tommen CBA potwierdza "Mengele" 06.06.07, 08:34 Buahhahhahha głupszej ściemy juz nie mogli wymyślić - oni naprawdę są przekonani ,że władza daje wszechmocną mądrość a plebs jest głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Żałosny jest ten PiS i CBA oby nie rządzili długo 06.06.07, 08:42 "Dureń" Wałęsy odnosił się do majtek pRezydenta. O co więc było to całe zamieszanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sprawiedliwy37 Popieram lekarzy!!! Przeczytajcie dlaczego 06.06.07, 08:54 Ten rząd nie ma ŻADNEGO POMYSŁU NA REFORMĘ SŁUŻBY ZDROWIA, dlatego zajął się napuszczaniem społeczeństwa na lekarzy żeby odwrócić uwagę społeczeństwo od swojej miermości, małości, ignorancji. Lekarze bez pracy wytrzymają dużo dłużej niż my bez leczenia i nie myślcie że przyjadą nas leczyć zza wschodniej granicy, za te pieniądze które u nas płacą lekarzom nawet pies z kulawą nogą tu nie zajrzy ! Skończmy z tymi mitami, że każdy lekarz to łapówkarz - to jest mały procent który zdarza się w każdej grupie zawodowej. Ciężko choruję od 14 lat, zwiedziłem kilka szpitali poradni specjalistycznych i jakoś nie miałem szczęścia trafić na tych łapówkarzy, ale za to miałem okazję zaobserwować jak ci ludzie ciężko pracują. Po to się lekarze kształcili, żeby w godnych warunkach móc leczyć ludzi, ale i godnie zarabiać. 6,5 zł za godzinę dla rezydenta i 12 zł dla specjalisty to stawka, za którą zapewne wielu by palcem nie kiwnęło. Nie jeden lekarz się "urządził" - a oczywiście bo pracował od świtu do nocy, był bogaty z domu lub miał bogatego małżonka. I bardzo dobrze lekarze mają być "urządzeni" bo to elita tego społeczeństwa. I niestety niebawem pewnie już ich nie będzie i wszyscy gorzko zapłaczemy. Zastanówcie się z ilu etatów są te dochody. Nasze wiecznie roszczeniowe i mające do wszystkich o wszystko pretensje społeczeństwo życzy sobie aby lekarze byli bardzo dobrze wykształceni, ciągle stosowali nowe metody leczenia i diagnostyki, byli uśmiechnięci, wypoczęci i chętni do opieki nad każdym potrzebującym a do tego powinni do pracy chodzić piechotą , mieszkać w piwnicznej izbie i służyć , służyć a i jeszcze ta przysięga Hipokratesa. Uwaga niedouczeni ! W przysiędze Hipokratesa nie ma nic o pracy za darmo ! Przeciwnie jest tam wyraźnie napisane że lekarz ma pobierać godziwą opłatę za swoje usługi ! SKOŃCZMY Z TYM ZAKŁAMANIEM I MITEM ! Lekarz w Polsce musi być biedny, wtedy jest dobrym lekarzem. Na zachodzie lekarz który nie ma domu i dobrego samochodu nie jest cenionym lekarzem. A ja jestem z lekarzami, bo uważam, że to kpina żeby dobry specjalista zarabiał 1/10 tego co niedouczony poseł. Posłem co widzimy może być każdy a lekarzem tylko wykształcony i to jeszcze ciągle, całe życie (!) musi się uczyć. Mój syn jest pod opieką kardiologów z CZMP i wiem ile tam zarabiają specjaliści z wieloletnimi stażami. Jesteśmy z WAMI. Trzymajcie się. Nie dajcie sobą manipulować. Tylko ślepy nie widzi tego, że w służbie zdrowia jest źle nie przez lekarzy, ale przez rząd. Pracownicy – ( urzędnicy ! ) NFZ przyznali sobie w maju podwyżkę - przy dotychczasowej średniej zarobków ok 4000 zł gdyż jak ujął to pan Sośnierz, bali się że pracownicy będą wyjeżdżać za granicę. Przy takiej postawie nie ma co się dziwić że lekarzom krew się gotuje... A dodatkowe 850 mln zł jest na świadczenia czyli po prostu na zabiegi itd co skutkuje tym że zamiast podwyżek jest więcej roboty za wykonania. Sprytny ten nasz rząd... :) Nie wiem jak specjaliści, ale lekarze POZ mają ok. 5 zł polskich ( ! ) miesięcznie na pacjenta. Z tego ma niby im wystarczyć na płacę dla nich, opłacenie całego personelu, utrzymanie budynku – prąd, woda, itp. no i oczywiście na badania dodatkowe dla każdego pacjenta. Proszę za tą sumę "porobić badania". A co powiecie o starych, zrzędliwych babciach i kobietach po 50-tce przechodzących klimakterium, z humorami, które potrafią przychodzić co tydzień i zawracać lekarzowi głowę czasami zwykłymi pierdołami ? – bo się nudzą w domu, bo nie mają z kim pogadać…I to wszystko za 5 złotych na miesiąc ??? W innych krajach Europy jest to nie do pomyślenia ! Wiele czasu spędziłem w różnych przychodniach w poczekalni i wiem z jakim pierdołami ludzie przychodzą a wiele starszych, głównie samotnych i zrzędliwych bab przychodzi tylko dlatego bo się nudzą w domu ! Weźcie to pod uwagę, Ci którzy tak krytykujecie. Praca lekarza rodzinnego to koszmar ! Nie dajcie sobie drodzy Pacjenci wciskać kitu, że na wszystko są pieniądze - to zupełna bzdura, nie ma na godziwe pensje, nie ma na badania dodatkowe, brakuje na wszystko! A tak przy okazji to nie Pacjent jest wrogiem lekarz, a lekarz pacjenta . Mamy wspólnego wroga, ale ON odejdzie wraz z końcem kadencji parlamentu. A my zostaniemy, lekarze i Pacjenci skazani na siebie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty Re: Popieram lekarzy!!! Przeczytajcie dlaczego 06.06.07, 08:58 Bzdura...dostali już najwyższą podwyżkę do tej pory i jeszcze chcą...piep...eni złodzieje ! Wyciągniesz do nich rękę, a obetną ci ją !!! jak się nie ppodoba to za granicę ! I moze wreszcie niech przeliczą sobie całą swoją pensję, tą również z usług prywatnych - nie jeden obywatek chciałby tak pracowac - jezdzic dobrymi samochodami, zgarniac w sumie 7-10 tys i przychodzic do pracy na 3-4 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Popieram lekarzy!!! Przeczytajcie dlaczego 06.06.07, 09:04 porazajaca ta podwyzka od tysiaca z groszami 30%. kokosy! Odpowiedz Link Zgłoś
szymiasty Świat schodzi na psy... 06.06.07, 08:54 Łapówek nie dają tylko lekarze, bo...sami biorą ! I jeszcze domagają sie podwyżek ! Świat schodzi na psy, jeśli broni się taką mendę jak tego kardiochirurga. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Świat schodzi na psy... 06.06.07, 09:21 Świat schodzi na psy jeśli pozwala sie chodzić na wolności takim ograniczonym istotom jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
plugawy_len OMG 06.06.07, 08:56 kryptonim telefonu? ROTFL Kurw@! Juz wiekszej glupoty nie mogli wymyslic. Ja sie zastanawiam, jak dorosly czlowiek moze z siebie robic publicznie takiego kretyna. A moze ten telefon robil jakies eksperymenty na ludziach, dlatego go tak nazwali? Ile bedzie jeszcze takich "skrotow myslowych", "kryptonimow telefonow" itp. Przeciez ci ludzie ociekaja fekaliami, a probuja wszystkim wmowic, ze to perfumeria - parafrazujac najwiekszego mysliciela XXI wieku. Kaminski won! CBA do likwidacji! Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca PiSdy to zwykła banda niedouczonych ćwoków! 06.06.07, 09:11 Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 PIS,Ziobro,CBA...degeneraci! 06.06.07, 09:13 ulubione słowo Jarosława, twórcy degeneratów! Odpowiedz Link Zgłoś
sajder86 robicie halo o niewiadomo co 06.06.07, 09:27 mnie moga nazwac OBYWATEL FIUT a i tak sie nie obraze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sajder86 mojego kumpla przezywaja Hitler 06.06.07, 09:29 i jakos mu to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: mojego kumpla przezywaja Hitler 06.06.07, 09:35 sajder86 napisał: > i jakos mu to nie przeszkadza to moze pomysl nad tym zeby przestac sie z idiota kumplowac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: robicie halo o niewiadomo co 06.06.07, 09:35 sajder86 napisał: > mnie moga nazwac OBYWATEL FIUT a i tak sie nie obraze :/ moze dokonaj eutanazji na sobie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: robicie halo o niewiadomo co 06.06.07, 10:03 sajder86 napisał: > mnie moga nazwac OBYWATEL FIUT a i tak sie nie obraze :/ Masz rację. Nie należy obrażać się za prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Proponuję nowy synonim podsłuchów... 06.06.07, 09:27 Pytam: "Masz mengela ?". Odpowiedź: "Tak mam ABC nas słuchu." "Mengel" to podsłuch - info dla nie wprawionych w konspiracji. Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult CBA klamie jak bura suka 06.06.07, 09:40 Zmobilizowali sie z wiarygodnym wyjasnieniem... tydzien po skandalu. Chyba tylko PiSiory lykna takie klamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof43 Re: CBA potwierdza "Mengele" 06.06.07, 09:50 Wszystko się zgadza. Głupota polega m.in. na tym, że głupiec uważa wszystkich za głupszych od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo CBA szuka na sile hakow na kogokolwiek 06.06.07, 10:10 bo na razie wszystkie doniesienia o korupcji dotycza ich kolesi z Samoobrony, ktorych przeciez CBA ma chronic a nie oskarzac. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Z dużej chmury mały deszcz... 06.06.07, 10:21 tak zazwyczaj kończa się "sensacje" Gazety Wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
qszyho Re: Z dużej chmury mały deszcz... 06.06.07, 10:43 "Miało być tak źle po dojściu do władzy PiS. To dlaczego jest tak dobrze?" jest śmiesznie ? )) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Z dużej chmury mały deszcz... 06.06.07, 10:43 Pewnie dlatego nadałem telefonowi prawmierowi z LPR kryptonim "Hitler Jungen". Telefonowi na biurku Leppera - "Burak". Telefonowi w kancelarii prezydenta "Kaczka Sraczka" Telefonowi w kancelarii premiera "Mocherowy Pedzio" Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Jak na ciebie gó.. się leje, to też deszcz... 06.06.07, 10:48 Stąd niezachwiane dobre poczucie humoru autysty... palestrina2005 napisał: > tak zazwyczaj kończa się "sensacje" Gazety Wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: Z dużej chmury mały deszcz... 06.06.07, 10:55 palestrina2005 napisał: > tak zazwyczaj kończa się "sensacje" Gazety Wyborczej... ------------------------- zaznaczam ze jestes biernym i wiernym czytelnikiem tych sensacji, wiec gdzie masz problem????? Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Gdzie te kundle z Kaczor Służba Bezpieczeństwa... 06.06.07, 10:45 ...się potem podzieją. Przecież to nie g..... To padlina. Jak skończy się koniunktura, to nawet ich do Dziadek security nie zatrudnią.... Odpowiedz Link Zgłoś
debergerac Telefon zwany Goering 06.06.07, 10:55 Nazwałem mój telefon "Goering" a na iPoda mówię "Hess" Goering mi dzwoni przy niedzieli a Hess przygrywa jazz. Brunerem zwę mój ciepły koc a spodnie mają ksywę Brahms. Guzików przy koszuli moc: Ruth, Johann, Guenter, Hans. I tylko ta jedyna rzecz jak drzazga we mnie trwa: nie wiem jak nazwać jak nazwać mam te moje buty dwa te moje buty dwa. ---------------------- debergerac.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Telefon zwany Goering 06.06.07, 11:11 debergerac napisał: > Nazwałem mój telefon "Goering" > a na iPoda mówię "Hess" > Goering mi dzwoni przy niedzieli > a Hess przygrywa jazz. > (.....) > ---------------------- Masz chłopie talent, w normalnym kraju zarobiłbyś na tym kupę szmalu, a w tym co najwyżej 2 lata w zawiasach za "chodzenie w zimie bez czapki". Odpowiedz Link Zgłoś
pan_nilson Re: Telefon zwany Goering 06.06.07, 11:36 Nazwij je "Jacek" i "Placek" Odpowiedz Link Zgłoś
niknik Re: Telefon zwany Goering 06.06.07, 12:49 > jak nazwać mam > te moje buty dwa > te moje buty dwa. odpowiedź jest prosta lech i jarosław. Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_syjamski Czyzby szpital MSWiA zostal obiecany weterynarzom? 06.06.07, 11:01 Ze zwiazku Samoobrony i zagwarantowany umowa koalicyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 CBA: kryptonim "Mengele" nie dotyczył doktora G. 06.06.07, 11:07 wiadomosci.onet.pl/1548778,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 A Adolf H był malarzem, Stalin to nazwa miasta 06.06.07, 11:23 Gierek to droga szybkiego ruchu Warszawa-Katowice - za kogo wy nas macie - za idiotow ???????????? - sami jestescie idioci z CBA = Cymbały Barany Analfabeci, Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: A Adolf H był malarzem, Stalin to nazwa miast 06.06.07, 11:29 Ale opozycyjna partia polityczna zwana dla picu Gazetą nie zająknie sie ani słowkiem o jednym małym szczególe. Mianowicie o tym że pseudo "Mengele" nadali temu "lekarzowi" jego koledzy po fachu i taki wśród nich krażył. CBA przejało tylko to pseudo jako kryptonim sprawy. I co to za sensacja? Dla półmóżdżków z GW jak widać tak. A to ze na porzadku dziennym jest porównywanie Kaczki do Hitlera a rzadu do faszystów to już detal nie warty napomkniecia i bicia piany na gadzinowych łamach GW-gazetki kapusiów Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 a cwiercmozgi z CBA ten kryptonim przyjeli 06.06.07, 12:51 zamiast go np. upowszechnic ze to byl pomysl innych lekarzy [jesli byl] Te ciemniaki z CBA zgasili wlasnorecznie lont porzadnej bomby. P.S. Kaczor do tego na H. zbliza sie nieuchronnie - i nie potrzeba tu Gazety Wyborczej by to widziec - bo Stalina to juz dawno wyprzedzil Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog kryptonim 06.06.07, 11:25 pomyslcie coby bylo, gdyby taki kryptonim nadali ktorejs ze spraw PIS (np korupcji na podlasiu) Wyobrazcie sobie zaplutego premiera dyszkantem wrzeszcacego jaka to porazajaca sprawa.... Ale ---z drugiej strony, mogli nadac kryptonim Palestrina 2005 :), czyli mogło byc gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: kryptonim 06.06.07, 11:43 A "Voelkischer Beobachter" działa zgodnie z kanonami Goebbelsa pod kryptonimem "Gazeta Wyborcza" i nikt nie robi ztego powodu sensacji Odpowiedz Link Zgłoś
srokania CBA potwierdza "Mengele" 06.06.07, 11:49 a ja myślałem, że mengele to pseudonim psa marszałka sejmu L. Dorna. Jak można tak kłamać ludziom w żywe oczy, czy Pan Kamiński nie wie co to wstyd? Idą w zaparte, tak jak ludzie ze świata przestępczego, tacy ludzie nie powinni kierować żadnym urzędem. Nie mają odwagi cywilnej aby przyznawać się do własnych błędów i traktują dziennikarzy, sędziów oraz obywateli jak bandę matołów, którym można wcisnąć wszystko. Bracia przejdą do historii jako najgorszy koszmar po 1989 roku. Współczuję, ale chlubnie się nie zapisują w pamięci narodu. Zamiast mieć wizję co będzie z tym krajem za 20 lub 30 lat, to bawią się w sędziów przeszłości, która już i tak została osądzona, także spóżnili się. Wszyscy wiedzą, że PRL była fe, ale IV RP też jest fe, bo to PRL bis po latach. Kto nie wierzy niech sprawdzi ilu obecnych budowniczych IV RP było w partii PZPR? Ilu z nich czekało aż wyprowadzą sztandar? CBA zamiast zajmować się naprawdę poważnymi problemami, to łapie jednego lekarza i wyprowadza go z pracy? Super osiągnięcie. Myślę, że to tchórze, którzy bojąc się prawdziwych bandytów wolą łapać bezbronnych lekarzy, bo Ci nie mają broni, ani całych zastępów osiłków gotowych do stawiania oporu czynnego z bronią w ręku. Prawdziwi bandyci mają się super, piorą miliony a Kamiński łapie duchołapy. Super Panie szefie CBA. Piorą na waszych oczach pieniadze a Wy tego nie widzicie. W Centrum stolicy jest kilka pralni, ale tego CBA nie tyka, no bo to już jest groźne i to są pospolici przestępcy z którymi nie ma żartów. Wszystkie budele w tym kraju przynoszą dochód nieopodatkowany i to w milionach złotych, ale z tym porządku nie będzie, bo to nie sprawa CBA. Firmy krzak nadal prosperują, ale z tym też nic się nie da zrobić, bo tam nie ma SLDowców. Naprawdę powątpiewam coraz bardziej w zdrowie psychiczne przedstawicieli tego rządu. Teraz Prezydent obraził się na swojego dobroczyńcę Ojca R., który myśli, że jest drugim po Bogu na ziemi. Dla kogo ten cyrk? Kogo to obchodzi, czy udzieli lub nie wywiadu, skoro jak trzeba to Ojciec ma wyłączność. Dwa miliony młodych polaków już wyjechało, drugie dwa miliony pakuje się, kto tu będzie pracował? Kto braciom będzie czyścił tyłek jak będą niedołężni( a będą na pewno)? Kto zarobi na ich emerytury? Kto tu będzie wykładał na wyższych uczelniach? Tym się należy zajmować, bo Europa staje się gniazdem z którego silniejsi wyrzucają słabszych, podbierają sobie wzajemnie siłę roboczą i to każdą, czy Polska ma być opuszczonym krajem zamieszkałym przez samych niedołężnych starców, czy to jest celem IV RP? Brak elementarnej wiedzy socjologicznej, brak elementarnego myślenia o kraju, brak instynktu samozachowawczego, to cechuje obecnych rzadzących i ten chłopski upór: wedle powiedzonka na złość babci itd... Ale głupota jest bezgraniczna skoro jeszcze są tacy, co i tak zagłosują na PiS...ale coś się ruszyło, bo LPR odpada i Samoobrona też....cięzko, ale coś się ruszyło w głowach...Partia trędowatych pokazuje czego chcieli....dostać się do koryta i brać pełnymi garściami ile się da...Lepper= trędowaty(angielski) Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala CBA potwierdza "Mengele" to telefon 06.06.07, 12:00 tak jak 'lepper' to kryptonim grupy inicjatywnej 'Prawi i Praworządni' ---- Obszczymurki RP V sojediniajties' Odpowiedz Link Zgłoś
qszyho Re: CBA potwierdza "Mengele" 06.06.07, 12:03 „Mianowicie o tym że pseudo "Mengele" nadali temu "lekarzowi" jego koledzy po fachu i taki wśród nich krażył. CBA przejało tylko to pseudo jako kryptonim sprawy” Gentile Ty też zapomniałeś o jednym małym szczególe, wiesz jak w USA niektórzy mówią na Clintona? Czy jak Kaczyński będzie tak się zwracał do prezydenta USA, bo tak się mówi gdzieś tam w Stanach to będzie wszystko ok? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: CBA potwierdza "Mengele" 06.06.07, 12:23 > Czy jak Kaczyński będzie tak się zwracał do prezydenta USA, bo tak się mówi > gdzieś tam w Stanach to będzie wszystko ok? :)) Zenująco słabe porównanie. Nikt na forum publicznym nie zwraca sie tak personalnie do tego pana. Nadano sprawie kryptonim na użytek wewnętrzny CBA a nie na użytek publicznego stosowania w obiegu medialnym. To ze wywleczono to w celu zrobienia kolejnej nadmuchanej pseudosensacyjki to już zupełnie inna sprawa. A koledzy pana "lekarza" widocznie mieli jakiś powód żeby takim a nie innym pseudonimem go obdarzyc, oni znają go i jego praktyki najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: CBA potwierdza "Mengele" 06.06.07, 13:19 CBA jest instytucją utrzymywaną z publicznych (niemałych) pieniędzy. Nie ważne, czy na "użytek wewnętrzny", ważne, że obowiązują ich takie same standardy przyzwoitości jak inne instytucje publiczne. Jeżeli tego nie rozumiesz to ci współczuję, bo karierę w tym kraju będziesz mógł robić jeszcze tylko przez najbliższe dwa lata. Tak że nie marnuj czasu wygłupiając się na forum, tylko leć się zapisać do jakiejś tajnej służby (o ile już w niej nie jesteś). Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala popatrzcie PiSiórki, jak oceniają Waszą inteligenc 06.06.07, 12:08 wybrani przez Was osłowie (kryptonim koalicji) ---- Obszczymurki RP V sojediniajties' Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Jaaaaaasne, a ja się nazywam Josephina Goebbels 06.06.07, 12:10 vel Edwina Rommel. Q*wa, to ludzkie pojęcie przechodzi, że ta banda niedopier....nych politykierków ma ludzi za totalnych idiotów. Oj panowie i panie - mam wielką nadzieję na postawienie was przed TS! Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonniczy Re: CBA potwierdza "Mengele" 06.06.07, 12:10 Wiadomość dnia - jaki kryptonim miał telefon. W tym kraju naprawdę nic już się nie dzieje że taki bzdet zostaje njusem na pierwszą stronę? Odpowiedz Link Zgłoś