Dodaj do ulubionych

wjazd na autostradę

IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 06.09.03, 06:19
Myślę że to chyba plotka,ale może ktoś wyjaśni czy Ruda Śląska będzie miała
wjazd na autostradę a jeżeli tak to w którym miejscu.Słyszałem że ze względu
na przejazd kolejowy wjazd ma być w innym miejscu niż pas 1-maja.Wjazd ma
być robiony za pieniądze miasta.Ponieważ miasto nie ma pieniędzy to
najbliższy ma być dopiero w Makoszowach.Informatorem był lekarz więc nie
powinien puszczać fałszywych informacji.Myślę że byłby to horor gdyby była
to prawda
Obserwuj wątek
    • michi3 Re: wjazd na autostradę 06.09.03, 20:46
      A da sie gdzies znalezc w necie dokladny przebieg A-4 przez aglomeracje???
      Szukam tego od jakiegos czasu i nic. To poprostu kpina. Na stronie Zabrza czy
      Rudy Sl. taka mapka powinna byc standartem.
      • Gość: K.O. Re: wjazd na autostradę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 10:47
        Myślę, że jeżeli nikt nie pomyśli o wjeżdzie na A4 w okolicach 1 maja to
        kierowcy wyczają wjazd w okolicach Kochlowic - biada mieszkańcom Kochlowic
      • Gość: Adam Re: wjazd na autostradę IP: *.um.ruda-sl.pl 18.09.03, 08:16
        Nie wiem, gdzie znajdziesz dokładną mapę przebiegu A-4 przez region, ale wiem,
        gdzie jest przebieg tej trasy przez Rudę Śląską: na stronach miasta
        www.rudaslaska.pl, wystarczy wpisać w wyszukiwarce np. słowo autostrad
        (najlepiej rdzeń słowa, wtedy znajdziesz teksty w których słowo to jest
        odmienione). Mapy tam nie ma, ale jak znasz ulice to wszystkiego się dowiesz.
        tu skopiowałem część jednego z tekstów. W sumie nt. Rudy Śląskiej znajdziesz
        tam ponad 270 informacji. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów!
        A oto tekst: Trwa budowa autostrady A-4 w Rudzie Śląskiej. Z przebiegiem
        autostrady związana jest budowa piętnastu obiektów mostowych, dwóch kładek dla
        pieszych i jednej dla zwierząt.
        W związku z trwającą budową odcinka A-4 przebiegającego przez nasze miasto
        zaplanowano szereg inwestycji. Na przełomie kwietnia i maja 2004 r. rozpocznie
        się przebudowa ul. Kokota na skrzyżowaniu z ul. Paderewskiego w Zabrzu, a także
        przebudowa ulicy Halembskiej. Ulica Nowa zostanie przecięta przez autostradę,
        bez możliwości przejazdu nad lub pod autostradą. W związku z powyższym po
        południowej stronie autostrady na końcu ul. Nowej zaprojektowano plac do
        zawracania w kształcie prostokąta. Wybudowana zostanie tam również kładka dla
        pieszych i rowerzystów.
        Poza tym, na odcinku węzeł Wirek (rejon obecnej ul. 1 Maja) – węzeł Wspólna (na
        granicy Zabrza i Bielszowic) powstanie około10 obiektów mostowych. Natomiast na
        odcinku węzeł Wirek – węzeł Batory powstanie pięć obiektów mostowych i jedna
        kładka.

Parametry autostrady są następujące:
        - prędkość projektowa 120 km/h
        - obciążenie 115kN/oś
        - szerokość pasa ruchu 3,75 m
        - szerokość jezdni – trzy pasy ruchu 11,25 m
        - szerokość pasa awaryjnego 3,00 m
        - szerokość pasa dzielącego 5,00
        - szerokość pobocza gruntowego min. 1,25 m
        Bliższe informacje: Wydział Urbanistyki i Architektury, Katarzyna Haarschack,
        tel. 248 62 81, wew. 326

• Gość: Gerard Z. Re: wjazd na autostradę IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 19:16
      Ten lekarz to mówił Ci prawdę.Tak jest.Zjazd z autostrady w okolicy 1.Maja ma
      kosztować ok.350 mln. zł, aroczny budżet miasta wynosi 380 mln.zł. Wniosek
      wyciągnij sobie sam.Wjazd i zjazd z autostrady w okolicy Kochłowic to niestety
      już Chorzów.
      • baba2 Re: wjazd na autostradę 17.09.03, 23:53
        Myślę że najważniejszą sprawą dla miasta jest wjazd dla Rudy Ślaskiej,jest to
        ważniejsze niż wszystkie kopalnie razem wzięte.Jeżeli tego nie będzie to Stania
        będzie grabarzem miasta.Ciekawe co w tej sprawie zrobił poseł Mateja????????????
    • Gość: nepri Re: wjazd na autostradę IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 06.10.03, 16:29
      A – 4 przebiegać będzie pod obecną ul. Oświęcimską. Na wiaduktach przetnie
      ulice Piłsudskiego i Kochłowicką. Ulica 1 Maja zostanie podniesiona, A – 4
      przebiegnie dołem, w wykopie. Tu, w Wirku powstanie jeden z węzłów drogowych –
      wjazd na autostradę
      W czerwcu br. rozpoczęła się budowa odcinka autostrady A-4 przebiegającego
      przez Rudę Śląską. Zakończenie prac przewiduje się w listopadzie 2004 r. Firmą
      koordynującą roboty z ramienia Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad
      jest firma JACOBS GIBB.

Budowa A-4 w Rudzie Śląskiej realizowana jest przez dwie firmy. Odcinek
      węzeł „Batory” węzeł „Wirek” realizuje firma PRINŻ. Obecnie na tym odcinku
      prowadzone są roboty przezbrojeniowe wraz z wycinką drzew. Rozpoczęto budowę
      drogi dojazdowej, po której odbywał się będzie ruch z istniejącej ulicy 1
      Maja. W kwietniu przyszłego roku ulica 1 Maja będzie zamykana etapowo na rzecz
      drogi alternatywnej. Odcinek autostrady węzeł „Sośnica” węzeł „Wirek”
      realizowany jest przez firmę STRABAG – KIRCHTEN J.V. Prace odbywają się na
      odcinku ul. Halembskiej do ul. Nowej. Rozpoczęto roboty związane z przebudową
      kanalizacji i budową obiektów mostowych. Trwają wyburzenia i budowa nasypu od
      ulicy Halembskiej i Kokota.
      • broneknotgeld Re: wjazd na autostradę 06.10.03, 19:04
        Problym z wynzłym jednak jest
        W jedna strona korek fest
        Jak ze cugym bydzie dali?
        Zjazd w ta strona sie "zawali"?

Ło to przeca cały raban
        Że zawodzo fest tyn szlaban
        To jest jednak problym miasta
        Władza spała zaś i basta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka