYBUNÓW! WROGÓW NASZEJ WOLNOŚCI ======= CZYTAJ: swkatowice.mojeforum.net Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Bredzisz. Trybunał był lustrowany min. dwa razy. 12.05.07, 23:50 Nie licząc ostatniej haniebnej "nocy teczek". MOSKWA ZWYCIĘŻYŁA?! No cóż, paranoja lechujarków jak widać bywa mocno zarażliwa..;))) Odpowiedz Link Zgłoś
officer007 Byłem oficerem SB i jestem z tego dumny 12.05.07, 23:50 Pracowałem w wywiadzie. W polskim wywiadzie. Przed 1989. Wywiad służył Polsce i Polakom, ja także. Moje nazwisko jest na tzw. liście Wildsteina, moja teczka w IPN. Z teczki wynika, że nikogo nie skrzywdziłem. Od wielu lat żyję i pracuję w cywilu, nieliczni moi znajomi i najbliższa rodzina orientuje się w faktach. Co jakiś czas kolejnej osobie o tym mówię (bez ujawniania tajemnic)i nic złego się nie dzieje. Spotykam się ze zrozumieniem a nawet z podziwem, bo wykonywałem najtrudniejszy zawód na świecie. Nie utrzymuję żadnych kontaktów z tamtego okresu, na temat rzeczywistości w Polsce i na świecie mam taką samą wiedzę, jak każdy. Oburza mnie każda podłość, afery i nieuczciwość tak samo, jak większość ludzi. Jednak wszystkim moralistom polecam zapoznanie się ze słynnym eksperymentem prof. Zimbardo, który zwykłych, przeciętnych studentów pewnej amerykańskiej uczelni podzielił na 2 grupy: strażników i więźniów, a następnie zamknął w sztucznym więzieniu na 2 tygodnie. Po 6 dniach eksperyment przerwał w obawie o jego fatalne skutki dla psychiki ochotników: ZARóWNO STRAżNICY, JAK TEż WIęźNIOWIE ZNAKOMICIE WCZULI SIę W SWOJE ROLE. Wnioski są oczywiste. Jak ktoś ma 25 lat, albo mniej - to nie nigdy nie stanął (i może będzie miał szczęście, że nie stanie) przed takimi wyborami, przed jakimi myśmy musieli stawać. Wielu z nas popełniało błędy, ale każdy człowiek ma prawo do błędów. W tradycji Kościoła Katolickiego od dawna istnieje instytucja SPOWIEDZI wraz z jej tajemnicą. Jest też mądra modlitwa "Ojcze nasz". Powrócę do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Byłem oficerem SB i jestem z tego dumny 13.05.07, 01:53 Każde państwo musi mieć wywiad. Nawet państwo Watykan go ma. I długowieczną praktykę dyplomatyczną. Nie musi mieć dywizji, by rządzić. Kaczorki jak kaczorki na swych ptasich móżdżkach nie rozumieją powiewu historii. Im tylko w głowie zemsta. Ale żeby zemścić się na Wałęsie nie trzeba otwierać całego arsenału atomowego. Pod względem polityki Kaczyńscy są wyjątkowymi miernotami. U jezuity nie dostaliby nawet trójki, a dominikanie pozwoliliby im zostać takimi jakimi są, czyli... są takimi jakimi są. Jak ktoś chce był głupi to niech sobie będzie. Watykan posiada archiwa, które dopiero po wiekach się otwiera. Polak jak to zwykle w gorącej wodzie kąpany. Gdybym był taki szybki Bil, to już bym nie pisał tego postu. A były momenty, że miałem ochotę wyrżnąć w pysk zarówno Araba jak i Zyda. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l po ujawnieniu teczek zniknie cała prawica ;))) 13.05.07, 00:03 i polowa towarzyszy z LSD Wodzu Endrju , prowadź na Belweder. Tyś ostatnim sprawiedliwym i zbudujesz nam 5 RP Odpowiedz Link Zgłoś
frakcja-alternatywna interesting article Alert !!!! 13.05.07, 00:09 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=95&ShowArticleId=43987 Odpowiedz Link Zgłoś
ja-krawcowa Czy_Mularczyk kłamie, gdy mówi, że TK nie powinien 13.05.07, 00:18 wyłączyć sędziów? ZGODNIE Z ART. 26 UST. 1 i 2 USTAWY O TRYBUNALE KONSTYTUCYJNYM: 1. Sędzia Trybunału podlega wyłączeniu od udziału w rozstrzyganiu w sprawach, w których: 1) wydał lub uczestniczył w wydaniu zakwestionowanego aktu normatywnego, wyroku, decyzji administracyjnej albo innego rozstrzygnięcia, 2) był przedstawicielem, pełnomocnikiem, radcą prawnym lub doradcą jednego z uczestników postępowania, 3) zachodzą inne przyczyny uzasadniające wyłączenie sędziego, określone w art. 48 kodeksu postępowania cywilnego. 2. Sędziego Trybunału wyłącza się od udziału w postępowaniu na jego żądanie lub na żądanie uczestnika postępowania albo z u r z ę d u, jeżeli zostanie u p r a w d o p o d o b n i o n e istnienie okoliczności, nie wymienionych w ust. 1, mogących wywołać wątpliwość co do jego bezstronności. Czy słowa Posła na Sejm Rzeczypospolitej, który jest współautorem ustawy dotyczącej współpracy z służbami PRL, o wątpliwościach co do faktu współpracy dwóch Sędziów TK z tymi służbami, nie jest dostatecznym uprawdopodobnieniem okoliczności mogących wywołać wątpliwości co do bezstronności sędziego (ust. 2)? Przecież “uprawdopodobnienie” to dużo mniej niż “dowód”. Ponadto, do wyłączenia nie jest potrzebny wniosek pana Mularczyka, może ono nastąpić z urzędu, jeżeli TK poweźmie takie wątpliwości (ust. 2). Skoro pan Mularczyk wywołał wątpliwości Trybunału Konstytucyjnego co do bezstronności sędziów, to TK ich z urzędu wyłączył. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne sluchaj honoris SOrbona !!!! 13.05.07, 00:22 ty juz w piekle jestes, masz morde solare na tym zdjeciu jak Mefostoteles!!!!!! Nie rznij hipokryty, bo dobrze wiesz, ze po otwarciu 100% archiwow IPNu jestes skonczony, ale juz wtedy na Amen w pacierzu, wiec nie zgrywaj przyglupa, bo i bez tego nim jestes cwoku Lepciu Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: sluchaj honoris SOrbona !!!! 13.05.07, 00:31 pies_na_prawizne napisał: > ty juz w piekle jestes, masz morde solare na tym zdjeciu jak Mefostoteles!!!!!! > Nie rznij hipokryty, bo dobrze wiesz, ze po otwarciu 100% archiwow IPNu jestes > skonczony, ale juz wtedy na Amen w pacierzu, wiec nie zgrywaj przyglupa, bo i > bez tego nim jestes cwoku Lepciu ----------------------- Mefistoteles mialo byc - za szybko pisze Odpowiedz Link Zgłoś
blandyn44 Re: Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po 13.05.07, 01:24 pukury napisał: > z prawdziwym zdumieniem zauważyłem że popieram p.Leppera ! . nie wiem jakie > przyświecają mu cele - ale muszę powiedzieć że to ma sens ! że za kilka lat lat to samo czeka innych ".........:" Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć pols.. 13.05.07, 01:25 Endrju!!! Tym razem masz rację!!! Otworzyć teczki. Pokazać całą prawdę i tylko prawdę. Tylko jaką prawdę? Tę zebraną przez SB? No to dowiemy się co do niektórych orientacjach seksualnych poważnych polityków. Przy okazji któremuś z kardynałów przyłożą. A dlaczego by nie? Niech wreszcie będzie jawnost!!! Pust wsiegda budiet słonce, pust wsiegda budut kartofle. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkstein Re: Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po 13.05.07, 01:35 Mam nadzieje, ze o kapusiach z SO nie bedzie tam zbyt duzo ... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Lepper ma absolutną racje - otworzyć archiwa IPN ! 13.05.07, 03:07 Lepper ma absolutną racje - nadszedl czas aby otworzyć WSZYSTKIE archiwa IPN ! Spraw osobistych, seksualnych niedyskrecji itp itd nie nalezy ujawniac bo tych spraw spoleczenstwo nie musi znac i te sprawy bezpieczenstwu spoleczenstwa nie zagrazaly. Chyba, ze byly jakies sprawy kryminalne, wtedy nalezy normalnie nalezy zalozyc sprawe sądową. Natomiast bardzo waznym jest aby spleczenstwo poznalo CALA prawde o wspolpracy ludzi z bezpieka. Publiczne osoby czy nie publiczne osoby, trzeba to wszystko ujawnic. Inaczej ta sprawa bedzie sie ciagnac w nieskonczonosc. Bo dzisiejsza prywatna osoba moze sie jutro stac osoba publiczna, wiec jesli nie ujawni sie danej sprawy dzisiaj bedzie trzeba ujawniac ja jutro. A tak to sprawa zostanie zalatwiona raz na zawsze. A wiec, czas otworzyc drzwi IPNu na osciez. I poznamy prawde a prawda nas wyswobodzi. Wyswobodzi nas od szalbierzy ktorzy dalej probuja nami manipulowac, ktorzy sie ustanowili nad spoleczenstwem jako bohaterowie, przewodnicy i autorytety moralne. I runą pomniki oj runą. Ten pomnik w Tallininie zostal tylko przeniesiony, nasze pomniki RUNĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po 13.05.07, 03:40 Rozliczac ludzi mozna do konca swiata! A,jesli Busz i spolka zostana uznani za zbrodniarzy przeciwko ludzkosci tzn.ze Kaczory beda sadzone za zazyle stosunki z bylym kowbojskim prezydentem?.... Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Lepper: Otworzyć archiwa IPN i raz przeżyć po 13.05.07, 04:02 blue911 napisał: > Rozliczac ludzi mozna do konca swiata! > A,jesli Busz i spolka zostana uznani za zbrodniarzy przeciwko ludzkosci tzn.ze > Kaczory beda sadzone za zazyle stosunki z bylym kowbojskim prezydentem?.... A przy ostanim rozwoju wydarzen taka opcja wcale nie jest niemozliwa! (jesli ktos sledzi uwaznie wydarzenia na swiecie i w samych Stanach - to dowiedzialby sie,ze tu jest b.duzo ludzi skrzywdzonych w ostatnich 7 latach. Chyba malo sie tym rodacy nad Wisla interesujecie? albo Wam Igrzyska Lustracyjne przeslaniaja widok? Karmic sie republikanska propaganda to nie wszystko. Nie opluwam republikanow,bo i wsrod nich sa porzadni ludzie,ale oni nie sa dopuszczani do glosu przez obecna oszalala klike zadnej krwi i niebotycznych korzysci finansowych. Tak wielkich,ze az niesmacznie o tym czytac.). Odpowiedz Link Zgłoś