hapita 01.06.07, 07:20 Ziobro - Gebels,też podobieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro Kaczynski - Stalin? a moze lagodniej, Bierut? 01.06.07, 07:44 a moze "z grubej rury" maly Adolf? Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Kaczynski - Stalin? a moze lagodniej, Bierut? 01.06.07, 08:10 Oczywiście Wassermann, Ziobro i pożal się Boże Kamiński nie widzą nic złego w takim nazewnictwie. Dziwię się że nazwisko kata narodu polskiego i więźniów wzięli sobie na okładkę swoich akt. Świadczy to tylko o ich ignorancji, debilnego rozumienia historii i chęci naginania faktów do "teorii" Ziobry o doktorze G. No trzeba bronić ministra Zero, chociaz dał d...y. i iść w zaparte. mam nadzieję, że kiedyś doczekam się migawki z tym tyopem i słów "ten pan nikogo już fałszywie nie oskarży". A na koniec - rację ma Bartoszewski - tylko durnie mogli to wymyśleć i nawet nie nalezy sie na nich złościć a raczej im współczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Pan Bartoszewski ma racje - czegoz oczekiwac od 01.06.07, 09:48 glupich i zakompleksionych matolow typu Kaczory, Ziobro oraz ich slugusow typu Kaczmarek, Mul-Mularczyk, Fotyga, Wasserman czy tez inne gwiazdy sceny politycznej pis-lpr-samobrona? Kazdy z tzw. premierow przesciga sie w glupocie i bezkrytycznym kretynstwie. A wierna gawiedz (28% spolecznosci uprawnionej do glosowania z IQ < 30) kupuje to i daje sie manipulowac jak miekkie gowno. Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 Gos Wloszczowski tez ma tyle zarzutow 04.06.07, 12:16 a chodzi na wolnosci Odpowiedz Link Zgłoś
pws3 Kaczyński=potrzeba dymisji 01.06.07, 14:30 i to jak najszybciej całego rządu. Niestosowna metoda ekspiacji sposobów działania tej ekipy. Spotykałem się ze zdziwieniem, gdy mówiłem, że sposoby działania obecnego rządu tkwią w niedawnej przeszłości Polski (przykład: wiem, ale nie powiem). Dziś widzę, że członkowie ekipy Premiera Jarosława Kamińskiego odwołują się do hitlerowskiej tradycji. To jest tworzenie przez włądzę stanu zagrożenia państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marekkow1 Kaczyzm = Faszyzm? 01.06.07, 08:06 Gosio = Goebbels, Ziober = Hess, Wasserwan = Himmler, wymieniac dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych Inne porównania 01.06.07, 08:30 Czy nie jest ciekawy sposób dojścia do władzy kliki w środkowoeuropejskim państwie? Na fali niezadowolenia z poprzedniego rządu pewien kurdupel ze swoimi kompanami DEMOKRATYCZNIE zdobyli władzę. Obiecali rozwinąć gospodarkę - to im się udało! Następnie z całą stanowczością zaczęli zwalczać komunistów i Żydów obarczając ich winą za wszelkie światowe zło. Szukano na nich haków i miejsca w więzieniach. Za granicę wyjechała znaczna część inteligencji, a pozostałych w kraju zaczęto szykanować i preparować przeciw nim fikcyjne oskarżenia. Polityczna policja otrzymała nieograniczone możliwości. Sądownictwo zostało całkowicie podporządkowane rządzącym, a wyroki były zgodne z wytycznymi rządzącej partii. Nawet duża międzynarodowa impreza sportowa została podporządkowana nacjonalistycznym ideałom partii. Na ulicach miast młodzieżowe bojówki partyjne ostentacyjnie podnosiły dłonie w geście partyjnego pozdrowienia. Partia rosła w siłę, a obywatele ze strachu nie mieli odwagi głosić własnego zdania... Opis można jeszcze przedłużać, ale po co? I tak wszyscy wiemy o jakie państwo chodzi. Gdyby ktoś jednak nie miał pewności, to wyjaśniam, że chodzi o III Rzeszę Adolfa Hitlera. Jeżeli ktoś znalazł podobieństwo do innego kraju - IV Rzeszy.. przepraszam - Rzeczypospolitej - to jego sprawa. Podobieństwo jest jednak ogromne! Odpowiedz Link Zgłoś
beny51 twoje porownanie jesz bledne 01.06.07, 09:24 > Na fali niezadowolenia z poprzedniego rządu pewien kurdupel ze swoimi kompanami > DEMOKRATYCZNIE zdobyli władzę. Obiecali rozwinąć gospodarkę - to im się udało! I tu jest problem. U podstaw III Rzeszy lezal gleboki kryzys ekonomiczny. Szeroko zakrojony program ekonomiczny wujka adolfa wydzwignal III Rz. z tego kryzysu udawadniajac wielu prostym ludziom ze poswiecenie pewnych swobod obywatelskich na rzecz prawdziwych Niemcow poprowadzi niemiecki narod ku swietlanej przyszlosci. Ten narod nie byl zastraszony, nie zaklamuj historii i nie wybielaj pojedynczych jego obywateli. Obejrzyj stare kroniki jak ochoczo wznosli rece w gescie "pieciu piw" z jaka radoscia i podziwem w oczach wpatrywali sie w swoj rzad. Na froncie nie trzeba bylo nkwdzisty z naganem idacym w ostranim szerego i strzelajacym do ewentualnych dezerterow. Oni szli z radoscia zdobywania lebensraum - przestrzeni zyciowej dla rasy panow. Zwroc uwage ze w PL jedynie 30% spoleczenstwa aktywnie popiera rzadzacych. Zwroc uwage ze Polska nie doswiadczala powaznego kryzysu gospodarczego za "panaowania" lewicy. Zwroc uwage ze aktualny rzad nie wprowadzil zadnych istitnych zmian w gospodarce. Dlatego tez nie uwazam ze sytuacja jest podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
walbrzych Re: twoje porownanie jesz bledne 01.06.07, 09:31 beny51 napisał: > Zwroc uwage ze w PL jedynie 30% spoleczenstwa aktywnie popiera rzadzacych. > Zwroc uwage ze Polska nie doswiadczala powaznego kryzysu gospodarczego za > "panaowania" lewicy. > Zwroc uwage ze aktualny rzad nie wprowadzil zadnych istitnych zmian w gospodarce. > > Dlatego tez nie uwazam ze sytuacja jest podobna. --- Nie pisałem, że sposób rządzenia III Rzeszą i IV RP jest taki sam. Osobiście jednak widzę znaczne podobieństwo w sprawowaniu władzy przez NSDAP i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
warsawyak Re: twoje porownanie jesz bledne 01.06.07, 11:18 > Ten narod nie byl zastraszony, nie zaklamuj historii i > nie wybielaj pojedynczych jego obywateli. Obejrzyj stare kroniki jak ochoczo > wznosli rece w gescie "pieciu piw" z jaka radoscia i podziwem w oczach > wpatrywali sie w swoj rzad. Myślisz, że Kurski nie byłby w stanie nagrać takich kronik w IV RP? Czy wszyscy Polacy tak ochoczo popierali PRL jak to wynika z filmów nagranych przez WŁADZĘ? Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Kaczyzm = Faszyzm? 01.06.07, 17:28 Sa tacy, ktorzy uwazali tzw. "IV RzeczYpospolita" za PRL bis. A tu wychodzi, ze sie myla, numerek IV po III... Rzeszy przyszedl... Odpowiedz Link Zgłoś
emmel1 Kryptonim "Mengele": CBA milczy, Ziobro nie kom.. 01.06.07, 08:08 Sztandarowym hasłem PIS-u powinno być " nic co podłe nie jest nam obce"!!! To w pełni tłumaczy działania PIS-u w różnych dziedzinach Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Kryptonim "Mengele": CBA milczy, Ziobro nie k 01.06.07, 08:40 Co tu komentować! Po prostu wstyd,że taka postać,jak Mengele powraca jako kryptonim sprawy dr G. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: Kryptonim "Mengele": CBA milczy, Ziobro nie k 01.06.07, 09:01 Czemu zaraz Goebbels ? A Freisler to już nie może być ? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Nie ma żadnego poziomu umysłowego 01.06.07, 09:10 - Ręce mi opadają na temat poziomu umysłowego pomysłodawców tego kryptonimu. Co tu się oburzać? Jak ktoś jest idiotą, to czy to oburza? - pytał w Radiu RMF wzburzony Bartoszewski, były więzień Auschwitz i dwukrotny szef MSZ. ***************************************** O jakim poziomie umysłowym w ogóle mówimy? Przecież to totalne zera. Ciekawe, który z trójki żałosnych kretynów wymyślił bądź zatwierdził ten kryptonim? W normalnym kraju minister już podał by się dymisji, bez względu na to, kto z podwładnych wpadł na taki "genialny" pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
michal04 Re: Nie ma żadnego poziomu umysłowego 01.06.07, 09:22 maruda.r napisał: > O jakim poziomie umysłowym w ogóle mówimy? Przecież to totalne zera. Ciekawe, > który z trójki żałosnych kretynów wymyślił bądź zatwierdził ten kryptonim? W > normalnym kraju minister już podał by się dymisji, bez względu na to, kto z > podwładnych wpadł na taki "genialny" pomysł. -------- Dobrze, że napisałeś: W NORMALNYM KRAJU... Pamiętaj jednak, że my żyjemy w IV Rzeczypospolitej, a nie w jakimś normalnym... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo sami przyspieszyli koniec kaczystanu 01.06.07, 09:24 rewolucja zawsze zjada swoje dzieci i tak bedzie tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Nie ma żadnego poziomu umysłowego 01.06.07, 09:35 To prawda.Jest tylko ślepa nienawiść i konsekwentne dzielenie społeczeństwa na "my" i "oni". ""My" mamy prawo do wszystkich chwytów, obrona "onych" jest porażającym atakiem i bezprzykładną arogancją. Czuję się we własnym kraju jak obywatel n-tej kategorii,bo nie uznaję polityki państwowej, bo moje pojęcie patriotyzmu każe mi być teraz antypaństwową.We wszystkim.Premier wszystkich Polaków jest duchowym przywódcą przekrętaczy,faszystów,niedouków.Tolerując w rządzie mojego państwa niegodziwców, psuje moją Ojczyznę.Od kogo i skąd ma więc poparcie?I dlaczego opozycja mnie nie broni?!? Odpowiedz Link Zgłoś
kwimo78 Re: Nie ma żadnego poziomu umysłowego 01.06.07, 09:41 Nie żyjemy w normalnym kraju.Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
waall polski Mengele 01.06.07, 09:22 Ziobro to polski Mengele. Taki bohater,gwiazda konferencji,a teraz ze strachu zaszył sie w swoim ministerstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_boxer Nie. 01.06.07, 10:44 Na polskiego Mengele przyjdzie czas, gdy PiS odzyska służbę zdrowia. I wtedy to bedzie na serio. Swoją drogą - ciekawie wyglądałyby te butne buźki przed sądem - lub choćby komisja sejmową, ale po tej stronie, po której grozi kk za nieprawdziwe zeznania. Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 byłem asystentem dr Ziobry... 01.06.07, 09:34 Mam w domu ksiązkę "Byłem asystentem dr Mengele" Zdaje się, iz napisał ja jakiś Węgier, więzień Oświęcimia Po jej przeczytaniuu starałem się zapomnieć treść - o tak strasznych rzeczach pisał. Jesli ziobrowatemu i dornowatemu nie przeszkadzało, by taki pseudonim dać lekarzowi, który w zeszłym roku zrobił 30 % transplantacji serca w Polsce - życzę im, by trafili z jakimś zawałem do tego szpitala, POD NIEOBECNOŚĆ "MENGELE" "Tych panów już można pochować - i nikogo więcej nie zabiją" Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Ziobro..pilny uczeń Kryżego i Wassermana... 01.06.07, 09:50 Ziobro to komuch i cham... Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: Ziobro..pilny uczeń 01.06.07, 15:08 Uprzejmie proszę, by bie obrażać chamów i komuchów porównaniami do Ziobry... Odpowiedz Link Zgłoś
kon_boxer Zomowiec Cieślak nie widzi swojej winy 01.06.07, 10:40 - Mariusz Kamiński swojej też nie. Prawdopodobnie od zarządzającego PiS-owską czerezwyczajką możnaby wymagać więcej niż od dowódcy plutonu ZOMO - ale jak widać nie. No cóż - to kwestia kultury i człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Kryptonim "Mengele": CBA milczy, Ziobro nie kom.. 01.06.07, 10:49 "...ręce opadają,że idioci odgrywają rolę.." i ..."to przerażające".. Wł.Bartoszewski. Całkowita i bezapelacyjna racja. Idioci! Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Zioberkiewicz chcial zablysnac 01.06.07, 10:57 jak Gwiazda Betlejemska, a zgasil zycie czlowiekowi winnemu byc moze lapowkarstwu, moj ojciec byl miedzy grudniem 2006 do kwietniem 2007 hospitalizowany w MSWiA 3 razy, nie mam jesnego zastrzezenia co do leczenia, opieki i zadnych lapowek nie dawalismy, ani nam nie sugerowano. Zioberkiewicz jakby poganial troche Sorbone i LPR to dobrze musi zakasac rekawy zeby podolac ogromowi przekretow na miliony, Odpowiedz Link Zgłoś
pufals Kryptonim "Mengele": CBA milczy, Ziobro nie kom.. 01.06.07, 13:58 w nawiązaniu do wypowiedzi minisrta Wsassermanna, że kryptonim nie powinien dostać się do opinii publicznej powiem tylko że ludzie przyzwoici zachowują się przyzwoicie nawet jeśli nikt ich nie widzi. Miłego zastanawiania się na kogo głosować w nastęnych wyborach wszyskim forumowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
niewir Re: Kryptonim "Mengele": CBA milczy, Ziobro nie k 01.06.07, 15:00 pufals napisał: Miłego zastanawiania się na kogo głosować w nastęnych wyborach wszyskim forumowiczom. --------- Tu nie ma co się zastanawiać. Przy najbliższej okazji należy wyciąć ścierwo, a wszelkie po nich ślady wypalić 98% kwasem siarkowym - żeby macki hydrze nie odrosły! Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Widac wyrok zostal wydany 01.06.07, 14:22 Polska kraj nienormalny, wiec 00Ziobro wydal juz wyrok mimo braku dowodow i procesu sadowego. Zawistnemu Ziobrze zmarl ojciec, wiec teraz trzeba sie mscic na wszystkich lekarzach. Czekaj az ty ch.uju zachorujesz zobaczymy kto bedzie chcial ciebie leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
irka.w Re: Kiedyś nietyklani teraz beda karani za przest 01.06.07, 15:05 Ty bezmyślny ćwoku! Masz dyżur przy komputerze rozgłośni radiowej? Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 SLD sie skarzy, Tusk placze juz dwa lata.. 01.06.07, 14:37 Co to za opozycja ? To jakieś cieniasy i mazgaje Odpowiedz Link Zgłoś
kon_boxer Jaka była kolejność? 01.06.07, 15:39 Zrobiono kryptonim do sprawy - czy sprawę do kryptonimu? Bo ja odnoszę wrażenie, że była to typowa operatywka: JA wam rzucam kryptonim, a wy zróbcie z niego sprawę. O ile się nie mylę, CBA nijakich sukcesów w walce z korupcja nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
niewir Re: Jaka była kolejność? 01.06.07, 16:43 kon_boxer napisał: > O ile się nie mylę, CBA nijakich sukcesów w walce z korupcja nie ma? ---- Jak to nie ma? Przecież zatrzymali, skuli kajdankami i doprowadzili do aresztu największego mordercę kardiochirurga! W normalnym kraju takie sprawy załatwia dwóch funkcjonariuszy policji z wydziału do walki z przestępcami gospodarczymi na szczeblu komisariatu! Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Ale GW dokopała PIS ! He he he 01.06.07, 17:53 I tak PIS ma 28% poparcia i g_wno mu zrobicie cieniasy. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 "Mengele": bardzo trafny kryptonim 01.06.07, 21:47 "Gazeta Wyborcza" od swych narodzin traktowała prawdę jako swego głównego wroga, dlatego Waldemar Łysiak kilkanaście lat temu przezwał tę gazetę "Ministerstwem Prawdy". "Ministerstwo Prawdy" - niezależnie od prawdy ma własne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal04 Re: "Mengele": bardzo trafny kryptonim 01.06.07, 22:25 abba15 napisał: (...) - niezależnie od prawdy ma własne zdanie. ------- A abba15 niezależnie od stwierdzonych faktów od początku pokazuje swoją głupotę i ptasi mózg!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cuffed Faszyzm i paranoja w Kaczystanie 01.06.07, 22:52 Dr.Mengele i Lenin idolami Kaczystanu. Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 GW kiedys sama uzywała Anioł Smierci 04.06.07, 12:42 kiedy była afera w łodzi z Pavulonem Odpowiedz Link Zgłoś
marebski buraki 15.06.07, 16:09 prawdziwy gentleman nie szcza do zlewu nawet jak nikt nie patrzy a ziobro i reszta to buraki Odpowiedz Link Zgłoś