antoni61 "Żandarmeria bada przetargi w polskiej armii" 26.05.07, 14:46 co tu prowadzić - wiadomo, że będąc pod dominacją USA wszystkie przetargi wygrywa lepszy czyli ... USA, unowocześnia sprzęt wojskowy wraz o offsetem ... USA. A mała zmiana offset działa w odwrotną stronę, tzn. my musimy odpracować i odrobić to co zakupiliśmy min. biorąc udział w wojnie z arabami etc. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Re: "Żandarmeria bada przetargi w polskiej armii" 26.05.07, 14:54 Trybuna, 26.05.07 Z gen. PAWŁEM NOWAKIEM, byłym szefem Komisji Przetargowej MON, rozmawia Piotr Ożadowicz (….) – "Wszystko poszłoby na marne. Znowu czekalibyśmy trzy, cztery lata. A wojsko nie ma transportera i ciekawe, z czym pojechałoby do Afganistanu. Ja się głęboko zastanawiam, o co chodzi. Wiem jedno, teraz na siłę próbuje się udowodnić, że były same przekręty w czasach, kiedy była inna władza. Ale do tej pory nikt nikomu nie postawił zarzutu, że żeśmy złotówkę wzięli, że była jakaś korupcja. Ja mam jeden zarzut w sprawie czołgowej amunicji bezkalibrowej produkowanej w Pionkach. Sąd Apelacyjny zwrócił ją do I instancji, bo wcześniej popełniono błędy. Tylko prokurator widzi to inaczej. Stawia się nam zarzut z grubej rury, że nie dopełniliśmy obowiązków. Tak to można przyczepić się do każdego postępowania przetargowego. Tragiczne jest to, że coś, co robi się dobrze w interesie państwa, nagle się okazuje, że jest złe. Jestem rozgoryczony i zbulwersowany chodzeniem po prokuratorach i żandarmerii, gdzie stawia mnie się jakieś absurdalne zarzuty. To dla mnie chore, ale muszę to przeżyć. Człowiek chciał dobrze, ale musi wyjść tak, jak chce tego PiS". Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 this is the end... 26.05.07, 14:48 ...the end of SLD:))))))))))) ręka sprawiedliwości w końcu pacnie w te czerwony łby Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Szczygło szuka usprawiedliwienia... 26.05.07, 14:52 Czy nikt nie widzi, że min. Szczygło szuka usprawiedliwienia dla swojego działania w MON... warto czytać nie tylko "GW" Rzeczpospolitą czy Nasz Dziennik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: czyzyk33 26.05.07, 14:57 czyzyk33 napisał: > Czy nikt nie widzi, że min. Szczygło szuka usprawiedliwienia dla swojego > działania w MON... > warto czytać nie tylko "GW" Rzeczpospolitą czy Nasz Dziennik!!! Czy ty przytomny jestes? Czy tez rzeczywiscie masz mozdzek czyzykowy? Odpowiedz Link Zgłoś
wohltemperierte Re: czyzyk33 26.05.07, 15:29 > Czy ty przytomny jestes? Czy tez rzeczywiscie masz mozdzek czyzykowy? ATSD, drogi wet3: czy rzeczywiście uważasz że obrzucając wszystkich dookoła inwektywami zdołasz kogokolwiek przekonać do zmiany zdania? Uwerz mi, proszę, że rzeczowa dyskusja i przedstawienie argumentów jest jednak nieco skuteczniejsze :) Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
irekj0 Kwachu zapowiedział powrót do polityki i ... 26.05.07, 15:01 zaczęło się. Wyciągnięto sprawę fundacji jego żony, zapowiedziano, że zostanie ukarany za oświadczenie o wyższym wykształceniu, Ziobro pojechał do Szwajcarii żeby znaleźć szwarcarskie konto Kwacha, a teraz wypowiedź Szczygły. Wszystko, aby utrącić politycznego konkurenta. Zobaczycie, że niedługo wyjdą na jaw kontakty Kwaśniewskiego z mafią albo, że jest zamieszany w zabójstwo Papały. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Kwachu zapowiedział powrót do polityki i ... 26.05.07, 15:28 może nie z zabójstwem Papały:))))) ale związków z mafią na bank! zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
rtaj "Żandarmeria bada przetargi w polskiej armii" 26.05.07, 15:17 panie Szczygło, wojskowa służba zdrowia jest jaka jest ale jeszcze może pomóc.Jeżeli nie to należy zmienic lekarza albo pana który będzie kazał p...ć rozsądne rzeczy.Jedno zero już jest ,teraz pojawiło się mniej niż zero.Liczyłem na zdrowy rozsądek - nie popieram lewej strony.SZKODA Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: "Żandarmeria bada przetargi w polskiej armii" 26.05.07, 15:34 "Czerwone s....syny znowu chcą dojść do władzy Czerwone s....syny nie głosuj nigdy na nich Smierć czerwonej "demokracji"niechaj jaknajprędzej skona" /kapela Awantura/ Komentarz zbyteczny........... Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Skąpałeś się we wrzątku ukropek? 26.05.07, 15:40 Skąpałeś się we wrzątku Ukropek? Sądząc po treści Twojego postu, przynajmniej głowa ucierpiała na skutek szoku termicznego... Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Skąpałeś się we wrzątku ukropek? 26.05.07, 15:42 Ciebie wykąpałem sądząc po reakcji...hi hi hi hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Rząd PIS-u..to rząd skorumpowanych łajdaków! 26.05.07, 15:51 Leper,Filipek,Jasiński,Szczygło,Giertych, ZIOBRO,Wasserman,Kryże..elita Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Rząd PIS-u..to rząd skorumpowanych łajdaków! 26.05.07, 15:53 Paszła won cioto werterku....."do chlewa ćwoku"... Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: "Żandarmeria bada przetargi w polskiej armii" 26.05.07, 15:48 melee napisał: > ChWDPiS Wzajemne,wzajemnie.......... Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 "Żandarmeria bada przetargi w polskiej armii" 26.05.07, 15:57 Polska armia to jedno wielkie bagno z wodorostami. Kadra oficerska to imbecyle bez honoru i ambicji.I co do tego ma Kwaśniewski? Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: "Żandarmeria bada przetargi w polskiej armii" 26.05.07, 16:02 antekguma1 napisał: > Polska armia to jedno wielkie bagno z wodorostami. Kadra oficerska to imbecyle > bez honoru i ambicji.I co do tego ma Kwaśniewski? Jako zwierzchnik polskiej armii nie ma nic...nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta "Żandarmeria bada przetargi w polskiej armii" 26.05.07, 17:56 Pitoli ten Szcygiełek o wyblakłych oczętach jak potłuczony! Szczygiełku, nie ćpaj tyle! I takie coś jest ministrem obrony... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Zandarmeria bada przetargi ... 26.05.07, 18:42 Komuchy umia robic doskonale trzy rzeczy: 1 - krasc 2 - krasc 3 - i jeszcze raz krasc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Racja!..Tacy są Kaczyńscy i PISkomuna!i wet3 26.05.07, 21:19 komuchy to jego rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pierot6 27.05.07, 14:48 pierot6 napisal: > wet3..Racja!.. Tacy sa Kaczynscy i PISkomuna! Nauczyc gowniarza, to chodzi i powtarza! Nawet nie wie co i pod adresem kogo powtarza, ale powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
human77 "Żandarmeria bada przetargi w polskiej armii" 26.05.07, 19:14 powiem szczerze gen Piątas to był ktoś a Pan Panie szygło to przy nim są sznurówki. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne no nie!!! pekne ze smiechu 26.05.07, 20:57 Kwasniewski jest autorem KORUPCJI, przed nim tylko swieci byli, patrzcie ludzie taki komuch, a jaki inteligentny, a NOBLA dostal?????? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Szczygło jest odpowiedzilny,że tylu jest łysych ! 26.05.07, 21:13 ch.... Odpowiedz Link Zgłoś
elly666 SLD - to partia zlodziei i kazdy to wie !!++!! 27.05.07, 00:42 Żadnemu nie wierzę z lewicy. Wszyscy są upaprani w różne kombinacje, interesy. Przekręty szły. Moja sitwa miała Polskę w dupie. Józef O., wrzesień 2006 G: (o politykach do Bisztygi – red.) Janek, to wszystko była sitwa polityczna. Jak się o tym myśli, to człowiek nie rozumie, jak oni mogli na to pozwolić? Ileż tu poszło krzywdy ludzkiej. Oleksy: Tak, zgoda. Prawda jest taka, że cały kapitalizm polityczny stworzył Kwaśniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
elly666 Re: SLD - to partia zlodziei i kazdy to wie ! 27.05.07, 00:43 G: (o politykach do Bisztygi – red.) Janek, to wszystko była sitwa polityczna. Jak się o tym myśli, to człowiek nie rozumie, jak oni mogli na to pozwolić? Ileż tu poszło krzywdy ludzkiej. O: Tak, zgoda. Prawda jest taka, że cały kapitalizm polityczny stworzył Kwaśniewski. Żadnemu nie wierzę z lewicy. Wszyscy są upaprani w różne kombinacje, interesy. Przekręty szły. Moja sitwa miała Polskę w dupie. Józef O., wrzesień 2006 Odpowiedz Link Zgłoś