Dodaj do ulubionych

Lekarze: no to strajk

19.05.07, 07:23
Pieniędzy nie ma i w najbliższym czasie (a pewnie i w dalszym również) nie
będzie. A jak wiadomo, z próżnego i Salomon nie naleje.

Z drugiej strony, trudno się dziwić lekarzom, że nie godza się pracować za
pieniądze niższe niż kierowca prezesa w NFOZ.

A może by tak podjąć męską decyzję i rozpędzić na cztery wiatry cały ten NFOZ,
(niczym go nie zastępując!)? Przecież wystarczy ministerstwo zdrowia plus
odpowiednie komórki w urzędach wojewódzkich, co i tak istnieje i doskonale
mogłoby pełnić także i wszystkie obowiązki tej całej urzędniczej czapy (NFOZ).

Wtedy, przypuszczam, starczyłoby na podwyżki dla lekarzy, a ci ostatni na
pewno poczekaliby ze strajkiem, gdyby widzieli, że w kwestii pdwyżek
(znaczących!) coś się naprawdę dzieje.
Obserwuj wątek
    • 123zly kto widział biednego lekarza ????? 19.05.07, 07:29
      a nie lepiej sprywatyzować całą służbę zdrowia ???
      • koloratura1 Re: kto widział biednego lekarza ????? 19.05.07, 07:35
        Ja widziałam. Ale to lekarz z powołanie, więc pewnie idiota...

A co do prywatyzacji - wiem, że nie chciałabym takiej prywatnej służby zdrowia
        jak w Stanach. Za dużo u nas ludzi naprawdę biednych.
      • kolargolo kto widzial trzezwego posla Samoobrony? 19.05.07, 09:46
        co to ma do rzeczy? lekarze zarabiaja za malo bo rzad woli dawac pieniadze na
        panstwowe molochy, na PKP, na KRUS i ulgi podatkowe dla rolnikow, dotacje dla
        producentow jablek i na tysiace innych celow. pieniadze na to pochodza z
        kieszeni lekarzy i mam nadzieje ze sie to juz skonczy.
        • amanasunta Re: kto widzial trzezwego posla Samoobrony? 19.05.07, 11:17
          kolargolo napisał:

> co to ma do rzeczy? lekarze zarabiaja za malo bo rzad woli dawac pieniadze na
          > panstwowe molochy, na PKP, na KRUS i ulgi podatkowe dla rolnikow, dotacje dla
          > producentow jablek i na tysiace innych celow. pieniadze na to pochodza z
          > kieszeni lekarzy i mam nadzieje ze sie to juz skonczy.
          Kieszeń lekarzy nie płaci podatków.Jeszcze nie wymyślono podatków od łapówek.
          • kolargolo Re: kto widzial trzezwego posla Samoobrony? 19.05.07, 11:21
            lekarze placa podatki, ale zarabiaja mniej niz inni. a jesli chodzi o lapowki
            to ci co biora chyba wydaja te pieniadze czyli placa VAT. A wplywy z VAT-u ten
            j..any socjalistyczny rzad przeznacza na dotacje, ulgi i wczesniejsze emerytury.
      • sss61 Re: kto widział biednego lekarza ????? 20.05.07, 13:52
        tak , sprywatyzowac ! zydzi wykupia i Polacy zostana bez jakiejkolwiek opieki
        medycznej!
    • jola_z_dyvvit Re: Lekarze: no to strajk 19.05.07, 10:10
      powinien być koszyk świadczeń gwarantowanych (natomiast osoby które są po 65 u nich nic nie powinno się zmieniać) w którym zawarte były by podstawowe świadczenia. Na resztę powinno wprowadzić się dobrowolne ubezpieczenia (myślę że firmy ubezpieczeniowe przedstawiły by taką ofertę szybko) i albo by się człowiek ubezpieczał i sam wybierał zakres ubezpieczenia albo by później płacił za konkretne rzeczy.
      W takim przypadku idąc do lekarza człowiek mógłby wymagać tego by być traktowany indywidualnie, a nie jak jeden z rzeszy chorych.
      • mindflayer Re: Lekarze: no to strajk 19.05.07, 12:24
        Ubezpieczenia prywatne mają to do siebie, że uwzględniają stopień ryzyka
        ubezpieczenia, podobnie jak na życie lub dożycie. Wielu krzykaczy nie będzie
        stać na doubezpieczenie siebie i rodziny.
        Koszyk świadczeń gwarantowanych obejmie 30% usług medycznych, bo na więcej nie
        będzie pieniędzy i zobaczycie, że król jest goły, brzydki i chory.

Tu nie ma mowy o programie naprawczym, z każdym rokiem coraz lepiej widać, że
        to wszystko pójdzie w ...., nie wiemy tylko jak wielka będzie katastrofa.
    • rokets_w Lekarze: no to strajk 19.05.07, 10:42
      Lekarze "no to strajk" A ja sie pytam co lekarze robią? Jak leczą? Medykamenty
      wypisują na chybil trafil (tak jak w totku) Nie znają jakie skladniki maja leki
      i nie wiedza jakie leki mozna podawac jednoczesnie a wiem ze mnóstwo leków
      podanych jednoczesnie jest zabójcze. Niedouczonych lekarzy jest ponad 90% i oni
      chca leczyc?Pracuje w szpitalu a w tym czasie przyjmuje prywatnie w gabinecie
      szpitallnym. Podatki placa tak smieszne a za wizyte biora co najmniej 100 zl. I
      oni jeszcze beszczelnie chca strajkowac? Kto widzial lekarza biedneg? Kto
      widzial lekarza na zasilku? Kto widzial lekarza w opice spolacznaj czy na
      obiedzie w opiece? Wprowadzic nalezalo by ustawe, ze lekarzowi placi sie za
      postep w leczniu, za to ze pacjent zdrowieje a nie za to ze pacjent
      przychodzi.Nie placmy lekarzowi ze siedzi i czeka na pacjenta. Czy ktos widzial
      na zachodzie by personel medyczny szwedal sie po szpitalu bez celu? Tam prawie
      nie widac personelu, a moze jak bylem w szitalu na zachodzie personel byl w
      czapkach niewidkach? A moze tam personelu wogóle nie ma ? A pacjenci sami sie
      lecza sprzataja, operują i wszelkie czynnosci sami wykonuja za personel?
      Wejdzcie do jakiego kolwiek szitala w szedzie szweda sie personel albi siedzi i
      nic nie robi a kasę biora. Dlaczego robotnik na jakim kolwiek stanwisku nie ma
      placone za siedzenie? Nie dosc, że maja po 5 zl za godzine ciezkiej pracy to
      jeszcze w jakich warunkach pracują. Wezmy chociaż pracowników budowlanych o
      nich nic sie nie mówi. A jaką ciezką prace wykonują. By taki dom postawic ile
      musza wlasnymi rekoma ton przerzycic, a w jakich warunkach pracuja? czy to
      deszcz czy upal czy mróz musza pracowac bo im nikt nie zaplaci ze schowali sie
      do barakowozy przed deszczem, nikt nie zaplaci bo mróz. Wiec o czum tu mówimy?
      O bogatych lekarzach. A czy ktos widzial lekarza zchorowanego na emeryturce czy
      rencie z 700 zl na miesiac. Popatrzcie ilu budowlanców jest na rentach czy na
      emeryturach kalekami, zchorowanych ledwo naoani przebieracjacymi. I lekarze
      maja czelnosc strajkowac? Nich wezma sie za uczciwa prace i zaczna sie douczac
      i leczyc chorych.Dam przyklad z mojej ulicy-sasiadka mieszka na przeciw osiedla
      lekarzy jest juz na emeryturze i calymi dniami siedzi na balkonie albo w oknie
      i widzi gabinet lekarski.po poludniu dzien w dzien przez 20 dni w miesiacu
      przyjmuje po 10 pacjentów dziennie za kazda wizytke bierze 100zl to w sumie w
      skali miesiaca daje 20 000 zl a placi 270 zl podatku. czy to nie kpina w bialy
      dzien. Pozdrawiam wszystkich a szczególnie chorych by mieli jak najwiecej
      zdrowia by módz chorowac i jak najmniejszy kontakt z lekarzami konowalami.
      • slav_ Re: Lekarze: no to strajk 19.05.07, 11:03
        Gdy czytam takie posty to zawsze się zastanawiam czy to serio czy prowokacja ?
        Jednak zaangazowanie piszącego wygląda na autentyczne a to znaczy że tak myśli.

I to jest PRZERAŻAJĄCE

A takich postów jest dużo.
        Biedna Polska...
      • kolargolo nagroda 19.05.07, 11:31
        pierwsza nagroda za belkot tygodnia. gratuluje.
      • lukipuki55 Re: Lekarze: no to strajk 19.05.07, 19:38
        rokets_w napisał:

> Lekarze "no to strajk" A ja sie pytam co lekarze robią? Jak leczą?
        Medykamenty
        >
        > wypisują na chybil trafil (tak jak w totku) Nie znają jakie skladniki maja
        leki
        >
        > i nie wiedza jakie leki mozna podawac jednoczesnie a wiem ze mnóstwo leków
        > podanych jednoczesnie jest zabójcze. Niedouczonych lekarzy jest ponad 90% i
        oni
        >
        > chca leczyc?Pracuje w szpitalu a w tym czasie przyjmuje prywatnie w gabinecie
        > szpitallnym. Podatki placa tak smieszne a za wizyte biora co najmniej 100 zl.
        I
        >
        > oni jeszcze beszczelnie chca strajkowac? Kto widzial lekarza biedneg? Kto
        > widzial lekarza na zasilku? Kto widzial lekarza w opice spolacznaj czy na
        > obiedzie w opiece? Wprowadzic nalezalo by ustawe, ze lekarzowi placi sie za
        > postep w leczniu, za to ze pacjent zdrowieje a nie za to ze pacjent
        > przychodzi.Nie placmy lekarzowi ze siedzi i czeka na pacjenta. Czy ktos
        widzial
        >
        > na zachodzie by personel medyczny szwedal sie po szpitalu bez celu? Tam
        prawie
        > nie widac personelu, a moze jak bylem w szitalu na zachodzie personel byl w
        > czapkach niewidkach? A moze tam personelu wogóle nie ma ? A pacjenci sami sie
        > lecza sprzataja, operują i wszelkie czynnosci sami wykonuja za personel?
        > Wejdzcie do jakiego kolwiek szitala w szedzie szweda sie personel albi siedzi
        i
        >
        > nic nie robi a kasę biora. Dlaczego robotnik na jakim kolwiek stanwisku nie
        ma
        > placone za siedzenie? Nie dosc, że maja po 5 zl za godzine ciezkiej pracy to
        > jeszcze w jakich warunkach pracują. Wezmy chociaż pracowników budowlanych o
        > nich nic sie nie mówi. A jaką ciezką prace wykonują. By taki dom postawic ile
        > musza wlasnymi rekoma ton przerzycic, a w jakich warunkach pracuja? czy to
        > deszcz czy upal czy mróz musza pracowac bo im nikt nie zaplaci ze schowali
        sie
        > do barakowozy przed deszczem, nikt nie zaplaci bo mróz. Wiec o czum tu
        mówimy?
        > O bogatych lekarzach. A czy ktos widzial lekarza zchorowanego na emeryturce
        czy
        >
        > rencie z 700 zl na miesiac. Popatrzcie ilu budowlanców jest na rentach czy na
        > emeryturach kalekami, zchorowanych ledwo naoani przebieracjacymi. I lekarze
        > maja czelnosc strajkowac? Nich wezma sie za uczciwa prace i zaczna sie
        douczac
        > i leczyc chorych.Dam przyklad z mojej ulicy-sasiadka mieszka na przeciw
        osiedla
        >
        > lekarzy jest juz na emeryturze i calymi dniami siedzi na balkonie albo w oknie
        > i widzi gabinet lekarski.po poludniu dzien w dzien przez 20 dni w miesiacu
        > przyjmuje po 10 pacjentów dziennie za kazda wizytke bierze 100zl to w sumie w
        > skali miesiaca daje 20 000 zl a placi 270 zl podatku. czy to nie kpina w
        bialy
        > dzien. Pozdrawiam wszystkich a szczególnie chorych by mieli jak najwiecej
        > zdrowia by módz chorowac i jak najmniejszy kontakt z lekarzami konowalami.

W tym co opisales jest duzo prawdy.
        Poznalem dobrze lekarzy.
        Tylko nie mozna uogolniac, bo sa wsrod nich profesjonalisci.
        • ir9 Re: Lekarze: no to strajk 20.05.07, 07:31
          lukipuki55 napisała:

> rokets_w napisał:
          >
          > > Lekarze "no to strajk" A ja sie pytam co lekarze robią? Jak leczą?
          > Medykamenty
          > >
          > > wypisują na chybil trafil (tak jak w totku)
          ....

kolego wiesz co? ,moze po prostu nie pisz wiecej bo sie osmieszasz.... a jak np.
          wpadniesz pod auto i bediesz musial bzc operowany to najlepiej poradz sobie sam.

przy tak durnych pacjentach trzeba zadac o wiele wyzszych podwyzek
      • kzet69 Re: Lekarze: no to strajk 20.05.07, 08:04
        żal mi cię biedny "rocketsie" naprawdę strasznym musi byc życie gdy ktoś tak
        jak ty ma tak malutki rozumek
      • bardu Re: Lekarze: no to strajk 22.05.07, 11:18
        rokets_w - czy jesteś pewien, że leczyłeś się u lekarzy? A Twoje
        stwierdzenie: "...Niedouczonych lekarzy jest ponad 90%..." to już żenada. Idź
        chłopie do szkoły, skończ podstawówkę, a może nawet gimnazjum - może wtedy
        nabędziesz jakiejś wiedzy. I może wtedy rozjaśni Ci się w głowie i zrozumiesz,
        że to co tu wypisujesz to po prostu jeden wielki bełkot.
    • amanasunta Czy sie leży czy sie stoi kaczor płaci bo sie boi. 19.05.07, 11:14
      Nie dacie po 5000 zł absolwentom AM to wyjadą do Anglii.Nie dacie min 7500zł
      lekarzowi z 1 rocznym stażem to j.w.
      Na koszt polskiego podatnika kształci sie jeden z drugą, a potem jak nie dacie
      kasy to ...wypad.
      Ok tylko zwróc kasior za studia...tyle ile byś musiał zapłacić za nie w
      ...USA.Do tego narzut w wysokości 100%,za łobuzerstwo. Dlaczego jak w USA?Bo tam
      najdrozej.W końcu Polska to sojusznik USA.Jak lekarze do Europy chcą wyrównać to
      rząd Polski moze równać do USA.
      • kolargolo Re: Czy sie leży czy sie stoi kaczor płaci bo sie 19.05.07, 11:34
        na razie rzad Polski rowna do ZSRR, a jesli chodzi o oddawanie kasy za studia
        to proponuje wprowadzic ustawe, ktora bedzie nakazywac prace w wyuczonym
        zawodzie przez 25 lat po studiach. Niedlugo juz nie bedzie TK wiec niewazne ze
        to niezgodne z Konstytucja.
        • koloratura1 Nie bądź takim pesymistą! 19.05.07, 12:52
          kolargolo napisał:

> na razie rzad Polski rowna do ZSRR, a jesli chodzi o oddawanie kasy za studia
          > to proponuje wprowadzic ustawe, ktora bedzie nakazywac prace w wyuczonym
          > zawodzie przez 25 lat po studiach. Niedlugo juz nie bedzie TK wiec niewazne ze
          > to niezgodne z Konstytucja.

Żeby zlikwidować TK trzeba dokonać zmiany w Konstytucji.
          A do tego to głosów PiSu za mało, nawet z przystawkami.
        • lukipuki55 Re: Czy sie leży czy sie stoi kaczor płaci bo sie 19.05.07, 19:16
          Kolagoro !
          Pewnie jestes lekarzem i to co piszesz rozumie.
          Ale musze Ci cos powiedziec :
          Wiekszosc polskich lekarzy, to zwykli "znachorzy", a nie specjalisci.
          Poznalem bardzo dobrze tych "znachorow", w trakcie rozpoznania choroby.

Zgadnij kto rozpoznal chorobe ?
          • connie1 Re: Czy sie leży czy sie stoi kaczor płaci bo sie 19.05.07, 19:22
            Zapewne weterynarz????
            • lukipuki55 Re: Czy sie leży czy sie stoi kaczor płaci bo sie 19.05.07, 19:31
              connie1 napisała:

> Zapewne weterynarz????

Nie weterynarz !
              Osoba nie bedaca lekarzem, ale interesujaca sie medycyna w przeciwienstwie
              do lekarzy.

• connie1 Re: Czy sie leży czy sie stoi kaczor płaci bo sie 19.05.07, 19:58
                proponuje zeby osoba interesująca sie medycyna przeprowadzila operacje kardio
                lub neurochirurgiczną , albo prosciej zdiagnozowala przed owa operacja , a
                potem przeprowadziła przez okres okolooperacyjny
                • lukipuki55 Re: Czy sie leży czy sie stoi kaczor płaci bo sie 19.05.07, 20:06
                  connie1 napisała:

> proponuje zeby osoba interesująca sie medycyna przeprowadzila operacje kardio
                  > lub neurochirurgiczną , albo prosciej zdiagnozowala przed owa operacja , a
                  > potem przeprowadziła przez okres okolooperacyjny

Ja wypowiadam sie o lekarzach ogolnie dostepnych dla pacjenta, a nie
                  o profesjonalistach.
                  Ci powinni zarabiac powyzej 20.000 zl., oni ratuja zycie czlowieka.
                  • connie1 Re: Czy sie leży czy sie stoi kaczor płaci bo sie 19.05.07, 20:09
                    Rozumiem ,ze wg. Ciebie kardiochirurg to jakieś niedostępne dobro? A wiesz,ze
                    zanim trafia sie na stół , ogolnie dostępny lekarz robi pierwszy krok-
                    diagnozuje.I często -rozpoznajac daje ta przepustkę do ratowania.
                    • lukipuki55 Re: Czy sie leży czy sie stoi kaczor płaci bo sie 19.05.07, 20:33
                      connie1 napisała:

> Rozumiem ,ze wg. Ciebie kardiochirurg to jakieś niedostępne dobro? A wiesz,ze
                      > zanim trafia sie na stół , ogolnie dostępny lekarz robi pierwszy krok-
                      > diagnozuje.I często -rozpoznajac daje ta przepustkę do ratowania.

Tu sie nie zgadzamy !
                      Kardiochirurg nie jest niedostepnym dobrem, a tylko lekarzem o danej
                      specjalizacji.
                      Najczesciej pacjenci trafiaja w ziemie, zanim zostana prawidlowo
                      zdiagnozowani !!!!!
                      • connie1 Re: Czy sie leży czy sie stoi kaczor płaci bo sie 19.05.07, 20:36
                        Ciekawe skąd się wzięło 25.000 tys ludzi zoperowanych przez okres 25 lat
                        istnienia pewnej znanej jednostki w Polsce? Z łapanki? Z cmentarza?
                        • lukipuki55 Re: Czy sie leży czy sie stoi kaczor płaci bo sie 19.05.07, 21:03
                          connie1 napisała:

> Ciekawe skąd się wzięło 25.000 tys ludzi zoperowanych przez okres 25 lat
                          > istnienia pewnej znanej jednostki w Polsce? Z łapanki? Z cmentarza?

Ja o bialym, Ty o czarnym !
                          Dalej nie ma sensu mieszac w glowach innych.
                          • connie1 Re: Czy sie leży czy sie stoi kaczor płaci bo sie 19.05.07, 21:07
                            Dlaczego o czarnym? Tyle ludzi zostalo zoperowanych i to jest czarno na
                            białym ,ale fakt.latwo rzucac słowa bez pokrycia.
      • bardu Re: Czy sie leży czy sie stoi kaczor płaci bo sie 22.05.07, 11:45
        amanasunta napisała:
        > Nie dacie po 5000 zł absolwentom AM to wyjadą do Anglii.Nie dacie min 7500zł
        > lekarzowi z 1 rocznym stażem to j.w.
        > Na koszt polskiego podatnika kształci sie jeden z drugą, a potem jak nie dacie
        > kasy to ...wypad.
        > Ok tylko zwróc kasior za studia...
        To już było - za komuny. Rozumiem, że Ci za nią tęskno?
        A poza tym - co ze zwrotem kasy za naukę w kierunku hydraulika, budowlanca,
        kierowcy, górnika, hutnika itd. Też się kształcą na koszt podatnika.
    • bezportek Prole i chamy - leczta sie samy! 19.05.07, 16:02
      Nierobole, socjalmenele i ich lewackie partyjki przez lata blokowaly
      prywatyzacje sluzby zdrowia. Chcial miec proletariat leczenie za darmo, to ma.
      Chcial prol jeden z drugim, zeby go leczyc za darmo niech sie leczy sam. Wezmie
      chamstwo i wyzdycha, mala strata.
      • aron2004 Re: Prole i chamy - leczta sie samy! 19.05.07, 16:50
        lekarzy do wojska - jedyne wyjście
      • 440417mz Re: Prole i chamy - leczta sie samy! 19.05.07, 19:53
        Jesteś nie tylko bez portek,ale także bez mózgu nawet jeżeli piszesz to
        ironicznie.DoQrwy nędzy pracowałem 46 lat bez chorowania.Na emeryturze zdrowie
        zaczęło szwankować.Dr rodzinny wysłał mnie do specjalisty,do którego dostałem
        się po 3 miesiącach.Zpisywał mi leki które mogłem kupować bez recepty,bo
        przeczytałem trochę literatury medycznej na temat mojej choroby.Po takim 8
        miesięcznym leczeniu trafiłem do szpitala(2 operacje).Gdy poszedłem póżniej do
        tego specjalisty z wypisem,był zaskoczony:kto mnie skierował do szpitala?!!A
        skierowało mnie i zawiozło pogotowie,zwyczajni lekarze a nie specjaliści i nawet
        młodzi to jeszcze chyba nie tacy zrutynizowani,mający trochę zainteresowania
        pacjentem.A przez 8 miesięcy specjalista(?!)żartował z moim życiem za małe
        pieniądze,a według mnie wyłudzone do Qrwy nędzy!
    • lukipuki55 Lekarze: no to strajk 19.05.07, 19:23
      Podwyzka dla lekarzy, ktorzy wiedza co to leczenie !
      Wiekszosc lekarzy nie leczy, tylko promuje leki koncernow farmaceutycznych.
      Przepisuja leki, nie znajac choroby.
      Aby chorobe prawidlowo rozpoznac, nalezy zrobic proste badania.
      Lekarze unikaja badan jak ognia, zachowuja sie jak zwykli "znachorzy'.
      • kzet69 Re: Lekarze: no to strajk 20.05.07, 08:08
        Ciebie lukipuki też miżal z powodu małego i śpiącego rozumku
      • wladek1957 Re: Lekarze: no to strajk 20.05.07, 14:37
        co sie dziwisz jak bedzie cie lyczyl facet ktory odrobil 8 godzin w szpitalu 4
        po poludniu w prywatnej przychodni noc spedzil na dyzurze w pogotowiu i od rana
        jest znowu w szpitalu on nie widzi podzialki na cisnieniomierzu
    • sss61 goje-polacy nie potrzbuja opieki lekarskiej 20.05.07, 12:28
      polski majatek narodowy zostal rozkradziony przez polskich zydow finansowanych
      przez zydowski kapital miedzynarodowy : zgodnie z zydowskim planem! Polscy goje-
      niewolnicy do bydlecej niskoplatnej roboty nie zasluguja na zadna opieke
      lekarska : pieniadze wycisniete z polskiego narodu pojda na finasowanie Izraela
      i zydostwa miedzynarodowego . Polacy powinni pracowac na zydowskie procenty a
      potem zdechnac aby nie obciazac budzetu kontrolowanego przez zydow! Sluzba
      zdrowia w Polsce to obraz nedzy i rozpaczy : dzieki zlodzejstwu zydow! nie
      dziwcie sie , ze lekarze strajkuja! Polakow ma byc tylko 20 milionow : tylu
      niewolnikow wystarczy dla zydow sprawujacych wladze w Polsce !
      • b-a-lau Drodzy lekarze tego pana prosze nie leczyć 20.05.07, 18:26
        Drodzy lekarze tego pana prosze nie leczyć, bo to porazka edukacyjna lub ofiara
        pękniętego kondoma.Człowieku lekarz psychiatra jest za darmo proszę skorzystać
        a nie kompromitować "umęczony"naród Polski
        PS Jeżeli pan już od dawna się leczy to proszę zmienić lekarza inny będzie
        stanowczy w diagnostyce i w farmakologii.
    • sss61 Polakow nalezy wyniszczac a nie leczyc 20.05.07, 13:46
      niedofinansowywanie sluzby zdrowia to plan ; polskich niwolnikow trzeba tylko
      20 milionow. Bezrobociem , alkoholizmem , aplikowana nedza , aborcja ,
      zarobkowa emigracja nalezy Polakow wyniszczyc - zredukowac do 20 milionow .
      Tylu wystarczy do obsluzenia zydowskich elit ktore zawladnely i rozkradly caly
      polski majatek narodowy . Polacy to ma byc bydlo robocze : ich egzystencja ma
      sie ograniczyc do niewolniczej pracy i placeniu rachunkow ( elektrycznosc, gaz,
      woda , artykuly do zycia) zydowskim wlascicielom bankow , nieruchomosci ,
      fabryk itp . Polak jako czlowiek nie liczy sie ; potrzebny jest tylko do pracy
      i placenia zydowskiej lichwy . Nedza polskiej sluzby zdrowia to symptom tej
      polityki .
      • b-a-lau Re: Demencium starcze tez się leczy 20.05.07, 18:32
        Poprzednie wypowiedzi były mniej lub bardziej rozsądne. Ale taki przykurcz
        psychiczny, który swoje chore wywody na forum prezentuje to porażka
        intelektualna. Forum dla wypierdków życiowych i kalek umysłowych(nie chcę
        obrażać osób niepełnosprawnych intelektualnie) znajduje się na stronach naszego
        dziennika nop-u itp.
        Pozdrawiam pana bo nie można się złościć na kogoś kto tak pisze
      • koloratura1 Re: Polakow nalezy wyniszczac a nie leczyc 22.05.07, 08:03
        Zwłaszcza niektórych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka