Dodaj do ulubionych

Nagły trądzik...help

IP: *.hut.kolornet.pl 20.04.07, 10:29
Witam,mam taki problem,nigdy nie mialam trądziku na twarzy i nagle dwa
tygodnie temu ni z tego ni z owego pojawil sie na calej twarzy, najbardziej
na czole...wyszło to w ciągu 2 dni, teraz bylam u dermatologoa i zapisał mi
Davercin,niebardzo schodzi po tym...ile to moze potrwac?mial ktoś takie
doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Nagły trądzik...help IP: *.centertel.pl 20.04.07, 12:19
      moze nie bedzie to zadowalajaca dla Ciebie rada ale pozostaje mi tylko napisac
      ze nalezy poczekac...poza tym taki tradzik moze byc efektem burzy
      hormonow...glowa do gory...tradzik to naturalna sprawa i kazdy go przechodzi jak
      nie wczesniej to pozniej; jest maly procent osob ktore go nie posiadaja; a co do
      tego leku to uwazam ze powinien pomoc w koncu dermatolog zna sie na tym...pozdrawiam
    • Gość: yasabel Re: Nagły trądzik...help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 15:32
      ja tez mialam nagly wysyp tradziku - na twarzy (glownie czolo) i plecach.
      dermatolog przepisal mi Aknemycin. to taki plyn do przemywania twarzy rano i
      wieczorem. "podsusza" tradzik. Mnie pomogl bardzo szybko - juz po dwoch, trzech
      dniach widac bylo roznice, a po niecalych dwoch tygodniach zniknal calkowice!
      teraz czasem pojawia sie jakas pojedyncza czerwona kropka, ale to nie to co
      wtedy. mnie pomogl, moze tobie tez pomoze.
      dermatolog polecil mi jeszcze zel do mycia twarzy Physogel. kupuje sie go w
      aptece. pomaga zachowac naturalne ph skory.
      • Gość: aga Re: Nagły trądzik...help IP: *.hut.kolornet.pl 20.04.07, 20:04
        Jeśli trądzik ma podłoże hormonalne to napiszcie prosze czy to może sie samo
        wyregulować czy konieczne jest branie na to lekarstw?czy to samo zniknie,
        jestem załamana...sad
        • Gość: green-aria Re: Nagły trądzik...help IP: *.toya.net.pl 20.04.07, 22:33
          Nie miałam trądziku młodzieńczego,pojawił się natomiast ,gdy skończyłam 26
          lat.Zgroza-twarz,plecy,ramiona.Długo leczyłam się u dermatologa( antybiotyki
          doustnie,maści miejscowo) i żadnych efektów.Zaczęłam brać tabletki anty i w dwa
          miesiące było po trądziku.Po dwóch latach odstawiłam i niestety trądzik
          wrócił.Chyba jestem skazana na antykoncepcję hormonalną aż do klimakterium.
    • helikopter2 Re: Nagły trądzik...help 21.04.07, 21:45
      chyba uzywalam ten davercin czy to jest taki sztyft i przygotowuje sie preparat.
      Pamietam, ze dostalam rowniez lek doustny unidox. Po 10 dniach mialam zglosic
      sie na kontrole i znowu dostalam drugie opakowanie unidoxu. Leczenie trwalo
      dlugo, ale przynioslo efekt
    • helikopter2 Re: Nagły trądzik...help 21.04.07, 21:48
      acha i mimo, ze to jest nagly tradzik tez taki mialam, to lecz sie do konca, az
      nie bedziesz miala zadnego pryszcza.
      • Gość: aga do helikopter 2:) IP: *.hut.kolornet.pl 23.04.07, 12:01
        A po jakim czasie Ci przeszło i czym w twoim przypadku było to spowodowane?
        • helikopter2 Re: do helikopter 2:) 05.05.07, 18:18
          nie pamietam juzsad pamietam, ze dlugo stosowalam leki. Potem chodzilam do
          kosmetyczki na oczyszczanie twarzy - nie wiem czy to nie byl blad. Staralam sie
          dobrze odżywiać tzn duzo warzyw malo owocow. Po lekach byla duza poprawa, a
          potem zakupilam serie kosmetykow soraya do cery tradzkiowej i jakos samo powoli
          przeszlo
    • Gość: BECIA Re: Nagły trądzik...help IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.05.07, 18:05
      WITAM!JA TEŻ MIAŁAM TAKI PROBLEM: PRYSZCZE NA CZOLE I BRODZIE.POSZŁAM DO
      DERMATOLOGA BO POWOLI WPADALAM W DEPRESJĘ :CO RANO NOWE PRYSZCZE NO I TA CIĄGLE
      TŁUSTA SKÓRA NA CZOLE I BRODZIE.PANI DOKTOR PRZEPISAŁA MI ŻEL ANTYBIOTYKOWY
      CLINDACNE!(TYLKO NA RECEPTĘ) ORAZ KREM SKINOREN PONADTO POLECIŁA DO MYCIA
      TWARZY ŻEL EFFACLAR FIRMY LA ROCHE POSAY- NIE JEST TANI KOSZTUJE OK.40ZŁ ALE
      NAPRAWDE WARTO.OD WIZYTY MINEŁO 2 M-CE A MOJA TWARZ JEST PIĘKNA I GŁADKA!!!-
      OCZYWIŚCIE CALY CZAS MYJĘ TWARZ TYLKO EFFACLAREM.JEST B. WYDAJNY- WYSTARCZY
      KROPELKA BO WSPANIALE SIĘ PIENI.POLECAM SERDECZNIE.NAPRAWDE WARTO ZAINWESTOWAĆ
      W DOBRE KOSMETYKI BO EFEKTY WIDAĆ OD RAZU.POZDRAWIAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka