zbigniew1000 15.06.07, 07:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s_musial To bohater! GW robi rasistowską nagonkę. 15.06.07, 09:50 Mol jest represjonowany przez katofaszystowski reżim IV Rzeszypospolitej! Kaczory go nienawidzą bo jest czarny i walczy z rasizmem. Mola trzeba powołać do Rady Programowej LiD! Odpowiedz Link Zgłoś
bloodysunday99 O prezerwatywach i mikroszczelinach 15.06.07, 12:17 Prezerwatywy to ZLOOOOOOOOO!!!!!! Nie uzywac!!! Wstrzemiezliwosc, kochani, wstrzemiezliwosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Czy Simon Mol wybije w Polsce lewactwo ???? 17.06.07, 14:42 bloodysunday99 napisała: > Prezerwatywy to ZLOOOOOOOOO!!!!!! Nie uzywac!!! Wstrzemiezliwosc, kochani, > wstrzemiezliwosc!!! No coz lewakom pozostalo onanizowanie sie co z reszta robia od dawna w swojej publicystyce. Ale jak pisalo G.Wno : Po sprawie Mola lawina chętnych na testy HIV Adam Czerwiński 2007-01-25, ostatnia aktualizacja 2007-01-25 11:33 miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,3873902.html Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: To bohater! GW robi rasistowską nagonkę. 05.04.08, 19:35 zapros go do swojej zony baranie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 07:46 "W wyniku dziennikarskiego śledztwa przeprowadzonego w Afryce gazeta ustaliła, że Mol sfałszował swoją heroiczną biografię i nigdy nie siedział w afrykańskim więzieniu." Jak pewnie 80% "uchodźców politycznych'. Może czas dobrać im się wszystkim do tyłka, a środki przeznaczone na pomoc dla naprawdę potrzebujących mogłyby się zwielokrotnić. Odpowiedz Link Zgłoś
maryshaa Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 07:53 I odeślą go do Kamerunu gdzie będzie żył szczęśliwie i zarażał inne kobiety???? Mam nadzieję, że postawią mu chociaż zarzuty i dogadają się z kameruńskim wymiarem sprawiedliwości zanim go deportują. Szkoda mi tych kobiet... Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz W kamerunskim wiezieniu juz nikogo nie zarazi :) 15.06.07, 08:03 Odpowiedz Link Zgłoś
wenussa Re: W kamerunskim wiezieniu juz nikogo nie zarazi 15.06.07, 10:28 Racja-powinni go stad wywalić na zbity pysk. Bo ja nie mam zamiaru płacić ciężkiej kasy za to,że będzie sobie siedział w naszym więzieniu i bąki zbijał. Najlepszą karą, jeśli udowodnią mu fałszerstwo swojej biografii i proces sie rozpocznie, będzie OUT z Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Co tam HIV, tolerancja wymaga poświęceń 15.06.07, 11:32 Ponieważ Kameruńczyk nie jest gejem poświęcać muszą się kobiety. Dawniej radzono kobietom, co mają w "chwilach poświęceń" robić: zamknąć oczy i myśleć o Polsce, co słusznie wyszydzał Gombrowicz. Jak bardzo go dziś brakuje. Teraz kobieta powinna zamknąc oczy i myśleć o liberalnej, tolerancyjnej, wielokulurowej Europie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 16:40 mnie tych "pan"nie szkoda!maja czego chcialy nie mowiac o niezapomnianych wrazeniach!ciekawe czy to katolik?ile pan zaszlo z nim w ciaze!nic tylko gratulowac!a HIV?no coz -wola boska! Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 W Kamerunie nie będzie żył szczęśliwie 16.06.07, 02:52 Będzie dużo biedniej niż u nas. Nie skorzysta też z mitu czarnego ogiera i nie będzie dla tamtejszych pań żadną ekscytującą egzotyką. Ot jeden z milionów. Raczej ciężko będzie mu też dzielnie dzierżyć sztandar walki z dyskryminacją rasową Murzynów (jak już to musiałby zacząć bronić białych, bo w wielu regionach Afryki występuje druga strona rasistowskiego medalu...) Odpowiedz Link Zgłoś
david_silbermann typowy czarnuch-wczoraj jechałem autobusem 158 15.06.07, 07:53 i obserwowałem murzyna siedzącego po przeciwnej stronie. kiedy do autobusu weszła kobieta, na oko, trzydzistoletnia, blondynka, murzyn ożywił się. nie spuszczał z niej wzroku, gapił się na nia tak nachalnie ze az mi sie zrobiło niedobrze. wodził wzrokiem po jej całym ciele bez skrepowania,a gdy wysiadła odchylał swój łeb mało nie skrecajac sobie karku zeby tylko sie na nia dłuzej popatrzec. tak sie oni zachowuja. ich marzeniem jest zdobycie białej kobiety, przez to udowadniaja sobie ze sa kims. obojetnie jaka, brzydka, gruba, stara - wazne zeby była biała. mysla ze przez zwiazek lub stosunek z biała kobieta wybiela sie sami. chca ja posiasc a przez to poczuc przewage nad białymi, poczuc sie zwyciezcami. niedobrze mi jak o tym mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
maryshaa Re: typowy czarnuch-wczoraj jechałem autobusem 15 15.06.07, 07:55 Ale to działa w dwie strony kolego... nie znasz napalonych lasek, dla których seks z czarnoskórym facetem to nie lada gratka, żeby się pochwalić przed koleżankami? ( co nie zmienia faktu, że mi szkoda zarażonych kobiet :-( ) Odpowiedz Link Zgłoś
mateo51 Re: typowy czarnuch-wczoraj jechałem autobusem 15 15.06.07, 08:40 a mi wlasnienie szkoda chcialy sie walic z czarnuchem to maja,mieszkam w anglii i juz mam dosyc codziennych obrazkow jak to idzie jakas blondyna z czanym countem alboz ciapatym i jeszcze na dodatek z dzieckiem oczywiscie czarnym,powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Gdyby szla z "ciapatym" (to chyba polska nazwa na 15.06.07, 09:10 brytyjskich Muslimow?) to by byla w plachcie na glowie i guzik bys jej wlosy widzial:) A dziecko pary mieszanej nie moze byc czarne, a wiec ta blondyna to raczej nie mama, ale tania polska nianka:) PS: Radze ci Anglie natychmiast opuscic,bo najwyrazniej sie w naszym kraju nie urodziles - wracaj do Polski, oszczedz sobie stressow:) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Wiem,niby tego Mendla. Ale w realu dominuja mlode 15.06.07, 09:41 jasno-czekoladowe: calkiem czarne sa rownie rzadkie jak calkiem biale:) Odpowiedz Link Zgłoś
oyodo Nikt nie odbierze mu poczucia sadysfakcji 15.06.07, 10:03 Moim zdaniem Simon ( ze swojego punktu widzenia ) osiągną pełen sukces. Nie lubi białych bo są winni za niewolnictwo czarnych więc skazał na powolną śmierć 14 dziewczyn -a być może więcej osób z wiadomych powodów. Po drugie będąc samemu chorym spędzi dziesięć lat na utrzymaniu naszego państwa z pełną opieką zdrowotną. Podsumujmy nasz system sprawiedliwości – można zabijać i tak nic nam nie zrobią. Dawniej po prostu został by ukamienowany. Niech nikt nie ma złudzeń że w jakikolwiek sposób jesteśmy w stanie odebrać mu poczucie satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
luk_mar [...] 15.06.07, 10:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Gdyby szla z "ciapatym" (to chyba polska nazw 15.06.07, 13:24 "Ciapaty" to polskie okreslenie na hindusow i pakistanczykow a oni nie sa koniecznie muzlumanami. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylium Re: typowy czarnuch-wczoraj jechałem autobusem 15 15.06.07, 13:19 a ja mam dosyc rasistow! SERIO, WYDAJE CI SIE, ZE MOZESZ WYBIERAC KOBIECIE Z KIM MA SIE ZWIAZAC? jakim prawem do cholery. mam ciemnoskorego meza, planujemy kiedys dziecko i rzygac mi sie chce jak slysze od takich palantow jak ty na polskiej niestey ulicy: patrz z czarnuchem idzie, a bo to malo polakow??? po prostu szlag mnie trafia, jakim prawem ktos mi mowi jak i z kim mam zyc? mol to inna sprawa, ale jak czytam o czarnych dzieciach, do ktorych juz rasisci palaja nienawiscia to mnie szlag trafia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 oby nie było u nas jak w Rosji gdzie nienawiść do 15.06.07, 21:56 obcych z Kaukazu i Azji Środkowej oraz kolorowych studentów prowadzi do morderstw Odpowiedz Link Zgłoś
rychu_taxi_drajwer Re: typowy czarnuch-wczoraj jechałem autobusem 15 16.06.07, 01:15 Kolejna milosniczka murzynskiej palki. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 wielka szansa dla białych brzydkich kobiet - seks 16.06.07, 08:22 z murzynem zostaje albo z białym niedołęgą, jak nie są rasistkami wiadomo kogo wybiorą a czarni nie wybrzydzają Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: wielka szansa dla białych brzydkich kobiet - 05.04.08, 19:39 polskie"internacjonalistki"nie sa specjalnie wybredne w tym zakresie.nawet nie pytaly czy ten bambusek chodzi do kosciola nie mowiac o spowiedzi swietej i komuniji!bzykaja sie jak leci!! Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Zgadza sie. 15.06.07, 08:04 Dopoki nie pojechalem na zachod wierzylem w rownosc ras. Teraz wiem ze to fikcja. Moja zona ktora zawsze miala bardzo liberalne podejscie ujela to chyba najlepiej: pieprzone zwierzaki Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A tak te wasze poglady podsumowuje Zachod:) 15.06.07, 08:11 wiadomosci.onet.pl/1400030,2678,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
wogrodrycha Re: A tak te wasze poglady podsumowuje Zachod:) 15.06.07, 08:24 a co nas obchodzi zachód. My jak na razie nie mamy aż takich problemów jak np. Francja z emigrantami mieszkajacymi na przedmieściach swoich miast Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba JAKIE problemy? Przeciez te zamieszki nie wyszly 15.06.07, 08:55 poza dzielnice emigranckiej biedoty; podobnie zreszta bylo i w UK, gdy Muzulmanie (Bengalezi i Pakistanczycy) napieprzali sie z Afro-Karaibami:) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Dostarczyc wystarczajaco amunicji iproblem z glowy 17.06.07, 14:56 onufry.zagloba napisał: > poza dzielnice emigranckiej biedoty; podobnie zreszta bylo i w UK, gdy > Muzulmanie (Bengalezi i Pakistanczycy) napieprzali sie z Afro-Karaibami:) M: to samo bylo w Kanadzie kiedy murzyni mordowali bialych az ci sie z dzielnic murzynskich wyprowadzili. Za kazdym razem kiedy sadzono czarnego morderce bialej kobiety czy mezczyzny, ten wymawial magiczne slowo "rasizm" i dostawal od sadu malego klapsa. Dzis murzyni morduja sie nawzajem. Biala czesc spoleczenstwa ma to w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
luk_mar Re: Zgadza sie. 15.06.07, 10:56 DOKŁADNIE!!! JAk ktos mowi ze biali sa rasistami to chyba nie wie co mówi!!!! Najwiekszych rasistów jakich widzialem to "Zółtki"!!! Jak ktos ma jakies watpliwosci to proponuje np. "chinski rynek" w Singapurze! Kolorowa swolocz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Taa...A wyzej mamy typowego rasiste:) 15.06.07, 08:04 Jaki ten swiat dziwny... Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Bycie rasista to nic zlego :) 15.06.07, 08:05 Kwestia zdrowego rozsadku :) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Raczej stereotypowego myslenia i chlopskiego 15.06.07, 08:12 rozumu:) Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz tak sie sklada ze jestem wyksztalcony ale tez... 15.06.07, 08:17 .. doswiadczony. Nie wiem skad piszesz ale bardzo latwo byc tolerancyjnym w Warszawie czy Pultusku a zupelnie innaczej jest w Londynie, Paryzu czy Wiedniu. Z drugiej strony mam ostatnio do czynienia z Hindusami i uwazam ich za swietny narod. Jak widac to nie kwestia koloru ale kultury. Afrykanczycy tej kultury nie maja i dlatego chce sie trzymac jak najdalej od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Buhahaha! Pisze z Anglii, gdzie sie urodzilem:) 15.06.07, 08:45 Afrykanczycy tez te kulture maja - gdy nie naleza do plebsu lub holoty (jak ten Mol, to poza tym jakis przewalacz), ale tak jest w przypadku kazdej nacji z Polakami na czele. Bylem pare razy w Indiach (i to jeszcze jak - prawdziwe peregrynacje) i recze ci, ze sa takze i Hindusi-skonczone chamy, choc na Wyspach to glownie lekarze, fachowcy od IT i - w najgorszym razie - wielcy i drobni handlowcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Pokarz mi gdzie maja ta kulture? 15.06.07, 08:49 Jedno kulturalne panstwo w Afryce? RPA! Zbudowane przez bialych. Wlasnie znajduje sie na rowni pochylej ze wzgledu na wladze przekazana czarnym! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Re: Pokarz mi gdzie maja ta kulture? 15.06.07, 09:03 Aksumite Kingdom, Etiopian Empire, Nok, Mali Empire, Oba of Benin, the Kanem- Bornu Empire, the Fulani Empire, the Dahomey, Oyo, Aro confederacy, the Ashanti Empire,the Songhai Empire, city-states of the Yoruba and Hausa, Mandara kingdom,empire of Monomotapa etc, etc. Nazwy podalem po angielsku, bo pojecia nie mam o ich polskich odpowiednikach:) Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Zgadza sie ale mowisz o przeszlosci. 15.06.07, 09:10 Zrozum ze to tak jakbysmy my polacy chcieli mowic jacy to wspaniali jestesmy tylko dlatego ze Kaziemierz Wielki swietnym Krolem byl. Ja mowie o wspolczesnosci a ta nie wyglada rozowo. Dlaczego po 50 latach od zdobycia niepodleglosci od kolonialnych poteg wszystkie kraje afrykanskie leza w gruzach? Czy nie ma to czasem czegos wspolnego z ich wspaniala afrykanska kultura? Dlaczego powodzi sie im tylko w krajach zbudowanych i rzedzonych przez bialych. Skoro tak sie na tym swietnie znasz przyznasz mi racje. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A dzisiaj cala afrykanska klasa srednia z duzych 15.06.07, 09:13 miast moze kultura - i to europejska - wielu postkomuchow zawstydzic. Maja tez gleboka kulture - choc inna - ludzie z afrykanskiej wsi. Ty sie lepiej udaj do ojcow Oblatow - niech cie troche w tym zakresie oswieca:) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba CALA klasa srednia - jak i wszedzie w swiecie.Poza 15.06.07, 09:17 post-komuna:) Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: CALA klasa srednia - jak i wszedzie w swiecie 15.06.07, 10:33 A na szczególne uwielbienie zasługuje czarnoskóra klasa średnia z Zimbabwe (dla uproszczenia: dawna Rodezja). Wysokie kwalifikacje moralne i biznesowe elit tego kraju zapewniły absolutnie unikalny na skalę światową postęp i rozwój gospodarczy. Nic tylko brać przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: CALA klasa srednia - jak i wszedzie w swiecie 15.06.07, 11:28 ja nie jestem rasista a przynajmniej nie chce tak o sobie myslec... ale mam wrazenie ze takie polaczenie liberalnej kultury europejskiej z plemienna kultura afrykanska jest niebezpieczne. My mamy wolnosc i rownosc, oni respektuja wladze i sile. Gdy sa u nas wykorzystuja prawo do rownosci, tolarancji, poszanowania bardzo instrumentalnie. Kpia sobie z rownosci i poszanowania innych, choc chetnie odwoluja sie do nich gdy sa w klopotach. Ale tak naprawde wierza we wladze i sile. Dlatego nosza zloto, lubia drogie gadzety, lubia szpan. Bo to podkresla ich sile, wladze. Rowniez kobieta jest dla nich tego rodzaju wyznacznikiem statusu. Jesli jest biala, to nawet bardziej i w pewien sposob jest to rowniez jakies ich szyderstwo z nas. Jak im sie zwroci uwage ze taki egotyzm, narcyzm, imponowanie innym nie przystaja, nie pasuja, ze draznia to oni od razu uwazaja cie za rasiste. Slyszalem od kobiet ktore byly w zwiazku z afrykanczykami ze po pewnym czasie oni staja sie samolubni i zaczynaja wykorzystywac. Czarujacy i slodcy na poczatku, z czasem zachowuja sie jak najgorszy polski chlop ktory palcem nie kiwnie wokol swego tylka. Ale to jest tez pewien stereotyp ktory nie powinien przesadzac o naszej postawie. Spotkalem roznych afrykanczykow, niektorzy byli ogromnie sympatyczni choc samolubni i mialem wrazenie ze nie moge na nich polegac, ze chetnie posmialiby sie gdyby mi sie noga potknela. Ale wiem ze jest wielu ktorzy sie doskonale zasymilowali, ktorzy wlozyli wiele wysilku by zmienic swoje nastawienie, wyczulic sie na nasza kulture i mentalnosc, przystosowac sie. Wcale nie tracili w ten sposob swej tozsamosci. W moich oczach reprezentowali najlepsze wartosci swej kultury o ktorej mowili z wielkim szacunkiem i gleboka refleksja. I bardzo imponowalo mi to, ze potrafili tak mocno otworzyc sie na nasza kulture mimo wielu przykrych doswiadczen ktore ich w zyciu z naszej strony dotknely. Mimo wrogosci i naszego poczucia wyzszosci. Czy my potrafimy w rownym stopniu otworzyc sie na ich kulture? Watpie. Biali w Afryce zadzili piescia i batem. Nigdy nie myslelismy o nich jak o rownych. Szydzilismy z ich prymitywnych obyczajow choc wcale takie nie byly. Wyniszczalismy afryke niewolnictwem i eksplatacja jej zasobow. Wyksztalcilismy w nich ogromny dystans i skrywana nienawisc. To, ze sa Afrykanczycy ktorzy potrafia sie oprzec tej wrogosci i nienawisci wyroslej na krzywdzie jest dowodem ich ogromnej wielkodusznosci, sily ducha. Pamietacie Polnoc-Poludnie? Viginie i Gradyego? Virginia byla fanatyczna abolicjonistka. Zwiazala sie Gradym, Murzynem z plantacji Ory'ego Maina (P.Swayze). W niej zwyciezala nienawisc, w nim zas byl wielki duch i wielka duma. Choc to byla tez wielka fikcja literacka niestety Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Na temat przyczyn tych gruzow w Afryce miewam 15.06.07, 09:16 wyklady w roznych brytyjskich uniwerkach i college'ach. Jedna z przyczyn tych gruzow jest wepchniecie afrykanskiej duszy sila w europejski kubraczek, poczawszy od nie-etnicznego pociecia Afryki na panstwa i sprawy nieprzekraczalnych bez paszportu granic, zabojczych dla hodowcow bydla - doslownie, to jedna z przyczyn afrykanskich klesk glodu. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Pewnie i tak.... 15.06.07, 09:21 Niemniej policzmy ile pieniedzy zostalo wpompowanych w pomocy dla Afryki. Wszystko to zmarnowane. Nie potepiam ich wszystkich jak leci jednak po obserwacjach nasuwaja (nasowaja?) sie smutne wnioski ze gdzie nie ma nadzoru ze strony wyedukowanych i oswieconych nialych tam mamy nedze i katastrofe. Co do pociecia Afryki na kawaleczki ktore nie maja zadnego pokrycia w rzeczywistosci to sie zgadzam to samo zrobiono na Bliskim Wschodzie. Niemniej patrzac na dzisiejszy swiat zauwaz tez jak wiele winy lezy po stronie samychy afrykanczykow ktorzy jedno w czym sa aktywni to wyciaganie reki do Zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba To tak jak z forsa EU pompowana do Polski: 15.06.07, 09:23 zmarnowac sie nie zmarnowala - jest na szwajcarskich kontach roznych czarnych i czerwonych kacykow:) Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz No powiedzmy ze tak ale jednak jakies efekty.... 15.06.07, 09:25 widac w kraju. Afryka to poprostu czarna(!) dziura Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Widziales ty domy Afrykanczykow w Mombassa? 15.06.07, 09:28 Ja widzialem - w Polsce to na podobne stac chyba tylko Urbana:) Mysle,ze kazdy Polak powinien troche pojezdzic sobie po Afryce. I po Rosji. By mu sie w koncu slepia na rzeczywistosc rozwarly:) Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: Widziales ty domy Afrykanczykow w Mombassa? 15.06.07, 10:04 Szybki googielek i okazuje się, że Mombasa, poza "pałacykiem Urbana" wygląda zaskakująco zbieżnie z potocznym wyobrażeniem: www.bilderbande.de/img4030.htm pictures.traveladventures.org/images/fr/mombasa2 www.fullpassport.com/Trip2002/Diary/feb-23.html Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Bo bialy fotograf upajal sie egzotyka:) Taka 15.06.07, 10:07 sama prawda, jak obrazy wsi polskiej w BBC czy Timesie - te chude szkapy, walace sie chalupy, baby w chustach... Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 No i właśnie 15.06.07, 10:15 Pałacyk Urbana, centra konferencyjne i apartamentowce dla obcych inwestorów, luksusowe hotele dla zachodnich (i arabskich) turystów, kamieniczki z XIX wieku albo walące się rudery tubylców - pełna normalka, zupełnie jak u nas... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczordonald10 Re: Widziales ty domy Afrykanczykow w Mombassa? 15.06.07, 10:24 Nie byłem w Kennii ale obrazek znajomy, wipisz wymaluj Warszawa Dworzec PKS Stadion Odpowiedz Link Zgłoś
september76 Re: Widziales ty domy Polaki w Warszawa i London? 15.06.07, 13:20 A odnieniac ty nie? Mombasie moze? Trudno, wiem, ale jak sie jest z Polska, trzeba odmieniac, chyba ze nie chcesz mowic po jezyk polski a amerykanski. Odpowiedz Link Zgłoś
jarus16 Re: Zgadza sie ale mowisz o przeszlosci. 15.06.07, 09:32 miroslaw.grabietz napisał: > Zrozum ze to tak jakbysmy my polacy chcieli mowic jacy to wspaniali jestesmy > tylko dlatego ze Kaziemierz Wielki swietnym Krolem byl. Ja mowie o > wspolczesnosci a ta nie wyglada rozowo. Dlaczego po 50 latach od zdobycia > niepodleglosci od kolonialnych poteg wszystkie kraje afrykanskie leza w > gruzach? Czy nie ma to czasem czegos wspolnego z ich wspaniala afrykanska > kultura? Dlaczego powodzi sie im tylko w krajach zbudowanych i rzedzonych przez > > bialych. Skoro tak sie na tym swietnie znasz przyznasz mi racje. .....No tak właśnie Polacy twierdzą powołując sie na historię.Podobnie z tolerancją-powołują się na czasy Jagiellonów .Każdy Polak rodzi się historykiem chociaż prawdziwej historii Polski to wcale nie zna/jedynie tę nadaną przez PRL/. Odpowiedz Link Zgłoś
wt82 Re: Pokarz mi gdzie maja ta kulture? 15.06.07, 13:32 Niestety w wiekszosci do wysokiej kultury było im daleko,te kraje które cos soba reprezentowały były pod wpływem np Bizancjum jak Etiopia lub Berberów/Arabów.Ich poziom był zreszta i tak średni. Nie jestem rasistą bron Boże,ale fakty mówią same za siebie.Murzyni nie stworzyli własnej wysoko rozwinietej kultury jak chocby częśc Indian,Azjaci itp i niestety tam gdzie obecnie mieszkają obojetnie czy to New york,Londyn,Paris czy Kapsztad robią wszedzie ,,swoje porządki"-slumsy itp. Czemu wszyscy jakos mogą sie dostosowac do cywilizacji,a oni nie ?Dlaczego nawet komunistyczny Wietnam notuje wzrost,dlaczego kraje rabskie anp RPA równa w dół?Dlaczego w Iranie czy AS krajach naftowych jakoś ludzie żyją na nazwijmy to poziomie,a w Nigerii też bogatej w rope juz nie? a skoro zawsze daja sie murzyni okradać,czy zakuwac w kajdany,ewentualnie nie maja pomysłów na dobre zycie to chyba tez z czegos to wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Pokarz mi gdzie maja ta kulture? 15.06.07, 15:12 onufry.zagloba napisał: > Aksumite Kingdom, Etiopian Empire, Nok, Mali Empire, Oba of Benin, the Kanem- > Bornu Empire, the Fulani Empire, the Dahomey, Oyo, Aro confederacy, the Ashanti > > Empire,the Songhai Empire, city-states of the Yoruba and Hausa, Mandara > kingdom,empire of Monomotapa etc, etc. > Nazwy podalem po angielsku, bo pojecia nie mam o ich polskich odpowiednikach:) Jaka jest wiedza o tych państwach obecnych i historycznych, świadczą książki takich oszołomów jak niejaki Jan Pająk, który napisał w jednej z nich ("Bandytyzm NATO"), że cesarz Hajle Selasje otrzymał pożyczkę od rządu Izraela. Pająk pisze tak: "Jak to jest możliwe, że ten gorliwy muzułmanin wziął pieniądze od Izraela?" Cóż za monstrualna bzdura! Etiopczycy byli chrześcijanami już wtedy, kiedy nasi przodkowie składali ludzi w ofierze jakimś Perkunom czy innym Swarożycom! A w dodatku w okresie cesarstwa cesarz był głową Kościoła koptyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: tak sie sklada ze jestem wyksztalcony ale tez 15.06.07, 08:47 A ja mysle że głęboko zakorzeniony rasizm oraz polskie kompleksy powodują takie reakcje na inność kulturową - polacy znajdują sobie na emigracji naród/rase w ich mniemaniu gorszą od nich po to żeby się lepiej poczuć. Podróżując po afryce muszę stwierdzić że to wspaniali ludzie z kulturą której ty jako "gast arbeiter" nie masz w ogóle świadomości. Nawet podczas moich studiów w NYC bardzo często obijając sie o murzynskie stereotypy nie dałem się zwariować dzięki czemu mam mnóstwo przyjaciół murzynów. Ktoś tutaj na tym forum napisał "i jak tu nie być rasista" rozbawiło mnie to - rozumiem że człowiek biały nigdy by sie nie zdobył na świadome zarazanie HIV??? Ludzie są tylko ludzmi niezależnie od rasy, każdy jest inny i to że przedstaweiciel jakiejs rasy zrobił to czy tamto nie moze powodowac wystawienia rachunku za to całej rasie - podejżewam że nie chciałbyś aby np austryjacy patrzyli na ciebie tak jak patrzą na tych polaków których można spotkać na Sudbahnhoff w Wiedniu czy victoria station w londynie. No niestety lata komuny zrobiły swoje jak jeszcze połączymy to z polską zaściankowością (polska to jeden z najmniej zurbanizowanych krajów UE-czyt. wiekszość jest ze wsi) to otrzymujemy rasizm w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika problem ze stereottypami jest taki, ze sa prawdziw 15.06.07, 09:35 e Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Sa najprawdziwszymi stereotypami, ktore do 15.06.07, 10:00 rzeczywistosci maja sie ni przypial, ni przylatal. Ale w tychze stereotypach plebs ma jakis drogowskaz w swiecie, zbyt zlozonym jak na jego mozdzek:) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: typowy czarnuch-wczoraj jechałem autobusem 15 15.06.07, 08:32 david_silbermann napisał: > i obserwowałem murzyna siedzącego po przeciwnej stronie. kiedy do autobusu > weszła kobieta, na oko, trzydzistoletnia, blondynka, murzyn ożywił się. nie > spuszczał z niej wzroku, gapił się na nia tak nachalnie ze az mi sie zrobiło > niedobrze. wodził wzrokiem po jej całym ciele bez skrepowania,a gdy wysiadła > odchylał swój łeb mało nie skrecajac sobie karku zeby tylko sie na nia dłuzej > popatrzec. Jak biały się ślini na widok kobiety w autobusie to przypisujesz całej białe rasie niecne intencje? > tak sie oni zachowuja. ich marzeniem jest zdobycie białej kobiety, przez to > udowadniaja sobie ze sa kims. obojetnie jaka, brzydka, gruba, stara - wazne > zeby była biała. mysla ze przez zwiazek lub stosunek z biała kobieta wybiela > sie sami. chca ja posiasc a przez to poczuc przewage nad białymi, poczuc sie > zwyciezcami. Ta, jasne... bo jak czarny, to musi marzyć tylko o tym, żeby się wybielić... żałosne. > niedobrze mi jak o tym mysle. A mi niedobrze, jak Ciebie czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: typowy czarnuch-wczoraj jechałem autobusem 15 15.06.07, 11:05 Silberman to głupek. Ja tam też lubie patrzeć na piękne kobiety. Co prawda ślina mi nie cieknie z ust - po prostu lubie piękno. Co ma to wspólnego z rasa to zupełnie nie wiem - a może nie wiem o jakimś moim muszyńskim przodku? Co do tych wypocin apropos poczucia przewagi nad białymi poprzez obcowanie z białą kobietą - well Silberman pokazał kto tu jest naprawde niezłym zbokiem - Silberman no powiedz ty też potrzebujesz tego poczucia wyższości kiedy kochasz się z kobietą - może ją wiażesz albo biczujesz :D Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: typowy czarnuch-wczoraj jechałem autobusem 15 15.06.07, 10:57 Zachowywal sie jak typowy Polak. Zdobyl kobiete, czyli udowodnil swoja meskosc przed soba, kolegami itp. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiekgrzesiek Kościół mówi o seksie w małżeństwie i wierności 15.06.07, 07:54 Szkoda mi tych dziewczyn. Rodziny chyba nie założą, a seks będzie im kojarzył się z czymś traumatycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
nixodus Re: Kościół mówi o seksie w małżeństwie i wiernoś 15.06.07, 08:00 grzesiekgrzesiek napisał: > Szkoda mi tych dziewczyn. Rodziny chyba nie założą, a seks będzie im kojarzył > się z czymś traumatycznym. Jakby tu tylko chodziło o kojażenie sexu z traumą, one są poprostu skazane na śmierć, będą umierać powoli w męczarniach. Odpowiedz Link Zgłoś
pi-tahaya Re: Kościół mówi o seksie w małżeństwie i wiernoś 15.06.07, 08:16 Ty kretynie, chyba nie wiesz, co mówisz?! W jakich męczarniach?! Wyedukuj się może lepiej na temat HIV/AIDS, bo wypisujesz bzdury, hivfobie! Odpowiedz Link Zgłoś
bob-90 Re: Kościół mówi o seksie w małżeństwie i wiernoś 16.06.07, 08:29 ani rodziny nie zalorza,ani juz sexu nie poczuja.KONIEC.ich czas minal.maja to co chcialy.NIESTETY Odpowiedz Link Zgłoś
jantar15 Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 08:00 Pewnie uważasz, że gdy zaraził czarny, to bardzo źle, lecz gdyby zrobił to biały, to jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba I jak tu nie zalamac rak nad glupota Polek, ktore 15.06.07, 08:03 nie upominaja sie o gumki? Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: I jak tu nie zalamac rak nad glupota Polek, k 15.06.07, 08:40 > nie upominaja sie o gumki? Używania gumekj zabrania Kościół Katolicki. Niech więc lepiej cierpią, niż miałyby żyć w grzechu! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: I jak tu nie zalamac rak nad glupota Polek, k 15.06.07, 15:01 3krotek napisał: > > > nie upominaja sie o gumki? > > Używania gumekj zabrania Kościół Katolicki. > Niech więc lepiej cierpią, niż miałyby żyć w grzechu! Ale Kościół nie akceptuje też seksu bez ślubu, tak więc z gumką czy bez - grzech śmiertelny! Odpowiedz Link Zgłoś
jarus16 Re: I jak tu nie zalamac rak nad glupota Polek, k 15.06.07, 09:18 onufry.zagloba napisał: > nie upominaja sie o gumki? ...Przecież ten czarny walczył z faszyzmem/fantasta/ i z rasizmem.Jak twierdził żądanie gumki to przejaw rasizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
bob-90 Re: I jak tu nie zalamac rak nad glupota Polek, k 16.06.07, 08:32 onufry.zagloba napisał: > nie upominaja sie o gumki? prezerwatywa to grzech.ZLO !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu GUMKA 15.06.07, 08:03 NOM, kwintesencja kato fanatycznej Polski- prezerwatywa złem, koszmarem, fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
jagiellonczyk1920 Re: GUMKA 15.06.07, 08:08 Po raz kolejny wychodzi na jaw głupota młodych ludzi.Cytaty wiele mówią o inteligencji tych lasek:...nie zakładałam gumki bo mógł się obrazić.... itd, itp. Ludzie używajcie prezerwatyw! Nie bądżcie durniami, nie dajcie się zabić! Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: GUMKA 15.06.07, 08:46 > Po raz kolejny wychodzi na jaw głupota młodych ludzi.Cytaty wiele mówią o > inteligencji tych lasek:...nie zakładałam gumki bo mógł się obrazić.... itd, > itp. Ludzie używajcie prezerwatyw! Nie bądżcie durniami, nie dajcie się zabić! Nie zakładajcie gumek, bo to grzech! Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: GUMKA 15.06.07, 12:06 Jesli ktos przekracza oczywiste przykazanie Boze, to zawraca sobie glowe wysublimowana nauka kosciola o antykoncepcji? Zreszta poprzednio byl wywiad i jedna z tych dziewnczyn: nie uzywala gumki bo nie chciala urazic faceta stereotypem, ze skoro jest z afryki to moze byc nosicielem. 3krotek napisał: > Nie zakładajcie gumek, bo to grzech! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Pies nie wezmie, jesli suka nie da 15.06.07, 10:38 No popatrz, a gwałty to wynalazek suk, które naprawdę chcą, tylko tak gryza i kopia dla zabawy? Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Pies nie wezmie, jesli suka nie da 15.06.07, 13:52 A czy ten gosc ma choc jeden zarzut gwaltu? Nie, one wszystkie dobrowolnie poszly z nim do lozka i dobrowolnie daly mu sie przeleciec. Nie mozna uzyc w tym przypadku innego okreslenia, bo ten gosc nie uprawial z nimi seksu, lecz po prostu przelatywal kolejne naiwne i taki wlasnie mial cel. Po prostu przeleciec kazda ktoira mu sie spodobala i byla wystarczajaca "latwa". Inna sprawa to jego swiadomosc ze zaraza je straszna choroba. Ale z drugiej strony, czy od dzis mowi sie ze trzeba uwazac i nie mozna juz tak jak kiedys chodzic do lozka z byle kim, pierwszym lepszym poznanym 3 godziny temu gosciem? Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Pies nie wezmie, jesli suka nie da 15.06.07, 16:49 no okazuje sie ze mozna!wszystkie te sku..ale panienki pojda do spowiedzi dostana rozgrzeszenie i bedzie cacy-no moze tylko drobiazg-HIV zostanie! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Pies nie wezmie, jesli suka nie da 17.06.07, 08:48 A gdzie tu napisano, z eja komentuję sprawę Mola, hę? Komentuję to wsapiałe zdanei, które szwęda sie po świadomości Polaków jak pacierz: "Pies nie weżmie, jak suka nie da" No i własnei to zdanie sprawia, z ekazda ofiara gwałtu w Polsce automatycznie staje się współwinna. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Pies nie wezmie, jesli suka nie da 17.06.07, 14:52 iluminacja256 napisał: > A gdzie tu napisano, z eja komentuję sprawę Mola, hę? > > Komentuję to wsapiałe zdanei, które szwęda sie po świadomości Polaków jak > pacierz: > > "Pies nie weżmie, jak suka nie da" > > No i własnei to zdanie sprawia, z ekazda ofiara gwałtu w Polsce automatycznie > staje się współwinna. Bzdura. Nikt nie laczy tego przyslowia z gwaltem. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Pies nie wezmie, jesli suka nie da 18.06.07, 10:10 Tak? No to prosze wrzuć sobie w wyszukiwarkę wyborczej chocby hasło gwałt itp artykuły dotyczące tej tematyki i policz w ilu komentarzach pod artykułami na ten temat się pojawia. W kazdym. Tak wiec proszę mi nei udowadaniac, ze jest inaczej - bo w Polsce to przysłowie ma taki podtekst jaki ma - zawsze winna jest ONA. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Pies nie wezmie, jesli suka nie da 15.06.07, 11:06 Jest to najprawdziwsza prawda, tylko ze u psow i suk, jak brzmi to przyslowie. Pies nigdy nie ugryzie suki, suka moze ugryzc psa, on sie nie bedzie bronil, tylko ustawi sie tak, zeby jak najmniej na tym ucierpiec. U psow nie ma gwaltu. Ludzie to nie psy, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Pies nie wezmie, jesli suka nie da 15.06.07, 13:54 rikol napisała: > Jest to najprawdziwsza prawda, tylko ze u psow i suk, jak brzmi to przyslowie. > Pies nigdy nie ugryzie suki, suka moze ugryzc psa, on sie nie bedzie bronil, > tylko ustawi sie tak, zeby jak najmniej na tym ucierpiec. U psow nie ma gwaltu. > Ludzie to nie psy, niestety. A slyszalas o jkimkolwiek zarzucie gwaltu postawionym Simonowi Molowi? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_frodo Rasizm - to dla idiotów! 15.06.07, 08:09 > I jak tu nie być rasistą... Trzeba spróbować - to naprawdę możliwe! Więcej zarażeń HIV łapią Polacy od przyjezdnych z krajów b. Związku Sowieckiego. Gratuluję odwagi studentom/-tkom, którzy sypiają bez zabezpieczeń ze studentami ze Wschodu. Dlaczego o tym się nie mówi? Bo to bracia Słowianie? Bo część z nich to Polacy? HIV nie rozróżnia "ras" ludzkich. Mol to szuja, tyle że czarna, ale są też białe szuje - warto o tym pamiętać i nie mieszać koloru skóry do tej historii. Jeszcze będziecie dziękować czarnoskórym lekarzom za ratowanie życia, gdy nasi lekarze na skutek "reform" i "dialogu" PiS wyjadą na Zachód. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz jako lek na tolerancje polecam wycieczke do UK 15.06.07, 08:15 Zobaczymy jak bedziesz spiewal po roku. Oczywiste jest ze sa i biale i czarne szuje ale musisz pamietac ze jak probujesz zwrocic uwage czarnemu na zle zachowanie to podnosi krzyk ze jestes rasista. Oni sami sa najwiekszymi rasistami. Zapytaj kogos z plemienia Joruba co sadzi o gosciu z plemienia Efikow. Da Ci to wiele do myslenia. To co czarni robia czarnym swiadczy o tym ze sami sa najwiekszymi rasistami. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Jako lek na rasizm polecam urodzenie sie w UK 15.06.07, 08:53 Jak ja to zrobilem. I mieszkanie nie przez rok, ale prawie lat 50 tamze. Oraz, by do reszty tolerancja sie zarazic, polecam ukonczenie studiow w jakims Oxbridge:))) A zle myslenie Jorubow o Efikach(?)ma tyle wspolnego z rasizmem, ile zle myslenia Polakow o Niemcach czy Rosjanach. Buhaha! Koles powiedzial, co wiedzial:) PS: Jesli nie mowisz z koszmarnie polskim akcentem, to mozesz czarnemu nie tylko zwrocic uwage, ale nawet dac mu klapsa (ja to zrobilem z 9 czy 10- latkiem, matka szczyla mu jeszcze dolozyla)- nie bedzie cie podejrzewal o rasistowskie pobudki:) Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Fantasta. 15.06.07, 08:55 Nie wierze Ci. Dziesieciolatkowie ganiaja z nozem za pazucha. Juz bys mial posprzatane. Polecam dalsze proby edukowania czarnych. Nagrode Darwina otrzymuje.......onufry.zagloba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Naiwniak: 10 latki z Karaibow lataja z obrzynami 15.06.07, 09:19 za pazucha. Ale tylko w tych najgorszych dzielnicach, w ktorych to swiezy imigrant z Polski mieszka i bywa:) Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Obrzyny sa dla poczatkujacych :) 15.06.07, 09:22 Na szczescie juz nie mieszkam w dzielnicy dla poczatkujacych emigrantow, jakos w Guilford milej i przyjemniej i jakos nie widac tu afrykanczykow....... :) Ups! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A ja mam sasiada - consultant haematologist 15.06.07, 09:25 z Barbados, a wiec baardzo czarny. I zupelnie mi to nie przeszkadza (nb. to wlasnie jego synek dostal ode mnie klapa). Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Wiec mowimy o dwoch roznych swiatach. 15.06.07, 09:26 Ten Pan z Barbados jest jedynie w sferze wizualnej czarny. Teraz rozumie dlaczego jeszcze zyjesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba UK ma spoleczenstwo silnie klasowe. Dla ludzi, 15.06.07, 09:32 ktorzy tu sie rodza te twoje monstra nie stanowia zadnego problemu: klasa srednia ma male szanse sie z nimi spotkac (tylko jak z kazdym innym kryminalista), a white trash jest dokladnie taki sam jak ten czarny i dobrze im razem - musiales widziec czarno-biale gangi mlodziezowe. Polakow te wszelkie szumowiny, zwlaszcza kolorowe, szczegolnie w oczy kluja, bo swieza polska imigracja to zwykle klasy wyzsze, chwilowo zdegradowane do pozycji owego trashu. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Tak wiec dochodzisz do moich wnioskow. 15.06.07, 09:36 Bushmeni sa tyle samo warci co white trash. Simple ! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Poprawka: buszmenski trash jest wart tyle ile 15.06.07, 09:39 white trash:) Ci lepsi Buszmeni maja dyplomy Oxfordu i dyrektoruja w County Councils;) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba PS: Nie myl Afrykanow z Afro-Karaibami. 15.06.07, 09:37 Najwieksze potwory sa - niestety - z Jamajki; cala reszta Afro-Karaibow tez ich ledwie toleruje. Afrykanie sa na ogol spokojni i ambitni, wykorzystuja szanse jaka im dano. Niestety, to takze ofiary Jamajskich nozownikow: jak maly Damilola (pamietasz proces?) czy ci czarni studenci, zarzynani ostatnio w Londynie przez rownolatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Pamietam. 15.06.07, 09:48 Nigdy nie zrozumie ich zamilowania do broni.... moze dlatego ze nie rozumie ich wspanialej kultury :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Karaiby to chory bekart kultury Afryki i 15.06.07, 10:04 europejskich interesow, stad i takie kwiatki, jak te, o ktorych mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: Rasizm - to dla idiotów! 15.06.07, 08:16 Tak się skupicie na czarnym kolorze, że nawet nie zauważycie jak się od białego zarazicie. W Szwecji 214 kobiet zaraził biały Angol. Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai pewnie, bo to jest "gatunkizm" 15.06.07, 08:21 Przekonanie że istnieje dziś tylko jeden gatunek hominidów jest ukłonem taksonomii w stronę politycznej poprawności. Wśród ornitologów wystarczy by dwa ptaszki miały różne pieśni godowe, by zaklasyfikować je do odrębnych gatunków, a tu w imię lewackiego lęku przed nierównością, udaje się że człowiek kaukaski i negroid - to ten sam gatunek. Koń by się uśmiał. Różnice w behawiorze, układzie kardiomuskularnym, budowie mózgu, uzębieniu, układzie immunologicznym (tak, naprawdę są leki które inaczej działają na czarnych i na białych) - to nie wystarczy by uznać negroidów za oddzielny gatunek?! HIV też rozróżnia ludzi. Azjaci wydają się mieć najwyższą na niego oporność. Czasami wysuwa się głupi argument, że skoro negroid z człowiekiem kaukaskim mogą mieć potomstwo - to oboje są ludźmi. Bzdura - bariera immunologiczna wobec nasienia nie jest tożsama z kwestią gatunku. Wystarczy wziąć przykład psa i wilka. Albo - co się udało w warunkach sztucznych - skrzyżowania niedźwiedzi polarnego i brunatnego, mimo że to już nie tylko inne gatunki, ale i rodziny. Tak więc - kolor skóry ma tu decydujące znaczenie. Naturalna dla ludzkich społeczeństw ksenofobia nie wzięła się z d... Ma głębokie, ewolucyjne uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: pewnie, bo to jest "gatunkizm" 15.06.07, 08:40 Dawanie w łeb sąsiadowi też ma długie, ewolucyjne uzasadnienie. Zdawało się jednak, że już z tego wyrośliśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
wyszyn02 Re: pewnie, bo to jest "gatunkizm" 15.06.07, 09:33 Mój Boże, nie wiedziałem, że zdarzy się jeszcze spotkać na forum wpis niemieckego emigranta, który siedzi teraz w Urugwaju (bo po 1945 Europa stała się dlań miejscem niewygodnym) i z niestrudzonym trudem przekazuje innym to, czego go przed siedemdziesięciu laty na hitlerowskim uniwerku uczyli. Ach, czar zapomnianych teorii rasistowskich, frenologii, pseudoewolucji... Naturalna ksenofobia... Napisałbym, żebyś nie siedział za długo na słońcu, bo to szkodzi na główkę, ale w tym wypadku byłaby to już rada mocno spóźniona. pozdrowienia dla Helgi i małego Adolfa, Wysz. Odpowiedz Link Zgłoś
venedin Re: pewnie, bo to jest "gatunkizm" 15.06.07, 09:40 > Tak więc - kolor skóry ma tu decydujące znaczenie. A czy jest coś takiego co może robić biały a czego nie byłby w stanie robić czarny ? Czarni mogą być nawet programistami, prawnikami, pisarzami. Różnice owszem są, ale nie aż tak duże żeby był to odrębny gatunek. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: pewnie, bo to jest "gatunkizm" 15.06.07, 11:59 Tak. Opalać się :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: pewnie, bo to jest "gatunkizm" 15.06.07, 13:56 venedin napisał: > > Tak więc - kolor skóry ma tu decydujące znaczenie. > > A czy jest coś takiego co może robić biały a czego nie byłby w stanie robić > czarny ? Czarni mogą być nawet programistami, prawnikami, pisarzami. Różnice > owszem są, ale nie aż tak duże żeby był to odrębny gatunek. A czy jest jakas rasa psa, ktora nie moze szczekac? Odpowiedz Link Zgłoś
poecilotheria Re: pewnie, bo to jest "gatunkizm" 16.06.07, 12:49 Jest taka rasa, tylko co to wg Ciebie oznacza?? Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: pewnie, bo to jest "gatunkizm" 18.06.07, 03:28 odnsze sie do tego argumentu z pisarzami, lekarzami, programistami, itd. To ze kazdy, czy prawie kazdy pies potrafi szczekac, nie oznacza ze nie ma roznych ras psow. Tak samo jest z ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: pewnie, bo to jest "gatunkizm" 15.06.07, 15:20 venedin napisał: > > Tak więc - kolor skóry ma tu decydujące znaczenie. > > A czy jest coś takiego co może robić biały a czego nie byłby w stanie robić > czarny ? Czarni mogą być nawet programistami, prawnikami, pisarzami. Różnice > owszem są, ale nie aż tak duże żeby był to odrębny gatunek. Jak to nie?! Czyżbyś nie czytał Waldemara Łysiaka, największego pisarza i niekwestionowany autorytet? Odpowiedz Link Zgłoś
bob-90 Re: pewnie, bo to jest "gatunkizm" 16.06.07, 08:46 ylemai napisał: > Przekonanie że istnieje dziś tylko jeden gatunek hominidów jest ukłonem > taksonomii w stronę politycznej poprawności. Wśród ornitologów wystarczy by dwa > ptaszki miały różne pieśni godowe, by zaklasyfikować je do odrębnych gatunków, > > a tu w imię lewackiego lęku przed nierównością, udaje się że człowiek kaukaski > i > negroid - to ten sam gatunek. Koń by się uśmiał. Różnice w behawiorze, układzie > kardiomuskularnym, budowie mózgu, uzębieniu, układzie immunologicznym (tak, > naprawdę są leki które inaczej działają na czarnych i na białych) - to nie > wystarczy by uznać negroidów za oddzielny gatunek?! HIV też rozróżnia ludzi. > Azjaci wydają się mieć najwyższą na niego oporność. swiete slowa!!!!!trzeba cala afryke spalic napalmem.a jak ostygnie to po 2 tygodniach jeszcze RAZ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: Rasizm - to dla idiotów! 15.06.07, 08:44 > Więcej zarażeń HIV łapią Polacy od przyjezdnych z krajów b. Związku Sowieckiego Co to jest "Związek Sowiecki"? Nie słyszałem o takim kraju. Był natomiast Związek Radziecki i może o ten Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
letalin OT na temat CCCP 15.06.07, 11:10 > Co to jest "Związek Sowiecki"? Nie słyszałem o takim kraju. > Był natomiast Związek Radziecki i może o ten Ci chodzi? ZSRR, Związek Sowiecki, Sowiety, Związek Radziecki to jest to samo. Ale jak się kończyło szkołę w PRL, to rzeczywiście tej wiedzy nie sprzedawali...na naukę jednak nigdy za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Rasizm - to dla idiotów! 15.06.07, 15:04 3krotek napisał: > > Więcej zarażeń HIV łapią Polacy od przyjezdnych z krajów b. Związku > Sowieckiego > > Co to jest "Związek Sowiecki"? Nie słyszałem o takim kraju. > Był natomiast Związek Radziecki i może o ten Ci chodzi? "Sowiecki" to rusycyzm - Sojuz Socijaliticzeskich Sowietskich Respublik. W języku polskim przyjęło się, że dosłowne tłumaczenie tego zwrotu "Sowiecki" - "Radziecki" jest łagodniejsze i neutralne. Słowo "Sowiecki" ma być obelgą. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg nie ma wiekszych rasistow od Murzynow.Mol jest 15.06.07, 10:20 jednym z calej serii.Moze ty o tym nie wiesz ,ale w Afryce powszechne jest mneimanie, ze mozna sie wyleczyc z IADS sypaijac z dziewica badz biala kobieta.Przypadek Mola nie jest wyjatkiem, tylko jednym z calej serii w Europie.Kilka miesiecy temu sad w Niemczech skazal Kennediego O. za identyczny przypadek zarazania HIV na 8 lat pozbawienia wolnosci.Takich przypadkow w Europie jest mnostwo.I czas o tym bardzo glosno mowic, bo to Murzyni sa rasistami. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Rasizm - to dla idiotów! 15.06.07, 14:53 pan_frodo napisał: > > I jak tu nie być rasistą... > > Trzeba spróbować - to naprawdę możliwe! > > Więcej zarażeń HIV łapią Polacy od przyjezdnych z krajów b. Związku Sowieckiego > . > Gratuluję odwagi studentom/-tkom, którzy sypiają bez zabezpieczeń ze studentami > ze Wschodu. Dlaczego o tym się nie mówi? Bo to bracia Słowianie? Bo część z nic > h > to Polacy? HIV nie rozróżnia "ras" ludzkich. > > Mol to szuja, tyle że czarna, ale są też białe szuje - warto o tym pamiętać i > nie mieszać koloru skóry do tej historii. > > Jeszcze będziecie dziękować czarnoskórym lekarzom za ratowanie życia, gdy nasi > lekarze na skutek "reform" i "dialogu" PiS wyjadą na Zachód. A u nas już jeden czarnoskóry lekarz przyjmuje, w dodatku pediatra. Wszystkie dzieciaki chcą się leczyć u "Murzynka".Ale rodzice różnie na to reagują. Odpowiedz Link Zgłoś
bob-90 Re: Rasizm - to dla idiotów! 16.06.07, 08:56 > > A u nas już jeden czarnoskóry lekarz przyjmuje, w dodatku pediatra. Wszystkie > dzieciaki chcą się leczyć u "Murzynka".Ale rodzice różnie na to reagują. hmmmm!!!!!ciekawe dzieci go lubia,a on tez lubi dzieci.hm naprawde ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 08:17 Dziwię się paniom :(. A te z kolei panie dały innym panom,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamhasla Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 10:33 A juz panom, co wzięli od tych pań to się nie dziwisz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mikess Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 08:22 zbigniew1000 napisał: > I jak tu nie być rasistą... > wystarczy uświadomić sobie że przestępcy (jak również np. idioci) zdarzają się we wszystkich rasach Odpowiedz Link Zgłoś
bob-90 Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 16.06.07, 09:00 mikess napisał: > zbigniew1000 napisał: > > > I jak tu nie być rasistą... > > > > wystarczy uświadomić sobie że przestępcy (jak również np. idioci) zdarzają się > we wszystkich rasach FAKT.tylko jest taka sprawa ze w tej rasie jest nadreprezentacia idiotow i przestepow Odpowiedz Link Zgłoś
bobdywro Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 08:27 "Moja macica moją własnością ." - mówią feministki . No to trzeba uważać co się tam wkłada . Jak leżysz na torach to się nie dziw że cię pociąg przejechał . Odpowiedz Link Zgłoś
kura28 Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 09:07 bobdywro napisał: > "Moja macica moją własnością ." - mówią feministki . > No to trzeba uważać co się tam wkłada . > Jak leżysz na torach to się nie dziw że cię pociąg przejechał . A co Twoim zdaniem wkłada się do macicy? Odpowiedz Link Zgłoś
bobdywro Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 09:27 Do macicy należy wkładać penisa u którego właściciela nie stwierdzono chorób wenerycznych oraz AIDS . Dobrze też aby właściciel penisa nie zmieniał się co stosunek bo takie zachowania właścicielki macicy zwiększają wielokrotnie ryzyko zakażenia ww. chorobami . Więcej informacji znajdziesz na www.aids.gov.pl/kampanie/2005/ Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 09:49 do macicy? Jesteś aby pewien, że da się cokolwiek włożyć do macicy? Odpowiedz Link Zgłoś
bobdywro Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 10:41 A co ja ginekolog jestem żeby znać fachowe słownictwo , cytuje tylko feministki . Simon też nie wiedział jak co się nazywa na nawkładał się ile wlazło . Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 15:22 alpepe napisała: > do macicy? Jesteś aby pewien, że da się cokolwiek włożyć do macicy? Chyba wkładki antykoncepcyjne (tfu, w katolickim kraju coś takiego), albo czasem ginekolog wkłada tam jakieś narzędzia. Odpowiedz Link Zgłoś
bob-90 Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 16.06.07, 09:02 > > "Moja macica moją własnością ." - mówią feministki . > > No to trzeba uważać co się tam wkłada . > > Jak leżysz na torach to się nie dziw że cię pociąg przejechał . > > A co Twoim zdaniem wkłada się do macicy? pociag? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Takie sa efekty "poprawności politycznej" 15.06.07, 08:29 Kobiety (pewnie wyborczynie LiD) z "poprawności politycznej" nie chcąc być posądzone o rasizm bały się poprosić partnera o używanie prezerwatywy... Ludzie zajmujący się azylami - nie sprawdzili dokładnie prawdziwości podania - pewnie bali się posądzenia o rasizm... Dziennikarze media byli łatwo sterowani przez Mola - wykorzystał ich "polityczna poprawność"... Widac do czego może prowadzić unijna "polityczne poprawność" - ludzie z nie mogą mieć większych praw dlatego ze są z mniejszości... Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Takie sa efekty "poprawności politycznej" 15.06.07, 08:40 palestrina2005 napisał: > Kobiety (pewnie wyborczynie LiD) z "poprawności politycznej" nie chcąc być > posądzone o rasizm bały się poprosić partnera o używanie prezerwatywy... > > Ludzie zajmujący się azylami - nie sprawdzili dokładnie prawdziwości podania - > pewnie bali się posądzenia o rasizm... > > Dziennikarze media byli łatwo sterowani przez Mola - wykorzystał > ich "polityczna poprawność"... > > Widac do czego może prowadzić unijna "polityczne poprawność" - ludzie z nie > mogą mieć większych praw dlatego ze są z mniejszości... > Każda sprawę,nawet dawania d***,mozna upolitycznić.Hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Nie zgadzam sie z Toba wiele razy ale teraz.... 15.06.07, 08:43 .. pozostaje mi tylko przyznac Ci racje. Wszystkim wierzacym w rownosc ras polecam wycieczke na zachod. Jak spedzicie w Londynie rok to zrozumiecie dlaczego nie tolerujemy dziczy. Tu kolor skory ma znaczenie drugorzedne chodzi o roznice kulturowe lub raczej brak kultury ze stron kogos kto wlasnie przylecial z buszu. Polityczna poprawnosc czyni nas wszystkich ofiarami tej bandy dzikusow Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Takie sa efekty "poprawności politycznej" 15.06.07, 08:44 palestrina2005 napisał: > Kobiety (pewnie wyborczynie LiD) z "poprawności politycznej" nie chcąc być > posądzone o rasizm bały się poprosić partnera o używanie prezerwatywy... > > Ludzie zajmujący się azylami - nie sprawdzili dokładnie prawdziwości podania - > pewnie bali się posądzenia o rasizm... > > Dziennikarze media byli łatwo sterowani przez Mola - wykorzystał > ich "polityczna poprawność"... > > Widac do czego może prowadzić unijna "polityczne poprawność" - ludzie z nie > mogą mieć większych praw dlatego ze są z mniejszości... Do tego nie prowadzi żadna "polityczna poprawność". Do tego prowadzi rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
komorka25 Re: Takie sa efekty "poprawności politycznej" 15.06.07, 10:01 palestrina2005 napisał: > Kobiety (pewnie wyborczynie LiD) z "poprawności politycznej" nie chcąc być > posądzone o rasizm bały się poprosić partnera o używanie prezerwatywy... To na pewno były wyborczynie L(igi) P(ozbawionych) R(ozumu), którym katodebile wmówiły, że prezerwatywa to grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Stosując się do zasad katolickich nie zarazisz się 15.06.07, 10:10 Przcież katoilicy nauczaja że przede wszyskim: - nalezy być wiernym - seks dopiero po ślubie - i dopiero na trzecim miejscu - brak antykoncepcji... Jesli te kobiety w 100% stosowałyby katolickie zasady nie zaraziłyby się. Ponieważ, po pierwsze współzyły bez ślubu, po drugie być może kogoś zdradzały... ciężko mówić że stosowały zasady katolickie... A więc nie pisz bzdur... bo jak widzisz Twój argument jest pozbawiony elementarnej logiki... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Takie sa efekty "poprawności politycznej" 15.06.07, 14:57 palestrina2005 napisał: > Kobiety (pewnie wyborczynie LiD) z "poprawności politycznej" nie chcąc być > posądzone o rasizm bały się poprosić partnera o używanie prezerwatywy... > Dlaczego miałyby to być wyborczynie LiD? Znam kilka takich pań, one nie są niczyimi wyborczyniami, obchodzi je tylko seks, kasa i imprezy. Wykształcenie i dobrze płatna praca nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk moleke - ofiara faszyzmu,rasizmu,pogromu !!!!!!! 15.06.07, 08:31 Jak mozna było tak starsznie potraktowac kogos kogo wylansowało srodowisko gazwyb - toz to antttiiizzzzzzeeeemmmmmmmiiiiiiiiiitttttttiiiizzzzzmmmmmmmmmm, pooooooooooooooooogggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrooooooooooooooooooooooommmmmmmm!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boen234 Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 08:34 Uwazam, ze tak jak w przypadku Mola, ktorego szsybciutko pokazano w TV, nalezy upublicznic liste tych kobiet, wraz ze zdjeciami... by nikt sie nie zarazil od nich, proste! Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 08:49 To moze od razu wszystkich zarazonych HIV? Odpowiedz Link Zgłoś
boen234 Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 08:55 a czemu nie, ja jakos nie widze roznicy, w molu a reszcie zarazonych... wiec pytanie dlaczego jego tak wylansowali? kolor skory, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
kura28 Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 09:10 no pewnie i jeszcze listę wszystkich zarażonych gruźlicą, WZW, kiłą.... Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 10:54 No, jesli nie widzisz roznicy miedzy osoba, ktora zarazala swiadomie inne osoby ukrywajac przed nimi fakt, ze jest zarazona HIV, a osobami poprostu zarazonymi HIV, to wychodzi na to, ze logiczne myslenie nie jest Twoja najsilniejsza strona. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk "zagłoba" z Nalewek-kolejny udawacz 15.06.07, 08:34 Opisuje to uczciwy Zyd - Kataw Zar : Wejdźcie, Moi Drodzy, na portral internetowy, "Gazety Wyborczej" www.gazeta.pl i będziecie wiedzieli co jest tam grane na melodię ukradzioną Smetanie! Prym w rdzennie polskich dyskusjach poświęconych wydarzeniom wojennym na Bliskim Wschodzie wiodą na "forumach" wysłannicy pani minister Liwni, którzy przyszpilają i obśmiewają każdą wypowiedź stawiającą chociażby znak zapytania nad sensownością bombardowań cywilnej ludności Libanu. Komu się nie podoba eksterminacja ponad miliona cywilnych Libańczyków i wygnanie z domów drugiego tyle, kto nie aprobuje burzenia dzielnic mieszkaniowych i elektrowni, zalania Morza Śródziemnego ropą naftową i blokowania Libanu przed pomocą humanitarną zza granicy, ten jedynie tfu-tfu anty-Żyd, dyszący nienawiścią do mojżeszowych. źródło: www.nczas.com/?a=show_article&id=3277 Skądś ta "wyszukana" intrygę znamy i nie tylko z interenetu bynajmniej . Niejaki poseł Śpiewak - Platfusy Obywatelskie - kiedy juz nie mógł udawac Polaka bo nikt by sie nie dał na to nabrać - uwaga - dojrzał do Zydostwa (aut) ... . Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz A gdzies ty przeczytal o milionie libanczykow.... 15.06.07, 08:46 ...eksterminowanych? Cos Ci sie pieprzy. Poprostu badz realista i przyznaj ze muzulmanie nie chca pokoju i tak samo nienawidzaz zydow jak europejczykow. Tylko zydzi robia z nimi porzadek a my ich jeszcze wspieramy kasa. Nuk 'em all! Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Zyd- Kataw Zar na mysli tych , których dotknęła 15.06.07, 08:58 ta wojna . Ofiary wojny to nie tylko dzieci spalone zywcem pociskami fosforowymi , na których to wczesniej dzieci zydoskie wypisały "pozdrowienia" (w sieci dostepne były takie szokujace zdjęcia ) . Co dow spierania to oczywsicie ,ze nie powinnismy wspierać Arabów - ale to groszę w porównaniu z tym co próbuja wymusic oraz wyżebrac geszefciarze robiący kase na wojnie (tym razem próbuja to zrobic kosztem kraju njabardziej poskzodowanego- Polski) ... . Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw.grabietz Ale pieprzysz! 15.06.07, 09:05 Dlaczego te zdjecia sa szokujace? A jak Brytyjczycy palili Drezno bombami zapalajacymi podpisanymi autografami z pozdrowieniami dla Niemcow? Co w tym szokujacego? Nie chce usprawiedliwiac zabijania dzieci ale dlaczego nie widziasz palestynczykow bombardujacych niewinne dzieci po izraelskiej stronie? Czy tez wolisz nie widziec? A demonstaracje Hamasu z dzieciakami ganiajacymi z karabinami i z atrapami pasow samobojczych? Tego tez nie widzisz? Wielu rzeczy nie widzisz... Tak jest latwiej. Ja mowie ze Zydzi bronia nas przed muzulmanskim terroryzmem tak samo jak Jan III Sobieski wycinal w pien tureckich najezdzcow. Chwala Zydom i Sobieskiemu za to! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Mądra Jola = Jądra Mola 15.06.07, 08:48 Imię "Jola" zostało użyte bez żadnych politycznych aluzji. Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 08:48 Normalnie i po ludzku. Gdyby to Bialy zarazil te kobiety (a sa tacy), to stalbys sie rasista wobec Bialych? Odpowiedz Link Zgłoś
slawkowsky Wydłuża się lista ofiar Simona Mola 15.06.07, 09:13 Dla tych kobiet to była rajcowna przygoda z negatywem, ale co przeżywają ich partnerzy, mężowie bo napewno tacy są, a z którymi się chętnie tym choróbskiem podzieliły. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rest czy ci pajace, którzy wykreowali Mola na gwiazdę . 15.06.07, 09:15 ...czują jakieś wyrzuty sumienia ? Bardzo ułatwiliście temu bandycie i hochsztaplerowi zadanie. Dla takiej naiwnej dziewczyny Antyfaszysta Roku, któremu laurki wystawia taki gigant jak Gazeta Wyborcza: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,1879506.html to był ktoś. To jest nauczka na przyszłość, baranie głowy, trzeba najpierw sprawdzić człowieka, zanim zrobi się z niego Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Te wasze"subretki"mialy w wiekszosci magisteria 15.06.07, 10:28 A moze i jakies inne tytuly wielce uczone. I jesli i one zachowuja sie jak wsiowe gesi (idol, bo byl w gazecie, seks bez gumki etc), to mozna sobie wyobrazic rozmiary POLSKIEJ GLUPOTY:) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Te wasze"subretki"mialy w wiekszosci magister 15.06.07, 10:45 Kolego, a czy ty pokazałeś swojej córce jak wyglada prezerwatywa i np. na bananie, jak się ją zakłada? Nie? To jesteś taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Corke uczy matka, a ja naucze syna, ktory jest 15.06.07, 13:44 jeszcze maly Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Corke uczy matka, a ja naucze syna, ktory jes 17.06.07, 08:52 Jesli córkę bedzie wszystkiego uczyła matka, to nigdy nie będzie wiedziała jak zachować się w obecnosci mezczyzny asertywnie i chciec ząłożenie tejże prezerwatywy - to chyba powinieneś wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Nie mierz kobiet wedlug Polek, bo u was to i 17.06.07, 12:28 prostytytutki z gumkami wstydliwe:) A asertywnosc nie bierze sie i nie dotyczy tylko zakladania prezerwatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Nie mierz kobiet wedlug Polek, bo u was to i 17.06.07, 14:41 Twoja matka to też Polka - przypominam ci kolego. Tak wiec nie " u was" , ale u Twoich rodaków jesli już - a wstydzenie się własnego pochodzenia świadczy ttylko o Twoich komplekasach. Asertywnosc w stosunkach kobiety z męzczyzną jest wprost proporcjonalnei odbiciem tego , jak ojciec podchodził do matki. Masz na to 100 badań - tak więc najpierwczytaj, a potem nazywaj te dziewczyny idiotkami, bo jesli masz córkę , to możesz zdziwić sie pewnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Te wasze"subretki"mialy w wiekszosci magister 15.06.07, 20:42 Ależ Onufry, nasz ty polsko angielski guru :) To, że niektóre kobiety są rozwiązłe to nie tylko u nas: Brytyjki też chętnie idą do łóżka byle gdzie i z byle z kim - statystycznie jest tak samo jak u nas. To że 'rdzenne' mieszkanki europy zachodniej teraz preferują białych to na to ma wpływ tylko to, że jak się okazało egzotyka jest nie tyle niezwykła co niebezpieczna. Dla nas ludzi z Polski ludzie odmienni kulturowo to jeszcze nadal egzotyka - tak jak w UK i europie zachodniej było kilkanaście lat temu - ale dzięki ujawnianiu takich historii jak ta może wzrośnie świadomość społeczeństwa. P.S. A co do rozmiarów POLSKIEJ GŁUPOTY - kobiety chętniej sypiają z różnego rodzaju idolami bo między innymi dlatego że są właśnie idolami. Poczytaj ile swoich rodaczek przelecieli co niektóre gwiazdy brytyjskiego rocka :) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Ej, ty swieto..y! Ja nie o rozwiazlosci, ja 16.06.07, 02:59 tylko o KONDOMACH:) Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca W US właśnie jeden dostał dożywocie.Zamknać małpę! 15.06.07, 09:17 Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Mam kulki na mole jeszcze od czasów powojennych 15.06.07, 09:21 Zdaje się, że są skuteczne na każdego Mola, bez względu na kolor skóry mebli, i są poprawne politycznie. Są dopuszczone do uzytku jeszcze przez komunę, tylko nie widać napisu, do kiedy najlepiej je spożyć. Ludzie kupowali je na kilogramy, bo myśleli z nich strzelać do moli...to bylo po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 michnikowszczyzno-broń biednego uchodźcę 15.06.07, 09:26 bo jeśli "nagonka" trwać będzie nadal -to nici ze społeczeństwa multikulturowego Odpowiedz Link Zgłoś