Dodaj do ulubionych

Sondaż GfK Polonia dla "Rz": LiS mógłby liczyć ...

17.07.07, 21:19
To teraz prosze o wybory i przepedzimy lisa z zagrody :)
Obserwuj wątek
    • stasi1 strasznie bez sensu te wyszły sondaże! 17.07.07, 21:25
      chyba że jek LPR i Samoobrona startuja samodzielnie to ci co brali udział w
      sondażu byli bardziej pewni na kogo zagłosują
      • seroo1 Poszeklu, skomentuj te łże-sondaże. Miało być 23% 17.07.07, 21:43
        Tak szczekasz od kilku godzin na forum a tu Wyborcza Ci takie kłamstwo serwuje,
        a Ty nie grzmisz ??? Oczywiście, że nikt tym różowatym układowcom nie uwierzy,
        nie od dzisiaj wiadomo, że małe 5%(+/-2%) Samoobrony dodać 2% (+/-2%) LPR to
        jest na pewno bliżej 23% (+/-2%) niż 5%(+/-2%). Przecież nikt Wam nie wmówi, że
        białe jest białe a czarne jest czarne...
        • mirmat1 Lis juz byl w ogrodku juz wital sie z gaska 17.07.07, 22:20
          seroo1 napisał:
          > Tak szczekasz od kilku godzin na forum a tu Wyborcza Ci takie kłamstwo
          serwuje, a Ty nie grzmisz ??? Oczywiście, że nikt tym różowatym układowcom nie
          uwierzy,
          > nie od dzisiaj wiadomo, że małe 5%(+/-2%) Samoobrony dodać 2% (+/-2%) LPR to
          > jest na pewno bliżej 23% (+/-2%) niż 5%(+/-2%). Przecież nikt Wam nie wmówi,
          że białe jest białe a czarne jest czarne...
          M; manipulacja "sondazowa" ma tylko jeden cel: doprowadzic oglupialego wyborce
          do oddania glosu zgodnie z zaprogramowanymi celami wlascicieli
          agencji "sonazowych". O tym jak to dziala mozna poczytac w doskonalym eseju
          Piotra Lisiewicza, Gazeta Polska, 24 maja 2007:
          www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682
          • seroo1 Re: Lis juz byl w ogrodku juz wital sie z gaska 17.07.07, 22:40
            Jaaa, tylko ja tym sondażom nie wierzyłem, a Poszeklu (obrażając wszystkich jak
            zwykle) się nimi ekscytował w kilkunastu postach. Stąd mój sarkazm...
            A jak się okazało, ktoś (celowo lub omyłkowo???) podał wynik 23% dla LiS, a się
            okazuje, że to sondaż dla PiS po powstaniu LiS.
            • maciejslu Re: Lis juz byl w ogrodku juz wital sie z gaska 17.07.07, 23:06
              seroo1 napisał:

> Jaaa, tylko ja tym sondażom nie wierzyłem, a Poszeklu (obrażając wszystkich
              jak
              >
              > zwykle) się nimi ekscytował w kilkunastu postach. Stąd mój sarkazm...
              > A jak się okazało, ktoś (celowo lub omyłkowo???) podał wynik 23% dla LiS, a
              się
              >
              > okazuje, że to sondaż dla PiS po powstaniu LiS.

A może źle przeczytałeś? Może to było 2+3%? :-)))
              • szymek_idiota_z_tvn Ł_ż_e_-_S_o_n_d_a_ż_e___K_w_i_t_n _ą___!! :))))) 17.07.07, 23:13
                Nastał czas kwitnięcia
                esbeckich łżesondaży :)

ps
                www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682
                Grupa trzymająca łżesondaże - str.14
                Piotr Lisiewicz

Sondaże mogą zniszczyć lub wylansować kandydata na prezydenta, zdymisjonować
                ministra, a nawet skasować niewygodny telewizyjny program. Tymczasem w polskich
                sondażowniach rządzą ludzie z powołanego przez Wojciecha Jaruzelskiego w stanie
                wojennym „mundurowego” CBOS, który był orężem generalskiej junty. Dziś zasiadają
                we władzach OBOP, Pentora, PBS i IPSOS. Stworzyli też od podstaw GfK Polonia.
                Publikujemy dziś dziennikarski raport, który pokazuje, jak działa patologiczny
                układ,
                na który składają się wzajemne powiązania sondażowni, mediów oraz medialnych
                ekspertów. Mechanizm, który czyni z polskiej demokracji zabawkę w rękach
                postkomunistycznej oligarchii.
                • maciejslu Re: Ł_ż_e_-_S_o_n_d_a_ż_e___K_w_i_t_n _ą___!! :)) 17.07.07, 23:15
                  szymek_idiota_z_tvn napisał:

> Sondaże mogą zniszczyć lub wylansować kandydata na prezydenta, zdymisjonować
                  > ministra, a nawet skasować niewygodny telewizyjny program. Tymczasem w
                  polskich
                  >
                  > sondażowniach rządzą ludzie z powołanego przez Wojciecha Jaruzelskiego w
                  stanie
                  >
                  > wojennym „mundurowego” CBOS, który był orężem generalskiej junty. D
                  > ziś zasiadają
                  > we władzach OBOP, Pentora, PBS i IPSOS. Stworzyli też od podstaw GfK Polonia.

Tak się akurat składa, że znam parę osób między innymi z GfK - i to są zupełnie
                  normalne osoby. I młodsze ode mnie - więc raczej przez Jaruzelskiego nie
                  mianowane :-P
                • s_musial I już po syfi-LiS-ie! 17.07.07, 23:16
                  Chłopaki przekombinowali.
                  Kaczyński ich pożre na pierwsze śniadanie.
                • vanilla.dream czyżby rząd prawacki był nieudolny ? ... ;-))) 18.07.07, 00:00
                  no? od dwóch lat kwaka swoje androny. walczy z układem i co?

jak widać jajco - kaczka się pręży, piórka stroszy i straszy. mało się nie zesra
                  przy tym.
                  a "łże esbeckie" sondaże dalej swoje ;-)))))))))))))))))))))))))))
          • bernol1 Re: Lis juz byl w ogrodku juz wital sie z gaska 17.07.07, 23:41
            M; manipulacja "sondazowa" ma tylko jeden cel: doprowadzic oglupialego wyborce
            > do oddania glosu zgodnie z zaprogramowanymi celami wlascicieli
            > agencji "sonazowych". O tym jak to dziala mozna poczytac w doskonalym eseju
            > Piotra Lisiewicza, Gazeta Polska, 24 maja 2007:

Doprawdy, esej "doskonały". Już od pierwszego zdania czuć spiskiem wszystkich prywatnych sondażowni przeciwko tym prawym i sprawiedliwem.

Fakt, że osoba zatrudniana do nowopowstałej, prywatnej sondażowni werbowana jest z komunistycznego CBOS łatwiej autorowi uzasadnić teoriami "układu" niż tym, że CBOS był jedyną instytucją z której wówczas wywodzili się ludzie z jakim takim doświadczeniem w tej dziedzinie.

Poza tym, autor wychodzi z założenia, że duże fluktuacje w poparciu są niemożliwe. Może jest to faktycznie trudne do zrozumienia dla przedstawicieli "betonu" wierzącego w każde słowo swoich idoli, ale nie dla ludzi, którzy krytycznie oceniają każdy ruch polityków i od niego uzależniają swoje poparcie. Sam pamiętam, jak na początku popierałem Cimoszewicza, gdyż wydawał mi się on jedynym człowiekiem lewicy, co do którego uczciwości nie miałem wątpliwości. Ale kampania Miodowicza dość szybko (jak teraz się okazuje niesłusznie) zweryfikowała moje poglądy. Podobne wahania miałem przed wyborami parlamentarnymi, gdy Rokita na 3 dni przed nimi bąknął coś o odpłatnych studiach. Niestety beton takich rozterek nie ma.

Co do metod badawczych - coś o tym wiem, gdyż miałem okazję zapoznać się zarówno z naukami statystycznymi jak i związanymi z badaniami opinii i rynku. Taki np. błąd statystyczny - ludzie twierdzą, że jeżeli wyniki odbiegają od siebie o więcej niż założone 3% to już jest to oszustwo i spisek układu. Tymczasem:
            1. Błąd na poziomie 3% oznacza, że w 95 procent przypadków wyniki odpowiedzi badanej próby nie odbiegają od odpowiedzi populacji o więcej niż 3 proc. Czyli w 5 proc. przypadków odbiegają.
            2. Błąd jest tak niski gdy spełniony jest warunek, że próba ma charakter reprezentatywny, z czym często jest spory problem, bo pewne grupy społeczne po prostu są mniej chętne do udzielania odpowiedzi.
            3. Różnice między sondażowniami wynikają często po prostu z tego, że zadają one różne pytania. OBOP np. ostatnio uwzględniał odpowiedzi na pytanie "na kogo oddasz swój głos" wśród ludzi, którzy wcześniej stwierdzili, że na pewno pójdą głosować. Inne sondażownie często nie stawiają takiego warunku, lub nawet pytają nie o oddanie głosu a o "poparcie", co z chęcią ruszenia się do urny może mieć niewiele wspólnego.

Niestety, dla publicysty Gazety Polskiej dużo prościej jest napisać, że sondażownie to zło, narzędzie układu i pomiot komuny, niż dostrzec fakt, że to zwykłe przedsiębiorstwa, które muszą troszczyć się o swoją reputację, aby ich główni zleceniodawcy (PRZEDSIĘBIORSTWA BADAJĄCE SWÓJ RYNEK) nie straciły do nich zaufania. Ale cóż, przyzwyczaiłem się już do takiego "uproszczonego" widzenia świata.

• seroo1 Re: Lis juz byl w ogrodku juz wital sie z gaska 17.07.07, 23:51
              Bernol, zdajesz sobie sprawę, że swoją wypowiedzią przypieczętowałeś na siebie
              wyrok przyklejenia łatki "łże-elity", "różowego układu", "wykształciucha" -
              żeby użyć tylko tych cenzuralnych określeń. Jednym słowem: witamy w klubie :))
              • renifer_lopez Coo? Całe 5 proc.? A w tandemie z T. Lisem to ile? 18.07.07, 01:03

Jak się wszyscy rudzi zapisza do LiS to ile nas będzie?
            • mirmat1 Wlasnie opisales jak fabrykuje sie "sondaze" 18.07.07, 00:10
              bernol1 napisał:
              Różnice między sondażowniami wynikają często po prostu z tego, że zadają one
              różne pytania. OBOP np. ostatnio uwzględniał
              odpowiedzi na pytanie "na kogo oddasz swój głos" wśród ludzi, którzy wcześniej
              stwierdzili, że na pewno pójdą głosować. Inne
              sondażownie często nie stawiają takiego warunku, lub nawet pytają nie o oddanie
              głosu a o "poparcie", co z chęcią ruszenia się do
              urny może mieć niewiele wspólnego.
              M: Bingo !!!!!! Techniki "sondazowe" by otrzymac wynik na zamowienie sa
              powszechnie znane. Cell manipulacji tez. Robi sie sondaz w czasie kiedy
              kampania medialna opluwa PiS i pyta sie o "opinie".
              Podobnie "niereprezentatywne sondaze" przeprowadza Lis w programie Po-lsatu -
              "Co z tym Lisem" kiedy wyniki 90% wrogie wobec Kaczynskich przyjmowane sa z
              wyrezyserowanym entuzjazmem klaki.

• bernol1 Re: Wlasnie opisales jak fabrykuje sie "sondaze" 18.07.07, 00:22
                > powszechnie znane. Cell manipulacji tez. Robi sie sondaz w czasie kiedy
                > kampania medialna opluwa PiS i pyta sie o "opinie".

Zgadzam się, że gdy dzieje się źle przeprowadza się sondaże. Ale to dlatego, że są one zlecane, gdyż wielu ludzi, w tym ja, chce się dowiedzieć jak to wpływa na nastroje. A tak nawiasem mówiąc nikt o poziomie rozwoju wyższym niż u zakompleksionego 16-latka nie zmienia swojej opinii w kwestii tak ważnej jak oddanie swojego głosu tylko dlatego, że jakaś grupa ludzi zmieniła swoje zdanie na odmienne.
                • mirmat1 Tymczasowe wachniecia "opinii" sluza propagandzie 18.07.07, 02:04
                  bernol1 napisał:

> > powszechnie znane. Cell manipulacji tez. Robi sie sondaz w czasie kiedy
                  > > kampania medialna opluwa PiS i pyta sie o "opinie".
                  >
                  > Zgadzam się, że gdy dzieje się źle przeprowadza się sondaże. Ale to dlatego,
                  że są one zlecane, gdyż wielu ludzi, w tym ja, chce się dowiedzieć jak to
                  wpływa na nastroje.
                  M: nie trzeba badan by wiedziec, ze po medialnych klamstwach ludzie przez
                  chwile beda niepewni swych pogladow. Ale juz wkrotce lgarstwo wychodzi na jaw i
                  poglady wracaja do normy. Wybieranie odpowiedniego momentu ma jedno tylko
                  zadanie stworzenia owczego pedu wzmacnianego wulgarna selekcja chamskich
                  odzywek w takim Szkle Kontaktowym.
                  > A tak nawiasem mówiąc nikt o poziomie rozwoju wyższym niż u zakomp
                  > leksionego 16-latka nie zmienia swojej opinii w kwestii tak ważnej jak
                  oddanie swojego głosu tylko dlatego, że jakaś grupa ludzi zmieniła swoje
                  zdanie na odmienne.
                  M: jest grupa ludzi, ktora nie przyklada specjalnej uwagi do wydarzen
                  politycznych ale glosuje w wyborach. Ich glos liczy sie tak jak tych co w pelni
                  sie angazuja w zycie polityczne. I o nich chodzi medialnym i politycznym
                  manipulatorom zycia spolecznego.
    • amanasunta Uwaga ! Ten sondaż wskazuje na poparcie LiS! 17.07.07, 21:31
      Bo ...u nas ,,sondaze'' i życie nie idą w parze.:)
      • no.655321 sondaże kłamią ;)))))))))))))) 17.07.07, 22:35
        bardzo mnie cieszy że pisuary i inne liski nie wierzą w sondaże (szczególnie te
        dla nich niekorzystne). raz w 2005 im sie udało bo ludzie wstydzili sie
        ankieterom przyznać że bedą głosować na pis i kaczyńskiego. różnice jednak były
        wtedy minimalne.

jeszcze bardziej ucieszy mnie piękny dzień kiedy pisuary i liski w swojej
        błogiej niewiarze sondażom obudzą się na politycznym śmietniku;)

amanasunta napisała:

> Bo ...u nas ,,sondaze'' i życie nie idą w parze.:)
        • osmieszyciel_lewicy_laickiej wręcz łżą! pamiętacie wygraną PO i Tuska? 17.07.07, 22:47
          mamy prezydenta Tuska i premiera Rokitę? mamy? Mamy! ... w nosie!
          • no.655321 Re: wręcz łżą! pamiętacie wygraną PO i Tuska? 17.07.07, 22:56
            cieszy mnie niezmiernie ta bezmyślna niewiara w sondaże.
            byle tak dalej towarzysze z pisdolisu.

osmieszyciel_lewicy_laickiej napisała:

> mamy prezydenta Tuska i premiera Rokitę? mamy? Mamy! ... w nosie!
            • no.655321 ps. kaczyński ma dług wdzęczności ;))))) 17.07.07, 23:03
              ps. nie zapominaj że Kaczyński został prezydentem TYLKO dzięki oficjalnemu
              poparciu Leppera w II turze wyborów.
              w I dostał w dupę.

no.655321 napisał:

> cieszy mnie niezmiernie ta bezmyślna niewiara w sondaże.
              > byle tak dalej towarzysze z pisdolisu.
              >
              >
              > osmieszyciel_lewicy_laickiej napisała:
              >
              > > mamy prezydenta Tuska i premiera Rokitę? mamy? Mamy! ... w nosie!
              • osmieszyciel_lewicy_laickiej Re: ps. kaczyński ma dług wdzęczności ;))))) 17.07.07, 23:05
                Nie zapomnij,że Tusk dostał w dupę dzięki poparciu Wałęsy i Kwaśniewskiego, he, he
                • no.655321 Re: ps. kaczyński ma dług wdzęczności ;))))) 17.07.07, 23:09
                  rożnica miedzy głosami oddanymi na kaczyńskiego i tuska w II turze to prawie
                  dokładnie liczba głosów oddanych na leppera w I turze:

pl.wikipedia.org/wiki/Wybory_prezydenckie_w_Polsce_2005
                  poparcie przestępcy:
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,60935,4056130.html?i=0
                  wyniosło kaczyńskiego na prezydenturę;)))))))

osmieszyciel_lewicy_laickiej napisała:

> Nie zapomnij,że Tusk dostał w dupę dzięki poparciu Wałęsy i Kwaśniewskiego,
                  he,
                  > he
                  • maciejslu Re: ps. kaczyński ma dług wdzęczności ;))))) 17.07.07, 23:12
                    no.655321 napisał:

> rożnica miedzy głosami oddanymi na kaczyńskiego i tuska w II turze to prawie
                    > dokładnie liczba głosów oddanych na leppera w I turze:

No, ale to przecież jest powszechnie wiadomo. A swoją drogą - ciekawe, kiedy
                    Lepper wyciągnie ten argument i dowali także Lechowi...
                    • realista1000 Czy prezydentem RP może być ... Donald? Śmieszne 17.07.07, 23:15
                      Nawet jeśli ta RP to III RP, a Donald to Donald Tusk (nie Duck)
                      • maciejslu Re: Czy prezydentem RP może być ... Donald? Śmies 17.07.07, 23:16
                        realista1000 napisała:

> Nawet jeśli ta RP to III RP, a Donald to Donald Tusk (nie Duck)

A nie jest śmieszne, że premier i prezydent - to bliźniacy jednojajowi???
                        • realista1000 Re: Czy prezydentem RP może być ... Donald? Śmies 17.07.07, 23:19
                          Oczywiście, że nie! W innym przypadku media (GW, TVN, POlsat etc.) dawno by ich
                          skłócili i byłoby po Polsce, a tak komuchy toczą pianę i wściekają się ,ale mogą
                          się pocałować w ... nos! Właśnie bliźniaki były nam potrzebne i to ... jednojajowe!
                          • maciejslu Re: Czy prezydentem RP może być ... Donald? Śmies 17.07.07, 23:21
                            realista1000 napisała:

> Oczywiście, że nie! W innym przypadku media (GW, TVN, POlsat etc.) dawno by
                            ich
                            > skłócili i byłoby po Polsce, a tak komuchy toczą pianę i wściekają się ,ale
                            mog
                            > ą
                            > się pocałować w ... nos! Właśnie bliźniaki były nam potrzebne i to ...
                            jednojaj
                            > owe!

A chcesz się założyć, że nawwet oni się w końcu pokłócą? ;-)
                            • realista1000 Re: Czy prezydentem RP może być ... Donald? Śmies 17.07.07, 23:24
                              a o co?: o konto, żonę, samochód? Spoko, nie martw się, oni wiedzą, z kim i o co
                              walczą i jaka jest stawka!
                              • maciejslu Re: Czy prezydentem RP może być ... Donald? Śmies 17.07.07, 23:26
                                realista1000 napisała:

> a o co?: o konto, żonę, samochód? Spoko, nie martw się, oni wiedzą, z kim i o
                                c
                                > o
                                > walczą i jaka jest stawka!

Mam wielka prośbę - jakbyś mógł cytować to, na co odpowiadasz, to
                                zaoszczędziłbyś mnie i innym czytającym trochę czasu ;-)

A ja za cholerę nie wiem, o co oni się mogą pokłócić. Ale że się pokłócą - wiem
                                na pewno :-P
                                • realista1000 Re: Czy prezydentem RP może być ... Donald? Śmies 17.07.07, 23:30
                                  nie wierzysz, że bracia mogą żyć w zgodzie? ich braterską miłość cementuje atak
                                  układu - w wielkim zagrożeniu jednoczą się nawet mali wrogowie, a co mówić -
                                  bracia, i to bracia bliźniacy, i to bliźniacy jednojajowi?
                                  • maciejslu Re: Czy prezydentem RP może być ... Donald? Śmies 17.07.07, 23:34
                                    realista1000 napisała:

> nie wierzysz, że bracia mogą żyć w zgodzie? ich braterską miłość cementuje
                                    atak
                                    > układu - w wielkim zagrożeniu jednoczą się nawet mali wrogowie, a co mówić -
                                    > bracia, i to bracia bliźniacy, i to bliźniacy jednojajowi?

Otóż właśnie nie wierzę w to, aby bracia mogli żyć w zgodzie, jeśli w grę
                                    wchodzi władza i wszystkie jej przywileje...

Kiedyś w końcu zaczną się pomiędzy nimi tarcia. Już teraz są małe rysy;
                                    Jarosław nie był na ślubie córki Lecha, nie broni brata i jego żony przed Sam-
                                    Wiesz-Kim - więc się zbiera powolutku na małą burzę...
                                    • realista1000 Re: Czy prezydentem RP może być ... Donald? Śmies 17.07.07, 23:38
                                      spoko, dwie kadencje prezydentury Lecha, potem dwie prezydentury Jarosława,
                                      potem dwie Ziobry i OK,-Polska dojdzie do normalności
                                      • seroo1 Re: Czy prezydentem RP może być ... Donald? Śmies 17.07.07, 23:57
                                        realista1000 napisała:

> spoko, dwie kadencje prezydentury Lecha, potem dwie prezydentury Jarosława,
                                        > potem dwie Ziobry i OK,-Polska dojdzie do normalności
                                        ===========
                                        Takiej sprzed 1919r., że "rozdziobią nas kruki, wrony" (to zacytowany tytuł z
                                        listy lektur jest, pewnie, skreślony przez MEN-a. Wyjaśniam, bo zwolennicy
                                        Giertycha mogli nie czytać)
                                        • realista1000 Re: Czy prezydentem RP może być ... Donald? Śmies 18.07.07, 00:00
                                          kruki i wrony to rozdziobywały nas przez 120 lat zaborów, a później od 1945 do
                                          1989 r. a i teraz spokoju nie dają (brat ze wschodu i siostra z zachodu)
                                          • seroo1 Re: Czy prezydentem RP może być ... Donald? Śmies 18.07.07, 00:17
                                            realista1000 napisała:

> kruki i wrony to rozdziobywały nas przez 120 lat zaborów, a później od 1945 do
                                            > 1989 r. a i teraz spokoju nie dają (brat ze wschodu i siostra z zachodu)
                                            ==========
                                            No i bracia od środka...jako to raczysko...
                      • no.655321 Re: Czy premierem RP może być ... 17.07.07, 23:18
                        czy premierem 38 milionowego kraju może być gość bez żony, prawa jazdy i konta
                        w banku?
                        śmieszne.

realista1000 napisała:

> Nawet jeśli ta RP to III RP, a Donald to Donald Tusk (nie Duck)
                        • maciejslu Re: Czy premierem RP może być ... 17.07.07, 23:20
                          no.655321 napisał:

> czy premierem 38 milionowego kraju może być gość bez żony, prawa jazdy i
                          konta
                          > w banku?
                          > śmieszne.

A czy marszałkiem Sejmu w katolickim kraju może być człowiek, który ochrzcił
                          się niedawno, bo brał ślub kościelny?

P.S. Nie jestem antysemitą. A sam fakt, że Dorn został marszałkiem dowodzi, że
                          w Polsce nie ma żadnego antysemityzmu :-P
                          • no.655321 Re: Czy premierem RP może być ... 17.07.07, 23:26
                            w IVRP tylko jarek decyduje kto jest żydem a kto nie, kto jest postkomunistą,
                            przestępcą, byłym esbekiem.
                            uznaniowo.
                            jutro może uznać coś innego niż dziś;)

maciejslu napisał:

> A czy marszałkiem Sejmu w katolickim kraju może być człowiek, który ochrzcił
                            > się niedawno, bo brał ślub kościelny?
                            >
                            > P.S. Nie jestem antysemitą. A sam fakt, że Dorn został marszałkiem dowodzi,
                            że
                            > w Polsce nie ma żadnego antysemityzmu :-P
                            >
                            • maciejslu Re: Czy premierem RP może być ... 17.07.07, 23:27
                              no.655321 napisał:

> w IVRP tylko jarek decyduje kto jest żydem a kto nie, kto jest postkomunistą,
                              > przestępcą, byłym esbekiem.
                              > uznaniowo.

No właśnie - on deyduje też, kto jest agentem, a kto nim nie jest...

> jutro może uznać coś innego niż dziś;)

A swoją drogą ciekawe, jakimi drogami błądzi jego niezgłębiony umysł w tej
                              konkretnej materii...
                        • realista1000 Re: Czy premierem RP może być ... 17.07.07, 23:22
                          dla materialisty marksistowsko-leninowskiego śmieszne, dla idealisty - normalne!ną

czy ślub z konkubiną, z którą się żyło od kilkunastu lat i miało dwójkę dzieci,
                          na dwa miesiące przed wyborami jest wiarygodny i czemu służy?
                          • no.655321 Re: Czy premierem RP może być ... 17.07.07, 23:31
                            zapomniałeś przez przypadek wspomnieć o żonie którą w takim razie przez lata
                            zdradzał, mały hipokryto ;)))))))))))

realista1000 napisała:

> czy ślub z konkubiną, z którą się żyło od kilkunastu lat i miało dwójkę
                            dzieci,
                            > na dwa miesiące przed wyborami jest wiarygodny i czemu służy?
                            • realista1000 Re: Czy premierem RP może być ... 17.07.07, 23:41
                              oj, nie wyzywaj mnie, nie wyzywaj, bo nie zdzierżę i ci się odwdzięczę
                              • no.655321 Re: Czy premierem RP może być ... 17.07.07, 23:47
                                hmmm.... pewnie napiszesz że jestem czerwony albo lewak.

realista1000 napisała:

> oj, nie wyzywaj mnie, nie wyzywaj, bo nie zdzierżę i ci się odwdzięczę
                                • realista1000 Re: Czy premierem RP może być ... 17.07.07, 23:53
                                  mógłbym i tak, ale potrafię być również o wiele subtelniejszy, a jak zajdzie
                                  potrzeba, to i bardziej surowy - kwestia stopnia demoralizacji interlokutora
                                  • no.655321 Re: Czy premierem RP może być ... 18.07.07, 00:03
                                    poza lewaka, lidke i kaftan raczej nie wyjdziesz.
                                    jak to mawia przysłowie: wyżej d... nie podskoczysz.

realista1000 napisała:

> mógłbym i tak, ale potrafię być również o wiele subtelniejszy, a jak zajdzie
                                    > potrzeba, to i bardziej surowy - kwestia stopnia demoralizacji interlokutora
                          • maciejslu Re: Czy premierem RP może być ... 17.07.07, 23:36
                            realista1000 napisała:

> czy ślub z konkubiną, z którą się żyło od kilkunastu lat i miało dwójkę
                            dzieci,
                            > na dwa miesiące przed wyborami jest wiarygodny i czemu służy?

O ile dobrze wiem, to Tusk wziął ślub kościelny, ale cywilny mieli od dawna.

A poza tym - przecież oni nie wygrali wyborów, nie szli pod hasłami odnowy
                            moralnej, a w ogóle - miało być inaczej, a wciąż jest tak samo, tylko jeszce
                            gorzej!
            • osmieszyciel_lewicy_laickiej Re: wręcz łżą! pamiętacie wygraną PO i Tuska? 17.07.07, 23:03
              Niewiara ta opiera się na ... faktach, towarzyszu podły (po + lid = podli)

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2954199.html TNS OBOP: Tusk przed
              Kaczyńskim 5.10.2005
              serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3444414.html PiS przed PO
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65646,2878692.html PBS: Górą Tusk 21.08.2005
              serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65648,2867925.html CBOS: Tusk pierwszy 13.08.2005
              miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2956009.html PBS: Tusk wygra 6.10.2005
              wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2956370.html PBS: Tusk nieco
              zwiększa przewagę 7.10.2005
              serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2961776.html Sondaże się mylą, bo czas
              płynie. Tusk dostał mniej, niż miał (Pacewicz)
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,2964834.html sondaż TVN: Tusk
              62%, Kaczyński 38% 12.10.2005
              serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2963475.html PBS: Tusk wygrywa w II
              turze 12.10.2005
              miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35182,2928332.html sondaż GW: 21.09.2005
              wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2910907.html PBS: w II turze
              rosną szanse Tuska 11.10.2005
              wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2970913.html PBS: Tusk 10% przed
              Kaczyńskim 17.10.2005
              wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67885,2930146.html sondaż GW: PiS tuż
              za Platformą 23.09.2005
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,2911047.html OBOP: Tusk 45%, PO
              39%;Kaczyński 22% PiS 23% 11.09.2005
              serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2902053.html Tusk 41% PO 38%:
              Kaczyński 6.09.2005
              wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2935366.html Gfk Polonia Tusk
              45%, Kaczyński 33% 25.09.2005
              wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2963475.html PBS dla GW: Tusk
              56%, Kaczyński 44% 12.10.2005
              miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34891,2974529.html TNS OBOP w Warszawie: Tusk
              63%, Kaczyński 37% 19.10.2005
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,2921869.html sondaż GW: PO 32%,
              PiS 27% 19.09.2005
              serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2926034.html sondaż CEM dla GW: PO
              28,3%, PiS 22,4% 20.09.2005

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3574296.html Rozbić układ sondażowy!
              25.08.2006
              • realista1000 niezłe przypomnienie historii!Nawet nie komentują 17.07.07, 23:17
                buźki w ciup?
                • no.655321 Re: niezłe przypomnienie historii!Nawet nie komen 17.07.07, 23:19
                  a komu by sie chciało to wszystko sprawdzać?;) nie wygłupiaj sie.

realista1000 napisała:

> buźki w ciup?
                  • maciejslu Re: niezłe przypomnienie historii!Nawet nie komen 17.07.07, 23:23
                    no.655321 napisał:

> a komu by sie chciało to wszystko sprawdzać?;) nie wygłupiaj sie.

Zasada Churchilla - my nakłamiemy do woli, a oni niech to sobie potem
                    sprawdzają, jak dadzą radę.

Na tej zasadzie wiele rzeczy w obecnej koalicji funkcjonuje od samego
                    początku...
                    • realista1000 Re: niezłe przypomnienie historii!Nawet nie komen 17.07.07, 23:27
                      jak to nakłamiemy?
                      Podałem linki z www.gazeta.pl. a tu sie nie mylą i nigdy nie kłamią, nie?
                      he,he,he
                      • maciejslu Re: niezłe przypomnienie historii!Nawet nie komen 17.07.07, 23:28
                        realista1000 napisała:

> jak to nakłamiemy?
                        > Podałem linki z www.gazeta.pl. a tu sie nie mylą i nigdy nie kłamią, nie?
                        > he,he,he

Nie, nie mylą się tylko na forum Naszego Dziennika i Radia Maryja...
    • cookies3 Sondaż GfK Polonia dla "Rz": LiS mógłby liczyć .. 17.07.07, 21:34
      Raz 23% a raz 5%, ale czy to ważne. I tak nikt sensowny na nią nie odda swojego
      głosu.
      • maciejslu Re: Sondaż GfK Polonia dla "Rz": LiS mógłby liczy 17.07.07, 23:24
        cookies3 napisała:

> Raz 23% a raz 5%, ale czy to ważne. I tak nikt sensowny na nią nie odda
        swojego
        >
        > głosu.

Ale tych bezsensownych jest niestety większość ;-)
    • garfield69 Sondaz nic nie warty..500 osob to zadna populacja 17.07.07, 21:35
      dopiero wybory daja prawdziwy obraz
      • ukos KIaczor sfałszował wyniki? 17.07.07, 22:03
        Buhahaha!!! Nosił LiS razy kilka, ale się za cholerę nie rymuje.
      • ezomir Re: Sondaz nic nie warty..500 osob to zadna popul 17.07.07, 22:21
        ani w sondazu ani w wyborach nie uczestnicza populacje

pozdrawiam
        • saszenka2 Re: Sondaz nic nie warty..500 osob to zadna popul 17.07.07, 22:25
          Nie wierzę, że będą przedterminowe wybory. Tak samo nie wierzę w ten sondaż.
          Samoobrona, PiS i Liga Polskich Rodzin na pewno mogą liczyć na większe
          wsparcie, gdyż tak to już jest, że ci, co głosują w sondażach, nie zawsze idą
          do urn, ale słuchacze toruńskiej rozgłośni wypełniają swój obywatelski
          obowiązek już o 6 rano, przed pójściem do kościoła. Poza tym PO to żadna
          alternatywa. Śmiem sądzić, że gdyby nawet wygrała, weszłaby w koalicję z PiS-em.
          • maciejslu Re: Sondaz nic nie warty..500 osob to zadna popul 17.07.07, 23:11
            saszenka2 napisała:

> Nie wierzę, że będą przedterminowe wybory.

Ja szczerze mówiąc - też nie. Wola przetrwania wśród obecnej koalicji jest
            porażająca.

> Poza tym PO to żadna alternatywa. Śmiem sądzić, że gdyby nawet wygrała,
            weszłaby w koalicję z PiS-em.

Nawet gdyby weszła, to być może na innych warunkach w tej koalicji
            funkcjonowałby PiS, niż w obecnej.
            • ezomir Re: Sondaz nic nie warty..500 osob to zadna popul 18.07.07, 00:29
              maciejslu napisał:

> Nawet gdyby weszła, to być może na innych warunkach w tej koalicji
              > funkcjonowałby PiS, niż w obecnej.

"przyczepilo sie gowno do okretu i krzyczy: plyniemy!"

dla mnie pis jest juz grubo ponizej ziobry wg millera
              nawet jakby sie starali zmienic

przed wyborami 2005 juz wiedzialem ze to oszolomy
              wystarczylo posluchac jakiego jezyka uzywaja w kampanii
              ale jeszcze wierzylem ze w koalicji PO ich utemperuje

no ale pis wolal sie taplac z lepperem i giertychem
              wolal robic "odnowe moralna" w pokoju poslanki beger
              i wolal nadal krzyczec o zomowcach, wyksztalciuchach

a co gorsza ustawy ktore masowo trzaskal dotyczyly
              reform strukturalnych - czyt. czystek kadrowych
              finansow naprawiac jakos nie chcieli!
              w europie tylko na prostakow przez nich wychodzimy!

no to jak mozna sie teraz z takim szambem mieszac?
              wolalbym wszystko tylko nie samoobrono-pis-lpr...
    • japas Re: Sondaż GfK Polonia dla "Rz": LiS mógłby liczy 17.07.07, 21:35
      Genialne posuniecie koniny buraczanej: Wzmacnia PO i PiS, a oslabia SLD i
      siebie...
    • t-1984 Sondaż GfK Polonia dla "Rz": LiS mógłby liczyć .. 17.07.07, 21:38
      Gdzyby sondaże wybierały parlamentazystów do Unia wolnosci rządzila by do
      dzis.w7y6niki badan pokazuja że dane sa dobierane w zaleznosci od
      sytuacji.Powstawala partia UW/Demokraci PL.Jeszcze nie powstały a juz sondaze
      wykazywaly poparcie ponad 18 %.wybory zweryfikowały wyniki partia nie weszła do
      Parlamentu.POdobnie jest z PO i LiD-emJedno jest pewne PiS i LiS na sniadanie
      polknie PO i LiD.
    • jasiek.pl Sondaż GfK Polonia dla "Rz": LiS mógłby liczyć .. 17.07.07, 21:41
      Piszecie "Ten pierwszy sondaż Gfk Polonia przeprowadziła 14 lipca, również
      wśród 500 osób".
      Jego wyniki opublikowaliscie w GW 17.07.07 o godz. 7.12. wiec "nie rżnijcie
      głupa". Dodatkowo daliście info ze 67% Polaków pragnie zmiany na stanowiskach
      liderów w LISie. Faktycznie jestem w gronie osób pragnących gorąco zmian na
      kierowniczych stanowiskach w LISie. Wspaniałym Lwem tej partii, vicepremierem
      mógłby być dozorca kamienicy Krzysiu Filipek, warszawiak z dziadapradziada,
      wskazane jest żeby przed objęciem władzy zlikwidował grzywkę. A Lisem niech
      zostanie tow. Wierzejski.

PIS rozpocznie tym razem tradycyjnego "Hubertusa" już w sierpniu czyli okrutne
      i widowiskowe polowanie na LiSa i pozostałą zwierzynę.
      LISa wspomagać będzie dodatkowy jeździec Lepper,galopujący z prowizoryczną
      lisią skórą na grzbiecie i będzie miał za zadanie wyprowadzić psy z CBA w pole.
      To gwarantuje że w kraju bedzie upalnie i bardzo wesoło!

A po wyborach niech partię PISiLIS szlag trafi!
    • ukos Sondaż rządowej Rzepy sekuje LiS w interesie PiS! 17.07.07, 22:01
      Buhahahahaha!!!!!
      No jak tam PiSiory? Doczekaliście się wreszcie swego!
      I jak się teraz Kali tłumaczyć? Udowodnijcie teraz, że nie fałszujecie wyników,
      żeby pognębić Polaków-Katolików i Ojca Dyrektora.
    • ukos Kolejność dziobania 17.07.07, 22:06
      Jak sondaże są lepsze dla PO niż dla PiS, to są sfałszowane. A teraz jak nie są
      dostatecznie dobre dla LiS, to są sfałszowane przez PiS!
      Buhahaha!!! Kualicyja sięgnęła szczytów śmieszności!
      • maciejslu Re: Kolejność dziobania 17.07.07, 23:13
        ukos napisał:

> Buhahaha!!! Kualicyja sięgnęła szczytów śmieszności!

Oni te szczyty osiągneli dość dawno. Teraz ustalają nowe ;-)
    • remez2 I znowu polski burak... 17.07.07, 22:14
      Z sondażu wynika, że największym poparciem cieszy się PO.
      • no.655321 Re: I znowu polski burak... 17.07.07, 22:16
        zdziwiony?
        w RM mówią co innego?

remez2 napisał:
        > Z sondażu wynika, że największym poparciem cieszy się PO.
        • remez2 Re: I znowu polski burak... 17.07.07, 22:18
          no.655321 napisał:

> zdziwiony?
          Bardzo.
          > w RM mówią co innego?
          Nie mam pojęcia. Ale z czym ma związek Twoje pytanie?

• no.655321 Re: I znowu polski burak... 17.07.07, 22:26
            pytanie jak najbardziej uzasadnione.
            RM to jedyne miejsce w które funkcjonuje poza poza rzeczywistością. słuchacze
            mogą nie być świadomi faktycznej sytuacji i wpadać w dysonans poznawczy w
            konfrontacji z najprostszymi FAKTAMI.

remez2 napisał:

> no.655321 napisał:
            >
            > > zdziwiony?
            > Bardzo.
            > > w RM mówią co innego?
            > Nie mam pojęcia. Ale z czym ma związek Twoje pytanie?
            >
            • remez2 Re: I znowu polski burak... 17.07.07, 22:32
              no.655321 napisał:

> pytanie jak najbardziej uzasadnione.
              > RM to jedyne miejsce w które funkcjonuje poza poza rzeczywistością.
              To pytaj słuchaczy tego radia.
              > słuchacze
              > mogą nie być świadomi faktycznej sytuacji i wpadać w dysonans poznawczy w
              > konfrontacji z najprostszymi FAKTAMI.
              Jeżeli masz na myśli "Fuckzeitung" ....

• pyosalpinx Fenomenem pozostaje poparcie PISu 17.07.07, 23:36
      ...partii ktora swym prostactwem, chamstwem politycznym przebila wielokrotnie
      PZPR.
      • maciejslu Re: Fenomenem pozostaje poparcie PISu 17.07.07, 23:37
        pyosalpinx napisał:

> ...partii ktora swym prostactwem, chamstwem politycznym przebila wielokrotnie
        > PZPR.

Przecież PZPR tez miało jakieś tam poparcie; wielu ludzi popierało ich, bo
        mieli po prostu w tym swój interes. Teraz też tak jest; wielki napływ "młodych
        działaczy" do PiS-u po wygranych wyborach jest tego najlepszym dowodem...
      • realista1000 Nie dziw się-ludzie potrzebują prawa i sprawiedliw 17.07.07, 23:45
        ości po latach rządów "sitwy" i "małego krętacza" do których dołączyli
        demokratyczni "automitomani"
        • remez2 Re: Nie dziw się-ludzie potrzebują prawa i sprawi 17.07.07, 23:46
          Żartujesz, prawda?
          • maciejslu Re: Nie dziw się-ludzie potrzebują prawa i sprawi 17.07.07, 23:50
            remez2 napisał:

> Żartujesz, prawda?

Angielski humor, jak mniemam...
        • no.655321 Re: Nie dziw się-ludzie potrzebują prawa i sprawi 17.07.07, 23:50
          zobaczymy w połowie listopada czego ludzie potrzebują.
          jakież bedzie zdziwienie kaczuszek kiedy okaże sie że wyborcy mają w
          dupie "prawo" i "sprawiedliwość" w ich wydaniu ;))))))))))))))))

realista1000 napisała:

> ości po latach rządów "sitwy" i "małego krętacza" do których dołączyli
          > demokratyczni "automitomani"
    • isa.stern Sondaż GfK Polonia dla "Rz": LiS mógłby liczyć .. 18.07.07, 00:03
      SO na mariażu z LPR traci... chociaż z reguły ludzie wstydzą się przyznać do
      sympatii z takimi partiami jak SO czy LPR, można zatem przyjąć, że poparcie jest
      ciut wyższe...;)
      :P
    • wojtek2784 montaż "Rz": PiS mógłby liczyć na 10 procent 18.07.07, 01:16
      Te wyniki badania , to lipa na kolach. PiS po wyborach przepada jak kamien i
      nie bedzie rzadzil oni wiedza to doskonale ?
      • zegnajsmutasie pomylka , LiS mogloby zdobyc 0,5 (pol) procenta 18.07.07, 01:28
        o 20:00 czasu NYC w polonijnym radiu odbedzie sie polityczna debata na zywo.

posluchaj co Polonusi z USA sadza na temat biezacych wydarzen w Polsce

www.radiorytm.com/sluchaj.htm
    • turtlezzz No to wybory się oddalają... 18.07.07, 01:33
      Czas na nowy lepperowsko-giertychowski hołd dla Kaczuszek ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka