Dodaj do ulubionych

Lekarze straszą rząd Misiem

01.06.07, 07:43
"Ministrze Edgarze - nie ma cudów!" Powiedział ordynator do Gosia tuż przed
operacją.
Obserwuj wątek
    • red.a.michnik Anna Chrapusta 01.06.07, 08:23
      Anna Chrapusta
    • tomrutko Sraty pierdaty - już widze jak nie bierze kopert 01.06.07, 23:51
      co do tego ze zarabia 1/3 tego co murarz zaraz po zawodówce - to jest je..ny
      skandal! ale w to ze nie bierze kopert - w to nie uwierze. Pozatym dlaczego
      kurde nie może być ta służba zdrowia normalna jak lekarz przyjmie
      100 to powinien zarobić 100X stawka_za_pacjenta i tyle a nie kasa na podwyzki
      itp. Kasę którą się płaci na ubezpieczenie zdrowotne powinna iść za pacjentem a
      nie po prostu na podwyżki.
      A czy kasa na leczenie pacjentów to nie jest głównie kasa na wypłacenie
      wynagrodzeń dla lekarzy?
      Mi sie widzi, że lekarze to straszni kombinatorzy - pracuje w szpitalu i jeszcze
      gdzieś prywatnie. Moja znajoma była ostatnio w szpitalu i co kur..a nie było
      żadnego lekarza przez pół dnia tylko jeden na ostrym dyżurze. A gdzie reszta? i
      mówią, że teraz nie ma ich w szpitalach bo strajkują. Ciekawe ile wiecej teraz -
      podczas strajku - zarobią kasy prywatnie!! Jakby im tak zależało to by
      strajkowali oflagowani w środku w szpitalach. A nie ma ich w szpitalach bo
      przyjmują prywatnie. Im to strajk strasznie na rękę.
      Moja opinia to że lekarz powinien zarabiać 2.5k netto na starcie i minimum 5k po
      specjalizacji (ale rozliczany z operacji i przyjętych pacjentów) ale też
      powinien mieć zakaz pracy gdzie indziej. Ja w swojej firmie mam podpisane w
      umowie ze nie mogę gdzie indziej pracować - kiedyś muszę odpoczywać. tak też
      powinni mieć lekarze. A teraz lekarze zarabiają w szpitalach adekwatnie do tego
      jak w szpitalach pracują!!

Pozdrawiam
      • kolargolo Re: Sraty pierdaty - już widze jak nie bierze kop 03.06.07, 09:39
        "Mi sie widzi, że lekarze to straszni kombinatorzy - pracuje w szpitalu i
        jeszcze gdzieś prywatnie".

Tak wlasnie jest w kazdym cywilizowanym kraju. Roznica polega na tym ze polski
        lekarz MUSI pracowac prywatnie zeby nie umrzec z glodu, a lekarz w Czechach czy
        Niemczech i UK - pracuje prywatnie bo chce wczesniej pojsc na emeryture.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka