jankowski1960 25.05.07, 07:15 cui bono ta cala nagonka na niemieckich rzeznikow i niemieckie firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toja3003 Polacy pracujący za granicą! Z 25.05.07, 12:04 Polacy pracujący za granicą! Zapraszamy z powrotem do nas do kraju, do naszych polskich kopalni, stoczni, fabryk. Znajdziecie tu pełne bezpieczeństwo na stanowiskach pracy, zgodnie z wszelkimi wymogami BHP, PIP i statystycznie mniejsze ryzyko narażeń zawodowych niż za granicą. Polski tułaczu za chlebem, chłopie, robotniku czy inteligencie pracujący! W Polsce czekają także na was miejsca pracy w pokątnych szwalniach obsługiwanych dziś przez Ukraińców czy na polach i budowach gdzie też głównie pracują cudzoziemcy. Na pewno i w tym przypadku warunki pracy są lepsze niż za granicą. W końcu media są pełne doniesień o włoskich „obozach” pracy, o złych warunkach pracy w Niemczech, o antypolskiej propagandzie we Francji czy Holandii albo o pobiciach Polaków na Wyspach Brytyjskich. Tymczasem nie spotykam takich informacji odnośnie warunków pracy w Polsce a więc na pewno u nas musi być lepiej! Wracajcie! Nie dajcie się zwodzić krajowym naganiaczom i nie wierzcie tym rodakom, którzy wysługują się obcym mocodawcom. W Polsce czekają na was miejsca spokojnej i bezpiecznej pracy, np. w supermarketach, służbie zdrowia, przemyśle ciężkim i lekkim. Nie dajcie omamić się tanim blichtrem zachodu! Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Polacy pracujący za granicą! Z 25.05.07, 12:16 600-700 euro plus mieszkanie (ja wole nie przeliczac ile ja zarabiam a ile kosztuje mieszkanie) Jak jest brudno to trzeba posprzatac (ja niestety sprzatam sama) a nie moga innej pracy znalesc?? Niec nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur do toja3003: 25.05.07, 12:23 Zdecyduj się: albo tułacz albo inteligent. Inteligent to ktoś, kto nie musi się tułać za pracą, bo jest do pracy ZAPRASZANY. Na tym właśnie polega inteligencja na rynku pracy. No, chyba że masz na myśli grupę zawodową bardziej zasługującą na miano "proletariat biurowy". Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 odsyłam do podstaw rozbioru zdania i logiki, 25.05.07, 14:10 przepraszam za mentorski ton ale w zdaniu, które jak rozumiem zmotywowało cię do tego komentarza, cytuję: "Polski tułaczu za chlebem, chłopie, robotniku czy inteligencie pracujący!", po słowie "chlebem" jest przecinek a nie dwukropek, tzn. wymienione kategorie mogą być rozłączne a ty przykładasz do takiej konstrukcji alternatywę wykluczającą "albo albo". Nie jestem też pewien czy zrozumiałeś dowcip odniesienia się tym zdaniem do dokumentu o nazwie "Manifest PKWN" z 22 lipca 1944 - tak, tak, to ta data była w PRL-u czczona jako święto czekolady produkowanej przez czekoladopodobne Zakłady Wedla. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba To Polacy Polakom zgotowali ten los. 25.05.07, 20:17 By zarobic:) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Co to znaczy "minister z ramienia Szambobrony"? 25.05.07, 12:20 W Polsce można być tylko ministrem Rady Ministrów RP. Co oznacza dwuczłonowe nazwisko "Sebastian Filipek-Kazimierczak"? Że krewny złodzieja Filipka, to prawie na pewno wiadomo. Ale czyżby drugi człon pochodził ze związku małżeńskiego? Zważywszy fakt, że to ŻONA zazwyczaj przyjmuje nazwisko męża a w Polsce - jak na razie - małżeństwa jednopłciowe nie są legalne, można sądzić, że Szambobrona ma swoje odrębne prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Co to znaczy "minister z ramienia Szambobrony 25.05.07, 12:56 nie chce bronic niemieckich kapitalistow, jednak narzekanie na mieszkania pracownicze to lajdactwo. w Polsce wielu mieszka w GORSZYCH warunkach niz ci ludzie z rzezni w Niemczech, gdzie de facto nie ma problemu mieszkaniowego. pracuj i zyj jak czlowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.1 Faszystowskie obozy pracy. 25.05.07, 15:29 Ciekawe ilu jeszcze głupków z Polski pojedzie do tej faszystowskiej rzeźni ? Odpowiedz Link Zgłoś
duda49 Re: Faszystowskie obozy pracy. 25.05.07, 20:14 czytelnik naucz sie czytac to polskie firmy posrednicz to polscy nadzorcy daja polakom w dupe a wiec POLSKIE OBOZY PRACY na terenie Deutschland Odpowiedz Link Zgłoś
przedstawiciel5 Nie ma zmiłuj w rzeźni Tönnies 25.05.07, 21:53 panie redaktorze niech się Pan zmiłuje nad samym sobą i da nam spokojnie pracować i zarabiać na życie. Pisze Pan bzdury i kłamstwa. Gdzie Pana obiektywność dziennikarska- uczciwość. Kto Panu płaci za takie bzdury i kłamstwa. Chcemy spokojnie pracować. Jak Pan doprowadzi do tego ,że stracimy pracę to przyjdziemy do Pana po zasiłki dla bezrobotnych. Gwarantujemy to Panu. Oświadczamy, że nie ma żadnego wyzysku. Pracujemy normalnie . Zarabiamy trzy razy więcej niż w Polsce. Mieszkamy w znośnych warunkach i do tego za darmo. Jeżeli przyczyni się Pan kłamstwami do tego ,że stracimy pracę to do końca zycia będzie miał Pan nas i nasze dzieci na sumieniu. Niech Pan nie słucha marginesu społecznego. Nam tu jest dobrze i chcemy w spokoju pracować. Nie chcemy, żeby telewizja nocami pukała do drzwi i przeszkadzała w odpoczynku. Nie chcemy, żeby jakieś stowarzyszenia pod pretekstem obrony pobierały składki 15 wpisowe i 12 euro miesięczni składki. Niech Pan zainteresuje się jakie są warunki w Polsce ile godz trzeba pracowac i ile zarabialiśmy. trzy razy mniej. Więcej prawdy a jak chce pan wprowadzć kłótnie między ludżmi to niech Pan szuka tematów innych. Odpowiedz Link Zgłoś
karol111111 Re: Nie ma zmiłuj w rzeźni Tönnies 29.05.07, 11:41 Panie i pan pisze takie bzdóry,niewstyd panu, że z ludzi robi pan debili, jesteś gorszy od nadzoru w niemczech!Redaktor obrońca ludzi.95% pracowników wraca do pracy w to samo miejsce.Ty zarabiasz tymi bajerami 5-7tyś.a my 700zł w polsce.Zabież się za strajki w POLSCE pewno strajkującym płacą za dużo...Ludzi stać na własne mieszkanie, auta!Pozdrawiam pismaka z WYBORCZEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PS. dasz nam zasiłek jak stracimy prace a nasze dzieci będą mówiły ci wujku!!!Dostaniesz POKOJOWĄ NAGRODĄ ZA POMOC BIEDNYM!!!!!!!!!!!!!!PA PA Odpowiedz Link Zgłoś
misiek8337 Nie ma zmiłuj w rzeźni Tönnies 17.06.07, 19:15 Jestem pracownikiem firmy Agro visbek. Pracuje w rzezni Tunnis. Wszystie artykuly mowiace o poprawie naszych warunkow pracy i zakwaterowania to jedno wielkie klamstwo. Niezmienilo sie nic. Niebylo nikogo kto konkretnie mogl by nam pomoc. Pracuje tu tylko dlatego by zwrocil mi sie wyjazd. Nasi przelozeni traktuja nas gorzej niz zwierzeta. Uzywaja pod naszym adresem obelzywych slow. W tej firmie nikt niema do pracownika szacunku, mobing jest codziennoscia. Umowy o prace sa tak stworzone by niemoc firmie udowodnic lamania prawa. Mamy punkt w umowie zakazujacy pracy w nadgodzinach bez pisemnej zgody pracodawcy. A pracuje sie po 12 godz. Za prace w dni swiateczne nieotrzymujemy dodatkowego wynagrodzenia. Kwatery sa przepalnione co niekturym uda sie trafic na kfatere dajaca mozliwosc normalnego mieszkania.Ale sa takie w ktorych niema nawet okna w pokoju. Gorzej niz w piwnicy. Odradzam wszystkim podjecia pracy w tej firmie.Pozdrawiam Robak Odpowiedz Link Zgłoś
martuchha21 Re: Nie ma zmiłuj w rzeźni Tönnies 26.10.08, 19:25 zebys wiedzial ze tak jest.osoby pracujace tam w biurze to kobiety ktore byly tam sprzataczkami a panasza sie jak h... wie kto.jedynie pan Krystian jest tam osoba normalna ktora jakos proboje chociaz pomoc niektorym pracownikom.masakra co tam sie wyrabia zeby jechac do biura cos zalatwic to czlowiek sie naplacze i nawkurza a i tak cie maja gdzies.a o brygadziscie nie wspomne jaki to nienormalny czlowiek.Tam osoby ktore sa powiazane z kierownictwem ponizaja pracownikow i wyzywaja a na dodtaek jak im sie cos odpowie to odrazu rozmowa w biurze psss lac ich tylko w gebe nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszkd Nie ma zmiłuj w rzeźni Tönnies 07.10.08, 10:39 Nie jest znowu tak źle jak pisze gazeta. Ja również tam pracowałem przez firmę Marko-Bis choć wiem że przez tą drugą firmę czyli Agro-Visbek jest dużo gorzej. Zarobki też są większe niż podaje gazeta . W firmie Marko- Bis jest to ok. 6 euro/h. Faktem jest że warunki mieszkaniowe nie są za ciekawe ale jeśli lokatorzy dbają o porządek to i mieszkają w czystym mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
martuchha21 Re: Nie ma zmiłuj w rzeźni Tönnies 26.10.08, 19:20 Praca w tej firmie jest przegieciem!!dopiero z tamtad wrocilam z chlopakiem i ze znajomymi.niedosc ze na poczatku stworzyli nam pelno problemow z mieszkaniem i ze zmiana to jeszcze po miesiacu pracy dostalismy wypowiedzenie tylko dlatego ze nie ma miejsc do mieszkan a mieszkalismy tam z moim bratem ktory juz troche tam pracuje.Wysiedlili nas poniewaz nie mieli gdzie umiescic pracownikow z dlugim stazem pracy i nazwozili ruskow i ukraincow.kazali nam przyjechac za miesiac az wykoncza bloki.przegiecie totalne to na cholere kaza ludziom przyjezdzac do pracy skoro nie ma dla nich mieszkan.zast5anowcie sie dobrze zanim tam pojedziecie.taka rada od nas.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-63 Re: Nie ma zmiłuj w rzeźni Tönnies 23.01.09, 14:06 witam serdecznie,potrzebuję Waszej pomocy! Bliska mi osoba pojechała do pracy do tej fabryki. Akurat w tym samym okresie co Wy.Mam prośbę,może naświetlilibyście mnie o co tam chodzi? Kontakty telefoniczne są coraz rzadsze,coś tam się dzieje niedobrego,pomóżcie,please!!!!!!!!!!! Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-63 Re: Nie ma zmiłuj w rzeźni Tönnies 23.01.09, 14:16 Witam serdecznie,mam prośbę! potrzebuję Waszej pomocy,proszę odezwijcie się,nie podałem wcześniej kontaktu do mnie polmarserwis@tlen.pl Pozdrawiam, Mariusz. Odpowiedz Link Zgłoś