Dodaj do ulubionych

Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit

• coolbabe Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 13:26
      Po tym co przeczytałem ,to naprawdę bardzo żałuję że Cimoszewicz zrezygnował z
      dalszej walki , boże dla czego nas tak karzesz??????????????????
    • wamac Re: Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 13:27
      Taką elitą jest lubelski pis. Członek pis, prezes radia publicznego p. Deckert
      został skazany w I instancji - czyli nie jak Lepper podejrzany - ale został
      skazany. wszystkie pisiory go bronią. Dobre nie? Szczegolnie przew Rady
      Nadzorczej, psychiatra.... ha, ha.
    • andretti Wstydzę się go...Polska na to nie zasłużyła !!! 01.08.07, 13:30
      Ludzie zróbmy cokolwiek żeby ten człowiek przestał byc prezydentem...jego brat
      premierem...Lepper i Giertych ministrami...WSTYD POLSKA NA TO NIE ZASŁUŻYŁA !!!
      PO wybrało Giertycha i Leppera???? BOŻE RATUJ NAS !!!
      • sajm Re: Wstydzę się go...Polska na to nie zasłużyła ! 01.08.07, 14:11
        Ja się wstydziłem Wałęsy. Po 2 latach nowej władzy wydaje mi sie, że jednak był
        on super prezydentem.
        Teraz mamy Kaczyńskiego. Myślicie , że za 10 lat stwierdzimy że jednak w
        porównaniu z prezydentem X (lepperem?a może łyżwińskim?) to Kaczor był super
        reprezentacyjnym demokratą?
        Aż się boję...
      • wrojoz Re: Wstydzę się go...Polska na to nie zasłużyła ! 01.08.07, 16:52
        andretti napisał:

> Ludzie zróbmy cokolwiek żeby ten człowiek przestał byc prezydentem...jego
        brat
        > premierem...Lepper i Giertych ministrami...WSTYD POLSKA NA TO NIE
        ZASŁUŻYŁA !!!
        > PO wybrało Giertycha i Leppera???? BOŻE RATUJ NAS !!!
    • marcink_23 Re: Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 13:33
      I to cos sie nazywa prezydentem. On sie tylko na dozorce nadaje, a nie
      prezydenta 40 mln narodu!!
    • palikotek O Rydzyk, antysemityzm, o Rydzyk.,anty ..swiat GW 01.08.07, 13:35
      czemu gazeta gmizy zydowskiej udaje polska?
      • wuetend Re: O Rydzyk, antysemityzm, o Rydzyk.,anty ..swia 01.08.07, 13:39
        >>gazeta gmizy zydowskiej ..

wiekszosc glosow na WZA Agory jest na free-floacie.
      • schrott1 morde w kubel rydzykopojebie 01.08.07, 13:41
        jdfjd
        • wrojoz Re: morde w kubel rydzykopojebie 01.08.07, 16:52
    • zdrowy_rozsadek78 Kaczynski ma jednak sporo racji 01.08.07, 13:40
      Zwłaszcza co do odpowiedzialności PO za kształt obecnej koalicji. To właśnie PO
      postawiła PiS pod ścianą mówiąc: nie chcemy koalicji, albo utworzycie koalicję
      z tymi dwoma oszołomami (Lepper + Giertych), albo nie będziecie mieli
      większości i "gó.. zrobicie". Jednym słowem PO zgodziła się, aby do koalicji
      wszedł Lepper i Giertych i naszkodził Polsce, bo dzięki temu PiS się ośmieszy i
      PO zyska. Jeśli zaś chodzi o minusy to uważam, że oczekiwanie, że sądy będą
      kierować się "racją stanu" a nie przepisami jest karygodne i wbrem demokracji.
      • kfaker Re: Kaczynski ma jednak sporo racji 01.08.07, 13:52
        Zapomniałeś dodać że PO odpowiada też za susze, powódź, i fikołek premiera
        przed Pałacem Prezydenckim. A żeby lżej było ci kłamać, masz tu ściągę z
        kłamstw Kaczyńskich:

1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK).
        2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J)
        3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J).
        4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J).
        5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J).
        6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
        Polsce uczestniczyć nie będziemy (J).
        7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym
        awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest
        nierealne (J).
        8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy
        sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J)
        9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy
        opozycji w latach 70 (J).
        10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami.
        11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa.
        12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
        13. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
        14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację.
        15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
        16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję.
        17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
        18. Afera billboardowa.
        19. Chcemy koalicji z PO.
        20. PO jest w koalicji z SLD.
        21. To wszystko wina PO i SLD.
        22. Nie będzie TKM-u.
        23. Moja teczka jest sfałszowana (J).
        24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB.
        25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
        26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
        ...
        • schrott1 to wie kazdy oprocz rydzykowych gnid 01.08.07, 13:56
          szkoda na dyskusje z tym brunatnym kalem
        • zdrowy_rozsadek78 Re: Kaczynski ma jednak sporo racji 01.08.07, 14:17
          Gdzie konkretnie w mojej wypowiedzi skłamałem ?
          Nie będę dyskutował z wyliczonymi przez Ciebie "kłamstwami Kaczyńskich" , bo nie
          mam zamiaru udowadniać, że to właściwi ludzie, a tym bardziej wierzyć w
          czarno-biały obraz rzeczywistości. Po prostu uważam, że co do winy PO Kaczyński
          miał rację i że się myli jeśli chodzi o sądownictwo.
          A co do samego artykułu to nie podobają mi się załączone zdjęcia - Kaczyński
          wygląda na nich jak niedorozwinięte dziecko, z zamkniętymi oczami, itp. O ile
          wiem, GW zatrudnia zawodowych fotografów. No ale może tutaj też nie jestem
          obiektywny ...
          • hubba_hubba Re: Kaczynski ma jednak sporo racji 01.08.07, 14:34
            Kaczyński mógł bardzo łatwo zawrzeć koalicję z PO - wystarczyło oddać Platformie
            którąś z tzw. służb. Ale tak bardzo chciał mieć wszystkie służby w ręku, że
            wybrał układ z Lepperem i Giertychem.
            Patrząc na to, jak Kaczyński swoich ukochanych służb używa, należy pochwalić
            Platformę za dalekowzroczność. Teraz to oni byliby na celowniku, gdyby weszli w
            koalicję z PiSem.
            To oczywiście wina Platformy, że nie dała się związać, wsadzić do garnka i ugotować.
            • zdrowy_rozsadek78 Re: Kaczynski ma jednak sporo racji 01.08.07, 14:51
              Moim zdaniem to nawet gdyby doszło do koalicji, byłaby ona niezwykle krucha.
              Obserwując wypowiedzi opozycji jestem zażenowany - ci ludzie nie są zdolni do
              jakiegokolwiek kompromisu, komentarz do KAŻDEJ decyzji PiSu jest negatywny. Co
              gorsze, uważam, że PiS w roli opozycji zachowywałby się identycznie. Wystarczy
              posłuchać jakiejkolwiek dyskusji obu partii: pada rzeczowe pytanie od
              prowadzącego, przedstawiciel którejś z partii udziela odpowiedzi, następnie
              przedstawiciel przeciwnej partii mówi "może tak, a może nie, ale tak ogólnie to
              WY I TAK JESTEŚCIE CH.....". I tak to mniej więcej wygląda. Nie popieram
              kaczek, pytanie tylko, kogo wybierzemy w ich miejsce i czy ten ktoś rzeczywiści
              będzie bardziej kompetentny ???
          • el_dvpa przykro 01.08.07, 15:13
            mi to napisać, ale on wygląda tak na 95% zdjęć. jedynie na wyborczym
            billboardzie mocno go podrasowali w photoshop-ie

zdrowy_rozsadek78 napisał:

> A co do samego artykułu to nie podobają mi się załączone zdjęcia - Kaczyński
            > wygląda na nich jak niedorozwinięte dziecko, z zamkniętymi oczami.
            • zdrowy_rozsadek78 Re: przykro 01.08.07, 15:32
              Fakt, Kaczyńskiemu daleko do bycia osobą fotogeniczną ;-)
              Są jednak pewne podstawowe zasady robienia zdjęć, wydawałoby się, że fotograf
              pracujący dla tak wielkiej firmy jak Agora powinien się ich trzymać. Mówiąc
              wprost, nawet nastolatek potrafiłby zrobić w miarę normalną fotkę tak "trudnym"
              obiektom jak Kaczyńscy. Te zdjęcia zostały wybrane świadomie, spośród
              kilkudziesięciu innych.
              • el_dvpa ale tu o nie o to chodzi 01.08.07, 15:57
                jeśli ten facet miałby równo pod kopułą, nikt nie czepiałby się jego wyglądu.
                wielu ludzi było wybitnych, choć mocno niefotogenicznych (de Gaulle,
                Churchill). Nie każdy musi wyglądać jak Clinton ;)
      • el_dvpa no właśnie, 01.08.07, 15:17
        PO np podstępnie zaproponowała B.Komorowskiego na marszałka a wiadomo, że
        powiedział kiedyś coś źle o braciach i był bez szans. i dlatego wybrano Leppera
        na marszałka.
        jak widać propaganda PiS jest b. skuteczna

zdrowy_rozsadek78 napisał:

> Zwłaszcza co do odpowiedzialności PO za kształt obecnej koalicji. To właśnie
        PO
        >
        > postawiła PiS pod ścianą mówiąc: nie chcemy koalicji, albo utworzycie
        koalicję
        > z tymi dwoma oszołomami (Lepper + Giertych), albo nie będziecie mieli
        > większości i "gó.. zrobicie". Jednym słowem PO zgodziła się, aby do koalicji
        > wszedł Lepper i Giertych i naszkodził Polsce, bo dzięki temu PiS się ośmieszy
        i
        >
        > PO zyska.
      • sajjitarius Re: Kaczynski ma jednak sporo racji 01.08.07, 22:55
        Gdzie w tym jest ten zdrowy rozsadek ?
        PO Odpowiada za ksztalt obecnej koalicji ? he he
    • pos3gacz Lech Kaczyński: Chory na j-elit-a. 01.08.07, 13:41
      A może też na coś innego.Patrząc na foto powyżej artykułu zrobiło mi się
      niedobrze.Toż to uśmiech człowieka chorego na znaną chorobę[Ułan Bator stolicą]
      • wrojoz Re: Lech Kaczyński: Chory na j-elit-a. 01.08.07, 16:53
        pos3gacz napisał:

> A może też na coś innego.Patrząc na foto powyżej artykułu zrobiło mi się
        > niedobrze.Toż to uśmiech człowieka chorego na znaną chorobę[Ułan Bator
        stolicą]
    • scyzor75 Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 13:42
      Pani Monika Olejnik moglaby zaslugiwac na tytul MILF, ale potrzebuje kilku
      sesji Botoxu i Restylane...
    • czechy11 Psychiatra potrzebny od zaraz 01.08.07, 13:55
      Bełkot chorego człowieka. Panie Prezydencie niech Pan wyjdzie z tego pałacu i
      spojrzy uczciwie na to co stworzył Pan z bratem i swoimi poplecznikami. Kraj
      paranoi, z rządem, który zajmuje się tworzeniem coraz to nowych problemów
      zamiast ich rozwiązywaniem, z urzędnikami o zerowej kompetencji-miernych ale
      wiernych. Władzami spółek skarbu Państwa gdzie Prezesi nie mają pojęcia o
      niczym poza znajomością oficjalnej linii partyjnej PiS i koalicjantów. Kraj z
      którego wyjechało 2 mln albo więcej młodych ludzi. Kraj rzadzony przez kleryka
      z Torunia. To ma być Pana zdaniem normalne Państwo w XXI w?
      • donq Re: Psychiatra potrzebny od zaraz 01.08.07, 14:05
        Wywiad przewidywalny, i komentarze tez.

Interesujace jest pytanie/stwierdzenie ze strony dwoch pan:

"Ambasador Izraela jest oburzony antysemickimi wypowiedziami o. Rydzyka. A te
        wypowiedzi są bagatelizowane przez władze państwa."

Niewatpliwie wszyscy, ktorzy dostrzega dziwnosc tego pytania to krwiozerczy
        antysemici.

Ale czy sugestia, ze wladze panstwa powinny byc tak strasznie uczulone na
        oburzenie ambasadora Izraela jest tak bardzo niewinna?

DonQ
        • el_dvpa to moze 01.08.07, 15:22
          przypomij sobie burzę po artykule w jednym z niemieckich brukowców, kiedy
          polskie władze domagały się przeprosin od rządu niemieckiego. wtedy to bylo
          normalne?

donq napisał:

> Wywiad przewidywalny, i komentarze tez.
          >
          > Interesujace jest pytanie/stwierdzenie ze strony dwoch pan:
          >
          > "Ambasador Izraela jest oburzony antysemickimi wypowiedziami o. Rydzyka. A te
          > wypowiedzi są bagatelizowane przez władze państwa."
          >
          > Niewatpliwie wszyscy, ktorzy dostrzega dziwnosc tego pytania to krwiozerczy
          > antysemici.
          >
          > Ale czy sugestia, ze wladze panstwa powinny byc tak strasznie uczulone na
          > oburzenie ambasadora Izraela jest tak bardzo niewinna?
          >
          > DonQ
        • ja_kibic Re: Psychiatra potrzebny od zaraz 01.08.07, 15:34
          Fakt 1: w treści wykładu dla studentów Ojca Rydzyka znalazły się treści o
          charakterze antysemiskim.
          Fakt 2: wykładowca ten jest dyrektorem stacji radiowej, której audycji słucha
          regularnie kilka milionów ludzi.
          Fakt 3: na antenie tego radia prezentowana jest określona linia polityczna.
          Fakt 4: słuchacze tego radia stanowią grupę ludzi, z których większość podziela
          poglądy polityczne rozpowszechniane przez to radio i co więcej ludzie Ci
          stanowią rzeczywistą grupę politycznego nacisku.
          Fakt 5: władze naszego kraju nie odcięły się zdecydowanie od wypowiedzi Ojca
          Rydzyka.
          Fakt 6: władza zwierzchnia Ojca Rydzyka nie znalazła podstaw do potępienia
          wypowiedzi Ojca Rydzyka.
          Fakt 7: Episkopat Polski nie zajął stanowiska.
          Fakt 8: Ambasador zaprzyjaźnionego z Polską zwraca uwagę na niewłaściwe
          wypowiedzi znanej i wpływowej postaci funkcjonującej publicznie.

Jak w Niemczech Pani Steinbach pozwoliła sobie na niewłaściwe wypowiedzi na
          temat majątku pozostawionego przez Niemców na terenach obecnej
          Rzeczypospolitej, to niemiecki rząd wydał oświadczenie, że nie podziela
          poglądów Pani S. i że kwestie poruszane przez nią nie podlegają dalszym
          dyskusjom na poziomie rządowym.

Rozumiesz już o co chodzi z tą zadymą wokół antysemickich wypowiedzi pewnego
          księdza (nawet Prezydent przyznał, że były antysemiskie)?

A tak na marginesie: Pan Prezydent Kaczyński, Pan Premier Kaczyński, ten Sejm,
          ten Rząd i wszyscy ministrowie nie są na wieczność. Nie ma się co tak
          emocjonować - tak dużo nie popsują...
          Ważne, że gospodarka się rozwija i że powstało choć kilka km autostrad..., a na
          polityków w stylu angielskim czy niemieckim przyjdzie nam jeszcze trochę
          poczekać. Jesteśmy bardzo, bardzo młodą demokracją...
          • donq Re: Psychiatra potrzebny od zaraz 01.08.07, 18:26
            > Rozumiesz już o co chodzi z tą zadymą wokół antysemickich wypowiedzi pewnego
            > księdza (nawet Prezydent przyznał, że były antysemiskie)?

O co chodzi z zadyma wokol pewnego ksiedza z radiem to bardzo tajemnicza sprawa.

Mnie zastanawia: czy sugestie pan przeprowadzajacych wywiad, ze nasze wladze
            powinny sie bardzo przejmowac uwagami izraelskiego ambasadora nie ida zbyt
            daleko? Dlaczego mialyby sie tak bardzo tymi uwagami przejmowac?

Porownanie z pania Steinbach jest cokolwiek nietrafne - Rydzyk nie wysuwa
            miedzynarodowych roszczen, do ktorych nasze wladze musialyby sie odniesc.

To juz porownanie trafniejsze byloby z afera, w ktorej w Niemczech kpiono sobie
            z Kaczynskich. Ponoc to wtedy bylo uprawnione w ramach wolnosci slowa,
            niemieckie wladze nie widzialy potrzeby zajmowania stanowiska itp.

W dyskusje czy karac za wypowiedzi antysemickie, jak bardzo karac, co to w
            ogole jest ten antysemityzm, czy mozna nie byc antysemita nie wykazujac
            nadmiernego filosemityzmu rowniez i czy w ogole jakos mozna krytykowac Zydow
            chyba sie nie ma co wdawac?

DonQ
      • yntums Re: Psychiatra potrzebny od zaraz 01.08.07, 14:32
        Prezesem KGHM Poska Miedż S.A. został z nadania PiS skarbnik urzędu gminnego.
        Czy to nie jest przejawem choroby...

• wrojoz Re: Psychiatra potrzebny od zaraz 01.08.07, 16:53
        czechy11 napisał:

> Bełkot chorego człowieka. Panie Prezydencie niech Pan wyjdzie z tego pałacu i
        > spojrzy uczciwie na to co stworzył Pan z bratem i swoimi poplecznikami. Kraj
        > paranoi, z rządem, który zajmuje się tworzeniem coraz to nowych problemów
        > zamiast ich rozwiązywaniem, z urzędnikami o zerowej kompetencji-miernych ale
        > wiernych. Władzami spółek skarbu Państwa gdzie Prezesi nie mają pojęcia o
        > niczym poza znajomością oficjalnej linii partyjnej PiS i koalicjantów. Kraj z
        > którego wyjechało 2 mln albo więcej młodych ludzi. Kraj rzadzony przez
        kleryka
        > z Torunia. To ma być Pana zdaniem normalne Państwo w XXI w?
    • goethek ale owija w bawełnę . . . 01.08.07, 13:58
      Jak już dostaje jakies konkretne pytanie to wymiguje sie od odpowiedzi. Rydzyka
      niech jeszcze na piedestały wyniesie za to co głosi...widać, że takie wywiady
      nie maja sensu, bo i tak nie poznamy motywów jego dzialania i odpowiedzi nas
      interesujących...

Ps.Premier sie myli! - brat nie wygra wyborów po raz drugi ...
    • jagna28 Re: Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 14:00
      Rzygać mi się chce jak czytam coś takiego! Chciałabym jakoś bardziej elokwentnie
      to skomentować, ale tak mnie zemdliło, że chyba nic po za wulgaryzmami nie
      przejdzie mi przez gardło. Panie Prezydencie - litości!
    • zbforjude Tak się utytłać.... 01.08.07, 14:01
      Olejnik, GW... to jest Pana "declasee" ! A fe, tfu-tfu...
    • blue.berry Re: Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 14:01
      coż, po przeczytaniu pozostaje niesmak i wrażenie jakby wywiad przeprowadzony
      był z debilem (nie obrażajac debili).
    • piotrjaruga Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 14:03
      Niesamowite. Nie wiem co Pan Prezydent popala, ale ja tez chce
    • szerb Niech zyja WOLNE Wybory! Precz z Rydzo-Michnikami! 01.08.07, 14:04
      niech zyja wolne wybory

Fakt, ze pomimo ciaglow kontratakow imperium zla w Polsce reprezentowanego przez
      uklady sil politycznych i systemy korupcyjne wywodzace sie w duzej mierze z
      tradycji i moralnosci PRL jest wspanialym sukcesem Demokracji w Polsce.
      Bledy sa popelniane, slabi ludzie ulegaja pokusom, ale jako calosc
      po raz pierwszy mozna powiedziec Demokracja wygrywa w Polsce.

Rzad rzadzi, koalicja sie chwieje, politycy robia bledy
      Prasa atakuje rzad
      Karawana jedzie dalej a psy szczekaja
      i tak powinno byc w zdrowej demokracji

Ten wywiad jest przykladem, ze wszystko jest w stanie kontrolowanej rownowagi i
      ten stan rownowagi, dzieki silnemu zmyslowi politycznemu Kaczynskich wytrzymuje
      ataki zarowno opozycji politycznej jak i opozycji swiatopogladowej

Jedyne czego mozna byloby sobie zyczyc aby opozycja w Polsce skladala sie z
      opozycyjnych politykow a nie prasy sterowanej przez kilku zaklamanych szarych
      eminencji takich jak Rydzyk i Michnik

Wywiad z prezydentem bardziej przypominal przesluchanie prokuratorskie w sadzie
      kapturowym. Pomimo atakow prezydent wypadl dobrze na tle dziennikarskich atakow
      ponizej pasa, atakow ponizej przyjetych norm, atakow osobistych, powtarzajacych
      w kolko kilka wypowiedzi osob nie majacych z prezydentem nic do czynienia.
      Jest to kontynuacja michnikowej propagandy usilujacej malowac obraz Polski jako
      kraju pelnego etnicznej nienawisci, antysemityzmu, homofobii.
      Najwieksza bzdura ostatnich dni wyprodukowana przez michnikowe ministerstwo
      propagandy to "pelzajacy zamach stanu", tylko "pelzajacy swiatopoglad" moze
      wyprodukowac taka intelektulna bzdure.

Walka polityczna w kraju pomiedzy silami reprezentujacymi rozna grupy spoleczne
      i tradycje polityczne jest zrozumiala i oczekiwana, natomiast jest pozalowania
      godne obsmarowywanie Polski i Polakow stereotypowmi oszczerstwami za granica
      przez pogrobowcwo PRL Michnika i Geremka.
      Wskazuje to na stopien desperacji tych dwoch panow.
      i za to szczegolnie nalezy dziekowac panom Kaczynskim i to jest najlepszym
      dowodem sukcesu ich programu politycznego realizowanego w trudnych koalicyjnych
      warunkach.

Miejmy nadzieje, ze nastepne wyboru przyniose nowe pokolenie, nowe twarze do
      polskiej polityki i zepchna resztki ukladowcow z PRL na polityczne i historyczne
      smietnisko gdzie jest ich miejsce
      • topolowka Ten czlowiek nie dorosl 01.08.07, 14:20
        do tego, zeby byc prezydentem. Partyjne spojrzenie na swiat, zawzietosc,
        myslenie i dzialanie pod dyktando brata, malostkowosc, czepianie sie jak pijany
        plota paru wyswiechtanych sloganow, brak jakiejkolwiek strategicznej wizji dla
        Polski, obrazalski jak dzieci z przedszkola.

Wstyd i smutek, ze glowa panstwa polskiego jest ktos tak pozbawiony charyzmy,
        wizji, daru budzenia sympatii, wdzieku osobistego, umiejetnosci mobilizowania
        spoleczenstwa ku wspolnym celom, jednoczenia ludzi wokol siebie. Smutna,
        pamietliwa i rozjazgotana miernota.
        • bezele147 Re: Ten czlowiek nie dorosl 01.08.07, 15:06
          wy wszyscey jestescie niezle po..i! co on zle robi? poprostu ma dosyc waszej platfomy? a moze po prostu sami wyznawcy michnika tu pisza? i slusznie Lech zauwazyl ze gdyby on najechal na walese za sku..syna to wszyscy by sie posrali a jak rydzyk pieprzy farmazony to lament ze nic nie robi. I dobrze ze ma przekonania a nie tak jak kwas wstyd robi, w czym kwas byl lepszy?? bo nie wiem. a koalicja jest z lisem przez po i tyle, chlopcy sie obrazili i zabawki wzieli z piaskownicy. bawia mnie lochy ktore twierdza ze dobry stan polskiej gospodarki to wiara z irlandi i zaluga sld, na bank przez barmanow z UK jest wieksze pkb itp. a moze przez to ze w polsce jest duzo inwestycji?? i tak wam pewnie nie przemowie do rozumow bo jestescie anty pis i nic tego nie zmieni. rozwodzicie sie nad antysemityzmem a sami sie nabijacie z wlasnego prezydenta. elo
          • el_dvpa .......... 01.08.07, 15:26
            czas wrócić do podstawówki dziecko. z myśleniem też kiepsko

bezele147 napisał: (...)
            • bezele147 Re: .......... 01.08.07, 15:30
              a niby czemu czlowieku? dowody jakies?
              • el_dvpa Re: .......... 01.08.07, 15:58
                twój post jest dowodem. wystarczy?
                • the_real_kris Cos ci sie pokrecilo... 02.08.07, 00:27
                  Nie masz nic do powiedzenia i szkalujesz madrzejszych od siebie - typowy homo
                  sovieticus...
        • szerb tak, swiat nie jest idealny 01.08.07, 16:08
          > do tego, zeby byc prezydentem. Partyjne spojrzenie na swiat, zawzietosc,
          > myslenie i dzialanie pod dyktando brata,

Czyli zarzucasz, ze prezydent jest politykiem "partyjnym", ktory "zawziecie"
          dazy do realizacji obietnic wyborczych wspolpracujac z bratem
          Tak zgadzam sie! Co jest w tym zlego?

> Wstyd i smutek, ze glowa panstwa polskiego jest ktos tak pozbawiony charyzmy,
          > wizji, daru budzenia sympatii, wdzieku osobistego, umiejetnosci mobilizowania
          > spoleczenstwa ku wspolnym celom, jednoczenia ludzi wokol siebie. Smutna,
          > pamietliwa i rozjazgotana miernota.

Kaczynski nie jest prezydentem idealnym, ale lepszego kandydata Polacy nie
          potrafili wysunac i wybrac. Poprzedni prezydenci tez nie byli idealni i nie
          widac zadnego w przyszlosci, ktory moglby byc duzo lepszy.
          Jezeli bedzie to swietnie, ja zawsze glosuje za zmiana na lepsze.

Jezeli chodzi o wdziek i charyzme to mi to nie przeszkadza, prezydenci to nie
          aktorzy to politycy, ktorych zadaniem jest najlepsza reprezentacja polskich
          interesow w kraju i za granica. Kaczynski dyplomata jest raczej slabym, ale
          ciagle reprezentuje Polske i jej interesy z przekonaniem i pasja.
          Co nie jest latwe biorac pod uwage brudna robote takich politycznych
          skorkojadow jak ciemnota koscielna-Rydzyk lub para kominternowcow
          Geremek-Michnik, ktorzy prowadza zawzieta i oszczercza kamapania w zagranicznej
          prasie oczeniajac nie tylko polski rzad, ale tez Polske i Polakow

Charyzma to tylko piorka, piekny stroj, najbardziej charyzmatyczni politycy, sa
          zawsze do czasu, to dyktatorzy, ktorych "kochal i uwielbial" caly narod i
          oficjalna prasa az do bolu i do czasu nieuchronnej katastrofy.
          np Michnik jeszcze do tej pory nie moze pozbyc sie podziwu i uwielbienia dla
          Jaruzelskiego, ktory wedlug niego jest "czlowiekiem honoru", podobnie jak
          Pinochet dla Giertycha i Jurka.

Zapraszam na nastepne wybory, w miedzyczasie Kaczynski jest prezydentem i lepiej
          jest wspolpracowac z nie-idealnym wlasnym prezydentem, niz pracowac dla sil
          wrogich Polsce za granica jak to robia Geremek i Michnik.

Polska potrzebuje silniejszej i bardziej aktywnej opozycji, Polska potrzebuje
          politykow z nowego pokolenia nie skazonego brudem moralnym PRL.
        • wrojoz Re: Ten czlowiek nie dorosl 01.08.07, 16:53
          topolowka napisała:

> do tego, zeby byc prezydentem. Partyjne spojrzenie na swiat, zawzietosc,
          > myslenie i dzialanie pod dyktando brata, malostkowosc, czepianie sie jak
          pijany
          >
          > plota paru wyswiechtanych sloganow, brak jakiejkolwiek strategicznej wizji
          dla
          > Polski, obrazalski jak dzieci z przedszkola.
          >
          > Wstyd i smutek, ze glowa panstwa polskiego jest ktos tak pozbawiony charyzmy,
          > wizji, daru budzenia sympatii, wdzieku osobistego, umiejetnosci mobilizowania
          > spoleczenstwa ku wspolnym celom, jednoczenia ludzi wokol siebie. Smutna,
          > pamietliwa i rozjazgotana miernota.
      • rychonyc2 Re: Niech zyja WOLNE Wybory! Precz z Rydzo-Michni 02.08.07, 00:38
        Zgadzam sie. Uwazam ze Polska bedzie krajem znacznie lepszym bez Rydzyka i
        Michnika. Nie rozrozniam miedzy jedna i druga extrema. Pozdr.
    • zbforjude Prezydent donosi na O. Rydzyka i innych Polaków 01.08.07, 14:15
      Cyt: "Czy chodzi o ojca Rydzyka, czy kogokolwiek innego - w naszym kraju
      antysemickie wypowiedzi każdego, nawet nie do końca trzeźwego obywatela
      spotkanego na ulicy, mają fatalny wręcz skutek dla państwa".
      Żenujące jak na Prezydenta RP. Doprawdy załosne ! W Polsce nie ma i nigdy nie
      było przejawów antysemityzmu, chyba że zostały one wykreowane przez wrogie
      Polsce ośrodki czy chore z nienawiści do Polski jednostki. Tak odpowiada
      Prezydent RP, no ale Pan przecież nie jest Prezydentem :-)
      • wrojoz Re: Prezydent donosi na O. Rydzyka i innych Polak 01.08.07, 16:54
    • pio41 Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 14:17
      Nie dosc, ze facet wyglada jak pierwszej wody czub, to gada jak czub: ot chocby
      takie zdanie - "Za to, że Lepper i Giertych zostali wicepremierami,
      odpowiedzialność ponosi PO. To oczywiste."
      Oczywiste jest to, panie kaczynski, ze pan i panski brat powinniscie co najwyzej
      kury srac prowadzac, a nie piastowac najwyzsze urzedy w panstwie. Rozsiadles sie
      pan w palacu prezydenckim, jak ta kwoka na grzedzie, podatnicy placa za pana
      cotygodniowe wypady do Gdanska (nie ludz sie pan, lotnisko imienia L.
      kaczynskiego nie powstanie, co najwyzej beda panem straszyc dzieci), za pana
      obiadki w bistrot de paris i inne ekstrawaganckie zachcianki stetryczalego
      pierdoly. A jakie efekty pana prezydentury? Co pan zrobil konstruktywnego dla
      kraju, ktory placi panu 160 mln zlotych rocznie?
    • johann3 Cliff Pineiro 01.08.07, 15:05
      ciekawe, co tam u niego, bo glapinski wyladowal miekko, choc po kilku latach
      wygniania.
    • zx22aw jakie to wszystko smutne 01.08.07, 15:13
      :(
      • wrojoz Re: jakie to wszystko smutne 01.08.07, 16:54
    • przejrzysty Przeczytałem 3 - 4 pierwsze zdania 01.08.07, 15:18
      i dałem sobie spokój. I tak wiadomo co ten człowiek powie. Wszystko w jego
      kartoflanej główce oscyluje wokół schematu: 200km autostrad w 2005 to zasługa
      PiS; 7km autostrad w 2006 to wina SLD.
    • zat4ra Za to, że Lepper i Giertych zostali wicepremierami 01.08.07, 15:26
      "Za to, że Lepper i Giertych zostali wicepremierami, odpowiedzialność ponosi PO"

Nie, nie moge juz. :-(
      Jest mi niedobrze, chce sie rzygac, zaczynam nienawidziec ten kraj :-(
      • ja_kibic Większość jest juz znudzona... 01.08.07, 15:54
        Ciekawe, że dwa lata temu po takim wywiadzie z Panem Prezydentem, to byłoby
        tutaj na tym forum z tysiąc postów, a nie 128.
        Wyraźnie słabnie zainteresowanie bieżącą polityką, co jest najlepszą recenzją
        rządów obecnej koalicji.
        Ja jestem znudzony. Czasem sie trochę wstydzę, jak mnie ktoś znajomy z
        zagranicy pyta, np. o co chodzi z tym kartoflem, albo, czy naprawdę minister
        edukacji w moim kraju podważa teorię ewolucji.
        Ale generalnie już dawno przestałem na bieżąco śledzić polskie piekełko.
        Mam tylko pytanie: czy w Polsce naprawdę ma odbyć się EURO 2012? A jeżeli tak,
        to gdzie piłkarze będą grali mecze, trenowali i odpoczywali?
        • el_dvpa Re: Większość jest juz znudzona... 01.08.07, 16:00
          przeciez się nie odbędzie. przez PO oczywiście, która nie mogła się otrząsnąć
          po dwóch porażkach. a do 2009 koalicja będzie zajęta rozwiązywaniem się i
          zawiązywaniem.

ja_kibic napisał:

> Mam tylko pytanie: czy w Polsce naprawdę ma odbyć się EURO 2012? A jeżeli
          tak,
          > to gdzie piłkarze będą grali mecze, trenowali i odpoczywali?
      • vi-com Re: Za to, że Lepper i Giertych zostali wicepremi 01.08.07, 16:02
        On nie mówi tego do nas/ mówiąc nieskromnie/ do myślącej części narodu. Mówi to
        do np moich sąsiadów z bloku słuchających na okrągło RM-ryja. Ale to to
        słuchacze RM pójdą w ordynku do następnych wyborów. Nasza część / ta myśląca /
        pojedzie na piknik,nie będzie miała czasu,powie że to i tak nic nie da
        etc...albo pkt wyborczy był za daleko.Gdy wygra kołtuństwo , to pierwsi rzucimy
        sie do kompów aby pisać jakie to Kaczki sa złe.
        • xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: Za to, że Lepper i Giertych zostali wicepremi 01.08.07, 16:24

> On nie mówi tego do nas/ mówiąc nieskromnie/ do myślącej części narodu. Mówi t
          > o
          > do np moich sąsiadów z bloku słuchających na okrągło RM-ryja. Ale to to
          > słuchacze RM pójdą w ordynku do następnych wyborów. Nasza część / ta myśląca /
          > pojedzie na piknik,nie będzie miała czasu,powie że to i tak nic nie da
          > etc...albo pkt wyborczy był za daleko.Gdy wygra kołtuństwo , to pierwsi
          rzucimy
          > sie do kompów aby pisać jakie to Kaczki sa złe.

Jest spora szansa, że masz rację (niestety).
          Ale tu jest NASZA rola – bo kto lepiej niż osoba:
          - choć trochę zdająca sobie sprawę z tego, co się dzieje,
          - której zależy,
          - która ma wpływ na swoich znajomych, przyjaciół
          może to zmienić.
          NASZĄ, KAŻDEGO Z NAS Z OSBOBNA rolą jest uświadamianie swoich znajomych i
          przyjaciół (ale nie kłócenie się z nimi o to – to nic nie da) do czego prowadzi
          zaniechanie (lub co gorsza głosowanie na szkodzących Polsce i Polakom
          politykierów).

Niech każdy przekona chociaż 1 osobę
        • zat4ra Re: Za to, że Lepper i Giertych zostali wicepremi 01.08.07, 19:59
          >Nasza część / ta myśląca /
          >pojedzie na piknik,nie będzie miała czasu,powie że to i tak nic nie da

To straszne, ale masz niestety racje :-(
          Ja na przyklad nie bede glosowal na nikogo, bo nikogo wartego tego nie widze.

Bolszewicy z PiS?
          Zlodzieje i cwaniaki z SLD?
          Obludni sliscy hipokryci z PO?
          Nawiedzeni paranoicy z UPR?

Jedno wielkie szambo.
    • vidi12 Niech zdycha Kaczyński !!! Precz z PiS-em 01.08.07, 16:03
      • wrojoz Re: Niech zdycha Kaczyński !!! Precz z PiS-em 01.08.07, 16:55
    • vidi12 Niech żyje R O Z U M precz z D u r n i a m i !!! 01.08.07, 16:07
      • mniklas5 Re: skundleni 01.08.07, 16:13
        tak prezydent jak i panie dziennikarki, kompletny zascianek ,prezydent jednej
        parti ,zupelny belkot, jaka wizja Polski panie prezydencie, poziom
        dziennikarstwa polskiego nawet nie przypomina tego z PRL z powiatowej gazety
      • wrojoz Re: Niech żyje R O Z U M precz z D u r n i a m 01.08.07, 16:55
    • witop Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 16:17
      Przez tych Panów K polubiłem Kwacha
    • mirgrab Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 16:25
      Koalicja z Platformą?Platforma winna sytuacji w koalicji?Dyrdymały rozkapryszonego dziecka.Z takim koalicjantem jak PiS nie da się pracować.Potwierdzają to ostatnie barbarzyńskie metody premiera wewnątrz koalicji.Powinno to być poważnym ostrzeżeniem na przyszłość dla potencjalnych koalicjantów.W chwili obecnej najlepsze dla Polski jest doprowadzenie do całkowitej kompromitacji i samospalenia PiS jako partii a w szczególności jej liderów.W tej chwili gra na zwłoke w sprawie wyborów powinna być na ręke opozycji.Niech PiS jeszcze troche podrzuci drew do pieca.Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka