pielnia1 Jednak Michnik jest nadal ...Modlitwa o deszcz 30.07.07, 10:20 Brakowało mi felietonów Pana Adama. Myślałem, że już się całkowicie wycofał.Jednak Michnik jest nadal i całe szczęście. Powtarzam od trzech lat, tu na forum (jak ten senator w Rzymie, co powtarzał: " a Kartagina musi być zniszczona"...), że A. Michnik - wielki i szlachetny publicysta,współtwórca nowoczesnej IIIRP, "współtwórca świerzego powietrza"w Polsce, doznał chwili słabości z powodu prywaty pani W. Rapaczyńskiej i stoczył wojenkę "sprawa Rywina". Panie Adamie, musi Pan zrozumieć,że wypuścił Pan wtedy wszystkie dżiny z butelki. Rozlało się morze pomówień, bezpodstawnych oszczerstw, bezkarnych prokuratorskich zatrzymań itd. i wszechogarniająca radość gawiedzi, że dokopują ONYM.Rewolucja pożarła swoich liderów. Jest Pan więc współtwórcą wszystkich Giertychów,Orzechowskich, Gosiewskich na czele z K&K; Korzystają oni z zawołania: "dał nam przykład Bonaparte, jak zwyciężać mamy" (dlatego tak mocno Pana krytykuję, bo miał Pan OBOWIAZEK wiedzieć, czym się to skończy!). "Modlitwa o deszcz"... bardzo przejmujący, smutny felieton. Na co więc czekają ludzie w PO, aż Polska sama stoczy się do rydzykowej perfumerii? Może rację ma J. Żakowski, że Tusk czeka, aż władza sama wejdzie w jego ręce, bez wysiłku. Jak to jest, Panie Adamie? Odpowiedz Link Zgłoś
wyar Brednie... 30.07.07, 10:26 Michnik krytykowany jest od początku lat 90-tych - tyle, ze ta krytyka nie ujrzała światła dziennego wtedy - zgadnij, dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh "Opozycjoniści" Michnik, Geremek i Mazowiecki 30.07.07, 10:35 Pan Michnik - syn - jak sam to kiedyś określał - "żydokumunistów, brat stalinowskiego prokuratora mającego na sumieniu wiele zbrodniczych wyroków. Geremek - w PZPR od 1950 do 1968 roku, kilka lat szef placówki KGB we Francji. I Mazowiecki - poseł na Sejm w latach 1960-1971!!!! I dziwicie się, że komuniści tak łatwo oddali tym opozycjonistom władzę? Przecież to byli sami swoi, krzywdy nie pozwolili zrobić, gruba kreska, i dawaj przejmować za grosze cały polski majątek... I te śmiecie nadal pchają się do koryta.... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: "Opozycjoniści" Michnik, Geremek i Mazowiecki 30.07.07, 10:46 Jutro dowiemy się że "Michnik, Geremek i Mazowiecki" to byli człowi komuniści epoki PRLu podczas gdy Kaczyńscy z Ziobrem, Wassermanem, Dornem i Kryże walczyli przeciwko nim z najwyższym poświęceniem, ryzykując nie raz życie. Poczytamy sobie o licznych akcjach dywersyjnych, roznoszeniu ulotek, napadach na kolaborantów i wymierzaniu Prawa i Sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Wsytarczy poczytać ich życiorysy, np. na Wikipedii 30.07.07, 11:03 Chodzi o to, że te gnojki ukryły to wszystko przed ogłupiałymi ludzmi, jak Ty, a ci z nadzieją głosowali na nich w 89 roku i poźniej. Udało im się przekonać Polaków, że to oni sa jedynie słuszną opozycją, a wszyscy inni są niepoważni. I nie tylko ochronili swoich towarzyszy przed rozliczeniem, ale pozwolili im zrobić kokosy... A Ty, człowieczku, wierz dalej panu Michnikowi, bo przecież Kaczory to mali zakompleksieni ludzie, Lepper to swinopas, Giertych to oszołom, itp. i tylko pan Michnik i Geremek to jedyni inteligentni ludzie w tym kraju.... Odpowiedz Link Zgłoś
bardzosztywny Re: Wsytarczy poczytać ich życiorysy, np. na Wiki 30.07.07, 11:22 trombozuh:w I-szych dem. wyborach głosowałem na Drogiego Brinisława czego wstydzę sie do dziś.Na swoją obronę mogę tylko napisać że nie znałem gościa.Mea culpa mea maxima culpa Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Modlitwa o deszcz 30.07.07, 10:21 Szanowny Panie Redaktorze. W komentarzach dostał Pan tyle braw, że postanowiłam ostudzić pańskich entuzjastów choć odrobinę, Wiem, wiem uczył się pan demokracji od niemowlęcia - najpierw od ojca, potem od brata. Umiłowania wolności prasy, radia, telewizji uczyli pana Jaruzelski, Urban i "człowiek honoru" Kiszczak. Wymieniani przez pana bohaterowie przeszli tą samą drogę co pan, razem próbowaliście zaklinać rzeczywistość. Przez 16 lat mówiliście nam Polakom co jest czarne, co białe w/g waszej recepty postkomuniści zrozumieli swoje błędy i w Magdalence z poczwarki przeistoczyli się w motyle wolności dlatego chroniliście ich piękne i barwne skrzydełka przed opaleniem. Mazowiecki postawił "grubą kreskę", pan po spenetrowaniu ubeckich zasobów sugerował zabetonowanie ich, to był sposób na odcięcie się od prawdy i historii, ale też był to sposób na ucieczkę przed odpowiedzialnością za /nie tylko "błedy i wypaczenie/ prześladowania, ludobójstwo i za wojnę z własnym narodem.To dzięki panu i pana bohaterom ta prawda i historia jest w dużej części spalona lub wyniesiona na prywatny strych. Wasze zgodne protesty przeciw lustracji i dekomunizacji są argumentowane upływem czasu i koniecznością przebaczania. Krytykuje pan koalicję, ma pan rację nie jest to koalicja moich marzeń, ale dzięki temu coś ruszyło w kwestii rozliczeń i tego żadne siły inteligenckie czy sędziowskie już nie powstrzymają, już nie ma powrotu do milczenia. Co do okradania Polaków - nie wstyd panu, ma pan jeszcze wątpliwości, za kpgo pan nas ma, nie wiemy o bandyckich prywatyzacjach /choćby GW/, tak, tak zgodnej z prawem uchwalonym pod konkretną okoliczność. Wywożeniu dolarów do Moskwy czy o kontach w Szwajcarii. Niech pan nie będzie śmieszny. Teraz czekam na artykuł pochwalny na temat "odzyskiwania majątków" przez "wypędzonych" Niemców, taki z pana światowy człowiek, przez lata przyjaciel Moskali, dziś uszczęśliwiający swoimi poglądami Niemców, a gdzie jest w tym interes Polski? Nie odniosę się do kilkakrotnie wymienianego pseudo profesora Geremka, który z taką zajadłością pluje żółcią na kraj swego wybawiciela i opiekuna - też w prasie zachodniej. Nikt wprost nie nazwał ludzi przez pana wymienionych , tych tzw. bohaterów zdrajcami, ja ich określę mianem ludzi fałszujących zarówno historię Polski jak i jej dzień dzisiejszy. Nie będę odnosić się do wszystkich zarzutów pana w powyższym artykule bo mi szkoda czasu, jedna tylko jeszcze uwaga, ktoś taki jak pan nie pogodzony z rzeczywistą wolnością prasy, ciągający po sądach swoich przeciwników po piórze nie ma najmiejszego prawa krytykować i uczyć Polaków jak żyć, co myśleć i komu ufać. Wasz czas minął, już dość kłamstw i półprawd, dość jednej słusznej doktryny a czy ja się modlę o deszcz, słońce czy o to aby pan nie mógł szkalować mojej Ojczyzny na zachodzie to maja sprawa i nic panu do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Modlitwa o deszcz 30.07.07, 10:43 brednie piszesz, e.gajowa! Jakby Radyjo Maryja sluchal... Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Modlitwa o deszcz 30.07.07, 11:09 Uczeń wart profesora, pokaż miejsce gdzie nie napisałam prawdy. Wasza metoda jest stara jak świat, jak się nie zgadza to znaczy że bredzi, jak bredzi to wariat a miejsce wariata gdzie? w domu wariatów - skądś to znam. Muszę chyba jednak poszukać stacji Radia Maryja, bo może choć tam nie ma tego antypolskiego bełkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Modlitwa o deszcz 30.07.07, 12:56 > Uczeń wart profesora, pokaż miejsce gdzie nie napisałam prawdy Z zasady nie cytuje się całego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Modlitwa o deszcz 31.07.07, 08:15 Zasada obowiązuję również w drugą stronę, fałsz i kłamstwa to całe te wypociny Michnika, jak mu tak żle niech szuka miejsca na ziemi, gdzie będzie szczęśliwy i da nam wreszcie odpocząć od swojego pijackiego bełkotu. Co kasa mu się skończyła i szuka nowej doktryny prawdy aby nią epatować przygotowując powrót ex profesora Geremka do polskiego parlamentu. Jeszcze nie wszystki sprzedane, jeszcze lobby żydoskie nie dostało odszkodowań? Odpowiedz Link Zgłoś
we28 Re: Modlitwa o deszcz 30.07.07, 12:36 1zorro napisał: > brednie piszesz, e.gajowa! Jakby Radyjo Maryja sluchal... Pociąg przejechał a pies zaszczekał Odpowiedz Link Zgłoś
geist58 Modlitwa o deszcz 30.07.07, 10:23 Wreszcie przeczytalem slowa ktore pokazuja, ze sa ludzie ktorzy mysla do przodu a nie zyja w zacietrzewieniu i oplakuja swoje stare obolale rany ktore tylko z ich powodu sie nie goja poniewarz oni sami tego nie chca! Przyjaciol trzeba sobie szukac w poblizu a nie bardzo daleko. Kaczory juz zapomnialy ze na poczatku lat osiemdziasiatych, gdy w Polsce wszystkiego brakowalo nasz sasiad zachodni przez odre darami zaczal nas zasypywac i to byl odruch czysto ludzki poniewaz ci ludzie zza odry szczegolnie ci starsi jeszcze dobrze panietaja jak sie zyje jesli rodzina nie miala co do garnka wlozyc i oni pomagali nam ze szczerego serca. Ale dzisieszy rzad nic o tym nie chce wiedziec. Rzadzie Polski historii nie da sie wymazac, ona juz byla!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e.gajowa Re: Modlitwa o deszcz 30.07.07, 10:36 Mam cię, za darmo dawali, komu dawali, komuna sprzedawała to w Peweksach a i tak Niemcom się to zwraca, mogą teraz zwiedzać "polskie" obozy zagłady i odbierać "swoją ojcowiznę" z której zostali "wypędzeni". Szkoda,że tak krytykując polityków PiSu nie krzyczysz -"na kolana chamy" Odpowiedz Link Zgłoś
geist58 Re: Modlitwa o deszcz 30.07.07, 16:06 W kosciele rozdawali dary i perwsi zawsze dostawaci ci ktorzy podjezdzali samochodami i mieli dojscia do plebani. Taka to byla sprawiedliwosc i milosierdzie boskie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski001 Modlitwa o... kaftan bezpieczenstwa dla Michnika 30.07.07, 10:24 i o miejsce w "sanatorium" w Tworkach; tego belkotu nie da sie inaczej skomentowac; juz lepiej szlo Michnikowi na tasmach Gudzowatego; jak wypije, to nawet cos prawdziwego powie; a tak, to wypisuje same bzdety; zal mi glupca, ale coz zrobic?? pomodle sie o uzdrowienie jego lokcia (na glowe jest juz za pozno) Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Modlitwa o... kaftan bezpieczenstwa dla Michn 30.07.07, 10:41 dla ciebie juz mamy przygotowany. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Re: Modlitwa o deszcz 30.07.07, 10:25 Tej koalicji potrzebna jest juz tylko modlitwa o ZDROWIE, bo o rozum za późno. Przeżyłem wojenne "wczasy" w Kazachstanie, siermiężne czasy w PRL, daje sobie radę żyć za emeryturę wypracowną też w PRL, żywiłem wielkie nadzieje z wolną Polską po 1989! Ale takiego koszmaru cywilizacyjnego i gniota moralnego, jakich mi przyszło byc świadkiem od dwóch lat nie przeżyłem NIGDY DOTĄD. Prezc z rządzącym nami ścierwem. Odpowiedz Link Zgłoś
je.oleg Modlitwa o deszcz 30.07.07, 10:28 Panie Adamie - PAN JEST WIELKI Dziękuję za to, że pan JEST !!! Odpowiedz Link Zgłoś
209x5 Modlitwa o deszcz 30.07.07, 10:33 Panie Adamie w artykule zawarł Pan cała prawdę o Polsce, Polakach i rządach oraz mentalności Kaczńskich.Jak ktoś nie zrozumiał i krytykuje Pana za prawdziwą diagnozę, to niech przeczyta artykuł jeszse raz, a jak nie zrozumiał to jeszcze raz i jeszcze raz. Najbardziej boję się zakłamywania przez Kaczyńskiego historii, którą znam z autopsji i szargania autorytetów. Smutnych czasów doczekaliśmy się, bo w prawdzie każdy wierzył, w co innego, ale nigdy nie przypuszczałam, że wszyscy będziemy modlili się o rozum dla rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Panie Michnik, nazwijmy rzecz po imieniu: Kaczor 30.07.07, 10:40 jest FASZYSTA! Jezd obludnym, zakompleksionym , perfidnym cynikiem, ktory dla wladzy zawrze pakt nawet z diablem! Wszystkie jego dzialania - glownie zawarcie koalicji z degeneratami z LPR i Samoobrony - temu dowodza! Wladza, wladza i jeszcze raz wladza, za wszelka cene. Hitler tez doszedl w demokratyczny sposob do wladzy... Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Człowieku, przejrzyj na oczy!!!!! 30.07.07, 10:46 Nie zaprzeczam, że Kaczory to zakompleksieni paranoicy, mają ambicje faszystowskie. Ale zobacz, kim są opozycjoniści Michnik, Geremek, i Mazowiecki! Pan Michnik - syn - jak sam to kiedyś określał, teraz już się wstydzi - "żydokumunistów, brat stalinowskiego prokuratora mającego na sumieniu wiele zbrodniczych wyroków. Pan Geremek - w PZPR od 1950 do 1968 roku, kilka lat szef placówki KGB we Francji. I Mazowiecki - poseł na Sejm w latach 1960-1971!!!! Pomyśl, czemu komuniści tak łatwo oddali tym opozycjonistom władzę? Przecież to byli sami swoi, krzywdy nie pozwolili zrobić, gruba kreska, i dawaj przejmować za grosze cały polski majątek... I te śmiecie nadal pchają się do koryta, a Ty, frajerze, chczesz im w tym pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Człowieku, przejrzyj na oczy!!!!! 30.07.07, 10:49 no tak, twoja "opcja" wybierala w przeszlosci takie rozwiatzania jak Powstanie Warszawskie i temu podobne. Ale coraz trudniej przekonac ludzi - a w szczegolnosci mlodych - zeby umierali za glupote. Przeroznych, rzadnych wladzy paranoikow! Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh O co Ci chodzi? Nie popieram PiS, a powstanie 30.07.07, 10:54 warszawskie uważam za największą głupotę w dziejach Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: O co Ci chodzi? Nie popieram PiS, a powstanie 30.07.07, 11:02 o co mi chodzi? Odpisuje ci na twojego posta. Nie wiem ile miales lat w 1989 r ale tych wszystkich "dzisiejszych bohaterow - podskakiewiczow", ktorzy maja po 20 i 30 lat uwazajacych Okragly Stol za zdrade narodowa, poslalbym naprawde do psychiatry. Bo latwo jest podskakiwac jak sklepy pelne, paszport w kieszeni a Armia Czerwona daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Opozycjonista Michnik w więzieniu pisał książki 30.07.07, 11:08 mające taką bibliografię, o której ty na wolności mógłbyś sobie tylko pomarzyć. Nie rozumiesz, chłopie, że ta ich opozycja była przez SBków prowadzona za rączkę, głaskana po główce, a czasami dostawała tylko niewielkiego klapsa? Mam lat prawie 50, sam uwierzyłem Michnikowi i Geremkowi na początku lat 90, ale gdy poczytałam biografię tych panów, a przede wszystkim, gdy zobaczyłem, w którą stronę ciągną swoje rządy, to stwierdziłem, że to po prostu podli oszuści... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Opozycjonista Michnik w więzieniu pisał książ 30.07.07, 11:11 nie wiem czy ty majac wybor zamienilbys sie wtedy z Michnikiem i Kuroniem na "pisanie ksiazek " w owczesnym wiezieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Kłamstwa "antykomunistów". 31.07.07, 09:18 Metoda "szokowania" warunkami więzienia w których siedzieli opozycjoniści jest banalnie prosta. Z jednej strony demonizuje się czasy komunistyczne - wmawiając ludziom że było inaczej niż było naprawdę. Z drugiej rozciąga się obraz czasów stalinizmu na cały okres aż do '89. Na tym tle ludzie oczekują kazamatów i tortur tak jak było w latach 50, podczas gdy lata 60, 70, 80 były już inne. Władzy "mniej się już chciało", a i rozumieli że jakaś kohabitacja z opozycja jest konieczna by nie psuć zewnętrznego obrazu Polski. Co wcale nie oznacza że przyjemnie było trafić do więzienia za poglądy. Jestem ciekaw kiedy zakażą pokazywania filmów Barei ponieważ nie pasują one do "czarnej propoagandy" o PRLu. Tak samo paranoja "Rejsu" jest niewygodna dla "antykomunistów". Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko27 Re: O co Ci chodzi? Nie popieram PiS, a powstanie 30.07.07, 13:52 To była zbrodnia przeciw narodowi polskiemu. Zagłada. Śmierć 200 tys najlepszych obywateli ui zgliszcza milionowego miasta. Ówcześni inspiratorzy znajduja dziś jeszcze godnych siebie naśladowców. Odpowiedz Link Zgłoś
and_ibn_gel Re: O co Ci chodzi? Nie popieram PiS, a powstanie 30.07.07, 14:24 mieszko 27 - MASZ RACJĘ, to była zbrodnia. Karygodne zwłaszcza było posługiwanie się dziećmi. Dowódcy i pozostali zawodowi oficerowie powinni stanąć przed sądem i odpowiadać za zbrodnie ludobójstwa - oczywiście w drugiej kolejności po niemcach i ukraińcach! Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari to napisz mi co kryze robil w latach 80tych... 30.07.07, 10:53 ... nie wspominajac o innych "towarzyszach". jakby patrzec w ten sposob to jeden postkomunistyczny uklad walczy z innym. z tym, ze jak to sam ujales, ten drugi jest kierowany przez "zakompleksionych paranoikow, majacych ambicje faszystowskie". zwazywszy na powyzsze wybralbym zdecydowanie ten pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Nie czepiaj się Kryżego, bo cały nasz wymiar 30.07.07, 10:58 sprawiedliwości to jedna wielka sitwa robali, i nikogo uczciwego tam nie znajdziesz. A Kryże jest przynajmniej skuteczny. Ale powiedz mi, dlaczego do diabła mamy wybierać pomiędzy bezczelnymi oszustami, jak Michnik i Geremek, a paranoikami? Nie mam ochoty żyć w kraju rzadzonym przez tych ani przez tamtych. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Nie czepiaj się Kryżego, bo cały nasz wymiar 30.07.07, 11:05 to dam ci prosta rade: wyjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Sam wyjeżdzaj, bezmózgu. Ja wolę żyć tutaj. 30.07.07, 11:09 Podaj jakieś sensowne argumenty, bo póki co tylko szczekasz. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Sam wyjeżdzaj, bezmózgu. Ja wolę żyć tutaj. 30.07.07, 11:13 nie potrzebuje. Zrobilem to 36 lat temu i... nie zaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh No to po co dysktujesz o sprawach, o ktorych 30.07.07, 11:23 nie masz pojęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: No to po co dysktujesz o sprawach, o ktorych 30.07.07, 11:39 czemu sadzisz, ze nie ma? to nie te czasy, gdy wiesci docieraly do roznych miejsc miesiacami (i w dodatku niepelne)... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: No to po co dysktujesz o sprawach, o ktorych 30.07.07, 13:17 ciekawe...Myslisz, ze swiat to taka Polsk C, gdzie "leci" tylko TVP albo TRWAM? Wiecej masz informacji i to z roznych zrodel niz w kraju. Oczywiscie, jesli to kogos interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kiminohikari Re: Nie czepiaj się Kryżego, bo cały nasz wymiar 30.07.07, 11:06 > Ale powiedz mi, dlaczego do diabła mamy wybierać pomiędzy bezczelnymi > oszustami, jak Michnik i Geremek, a paranoikami? > Nie mam ochoty żyć w kraju rzadzonym przez tych ani przez tamtych. kryze jest tylko jednym z wielu postkomuchow, ktorzy buduja lad moralny tzw. IVRP (za bracmi). po prostu nie chce mi sie ich wszystkich na pamiec wyuczac. dalej idac. nie zgadzam sie z toba na temat michnika i geremka, ale pomijajac to... przyjmujac nawet, ze masz racje (co do michnika), to wole zdecydowanie oszustwo michnika & co od oszustwa dwoch braci, bo przynajmniej to pierwsze nie jest paranoiczne. a jak tak bardzo chcesz "normalnosci" bez potrzeby wybierania miedzy oszustami i paranoikami, to zarejestruj partie i przekonaj do niej wyborcow. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: to napisz mi co kryze robil w latach 80tych.. 30.07.07, 11:04 i ja rowniez. Bo lepiej przegrac z madrym i wyksztalconym niz wygrac z nieukiem i kretynem... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: rewelacyjny Michnik, jak zawsze-wprost przeci 30.07.07, 10:39 brennendesorge napisał: > sprawne państwo,gdzie sciga sie w przestepcow buahahahahahahaha.. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: rewelacyjny Michnik, jak zawsze-wprost przeci 30.07.07, 10:44 brennendesorge napisał: > ludzie gdzie wy macie oczy, nie mowiac juz o rozumie. To co on wypisuje to kupa > > bzdur, po prostu gość miesza pojęcia, vide: sprawne państwo,gdzie sciga sie w > przestepcow nazywa jakims totalitaryzmem. Gościu byl najwiekszym zagrozeniem > dla Polski w ostatnich 17 latach. To przez niego jesteśmy tu gdzie jestesmy, z > korupcja wsrod lekarzy,policji, i innych! A jego gazetka ma jeszcze czelnosc > bronic tych patologii nazywajac je demokracja i pluralizmem. Koleś jest > niestety zrecznym manipulantem i demagogiem i dlatego trzeba na niego podwojnie > uwazac. xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Odezwał modlący się do radia.Durniu jeden,gdyby takich myślących ludzi było więcej-=-to dzisiaj nie mielibyśmy tego "Wesela"z chocholim tańcem oszołomów. I tak jak w tym dramacie Wyspiańskiego,teraz też Polakom może się *ostać ino sznur* natomiast *złoty róg* diabli[te które dookoła siebie widzi ten prawie napoleon-=-małe "n"zamierzone] wzięli.Dorwał się chory człowiek do władzy czyt.koryta i teraz myśli,że tak już zostanie na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: rewelacyjny Michnik, jak zawsze-wprost przeci 30.07.07, 11:41 mielibyśmy za to demokracje wg. GW t.j. porządek medialny ustalony na grillu Agory, system autostrad ustalony na imprezie u Kulczyka, wszechwładne korporacje zamknięte na głucho przed konkurencją, pogłębiające się nierówności społeczne - "bo przecież tak musi być". Ja pie.. taką demokrację. Jak na razie mimo wszystkich głupot i bzdur obecnie rządzących wolę ich od wcześniejszych rządów "pluralizmu i demokracji" Odpowiedz Link Zgłoś
sewa1 Re: rewelacyjny Michnik, jak zawsze-wprost przeci 30.07.07, 11:52 "mielibyśmy za to demokracje wg. GW t.j. porządek medialny ustalony na grillu > Agory, system autostrad ustalony na imprezie u Kulczyka, wszechwładne > korporacje zamknięte na głucho przed konkurencją, pogłębiające się nierówności > społeczne - "bo przecież tak musi być". ***** Teraz za to mamy: porzadek medialny ustalony przez Rydzyka oraz wirtualne autostrady min. Polaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: rewelacyjny Michnik, jak zawsze-wprost przeci 30.07.07, 12:48 tomasso3 napisał: > mielibyśmy za to demokracje wg. GW t.j. porządek medialny ustalony na grillu > Agory, system autostrad ustalony na imprezie u Kulczyka, wszechwładne > korporacje zamknięte na głucho przed konkurencją, pogłębiające się nierówności > społeczne - "bo przecież tak musi być". Czyżby, a teraz nie mamy aby ustaw robionych pod SKOKI Biernackiego - kasjera PISU? Porządek medialny , w rękach Tadeusza Rydzyka? nie mamy młodych faszystów z WM w rządzie ? Wszystko oczywiście dla dobra RP i was kochane mocherki. Zatem ? Odpowiedz Link Zgłoś
ryhu.mistrz Re: rewelacyjny Michnik, jak zawsze-wprost przeci 30.07.07, 14:16 Odezwal sie myslacy samodzielnie chciales powiedziec. To ze ktos ma inne zdanie niz ty nie znaczy ze zamiast wyborczej czyta nasz dziennik. Ale bardzo wygodnie przyjac takie zalozenie, bo jednym 'Odezwał modlący się do radia' mozna zdyskredytowac przeciwnika. PIS to tylko kolejna socjalistyczna partia, ktorej nienawidze, ale przed Michnikiem bede jej bronil jak niepodleglosci. Jedyna partia mowiaca prawde - UPR. I zanim zaczniesz po niej jechac zapoznaj sie z jej programem. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: rewelacyjny Michnik, jak zawsze-wprost przeci 30.07.07, 15:20 ryhu.mistrz napisał: > Odezwal sie myslacy samodzielnie chciales powiedziec. To ze ktos ma inne zdanie > niz ty nie znaczy ze zamiast wyborczej czyta nasz dziennik. Ale bardzo wygodnie > przyjac takie zalozenie, bo jednym 'Odezwał modlący się do radia' mozna > zdyskredytowac przeciwnika. PIS to tylko kolejna socjalistyczna partia, ktorej > nienawidze, ale przed Michnikiem bede jej bronil jak niepodleglosci. Jedyna > partia mowiaca prawde - UPR. I zanim zaczniesz po niej jechac zapoznaj sie z je > j > programem. xxxxxxxxxxxxxxx Ten bełkot pijanego,który trzyma się płotu Ty nazywasz programem.Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Adam Michnik i tęsknota za III RP 30.07.07, 10:45 Tak Adam Michnik tęskni bardzo za czasami gdy ludzie go słuchali. Na szczęście w ostatnich wyborach ludzie stwierdzili że mają dość michnikowszczyzny: moherykontrauklad.salon24.pl/25523,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Adam Michnik i tęsknota za III RP 30.07.07, 10:50 taaaak, terez za to moga sluchac "wodza" Leppera i polkretyna Giertycha... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski001 Michnik coraz czesciej posluguje sie jezykiem 30.07.07, 10:50 Leppera; czyzby stal sie czlonkiem LiS-a???cos na to wyglada, bo argumenty i styl naprawde ch...we Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Michnik coraz czesciej posluguje sie jezykiem 30.07.07, 10:52 dlA NIC NIEROZUMIEJACYCH POLGLOWKOW, na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 rozum szwankuje, więc ostał się język(i to nie gię 30.07.07, 11:00 tki) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski001 Czyzby to juz ostatnie stadium choroby alkoholowej 30.07.07, 11:04 u Adasia??? Smutny koniec dla goscia realista1000 napisała: > tki) Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Wyjcie tow.pisowcy, czas na smietnik i nic wasz 30.07.07, 11:54 szalone ryki wam nie pomoga. Won za Don! Odpowiedz Link Zgłoś
janonet4 Re: Modlitwa o deszcz 30.07.07, 10:55 zdje ze pan michnik ma racje ,niema demokracji,to jest psedemokracja ,niema wolnosci,bo wolonosci krapuje wladza ludzi ktorzy za nic prawa czlowieka ,a pozatym nasz kraj zmierzaDO PANSTWA WYZIANIOWEGO a to jest kwiesta czasu ze zniejdziemy sie poza unią............................... Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Polska"wymsknęła"się z łapMichnika i jego kolesiów 30.07.07, 10:56 tak niby mimochodem się wymsknęła, ale Opatrzność czuwa Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Polska"wymsknęła"się z łapMichnika i jego kol 30.07.07, 11:07 opatrznosc - pod postacia oszoloma Rydzyka? Gratuluje... Odpowiedz Link Zgłoś
ador34 Modlitwa o deszcz w XXI wieku + inkwizycja 30.07.07, 10:58 Po oczyszczeniu swoich akt w xczasie sprawowania ministrialnego stanowiska jednak pozostal strach ,a moze jednak jeszcze gdzies cos zostalo,jezeli tak to nalezy zaprowadzic taki terror,ktory obezwladni tych wiedzacych.Mysle ze sa ludzie posiadajacy taka wiedze ale strach o swoje zycie nie pozwala im ujawnic tej prawdy.Dlatego wlasnie taka polityke prowadza nasi ( bracia ) w chrystusie i walcza z diablami i szatanami demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
luigi22 Adam Michnik ma fajnego brata 30.07.07, 11:00 pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik Odpowiedz Link Zgłoś
buttercup1 Modlitwa o deszcz 30.07.07, 11:00 Re: Palestrina Po kolei szanowny panie "Polska Michnika to Uzbekistan, to niestety Republika Bananowa, pełna korupcji i układów, o czym najlepiej świadczyły miejsca zajmowane przez Polskę w antykorupcyjnych rankingach Transparenty International (dopiero teraz pod rzadami PiS pozycja ta się polepsza) ." - pomijając inwektywy - to niestety sz.p. wskaźniki korupcji (tzw Corruption Perceptions Index) kształtuja się tak:2001- 4,1 ,2002-4,0 ,2003 -3,6 , 2005 -3,4 ,2006 -3,7. Przy czym im wyższy wskażnik tym niższa korupcja(Finlandia - 1 miejsce - wskażnik 9.9). Zatem (nie mam danych za 2004 rok) dołek nastąpił w 2005, a w 2006, po roku rządów PiS było gorzej niż 2002 za rządów strasznego SLD. Ale jak w każdym dobrym kłamstwie jest ziarno prawdy, rzeczywiście- jest lepiej niż w w 2005, ale o niebo gorzej niż w 2002 "Jakby w tej ukochanej przez Pana UE nie było większych paranoi (jak choćby standaryzowanie kształtu banana, tak aby zablokować import z biednych krajów Afryki, co zwiększa ubóstwo w tych krajach)" - jak rozumiem tylko lewacka UE gnebi biedną Afrykę, pozostałe rozwinięte kraje z otwartymi ramionami witają i płody rolne- znowu argument w stylu "a u was murzynów biją.." "Pluralizm i wolność słowa to my mamy dopiero teraz." - niewątpliwie tylko teraz premier może obrazic z trybuny sejmowej (i nie tylko) kogo chce, tylko teraz o. T. Rydzyk może otwarcie spotwarzać innych, a taki menel Hubert za obrażenie głowy państwa ścigany jest jak Bin Laden- rozumiem że wolnośc słowa wg sz. pana polega na wolności dla tych wypowiedzi które są zgodne z pana światopoglądem, pluralizm to istnienie 3 partii: PiS, LPR i SO bez Leppera (może to zapisac w nowej konstytucji ?) "Przypomnę Panu chociażby jak „obiektywnie” publiczna telewizja potraktowała Tymińskiego który „śmiał” wygrać z Mazowieckim. W dzień przed II turą wyborów gdzie konkurował z Wałesą, TVP wyemitowało program że Tymiński bije żonę i nie posyła dzieci na religię. Propaganda w dobrym SBckim stylu." - pytanie panie Palestrina - czy A. Michnik był wtedy szefem TV, - kto był szefem szefa TV ?, - Czyimi doradcami byli wtedy bracia Kaczyńscy ? " Niewspomnę już o odwołaniu rządu Olszewskiego m.in. przy pomocy dawnego agenta SB, kłamcy lustracyjnego Moczulskiego, okłamywanie wyborców co do wykształcenia „magistra” Kwaśniewskiego, czy hamowanie lustracji (podczas gdy takie kraje jak Niemcy, Czechy i inne przeprowadziły lustrację i dekomunizację my jako jedyni – nie), złodziejskich prywatyzacjach, Idee które promuje Pan Michnik to idee niby-demokracji, korupcji i hańby która miała miejsce w III RP." - rząd Olszewskiego został odwołany zgodnie z prawem, nieprawda ? Czy wyborcy głosujący Kwaśniewskiego na drugą kadencję nie wiedzieli o sprawie "magistra", "chorego kolana", "gestu papieskiego Siwca" ? Poza Czechami i Niemcami istnieją inne kraje postkomunistyczne- proszę sprawdzić co u nich słychać. Co znaczy "nie przeprowadziło lustracji"- a czy nasza została zakończona ? Lustracja w Polsce trwa od 1992 i jeszcze potrwa (dla odświeżenia pamięci proszę przypomnieć sobie pana o nazwisku Niziński). Złodziejskie prywatyzacje (nota bene Kluska odzyskał odszkodowanie ? Proszę doczytać opinię obecnej Minister Finansów o panu K)- jak dotąd każdy minister skarbu w każdym rządzie po 1989 był oskarżany o sprzedawanie za bezcen. Remedium znalazł ten rząd który nic nie prywatyzuje (tzn tak mało jak się da), skutki odczuje pan po kieszeni po przyjsciu fali spadków z zachodu gdy zaczniemy dopłacać do interesu ( a poza tym mozna w tych przedsiębiorstwach ustawić swoich Nieskalanych ludzi). Moze rozwinąc pan wątek hańby ? "Czy Układ SLD i „miłośnicy grubej kreski” nie mieli wszystkich powyższych instytucji" czyli prokuraturę - mieli, Tv-mieli, KRRiTV - mieli , wielu spólek- mieli. Zabawne jest jednak zaciemnianie sprawy- SLD rządziło w latach 1993-97 i 2001-2005. Nie mogli mieć WSZYSTKICH TYCH INSTYTUCJI JEDNOCZESNIE- a gdy mieli np TV - to głosy krytyki zmuszały ich np do wycofywania programów (np sprawa Pineiro). Ale kwestia jest taka że PiS twierdzi że jest inne niż SLD, a jeżeli robi to samo twierdząć to co twierdzi to kto tu jest zakłamany ? Czy SLD zgodziło się na komisje Orlenu i Rywina - tak - a mogło tak jak PiS twierdzic że jest to chory wymysł opozycji- może w aferze Rywina wystarczyłoby wyjaśnienie prokuratora generanego ? "Poza tym Kaczyński nie jest przeciwko UE. Jest eurorealistą w przeciwieństwie do eurooszołomstwa które prezentuje Pan i Geremek. Zauważmy że mądrzy Brytyjczycy też są w przeciwieństwie do Pana i Geremka eurorealistami a nie eurooszołomami." - zgadzam się z p. Michnikiem- J.Kaczyński boi się UE i widzi w niej tylko dojną krowę - frajera którego trzeba wykorzystać - za 100 lat jeżeli projekt UE upadnie - wszystkie kraje europejskie będą skansenami- są za małe by samodzielni e walczyć na arenie międzynarodowej a ich jedność podminują Kaczyńscy wielu narodowości którzy swój strach przed UE nazywają realizmem. Co do Brytyjczyków to kula w płot panie Palestrina - Brytyjczycy zastanawiaja się z kim wiązać się z USA czy UE- wiązać się na poważnie, stąd ich ociąganie. Gdy zdecydują się - ociąganie zniknie- oni tez zdają sobie sprawę że imperium już nie istnieje a topniejące wpływy na świecie może pdtrzymać tylko silna UE, bądz USA. Tutaj jednak poza tradycyjnymi inwektywami "oszołomi" nie minął się pan za bardzo z prawdą- ma pan po prostu swój pogląd na świat -pogratulować. Co do krytyki autorytetów- czs pokaże które się uchowają a które znikną. " ...prawdziwy liberalizm zakłada równe prawa, a nie „wyrównywanie szans” i większe prawa dla mniejszości w porównaniu ze zwykłymi obywatelami – w prawdziwie liberalnym kraju wszyscy są równi i nie ma „równiejszych”) ale w sensie ekonomicznym"- wow, wg np wikipedi istnieje kilka nurtów liberalizmu w tym również liberalizm europejski- pan wie który jest prawdziwy - ponownie pogratulować. Proszę wyjaśnić- czy np wyrównywanie szans poprzez podawanie dzieciom w szkole bezpłatnych posiłków jest ok czy tez jest brudnym reliktem komunizmu. Co pana tak boli w wyrównywaniu szans ? Co do większych praw dla mniejszości to prosze wyobrazić sobie (wiem że to strasznie trudne) że to pan jest mniejszością - i co, fajnie byłoby korzystać z ochrony prawnej która uniemożliwiłaby większości działanie na pańską szkodę ? Zabawne jest to że zamyka pan okres 1989-2005 określeniami SLD, Michnikowszczyzna, miłośnicy grubej kreski podczas gdy w latch 1991-93, 97-2001 w sprawowaniu rządów brali udział obecnie panujący. To osobliwa amnezja- ale określenie Michnikowszyzna paradoksalnie oddaje istotę tej rzeczy- odwrotnie jednak niz pan sądzi. Utworzona przez R. Ziemkiewicza oddawała jego nadzieję ze w okresie wzrostu rewolucji moralnej fałszywe autorytety upadną a prawdziwe- czyli on- przebiją się wreszcie do świadomości szerokich mas ;). Gdzie jest dziś R. Ziemkiewicz ??? Po prostu pan i pana idole uważają się za wybrańców- świetnie wykształconych, znających PRAWDE, których siły zła w postaci wykształciuchów, post-komunistów, łże-autorytetów , miłośników grubej kreski odsuwały od spełnienia. Ale udało się i zorza polarna rewolucji moralnej spowiła Polskę swoim matczynym uściskiem. Ale kiedyś trzeba dorosnąc panie Palestrina, kiedyś trzeba dorosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Modlitwa o deszcz 30.07.07, 11:04 Ma Pan rację panie Adamie. Nie jest faszysta ani komunistą. Jest po prostu najzwyklejszym psychopatą! Odpowiedz Link Zgłoś
1wiewior Antymichnik 2050 – Gazeta Wiewiorcza 30.07.07, 11:11 W 2007 r., gdy rozuchwalenie mafijnych struktur zostalo zastapione poszanowaniem prawa i autorytetu wymiaru sprawiedliwosci, gdy fanatyzmym i msciwosc politpoprawnych psedointeligentow zosaly zastapione kompromisem i pluralizmem, gdy zaczeto szanowac rownosc wobec prawa, prawo wlasnosci, wolnosc slowa i inne wartosci europejskie, gdy wzrost gospodarczy byl najszybszy w historii kraju a bezrobocie w ciagu dwoch lat spadlo o polowe, gdy Polacy dostrzegli szanse zyc i pracowac w swoje ojczyznie, wiodacy Ideolog zachowawczej populistycznej konserwy, z zawiscia i podloscia zaczal opluwac takich bohaterow i ludzi honoru jak Kaczynski, Lepper i Giertych. Ludzie ci, ktorzy zawarli historyczny kompromis, ktory bez watpienia moze byc nazwany najwiekszym osiagniecie pierwszej polowy XXI wieku, zbudowali Polske, w ktorej, - jak w sławnej deklaracji Churchilla - gdy ktokolwiek słyszy dzwonek do drzwi o szóstej rano, moze miec pewnośc, roznosiciel gazet, ktory w ofercie ma cos wiecej niz populistyczna gazete Wyborcza. Nie znaczy to oczywiście, Ideolog ten, byl faszysta czy komunista. Nie znaczy to również, że postulowal w Polsce zlikwidowac wolne rozglosnie radiowe (choc czasami mozna bylo tak pomyslec), wybory zastapic dyktatura „ludzi rozumnych”, a nieprawomyslnych polityków uwięzic w twierdzy brzeskiej bądź osadzic ich w obozie koncentracyjnym w Berezie Kartuskiej. Nie znaczy to też, że Ideolog chcial wyprowadzić Polskę z Unii Europejskiej lub doprowadzic do jej wykluczenia. Jednak Ideolog konsekwentnie dążył do zaprowadzenia osobistego systemu rządów w mediach i osiągnął w tej materii sukces wprost zdumiewający – żadna gazeta po 1989 r. nie dysponowała taką władzą. Żeby rządzić tak, jak chce Ideolog, trzeba by totalnie zakłamać i na nowo uformować pamięć zbiorową Polaków. Trzeba orzec, że bohaterowie polskiej historii najnowszej - Kaczynski, Lepper czy Giertych - byli zdrajcami lub pomocnikami zdrajców. Trzeba nazwać polską pokojową transformację - największy sukces naszej polityki w XXI wieku - aktem zdrady narodowej. Trzeba nauczyć Polaków strachu i totalnej nieufności wobec sąsiadów. I trzeba jeszcze nauczyć ich wiary w nieomylność nowego-starego Wodza - Kwasniewskiego. Jednak znajac przekorę Polaków - nie bylo to łatwe... Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Jaki lud, taki Putin 30.07.07, 11:08 O jednym jeszcze zapomial Pan Michnik: o schizmie w kosciele katolickim, jaka ma miejsce w Polsce. Katolik polski zapomnial, co to chrzescijanstwo, jakie przykazania dal Jezus wiernym, rzadzi nim msciwosc, chec zemsty, chojractwo, klotliwosc, a przy tym pycha, zarozumialstwo i w koncu, co chyba jest przyczyna reszty: litowanie sie nad samym soba, placzliwosc nieudacznika. Porownanie do Rosji jest moze i wlasciwe, ale jest i roznica miedzy Putinem a Kaczynskimi. Putin wyprowadza Rosje w gore, Kaczynscy sciagaja w dol. I w koncu kazdy znajdzie sie tam, gdzie mu najmilej: jedni odniasa sukces, drudzy z luboscia beda stekac, ze swiat wpedzil ich w kleske. Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Polska sanacyjna 1939 - 2007 30.07.07, 11:09 no coz, jak powiedzial niedawno profesor Geremek na forach miedzynarodowych, Polska znajduje sie w sytuacji analogicznej do roku 1939, gdzie odwieczne klotnie w rzadzie, zadym o kase i wladze, w koncu - nieparlamentarne uchwalenie Konstytucji 1935 roku -utrwalajace w Polsce pol-monarchie jako urzad prezydencki - doprowadzila nasz kraj, do ruiny. Tu link do owczesnej sytuacji - gdzie manipulowano Sejmem, manipulowano Konstytucja RP - te same cele i zamierzenia ma obecny rzad - nieograniczona wladze dla urzedu Prezydenta i zepchniecie demokracji w niebyt. Porownaj, wyciagni odpowiednie wnioski, w wyborach zapobiegnij nowej katastrofie narodowej - ratuj swoj kraj przed nowymi Zaleszczykami! www.konstytucje.pl/pub/t018.htm www.wasylzly.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bardzosztywny Re: Polska sanacyjna 1939 - 2007 30.07.07, 11:40 wasylzly:czego tu szukasz obywatelu Azji?(nie ubliżając innym azjatyckim państwom) Odpowiedz Link Zgłoś
barbs_barbs Modlitwa o deszcz -nieświadomy nasladowca??? 30.07.07, 11:10 Chciałabym tylko zapytać, dlaczego w wersji hiszpańskiej Kaczyński, zamiast "nieświadomym naśladowcą Putina", nazwany jest "zwykłym naśladowcą Putina". Różnica znaczna. Błąd tłumacza? Takich mocniejszych akcentów w wersji hiszp jest jeszcze kilka... Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaw3 Modlitwa o deszcz 30.07.07, 11:12 Zgadzam się z Adamem Michnikiem. To smutne-Polską rządzą ksenofobi popierani przez ciemnogród. Przy całym szacunku do każdego człowieka ale do rządzenia powinno się wybierać ludzi mądrych i wykształconych a nie świrniętych.To skandal co oni wyprawiają z tą Polską i z nami.To przecież za parę lat nie będzie już czym rządzić i co rozdawać - wszystko przepuszcza.I znowu będą się wyżywać na PO lub Lewicy, o której co by nie mówić to sprząta co jakiś czas po prawicy.Tylko o tym jakoś sza! Ci teraz rządzący zostawią tylko smród i strach. Nie wspomnę o wstydzie.Boga się nie boją - bo to widać.Z nikim się nie liczą.Demonstrują swoją wiarę ale to tylko pozoranctwo.Ludzie, żeby prezydent-głowa Państwa klękał, żegnał się i całował w rękę duchownego publicznie!No tak ale o.Rydzyk im wszystko odpuści.Wart Pac ... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 dlaczego w TVP nie bylo reklamówki PO a jest PIS? 30.07.07, 11:12 jesli pan Michnik nie ma racji... jesli kaczka nie ma autorytarnych zapędów jesli w Polsce jest wolna i niezalezna telewizja publiczna, to czemu od kilku dni ogladamy reklamówkę PISu na wszystkich kanałach a reklamówkę PO widzielismy tylko w TVN? hmm? obrońcy kaczego reżimu, powiedzcie mi, dlaczego tak jest Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Modlitwa o deszcz 30.07.07, 11:13 W ww postach obserwuję sporą ilość oszalałych kretynów, broniących pożal się Panie Boże polityki PIS-u. Najpewniej nieudaczników, którym w PRL było nienajgorzej. Ci kretyni, to owe 33% poparcia jakie otrzymał PIS, przy żenująco niskiej frekwencji w czasie wyborów. Hej wy leniwi, a jeszcze troszeczkę myślacy - do wyborów, ale licznie tak jak Francuzi. Bo inaczej, do waszych mieszkań, o szóstej rano...itd! Do nieudaczników nikt nie zapuka, bo oni tylko czekaja, aż im rząd da! Odpowiedz Link Zgłoś