Gość: miko IP: 10.30.161.* 06.09.01, 10:25 Na forum poświęciliśmy wątek dotyczący planów sprzedaży Mitexu. Teraz już na 100 proc. wiadomo, że wynosi się Exbud, ludzie tracą pracę, miasto podatki i wieloletnią wizytówkę. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yahagi Re: Exbud się wynosi IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 10:38 A skąd takie ''info'' ? ... Z tego co wiem, to EXBUD - SKANSKA uzyskał nie tak dawno wpis o działalności właśnie w Kielcach... No i nie wiem też co chcieliby zrobić z budynkiem przy Manifestu... Nie tak łatwo chyba będzie znaleźć na niego nabywcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: Exbud się wynosi IP: 10.30.161.* 06.09.01, 10:43 Gość portalu: Yahagi napisał(a): > A skąd takie ''''info'''' ? ... Z tego co wiem, to EXBUD - SKANSKA uzyskał nie tak > dawno wpis o działalności właśnie w Kielcach... No i nie wiem też co chcieliby > zrobić z budynkiem przy Manifestu... Nie tak łatwo chyba będzie znaleźć na > niego nabywcę. 15 października zapadnie decfyzja na walnym o przeniesieniu firmy do Stolicy, a na budynek rozpisano już przetarg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Exbud się wynosi IP: 100.1.1.* 06.09.01, 11:18 niewątpliwie jest to duża strata dla samego miasta jak i całego województwa, a o miejscach pracy nie wspomne - nie wygląda to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Exbud się wynosi IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 15:54 A mnie dziś jeden gość mówił, że owszem, rozpisano przetarg, ale nie na cały budynek, tylko na jego część. Kilka pięter EXBUD ma pono sobie pozostawić. Najważniejsze, żeby nie zmienił ''wpisu o działalności'' bo razem z nim pójdą też podatki. Jak by na to nie patrzył - jest to strana... a może by jakoś zavetować decyzję ..??? Odpowiedz Link Zgłoś