Dodaj do ulubionych

Uważaj, z czego kpisz w internecie

19.06.07, 07:04
W tej sprawie poziom idiotyzmu "organów ścigania" sięgnął dna. Czyżby
przestępczość w Rzeczpospolitej stała się przeszłością i Policja nie ma już
nic innego do roboty jak tylko ścigać urazicieli cudzych idiotycznych uczuć?
Obserwuj wątek
    • tetlian Otwarte okna obrażają uczucia religijne 19.06.07, 07:04
      Ja natomiast pozwę wszystkich ludzi, którzy mają otwarte okna w domu. Według
      mojej religii okno jest świętością i otwieranie jego to grzech śmiertelny.
      Natomiast patrzenie na otwarte okna przypomina czasy, w których to Diabeł
      wleciał do domu Proroka przez otwarte okno. Dlatego wszyscy ludzie, którzy
      otwierają okna, obrażają me uczucia religijne!
      • vontrompka On umarł za bluźnierstwo 19.06.07, 07:16
        obrońcom uczuć religijnych polecam dobre wzorce
        www.vontrompka.com/blog/?p=709
        • frant3 Ostrzeżenie 19.06.07, 08:30
          Ten obsceniczny obraz znajduję się na stronie:
          www.pardon.pl/artykul/1816/_/51#komentarz_195688
          Proszę tam nie wchodzić.
          • konread Re: Ostrzeżenie 19.06.07, 08:39
            frant3 napisał:

> Ten obsceniczny obraz znajduję się na stronie:
            > www.pardon.pl/artykul/1816/_/51#komentarz_195688
            > Proszę tam nie wchodzić.

Frant prokuratura już jest na Twoim tropie za wklejenie tego linka:)
            • iedsupo Kult świętych obrazów to bałwochwalstwo... 19.06.07, 10:49
              ...nie można obrazić "uczuć religijnych" ludzi, którym religię zastępuje
              zabobon. Jeśli już, to są to "uczucia zabobonne", a tych KK nie chroni.
      • etylkapl Re: Otwarte okna obrażają uczucia religijne 19.06.07, 08:39
        tetlian napisał: ......Dlatego wszyscy ludzie, którzy otwierają okna, obrażają
        me uczucia religijne!
        A MOJĄ estetykę i dobry smak obraża "twa" miernota, twoja wypowiedź jest po
        prostu głupia, jeżeli siliłeś się na dowcip, to ci nie wyszło, życzę poprawy
        zdrowia, bo na rozum już jest za późno!!!
        • misznaiq Moje uczucia religijne obrażają Ci, którzy piją 19.06.07, 08:54
          herbatę. W mojej wierze herbata (święte liście) służy do sporządzania świętej
          esencji, za pomocą której wierni robią sobie lewatywę co pozwala skomunikować
          się z najwyższym bytem. Wszyscy, którzy piją herbatę obrażają moje uczucia
          religijne. Święta księga herbacianej ekstazy przewiduję za to bluźnierstwo karę
          śmierci przez nabicie na wałek od tapczanu.
        • tetlian Re: Otwarte okna obrażają uczucia religijne 19.06.07, 22:04
          > A MOJĄ estetykę i dobry smak obraża "twa" miernota, twoja wypowiedź jest po
          > prostu głupia, jeżeli siliłeś się na dowcip, to ci nie wyszło, życzę poprawy
          > zdrowia, bo na rozum już jest za późno!!!

Moja wypowiedź nie była dowcipem. Ona jedynie ukazuje jak idiotyczną rzeczą jest
          coś takiego jak "obraza uczuć religijnych". Wystarczy tylko trochę pomyśleć. Bo
          przecież praktycznie wszystko może stanowić te uczucia. Wystarczy zobaczyć co
          się dzieje we Francji. Tam nie wolno chodzić z krzyżykami na łańcuszku, a
          kobiety nie mogą nosić chust zakrywających twarz, ponieważ to obraża uczucia
          religijne. Czy to nie jest chore? Z kodeksu karnego powinno być wykreślone coś
          takiego jak obraza uczuć religijnych, bo pod to można podciągnąć praktycznie
          wszystko. Wystarczy założyć nową religię z nowymi zasadami i po sprawie.
      • brispol "Witam was ciule" jak powiedzial Papiez 19.06.07, 09:35
        Bardzo dobrze..... skazac go na dozywocie jako ze kosciol katolski nie popiera death punishment...
        A tak powaznie to Poacy sami sobie sa winni.... Wpadliscie z "deszczu pod rynne"
        Od czerwonych do czarnych...od komuny do Watykanu !!!
        A kiedy polak poczuje sie polakiem nad Wisla?????
        Co toz a porzadki jakies pasibrzuchy z Watykanu rzadza krajem w srodku Europy... w kraju z tak piekna tradycja, niesamowita historia.
        Pogoncie czarnych, zaprowadzcie porzadek w tym pieknym kraju !!! Rzadzcie sie sami...naprawde kler i wiara nie jest wam potrzebna do tego zebyt czuc sie szczesliwymi.Pozdrawiam
    • igraszka Re: Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 07:07
      Chłopie, po co wrzucałeś fotkę na polski serwer? Bierz przykład z faszystów,
      mają się dobrze, redwatch.info na amerykańskich serwerach nadal działa i ma
      się dobrze, mimo że ewidentnie łamie prawo (Niemcy jakoś zdołali zablokować
      niemiecką wersję).

A swoją drogą zastanawiam się, kiedy skończą się te "urażone uczucia
      religijne". Moje uczucia laickie są urażane dzień w dzień i jakoś nie nasyłam
      na nikogo policji, a może powinnam zacząć?

Tylko od kogo by tu zacząć? Giertycha, Wierzejskiego? eee, oni mają teraz
      immunitety i są święte krowy, poza tym zaraz mi ktoś zarzuci, że szargam
      "świętości".

Może więc Rydzyk, albo łysi chłopcy, co zamawiają piwo w geście obrażającym
      moje uczucia? Kiedy się wreszcie skończy ten polski Iran?
      • kkalahurski Re: Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 07:58
        Na amerykańskich serwerach widziałem ostrzejsze fotki, jak na przykład
        Chrystusa z erekcją, który głosi "I've got second coming!". Ale tam wolność
        słowa traktują na poważnie...
        Czy ktoś z forumowiczów wie o podobnym zapisie o obrazie uczuć religijnych w
        prawodawstwie innych krajów europejskich czy USA ?
      • krzych.korab A może odpowie za ubranie Stalina w szaty Chrystu- 19.06.07, 08:29
        -sa ?
      • etylkapl Re: Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 08:42
        igraszką losu było urodzenie takiej "igraszki"
      • www.nasznocnik.pl Re: Moje uczucia laickie są urażane dzień w dzień 19.06.07, 15:26
        Celnie, LOL
    • futomaki.pl Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 07:11
      Najwyższy czas powołać specjalne jednostki policji moralnej...
      • nekropedofil Re: Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 08:06
        tak, tak!

a zamiar obrazy uczuć religijnych powinien być ścigany z urzędu
        • sraczynski Re: Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 12:59
          stary, obraziłes moje uczucia religijne
    • eurozyrys to nie wystarczy juz 'sad bozy' ? 19.06.07, 07:13
      panstwo koscielne musi bronic jedynie slusznej wiary za pieniadze swoich
      swieckich podatnikow?
    • ryssio Nie powinno się tak kpić ze Stalina 19.06.07, 07:19
      Był jaki był, ale jednak ma spore zasługi (np. zwycięstwo w II wojnie
      światowej).
      Tego drugiego pana nie znam, ale gdyby żył, może też byłoby mu przykro.
    • pan_opticum Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 07:23
      Who the fuck you are? The Brain Police?
    • antonioni1 Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 07:29
      Gdyby to zrobił w odniesieniu do Mahometa to jużby nie żył i nie wiadomo, co
      stałoby się z jego rodziną. Piszę to z całą powagą. Można być niewierzącym,
      ateistą, buddystą, judaistą i td. ale nigdy idiotą w sprawach religijnych.
      • henio56 który wizerunek Jezusa jest prawdziwy ? 19.06.07, 07:45
        niech Watykan ujawni zdjecia, jakie Rzymianie zrobili podczas procesu
        Chrystusa, he,he. Mówią w tramwaju, że obrażeni wieśniacy maja po siedemdziesiąt
        lat, a internet oglądali podczas pobytu u Rydzyka w Toruniu.
      • 1zorro Zawsze mowilem: Ciemnogrod i nawiedzone palanty! 19.06.07, 07:46
        szkoda slow....
        • jama314 Jeśli chodzi o ciemnogród to rzeczywiście... 19.06.07, 08:51
          w dziedzinie ortografii jesteś jego pierwszorzędnym reprezentantem. W poglądach
          to jeszcze musisz się trochę postarać...
      • etylkapl Re: Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 08:47
        antonioni1 napisał: Gdyby to zrobił w odniesieniu do Mahometa to jużby nie żył
        i nie wiadomo, co stałoby się z jego rodziną. Piszę to z całą powagą. Można
        być niewierzącym,ateistą, buddystą, judaistą i td. ale nigdy idiotą w sprawach
        religijnych.

I TO JEST GŁOS ROZSĄDKU I ZWYCIĘSTWO INTELEKTU, gratuluję
        • kijwoko Re: Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 10:33
          etylkapl napisała:

> antonioni1 napisał: Gdyby to zrobił w odniesieniu do Mahometa to jużby nie żył
          > i nie wiadomo, co stałoby się z jego rodziną. Piszę to z całą powagą. Można
          > być niewierzącym,ateistą, buddystą, judaistą i td. ale nigdy idiotą w sprawach
          > religijnych.
          >
          > ***********************************************************
          > I TO JEST GŁOS ROZSĄDKU I ZWYCIĘSTWO INTELEKTU, gratuluję

Mam nadzieje, ze piszesz to w tonie zartobliwie-ironicznym z nutka sarkazmu ;)

Bo jak mowa o "idiotach w sprawach religijnych", to trzeba wiedzic, ze Chrystus
          uwazany jest przez muzulmanow za proroka, podobnie jak Mahomet. Oni nie lubia
          jak sie obraza jakiegokolwiek z prorokow...
    • igraszka Re: Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 07:51
      A ja jako dziecko pomyliłam dzieciątko Jezus z dzieciątkiem Lenin (fotka małego
      Lenina w ramce czerwonej gwieździe). Babcia uznała, że bluźnię i mnie nazwała
      antychrystem ;))
      Czy teraz mogę się spodziewać policji obyczajowej za odebranie "złego wychowania"?
      • etylkapl Re: Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 08:49
        jak się czyta taką "igraszkę" to człowiek jest za aborcją, Boże przebacz
        • ciupciak Re: Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 12:27
          etylkapl napisała:

> jak się czyta taką "igraszkę" to człowiek jest za aborcją, Boże przebacz

Ty tak na powaznie czy dla jaj? Jak na powaznie, to moze zmien forum? Proponuje
          kochamy.padre.rydza.amen
    • ratm1978 za karykature mahometa przepraszali na kolanach.. 19.06.07, 07:58
      ...nie rozumię jednego...Eurapa jako kontynent, w którym przeważa religia
      chrześcijańska, toleruje muzułmanizm, buddyzdm, judaizm, cerkiew prawosławną
      itp. równocześnie szydząc z Jezuza?! nie rozumię dlaczego..nikt nie przeprosi
      za bluxnierstwa, za urażenie uczuc religijnych innego człowieka. Cozłego zrobił
      wam Jezus Chrystus, którego tak bardzo nienawidzicie. Hmm? To ze
      interweniowałała w tej sprawie Policja to głupota ale większę głupota popisał
      sie nauczyciel. Powinien przeprosić. Jeśli nie wierzysz to nie wierz ale
      uszanuj innego człowieka. pozdr
      • kkalahurski Re: za karykature mahometa przepraszali na kolana 19.06.07, 08:01
        Chodzi o to, że gdyby skarykaturował innego człowieka np. Jana Sobieskiego nic
        by mu się nie stało. A tu chodzi przecież o niedoszłego króla Polski ;-)
      • confused.girl Re: za karykature mahometa przepraszali na kolana 19.06.07, 08:32
        ratm1978 napisał:

> ...nie rozumię jednego...Eurapa jako kontynent, w którym przeważa religia
        > chrześcijańska, toleruje muzułmanizm, buddyzdm, judaizm, cerkiew prawosławną
        > itp. równocześnie szydząc z Jezuza?!

taaa... bo całaaa Europa szydzi z Jezusa :| Jeden żart, a Ty już w histerie wpadasz.

nie rozumię dlaczego..nikt nie przeprosi
        > za bluxnierstwa, za urażenie uczuc religijnych innego człowieka. Cozłego zrobił
        >

wiesz, ja wierze temu nauczycielowi. Jeżeli nie jest osobą religijną, która pije
        pokłopny przed świętymi obrazkami to skąd miał wiedzieć, że to akurat portret
        Jezusa był? No proszę Cię.

> wam Jezus Chrystus, którego tak bardzo nienawidzicie. Hmm?

No naprawdę, masz jakąś obsjesję? Wszyscy nienawidzą Jezusa. I to tak bardzo.
        Zaraz się popłaczę:|
        To, że ktoś nie podziela Twoich jedynych słusznych poglądów prowadzących prosto
        do zbawienia duszy nie oznacza, że kogokolwiek z tego powodu nienawidze:|

To ze
        > interweniowałała w tej sprawie Policja to głupota ale większę głupota popisał
        > sie nauczyciel. Powinien przeprosić. Jeśli nie wierzysz to nie wierz ale
        > uszanuj innego człowieka. pozdr

Może i powinien przeprosić, ale kto przeprosi mnie, za słowa Pieronka?

>Bp Tadeusz Pieronek: - Ktoś, kto bawi się w takie rzeczy, powinien udać się do
        >psychiatry. Przypadkami patologicznymi się nie zajmuję, więc nie będę tego
        >nawet komentował. Tylko człowiek niespełna rozumu tak obchodzi się ze
        >świętościami.

Bardzo mnie dotknęły. I w czym moje laickie uczucia są gorsze od religijnych
        tych dziadziów ze wsi, którzy zaangażowali w ten cyrk policję?
      • etylkapl Re: za karykature mahometa przepraszali na kolana 19.06.07, 08:52
        wszystko ok. oprócz byków, NIE ROZUMIEM jak taki analfabeta może coś pisać,
        może wystarczy pomyśleć??? mniejszy obciach
    • dziennikarz12 Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 07:59
      to jest tak jakby wkleil stalina w twarz harry pottera!!!a kim jest jezus???
      wyimaginowana postacia zydowska z arabskiej kultury-nie byl ani polakiem-zydem
      i wszyscy zrobili sobie z niego symbol e az zygac sie chce-szarlatani
      dorabijaja sie milionow dolarow w imie faceta ktorego tak naprawde nikt nie zna
      ani nic o nim nie wie po za przepisami hostorycznymi napisanymi kilkaset lat po
      tych calych cyrkach jezusem-moglby nawet nazywac sie jozef stalin!!!!a moze
      jego ojciec nazywal sie juzef stalin???przestancie robic afery z rzecczy ktore
      sa wyimaginowane nieprawdziwe-religie przedewszystkim-ten kto ukarze tego
      czlowieka jest takim samym idiota co jezus!!!
      • etylkapl Re: Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 08:56
        dziennikarz12 - SUPER STAR ANALFABETYZMU, tyle byków napłodzić w kilku zdaniach
        to ewenement na skalę światową, nie mówiąc już o chamstwie !!!!
    • kgsz To nie całkiem ich wina 19.06.07, 07:59
      Realizują to do czego są przeznaczeni - ścigają sprawców przestępstw (a że nie tylko to już inna sprawa) - ów człowiek popełnił przestępstwo w świetle KK - to tu należy szukać źródła.

Pozdrowienia.

PS Ciekawi mnie bardziej jak to się dzieje, że takie przestępstwo da się zgłosić, a kradzież telefonu, pobicie, ba - zwłoki w parku! - jakoś się blokuje, utrudnia, trzyma poszkodowanych po parę godzin na korytarzu.
    • j_karolak Oburzona Gazeta - hipokryzja!!! 19.06.07, 08:09
      Koleś zrobił to celowo i o ile jest mądrzejszy od twórcy tego montażu (co
      trudne do osiągnięcia nie jest) to mógł się domyślić, że to co robi jest
      głupie, chamskie i odrażające. Dziennikarzy GW dziwi niepomiernie, że za
      obrażanie można kogoś pozwać do sądu. Czyżby zapomnieli o swoim naczelnym,
      którzy z dużo bardziej błahego powodu ciąga po sądach Krasowskiego
      z "Dziennika".
      • maaac Kto go ciaga? Jezus czy Stalin? 19.06.07, 08:19
        Którego z nich obraził? Bo mnie coś takiego np. nie obraża. Jednak jest spora
        różnica pomiędzy krytyka znanej postaci i to historycznej od rzucania kłamstw o
        żyjącej osobie. Możesz sobie porównywać "obrażenie się" Michnika do "obrażania
        się" Kurskiego, a karykatury z Jezusem do karykatur z Mahometem ale Twoje
        porównanie jest zupełnie nie uprawnione.
      • maura4 Re: Oburzona Gazeta - hipokryzja!!! 19.06.07, 13:03
        Kazdy wierny moze pozywac za obraze swoich uczuc.W tym przypadku dziala w
        imieniu obrazonych panstwo.To jest nie do przyjecia.
    • sonda.kosmiczna W imię jezusa 19.06.07, 08:09
      watykan mordował i palił zywcem na stosach,wycinali w pień całe pokolenia.Wiec
      jaka to róznica miedzy nim a stalinem?
      • wykidajlo2 Re: W imię jezusa 19.06.07, 21:53
        Jest pewna różnica ilościowa.
    • tajemniczy_don_pedro Skopiować I Poprawkę i skończyć z takimi bzdurami 19.06.07, 08:09
      I Poprawkę do Konstytucji Stanów Zjednoczonych, oczywiście. Wprowadzić niemal
      nieograniczoną wolność słowa i niech sobie każdy mówi, pisze i zamieszcza w
      sieci co chce. Od nazisty, po komunistę. A komu się nie podobają głoszone
      treści, niech nie czyta/ogląda.
    • darek_pn cudownie, a co nie będzie niemiec pluł na w twarz 19.06.07, 08:13
      ani inna kupa lub pedał....
    • wqb bp Pieronek publicznie zniewazył tego cłzowieka 19.06.07, 08:16
      i nikt go nie ściga
      • topewnieja Re: bp Pieronek publicznie zniewazył tego cłzowie 19.06.07, 08:28
        ...Bp Tadeusz Pieronek: - Ktoś, kto bawi się w takie rzeczy, powinien udać się
        do psychiatry. Przypadkami patologicznymi się nie zajmuję, więc nie będę tego
        nawet komentował. Tylko człowiek niespełna rozumu tak obchodzi się ze
        świętościami...Do sądu za obrazę godności człowieka przez klechę.
        • krzych.korab Miałbyś rację ale ten Pan nie podpisał " Św.Józef" 19.06.07, 08:40
          znaleziony i zamieszczony fotomontaż.
          • krzych.korab Miałbyś rację ale ten Pan podpisał " Św.Józef" 19.06.07, 08:42
    • tomasz.zuchniewicz Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 08:22
      y organizują sobie koncerty. Gratuluję poczucia humoru.
    • oranvag Bo karać powinno się za religijne podżeganie 19.06.07, 08:28
      Bo karać powinno się za religijne podżeganie. Nie powinno być litości ani dla
      muzułmanów oburzających się na karykatury M., ani na wieśniaków wszczynających
      awantury o swoje totemy. To uchroniłoby nas przed fanatyzmem.
    • kapitan.cyngiel Obłudnicy. Karykaturę Mahometa może być, a Jezusa 19.06.07, 08:33
      nie może ?!
      Powinni przebadać psychiatrycznie tych, którzy to zgłosili na policję.
    • mini_sterek1 Najpierw niech policja udowodni 19.06.07, 08:34
      że to jezus we własnej osobie
    • etylkapl Re: Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 08:34
      jednak jest w tym kraju wielu idiotów, którzy nie mając nic do powiedzenia,
      znieważają świętości, niskie to i głupie, a swoją drogą ciekawa jestem jak taka
      miernota zdobyła wyższe wykształcenie??!!
      sumienie.lk !!! zamiast mówić o idiotyzmach zastanów się nad sobą, może nie
      jest jeszcze za późno???!!!!
      • mini_sterek1 Masz orginalną fotkę twojego jezusa? 19.06.07, 08:34
      • aegis_of_heart Hmm. 19.06.07, 08:53
        > jednak jest w tym kraju wielu idiotów, którzy nie mając nic do powiedzenia,

No jest.
        Coś jeszcze?
    • janusz3112 Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 08:38
      Za co karac,Giertych i jego ludzie gorsze rzeczy wyczyniaja i jakos rzadzacy
      chowaja glowy w piasek.Zajmijcie sie powaznymi sprawami,takie obrazy u mnie w
      domu wisza jak w galerii.
    • malgosia19734 Uważaj, z czego kpisz w internecie 19.06.07, 08:44
      sprawę opisała gazeta NIE w swoim wczorajszym wydaniu. redaktorom GW
      gratulujemy lektury. M
    • jama314 No i bardzo dobrze... 19.06.07, 08:46
      że dobiera się wreszcie do skóry różnym szydercom w tym i chcącym tylko
      zaistnieć za wszelką cenę w świecie "sztuki". Czas chyba uznać że ochronie
      podlegają nie tylko wartości religijne i obyczaje starozakonnych, ale i
      chrześcijan na których jak dotąd różnego rodzaju przygłupy używały sobie do
      woli. Na ciężko kapujących ciemne i wilgotne lochy czekają...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka