adajciemiwszyscyswietyspokoj Re: Od tygodnia się nie myły i chcą negocjować? F 24.06.07, 15:24 Co, internet w wiosce podłączyli? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Pan Premier wyraznie powiedzial ze nie da pieniedz 24.06.07, 15:34 y, jak tak mozna naduzywac czyjegos zaufania ! Skandal ! Odpowiedz Link Zgłoś
kat_ja1 Re: Pielęgniarki: pierwsza rozmowa przez telefon 24.06.07, 15:59 przepraszam, ale pod czym mają spać???Chcą, żeby ktoś dostarczył im wygodne sofy???A może całe komplety wypoczynkowe np kler??? świeża pościel, wanna z hydromasażem? Posiłki 3xdz + deserek, + oczywiście pensja pielęgniarki, której obecnie nie pełnią...Sorry, ale każdy normalny człowiek, zostałby zwolniony z pracy, gdyby do niej nie przychodził, tylko leżał gdzieś sobie jak na wczasach pod gruszą.. Odpowiedz Link Zgłoś
barwro5 Pielęgniarki: pierwsza rozmowa przez telefon 24.06.07, 16:05 Niemoge zrozumiec na co czeka Premier , nalezy jak najszybciej rozgonic te glupie baby ktorym sie marzy powrot zlodziejow i postkomuny.Kazdy widzi ze tusk chce powtorke z lat 92r.Wiekszosc uczciwego spoleczenstwa popiera Premiera widac ze rzad czysci kraj z nierobow i zlodzieji.Lekarze bidoki tak malo zarabiaja a stac ich miesiac na strajkowanie za co zyja? Pielegniarki musza zrozumiec ze demokracja to nie rozpizdziaj i petycje nalazy zlozyc Premierowi i do roboty wierze ze w przyszym roku dostana poprawe jak reszta Polakow. A lekarze niech jada na zachod czyscic kible.A jakis popiprzony Bukiel niech nie sciemnia tylko powie za jakie i od kogo brane pieniadze rozpirdala sluzbe zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
meg303 Re: Pielęgniarki: pierwsza rozmowa przez telefon 24.06.07, 16:46 Zanim wszystko "rozpirdolisz" obejrzyj słownik ortograficzny. Obejrzyj, bo nie umiesz z niego korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Jaruś kłamczuszek kombinuje jak może 24.06.07, 16:34 A w "Dialogu" usłyszą: A teraz, moje drogie siostry, pocałujcie mnie w dupę! Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv komunistyczne terrorystki 24.06.07, 16:37 P.Ziobro,prosze sporzadzic akt oskarzenia dla tych komunistycznach terrorystek i osadzic to barachlo w kryminale,uwaga stan ich higeny jest zagrozeniem Odpowiedz Link Zgłoś
meg303 Jarek chciał poszczuć lekarzy pielegniarkami to ma 24.06.07, 16:43 Jeszcze niedawno mówił, ze pielęgniarki zarabiają za mało a lekarze za dużo... Pogubił się biedaczyna.... Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: Jarek chciał poszczuć lekarzy pielegniarkami 24.06.07, 17:26 Wszystko zależy od Sejmu, bo tam decyduje się o tym, jakie jest prawo. Premier jest urzędnikiem, który to prawo ma stosować. Gdy Sejm uchwali, żeby dać jednym, a odebrać innym, to premier będzie musiał dać. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: Jarek chciał poszczuć lekarzy pielegniarkami 24.06.07, 19:22 Wszyscy Polacy zarabiaja za mało a motłoch lekarsko-pielęgniarski chce być szxczególnie uprzywilejowany i zarabiać tyle co w UE . Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Pielęgniarki: pierwsza rozmowa przez telefon 24.06.07, 16:45 biedactwa, śpią pod gazetami, pewnie GW i Trybuną Ludu. Premier jest bandycki, powinny mieć łóżka z baldachimem, jacuzi, przystojnych masażystów,kosmetyczki itd, kawior i owoce morza. Kompletnie się babom w głowach poprzewracało. Okupacja kancelarii jest NIELEGALNA o czym świetnie wiedzą ale muszą jątrzyć i podburzać - w końcu to aktywistki PO, LiD i SLD. KAczyński naprawdę ma świętą cierpliwość - powinien wziąć baby za piże i na powietrze świże Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Pielęgniarki: pierwsza rozmowa przez telefon 24.06.07, 16:50 wyskoczyly jak filip z konopii i nie wiedza jak skonczyc Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 Pielęgniarki: pierwsza rozmowa przez telefon 24.06.07, 17:28 Ty je nazywasz kobietami????? To rozowo-czerwone esesmanki, klamliwe i wsciekle! Polskie pielegniarki nazywane sa siostrami. Z nich takie siostry jak ze mnie tancerka baletowa!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
duk123 Re: Pielęgniarki: pierwsza rozmowa przez telefon 24.06.07, 17:53 centrolew napisał: > Premier nie ma serca! Nie rozumiem jaki to za problem porozmawiać z tymi > czterema kobietami? Uparty jak osioł... Jarosław Kaczynski: „Gdybym nawet nie był namiestnikiem Moskwy, a musiałbym rządzić w Polsce, to bym się z Solidarnością rozprawił”. I z Lechem Wałęsą też. ( www.polityka.pl/polityka/print.jsp?place=Text01&news_cat_id=1185&news_id=203247&layout=1&page=text ) Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: ziejaca nienawisc 24.06.07, 18:18 Polakow jest wyrazem nauk Jana Pawla II, co za hipokryzja w tym narodzie.Gardze Polakami Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 jesteś ziejący dupek 24.06.07, 18:30 Premier z lewactwem nie powinien rozmawiać. Strajki urządzają wtedy gdy przy władzy jest rawica. Ostatni strajk był za Buzka słynna ustawa 203. Potem lewackie rządy millera - rzadnych podwyżek. Cisza i abarot strajki po dojsciu prawicy.Takie zachowania lewackie należy tępić jak dżumę. Zreszto, mamy gospodarkę rynkową. Mało płacą , zmieniam zawód! Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 [...] 24.06.07, 19:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 lekarze po czterech klasach szkoły podstawowej 24.06.07, 19:00 Ten cały konflikt uzmysławia jedno . Dorn miał rację. Wykształciuchy opanowały całe grupy zawodowe. Dawać kasę to jedyne co potrafią wymyślić lekarze i pilęgniarki i to natychmiast bo jak nie to będziemy okupować głodować i protestować. Nic nie dociera do tych zkutych lekarskich i pielęgniarskich pał. Zachowują się jak najgorszy motłoch, gorzej od górników i rolników. Nie protestowali gdy SLD likwidowało zalążek reformy w postaci kas chorych, gdy Miler nie zadbał aby dyplomy pielęgniarek były uznawane w całej Europie, teraz gdy dostali palec w postaci 30% podwyżki w 2006 r. chcą całą rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 pielęgniarki chcą 3 000 na czepek 24.06.07, 19:06 ale broń boże od SLD (najbardziej kasiastych). Ciemniak (ta główna) jak uderzyła w ślinę z Bezą, ależ ta Jolka święta wytrzymała to spoufalanie z biedotą niczym Joanna Dark lewicy Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: pielęgniarki chcą 3 000 na czepek 24.06.07, 19:16 Jola kocha swój lud ona i jej były jaśnie panujący mąż na pewno daliby po 3 tys. każdej pielęgniarce i jeszcze po zegarku z kolekcji kwacha,. Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv z polecenia lekarza weteryniarza 24.06.07, 19:09 w poniedzialek piguly beda odtransportowane na myjnie samochodowa,kolejnie odtransportowane przed sad 24god. Odpowiedz Link Zgłoś
evident _________oszukali________________ _________________ 24.06.07, 19:09 i was oszukają !!!!!!!! pl.youtube.com/watch?v=ca9aR8qubIU&mode=user&search= Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Re: oszukali...kogo? 24.06.07, 19:54 Oszukali kogo? Tych co wierzyli kaczystom i solidaruchom! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: oszukali...kogo? 24.06.07, 21:04 oszukali ciemny lud - niestety to samo kiedyś zrobił Miller - jedyne wyjście to pójśc na następne wybory i nie dac się oszukać inaczej przyjdzie ktos jeszcze gorszy Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: _________oszukali________________ ___________ 24.06.07, 21:06 Ty się nie ośmieszaj tym teledyskiem. Spójrz na zarobki ludzi związanych z PO i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Giertych: to Michnik stoi za strajkami 24.06.07, 19:23 Giertych: to Michnik stoi za strajkami W rozmowie z tygodnikiem „Wprost” wicepremier Roman Giertych twierdzi, że w Polsce trwa „zorganizowana akcja przeciw rządowi”. Kto za nią stoi? - Siły, które zbudowały układ postkomunistyczny i obóz związany z byłą Unią Wolności, czyli dziś to jest „Gazeta Wyborcza”. - To im trzeba się przeciwstawić, a nie pielęgniarkom. To Kwaśniewski i Michnik za tym stoją – mówi Giertych. - Lewica i Demokraci to ugrupowanie komunistyczno-przestępcze. Chcę wskrzesić komisję orlenowską, żeby to udowodnić – tłumaczy „Wprost" wicepremier. I dodaje, że komisja jest potrzebna, aby wykryć nieprawidłowości. – Bo układ, zawarty między Michnikiem a Kwaśniewskim prawie 20 lat temu, istnieje do dziś – argumentuje lider LPR. Cała rozmowa Anity Werner i Pawła Siennickiego z Romanem Giertychem w najnowszym numerze tygodnika „Wprost" Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: Giertych: to Michnik stoi za strajkami 24.06.07, 19:36 Wiadomo, że mówi głupoty, chce zaistniec czy rozegrać jakąś swoją gierkę. Ale to nie zmienia faktu, że oczywiście w Polsce nie ma jakiegoś zinstytucjonalizowanego układu ale są rózne układzki większe i mniejsze które za pomocą przede wszystkim medióww staraja się kreować rzeczywistość w taki sposób aby zrealizować swoje cele polegajace na : zalegalizowaniu ukradzionej Polakom własności, ukszałtowaniu opini publicznej w taki sposób akceptowała i popierała de facto antypolską pol;tykę międzynarodową innych państw poprzez deprecjonowanie działań Polski i Polakówe a w końcu na odsunięciu od władzy Kaczorów, którzy pomimo swych licznych wad są pierwszym po 1989 roku rządem polskim który twardo i konsekwentnie realizuje polski interes narodowy, z którymi liczy po raz pierwszy Europa . Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Re: Giertych: to Michnik stoi za strajkami 24.06.07, 19:53 Abp Nycz zobowiązał się, że kościół zaprzestanie budowy świątyń oraz żerowania na budżecie państwa, w ten sposób będzie można rozwiązać słuszne postulaty pielęgniarek. Powiedział to w trakcie kazania do pracowników służby zdrowia. Tyg. Wprost, napisze o tym za 3 godziny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Giertych: to Michnik stoi za strajkami 24.06.07, 21:00 tyowa głupota w stylu Giertycha - nie wiele odbiegając od stwierdzeń starego G. że ludzie żyli z dinozaurami- w takie bajki może wierzyć tylko Lepper albo Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
mirek2875 Re: Pielęgniarki: pierwsza rozmowa przez telefon 24.06.07, 19:53 Kaczory dorwali sie do telefonow komurkowych i jak jebniete telefonuja. Blazny na calym swiecie wstyd przynosza polakom. Jeden glupek telefonowal z Brukseli do drugiego idioty co ma robic, widocznie puste lby byly tak dobrze przygotowani, a pielegniarki powinny zucic prace i niech pedal Kaczor I i Kaczor II do roboty sie wezma. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk33 Re: Pielęgniarki: blokada rozmów przez telefon 24.06.07, 19:59 Blokada lini telefonicznych to wynalazek z czasów realnego socjalizmu. Wówczas władza blokowała rozmowy telefoniczne. Jednym z pierwszych postulatów strajkujących w stoczni, było przerwanie blokady na rozmowy telefoniczne...strajkujacych z grupą doradców i niezależnych obserwatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Pielęgniarki: blokada rozmów przez telefon 24.06.07, 21:01 widać kto jest wzorem dla Kaczyńskich - Kiszczak i SB Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Pielęgniarki: pierwsza rozmowa przez telefon 24.06.07, 19:55 Niezła obłudniczka z posłanki Szczypińskiej... czy to miłość do premiera ją oślepia? Niby z zawodu pielęgniarka, a plecie takie androny i nie ma w niej ani krzty współczucia, wsparcia ani zrozumienia dla koleżanek (zwłaszcza, że część z nich zna osobiście z pracy!). Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: Pielęgniarki: pierwsza rozmowa przez telefon 24.06.07, 20:13 poziom wypowiedzi iście związkowy, pasujący w swej wymowie to GW , TVN i innych niezależnych mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Pielęgniarki: pierwsza rozmowa przez telefon 24.06.07, 20:58 poniżej poziomu sa działania chama Jarka i jego kolegów z Pisu Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 pielęgniarki powinny opuscic kancelarie 24.06.07, 20:14 Czy w Polsce jest Unia Europejska czy Azja Mniejsza ? Forma protestu jest chrakterystyczna dla lat 80 tych , a teraz jest XXI wiek ? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: pielęgniarki powinny opuscic kancelarie 24.06.07, 20:54 Jeden z wicepremierów obecnego rządu doszedł do władzy protestując , okupując i blokując i jakoś PiSowi to nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
achodorowski Co za kretyn to napisał !!!!!!????? 24.06.07, 20:16 Co za kretyn napisał: "pięgniarki: nie dla dialogu" !! Bałwanie jeden, jak mogłeś tak napisac, wygląda to jak by one nie chciały rozmawiac, one chcą, cały czas, jestem z pielęgniarkami drugi dzień, porozmawiał z nimi, pobądz tam trochę. Wiesz, że te cztery dziewczyny sa odciete od reszty pielęgniarek, wiesz, że mają wyłączone telefony - kazano im, że jak by nawet miały włączone, to były zagłuszone, wiesz, że nie wolno było im zanieśc posiłku i były na wodzie i krakersach, wiesz, że one siedzą tam same, wiesz wogóle oc co chodzi czy tylko tak bazgrzesz, aby bazgrać ??!! Taki tytuł to powinien tyczyć się rządu, to oni nie chca rozmawiac i sieją wroga propagandę, wiesz, że oni maja w nosie całe społeczeństwo !! Takich jak ty również. Tytuł powinien być: Rząd: Nie dla dialogi z pielęgniarkami Tam przychodza setki Warszawiaków i cały czas wspieraja pielęgniarki, przynosza prawie wszystko, jedzenie, ubrania, namioty, karimaty, siedzą równiez tak jak ja i wspieraja je, raz chodzą z nimi. Na marginesie, przyjeżdzają nowe pielęgniarki i pracownicy zdrowia, jutro i po jutrze będa nowe posiłki !! Przybądzcie po radę i poprzyjcie pielegniarki, one naprawde tego potrzebują !! Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: Co za kretyn to napisał !!!!!!????? 24.06.07, 20:24 Jeżeli jesteś tak bardzo z nimi to oddaj im soją kasę ja jako przedsiębiorca płace 200 strówy miesięcznie na ubezpie4czenie zdrowotne i wogóle z niego nie kotrzystam i nie zmierzam płacić więcej. Jak pielęgniarki zarabiają za mało niech się zwolnią i założą własne firmy. Ja ta zrobiłem. ` Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Co za kretyn to napisał !!!!!!????? 24.06.07, 20:53 gdyby tak rolnicy płacili KRUZ taki jak my płacimy ZUS - albo gdyby opodatkować ich dopłaty z UE - to nikt by nie musiał więcej dopłacać ale trzeba miec jaja aby przeprowadzić reformy - a nie tylko obesrane majtki - jak Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: Co za kretyn to napisał !!!!!!????? 24.06.07, 21:02 Dopłat z UE nie można opodatkować bo zabrania tego prawo właśnie UE, zresztą żeby było jeszcze śmieszniej to mało kto o tym wie ale dopłaty do rolnikówe składają sie z części płaconej przez UE ale również przez budżet Polski z naszych podatków. Oczywiście należałoby chłopstwo ozusować i opodatkować podatkiem dochodowycm jak wszystkich. Tylko spróbuj chłopom odebrać ich przywileje. Róznica polega na tym , że chłopi juz je mają a pilęgniarki nie i dopiero o nie walczą. A jeśli rząd im ustąpi to za nimi pójdą nauczyciele, policjanci,urzędnicy, górnicy hutnicy, kolejarze i bóg wie kto jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec jesteś niedoinformoany 24.06.07, 21:05 w całej UE dopłaty są opodatkowane - tylko nie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: jesteś niedoinformoany 24.06.07, 21:07 przepraszam pomyliłem się w tytule- miało być : "jesteś niedoinformowany kretynie" - mam nadzieje że mi wybaczysz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: jesteś niedoinformoany 24.06.07, 21:11 Wybaczam Ci Idioto nadal upieram się przy tym , iz dopłaty unijne w Polsce sa zwolnione od podatku dochodowego z uwagi na wymogi prawne UE. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: jesteś niedoinformoany 24.06.07, 21:13 twoja sprawa- jest demokracja każdy moze myślec ze jest inteligentny - nawet Ty Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Re: Co za kretyn to napisał !!!!!!????? 24.06.07, 21:09 Co za bzdura. Czołki i ZOMO odcięło te pielęgniarki od reszty pielęgniarek, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec kobiety wytrzymajcie - cham będzie rozliczony 24.06.07, 20:49 odmawianie pielegniarkom czystej bielizny - jest szczytam chamstwa. Ciekawe jak ten kurdupel wpadł na taki odkrywczy pomysł - czy jak mamuśka chciała go ukarać to tez mu kazała chodzić obesranych majtkach? Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: kobiety wytrzymajcie - cham będzie rozliczony 24.06.07, 20:53 To nie są kobiety to działaczki związkowe , jak chce sie okupować urząd to trzeba wziąść ze sobą przybory toaletowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: kobiety wytrzymajcie - cham będzie rozliczony 24.06.07, 20:56 o tym czy ktoś jest kobietą nie decyduje stanowisko - jeżeli tego nie wiesz - to może powinienes się leczyć. Moze ty wzorem Jarka lubisz chodzić w obesranych majtkach - ale wiesz, nie każdy to lubi Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: kobiety wytrzymajcie - cham będzie rozliczony 24.06.07, 21:08 Jak się chce politykować a tym kobietom sie zachciało to nie można liczyc na taryfę ulgową. W polityce nie ma znaczenia czy ktoś jest kobietą czy mężczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec widzisz, to co mówisz wiadczy o chamstwie 24.06.07, 21:12 może cię tak wychowali w jakims kołchozie- twoja sprawa. W kulturalnych społeczeństach kobiecie należy się szcunek - zawsze. Pomyśl o tym jak się zwracasz do matki czy tez zony- jeszcze nie jest za późno Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: widzisz, to co mówisz wiadczy o chamstwie 24.06.07, 21:18 Po pierwsze Panie Pakulec to Ty zaczełeś posługiwać się inwektywami marudząc coś o chamstwie, ja nikogo chamem ani kretynem pierwszy nie nie nazwałem a po drugie to dokształć sie bo cos mi sie wydaje , że jesteś jednym z tych lekarzy, którym po skończeniu prowincjonalnej Akaemi Medycznej wydaje się , że zjedli wszystkie rozumy. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec nic nie kumasz chłopie 24.06.07, 21:26 mówienie o kimś kto odmawia kobiecie podstawowych środków czystości że jest chamem nie jest inwektywą - jest stwierdzeniem faktu, to samo gdy się mówi że jest chamem o kims kto uważa że kobieta nie jest kobietą bo działa w związku zawodowym. Widze że nie tak cię wychowano - niestety twoja sprawa- ale jak znajdziesz się w większym towarzystwie nie mow o tym głosno - bo możesz dostać od kogos w pysk - tak jak powinno się traktowac chama- więcej na temat chamstwa nie będę z tobą polemizował bo nie zrozumiesz. Nie jestem lekarzem - ale jestem wykształciuchem ze starej inteligencji która zawsze kobiety traktuje z szacunkiem. Pozat tym nie zasługujesz na to abym poswięcał ci więcej czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Jesteś chba ze starej ćwierć inteligencji 24.06.07, 21:29 tej po 45 roku, która kończyła szkołę duracza i zamieszkała w Warszawie przy ul. Koszykowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: pakulec 24.06.07, 21:40 ..podaj mi swoj adres tez ci sie wpakuje do domu....i wtedy zobaczymy jak bedziesz mi bielizne podawal... Odpowiedz Link Zgłoś
skobog Chorzy,popierajcie 24.06.07, 21:11 Polską służbę zdrowia czynem,umierajcie przed terminem, Odpowiedz Link Zgłoś
dorotahgw ...Dwie zmiękły, zasłaniając twarze 24.06.07, 21:41 Na czołach pozostałych widoczny tatuaż "PZPR". Wypieprzyć je na zbity pysk. Nie chciałabym umierać na ich dyżurach. Popatrzcie na ich facjaty. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 a skąd te "Pielęgniarki" się wzięły??????????????? 24.06.07, 21:42 dziwi mnie to bardzo, gdyż większość pielęgniarek nie strajkuje. Dlaczegogóż to każda pielęgniarka ma być traktowana równo? Są dobrzy praconicy i są też i tacy, którzy nie spełaniają oczekiwań. Nie można wszystkich traktować jednakowo.W moim środowisku pielęgniarki nie strajkują, ok? Moim zdaniem te kobiety są sterowane i to bardzo dobrze sterowane, skoro tyle czasu to wszystko trwa, ok? Trudno to zrozumieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cxi racja nielubianego przeze mnie Premiera JK 24.06.07, 21:42 Jestem szczecińskim, ponad 65-letnim radcą prawnym, który miał także przez jakiś czas do czynienia z lokalnym samorządem pielęgniarek i położnych, z racji wykonywanego zawodu. To jedno. Po drugie – nie jestem sympatykiem obu Panów K, ani na nich nie głosowałem (na ich partie), ani też nie mam o nich dobrego zdania. To po drugie. Ale nie o tym rzecz. Podzielam jednak stanowisko Premiera co do odmowy rozmów w jego służbowym miejscu – na żądane i dyktat drugiej strony, czyli pielęgniarek. Owe cztery pielęgniarki w sposób oczywisty już dopuściły się przestępstwa z art. 193 Kodeksu karnego, który poniżej przytaczam. Art. 193KK - kto wdziera się do cudzego domu, mieszkania, lokalu, pomieszczenia albo ogrodzonego terenu albo wbrew żądaniu osoby uprawnionej miejsca takiego nie opuszcza, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Gdyby do mojej kancelarii ktoś wtargnął, albo też wprawdzie wszedł za moją zgodą, ale następnie - miejsca tego wbrew mojej woli nie chciał opuścić, to dalsze rozmowy w sprawie interesującej przybysza nie miały by już żadnego sensu. Wezwał bym policję, aby udokumentowała ten fakt i usunąłbym taką osobę. Popieram zatem nielubianego przeze mnie Premiera w Jego stanowisko co do tego, że nie powinien poddawać się szantażowi co do miejsca prowadzenia rozmów. Stanowisko owych 4-ech pielęgniarek świadczy o ich nieznajomości prawa, o braku poszanowania urzędu i osoby Premiera, a uskarżanie się na to, że niektóre mają menstruację i na warunki bytowe (wypowiedź dla Super Stacji) – jest po prostu żenujące. Uważam zatem, że Premier powinien doprowadzić do siłowego usunięcia pielęgniarek z Jego kancelarii. Wtedy prawo i sprawiedliwość nie będzie tylko hasłem, lecz znajdzie swoje realne potwierdzenie. Esz. Odpowiedz Link Zgłoś
sunny31 Gdyby te Panie były Panami... gdyby Pan Premier... 24.06.07, 21:53 Gdyby Pan Premier RP był Premierem jakiegokolwiek kraju Europy Zachodniej, nie pozwoliłby sobie na tego typu traktowannie obywateli. W końcu, Pan Kaczyński piastuje Urząd finasowany z podatków obywateli, finansowany również przez pielęgniarki, dlatego swoje prywatne ambicje powinien odłożyć na bok, a zająć się rozwiązaniem problemu. Teraz mam wrażenie, Premier mówi swoim obywatelom "Spieprzajcie Dz...y!!! Przykre, ale chyba prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
bim41 Re: Gdyby te Panie były Panami... gdyby Pan Premi 24.06.07, 21:59 przeczytaj post powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
sunny31 Re: Gdyby te Panie były Panami... gdyby Pan Premi 24.06.07, 22:18 Być może jest jakiś paragraf na każdego!!! Ale tutaj nie chodzi chyba o to, że 4 pielęgniarki nie wychodzą z biura Premiera, obrażac się na ludzi czekających na Premiera RP przed budynkiem. Pan Premier jest bardzo sprytnym politykiem, wiec jakiklowiek pretekst by posiadał,użyłby go i to zrobił. Zauważyłem,że Pan Premier zamiast przedstawić propozycję rozwiązania problemów służby zdrowia, próbuje skłócić społeczeństwo pomysłami o referendum, żeby zabrać bogatym zwiększając podatki i dać pielęgniarkom. Ze niby On jest taki dobry a pielegniarki i lekarze są źli. A moze by się tak Panie Premierze wziąć do prawdziwej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś