Dodaj do ulubionych

Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd

27.05.07, 19:55
Mam pytanie do doktora G.Co się czuje w tym momencie,gdy od biednego człowieka
żąda się sprzedania krowy na łapówkę dla niego.Jestem ciekawy czy w takiej
chwili w takim człowieku są jakieś uczucia czy zupełnie nic się nie czuje...
Obserwuj wątek
    • sstepniewski Re: Pytanie do doktora G. 27.05.07, 20:08
      Jestes wstretna swinia. Powtarzasz plotki, ktore sa oczywiscie nieprawdziwe.
      Nie wierze w jakakolwiek wine doktora poza przyjmowaniem od pacjentow po
      udanych operacjach. Jest oczywiste, ze ludzie uratowani od smierci probowali
      sie jakos zrewanzowac. Ziobro i pozostala klika pisowska to hieny - zycze im
      zeby ich pokaralo na zdrowiu i to bardzo powaznie (lacznie z potrzeba
      przeszczepu) - ale nawet zdychajac nie zrozumieja dlaczego - swinia to swinia.
      • pierot6 Ziobro powinien zastąpić doktora G...w celi! 27.05.07, 20:13
        tam jego miejsce, kłamliwego łajdaka!
        • stasi1 Albo być na miejscu jakiegoś chorego który 27.05.07, 20:32
          dzięki jego działaniu wylądował na tym lepszym ze światów

> tam jego miejsce, kłamliwego łajdaka!
          • skubi6 Czy Polska jest bogatsza niż Francja lub Anglia? 27.05.07, 20:41
            We Francji obowiązkowe ubezpieczenie zdrowotne zwraca dużą część kosztów
            leczenia. System jest raczej dobry: w im cięższej sytuacji dany człowiek, tym
            większą część kosztów mu się zwraca. Ale nie ma mowy o zwracaniu wszystkiego
            wszystkim. Od tego są ubezpieczenia dodatkowe, dobrowolne, na które nie
            wszystkich stać.

W Wielkiej Brytanii teoretycznie leczenie jest za darmo (jak w Polsce). Ale w
            praktyce kiepsko to działa. Na operacje (nawet bardzo potrzebne) czeka się w
            kolejce.

Polska teoretycznie ma wspaniały system opieki zdrowotnej: wszystko za darmo dla
            wszystkich. A więc jesteśmy niby znacznie zamożniejsi niż Francja i Wielka
            Brytania, bo tam aż takich cudów nie ma.

Oczywiście w rzeczywistości jest inaczej. Mamy wady systemu brytyjskiego (na
            zabiegi się czeka), ale jednocześnie mamy częściową odpłatność w stylu
            francuskim: u nas pensja lekarza wypłacana ze środków publicznych, to tylko
            część jego dochodów. Pozostała część, odpowiadająca częściowej odpłatności (z
            kieszeni klienta), to łapówka dawana w takiej czy innej formie. Jest jak we
            Francji, tylko tam to jest legalne (pacjent coś płaci, za to lekarz dostaje
            dobrą pensję i nie ma mowy o braniu w łapę), a u nas nie: "częściowa odpłatność"
            idzie z łapy do łapy).

Kiedy w Polsce będzie normalnie? Kiedy politycy będą mieli śmiałość powiedzieć,
            że po prostu nie stać nas na takie cudeńka jak bezpłatna opieka medyczna na
            najwyższym poziomie dla wszystkich? Kiedy wyborcy będą dość dojrzali, by coś
            takiego przełknąć? Zamiast łudzić się, że niby jest cudownie, a łapówki są winą
            lekarzy-łapowników, tak jak kiedyś braki w sklepach były winą spekulantów.

www.skubi.net/
            www.skubi.net/macierewicz.html
            www.skubi.net/ustawa.html
            • tetlian Re: Czy Polska jest bogatsza niż Francja lub Angl 27.05.07, 20:53
              Przykra sprawa. Zobaczymy co z tego wyniknie.
              • dan3iger Ja lekarzom zawsze dopłacam. 27.05.07, 21:00
                Zarabiam w miarę. A mam świadomność że lekarz ma o niebo bardziej odpowiedzialną
                i trudną pracę od mojej, jego wykształcenie wiązało się z jego ciężką harówą na
                studiach (6 lat) i w zasadzie z ciągłym rozwojem po studiach (staż,
                specjalizacje...). Ci ludzie ratują zdrowie i życie nam i naszym bliskim. I w
                zamian od Solidarnego Państwa dostają marną jamłużnę - 1,5, 2 czy 3 tysiące
                złotych. Po to żeby jednocześnie chamy i wieśniaki z rządu jeździły sobie
                limuzynami i samolotami, żeby CBA wywalało setki miliony złotych żeby dublować
                pracę Policji i CBŚ. Żeby dopłącać do produkcji kartofli wieśniakom. Żeby
                dopłacać do nierentowych kopalń.
                Uważam że to jest niesprawiedliwe i krzywdzące wobec lekarzy których szanuję ale
                także których mi jest niestety żal, bo państwo dba o tych co głośno drą mordy a
                nie o "wykrztałciuchów". I dlatego zawsze dorzucam lekarzom do kieszeni
                kilkadziesiąt czy kilkaset złotych w zależności od sprawy. I nie jest to
                łapówka, wiem że w 100% i bez tych pieniędzy lekarze zrobiliby swoją pracę tak
                samo dobrze, bo to są dobrzy ludzie. Trzeba być dobrzym człowiekiem żeby tak dać
                się prać po pysku przez rządzących i pomagać ludziom. Ja gdybym był lekarzem
                dawno bym porzucił to polskie piekło i wyjechał do kraju gdziue wiedzę i pracę
                się docenia.
                Mam bardzo duży szacunek do lekarzy dlatego im dopłacam. Państwo bierze jako
                podatki ponad 50% moich dochodów a pomimo tego ja jeszcze muszę dofinansowywać
                lekarzy. Dlaczego? - Bo WSZYSCY jesteśmy okradani, bo wybraliśmy państwo
                solidarne, państwo promujące przeciętność, państwo płacące wszystkim po równo. A
                jak już komuś więcej to tym co przy żłobie albo tym co głośno się drą. Wzdryga
                mnie jak myślę o tym SZAMBIE w którym żyjemy.

(powtórka postu z 18.03)
                • szuwarek75 Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 27.05.07, 21:19
                  "> Zarabiam w miarę. A mam świadomność że lekarz ma o niebo bardziej
                  odpowiedzialną i trudną pracę od mojej, jego wykształcenie wiązało się z jego
                  ciężką harówą na studiach (6 lat) i w zasadzie z ciągłym rozwojem po studiach
                  (staż, specjalizacje...). Ci ludzie ratują zdrowie i życie nam i naszym bliskim.
                  I w zamian od Solidarnego Państwa dostają marną jamłużnę - 1,5, 2 czy 3 tysiące
                  > złotych.

JAŁMUŻNA ??? Przeczytaj dokładnie słowa doktora:

"W szpitalu zarabiałem kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie. Miałem też
                  prywatną praktykę plus honoraria za wykłady"

faktycznie - nic tylko z głodu umrzeć...
                  • dan3iger Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 27.05.07, 21:32
                    >
                    > JAŁMUŻNA ??? Przeczytaj dokładnie słowa doktora:
                    >
                    > "W szpitalu zarabiałem kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie. Miałem też
                    > prywatną praktykę plus honoraria za wykłady"
                    >
                    > faktycznie - nic tylko z głodu umrzeć...

To przyjmij do wiadomości ile zarabiają lekarze kilka lat po studiach nie będący
                    w czołówce polskich kardiochirurgów. Tym nie dopłacam tylko dlatego że nie
                    miałem potrzeby kontaktu z lekarzami o tak wysokich specjalnościach. A gdybym
                    miał na pewno bym im nie poskąpił. Taki sam lekarz jak pan doktor Garlicki na
                    zachodzie zarabiają po kilkadziesiąt tysięcy euro miesięcznie.
                    • szuwarek75 Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 27.05.07, 21:41
                      Ty byś nie poskąpił - sam nie wiesz jak psujesz tym lekarzy. Czy naprawdę w
                      Twoim poczuciu estetycznym dawanie w łapę to nic złego ???
                      Na zachodzi ja też zarabiałbym kilknaście razy więcej. Ale to jest Polska, taki
                      jest budżet i musimy z tym żyć. Na wschodzie mają jeszcze gorzej czy tak trudno
                      to pojąć ?
                      • thadee Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 27.05.07, 22:06
                        szuwarek...jesteś w błędzie, na wschodzie już nie jest gorzej lekarzom niż u
                        nas, bywam tam regularnie/Kijów, Moskwa/w biurach naszej firmy i znam dobrze
                        tamte realia. Prosty przykład z pytaniem...czy można spodziewać się napływu
                        lekarzy ze wschodu w miejsca zwolnione przez lekarzy Polaków wyjeżdżających za
                        granicę? Nie można,bo to nie jest dla nich atrakcyjne, u siebie już mają lepiej...
                        • szuwarek75 Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 27.05.07, 22:17
                          Nie przeczę, choć miałem na myśli inne kraje nie Rosję.
                          Jednak rachunek jest prosty - dać lekarzom to zabrać innym. Zwłaszcza dać tyle
                          ile żądają, a to często i 500 % (SIC !!!) tego co mają. Jeśli zabrać politykom -
                          prosze bardzo, ale i z nich tyle się nie uzbiera, więc trafi na inne grupy
                          społeczne. Po prostu jeszcze nie dorośliśmy do takich stawek...

Proszę zauważyć też inną prawidłowość - najwięcej biorą ci którzy najwięcej
                          mają. Interniście ludzie dają bombonierki, kawę, a ordynatorom którzy mają
                          poważne zarobki - tak jak ów kardiolog - grubo wypchane koperty.
                          Gdzie leży granica po której brać przestaną ??? Przy pensji 30 tys ??? Moim
                          zdaniem granicą jest moralność. A ten lekarz jej nie ma ani grama. Niezależnie
                          ile by nie zarabiał, zawsze schowa kopertę do kieszeni. On i tysiące innych

Lepiej wesprzyjmy tych którzy wystartowali z akcją stop korupcji, niż litujmy
                          się nad biednymi lekarzami w limuzynach...
                          • thadee Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 27.05.07, 22:51
                            Co do meritum sprawy, to się zgadzam, różnimy się poglądem na rozwiązanie
                            problemu.Nie zaprzeczysz chyba, że są grupy zawodowe nad wyraz uprzywilejowane,
                            które wymuszają na rządzących kolejne podwyżki czy też przywileje emerytalne.
                            Jak więc widać, dalej są równi i równiejsi,chociaż już miało być inaczej.
                            Wszyscy składamy się na te przywileje górników, mundurowych wszelkiej maści, ba-
                            nawet i rolników,bo cóż to za składka płacona raz na trzy miesiące i stanowiąca
                            równowartość dwóch czy trzech butelek najpodlejszego alkoholu. Dlaczego mamy te
                            grupy traktować inaczej niż innych? Czy moralne jest, że na rentę rolnika z 500
                            czy 1000 ha użytków dopłaca emerytka z emeryturą 600 zł? Dlaczego górnicy nie
                            podnoszą swoich płac wraz ze wzrostem opłacalności wydobycia węgla i
                            rentownością kopalń? Dlaczego nie chcą prywatyzacji kopalń? Bo skąd by wtedy
                            brali pieniądze na swoje 13-te i 14-te pensje jak nie uzyskają zysku? Teraz to
                            mają od nas, wymuszone groźbami i kilofami w W-wie. Dopłacamy do tego my
                            wszyscy- czy to jest moralne? Czy jest moralne, że znajduje się 1 mld złotych na
                            karty czipowe i urzędników służby zdrowia, a nie ma na lekarzy? A na powstające
                            ciągle nowe urzędy? To moralność Kalego....
                            • inzynier_skrzypek [...] 28.05.07, 09:16
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • jola_dywity2 Re: Mam pytanie do arkalionxp. 28.05.07, 09:19
                                To najgorsze przekleństwo, jakie słyszałam. Wiadomo bowiem, że PiS jest
                                przystanią wszelakiej maści ignorantów i nieudaczników. Już po tobie arkalionxp.
                                • emenefix To już jest chamstwo! Bronić przestępcy 28.05.07, 11:09
                                  kilkadziesiąt telefonów w sprawie korupcji a wy dalej jak ślepy o kolorach. Nic
                                  tylko powiedzieć "K...., ludzie dlaczego jesteście tacy tępi"
                                  • pantikapej Re: To już jest chamstwo! Bronić przestępcy 28.05.07, 12:36
                                    zacznij od zadania tego pytania stojąc przed lustrem.
                                  • iedsupo Re: To już jest chamstwo! Bronić przestępcy 28.05.07, 13:15
                                    emenefix napisał:

> kilkadziesiąt telefonów w sprawie korupcji a wy dalej jak ślepy o kolorach.
                                    > Nic tylko powiedzieć "K...., ludzie dlaczego jesteście tacy tępi"

Od rozstrzygania o winie jest niezawisły sąd, misiaczku. Działania ziobrzej
                                    prokuratury są w tej sprawie inspirowane polityką, ale ty tego oczywiście nie
                                    chcesz dostrzec. Nic tylko powiedzieć "K...., człowieku, dlaczego jesteś taki
                                    tępy"
                                    • tomekp1 Re: To już jest chamstwo! Bronić przestępcy 28.05.07, 14:30
                                      iedsupo napisał:

> emenefix napisał:
                                      >
                                      > > kilkadziesiąt telefonów w sprawie korupcji a wy dalej jak ślepy o kolorac
                                      > h.
                                      > > Nic tylko powiedzieć "K...., ludzie dlaczego jesteście tacy tępi"
                                      >
                                      > Od rozstrzygania o winie jest niezawisły sąd, misiaczku. Działania ziobrzej
                                      > prokuratury są w tej sprawie inspirowane polityką, ale ty tego oczywiście nie
                                      > chcesz dostrzec. Nic tylko powiedzieć "K...., człowieku, dlaczego jesteś taki
                                      > tępy"
                                      Iedsupo no bardziej tępego od ciebie to już nie ma /ale to twoja sprawa mi nic
                                      do tego.życzę zdrowia.
                                  • gracha10 Re: To już jest chamstwo! Bronić przestępcy 28.05.07, 21:26
                                    Zaślepiony to Ty jesteś i tępy!
                                    Powtarzasz jak tępak to co Ci pokazał p. Ziobro dla swojej reklamy i ABW, za
                                    które Ty z podatków za to zapłacisz !!
                                    ŻYCZĘ TĘPAKU POWODZENIA, tylko nie pożywiaj się "OSZCZERSTWAMI
                                    i OSKARŻENIAMI!!!!!!!

cyt."kilkadziesiąt telefonów w sprawie korupcji a wy dalej jak ślepy o
                                    kolorach. Nic
                                    tylko powiedzieć "K...., ludzie dlaczego jesteście tacy tępi"
                                  • wykidajlo2 Re: To już jest chamstwo! Bronić przestępcy 28.05.07, 21:33
                                    emenefix napisał:

> kilkadziesiąt telefonów w sprawie korupcji a wy dalej jak ślepy o kolorach.
                                    Nic
                                    >
                                    > tylko powiedzieć "K...., ludzie dlaczego jesteście tacy tępi"

Mam nadzieję, że kiedyś będzie Ci potrzebna pomoc lekarska i mimo Twego
                                    skamlenia nikt Ci nie będzie w stanie udzielić, bo w ramach walki z łże-elitą
                                    lekarze wyjadą a ci co nie zdążą, pójdą siedzieć. Pozostaną miernoty a Ty i
                                    Tobie podobni będą się mogli leczyć u prokuratorów, policjantow itp.
                            • plaszcz Obyś Ziobro nie zachorował na serce :) 28.05.07, 11:06

• anvill Re: Obyś Ziobro nie zachorował na serce :) 28.05.07, 14:04
                                Trudno szukac serca u godnego następcy Goeringa...
                                Więc minister-zerobro nie ma sie czego obawiać.
                          • mar018 Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 28.05.07, 14:25
                            skąd się takie jełopy jak ty biorą??
                            po pierwsze lekarze na wschodzie zarabiają lepiej niż Polacy (nawet na
                            Białorusi). Po drugie argument, że "lekarze niech nie narzekają, bo ktoś inny ma
                            gorzej" jest na poziomie jełopa po 6 klasach podstawówki.
                            Po trzecie dr Garlicki jest kardiochirurgiem, a nie kardiologiem - jak widać
                            twoja znajomość tematu i realiów polskiej służby zdrowia jest fatalna. Jak
                            chcesz wiedzieć jaka jest prawda, przeczytaj to: mylekarze.eu/article-9-item.html
                            Opowiadanie, że "lekarze nie dostaną podwyżej, bo kraj jest biedny i trzeba
                            zabrać innym, żeby dać doktorom" jest kolejnym przykładem nieznajomości tematu.
                            Skoro kraj taki biedny, to dlaczego na prawie 40 mln mieszkańców tylko 25-30%
                            płaci składkę zdrowotną? Dlaczego mam płacić za takiego rolnika, co nie dość, że
                            ma kasę z dopłat unijnych, jak wyprodukuje za dużo i nikt nie chce tego kupić,
                            to państwo (czyli między innymi ja) zwraca mu kasę, to jeszcze jest leczony z
                            moich składek zdrowotnych, mimo że często zarabia rocznie ze 2 razy tyle co ja
                            (nie mówiąc już o ludziach co kupują sobie hektar ziemi, żeby się tylko w KRUSie
                            ubezpieczyć). Jak się rząd zamiast za lustrowanie i aborcję weźmie za rolników i
                            KRUS, niby-bezrobotnych co zapieprzają na czarno na 2 etaty, niby-rencistów co
                            również pracują mimo II grupy inwalidzkiej, to kasa będzie dla lekarzy,
                            pielęgniarek, zadłużonych szpitali i jeszcze sporo zostanie na kolejne limuzyny
                            dla posłów...

A ty szuwarek75 nie pisz już nic więcej, bo twoja wiedza cię do tego nie
                            upoważnia...
                      • pos3gacz Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 28.05.07, 08:54
                        szuwarek75 napisał:

> Ty byś nie poskąpił - sam nie wiesz jak psujesz tym lekarzy. Czy naprawdę w
                        > Twoim poczuciu estetycznym dawanie w łapę to nic złego ???
                        > Na zachodzi ja też zarabiałbym kilknaście razy więcej. Ale to jest Polska,
                        taki
                        > jest budżet i musimy z tym żyć. Na wschodzie mają jeszcze gorzej czy tak
                        trudno
                        > to pojąć ?
                        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
                        Zamknij się idioto.Porównaj pracę lekarza specjalisty z niby pracą naszych
                        głupkowatych p.osłów.Pierwszy odpowiada za życie ludzkie,drugi praktycznie
                        nie odpowiada za nic.Uchwalają debilne ustawy,niektóre nawet doprowadzają
                        ludzi do targniecia się na wlasne zycie i co ?Za to nawet nie potrafią
                        powiedzieć "przepraszamy",a jakie pieniadze otrzymują na prowadzenie własnych
                        biur poselskich i tzw.diety.
                        • szuwarek75 Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 28.05.07, 10:16
                          > Zamknij się idioto.

Twój poziom nie mobilizuje mnie do odpowiedzi, ale niech tam...

> Porównaj pracę lekarza specjalisty z niby pracą naszych
                          > głupkowatych p.osłów.Pierwszy odpowiada za życie ludzkie,drugi praktycznie
                          > nie odpowiada za nic.Uchwalają debilne ustawy,niektóre nawet doprowadzają
                          > ludzi do targniecia się na wlasne zycie i co ?

Jak widzisz, zaprzeczasz sam sobie - ustawy równiez są odpowiedzialne za byt i
                          życie ludzi, tak więc czy faktycznie ta praca jest niepotrzebna ?
                          Mniej piany na pysku, więcej argumentów merytorycznych koleś.
                      • aro7 było się pchać w doktory?? 28.05.07, 08:55
                        trza było kredytów nie spłacać jak nasz wicepremier czy pan Maksymiuk, tera
                        rządzi w kraju i na hektarach, wstąpić do szamboobrony, żaden sąd by nie
                        ruszył!nawet jakby ludzie się trochę pestycydami przytruli, jakby się sypło za
                        wiela...
                      • anvill Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 28.05.07, 12:43
                        Co znaczy psujesz lekarzy??? Co to sa dzieci albo zwierzęta domowe? Koleś
                        powiedział że nie widzi nic złego w zapłaceniu za usługę medyczną - ja robie
                        tak samo tylko że w prywatnej służbie zdrowia - nich wreszcie dotrze do tych
                        zakłutych głów że nie ma nic za darmo panstwo podobnie jak koledze zabiera
                        ponad 50% moich dochodów a w zamian ja płace za służbe zdowia prywatną - bo
                        normalnie pracujący człowiek nie może się dostać do lekarza w zaden sposób - bo
                        u lekarza pierwszego konataktu gdzie chciałem pójść tylko po przedłużenie
                        recepty siedzi 30 staruszek z problemem samotności i lekarz leczy jej z braku
                        rozmowy z kimkolwiek - przez drzwi świetnie słychać gadanie na synową potem
                        opowiadanie i wnuczku i synku o tym co powiedział ksiądz na kazaniu w
                        niedziele - na pytanie co pani dolega - pada odpowiedz - osłabiona jestem i
                        pinieńdzy nie mam - nie dostaje tzw "numerka" - stwierdzam nie bede czekał do
                        ostatniego pacjenta przyjade z samego rana w drodze do pracy - jakie było moje
                        zdziwienie kiedy od 6.00 rano do przchychodni nie można było sie dodzwonić a
                        kiedy przyszedłem osobiście o 7 zobaczyłem dokładnie ten sam skład pacjentów
                        oczekujących pod drzwiami - cóż pewnie sytuacja finansowa pani emerytki sie nie
                        poprawiła... - wprowadzając choćby symboliczną opłate za wizyte (miedzy 5-10
                        zł) jedna z drugą by się zastanowiła czy nie lepiej z kumpelą się na kawe
                        umówic niż iśc na ploty do lekarza - bo za darmo - tyle że te plotki kosztują
                        nas wszystkich stasznie dużo.
                        W USA spacalista klasy doktora G jest w stanie wyciągnąć 1,5 - 2,5 mln $
                        rocznie ...
                        Co do wschodu i sytuacji tamtejszycgh lekarzy - to informuje cię że się jak
                        zwykle mylisz np w Rosji lekarz po stażu przed specjalizacją otrzymuje mniej
                        więcej równowartość 4000 PLN netto...
                      • wykidajlo2 Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 28.05.07, 21:27
                        Psucie państwa polega na tym, że każdy z tych mięśniakow, którzy doktora
                        aresztowali zarabia wiele więcej, niż uczciwy lekarz z "dwójką" pracujący na
                        etacie. Mam nadzieję, iż dobry Bóg sprawi, że oni będą kiedyś na kolanach
                        skamleć o pomoc lekarską a w odpowiedzi usłyszą, że mogą się zapisać do rocznej
                        kolejki. Jeśli dożyją, będą mieli czas pomyśleć...
                    • info0 Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 27.05.07, 22:20
                      Już to kiedyś ktoś powiedział: Pokażcie mi biednego lekarza. Nie ma takiego. To
                      co gadają lekarze by otrzymać podwyżki jest mocno przesadzone :) (mają dużo
                      lepiej niż inni w Polsce możecie mi uwierzyć).
                      Do tego nie pracują nigdy pełnych wymiarów godzin, olewają pacjentów (oczywiście
                      mówię o publicznych szpitalach). Za to idąc prywatnie jest zupełnie inna gadka.
                      To są realia takie same na całym świecie.

Najlepszą służbę mają chyba Niemcy.
                      • czytelnick44 Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 27.05.07, 22:51
                        no to teraz, info0, przeczytaj swojego posta i sie zastanow: dlaczego idac
                        prywatnie jest zupelnie inna gadka?
                        Moze ktos sie uczy i haruje pracujac z chorymi po to, zeby moc utrzymac rodzine,
                        a zarabiac tyle, co kasjerka w hipermarkecie (bez urazy, ale tam wystarczy
                        srednie wyksztalcenie) a i odpowiedzialnosc duzo mniejsza? Smialo - dlaczego
                        urzedas w nfz zarabia srednio 2,5 raza tyle, co personel medyczny?
                        pozdrawiam i zycze zdrowia oraz dystansu do tego, co nam mowia

• info0 Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 28.05.07, 09:29
                          A ty idź i pogadaj z lekarzami sam na sam. Zobaczysz, że większość rzeczy które
                          gadają te śmiecie w TV (tak tak śmiecie nie lekarze! Którzy mają w dupie życie
                          pacjentów).
                          W NFZ nie wiem jak jest, ale też zdaje się była ta sprawa w TV nagłaśniana, że
                          niby kierowca 4000zł zarabia. Coś mi tu śmierdzi trochę ta sprawa :P
                          Poza tym mam paru znajomych lekarzy co zarabiają tyle samo w Polsce co zarabiali
                          by w Anglii/Szwecji więc o czym rozmawiamy? Trzeba być dobrym lub bdb i dbać o
                          zdrowie i życie pacjenta, a nie być "śmieciem" co chce zarabiać nie wiadomo za
                          co (owszem studia są ciężkie, ale które nie są?).
                          • swoboda_t Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 28.05.07, 09:49
                            No to odpowiem - ja znam lekarzy biednych (zaraz po studiach, zaroki rzędu
                            kilkaset złotych!!), znam lekarzy żyjących na średnim polskim poziomie i znam
                            też zamożnych (dobry etat, jeden, dwa prywatne geszefty itp.). Za czasów Kas
                            Chorych miałem do czynienia z ludźmi tam pracującymi i faktycznie zarobki rzędu
                            2-2,5 tysiąca netto dla recepcjonistki czy kierowcy były normą. 6 lat temu! Ja
                            to się dziwię wszystkim młodym lekarzom i pielęgniarkom bez pleców, że po
                            szkolach w ogóle siedzą w tej Polsce.
                    • pyorunochron 'Ja lekarzom zawsze dopłacam' - czyli korumpujesz 27.05.07, 22:32
                      dan3iger napisał:

> >
                      > > JAŁMUŻNA ??? Przeczytaj dokładnie słowa doktora:
                      > >
                      > > "W szpitalu zarabiałem kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie. Miałem te
                      > ż
                      > > prywatną praktykę plus honoraria za wykłady"
                      > >
                      > > faktycznie - nic tylko z głodu umrzeć...
                      >
                      > To przyjmij do wiadomości ile zarabiają lekarze kilka lat po studiach nie
                      będąc
                      > y
                      > w czołówce polskich kardiochirurgów. Tym nie dopłacam tylko dlatego że nie
                      > miałem potrzeby kontaktu z lekarzami o tak wysokich specjalnościach. A gdybym
                      > miał na pewno bym im nie poskąpił. Taki sam lekarz jak pan doktor Garlicki na
                      > zachodzie zarabiają po kilkadziesiąt tysięcy euro miesięcznie.

'Ja lekarzom zawsze dopłacam' - czyli korumpujesz. To przestepstwo. Czy
                      doplacasz wszystkim lekarzom, ktoprzy biora udzial w leczeniu i diagnostyce czy
                      tylko niektorym?
                  • jakub.wojewodzki USA 27.05.07, 23:47
                    o USA nie ma co gadac bo w USA zarobki lekarzy sa tylko POZORNIE wysokie.
                    MALPRACTICE insurance czyli wlasnie UBEZPIECZNIE od spieprzenia opercji
                    JEST OLBRZYMIE. DO tej pory ten facet Doktor G tego nie kapuje, ze sie go
                    oskarze o ZABOJSTOW pacjenta....w USA jest to bardzo czeste stad tez
                    lekarze/chirurdzy musza placic WIELKIE MALPRACTICE INSURANCE.
                    Niech sobie wyjedzie! Wtedy moze zrozumie ze inaczj niz w Polsce jak cos
                    sprzeprzy w tym stylu co tutaj to bedzie odsiadywal po kilka razy w ten sam
                    sposob. Poki co to w Polsce czul sie jak laboratorium zwierzat najwyrazniej
                    uwazajac ze CHIRUG NIE MOZE BYC OSKARZONY O ZABOJSTWO (nieumyslne oczywiscie
                    spowodowane bledami w sztuce lekarskiej lub zaniedbaniami).
                    W USA jest to na porzadku DZIENNYM wiec niech Wam nie pieprzy glupot jaki on
                    jest rzekomo czysty! Brawo dla ZIOBRO!
                    • polonus3 Re: USA 28.05.07, 05:08
                      Znajac realia medyczne w Ameryce nie trudno zgadnac ze dr. Garlicki i ten
                      podpisujacy sie "sw. patrick" to przedstawiciele narodu wybranego. Jezeli jeden
                      z nich wyjechal i pracuje za oceanem jako chirurg a dr. Garlicki moze w kazdej
                      chwili tam wyjechac i operowac to sa zydami BO LUDZKIEJ SILY NIE MA ABY POLAK
                      LEKARZ I TO CHIRURG MOGL ROZPOCZAC TAM PRAKTYKE !!!!!! Nie dopuszcza i to do
                      kazdej specjalnosci. MOWY NIE MA !!!!!!!!!! Jest bardzo wielu lekarzy z Polski
                      oglaszaja sie ale to sa wylacznie zydzi. Tylko i wylacznie. Ja nie mowie tu
                      o lekarzach "polonusach" wyksztalconych w Ameryce tylko o przyjezdnych z Polski.
                      Studia w Ameryce na lekarza to 4 lata + drugie 4 i + - ok. $ 500.000 do zaplaty.
                      Moze jednak ministerstwo zajmie sie tymi co w Polsce skonczyli studia medyczne
                      za darmo i pojechali za granice pracowac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • jakub.wojewodzki Re: USA 28.05.07, 06:51
                        zgodnie z amerykanskim prawem IMIGRACYJNYM dziwne rzeczy sie dzieja
                        bo ludzie z przeszloscia KRYMINALNA WINNI miec odmowione wydanie WIZY do USA.

Zastanawia mnie JAK TO SIE DZIEJE ZE na przyklad RYWIN mogl WJECHAC DO USA
                        TUZ PO WYJSCIU Z ARESZTU!

• kolargolo Re: USA 28.05.07, 08:45
                        jak to jest ze polonusi z USA pisza zawsze najglupsze posty? prawie polowa z
                        moich kolegow ze studiow wyjechala z tego czesc do USA i zaden nie jest Zydem.
                        Podobnie jak Zydami nie byli lekarze z Indii, Pakistanu, Wloch, Rosji, Francji,
                        Argentyny, Wybrzeza Kosci Sloniowej z ktorymi pracowalem w USA. Jak dostaniesz
                        ponad 95 punktow z USMLE to dostaniesz robote chocby nie wiem co.
                        • anvill Re: USA 28.05.07, 13:25
                          Widzisz bo to mówi kolo który myje kible w Stanach i w jego głowie nie mieści
                          się że Polak mioże robić coś innego a jak robi to pewnie Żyd, pedał albo
                          cyklista - czyli nie sój - bo swojak z Polski to wyzej podcierania tylków nie
                          podskoczy. Mam wielu przyjaciół lekarzy w Stanach - szczerze mówiąc nie
                          patrzyłem im w metryke ani w gatki czy obzezani świetnie sobie radzą są bardzi
                          cenieni - kilku pracuje w ośrodkach naukowych - cóż pewnie nie przychodza do
                          pubu na Green Poincie - gdzie wszyscy od szczotkowania kibla przychodzą więc -
                          kolega od tropienia żydów nie miał szans poznać...
                      • and_nowak Re: USA 28.05.07, 09:38
                        polonus3 napisał:
                        > Znajac realia medyczne w Ameryce nie trudno zgadnac ze dr. Garlicki i ten
                        > podpisujacy sie "sw. patrick" to przedstawiciele narodu wybranego.

A w episkopacie też są Żydzi ?
                        Ja akurat znam medyków z Polski pracujących w USA i NIE BĘDĄCYCH Żydami. Wyjątek
                        potwierdzający regułę, czy może reguła jest fałszywa ?
                      • sw.patryk Re: USA 28.05.07, 11:39
                        do Polonusa (?)
                        Skontroluj tez moich przodkow do piatego pokolenia wstecz, bo tak stanowily
                        ustawy norymberskie. Praca za morzem moze byc wykonywana nie tylko w US , choc
                        nie przecze tam placa najlepiej. Jest na szczescie wiele miejsc , gdzie uznaje
                        sie polskie kwalifikacje zawodowe. Twoje antysemickie uwagi sa ponizej poziomu
                        jakiejkolwiek dyskusji. To ze mieszkasz na Greenpoicie czy w Jackowie , to
                        Twoja sprawa. Przyjmij mily czlowieku fakt, ze poza Twoim swiatem zwisci i
                        nieudacznictwa jest jeszcze swiat , gdzie docenia sie wiedze, umiejetnosci i
                        inteligencje. Za swoje studia w Polsce odplacilem wieloma latami niedoplacenia
                        w kraju, podatkami moimi i moich Rodzicow. Moge nawet byc i Zydem ,w koncu to
                        raczej powod do chwaly , bo narod w istocie madry , jesli to ulatwi Ci
                        zrozumienie wlasnej niemocy i mizerii
                    • purcman1 Re: USA 28.05.07, 07:34
                      jakub.wojewodzki napisał:

> o USA nie ma co gadac bo w USA zarobki lekarzy sa tylko POZORNIE wysokie.
                      > MALPRACTICE insurance czyli wlasnie UBEZPIECZNIE od spieprzenia opercji
                      > JEST OLBRZYMIE. DO tej pory ten facet Doktor G tego nie kapuje, ze sie go
                      > oskarze o ZABOJSTOW pacjenta....w USA jest to bardzo czeste stad tez
                      > lekarze/chirurdzy musza placic WIELKIE MALPRACTICE INSURANCE.
                      > Niech sobie wyjedzie! Wtedy moze zrozumie ze inaczj niz w Polsce jak cos
                      > sprzeprzy w tym stylu co tutaj to bedzie odsiadywal po kilka razy w ten sam
                      > sposob. Poki co to w Polsce czul sie jak laboratorium zwierzat najwyrazniej
                      > uwazajac ze CHIRUG NIE MOZE BYC OSKARZONY O ZABOJSTWO (nieumyslne oczywiscie
                      > spowodowane bledami w sztuce lekarskiej lub zaniedbaniami).
                      > W USA jest to na porzadku DZIENNYM wiec niech Wam nie pieprzy glupot jaki on
                      > jest rzekomo czysty! Brawo dla ZIOBRO!

poczytaj sobie dokładniej chłopczyku na ten temat, ubezpieczenia od błędów w
                      sztuce lekarskiej to jedno, a oskarżanie o ZABÓŚTWO to drugie. Nie widzisz
                      różnicy - przykre. Obyś miał okazję znaleźć się w sytuacji podobnej do tej w
                      której znalazł się ten lekarz.
                      A co do ZIOBRO - wiem że jest miernym politykiem i żałosnym aparatczykiem i
                      wiem że posiada konta w bankach na kajmanach i w wólce kosowskiej - DOWODY ?
                      MAM ALE NIE DAM ;)
                      • kolargolo Malpractice insurance = $15.000 28.05.07, 08:51
                        wiec nawet przy dosc niskiej pensji $100.000 jeszcze pare groszy zostaje. Tylko
                        po co tu podawac fakty skoro twoje urojenia i tak tego nie pozwola ci przyjac
                        do wiadomosci.
                        • kolargolo Re: Malpractice insurance = $15.000 28.05.07, 08:52
                          sorry, pisalem to do Jakuba Wojewodzkiego z poprzedniego postu. Swoja droga czy
                          Jakub to nie zydowskie imie? Zastanawiajace...
                    • and_nowak Re: USA 28.05.07, 09:36
                      > oskarze o ZABOJSTOW pacjenta...

Po pierwsze - jak wielkie ??? Wielkie to pojęcie względne.

Po drugie - nieprawda. Zabójstwo jest ścigane z oskarżenia publicznego i żadne
                      ubzepieczenie tego nie zmieni.

Po trzecie - jakie brawo dla Ziobry - może ten Zero-minister postarał by się o
                      DOWODY!

• gracha10 Re: USA 28.05.07, 21:32

> oskarze o ZABOJSTOW pacjenta....w USA jest to bardzo czeste stad tez
                      > lekarze/chirurdzy musza placic WIELKIE MALPRACTICE INSURANCE.
                      > Niech sobie wyjedzie! Wtedy moze zrozumie ze inaczj niz w Polsce jak cos
                      > sprzeprzy w tym stylu co tutaj to bedzie odsiadywal po kilka razy w ten sam
                      > sposob. Poki co to w Polsce czul sie jak laboratorium zwierzat najwyrazniej
                      > uwazajac ze CHIRUG NIE MOZE BYC OSKARZONY O ZABOJSTWO (nieumyslne oczywiscie
                      > spowodowane bledami w sztuce lekarskiej lub zaniedbaniami).
                      > W USA jest to na porzadku DZIENNYM wiec niech Wam nie pieprzy glupot jaki on
                      > jest rzekomo czysty! Brawo dla ZIOBRO!

Jesteś beznadziejną i NAJGORSZĄ KANALIĄ JAKĄ WIDZIAŁAM!
                      Powtarzasz rzeczy,oskarżenia które NIKT dr M.G nie udowodnił!!
                      Żeby coś powiedzieć, to posłuchaj ludzi, którym dr M.G. URATOWAŁ ŻYCIE, A MA
                      ICH DUŻO NA SWOIM i SWOJEGO ZESPOŁU KONCIE !!!
                      Jestem Jego pacjentką ( DZIĘKI NIEMU JA TEŻ ŻYJĘ)i ja mam prawo GO osądzać a
                      nie ty - KANALIO !!!!
                  • mar018 Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 28.05.07, 14:10
                    wbij sobie do tego durnego łba, że tyle zarabia jeden z najlepszych (o ile nie
                    najlepszy) kardiochirurgów w kraju!! gdziekolwiek na zachodzie - czy w
                    Niemczech, czy w Wielkiej Brytanii czy za oceanem zarabiałby tyle w kilka
                    godzin... w Wielkiej Brytanii konsultanci dostają czasem 300 funtów za godzinę
                    dyżuru - czyli jak posiedzą 8 godzin, to mają pensję miesięczną dr Garlickiego...
                • iwka2006 Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 28.05.07, 06:48
                  Racja.
                  • pantikapej Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 28.05.07, 12:44
                    patrząc na efekty, wygląda, że wciąż za mało...
                    • pantikapej Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 28.05.07, 12:58
                      albo raczej: nie tym, co trzeba...
                • miastomakow Re: Ja lekarzom zawsze dopłacam. 28.05.07, 10:51
                  Chyba każdy kto był w szpitalu wie że lekarze to skorumpowane do cna ch...e. Jak
                  nie dasz łapówy nie ma gadki - Umieraj biedaku! - zawoła pan "doktor". Ziobro
                  dobrze robi ze chce tym morderców w białych skafandrach nauczyć ze są od tego by
                  ludzi ratować a nie wyłudzać pieniadze za pomoc, do której sa zobowiazani. Kto
                  broni lekarzy chyba nigdy nie miał z nimi naprawdę styku. Nie wierzycie?
                  Zapraszam na leczenie do szpitala na Szaserów. Bez pełnej koperty na dzeiń dobry
                  uszłyszysz "Oj nie ma miejsc, nie ma limitów..., najwczesniej zabieg może się
                  odbyć za dwa lata". Dasz kasę usłyszysz "Coś da sie zrobić, pan dał więcej niz
                  ten staruch co lezy w 5, jego sie odłączy od aparatury i za tydzień zoperujemy
                  pana".
              • sumienie.lk Ziobro winien jest śmierci zmarłych pacjentów 27.05.07, 21:04
                Żyjemy w państwie, w którym życie pacjenta czekającego na ratujący jego życie
                przeszczep nie ma już żadnego znaczenia. W tym nibypaństwie liczy się wyłącznie
                racja polityczna chorych na paranoję ministrów, premiera i prezydenta. Już
                tylko Polski mi żal.
                • bx007 Re: Ziobro winien jest śmierci zmarłych pacjentów 27.05.07, 21:56
                  Z. mści się na środowisku lekarskim, w związku ze śmiercią swojego ojca na
                  kardiologii (jego brat złożył doniesienie do prokuratury). Śmierci nie
                  zawinionej a związanej z zaawansowaną wieńcówką 70-latka. Środowisko medyczne z
                  Krakowa doskonale wie o co chodzi. W wielu wypowiedziach Z. widać podtekst
                  emocjonalny.
                  Wiązanie spraw osobistych z zajmowanym stanowiskiem jest karygodne i
                  dyskwalifikuje go jako urzędnika.
                  • hecer Re: Ziobro winien jest śmierci zmarłych pacjentów 27.05.07, 23:39
                    Ja powiem wiecej:

Trzeba konkretnego idioty aby zaczac rozwiazywanie problemu korupcji wsrod
                    lekarzy od aresztowania wybitnego kardiochirurga ktorego wielkiej pracowitosci
                    zawdzieczaja zycie setki, tysiace ludzi..

Trzeba naprawde konkretnego idioty...nie pierwszego z brzegu idioty... ale
                    kogos naprawde glupiego..

Jak widac z waszych postow sprawa korupcji lekarzy jest zawila. Czasem to
                    ordynarne wymuszenie lapowki, czasem dowod wdziecznosci, czasem jedno z drugim.
                    A to wszystko w ramach systemu ktory jest sam w sobie patologiczny. I ktorego
                    reformowanie jest bardzo trudne bo trudno znalezc odpowiedni wzorzec reform.

...Ale mi sie wydaje, ze tylko wybitny kretyn zaczalby myslenie o rozwiazaniu
                    problemu w sluzbie zdrowia od unicestwiania jej najwiekszego atutu, lekarzy.
                    Wybitnego kretyna, nie przecietnego glupka ktorym pewnie i ja jestem, ale kogos
                    naprawde wybitnie glupiego.

I nie przesadzam wcale o winie czy niewinnosci doktora G. Ale imponuje mi to,
                    ze staje on przed sadem z podniesiana glowa. Gotow na kare jesli tak orzeknie
                    sad.

...A ten glupi smarkacz powinien dostac wreszcie lanie.

• jakub.wojewodzki lapówkarstwo lekarzy! 27.05.07, 23:52
                      Ziobro moim zdaniem postepuje slusznie.
                      lapowkarstwo w polskiej sluzbie zdrowia jest OLBRZYMIE.
                      I nie usprawiedliwiajcie tego NICZYM. Nie ma usprawiedliwienia.
                      To tak jakby twierdzic ze BIEDNI ZOLNIERZE Polscy wyslani do
                      Iraku w takich warunkach i przy tak malym zoldzie maja PRAWO
                      GRABIC i GWALCIC bo jakos musz godziwie zarabiac bo ich SZKODA!
                      WSTYD! Brawo dla ZIOBRO!!!!!
                      • karatakus Re: lapówkarstwo lekarzy! 28.05.07, 00:30
                        Niech się qrwa za siebie wpierw ziobro weźmie i za swoich koleżków. Przykład
                        idzie z góry. Ten rząd w szukaniu kozłów ofiarnych osiągnął poziom
                        arcymistrzowski. Hitler przy pisie z przydatkami to uczniak. Wykształciuchy,
                        lekarze, homoseksualiści, zwolennicy PO, opozycja, i wiel innych. Czemu nie
                        menele renciści (50% naciągaczy), pasożyty na socjalach, alkocholicy,
                        policjanci - nieroby i łapówkarze. Służba zdrowia?!! Gdzie im do policji, czy
                        prokuratury, która jest skorumpowana niejako z definicji - minister
                        sprawiedliwości polityczny pierwszym prokuratorem, zwierzchnikiem wszystkich
                        innych. Jeśli to nie jest lewa sprawa to nie wiem już co mogłoby lewizną być.

A wy idioci, bezmyślni konsumenci propagandy w imię własnej zawiści, zaślepieni
                        najchętniej dysponowalibyście na śmierć człowieka, o którym gó.. wiecie, z
                        którym nie mieliście kontaktu. Ale kole w oczy jego pensja co? Śmiecie, ścierwa,
                        rządny krwi motłoch. Jakby Chrystus himself pojawił się na ziemi byśta go drugi
                        raz ukrzyżowali, bo ziobro udowodniłby że żydek bierze pieniądze za uzdrawianie.
                        Zaś po głośnej publikacji "chrystus żydem!" w jakiejś gazetce wszechpolskiej
                        zaczęłyby się pogromy ludzi z garbatymi nosami...
                        Co za kraj, co za ludzie. W cywilizowanych krajach przynajmniej obrzuca sie
                        kogoś błotem i niszczy mu życie po wyroku skazującym, a tu bezmyślni pożeracze
                        prawdy objawionej już postawili szafot i niecierpliwie domagają się egzekucji.
                        Naprawdę proszę państwa wstyd i hańba wam po tysiąckroć. Zawałów wam życzyć nie
                        będę (pewnikiem w przeciwieństwie do was mi), ale jeszcze raz wam powiadam:
                        Jesteście po prostu intelektualnym i moralnym dnem.
                        • gburiaifuria Re: lapówkarstwo lekarzy! 28.05.07, 01:14
                          karatakus napisał: > A wy idioci, bezmyślni konsumenci propagandy w imię własnej
                          zawiści, zaślepieni
                          > najchętniej dysponowalibyście na śmierć człowieka, o którym gó.. wiecie, z
                          > którym nie mieliście kontaktu. Ale kole w oczy jego pensja co? Śmiecie, ścierwa
                          > ,
                          > rządny krwi motłoch. Jakby Chrystus himself pojawił się na ziemi byśta go drugi
                          > raz ukrzyżowali, bo ziobro udowodniłby że żydek bierze pieniądze za uzdrawianie
                          > .
                          > Zaś po głośnej publikacji "chrystus żydem!" w jakiejś gazetce wszechpolskiej
                          > zaczęłyby się pogromy ludzi z garbatymi nosami...
                          > Co za kraj, co za ludzie. W cywilizowanych krajach przynajmniej obrzuca sie
                          > kogoś błotem i niszczy mu życie po wyroku skazującym, a tu bezmyślni pożeracze
                          > prawdy objawionej już postawili szafot i niecierpliwie domagają się egzekucji.
                          > Naprawdę proszę państwa wstyd i hańba wam po tysiąckroć. Zawałów wam życzyć nie
                          > będę (pewnikiem w przeciwieństwie do was mi), ale jeszcze raz wam powiadam:
                          > Jesteście po prostu intelektualnym i moralnym dnem.
                          zgadzam sie z Toba w 100%. Niestety, to prawda.
                      • sstepniewski Re: lapówkarstwo lekarzy! 28.05.07, 00:43
                        Przykro mi ale jestes durniem. Zas twoj idol jest glupim aroganckim
                        szczeniakiem, ktoremu inny polglowek powierzyl funkcje ministra.
                        Jeszcze nigdy lekarz nie zazadal ode mnie lapowki - dlatego nie wierze w
                        oskarzenia Ziobry - ten facet ma kwalifikacje na co najwyzej woznego w szkole
                        wiejskiej.
                        • anvill Re: lapówkarstwo lekarzy! 28.05.07, 13:35
                          Nigdy nie dałem lekarzowi łapówki! Nigdy nikt odemnie tego nie oczekiwał!
                      • kolargolo nagroda 28.05.07, 01:37
                        za belkot tygodnia. gratuluje!
                • arius5 Ziobro to bydle i szmata 28.05.07, 02:23
                  Ta sprawa to tylko jedna z kompromitacji Ziobry, ale bydlak ma czelnosc jeszcze
                  sie wypowiadac i grozic.
            • dan3iger Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickiego 27.05.07, 20:57
              Panie Doktorze. Nie wiem w jakim szalonym kraju żyjemy. Co te chore Kaczory
              robią z tego kraju. Jestem tym przerażony. Płacą lekarzom po 2000 zł
              miesięcznie, 5x mniej niż górnikom a jacyś harcerze założyli chore CBA i
              wsadzają doskonałych lekarzy do więzień. Proszę przyjąc wyrazy szacunku i
              solidarności. Większość ludzi jest z Panem i uważa Pana za ofiarę tego chorego
              systemu.
              • kon_boxer Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 27.05.07, 21:28
                Dopisuję się.
                • nati Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 27.05.07, 23:31
                  popieram. ten kraj jest chory, CBA nie powinno istniec w panstwie prawa. zygac
                  sie chce. lyzwinskich powinno sie zamknac, a nie wybitnego kardiochirurga.
                  chocby przyjmowal setki prezentow po udanych operacjach. ci, ktorzy moga sie
                  odwdzieczyc za zycie jakims podarunkiem, chca dac z potrzeby serca, natomiast
                  ci, ktorych na prezenty nie stac po prostu sa wdzieczni. co w tym zlego???? ten
                  kraj, ziobro, kaczki, giertych = zenada.
                  • jakub.wojewodzki Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 27.05.07, 23:54
                    Ot to w tym zlego ze wyludza pieniadze.
                    jego umowa o prace wyraznie stwierdza warunki pracy.

nati napisała:

> popieram. ten kraj jest chory, CBA nie powinno istniec w panstwie prawa. zygac
                    > sie chce. lyzwinskich powinno sie zamknac, a nie wybitnego kardiochirurga.
                    > chocby przyjmowal setki prezentow po udanych operacjach. ci, ktorzy moga sie
                    > odwdzieczyc za zycie jakims podarunkiem, chca dac z potrzeby serca, natomiast
                    > ci, ktorych na prezenty nie stac po prostu sa wdzieczni. co w tym zlego????
                    ten
                    > kraj, ziobro, kaczki, giertych = zenada.
                    • kolargolo Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 28.05.07, 01:40
                      a jaki to ma zwiazek z lekarzami, ktorzy po 15 latach pracy zarabiaja 1400
                      miesiecznie i nie biora lapowek? Czy w zwiazku z tym ze Lepper jest rolnikiem i
                      przestepca powinnismy odebrac emerytury rolnikom? A moze za przekrety politykow
                      SLD powinnismy obnizyc pensje wszystkich poslow ?
                      • joetf Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 28.05.07, 08:39
                        A zrobmy tak:
                        Uzaleznic wysokosc uposazenia od frekwencji na posiedzeniach sejmu.
                        Do tego przed kazdym posiedzeniem zewnetrzny egzamin z omawianych zagadnien,
                        coby nasi kochani przedstawiciele narodu mielijako takie pojecie o czym glosuja.

Po tych dwoch zmianach, mozna by im placic nawet 20 tysiecy miesiecznie:P
                  • iwka2006 Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 28.05.07, 06:52
                    Popieram.
              • info0 Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 27.05.07, 22:29
                Ziobro mści się za śmierć swojego ojca, który notabene i tak by umarł, bo miał
                zaawansowaną chorobę sercową.
                Ale co do zarobków nijak się nie zgodzę. Nie ma biednych lekarzy. Takie pojęcie
                w ogóle nie istnieje. Oni zarabiają tyle, że większość ludzi może pozazdrościć :)

To co gadają by dostać podwyżki natomiast to są banialuki:/ Należy to
                przefiltrować zawsze, bo inaczej na serio można uwierzyć jacy to Ci lekarze
                biedni są:). (a mam doświadczenia z wieloma z różnych branży, więc pojęcie mam
                :P). Do tego kwestie dyżurów i traktowania pacjentów w szpitalach publicznych :/
                Za takie coś PODWYŻKA się NIE NALEŻY. Panowie doktorzy zmieńcie podejście do
                klientów, bo inaczej będą leczyć się prywatnie :/.
                • jakub.wojewodzki Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 27.05.07, 23:56
                  Ziobro wymierza TYLKO uczciwa sprawiedliwosc.
                  Nie chcesz mi powiedziec, ze NALEZYCIE i zgodnie
                  z prawem byly te LAPOWECZKI?

Brawo dla ZIOBRY!
                  • przejrzysty Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 28.05.07, 07:28
                    >Ziobro wymierza TYLKO uczciwa sprawiedliwosc.
                    >Nie chcesz mi powiedziec, ze NALEZYCIE i zgodnie
                    >z prawem byly te LAPOWECZKI?
                    >Brawo dla ZIOBRY!

Mam propozycję: aresztujmy WSZYSTKICH lekarzy! Bo wszyscy lekarze otrzymują od
                    pacjentów dowody wdzięczności: czekoladki, kawę, pióra, alkohole, obrazy. Sam
                    dawałem butekę whisky lekarzowi. Przecież to ŁAPÓWKA! Takie "łapówki" otrzymują
                    też nauczyciele, profesorowie na uczelniach, adwokaci. Wszystkich ich do
                    pierdla! I wtedy zbudujemy szczęśliwą IV RP, w której lekarze, profesorowie i
                    nauczyciele będą siedzieć, a u władzy będą ludzie po technikum rolniczym z
                    wyrokami. Druga część planu już została zrealizowana.
              • prunete Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 27.05.07, 22:45
                Panie DoktorzeQ\! Niech Pan się trzyma! Żaden porządny człowiek nie uwierzył
                Ziobrze! Nie należy nikomu żle życzyć, ale ja mu życzę wylądowania na
                kardiochirurgii. I żeby wtedy lekarze mu powiedzieli, że nie będą się nim
                zajmować. Tego mu życzę. Moja mama jest po operacji serca we wrocławskim
                szpitalu wojskowym i takiej opieki życzliwości wobec niej i rodziny nie
                spotkałam nigdy. Nie kosztowało mnie to ani grosza, żeby jakoś się moralnie
                odwdzięczyć poszłam oddać krew do stacji krwiodawstwa. Niech Pan się trzyma,
                Panie Doktorze!
                • jakub.wojewodzki Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 27.05.07, 23:57
                  Widac jakich mamy domniemanie o pstepowaniu w etyce LEKARZY ponizej:
                  Slyszalas o przysiedze jaka lekarz sklada? Ich PSIM OBOWIAZKIEM nawet za darmo
                  jest udzielac pomocy.

prunete napisała:

> Panie DoktorzeQ\! Niech Pan się trzyma! Żaden porządny człowiek nie uwierzył
                  > Ziobrze! Nie należy nikomu żle życzyć, ale ja mu życzę wylądowania na
                  > kardiochirurgii. I żeby wtedy lekarze mu powiedzieli, że nie będą się nim
                  > zajmować. Tego mu życzę. Moja mama jest po operacji serca we wrocławskim
                  > szpitalu wojskowym i takiej opieki życzliwości wobec niej i rodziny nie
                  > spotkałam nigdy. Nie kosztowało mnie to ani grosza, żeby jakoś się moralnie
                  > odwdzięczyć poszłam oddać krew do stacji krwiodawstwa. Niech Pan się trzyma,
                  > Panie Doktorze!
                  • mindflayer Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 28.05.07, 00:37
                    Lekarz jest dla ciebie psem.
                    JESTEM DLA CIEBIE PSEM???

I już wszystko wiem o tobie.
                  • dean08 Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 28.05.07, 11:19
                    Przysięga Hipokratesa

Przysięgam na Apollona lekarza, na Asklepiosa, Hygieje, i Panaceje oraz na
                    wszystkich bogów i boginie, biorąc ich na świadków, że wedle mej możności i
                    rozeznania będę dochowywał tej przysięgi i tych zobowiązań.

Mistrza mego w tej sztuce będę szanował na równi z rodzicami, będę się dzielił
                    z nim mieniem i na żądanie zaspokajał jego potrzeby: synów jego będę uważał za
                    swoich braci i będę uczył ich swej sztuki, gdyby zapragnęli się w niej
                    kształcić, bez wynagrodzenia i żadnego zobowiązania z ich strony; prawideł,
                    wykładów i całej pozostałej nauki będę udzielał swym synom, synom swego mistrza
                    oraz uczniom, wpisanym i związanym prawem lekarskim, poza tym nikomu innemu.
                    Będę stosował zabiegi lecznicze wedle mych możności i rozeznania ku pożytkowi
                    chorych, broniąc ich od uszczerbku i krzywdy.

Nikomu, nawet na żądanie, nie dam śmiercionośnej trucizny, ani nikomu nie będę
                    jej doradzał, podobnie też nie dam nigdy niewieście środka poronnego. W
                    czystości i niewinności zachowam życie swoje i sztukę swoją.

Nie będę operował chorych na kamicę, pozostawiając to ludziom zawodowo
                    stosującym ten zabieg.

Do jakiegokolwiek wejdę domu, wejdę doń dla pożytku chorych, nie po to, żeby
                    świadomie wyrządzać krzywdę lub szkodzić w inny sposób, wolny od pożądań
                    zmysłowych tak wobec niewiast jak i mężczyzn, wobec wolnych i niewolników.

Cokolwiek bym podczas leczenia, czy poza nim, z życia ludzkiego ujrzał, czy
                    usłyszał, czego nie należy na zewnątrz rozgłaszać, będę milczał, zachowując to
                    w tajemnicy.

Jeżeli dochowam tej przysięgi, i nie złamię jej, obym osiągnął pomyślność w
                    życiu i pełnieniu tej sztuki, ciesząc się uznaniem ludzi po wszystkie czasy;
                    jeżeli ją przekroczę i złamię, niech mnie los przeciwny dotknie.

Przyrzeczenie lekarskie (dla mniej kumatych: to co składają lekarze)

Przyjmuję z szacunkiem i wdzięcznością dla moich Mistrzów nadany mi tytuł
                    lekarza i w pełni świadomy związanych z nim obowiązków przyrzekam:

obowiązki te sumiennie spełniać;
                    służyć życiu i zdrowiu ludzkiemu;
                    według najlepszej mej wiedzy przeciwdziałać cierpieniu i zapobiegać chorobom, a
                    chorym nieść pomoc bez żadnych różnic, takich jak: rasa, religia, narodowość,
                    poglądy polityczne, stan majątkowy i inne, mając na celu wyłącznie ich dobro i
                    okazując im należny szacunek;
                    nie nadużywać ich zaufania i dochować tajemnicy lekarskiej nawet po śmierci
                    chorego;
                    strzec godności stanu lekarskiego i niczym jej nie splamić, a do kolegów
                    lekarzy odnosić się z należną im życzliwością, nie podważając zaufania do nich,
                    jednak postępując bezstronnie i mając na względzie dobro chorych;
                    stale poszerzać swą wiedzę lekarską i podawać do wiadomości świata lekarskiego
                    wszystko to, co uda mi się wynaleźć i udoskonalić.

• emikal10 Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 28.05.07, 00:30
                > miesięcznie, 5x mniej niż górnikom

Chyba troche przesadziles z tym 5x wiecej,moj tata jest gornikiem dolowym takim
                "przecietnym" i kwota do wyplaty na pasku za kwiecien wynosi dokladnie
                1957,27pln wiec do 10tys jeszcze troche brakuje!!!
              • gburiaifuria Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 28.05.07, 01:17
                dan3iger napisał:

> Panie Doktorze. Nie wiem w jakim szalonym kraju żyjemy. Co te chore Kaczory
                > robią z tego kraju. Jestem tym przerażony. Płacą lekarzom po 2000 zł
                > miesięcznie, 5x mniej niż górnikom a jacyś harcerze założyli chore CBA i
                > wsadzają doskonałych lekarzy do więzień. Proszę przyjąc wyrazy szacunku i
                > solidarności. Większość ludzi jest z Panem i uważa Pana za ofiarę tego chorego
                > systemu.
                tez sie dopisuje.
                • agra175 Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 28.05.07, 09:59
                  Ludzie co Wy wypisujecie???
                  zastanowcie sie.
              • leewus Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 28.05.07, 11:48
                Dopisuje się
              • wykidajlo2 Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 28.05.07, 21:40
                Przyłączam się do Ciebie, doktorowi należą się wyrazy szacunku a "harcerzom"
                życie wykręci kiedyś numer i wylądują tam gdzie ich miejsce - na śmietniku
                historii. A swoją drogą to obciach mieć kogoś takiego w rodzinie.
              • gracha10 Re: Najwyższy szacunek dla pana doktora Garlickie 28.05.07, 21:45
                dan3iger napisał:

> Panie Doktorze. Nie wiem w jakim szalonym kraju żyjemy. Co te chore Kaczory
                > robią z tego kraju. Jestem tym przerażony. Płacą lekarzom po 2000 zł
                > miesięcznie, 5x mniej niż górnikom a jacyś harcerze założyli chore CBA i
                > wsadzają doskonałych lekarzy do więzień. Proszę przyjąc wyrazy szacunku i
                > solidarności.
                Większość ludzi jest z Panem i uważa Pana za ofiarę tego chorego systemu.
                LUDZI RZĄDZĄCYCH - CHORYCH Z MŚCIWOŚCI I NIENAWIŚCI!!!

ZGADZAM SIĘ Z PANEM !!!
                pacjentka dr M.G. z Olsztyna
          • 4krzych1 "Polska Triada": sędziowie, lekarze, dziennikarze 27.05.07, 20:49
            trzy mafijne sitwy:
            "bez-czelnych",
            "bez-wstydnych"
            i
            "bez-karnych".
            całkowicie zautonomizowane od państwa i społeczeństwa środowiska arogantów
            dbających o swoje patologicznie pojmowane interesy i przywileje!!!
            • kolargolo Re: "Polska Triada": PiS, Samoobrona i LPR 27.05.07, 20:52
              bezczelni jak Gosiewski, bezwstydni jak Giertych i bezkarni jak Lepper.
            • wiedmak [...] 27.05.07, 21:18
            • kon_boxer Re: "Polska Triada": sędziowie, lekarze, dziennik 27.05.07, 21:29
              Te grupy są przynajmniej wykształcone - a nasi "politycy" z Bożej łaski?
            • hecer Re: "Polska Triada": sędziowie, lekarze, dziennik 27.05.07, 23:54
              a ja zauwazam raczej ze:
              -dzieki ineterwencjom dziennikarzy wiele ofiar naduzyc wladzy uzyskalo wsparcie
              -lekarze ratuja zycie co dzien.

...jak zachorujesz, to pewnie najpierw poprosisz Ziobre i CBA aby sprawdzili
              czy na pewno lekarz cie nie usmierci mierzac temperature...?
            • gburiaifuria Re: "Polska Triada": sędziowie, lekarze, dziennik 28.05.07, 01:20
              4krzych1 napisał:

> trzy mafijne sitwy:
              > "bez-czelnych",
              > "bez-wstydnych"

a mozesz podac moherze jakies przyklady, czy tylko falszywe oskarzenia?
            • joris Re: "Polska Triada": sędziowie, lekarze, dziennik 28.05.07, 08:50
              Mozna walczyc z lapowkami ale to co zrobiono dr. Garlickiemu to horror. Zycze z
              calego serca panom Ziobrom, Kaczynskim, Kaminskim innym pisowskim sk..., zeby
              oni sami lub ich mamusie, koty itd. musialy byc operowane i nie bylo komu tego
              zrobic.Zycze naprawde z calego serca.
        • wiedmak Ziobro, ta maly pokrzywiony ch.jek 27.05.07, 21:14
          niedlugo juz tam trafi. Poczekajmy jeszcze 2 lata.
          • bx007 Re: Ziobro, ta maly pokrzywiony ch.jek 27.05.07, 22:00
            TO mściwy NIEUK, który zapisał się DO PIS-U, żeby awansować, bo jako kiepski
            fachowiec był odrzucany przez środowisko
          • nati Ziobro, ta maly pokrzywiony ch.jek!!!!!!!!!!!!!!!! 27.05.07, 23:33
            święte słowa :)
            idealnie pasują :)
            • pantikapej Re: Ziobro, ta maly pokrzywiony ch.jek!!!!!!!!!!! 28.05.07, 08:41
              ... i ja nigdy nie sądziłem, że będę musiał przyznać rację Millerowi. Niestety,
              to faktycznie jest minister Zero
        • przejrzysty Re: Ziobro powinien zastąpić doktora G...w celi! 28.05.07, 06:55
          Panie Doktorze, chyle czoła! Nie mam żadnych wątpliwości, że sąd Pana oczyści
          ze wszystkich zarzutów. Wtedy proszę pamiętać o wytoczeniu sprawy Ziobrze za
          pomówienie i zmarnowanie kilku miesięcy Pana życia. Za śmierć setek pacjentów,
          których Pan i inni lekarze nie mogą teraz uratować, niestety Ziobro nigdy nie
          odpowie. Proszę też aby Pan dalej kontynuował prace w Polsce. Tacy ludzie są tu
          potrzebni. Niech wyjadą Ziobry, Leppery, Giertychy i cała ta klika nazywająca
          siebie IV RP.
          • gracha10 Re: Ziobro powinien zastąpić doktora G...w celi! 28.05.07, 21:53
            przejrzysty napisał:

> Panie Doktorze, chyle czoła! Nie mam żadnych wątpliwości, że sąd Pana oczyści
            > ze wszystkich zarzutów. Wtedy proszę pamiętać o wytoczeniu sprawy Ziobrze za
            > pomówienie i zmarnowanie kilku miesięcy Pana życia. Za śmierć setek
            pacjentów, których Pan i inni lekarze nie mogą teraz uratować, niestety Ziobro
            nigdy nie odpowie.

SKPŃCZY SIĘ PANOWANIE PiS-u , wówczas Ziobro zamieni się miejscami ( będzie
            tam sam, gdzie przy pomocy kolesi wsadził PANA) !!!!

Proszę też, aby Pan dalej kontynuował prace w Polsce - jest Pan i Pana
            wspaniałe ręce potrzebne rodakom.
            Tacy ludzie są tu potrzebni.
            Niech wyjadą Ziobry, Leppery, Giertychy i cała ta klika nazywająca siebie IV RP.
            Pacjentka z Olsztyna
        • blue911 Re: Ziobro powinien zastąpić doktora G...w celi! 28.05.07, 08:26
          Co za bydlo w tym kraju rzadzi!? za komuny to byla marmoladka w porownaniu do
          tego,co tu sie czyta! A ja narzekalem i kraj opuscilem - he...!
          Otoz sprawdza sie przyslowie: zawsze moze byc jeszcze gorzej. Cieszmy sie
          zyciem!
        • mgmgmg3 Re: Ziobro powinien zastąpić doktora G...w celi! 28.05.07, 22:21
          nidługo tak bedzie
        • mgmgmg3 Re: Ziobro powinien zastąpić doktora G...w celi! 28.05.07, 22:38
          uwaga!!!
          proponuję zrzutkę na pamiętniki z pobytu w kiciu Ziobry.
          będzie, oj będzie mial chłopiec o czym pisać!! juz wkrótce!
      • grzeniu22 Swiń nie obrażac!! 27.05.07, 20:57
        Tym bardziej, jeżeli mowa o przeszczepach- może to nasi przyszli dawcy???
      • kon_boxer Bądź spokojny - ich świńskie serduszka wytrzymają 27.05.07, 21:01
        Oni raczej nie doznają niszczących serce stresów - powodują je u innych.

Ale należy życzyć nam wszystkim - aby ci panowie zapłacili za swe rządy, i to możliwie szybko płacić zaczęli.
      • regiomal Brał łapówki... 27.05.07, 21:07
        Niestety, ale to że pan dr brał łapówki od swoich pracjentów jest całkowitą prawdą. Sad but true...
        • kon_boxer łapówkę bierze się ZA COŚ 27.05.07, 21:31
          - a tu panuje jakieś takie milczenie.
        • gburiaifuria Re: Brał łapówki... 28.05.07, 01:29
          regiomal napisał:

> Niestety, ale to że pan dr brał łapówki od swoich pracjentów jest całkowitą pra
          > wdą. Sad but true...

taaaak? a skad to wiesz? procesu jeszcze nie bylo.
        • pantikapej Re: Brał łapówki... 28.05.07, 08:48
          ... brał łapówki... no fakt, musiał być STRASZNIE pazerny na te koniaki i
          wieczne pióra , które później składał w komórce! Ludzie, myślcie choć trochę!
      • aleksanderkorycki Re: Pytanie do doktora G. 27.05.07, 21:46
        W 100% popieram!
        Doktorze - to się niestety zdarza każdemu chirurgowi, któremu pacjent umiera!
        Rodzina często nie może się z tym pogodzić i ciąganie po sądach to norma. Powód
        dla którego Pańska sprawa jest "u Ziobry" jest prozaiczny - Pan jest sławny i
        motłoch to kupuje (czytaj - kilka głosów więcej). Niech Pan się trzyma a po
        wszystkim wyjedzie.
        Pozdrawiam.
      • ak102 Re: Pytanie do doktora G. 27.05.07, 21:54
        > Jestes wstretna swinia. Powtarzasz plotki, ktore sa oczywiscie nieprawdziwe.
        > Nie wierze w jakakolwiek wine doktora poza przyjmowaniem od pacjentow po
        > udanych operacjach. Jest oczywiste, ze ludzie uratowani od smierci probowali
        > sie jakos zrewanzowac. Ziobro i pozostala klika pisowska to hieny - zycze im
        > zeby ich pokaralo na zdrowiu i to bardzo powaznie (lacznie z potrzeba
        > przeszczepu) - ale nawet zdychajac nie zrozumieja dlaczego - swinia to swinia.

Po co obrażasz ludzi, jak nie wiesz. Dziennikarze TVN byli u tej rodziny,
        której doktor G. proponował sprzedaż krowy. Ta rodzina nadal to potwierdza.
        • pantikapej Re: Pytanie do doktora G. 28.05.07, 09:00
          Minister Zero urządził pokazówkę właśnie dla takiego motłochu jak ty. Motłochu,
          który rozumie 15 procent z tego co widzi. Bo nawet w tym programie TVN, na który
          się powołujesz, powiedziano wyraźnie: doktor mówił o sprzedaniu krowy, jeśli
          chcą opłacić pielęgniarkę, która by czuwała 24 h. przy (tym jednym) chorym. Taki
          dyżur pielęgniarki, to ok. 250 zł. za dobę.
      • atibalo Re: Pytanie do doktora G. 27.05.07, 22:40
        Przecież to normalne że rolnik aby się leczyć musi coś sprzedać , na świecie
        nie ma nic za darmo .
        Raz jest to zboże innym razem krowa , świnia itp.
        Ja aby płacić składkę zdrowotną też muszę iść do pracy - muszę coś sprzedać ,
        swoją pracę .
      • prawdziwek1 Re: Pytanie do doktora G. 28.05.07, 02:51
        sstepniewski-wstrętną świnią To jesteś Ty oszołomie.Przcież doktorowi G. te
        sterty banknotów,zegarków,piór,koniaków i innych dóbr przynieśli krasnoludki
        które jak powszechnie wiadomo bywają na świecie i czynią takie prezenty.Żaden
        lekarz nie bierze przecież łapówek he,he,he.
      • palestrina2005 A skąd jesteś taki pewny.. 28.05.07, 07:23
        Skoro postawiono mu zarzuty to coś jest...

Twoja dwulicowość nie zna granic - osądzasz Łyżwińskiego choć sąd nie wydał
        wyroku, a tu mówisz żeby nie osądzać bo do czasu wydan ia wyroku facet jest
        niewinny.
        Masz wybórczy stosunek do osądzania rzeczywistości. Żałosny jesteś...
    • krwawy.zenek Re: Pytanie do doktora G. 27.05.07, 20:12
      A ja mam pytanie do ciebie. Co ty czujesz, powtarzając obrzydliwe kłamstwo, o
      który powszechnie wiadomo, że jest kłamstwem?
      Czy ty w ogóle wiesz, co to takiego sumienie?

• pierot6 krwawy.zenek..ty nie jesteś krwawy..masz okres! 27.05.07, 20:16
        • krwawy.zenek Re: krwawy.zenek..ty nie jesteś krwawy..masz okre 27.05.07, 20:24
          Nie pomyliłeś adresata?
    • maruda.r Ile osób zamordował Ziobro? 27.05.07, 20:27

Co się stało z pacjentami, którym Ziobro odebrał szansę na życie? Jak Ziobro
      będzie się z tym czuł?

• jankowski1960 [...] 27.05.07, 20:29
        • dr_kidler66 Re: Ile osób zamordował Ziobro? 27.05.07, 20:30
          Jakis lekarz ostatnio w TVP powiedział ze nawet 70 osob juz nie zyje z powodu
          strachu lekarzy przed robieniem transplantacji!!
          • agaj.agaj Re: Ile osób zamordował Ziobro? 27.05.07, 20:53
            Wpadacie w demagogie tak jak Ziobro. W Polsce jest wielu kardiochirurgow i
            kilka bardzo dobrych osrodkow. To zreszta wynika tez z wywiadu, ze oddzial byl
            pustawy i na operacje sie z reguly nie czekalo. Moze dlatego gosc operowal
            (informacje z wywiadu) wszystkich jak leci. Gosc jest dumny z tego, ze operowal
            (ale chyba nie przeszczepial serce?) kogos kto ma 94 lata lub ma chorobe
            Alzheimera, ale to nie ma sensu i jest tylko obciazeniem sluzby zdrowia.

Zarzut zabojstwa dla dr G to oczywiscie bzdura, ale znacznie latwiej nam
            uwierzyc w korupcje - czyz nie? Nie zgadzam sie z tym, zeby skorumpowany
            lekarz, nawet jezeli wysoko kwalifikowany, byl bohaterem narodowym.
            • tygrysio_misio Re: Ile osób zamordował Ziobro? 27.05.07, 21:38
              a moze spojrze na to tak...gosc ktory dostawal kilknascie tys co miesiac +
              prywatna praktyka + wyklady..mialby rzadac paru groszy za krowe??

juz predzej uwierze, ze byl nekrofilem

• bogslu Dr. G - apetyt rośnie w miarę jedzenia. 28.05.07, 00:59
                > a moze spojrze na to tak...gosc ktory dostawal kilknascie tys co miesiac +
                > prywatna praktyka + wyklady..mialby rzadac paru groszy za krowe??
                > juz predzej uwierze, ze byl nekrofilem
                Apetyt rośnie w miarę jedzenia, nieprawdaż?
                • tygrysio_misio Re: Dr. G - apetyt rośnie w miarę jedzenia. 28.05.07, 08:51
                  a glupota wraz z checia zawiscia za wlasne niedoleznosci
                • jerzy_w11 Re: Dr. G - apetyt rośnie w miarę jedzenia. 28.05.07, 11:01
                  > Apetyt rośnie w miarę jedzenia, nieprawdaż?

Mówi się też, że "bez pracy nie ma kołaczy"- jak widzisz wiele takich
                  powiedzonek nie sprawdza się w Polsce.
            • stasi1 ale ze to jest skorumpowany to tylko ziobro 27.05.07, 21:41
              powiedział. a wiadomo jaka wartosc ma słowo ziobry
            • hecer Re: Ile osób zamordował Ziobro? 28.05.07, 00:00
              > Zarzut zabojstwa dla dr G to oczywiscie bzdura, ale znacznie latwiej nam
              > uwierzyc w korupcje - czyz nie? Nie zgadzam sie z tym, zeby skorumpowany
              > lekarz, nawet jezeli wysoko kwalifikowany, byl bohaterem narodowym

Ja tez sie z tym nie zgadzam. Ale ten czlowiek idzie do sadu z podniesiona
              glowa. Jesli czeka tam na niego kara, niech i tak bedzie.

Jest takim samym bohaterem jak kazda inna ofiara bezmyslnosci wladzy. Obysmy
              mieli ich mniej. Ale na to sie chyba nie zanosi.
            • rzwolski Re: Ile osób zamordował Ziobro? 28.05.07, 07:29

> Gosc jest dumny z tego, ze operowal
              > (ale chyba nie przeszczepial serce?) kogos kto ma 94 lata lub ma chorobe
              > Alzheimera, ale to nie ma sensu i jest tylko obciazeniem sluzby zdrowia.

Dla mnie obciążaniem służby zdrowia było by operowanie Ciebie, no bo po co
              operować kogoś kto publicznie wypisuje takie bzdury
            • fakirek Re: Ile osób zamordował Ziobro? 28.05.07, 09:20
              > Wpadacie w demagogie tak jak Ziobro. W Polsce jest wielu kardiochirurgow i
              > kilka bardzo dobrych osrodkow.

A co ci po kardiochirurgach jak dzięki Ziobrze nie ma CO przeszcepiać !!!???
      • krwawy.zenek Re: Ile osób zamordował Ziobro? 27.05.07, 20:29
        Równie dobrze, jak arkalionxp ze swym ohydnym kłamstwem. Trzeba mieć sumienie,
        żeby odczuwać wyrzuty sumienia.
      • krwawy.zenek A tak serio 27.05.07, 20:31
        Tak serio, to Ziobro nikogo nie zamordował, natomiast liczbę osób, których
        śmierć pośrednio spowodował można szacować na ok. 4 tygodniowo, a więc wkrótce
        będzie już sto istnień ludzkich zmarnowanych przez tego (...).
        • stasi1 Re: A tak serio 27.05.07, 20:38
          Ale każda taka operacja kosztuje około 100tys. złotych! Więc jakie ma sukcesy w
          oszczędzaniu pieniędzy! I za to ciemny naród kocha

> Tak serio, to Ziobro nikogo nie zamordował, natomiast liczbę osób, których
          > śmierć pośrednio spowodował można szacować na ok. 4 tygodniowo, a więc
          wkrótce
          > będzie już sto istnień ludzkich zmarnowanych przez tego (...).
        • kon_boxer Sądzę, że to nie jest takie oczywiste 27.05.07, 21:36
          Jeśli bowiem zostanie dowiedzione, że cała sprawa była przekroczeniem ustawowych uprawnień (prokuratura ani CBA nie są ustawowo upoważnione do uprawiania propagandy), śmierć tych ludzi bedzie następstwem działań pozaprawnych. Czyli - jak to sam Ziobro ujął (w tej samej sprawie - acz o kimś innym mówiąc) - zamiar ewentualny.

Wydaje mi się, że nawet w sprawie łapownictwa trzeba dowieść jakiegoś świaczenia wzajemengo ze strony lekarza - i to takiego, którego by bez "korzyści" nie wykonał. Inaczej będziemy żyć w świecie paranoi - w którym już dziś żyją rządzący.
          • krwawy.zenek Re: Sądzę, że to nie jest takie oczywiste 28.05.07, 13:40
            kon_boxer napisał:

> Jeśli bowiem zostanie dowiedzione, że cała sprawa była przekroczeniem
            ustawowyc
            > h uprawnień (prokuratura ani CBA nie są ustawowo upoważnione do uprawiania
            prop
            > agandy), śmierć tych ludzi bedzie następstwem działań pozaprawnych. Czyli -
            jak
            > to sam Ziobro ujął (w tej samej sprawie - acz o kimś innym mówiąc) - zamiar
            ew
            > entualny.

Samo stwierdzenie, że śmierć tych ludzi pozostaje w jakimś związku z
            poaprawnymi działaniami Ziobry oczywiście nie wystarczy do mówieniu tu o
            zamiarze ewentualnym.
            Natomiast pośrednio jest winien ich śmierci - w planie moralnym nie budzi to
            żadnej wątpliwości.

> Wydaje mi się, że nawet w sprawie łapownictwa trzeba dowieść jakiegoś
            świaczeni
            > a wzajemengo ze strony lekarza

Nie. Żadna tak rozumiana "wzajemność" nie jest i nigdy nie była znamieniem
            przestępstwa łapownictwa (w kazdym razie w typie podstawowym).
            Co oczywiście nie znaczy, by można było oskarżać o sprzedajność kogoś, komu na
            przykład przelano na konto jakieś pieniądze bez jego wiedzy :)))

• maruda.r Re: A tak serio 28.05.07, 09:29
          krwawy.zenek napisał:

> Tak serio, to Ziobro nikogo nie zamordował, natomiast liczbę osób, których
          > śmierć pośrednio spowodował można szacować na ok. 4 tygodniowo, a więc wkrótce
          > będzie już sto istnień ludzkich zmarnowanych przez tego (...).

Świadomie posłużyłem się ziobrową retoryką. Skoro Ziobro może błąd lekarski z
          założenia traktować, jako zabójstwo...

• dr_kidler66 Re: Ile osób zamordował Ziobro? 27.05.07, 20:32
        maruda.r napisał:

>
        > Co się stało z pacjentami, którym Ziobro odebrał szansę na życie? Jak Ziobro
        > będzie się z tym czuł?
        Ziobro to cholerny karierowicz ktory dobrze to sie tylko czuje ze swoimi
        57% poparcia , tacy jak on idą do celu po trupach , dosłownie !!
      • stasi1 Ziobro odbierał życie w majestacie prawa więc 27.05.07, 20:35
        nie będzie miał wyrzutów sumienia. Tak samo jak kat który wykonuje karę
        śmierci. To jego taki zawód. Lekarze ratują życie pacjętów i za to im płacą.
        Ziobrze płacą aby ich uśmiercał i wywiązuje się z tego zadania bardzo dobrze

>
        > będzie się z tym czuł?
        >
        • ajok2 Re: Ziobro odbierał życie w majestacie prawa więc 27.05.07, 20:51
          Ziobro pójdzie w zapomnienie, ale setek ludzi przez niego grobowo załatwionych nie będzie nic przeciwko temu krasnalowi zrobić.
          Oby umierał długo i boleśnie!
          • romek334 Widzę,że bronicie przestepców.Wyszło szydło zworka 27.05.07, 22:44
            • kolargolo Wicepremier tez jest przestepca 27.05.07, 23:14
              to ci nie przeszkadza? Poza tym oni bronia pacjentow przed ministrem, ktorego
              dzialania prowadza do niszczenia polskiej transplantologii i smierci wielu
              ludzi. Dr G nawet jesli wzial lapowki to (jak uznal niezawisly sad) nie zabil
              nikogo tylko uratowal zycia kilkuset osob. Dzieki Ziobrze ludzie umieraja a nie
              odzyskuja zdrowie.
            • maruda.r Re: Widzę,że bronicie przestepców.Wyszło szydło z 28.05.07, 08:43

Na razie przestępcą z punktu widzenia interesu społecznego jest Ziobro, który
              bez poważnych przesłanek odebrał wielu ludziom nadzieję na życie.

• kon_boxer O Ziobrę się nie martw 27.05.07, 21:04
        To gość niezdolny do refleksji i niepodatny na resocjalizację.
      • fixumdyrdum2 Re: Ile osób zamordował Ziobro? 28.05.07, 01:07
        maruda.r napisał:

>
        > będzie się z tym czuł?
        >
        dr_kidler66 napisał:

> Jakis lekarz ostatnio w TVP powiedział ze nawet 70 osob juz nie zyje z powodu
        > strachu lekarzy przed robieniem transplantacji!!

A zastanawialiście się, ilu transplanolodzy wysłali na tamten świat:
        1. Decydując pochopnie o przeszczepie, tylko dlatego, że ta operacja ma
        duże "przebicie"
        2. Pochopnie uznając młodych ludzi po wypadkach, jako "nie rokujących", żeby
        uzyskać świeży materiał

(Pamiętam sprawę z pilotem z Dęblina, po wypadku nieprzytomnym, ale , jak się
        potem okazało reagującym na bodźce zewnętrzne, którego bez wiedzy rodziny
        lekarze potraktowali jak lekko obtłuczonego "Opla" na szrocie: Był żywy, to go
        rozebrali na kawałki: nerki, oczy, płuca, serce, chrząstki, skórę... wszystko
        w idealnym stanie, po wypadku przez ponad tydzień go pielęgniarki
        wyporządziły, że był sterylny - doskonała okazja dla kilku banków narządów!)
        • maruda.r Re: Ile osób zamordował Ziobro? 28.05.07, 08:41
          fixumdyrdum2 napisał:

> A zastanawialiście się, ilu transplanolodzy wysłali na tamten świat:
          > 1. Decydując pochopnie o przeszczepie, tylko dlatego, że ta operacja ma
          > duże "przebicie"
          > 2. Pochopnie uznając młodych ludzi po wypadkach, jako "nie rokujących", żeby
          > uzyskać świeży materiał

Idąc tą drogą rozumowania dojdziemy do wniosku, że medycyna jest zbędna. Mam
          wrażenie, że nie przeczytałeś artykułu, w którym ta kwestia została wyjaśniona.

Ryzyko istnieje zawsze, nawet przy podaniu leku.

• gburiaifuria Re: Ile osób zamordował Ziobro? 28.05.07, 01:24
        maruda.r napisał:

>
        > będzie się z tym czuł?

Ziobro to ideolog, on czuje tylko partie i wlasne ambicje, jakby tu na przyklad
        wypchac kaczorow, a jakis tam narod to w jego rekach plastelina do manipulacji i
        on sie odpadami z plasteliny zajmowal nie bedzie.
    • stasi1 Tylko jakbyś dobrze czytał to byś zobaczył że ta 27.05.07, 20:30
      krowa na łapówkę była według ministra Zero.
      <Według min. Ziobry doradził Pan rodzinie rolnika, by sprzedała krowę na
      łapówkę. Rodzina twierdziła, że chodziło raczej o pieniądze na wynajęcie
      pielęgniarki>
      • jankowski1960 Ile osób zamordował Ziobro? 27.05.07, 20:33
        • krwawy.zenek Odpowiedź masz powyżej 27.05.07, 20:33
          • dr_kidler66 Re: Odpowiedź masz powyżej 27.05.07, 20:34
            było 70 ,czyzby liczba powiekszyła sie ??
            • krwawy.zenek Re: Odpowiedź masz powyżej 27.05.07, 21:04
              Cztery tygodniowo to liczba szacunkowa.
        • ajok2 Re: Ile osób zamordował Ziobro? 27.05.07, 20:53
          sporo!!!
      • kolargolo Re: Tylko jakbyś dobrze czytał to byś zobaczył że 27.05.07, 20:40
        czyli rodzina nie ma pretensji, za to Ziobro znowu "zlapal" morderce. Moze bys
        frajerze zlapal morderce Papaly, co? Albo jakiegokolwiek prawdziwego
        przestepce. A moze bys sie panie Zero zdecydowal na przeproszenie rodzin osob
        ktora umarly bo przez ciebie nie bylo dla nich przeszczepow?
    • maria-anna Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 20:39
      Niech osadzi sąd.Bo cóz innego pozostało. Coś niesamowitego...do czego
      doszlismy.Pacjenci czekają na przeszczepy,a jeden z najlepszych lekarzy nie
      może wykonywać zawodu - "jestem bezrobotny".Okropne!
      • sw.patryk Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 20:51
        Jestesmy w tym samym mniej wiecej wieku ,co bohater artykolu. Jestem tez
        chirurgiem , tyle , ze od lat pracujacym ( na szczescie ) poza krajem . Stary !
        trzymaj sie , wygrasz , z cala pewnoscia. Fakt posiadania butelek alkoholu ,
        pieniedzy , czy wiecznych pior , nie jest zadnym obciazeniem . Pieniadze, czy
        inne prezenty przynoszone od zawsze byly do DOBRYCH doktorow . Nikt chorym nie
        kazal nigdy ich przynosic . Robili, bo tak wypadalo.Tak chcieli . To zawsze
        byl zreszta klopot , co robic z ta liczba " swinskich ryjow " , czy innych
        ekstra trunkow. Zwlaszcza , jesli sie ich nie pilo . Pan Ziobro mam nadzieje ,
        niebawem odpowie za swoje postepowanie , ktore jest absolutnie poza wszelka
        ocena. Jesli bedzie potrzeba , z wielka ochota pomoge w finansowaniu obroncow ,
        czy innej formy pomocy dla Ciebie . Wymaganie od swoich asystentow , jest w
        pelni uzasadnione , jesli wymaga sie od siebie. Praca w naszym zawodzie , to
        nie jest zadne powolanie typu Judyma , tylko po prostu ciezka praca, gdzie
        trzeba swoje odebrac , zeby potem moz to oddac. Stad twoi mlodsi koledzy
        musieli popracowac . To byl mobing ? Powinni byc wdzieczni , ze tak mogli.
        Teraz z perspektywy lat i tysiecy kilometrow widze, ze KAZDY wysilek w Polsce
        procentuje. Zagranica nie zatrudnia sie byle kogo . A wokol duzo jest polskich
        lekarz. Znacznie wiecej , niz sie panu Relidze wydaje. Wielu jest
        konsultantami i pracuje tak samo samodzielnie , jak nasi miejscowi koledzy .
        To moze pobozne zyczenia Pana Ministra Zdrowia ,. ale tak nie jest . Moim
        marzeniem jest zobaczyc informacje w prasie o ukaraniu pana Ziobro et
        consortes za dotychczasowe postepowanie. Chociazby poprzez wyniki kolejnych
        wyborow parlamentarnych. kiedy tej ekipy prowincjonalnych politykow ,
        prymitywnych gosci , zakompleksialych gnomow, zmiecie kartka wyborcza. I
        lepiej ich juz nie szukac , w procesach odszkodowawczych . Zostawic ich , jak
        to .... co smierdzi
        • ajok2 Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 20:55
          Dobrze Pan napisał. Popieram obydwoma rękami!
        • agaj.agaj Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:02
          Wiele asystentow na oddzialach chirurgicznych nie jest dopuszczanych do
          zabiegow. Ich rola sie konczy na nic nie znaczacych asystach i adminstracyjnym
          prowadzeniu chorych. Przypadek dr G wydaje sie klasyczny. Od 6 lat prowadzi
          oddzial i nie ma nikogo kto by mogl przejac (choc czesc) jego obowiazkow. Wbrew
          temu co sugeruje dr G szesc lat to calkiem sporo.

Wydaje mi sie swiety patryku, ze u dr G niczego bys sie nie nauczyl (oprocz
          korupcji) i kariery na zachodzie bys nie zrobil.
          • kon_boxer Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:18
            Czy to jest odpowiedni moment do rozważania - jak doktor G. powinien szkolić kardiochirurgów? NIe sądzę.

Mamy wciąż podtrzymywany przez prokuraturę zarzut zabójstwa - mamy nazywanie wszlkich prezentów korupcją, prawdopodobnie zagrożona prokuratura będzie szukała dalszych "porażających dowodów". Może mógł lepiej szkolić, może powinien mniej operować - ale dziś to dyskutować?

Sądzisz, że min. Ziobro zostawi swietnie wyszkolonych następców?

• sw.patryk Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 00:11
            odp do agaj-agaj.
            Niestey niemasz pojecia o szkoleniu w chirurgii. Szesc lat , to zdecydowanie za
            malo na wyszkolenie SAMODZIELNEGO kardiochirurga . Akurat doktora G. nie
            mialem okazji poznac , ale znam szkole krakowska chirurgii. Nalezy do
            najlepszych w kraju. Nie powielaj bajek z magla. Szkolenie w chirurgi , ro
            proces dlugi i nie moze byc mierzony tylko czasem spedzonym w oddziale.
            Niektorzy nigdy sie nie wyszkla . Nie tylkow chirurgii. Pan Ziobro , po
            zakonczeniu kariey w polityce tez nie .
        • szuwarek75 Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:25
          > Fakt posiadania butelek alkoholu ,
          > pieniedzy , czy wiecznych pior , nie jest zadnym obciazeniem . Pieniadze, czy
          > inne prezenty przynoszone od zawsze byly do DOBRYCH doktorow . Nikt chorym nie
          > kazal nigdy ich przynosic . Robili, bo tak wypadalo.Tak chcieli

Doktorku, a może by tak pomyśleć i ICH NIE BRAĆ ???? Ale tego nawet
          skorumpowanym umysłem pojąć nie możesz

> To zawsze
          > byl zreszta klopot , co robic z ta liczba " swinskich ryjow " , czy innych
          > ekstra trunkow.

No kłopot... Ale nie pomyślało się aby po prostu tego nie brać.

> Jesli bedzie potrzeba , z wielka ochota pomoge w finansowaniu obroncow

Za kasę którą otrzymałes od pacjentów ?

• sierzant_nowak a dlaczego, skoro posel nie musi zdaje sie 27.05.07, 23:13
            wpisywac do rejestru korzysci prezentow do 200 zlotych, otrzymanych np. od przeroznych lobbystow?
            • gilford Re: a dlaczego, skoro posel nie musi zdaje sie 28.05.07, 06:28
              Moi drodzy<
              Nie zapominajcie, ze ziobro jest synem lekarza i doskonale wie ile tatus
              dostawal tzw. wziatek od pacjentow. Dzieki temu dobrze sobie zyli w
              sanatoryjnej miejsowosci.
              Teraz to on jest ten bez skazy, ale gdybyscie posluchali co mowia ludzie w
              Chicago o jego doradcy do sprawa karnego, to byscie go zmakneli w tej samej
              tiurmie co doktora G i to na dluzej.
          • sw.patryk Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 00:16
            do szuwarka!
            Od lat jestem oplacany ( doskonale ) przez panstwowego platnika w
            cywilizowanym panstwie Europy, gdzie nie ma potrzeby wysluchiwania takich
            dyskusji. Nie istnieje pojecie korupcji , bo lekarze sa doskonale oplacani , a
            kazdy udokumentowany fakt przyjecia pieniedzy bylby ukarany natychmiastowa
            utrata licencji, wiec nikt tego nie robi. A poza tym chorym nawet by do glowy
            nie przyszlo , zeby kombinowac, bo doktor nie jest od tego . System jest taki i
            chorzy sie podporzadkowuja , ze trzeba czekac , a nie kombinuja. A dostanie
            butelki drogi Panie , to dowod NAJWYZSZEGO UZNANIA .,. A i owszem dostaje ,
            choc nadal ich nie pije , bo nie lubie takich alkoholo.
            Wiec pomoge doktorowi G , uczciwie zarobionymi pieniedzmi .
          • gburiaifuria Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 02:01
            szuwarek75 napisał:

> > Fakt posiadania butelek alkoholu ,
            > > pieniedzy , czy wiecznych pior , nie jest zadnym obciazeniem . Pieniadze,
            > czy
            > > inne prezenty przynoszone od zawsze byly do DOBRYCH doktorow . Nikt chory
            > m nie
            > > kazal nigdy ich przynosic . Robili, bo tak wypadalo.Tak chcieli
            >
            > Doktorku, a może by tak pomyśleć i ICH NIE BRAĆ ???? Ale tego nawet
            > skorumpowanym umysłem pojąć nie możesz
            >
            a czy w swoim brudnym moherowym umyselku nie pomyslales, ze gdy wdzieczny ktos
            daje ci cos w prezencie, to obrazasz go nie przyjmujac?
            pogon kopniakiem swoja corke, gdy kupi ci krawat na imieniny, bo inaczej
            skorumpowanym umyslem nie pojmie, ze nalezy nie dawac.
        • dinozaur47 Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:39
          Hmmm… Kolego Patryku , śp. Babcia Dinozaura mawiała mu : cham chamem , na wieki
          wieków , amen .
          Przed takimi doktorami jak Kol. G. uciekł Dinozaur w popłochu w 1973 roku na
          tzw. zgniły Zachód , dokończył tam tzw. dużą specjalizację zabiegową , 22 lata
          działał jako swój własny szef , wyszkolił 5 specjalistów i ze 40 pielęgniarek i
          cały czas starał się zwalczać przejawy mobbingu , nawet jak tego określenia
          jeszcze nie było .

• sw.patryk Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 28.05.07, 00:19
            a skad wiesz Dino , ze to byl w istocie mobing ? Pracowales w tym oddziale?
            Znasz inne systemy . Oby nie niemiecki , ktorego najgorsza wersja do dzisiaj
            obowiazuje w Polsce.
    • trzy.14 Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 20:39
      arkalionxp napisał:

> Mam pytanie do doktora G.Co się czuje w tym momencie,gdy od biednego człowieka
      > żąda się sprzedania krowy na łapówkę dla niego.Jestem ciekawy czy w takiej
      > chwili w takim człowieku są jakieś uczucia czy zupełnie nic się nie czuje...

A ja mam pytanie do przedstawicieli socjalistycznego rządu:
      Co się czuje w tym momencie, gdy biedny człowiek
      musi sprzedać krowę na wynajęcie fachowej opieki pielęgniarskiej.
      Przecież służba zdrowia ma być darmowa i ogólnie dostępna dla każdego
      potrzebującego.
      • ajok2 Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 20:57
        Człowieku! Pomyśl nim napiszesz!
    • realista1000 Nie wierzę GW, a już zwłaszcza red. Pacewiczowi 27.05.07, 20:45
      • kolargolo za to wierzysz Lepperowi i Giertychowi 27.05.07, 20:49
        kazdy ma takie autorytety na jakie zasluguje.
      • dr_kidler66 Re: Nie wierzę GW, a już zwłaszcza red. Pacewiczo 27.05.07, 21:00
        On tez na ciebie laske kładzie
        • agaj.agaj Re: Nie wierzę GW, a już zwłaszcza red. Pacewiczo 27.05.07, 21:12
          To nie jest taki proste. GW uprawia niezmordowana i nieustajaca krytyke PiS
          (tak zreszta jak PO). W tej krytyce sie gubi, jest nielogiczna i traci
          wiarygodnosc.

Klasyczne przyklady - Dorn byl zly (wyksztalciuchy, itp), ale jego odwolanie
          tez bylo zle. Kaczor byl krytykowany, ze nie chce byc premierem, a potem byl
          krytykowany, ze zechcial byc premierem. Kwach jest przedstawiany jako filar i
          opoka demokracji i wartosci europejskich. Geremek pioracy brudy w gazetach
          zachodnich to kolejny filar szlachetnosci, itp. Obsesja antylustracyjna,
          obrona SB-kow i komuchow tez robia swoje.

Utrata wiarygnodnosci i reputacji to naprawde powazna sprawa dla kazdej gazety.
          Ja juz nie czytam GW bez sprawdzenia tego samego w Dzienniku.pl lub na innym
          portalu.
          • maaac Re: Nie wierzę GW, a już zwłaszcza red. Pacewiczo 28.05.07, 05:55
            > To nie jest taki proste. GW uprawia niezmordowana i nieustajaca krytyke PiS
            > (tak zreszta jak PO). W tej krytyce sie gubi, jest nielogiczna i traci
            > wiarygodnosc.
            Jest jak najbardziej logiczna, a wiarygodność tylko "traci" u tych, u których
            jej nigdy nie miała.

> Klasyczne przyklady - Dorn byl zly (wyksztalciuchy, itp), ale jego odwolanie
            > tez bylo zle.
            Oczywiście. Dorn powinien wylecieć za zupełnie coś innego. Więc jest zły i
            jego odwołanie też jest złe.

> Kaczor byl krytykowany, ze nie chce byc premierem, a potem byl
            > krytykowany, ze zechcial byc premierem.
            Oczywiście. Najpierw kłamał że zostanie premierem, a potem że premierem nigdy
            nie zostanie. Wytykanie mu tego to nielogicznośc? Niestety są tacy co pamiętają
            nie tylko to co pisze GW, ale i to co robił/mówił Kaczyński.

> Kwach jest przedstawiany jako filar i opoka demokracji i wartosci
            > europejskich.
            W porównaniu do Kaczyńskich mających eurowstręt i nie radzących sobie z
            demokratycznymi instytucjami - szkodzą im gazety, sądy, Trybunał Konstytucyjny,
            lekarze, nauczyciele, naukowcy... to "prezio" Kwaśniewski naprawdę jest "opoką".

> Geremek pioracy brudy w gazetach zachodnich to kolejny filar szlachetnosci,
            itp.
            Dulszczyzna się kłania? Największe brudy byle o nich poza "domem" nie pisnąc?

> Obsesja antylustracyjna, obrona SB-kow i komuchow tez robia swoje.
            I co patrząc na bp Wielgusa czy obecnie mentora pana Ziobro nie wydaje ci się
            że z tą "lustracją" coś nie tak? A obrona SBeków i komuchów zwykle oznacza
            obronę przed traktowaniem ich za pomocą równie SBeckich metod jakimi oni
            traktowali opozycję. Naprawdę dobrze się czujesz jak władza w "obronie prawa i
            sprawiedliwości" zaczyna nachodzić przeciwników politycznych o 6 rano bez
            nakazu albo z dowodami wątpliwej jakości?

> Utrata wiarygnodnosci i reputacji to naprawde powazna sprawa dla kazdej
            gazety.
            Bez wątpienia. Póki co GW to nie grozi. Odpływ czytelników nie zadowolonych z
            tego że przestała pisać źle o SLDowcach a zaczęła źle o PiSie nie jest
            bynajmniej tym o czym mówisz.

> Ja juz nie czytam GW bez sprawdzenia tego samego w Dzienniku.pl lub na innym
            > portalu.
            A to jest dobry zwyczaj jak zawsze. No i co Ci z tego wychodzi?
            • sal11 pozdro za rozsadek! i za chęć głoszenia rozsadku 28.05.07, 21:17
              tak trzymać!
              konstruktywna krytyka i myślenie
              (szkoda ze nie wszystkim sie chce...)
      • noise213 Re: Nie wierzę GW, a już zwłaszcza red. Pacewiczo 27.05.07, 21:16
        Lekarze to łapówkarze jak ch.. Tylko kombinują jak zarobić. To są materialiści w 100% i studiowali medycynę tylko po to, żeby jako lekarze zbijać kasę. Wybrali ciężkie studia,a teraz mają pretensję że słabo zarabiają. Przecież nikt im nie kazał studiować akurat medycyny. Żeby uzasadnić wybór profesji lekarza, propagują kłamliwą tezę o 'lekarskiej misji ratowania życia i zdrowia'. Oczywiście, lekarze ratują życie, zdrowie i robią to dobrze, ale nie jest to misja, tylko doskonały pretekst oraz żeby ukryć materialistyczne zamiary (np. przytjmowanie łapówek). Przeliczyli się. Dlaczego mają dużo zarabiać?
        Polska to biedny kraj i nie ma w nim miejsca na wyskoie zarobki. Inne grupy społeczne muszą zarabiać minimum żeby przeżyć.

Inżynier z Londynu pracujący w zawodzie
        Pozdrawiam :-))
        • kon_boxer Sugerujesz odpowiedzialność zbiorową 27.05.07, 21:22
          - na podstawie Twojej oceny?
        • gburiaifuria Re: Nie wierzę GW, a już zwłaszcza red. Pacewiczo 28.05.07, 02:17
          noise213 napisał:

> Lekarze to łapówkarze jak ch.. Tylko kombinują jak zarobić. To są materialiści
          > w 100% i studiowali medycynę tylko po to, żeby jako lekarze zbijać kasę. Wybral
          > i ciężkie studia,a teraz mają pretensję że słabo zarabiają. Przecież nikt im ni
          > e kazał studiować akurat medycyny. Żeby uzasadnić wybór profesji lekarza, propa
          > gują kłamliwą tezę o 'lekarskiej misji ratowania życia i zdrowia'. Oczywiście,
          > lekarze ratują życie, zdrowie i robią to dobrze, ale nie jest to misja, tylko d
          > oskonały pretekst oraz żeby ukryć materialistyczne zamiary (np. przytjmowanie ł
          > apówek). Przeliczyli się. Dlaczego mają dużo zarabiać?
          > Polska to biedny kraj i nie ma w nim miejsca na wyskoie zarobki. Inne grupy spo
          > łeczne muszą zarabiać minimum żeby przeżyć.
          >

w zyciu nie slyszalam glupszej wypowiedzi.... a ty studiowales swoja inzynierie,
          zeby pomagac ludzkosci, czy tez dlatego, ze inzynierowi lepiej placa niz
          hydraulikowi? (to oczywiscie teoria, w bolszewickiej Polsce moga placic gorzej,
          nie znam sie)Czy to cos nienormalnego, ze ktos z wysoka waska specjalizacja
          oczekuje stosownej zaplaty za swoj trud????? Dlaczego nie maja duzo zarabiac,
          skoro maja olbrzymia odpowiedzialnosc? Dla mnie problemem jest dlaczego tak duzo
          zarabiaja poslowie w Polsce, bo oni na pensje zupelnie nie zasluguja, raczej za
          swoja nieudolnosc i rozkradanie naszych pieniedzy powinni doplacac, dlaczego
          doklada sie do IPN dla szperaczy w teczkach, dlaczego z funduszu zdrowia wyciaga
          sie 40 milionow na idee fix, czyli swiatynie opatrznosci. Dlaczego wysyla sie za
          ciezkie pieniadze zolnierzy do Iraku i do Afganistanu, zeby z zapalem godnym
          lepszej sprawy krzywdzili ludzi, ktorzy im, ani Polsce nic zlego nie zrobili.
    • mil1231 Propaganda antyPisowska GWna jest porażająca... 27.05.07, 20:46
      • cambrone Re: Propaganda antyPisowska GWna jest porażająca. 27.05.07, 20:49
        Stosując twoją stylistykę - te kacze gó...na kiedyś będziemy musieli
        posprzątać!!!
        • mil1231 Błędem PIS-u jest z pewnoscią opór przed 27.05.07, 20:52
          prywatyzacją- tylko ten proces może uzdrowic sytuację. Ale GWno jatrzy jak
          może..jaka to jest destruktywna szmata. juz dawno przestałem kupować, nie
          nadaje sie nawet do podtarcia dupy (brudzi fekaliami) ale za to dobrze pali się
          w kominku :)
        • ajok2 Re: Propaganda antyPisowska GWna jest porażająca. 27.05.07, 21:00
          Racja! Im dłużej sra.., tym większe będą później trudności w sprzątaniu!
      • kolargolo z faktami sie nie dyskutuje 27.05.07, 20:51
        przez akcje Ziobry i pomowienie o morderstwo spadla liczba przeszczepow przez
        co kilkadziesiat osob zmarlo. No chyba ze jedyny taki spadek w historii
        transplantologii byl zbiegiem okolicznosci - PiSowska propaganda moze wszystko
        wyjasnic. Nawet to ze pacjenci nie zgadzaja sie na pobieranie organow jest wg.
        Ziobry wina lekarzy.
        • mil1231 ja z tym nie dyskutuję, mowię tylko jak bardzo 27.05.07, 20:53
          nieobiektywna jest ta niepolska szmata
          • kolargolo Re: ja z tym nie dyskutuję, mowię tylko jak bard 27.05.07, 20:58
            szkoda ze nie piszesz na temat.
            • mil1231 moim zdaniem to jest bardzo na temat 27.05.07, 21:02
          • kon_boxer A jakies argumenty? 27.05.07, 21:11
            Wszyscy wiemy to, co przeczytaliśmy czy obejrzeliśmy w telewizji. Doktor G. długo musiał milczeć, zamknięty w więzieniu - dziś po raz pierwszy mamy okazje posłuchać nie tylko tego, co o sprawie mówi min. Ziobro.

Uważasz obecnego Prokuratora Generalnego za osobę obiektywną i wiarygodną?
            • mil1231 Nie mam żadnych podstaw aby w to wątpić 27.05.07, 21:13
              natomiast jestem przekonany co do złych intencji GWna
              • kon_boxer Re: Nie mam żadnych podstaw aby w to wątpić 27.05.07, 21:26
                Twoje przekonania to Twoja sprawa. Jeśli jednak przedstawiasz je publicznie, należy je uzasadnić, nie tylko powiedzieć, że dla Ciebie są niepodważalne.
              • onufry.zagloba Kolejny "glubokowierujaszczij" ... 27.05.07, 21:38
                Zalamac sie mozna: guzik wie, guzik rozumie, nie ma zadnych dowodow i
                argumentow, za to "poczul sie oszukany"
                • mil1231 nie rozumiem o co ci chodzi 27.05.07, 21:56
                  • onufry.zagloba O wiare w "glos wewnetrzny", nie zas fakty n/t 27.05.07, 22:13
                    • romek334 Onufry był szkolony w ZSRR 27.05.07, 22:52
                      • onufry.zagloba Mylisz sie, bo w Anglii. I to za Thatcher:) n/t 27.05.07, 23:00
                        • romek334 Nigdy by Ciebie tam nie wpuscili 27.05.07, 23:05
                          • onufry.zagloba Nie musieli, bom sie tu urodzil :) n/t 27.05.07, 23:13
                            • romek334 O tak na Ukrainie sie urodziłeś 27.05.07, 23:46
                              • onufry.zagloba Pudlo, ale PiSdziak zawsze w swe urojenia wierzy 28.05.07, 05:20
                                Taki juz wasz PiSuarowy los...
    • taborex Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 20:49
      Z czystym sumieniem uwazam ze danie "czegos" w dowod wdziecznosci nie jest
      korupcja!!PAN Doktor G operowal mojego wujka i wiem ze odmowil przyjecia
      ,kopertki' , choc chcieli mu podziekowac bo URATOWAL zycie .Ktos wymyslil stek
      bzdur .A prace taki fachowiec znajdzie prace wszedzie i z lepszym wynagrodzeniem.
      Szacunek Panie Doktorze.
      • dan3iger Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:00
        > korupcja!!PAN Doktor G operowal mojego wujka i wiem ze odmowil
        > przyjecia ,kopertki' , choc chcieli mu podziekowac bo URATOWAL zycie

A ja znam przypadek że pan doktor G nie odmówił prezentu.

Pozwolę sobie powtórzyć post sprzed kilku miesięcy

Zarabiam w miarę. A mam świadomność że lekarz ma o niebo bardziej odpowiedzialną
        i trudną pracę od mojej, jego wykształcenie wiązało się z jego ciężką harówą na
        studiach (6 lat) i w zasadzie z ciągłym rozwojem po studiach (staż,
        specjalizacje...). Ci ludzie ratują zdrowie i życie nam i naszym bliskim. I w
        zamian od Solidarnego Państwa dostają marną jamłużnę - 1,5, 2 czy 3 tysiące
        złotych. Po to żeby jednocześnie chamy i wieśniaki z rządu jeździły sobie
        limuzynami i samolotami, żeby CBA wywalało setki miliony złotych żeby dublować
        pracę Policji i CBŚ. Żeby dopłącać do produkcji kartofli wieśniakom. Żeby
        dopłacać do nierentowych kopalń.
        Uważam że to jest niesprawiedliwe i krzywdzące wobec lekarzy których szanuję ale
        także których mi jest niestety żal, bo państwo dba o tych co głośno drą mordy a
        nie o "wykrztałciuchów". I dlatego zawsze dorzucam lekarzom do kieszeni
        kilkadziesiąt czy kilkaset złotych w zależności od sprawy. I nie jest to
        łapówka, wiem że w 100% i bez tych pieniędzy lekarze zrobiliby swoją pracę tak
        samo dobrze, bo to są dobrzy ludzie. Trzeba być dobrzym człowiekiem żeby tak dać
        się prać po pysku przez rządzących i pomagać ludziom. Ja gdybym był lekarzem
        dawno bym porzucił to polskie piekło i wyjechał do kraju gdziue wiedzę i pracę
        się docenia.
        Mam bardzo duży szacunek do lekarzy dlatego im dopłacam. Państwo bierze jako
        podatki ponad 50% moich dochodów a pomimo tego ja jeszcze muszę dofinansowywać
        lekarzy. Dlaczego? - Bo WSZYSCY jesteśmy okradani, bo wybraliśmy państwo
        solidarne, państwo promujące przeciętność, państwo płacące wszystkim po równo. A
        jak już komuś więcej to tym co przy żłobie albo tym co głośno się drą. Wzdryga
        mnie jak myślę o tym SZAMBIE w którym żyjemy.
    • pawcio1712 Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 20:51
      Panie Doktorze, niech Pan się TRZYMA-współczuje Panu. Wstyd mi że w takim kraju
      żyjemy.Zapewnam Pana że wiem jak Pan się czuje.Proszę reż nie liczyć na
      sprawiedliwośc sądów, NAPEWNO Pana będzie Pan skazany-jesli nie za zabójstwo to
      za cokolwiek innego.
    • kon_boxer Pytasz, co czuje świnia? 27.05.07, 20:57
      Przeciez dobrze wiesz - innych pytać nie musisz.

Niestety kolego - należysz do zaplecza tej rewolucji kulturalnej, jaka nam zafundowali bracia K. A z rewolucja kulturalną jak z rewolucja kulturalną - nic prócz ofiar, nic prócz strat. Chcieli trzymać lekarza pod celą do wyroku (pewnie trzy-cztery lata), sami utajnili wszystko prócz plugawych pomówień. Nie wyszło - lekarz jest na wolności i może mówić. Tak cie to wkurza?

Bez skazania tych, którzy sprawę nakręcili - doktor Mirosław G. raczej nie bedzie w stanie leczyć: przynajmniej w Polsce.
    • create Ziobro zabija ludzi - fizycznie i cywilnie 27.05.07, 21:02
      Cywilnie - tego doktora

Fizycznie - tych którzy nie załapali się na przeszczep w ostatnich miesiącach.
      • kon_boxer Każdy z nich ma pełne prawo powtórzyć Ziobrze 27.05.07, 21:07
        to, co krzyknął do Robespierre'a Danton:

- Pójdziesz za mną!

A naszą - Polski - rzeczą jest dopilnowac.
    • igo.xp Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:02
      Ach.. ach.. Cóż za aniołeczek.
    • adam_143 A czemu nie spytali o poniżanie personelu, mobbing 27.05.07, 21:05
      pracowników szpitala przez doktora G., o wymuszenie stosunku seksualnego na córce pacjenta. Przecież ciążą na nim takie zarzuty, a ci co się z nim stykali odnosili wrażenie, że z jego osobowością jest coś nie tak.

Pan Dziatkowiak skwitował (mobbing) na łamach Gazety powiedzonkiem "przecież się z nim nie żeniły" (o pielęgniarkach). Padały zdania o trudnym charakterze doktora. Nie wiem czemu Gazeta broni tego człowieka, może gdyby sami redaktorzy byli traktowani w ten sposób przez swojego przełozonego to zmieniliby zdanie.
      • kon_boxer Re: A czemu nie spytali o poniżanie personelu, mo 27.05.07, 21:08
        Zarzuty postawili ci sami, którzy postawili zarzut zabójstwa - ten ostatni zarzut już sąd ocenił.
        • adam_143 Re: A czemu nie spytali o poniżanie personelu, mo 27.05.07, 21:21
          Akurat zarzutów o mobbing nikt nie kwestionuje, czego dowodem pseudo wyjaśnienia pana Dziatkowiaka. Dla mnie jest to obłuda Gazety że angażuje się w różne akcje np porad dla osób molestowanych albo poddawanych mobbingowi a w konkretnym przypadku ma takie osoby gdzieś.
          • maaac Re: A czemu nie spytali o poniżanie personelu, mo 27.05.07, 21:34
            Sprawa jest trudna. Jednak większą wartością jest ochrona człowieka przed
            fałszywymi zarzutami o morderstwo padającymi z ust najwyższych władz niż
            karanie go za mobbing. Pisanie o mobbingu można było by potraktować jako
            przyłączenie się do PiSu.
            To stara metoda - zarzuca się komuś 9 fałszywych spraw i jedną prawdziwą,
            potem się dowodzi tej prawdziwej i głośno się krzyczy że winny.
          • kon_boxer Sad odpowie - czy istotnie był to mobing. 27.05.07, 21:48
            Bo to jednak nie supermarket - pracujący w jakimś naprawdę ważnym przedsięwzięciu muszą sie liczyć z tym, że bedzie ciężko. I że przeważnie szef będzie rodzajem wariata.

Rozumiem, że wielu z podwładnych doktora G. wolałoby inny charakter oddziału - taki standardowy - niemniej na dziś nie wiemy, ilu z nich było akurat z pracy pod kierownictwem tego lekarza zadowolonych, zapewne dowiemy się tego podczas sprawy. Bo prokuratura rozgłasza tylko to, co może ordynatorowi zaszkodzić.
        • lokalny7 Re: A czemu nie spytali o poniżanie personelu, mo 27.05.07, 21:35
          Ludzie leczcie się -to p.G brał łapówy,stosował mobing i pracując 6-lat na
          oddziele jako ordynator nie przysposobił nawet 1/2asystenta wykonującego
          przeszczepy !!!
          To p.G jest tak naprawdę odpowiedzialny za niewykonane operacje ponieważ
          zaniechał rozwoju oddziału którym kierował i złamał prawo za co Go zatrzymano!
          Jego(p.G)czyny uprawniają ministra Ziobro do powiedzenia ,że już nikogo ten
          pan................................................................
          • onufry.zagloba Lecz sie na glowe! I to od zaraz! 27.05.07, 21:42
            Prawdopodobnie to prawda, ze 2 asystentow wlasnie konczy specjalizacje z
            kardiochirurgii. Wybacz, czlowieku, ale kardiochirurgia to nie murarka, w pol
            roku nikogo nie da sie jej wyuczyc. I tyle a propos pierwszej czesci twej
            wypowiedzi.
            Co sie zas tyczy drugiej, to wlasnie sad doktora zwolnil - morderstwa nie
            popelnil! A za mobbing to sie naprawde NIGDZIE nikogo nie wsadza.
            • lokalny7 Re: Lecz sie na glowe! I to od zaraz! 27.05.07, 22:12
              onufry.zagloba napisał:

> Prawdopodobnie to prawda, ze 2 asystentow wlasnie konczy specjalizacje z
              > kardiochirurgii. Wybacz, czlowieku, ale kardiochirurgia to nie murarka, w pol
              > roku nikogo nie da sie jej wyuczyc. I tyle a propos pierwszej czesci twej
              > wypowiedzi.
              > Co sie zas tyczy drugiej, to wlasnie sad doktora zwolnil - morderstwa nie
              > popelnil! A za mobbing to sie naprawde NIGDZIE nikogo nie wsadza.

Cienki Bolek jesteś"onufry.zagłoba" nie ważyłbym się mieszkać w domu
              murowanym przez kardiochirurga po 2-letnim przeszkoleniu,nie porównuj
              czegoś na czym się nie znasz !
              Odnośnie Twych wypowiedzi na tym forum ,to wychodzi chamstwo i wąskie
              horyzonty!
              P.G został zwolniony za kaucją w wysokości 350 000 zł
              Biedny ? Zastraszony?
              • onufry.zagloba Za to ty masz horyzonty szerokie:"Ziobro ma zawsze 27.05.07, 22:15
                racje, bo PiSuar jest nasz, szarych ludzi".
            • consens Re: Lecz sie na glowe! I to od zaraz! 27.05.07, 22:39
              Aby być tak świetnym chirurgiem, jak doktor G., trzeba oprócz specjalizacji mieć
              talent! Szkoda, że zmarnują takiego lekarza... Mam nadzieję, że Pan wyjedzie,
              doktorze z tego złego, dla ludzi wybitnych, państwa!
              • onufry.zagloba Nie zmarnuja - USA go kupi:) n/t 27.05.07, 22:42
                • jerzy_w11 Wyjedzie stąd... 28.05.07, 11:19
                  Najgorszym jego błędem jest to, że nie wyjechał z Polski, gdzie zostałby
                  doceniony. A tak pracował w patologicznej służbie zdrowia, w kraju gdzie byle
                  prostak z rządu może mu złamać życie....

Jak człowiek o tym wszystkim czyta to się zastanawia po co jeszcze w tej
                  proletariackiej republice bananowej siedzi...Tu nie ma nadziei na normalny
                  świat jeszcze min z 10 lat...
          • polonus3 Re: A czemu nie spytali o poniżanie personelu, mo 28.05.07, 20:25
            "lokalny7" masz racje, nie przekazywanie przez mistrza swej wiedzy uczniom to
            ZBRODNIA ! To rowniez SABOTAZ ! Juz w Biblii jest napisane, ze DRZEWO KTORE NIE
            WYDAJE OWOCU MA BYC WYCIETE I SPALONE !!!!!!!!! Dla tego Garlickiego nie moze
            byc juz miejsca w lekarskiej spolecznosci!
      • 4_kulki Re: A czemu nie spytali o poniżanie personelu, mo 27.05.07, 21:15
        Zabawne jak wielu ludzi chce wpierw powiesic na stryczku, a dopiero potem
        udowadniac wine...
      • regiomal Re: A czemu nie spytali o poniżanie personelu, mo 27.05.07, 21:24
        Broni bo GW jest antypisowska. To wystarcza...
        • onufry.zagloba ???? Wg. tej kretynskiej logiki antyPiSuarowy jest 27.05.07, 21:34
          takze The Times, Daily Telegraph,Financial Times, BBC, nawet The Sun i Daily
          Mail, wszystkie czasopisma niemieckie i francuskie, oraz omawiana dzis na forum
          wloska "Repubblica", a takze wszelkie znaczace gazety i telewizje amerykanskie,
          z FOX na czele.
          Czy PiSdziakom nigdy nie przyszlo do glowy, CZEMU to caly swiat - lacznie z
          konserwatystami - jest przeciwko PiS? No, pytam po dobroci: CZEMU?
      • onufry.zagloba Ooo! Mysle, ze donosiciel na doktora G, sie nam 27.05.07, 21:29
        wlasnie odnalezl. I co? Tak cie bolal ten mobbing, ze poleciales z lgarstwami
        do Ziobry?
        • adam_143 Re: Ooo! Mysle, ze donosiciel na doktora G, sie n 27.05.07, 21:40
          Tak, zabolał mnie. Ale bardziej boli jak ktoś ma gebe pełną frazesów, a zwykłego człowieka gdzieś.
          • onufry.zagloba Kompleksy nieudacznika, ktoremu sie uczyc 27.05.07, 21:44
            nie chcialo? Coz, taki jest caly PiSuar. I to GOMULKOWSKIE epatowanie
            swiata "szarym czlowiekiem", bos SAM SOBIE WINIEN, ZES SZARAK:)
            • adam_143 Re: Kompleksy nieudacznika, ktoremu sie uczyc 27.05.07, 21:58
              No pewnie. Co kogoś obchodzi krzywda jakiś pielęgniarek albo wymuszenie stosuku seksualnego? Dla niektórych to normalka.
              • onufry.zagloba "Wymuszenie stosunku seksualnego" to GWALT 27.05.07, 22:00
                Czemu ta kobieta od razu nie pognala na policje? Sprawa bylaby juz dawno jasna.
                Nb. Skad o tym wiesz? Pod lozkiem lezales?
                • adam_143 Re: "Wymuszenie stosunku seksualnego" to GWALT 27.05.07, 22:10
                  Wiem to z jej wypowiedzi min. cytowanej w TV, Dzienniku. Powiedziała że doktor zażądał spotkania i seksu. A nie zgłosiła się od razu na policję gdyz miała to być zapłata dla doktora za staranne wykonanie zabiegu jej ojcu i bała się o jego zdrowie.
                  • onufry.zagloba Teraz kazda cichodajka to powie:) 27.05.07, 22:16
                    W nadziei na "korzysci materialne".
                    • hecer Re: Teraz kazda cichodajka to powie:) 28.05.07, 00:16
                      jassssne... miedzy doktorem G. a Lyzwinskim nie ma wielkiej roznicy, czy to
                      chciales powiedziec?

To dlaczego po lekarza przyjezdza CBA a po pana posla SO nie?
                      • onufry.zagloba Bo doktor G. NIE jest koalicjantem:) n/t 28.05.07, 05:21
      • ciumcia Re: A czemu nie spytali o poniżanie personelu, mo 27.05.07, 22:38
        Może dlatego, że trudny charakter to nie powód, żeby nazywać kogoś mordercą?
    • krawat23 Re: Pytanie do doktora G. 27.05.07, 21:07
      Myslę, że trzeba uważnie czytać tekst, a później stawiać pytania.
    • wifan swinskie serce dla czlowieka? 27.05.07, 21:10
      a dlaczego prokuratorzy nie zajmuja sie kardiochirurgiem ktory usilowal
      wszczepic czlowiekowi swinskie serce i chlop zmarl ?
    • kozaczek3 A czy pan minister jest czysty? 27.05.07, 21:10
      Parę lat temu rozmawiałem z pewną panią wykonując u niej usługę.
      Po skończonej pracy rozmawiając oglądaliśmy program telewizyjny.
      W telewizorze pokazano pana ministra.
      Powiedziałem, ten pan to bardzo mądry człowiek.
      Moje zdziwienie i zaskoczenie było pełne po jej słowach:
      Ale jaki to cham.
      Zapytałem dlaczego pani tak sądzi?
      Zawoziłam ojca po kliniki w Zabrzu.
      Powiedział mi w cztery oczy jak nie dam dwa tysiące to nie mamy o czym gadać.
      Nie pamiętam czy zapytałem, czy dała?
      Od tego czasu mam mieszane uczucia jak pan minister wypowiada się na tematy
      etyki lekarskiej.
      Może zbierał na to sztuczne serce?
      • mil1231 tylko tak własnie naprawde zachowują się lekarze 27.05.07, 21:14
        • kartoflisko Re: tylko tak własnie naprawde zachowują się leka 27.05.07, 22:56
          W Polsce.
    • igo.xp Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:13
      A jaki przystojny i jak mu ładnie z oczu patrzy! Cóż za
      rozczulająca historia.
      • igo.xp Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:15
        Cóż za dramat!
      • meleshka Na pytanie o licznie zgromadzone alkohole, zegarki 27.05.07, 21:15
        odtwarzacze DVD itd. odpowiada, że jest niepijący. Biedaczek:))) A może jeszcze
        nic nie wie o zaginionej w miniony poniedziałek księdze zabiegów ze swojego
        odziału?????
        • kon_boxer Czy to na pewno właściwy adresat? 27.05.07, 21:20
          > A może jeszcze nic nie wie o zaginionej w miniony poniedziałek księdze
          > zabiegów ze swojego odziału?????

Niby czemu akurat doktor G. mógłby mieć coś do powiedzenia w tej sprawie?
        • puljan Kązdy kto choć raz miał do 27.05.07, 21:21
          czynienia z tzw. lekarzami wie że to w sporej częsci
          łapownicy i złodzieje.
          Pasują do wywaidaów w GWNie
          Tutaj jest smród jaki lubią
          • kon_boxer Spytajmy wprost: dawałeś? 27.05.07, 21:40

• niezapowiedziany i jest to logiczna odpowiedz: jako niepijacy 27.05.07, 21:27
          nie zadalby przeciez alkoholi jako lapowek. liczba zegarkow tez przemawia raczej za tym, ze to prezenty po fakcie - dowod wdziecznosci (ja akurat nie jestem zwolennikiem takowych, ale nie mozna za nie winic czy oskarzac jak za korupcje i przyjmowanie lapowek). I ostania rzecz: czy rzeczywiscie chirurg zarabiajacy kilkanascie tysiecy miesiecznie (legalnie) mialby byc korumpowany filmem DVD??? no wez mnie nie rozsmieszaj. a jesli mowimy o sprzecie, to znow pytanie: troche dziwne, ze ciagle zadal tego samego... po co mu tyle sprzetu DVD. To sie troche kupy nie trzyma mowiac delikatnie.
          • lobo13 No właśnie 28.05.07, 10:22
            Jeżeli przyjmujemy za oczywiste, że facet jest winny ze względu na korupcję, to
            trzeba by go umieścić w Wariatkowie. Czy normalny człowiek w takich warunkach
            domagałby się setnego pióra Parkera, bo inaczej nie wykona operacji? Lub
            czterdziestej butelki whisky? Lub dwudziestego zegarka Omegi? Jeżeli są to
            dowody korupcji, to do pierdla powinien iść każdy egzaminujący pracownik
            naukowy każdej państwowej uczelni. Każdy z nich bowiem po obronie prac
            magisterskich niejednokrotnie przyjmuje podobny dowód wdzięczności od swoich
            studentów wartością dorównujący prezentom, które otrzymał doktor.
        • kon_boxer Bolszewicka mentalność 27.05.07, 21:39
          Gdyby była taka fama, że doktor bierze - nie byłoby podarunków, tylko kasa. Więc owe zgromadzone "trofea" świadczą raczej na korzyśc lekarza.

A epatowanie nimi - to bolszewicka mentalność: popatrzcie, jakie to dobra nagromadził - a wy co, nadal biedni!
        • kroliklesny Re: Na pytanie o licznie zgromadzone alkohole, ze 27.05.07, 21:41
          A skad ty wzielas te odtwarzacze DVD? Dalas jeden czy co? A o ksiazce napewno
          nie wie (jezeli kity nie wstawiasz co do faktu) bo go przeciez odsunieto. I po
          co ta ironia w ogole. Niech czlowieka osadzi sad, wtedy bedziesz mogla
          ironizowac. Inaczej to jest znecanie sie motlochu nad posadzonym, ale nie
          osadzonym.
    • feralcat Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:25
      Absurd! co za traktowanie oskarzonego. Dopoki nie udowodni mu sie winy jest
      czlowiekim niewinnym wedlug prawa. A on i jego prawnik nie maja nawet dostepu
      do akt? co to za kraj? nastepna Ukraina albo Rosja? dobrze ze tam nie mieszkam

PS. przystojny ten doktorek, a mowia ze Polacy sa nieatrakcyjni
    • igo.xp Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:28
      Niedobra prokuratura. Niedobra policja.
    • igo.xp Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:30
      I ta więzienna cela. Taka nieprzyjemna.
    • igo.xp Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:34
      A było już tak fajnie.
      • onufry.zagloba Niemniej najgorsze sa polskie zawistne tluki. 27.05.07, 21:36
        Dokladnie takie same, jak ty.
    • mikewaw Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:37
      rozbawił mnie filmik, poczułem się jak na rozdaniu Oscarów
    • kroliklesny Re: Doktor G. dla "Gazety": Niech osądzi mnie sąd 27.05.07, 21:38
      Arkalionie, napisales co chciales. Jestes w tym momencie ziober- takie zarzuty
      rozpatrzy sad, a ty bez dokumentow i nie wiedzac, czy w ogole taki fakt mial
      miejsce, ponawiasz zarzuty postawione przez schizofrenicznego polityka. Dopiero
      co ziober wyskoczyl przeciez ze szwajcarskimi kontami. Nie sadz, zeby i ciebie
      nie sadzono.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka