Dodaj do ulubionych

Przychodnia Medycyna Rodzinna

29.10.01, 10:55
Czy ktos z Was korzystał już z usług nowej przychodni Medycyna Rodzinna na Mysliborskiej?
Jak wrażenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: palker Re: Przychodnia Medycyna Rodzinna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 11:29
      Tylko o niej słyszałem. Interesuje mnie np. kto z niej bedzie mógł korzystać?
      Czy cały Targówek czy tylko np. mieszkańcy Bródna.
      • vi Re: Przychodnia Medycyna Rodzinna 30.10.01, 09:49
        Gość portalu: palker napisał(a):

> Tylko o niej słyszałem. Interesuje mnie np. kto z niej bedzie mógł korzystać?
        > Czy cały Targówek czy tylko np. mieszkańcy Bródna.

Ta przychodnia, o którą pytam, jest na Tarchominie. Jest prywatna, ale podstawowe usługi są
        refundowane z kasy chorych. Korzystać chyba może każdy.

• Gość: palker Re: Przychodnia Medycyna Rodzinna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.01, 11:33
          vi napisał(a):

> Gość portalu: palker napisał(a):
          >
          > > Tylko o niej słyszałem. Interesuje mnie np. kto z niej bedzie mógł korzyst
          > ać?
          > > Czy cały Targówek czy tylko np. mieszkańcy Bródna.
          >
          > Ta przychodnia, o którą pytam, jest na Tarchominie. Jest prywatna, ale podstawo
          > we usługi są
          > refundowane z kasy chorych. Korzystać chyba może każdy.
          >

Sorry za głupie pytanie. Akurat tak sie złożyło, że na Bródnie również
          zorganizowano nową przychodnię dla mieszkańców, którzy do tej pory korzystali z
          usług przychodni przy Szpitalu Bródnowskim. Głodnemu zawsze chleb na myśli :-))
          • Gość: Jędrzej Re: Przychodnia Medycyna Rodzinna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.01, 01:37
            > Sorry za głupie pytanie. Akurat tak sie złożyło, że na Bródnie również
            > zorganizowano nową przychodnię dla mieszkańców, którzy do tej pory korzystali z
            >
            > usług przychodni przy Szpitalu Bródnowskim. Głodnemu zawsze chleb na myśli :-))

Na Korzona przychodnia stara się o pacjentów.
            Chce mieć jednak tylko POZ (Podstawową Opiekę Zdrowotną)
    • Gość: jawar Re: Przychodnia Medycyna Rodzinna IP: *.acn.waw.pl 29.10.01, 18:48
      korzystaliśmy z usług położnej (polecam) i pediatry. Miła obsługa (można na
      telefon sie umawiać). Widać ze to firma prywatna.
      • Gość: Asia Re: Przychodnia Medycyna Rodzinna IP: 10.130.128.* 31.10.01, 22:25
        Po mojej pierwszej wizycie zapisałam resztę rodziny. Wrażenia bardzo dobre (jak
        na razie). Korzystać mogą tylko ubezpieczeni w Kasie Chorych Mazowieckiej lub
        Branżowej. Zapisy do lekarzy na telefon na konkretną godzinę, ale w nagłych
        wypadkach przyjmą i bez zapisu. Mi pasuje najbardziej że jest czynne do 20.00.
        • beata_ Re: Przychodnia Medycyna Rodzinna 31.10.01, 23:00
          Gdzie ona dokładnie jest, ta przychodnia? I czy rozumiec należy, że wizyty są
          bezpłatne, czy jakos inaczej - powiedzcie cos bliżej, bo zaczęł mnie to
          interesować
          • vi Re: Przychodnia Medycyna Rodzinna 01.11.01, 10:46
            beata_ napisał(a):

> Gdzie ona dokładnie jest, ta przychodnia? I czy rozumiec należy, że wizyty są
            > bezpłatne, czy jakos inaczej - powiedzcie cos bliżej, bo zaczęł mnie to
            > interesować

Mysliborska 95 (nowe, zielone budynki)
            tel. 889 03 35

Niektóre usługi bezpłatne dla ubezpieczonych w Maz. Kasie Chorych, a na niektóre są rabaty dla
            stałych pacjentów.

• Gość: Manna Re: Centrum Medyczne Białołęka przy Książkowej IP: *.acn.waw.pl 01.11.01, 11:30
              Na początku pazdziernika dostałam ulotkę Niepublicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej "Centrum
              Medycznego Białołęka", który, jak wynika z adresu, miesci się przy Książkowej 9 (nowy wieżowiec na
              rogu Książkowej i Swiatowida). Z ulotki wynika, że mieli rozpocząć działalnosć 15.10.2001. Proponują
              bezpłatne swiadczania lekarskie w ramach MKS i BKS w zakresie podstawowej opieki zdrowotnej.
              Oprocz tego leczenie specjalistyczne - raczej odpłatne. Dokładny adres to ul. Książkowa 9 m.26, tel.
              722-31-12, 722-30-95. Jak na razie nie kontaktowałam się z nimi. Jeżeli będziecie cos więcej
              wiedzieli o tej przychodni, to dajci znać - zawsze to bilżej niż na Mysliborską.
            • beata_ Re: Przychodnia Medycyna Rodzinna 01.11.01, 14:02
              vi napisał(a):

> Mysliborska 95 (nowe, zielone budynki)
              > tel. 889 03 35
              >
              > Niektóre usługi bezpłatne dla ubezpieczonych w Maz. Kasie Chorych, a na niektór
              > e są rabaty dla
              > stałych pacjentów.

Dzięki za info, będę musiała posprawdzać jeszcze i porównać oferty - na Książkową
              mam zdecydowanie bliżej

• Gość: Agaa Re: Przychodnia Medycyna Rodzinna IP: 217.153.35.* 05.11.01, 09:33
      Ja już byłam i polecam - jest miło, spokojnie i kolorowo. W ramach popierania
      prywatnej inicjatywy proponuję, aby wszyscy się tam zarejestrowali - może
      wówczas Gmina przestanie forsować swój pomysł przeniesienia publicznego ZOZ ze
      Świderskiej na Światowida, skoro zacznie im ubywać pacjentów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka