Dodaj do ulubionych

Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn"

• mamila70 Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 20.06.07, 19:06
      To,co napisal byly prezydent Lech Walesa o aktualnym naszym prezydencie
      przekracza ludzkie pojecie.Brakuje mi slow ,by okreslic moje zdziwienie,ze ktos
      taki jak Lech Walesa mogl czegos tak nikczemnego sie dopuscic.
      Jest mi wstyd,ze wybralismy przed laty takiego prezydenta,bez krzty kultury,
      grubianina.
      • lodzianin_v Re: Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 20.06.07, 19:17
        Właśnie,też mam takie same odczucia,jak mamila70.

Dawno jednak,Wałęsa,przestał być moim idolem. Kiedyś,przed laty, był nim.Tak
        oszukano nas wtedy.

Jak nie tak, to inaczej - takie to były sposoby.
      • brynk Re: Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn 20.06.07, 20:53
      • brynk do manili 70 20.06.07, 21:00
        mamila70 napisała:

> To,co napisal byly prezydent Lech Walesa o aktualnym naszym prezydencie
        > przekracza ludzkie pojecie.Brakuje mi slow ,by okreslic moje zdziwienie,ze ktos
        > taki jak Lech Walesa mogl czegos tak nikczemnego sie dopuscic.
        > Jest mi wstyd,ze wybralismy przed laty takiego prezydenta,bez krzty kultury,
        > grubianina.
        -
    • clonemaker Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 20.06.07, 19:23
      Dam 20 M wodoru za głowę Kaczyńskich ( 10 M za sztukę )
    • ikceinob Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 20.06.07, 19:29
      Kaczory to mnie roz...lają. Mieszkam za granicą i jestem porażony ich zacofaniem
    • krolikko Re: Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 20.06.07, 19:58
      Wybieram "WYŻSZE ZŁO".... Lechu z powrotem na prezydenta...(to nie żart)
      • 1zorro S-syn a w dodatku z malym ciulikiem! 20.06.07, 20:41
        Walesa w tym wypadku ma absolutna racje! Takich dwoch palantow dawno w tym
        kraju u wladzy nie bylo!
    • monika.rolle Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 20.06.07, 20:40
      zaciskam uszy i oczy i mysle sobie: przeciez ja KOCHAM moja Polske, moich
      przyjaciol,rodzine, moje miejsca i obrazy z mojego pieknego kraju. kto jeszcze?
    • survivor2 smutny żart historii 20.06.07, 20:42
      Wałęsa jest tragiczną postacią narodu niezdolnego nigdy w historii wyjść z
      rozdarcia moralnego społeczeństwa i jego przywódców. Zawiódł podwójnie: -
      najpierw nie potrafiąc się ucziwie upoprać się ze swą mętną, agenturalną
      przeszłością, a potem,gdy w czasie swej prezydentury jego prymitywizm
      edukacyjno-emocjonalny siał zamieszanie, decyzjalne sprzeczności,nieufność i
      niezgodę. Arcymistrz demagogii, pozorwanych posunięć i nadęty pusty balon,
      którego żart historii wyniósł na piedestał. My, którzy również tworzyliśmy
      wolne związki, a jako solidarnościowa emigracja opuściliśmy kraj na stałe,
      żałowaliśmy niepomiernie, że ulegliśmy sami jego mitowi, głosując potem na
      niego w wyborach, choć w gruncie rzeczy głosowaliśmy przeciw komunistycznym
      kandydatom. Panowie Wachowski i sp-ka wykonali dobrą robotę przy oczyszczaniu
      archiwów, których nie doczyścili ze wszystkiego komuchy na przełomie 90/91.
      Teraz ten demagog i hipokryta z miedzianym czołem głosi o swej niewinności,
      obrzucając inwektywami Gwiazdów i Annę Walentynowicz (która pierwsza głosiła o
      nim prawdę). Co gorsza - nieustannie chamsko atakuje obecnego prezydenta -
      człowieka o nieskalanej przeszłości solidarnościowej, niepodważalnie uczciwego,
      a przy tym, w przeciwieństwie do swego adwersarza, wysoko wykształconego
      (profesura prawa). On się już nawet nie kompromituje, lecz niestety szkodzi
      krajowi, kiedy pod szyldem laureata pokojowej (o ironio!) nagrody Nobla
      rozsiewa nieustannie w świecie zajadłe opluwanie dobrego imienia tych do którym
      nie dorósł do pięt.. Bardzo szkodliwy nienawistnik - mały człowieczek do
      wielkich spraw – którego żart historii wyniósł na piedestał. Niestety znajduje
      posłuch nie tylko wśród głupawych „Polaczków”, ale jest bardzo wygodnym
      narzędziem w ręku lewackiej opozyji, czego to forum jest dowodem. Wyrażnie już
      widać, że Kwaśniewski wraca. Wraca kłamstwo, wraca zuchwały tupet nieukaranych
      złodzieji narodowego mienia, wraca nadzieja przestęców spod znaku „sierpa i
      młota”.

• kroliklesny Re: smutny żart historii 21.06.07, 00:45
        survivor2 napisał:
        "...atakuje obecnego prezydenta - człowieka o nieskalanej przeszłości
        solidarnościowej, a przy tym, wysoko wykształconego (profesura prawa)"...
        Co to znaczy "nieskalana przeszlosc solidarnosciowa"? Czy to przepustka na
        bycie glupim, na rozrabianie w kraju i wsrod sasiadow, na kompromitowanie
        kraju? A ze profesor? Tym gorzej i tym wiekszy wstyd. Ale profesura nie jest
        szczepionka na bycie burakiem! "Survivor" ma kompleksy wobec tytulow. A Walesa
        mimo calej swojej chlopskiej prostackosci mniej Polske skompromitowal, niz
        ten "profesor prawa". Kocham Walese za jego niewyparzony jezor, a paczesie na
        drzewo!
    • 136g Lech Wałęsa o prezydencie: "S-syn" 20.06.07, 22:49
      Lech-wzbudził życie otworzył bramy dał nadzieje i wiare praktycznie zrealizował
      a co Kaczory zrobiły rozwaliły i rozwalają.Czekam kiedy spadna i mam nadzieję że
      sie już niepodnisą
    • elly666 Lech Wałęsa jest chorym megalomanem 21.06.07, 02:56
      Waleasa twierdzi ze to on obalil komunizm.
      Czyzby ?

A o pierestrojce to on nie slyszal ?

cytuje:
      Pieriestrojka (ros. перестройка - przebudowa) - potoczna nazwa procesu
      przekształceń systemu komunistycznego w ZSRR w latach 1985-1991. Początkowo
      pierestrojka wraz z hasłami głasnosti (ros. jawności) i uskorienia (ros.
      przyspieszenia) stanowiły symbol nowego kursu politycznego Komunistycznej
      Partii Związku Radzieckiego (KPZR). Został on zapoczątkowany przez Michaiła
      Gorbaczowa i Aleksandra N. Jakowlewa w 1985 po objęciu przezeń stanowiska
      sekretarza generalnego Komitetu Centralnego KPZR. Podstawowe zasady
      pierestrojki określił Gorbaczow w książce pt.: Przebudowa i nowe myślenie dla
      naszego kraju i dla całego świata, opublikowanej w 1988.

Jej istotą była modernizacja gospodarki, częściowe jej urynkowienie,
      zwiększanie swobód obywatelskich i ocieplenie stosunków z państwami zachodnimi.
      Pieriestrojka stała się katalizatorem świadomości narodowej w republikach
      radzieckich, w pierwszym rzędzie bałtyckich i zakaukaskich, doprowadzając do
      rozpadu ZSRR i systemu komunistycznego.

Źródło: "pl.wikipedia.org/wiki/Pieriestrojka"
      • strzelec51 Kto megaloman? 21.06.07, 03:47
        Bzdury. To Kaczynscy twierdza, ze dopiero oni obalaja komunizm.
    • alex1215 dobra robota braci Kaczyńskich 21.06.07, 06:55
      demontaz Polski.
      • lodzianin_v Re: Oczywiście,że dobra robota braci Kaczyńskich! 21.06.07, 07:20
        Ma rację survivor,że pełno tu na forum lewaków.

Zgadzam się również z brynkiem i mamilą70,z tych ostatnich postów.Trudno czytać
        1000 zapisów i tracić czas na sprawy tak oczywiste.

Każdy normalnie,uczciwie myślący wie kto jest kim. Łajdakiem prostym i
        sprzedawczykiem nachalnym,a kto pełnym konsekwencji człowiekiem na stanowisku
        realizującym wielkie,konieczne cele.

Czuję już oddech i tupot klawiszy,co jasne,myślą na opak.....

• strzelec51 Kolego z Lodzi 21.06.07, 13:55
          Znakomita wiekszosc ludzi to ani lajdaki, sprzedawczyki ani bohaterowie i na
          ogol jest dokladnie na odwrot niz tobie sie wydaje - zaden uczciwie myslacy nie
          wie dokladnie i z gory kto jest kim. Jedynie glupcom wydaje sie, ze wiedza.
          • wet3 Re: strzelec 21.06.07, 14:45
            strzelec51 napisał:

> Znakomita wiekszosc ludzi to ani lajdaki, sprzedawczyki ani bohaterowie i na
            > ogol jest dokladnie na odwrot niz tobie sie wydaje - zaden uczciwie myslacy
            nie
            >
            > wie dokladnie i z gory kto jest kim. Jedynie glupcom wydaje sie, ze wiedza.

Odezwal sie mentor lewizny.
            • strzelec51 Kolega jednego koloru 21.06.07, 16:31
              Tu sie komus wydaje, ze jak ktos nie jest na Prawicy to zaraz koniecznie musi
              byc... na Lewicy. O czyms pomiedzy jednym i drugim nigdy Wasc nie slyszal?
        • wet3 Re: lodzianin_v 21.06.07, 14:51
          lodzianin_v napisał: Oczywiscie, ze dobra robota Kaczynskich!

> Ma rację survivor,że pełno tu na forum lewaków.
          >
          > Zgadzam się również z brynkiem i mamilą70,z tych ostatnich postów.Trudno
          czytać
          > 1000 zapisów i tracić czas na sprawy tak oczywiste.
          >
          > Każdy normalnie,uczciwie myślący wie kto jest kim. Łajdakiem prostym i
          > sprzedawczykiem nachalnym,a kto pełnym konsekwencji człowiekiem na stanowisku
          > realizującym wielkie,konieczne cele.
          >
          > Czuję już oddech i tupot klawiszy,co jasne,myślą na opak.....

Mozna sie z tym mniej wiecej zgodzic. Jesli idzie o Walese, to nie ma
          najmniejszych watpliwosci, ze zawsze byl na sluzbie czerwonych i robil to, co
          mu kazali robic! Kaczki zas sa bardzo inteligentene i bardzo bobrymi
          politykami - co z pewnoscia uslyszymy o nich pozniej. To forum jest w 90%
          lewackie i antypolskie. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka