coolbabe Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 13:26 Po tym co przeczytałem ,to naprawdę bardzo żałuję że Cimoszewicz zrezygnował z dalszej walki , boże dla czego nas tak karzesz?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
wamac Re: Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 13:27 Taką elitą jest lubelski pis. Członek pis, prezes radia publicznego p. Deckert został skazany w I instancji - czyli nie jak Lepper podejrzany - ale został skazany. wszystkie pisiory go bronią. Dobre nie? Szczegolnie przew Rady Nadzorczej, psychiatra.... ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
andretti Wstydzę się go...Polska na to nie zasłużyła !!! 01.08.07, 13:30 Ludzie zróbmy cokolwiek żeby ten człowiek przestał byc prezydentem...jego brat premierem...Lepper i Giertych ministrami...WSTYD POLSKA NA TO NIE ZASŁUŻYŁA !!! PO wybrało Giertycha i Leppera???? BOŻE RATUJ NAS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Wstydzę się go...Polska na to nie zasłużyła ! 01.08.07, 14:11 Ja się wstydziłem Wałęsy. Po 2 latach nowej władzy wydaje mi sie, że jednak był on super prezydentem. Teraz mamy Kaczyńskiego. Myślicie , że za 10 lat stwierdzimy że jednak w porównaniu z prezydentem X (lepperem?a może łyżwińskim?) to Kaczor był super reprezentacyjnym demokratą? Aż się boję... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Wstydzę się go...Polska na to nie zasłużyła ! 01.08.07, 16:52 andretti napisał: > Ludzie zróbmy cokolwiek żeby ten człowiek przestał byc prezydentem...jego brat > premierem...Lepper i Giertych ministrami...WSTYD POLSKA NA TO NIE ZASŁUŻYŁA !!! > PO wybrało Giertycha i Leppera???? BOŻE RATUJ NAS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcink_23 Re: Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 13:33 I to cos sie nazywa prezydentem. On sie tylko na dozorce nadaje, a nie prezydenta 40 mln narodu!! Odpowiedz Link Zgłoś
palikotek O Rydzyk, antysemityzm, o Rydzyk.,anty ..swiat GW 01.08.07, 13:35 czemu gazeta gmizy zydowskiej udaje polska? Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: O Rydzyk, antysemityzm, o Rydzyk.,anty ..swia 01.08.07, 13:39 >>gazeta gmizy zydowskiej .. wiekszosc glosow na WZA Agory jest na free-floacie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Kaczynski ma jednak sporo racji 01.08.07, 13:40 Zwłaszcza co do odpowiedzialności PO za kształt obecnej koalicji. To właśnie PO postawiła PiS pod ścianą mówiąc: nie chcemy koalicji, albo utworzycie koalicję z tymi dwoma oszołomami (Lepper + Giertych), albo nie będziecie mieli większości i "gó.. zrobicie". Jednym słowem PO zgodziła się, aby do koalicji wszedł Lepper i Giertych i naszkodził Polsce, bo dzięki temu PiS się ośmieszy i PO zyska. Jeśli zaś chodzi o minusy to uważam, że oczekiwanie, że sądy będą kierować się "racją stanu" a nie przepisami jest karygodne i wbrem demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Kaczynski ma jednak sporo racji 01.08.07, 13:52 Zapomniałeś dodać że PO odpowiada też za susze, powódź, i fikołek premiera przed Pałacem Prezydenckim. A żeby lżej było ci kłamać, masz tu ściągę z kłamstw Kaczyńskich: 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK). 2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J) 3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J). 4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J). 5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J). 6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy (J). 7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne (J). 8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J) 9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70 (J). 10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami. 11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa. 12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 13. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację. 15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję. 17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 18. Afera billboardowa. 19. Chcemy koalicji z PO. 20. PO jest w koalicji z SLD. 21. To wszystko wina PO i SLD. 22. Nie będzie TKM-u. 23. Moja teczka jest sfałszowana (J). 24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB. 25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. ... Odpowiedz Link Zgłoś
schrott1 to wie kazdy oprocz rydzykowych gnid 01.08.07, 13:56 szkoda na dyskusje z tym brunatnym kalem Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Re: Kaczynski ma jednak sporo racji 01.08.07, 14:17 Gdzie konkretnie w mojej wypowiedzi skłamałem ? Nie będę dyskutował z wyliczonymi przez Ciebie "kłamstwami Kaczyńskich" , bo nie mam zamiaru udowadniać, że to właściwi ludzie, a tym bardziej wierzyć w czarno-biały obraz rzeczywistości. Po prostu uważam, że co do winy PO Kaczyński miał rację i że się myli jeśli chodzi o sądownictwo. A co do samego artykułu to nie podobają mi się załączone zdjęcia - Kaczyński wygląda na nich jak niedorozwinięte dziecko, z zamkniętymi oczami, itp. O ile wiem, GW zatrudnia zawodowych fotografów. No ale może tutaj też nie jestem obiektywny ... Odpowiedz Link Zgłoś
hubba_hubba Re: Kaczynski ma jednak sporo racji 01.08.07, 14:34 Kaczyński mógł bardzo łatwo zawrzeć koalicję z PO - wystarczyło oddać Platformie którąś z tzw. służb. Ale tak bardzo chciał mieć wszystkie służby w ręku, że wybrał układ z Lepperem i Giertychem. Patrząc na to, jak Kaczyński swoich ukochanych służb używa, należy pochwalić Platformę za dalekowzroczność. Teraz to oni byliby na celowniku, gdyby weszli w koalicję z PiSem. To oczywiście wina Platformy, że nie dała się związać, wsadzić do garnka i ugotować. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Re: Kaczynski ma jednak sporo racji 01.08.07, 14:51 Moim zdaniem to nawet gdyby doszło do koalicji, byłaby ona niezwykle krucha. Obserwując wypowiedzi opozycji jestem zażenowany - ci ludzie nie są zdolni do jakiegokolwiek kompromisu, komentarz do KAŻDEJ decyzji PiSu jest negatywny. Co gorsze, uważam, że PiS w roli opozycji zachowywałby się identycznie. Wystarczy posłuchać jakiejkolwiek dyskusji obu partii: pada rzeczowe pytanie od prowadzącego, przedstawiciel którejś z partii udziela odpowiedzi, następnie przedstawiciel przeciwnej partii mówi "może tak, a może nie, ale tak ogólnie to WY I TAK JESTEŚCIE CH.....". I tak to mniej więcej wygląda. Nie popieram kaczek, pytanie tylko, kogo wybierzemy w ich miejsce i czy ten ktoś rzeczywiści będzie bardziej kompetentny ??? Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa przykro 01.08.07, 15:13 mi to napisać, ale on wygląda tak na 95% zdjęć. jedynie na wyborczym billboardzie mocno go podrasowali w photoshop-ie zdrowy_rozsadek78 napisał: > A co do samego artykułu to nie podobają mi się załączone zdjęcia - Kaczyński > wygląda na nich jak niedorozwinięte dziecko, z zamkniętymi oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek78 Re: przykro 01.08.07, 15:32 Fakt, Kaczyńskiemu daleko do bycia osobą fotogeniczną ;-) Są jednak pewne podstawowe zasady robienia zdjęć, wydawałoby się, że fotograf pracujący dla tak wielkiej firmy jak Agora powinien się ich trzymać. Mówiąc wprost, nawet nastolatek potrafiłby zrobić w miarę normalną fotkę tak "trudnym" obiektom jak Kaczyńscy. Te zdjęcia zostały wybrane świadomie, spośród kilkudziesięciu innych. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa ale tu o nie o to chodzi 01.08.07, 15:57 jeśli ten facet miałby równo pod kopułą, nikt nie czepiałby się jego wyglądu. wielu ludzi było wybitnych, choć mocno niefotogenicznych (de Gaulle, Churchill). Nie każdy musi wyglądać jak Clinton ;) Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa no właśnie, 01.08.07, 15:17 PO np podstępnie zaproponowała B.Komorowskiego na marszałka a wiadomo, że powiedział kiedyś coś źle o braciach i był bez szans. i dlatego wybrano Leppera na marszałka. jak widać propaganda PiS jest b. skuteczna zdrowy_rozsadek78 napisał: > Zwłaszcza co do odpowiedzialności PO za kształt obecnej koalicji. To właśnie PO > > postawiła PiS pod ścianą mówiąc: nie chcemy koalicji, albo utworzycie koalicję > z tymi dwoma oszołomami (Lepper + Giertych), albo nie będziecie mieli > większości i "gó.. zrobicie". Jednym słowem PO zgodziła się, aby do koalicji > wszedł Lepper i Giertych i naszkodził Polsce, bo dzięki temu PiS się ośmieszy i > > PO zyska. Odpowiedz Link Zgłoś
sajjitarius Re: Kaczynski ma jednak sporo racji 01.08.07, 22:55 Gdzie w tym jest ten zdrowy rozsadek ? PO Odpowiada za ksztalt obecnej koalicji ? he he Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Lech Kaczyński: Chory na j-elit-a. 01.08.07, 13:41 A może też na coś innego.Patrząc na foto powyżej artykułu zrobiło mi się niedobrze.Toż to uśmiech człowieka chorego na znaną chorobę[Ułan Bator stolicą] Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Lech Kaczyński: Chory na j-elit-a. 01.08.07, 16:53 pos3gacz napisał: > A może też na coś innego.Patrząc na foto powyżej artykułu zrobiło mi się > niedobrze.Toż to uśmiech człowieka chorego na znaną chorobę[Ułan Bator stolicą] Odpowiedz Link Zgłoś
scyzor75 Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 13:42 Pani Monika Olejnik moglaby zaslugiwac na tytul MILF, ale potrzebuje kilku sesji Botoxu i Restylane... Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Psychiatra potrzebny od zaraz 01.08.07, 13:55 Bełkot chorego człowieka. Panie Prezydencie niech Pan wyjdzie z tego pałacu i spojrzy uczciwie na to co stworzył Pan z bratem i swoimi poplecznikami. Kraj paranoi, z rządem, który zajmuje się tworzeniem coraz to nowych problemów zamiast ich rozwiązywaniem, z urzędnikami o zerowej kompetencji-miernych ale wiernych. Władzami spółek skarbu Państwa gdzie Prezesi nie mają pojęcia o niczym poza znajomością oficjalnej linii partyjnej PiS i koalicjantów. Kraj z którego wyjechało 2 mln albo więcej młodych ludzi. Kraj rzadzony przez kleryka z Torunia. To ma być Pana zdaniem normalne Państwo w XXI w? Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: Psychiatra potrzebny od zaraz 01.08.07, 14:05 Wywiad przewidywalny, i komentarze tez. Interesujace jest pytanie/stwierdzenie ze strony dwoch pan: "Ambasador Izraela jest oburzony antysemickimi wypowiedziami o. Rydzyka. A te wypowiedzi są bagatelizowane przez władze państwa." Niewatpliwie wszyscy, ktorzy dostrzega dziwnosc tego pytania to krwiozerczy antysemici. Ale czy sugestia, ze wladze panstwa powinny byc tak strasznie uczulone na oburzenie ambasadora Izraela jest tak bardzo niewinna? DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa to moze 01.08.07, 15:22 przypomij sobie burzę po artykule w jednym z niemieckich brukowców, kiedy polskie władze domagały się przeprosin od rządu niemieckiego. wtedy to bylo normalne? donq napisał: > Wywiad przewidywalny, i komentarze tez. > > Interesujace jest pytanie/stwierdzenie ze strony dwoch pan: > > "Ambasador Izraela jest oburzony antysemickimi wypowiedziami o. Rydzyka. A te > wypowiedzi są bagatelizowane przez władze państwa." > > Niewatpliwie wszyscy, ktorzy dostrzega dziwnosc tego pytania to krwiozerczy > antysemici. > > Ale czy sugestia, ze wladze panstwa powinny byc tak strasznie uczulone na > oburzenie ambasadora Izraela jest tak bardzo niewinna? > > DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
ja_kibic Re: Psychiatra potrzebny od zaraz 01.08.07, 15:34 Fakt 1: w treści wykładu dla studentów Ojca Rydzyka znalazły się treści o charakterze antysemiskim. Fakt 2: wykładowca ten jest dyrektorem stacji radiowej, której audycji słucha regularnie kilka milionów ludzi. Fakt 3: na antenie tego radia prezentowana jest określona linia polityczna. Fakt 4: słuchacze tego radia stanowią grupę ludzi, z których większość podziela poglądy polityczne rozpowszechniane przez to radio i co więcej ludzie Ci stanowią rzeczywistą grupę politycznego nacisku. Fakt 5: władze naszego kraju nie odcięły się zdecydowanie od wypowiedzi Ojca Rydzyka. Fakt 6: władza zwierzchnia Ojca Rydzyka nie znalazła podstaw do potępienia wypowiedzi Ojca Rydzyka. Fakt 7: Episkopat Polski nie zajął stanowiska. Fakt 8: Ambasador zaprzyjaźnionego z Polską zwraca uwagę na niewłaściwe wypowiedzi znanej i wpływowej postaci funkcjonującej publicznie. Jak w Niemczech Pani Steinbach pozwoliła sobie na niewłaściwe wypowiedzi na temat majątku pozostawionego przez Niemców na terenach obecnej Rzeczypospolitej, to niemiecki rząd wydał oświadczenie, że nie podziela poglądów Pani S. i że kwestie poruszane przez nią nie podlegają dalszym dyskusjom na poziomie rządowym. Rozumiesz już o co chodzi z tą zadymą wokół antysemickich wypowiedzi pewnego księdza (nawet Prezydent przyznał, że były antysemiskie)? A tak na marginesie: Pan Prezydent Kaczyński, Pan Premier Kaczyński, ten Sejm, ten Rząd i wszyscy ministrowie nie są na wieczność. Nie ma się co tak emocjonować - tak dużo nie popsują... Ważne, że gospodarka się rozwija i że powstało choć kilka km autostrad..., a na polityków w stylu angielskim czy niemieckim przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać. Jesteśmy bardzo, bardzo młodą demokracją... Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: Psychiatra potrzebny od zaraz 01.08.07, 18:26 > Rozumiesz już o co chodzi z tą zadymą wokół antysemickich wypowiedzi pewnego > księdza (nawet Prezydent przyznał, że były antysemiskie)? O co chodzi z zadyma wokol pewnego ksiedza z radiem to bardzo tajemnicza sprawa. Mnie zastanawia: czy sugestie pan przeprowadzajacych wywiad, ze nasze wladze powinny sie bardzo przejmowac uwagami izraelskiego ambasadora nie ida zbyt daleko? Dlaczego mialyby sie tak bardzo tymi uwagami przejmowac? Porownanie z pania Steinbach jest cokolwiek nietrafne - Rydzyk nie wysuwa miedzynarodowych roszczen, do ktorych nasze wladze musialyby sie odniesc. To juz porownanie trafniejsze byloby z afera, w ktorej w Niemczech kpiono sobie z Kaczynskich. Ponoc to wtedy bylo uprawnione w ramach wolnosci slowa, niemieckie wladze nie widzialy potrzeby zajmowania stanowiska itp. W dyskusje czy karac za wypowiedzi antysemickie, jak bardzo karac, co to w ogole jest ten antysemityzm, czy mozna nie byc antysemita nie wykazujac nadmiernego filosemityzmu rowniez i czy w ogole jakos mozna krytykowac Zydow chyba sie nie ma co wdawac? DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
yntums Re: Psychiatra potrzebny od zaraz 01.08.07, 14:32 Prezesem KGHM Poska Miedż S.A. został z nadania PiS skarbnik urzędu gminnego. Czy to nie jest przejawem choroby... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Psychiatra potrzebny od zaraz 01.08.07, 16:53 czechy11 napisał: > Bełkot chorego człowieka. Panie Prezydencie niech Pan wyjdzie z tego pałacu i > spojrzy uczciwie na to co stworzył Pan z bratem i swoimi poplecznikami. Kraj > paranoi, z rządem, który zajmuje się tworzeniem coraz to nowych problemów > zamiast ich rozwiązywaniem, z urzędnikami o zerowej kompetencji-miernych ale > wiernych. Władzami spółek skarbu Państwa gdzie Prezesi nie mają pojęcia o > niczym poza znajomością oficjalnej linii partyjnej PiS i koalicjantów. Kraj z > którego wyjechało 2 mln albo więcej młodych ludzi. Kraj rzadzony przez kleryka > z Torunia. To ma być Pana zdaniem normalne Państwo w XXI w? Odpowiedz Link Zgłoś
goethek ale owija w bawełnę . . . 01.08.07, 13:58 Jak już dostaje jakies konkretne pytanie to wymiguje sie od odpowiedzi. Rydzyka niech jeszcze na piedestały wyniesie za to co głosi...widać, że takie wywiady nie maja sensu, bo i tak nie poznamy motywów jego dzialania i odpowiedzi nas interesujących... Ps.Premier sie myli! - brat nie wygra wyborów po raz drugi ... Odpowiedz Link Zgłoś
jagna28 Re: Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 14:00 Rzygać mi się chce jak czytam coś takiego! Chciałabym jakoś bardziej elokwentnie to skomentować, ale tak mnie zemdliło, że chyba nic po za wulgaryzmami nie przejdzie mi przez gardło. Panie Prezydencie - litości! Odpowiedz Link Zgłoś
zbforjude Tak się utytłać.... 01.08.07, 14:01 Olejnik, GW... to jest Pana "declasee" ! A fe, tfu-tfu... Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 14:01 coż, po przeczytaniu pozostaje niesmak i wrażenie jakby wywiad przeprowadzony był z debilem (nie obrażajac debili). Odpowiedz Link Zgłoś
piotrjaruga Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 14:03 Niesamowite. Nie wiem co Pan Prezydent popala, ale ja tez chce Odpowiedz Link Zgłoś
szerb Niech zyja WOLNE Wybory! Precz z Rydzo-Michnikami! 01.08.07, 14:04 niech zyja wolne wybory Fakt, ze pomimo ciaglow kontratakow imperium zla w Polsce reprezentowanego przez uklady sil politycznych i systemy korupcyjne wywodzace sie w duzej mierze z tradycji i moralnosci PRL jest wspanialym sukcesem Demokracji w Polsce. Bledy sa popelniane, slabi ludzie ulegaja pokusom, ale jako calosc po raz pierwszy mozna powiedziec Demokracja wygrywa w Polsce. Rzad rzadzi, koalicja sie chwieje, politycy robia bledy Prasa atakuje rzad Karawana jedzie dalej a psy szczekaja i tak powinno byc w zdrowej demokracji Ten wywiad jest przykladem, ze wszystko jest w stanie kontrolowanej rownowagi i ten stan rownowagi, dzieki silnemu zmyslowi politycznemu Kaczynskich wytrzymuje ataki zarowno opozycji politycznej jak i opozycji swiatopogladowej Jedyne czego mozna byloby sobie zyczyc aby opozycja w Polsce skladala sie z opozycyjnych politykow a nie prasy sterowanej przez kilku zaklamanych szarych eminencji takich jak Rydzyk i Michnik Wywiad z prezydentem bardziej przypominal przesluchanie prokuratorskie w sadzie kapturowym. Pomimo atakow prezydent wypadl dobrze na tle dziennikarskich atakow ponizej pasa, atakow ponizej przyjetych norm, atakow osobistych, powtarzajacych w kolko kilka wypowiedzi osob nie majacych z prezydentem nic do czynienia. Jest to kontynuacja michnikowej propagandy usilujacej malowac obraz Polski jako kraju pelnego etnicznej nienawisci, antysemityzmu, homofobii. Najwieksza bzdura ostatnich dni wyprodukowana przez michnikowe ministerstwo propagandy to "pelzajacy zamach stanu", tylko "pelzajacy swiatopoglad" moze wyprodukowac taka intelektulna bzdure. Walka polityczna w kraju pomiedzy silami reprezentujacymi rozna grupy spoleczne i tradycje polityczne jest zrozumiala i oczekiwana, natomiast jest pozalowania godne obsmarowywanie Polski i Polakow stereotypowmi oszczerstwami za granica przez pogrobowcwo PRL Michnika i Geremka. Wskazuje to na stopien desperacji tych dwoch panow. i za to szczegolnie nalezy dziekowac panom Kaczynskim i to jest najlepszym dowodem sukcesu ich programu politycznego realizowanego w trudnych koalicyjnych warunkach. Miejmy nadzieje, ze nastepne wyboru przyniose nowe pokolenie, nowe twarze do polskiej polityki i zepchna resztki ukladowcow z PRL na polityczne i historyczne smietnisko gdzie jest ich miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
topolowka Ten czlowiek nie dorosl 01.08.07, 14:20 do tego, zeby byc prezydentem. Partyjne spojrzenie na swiat, zawzietosc, myslenie i dzialanie pod dyktando brata, malostkowosc, czepianie sie jak pijany plota paru wyswiechtanych sloganow, brak jakiejkolwiek strategicznej wizji dla Polski, obrazalski jak dzieci z przedszkola. Wstyd i smutek, ze glowa panstwa polskiego jest ktos tak pozbawiony charyzmy, wizji, daru budzenia sympatii, wdzieku osobistego, umiejetnosci mobilizowania spoleczenstwa ku wspolnym celom, jednoczenia ludzi wokol siebie. Smutna, pamietliwa i rozjazgotana miernota. Odpowiedz Link Zgłoś
bezele147 Re: Ten czlowiek nie dorosl 01.08.07, 15:06 wy wszyscey jestescie niezle po..i! co on zle robi? poprostu ma dosyc waszej platfomy? a moze po prostu sami wyznawcy michnika tu pisza? i slusznie Lech zauwazyl ze gdyby on najechal na walese za sku..syna to wszyscy by sie posrali a jak rydzyk pieprzy farmazony to lament ze nic nie robi. I dobrze ze ma przekonania a nie tak jak kwas wstyd robi, w czym kwas byl lepszy?? bo nie wiem. a koalicja jest z lisem przez po i tyle, chlopcy sie obrazili i zabawki wzieli z piaskownicy. bawia mnie lochy ktore twierdza ze dobry stan polskiej gospodarki to wiara z irlandi i zaluga sld, na bank przez barmanow z UK jest wieksze pkb itp. a moze przez to ze w polsce jest duzo inwestycji?? i tak wam pewnie nie przemowie do rozumow bo jestescie anty pis i nic tego nie zmieni. rozwodzicie sie nad antysemityzmem a sami sie nabijacie z wlasnego prezydenta. elo Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa .......... 01.08.07, 15:26 czas wrócić do podstawówki dziecko. z myśleniem też kiepsko bezele147 napisał: (...) Odpowiedz Link Zgłoś
the_real_kris Cos ci sie pokrecilo... 02.08.07, 00:27 Nie masz nic do powiedzenia i szkalujesz madrzejszych od siebie - typowy homo sovieticus... Odpowiedz Link Zgłoś
szerb tak, swiat nie jest idealny 01.08.07, 16:08 > do tego, zeby byc prezydentem. Partyjne spojrzenie na swiat, zawzietosc, > myslenie i dzialanie pod dyktando brata, Czyli zarzucasz, ze prezydent jest politykiem "partyjnym", ktory "zawziecie" dazy do realizacji obietnic wyborczych wspolpracujac z bratem Tak zgadzam sie! Co jest w tym zlego? > Wstyd i smutek, ze glowa panstwa polskiego jest ktos tak pozbawiony charyzmy, > wizji, daru budzenia sympatii, wdzieku osobistego, umiejetnosci mobilizowania > spoleczenstwa ku wspolnym celom, jednoczenia ludzi wokol siebie. Smutna, > pamietliwa i rozjazgotana miernota. Kaczynski nie jest prezydentem idealnym, ale lepszego kandydata Polacy nie potrafili wysunac i wybrac. Poprzedni prezydenci tez nie byli idealni i nie widac zadnego w przyszlosci, ktory moglby byc duzo lepszy. Jezeli bedzie to swietnie, ja zawsze glosuje za zmiana na lepsze. Jezeli chodzi o wdziek i charyzme to mi to nie przeszkadza, prezydenci to nie aktorzy to politycy, ktorych zadaniem jest najlepsza reprezentacja polskich interesow w kraju i za granica. Kaczynski dyplomata jest raczej slabym, ale ciagle reprezentuje Polske i jej interesy z przekonaniem i pasja. Co nie jest latwe biorac pod uwage brudna robote takich politycznych skorkojadow jak ciemnota koscielna-Rydzyk lub para kominternowcow Geremek-Michnik, ktorzy prowadza zawzieta i oszczercza kamapania w zagranicznej prasie oczeniajac nie tylko polski rzad, ale tez Polske i Polakow Charyzma to tylko piorka, piekny stroj, najbardziej charyzmatyczni politycy, sa zawsze do czasu, to dyktatorzy, ktorych "kochal i uwielbial" caly narod i oficjalna prasa az do bolu i do czasu nieuchronnej katastrofy. np Michnik jeszcze do tej pory nie moze pozbyc sie podziwu i uwielbienia dla Jaruzelskiego, ktory wedlug niego jest "czlowiekiem honoru", podobnie jak Pinochet dla Giertycha i Jurka. Zapraszam na nastepne wybory, w miedzyczasie Kaczynski jest prezydentem i lepiej jest wspolpracowac z nie-idealnym wlasnym prezydentem, niz pracowac dla sil wrogich Polsce za granica jak to robia Geremek i Michnik. Polska potrzebuje silniejszej i bardziej aktywnej opozycji, Polska potrzebuje politykow z nowego pokolenia nie skazonego brudem moralnym PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Ten czlowiek nie dorosl 01.08.07, 16:53 topolowka napisała: > do tego, zeby byc prezydentem. Partyjne spojrzenie na swiat, zawzietosc, > myslenie i dzialanie pod dyktando brata, malostkowosc, czepianie sie jak pijany > > plota paru wyswiechtanych sloganow, brak jakiejkolwiek strategicznej wizji dla > Polski, obrazalski jak dzieci z przedszkola. > > Wstyd i smutek, ze glowa panstwa polskiego jest ktos tak pozbawiony charyzmy, > wizji, daru budzenia sympatii, wdzieku osobistego, umiejetnosci mobilizowania > spoleczenstwa ku wspolnym celom, jednoczenia ludzi wokol siebie. Smutna, > pamietliwa i rozjazgotana miernota. Odpowiedz Link Zgłoś
rychonyc2 Re: Niech zyja WOLNE Wybory! Precz z Rydzo-Michni 02.08.07, 00:38 Zgadzam sie. Uwazam ze Polska bedzie krajem znacznie lepszym bez Rydzyka i Michnika. Nie rozrozniam miedzy jedna i druga extrema. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zbforjude Prezydent donosi na O. Rydzyka i innych Polaków 01.08.07, 14:15 Cyt: "Czy chodzi o ojca Rydzyka, czy kogokolwiek innego - w naszym kraju antysemickie wypowiedzi każdego, nawet nie do końca trzeźwego obywatela spotkanego na ulicy, mają fatalny wręcz skutek dla państwa". Żenujące jak na Prezydenta RP. Doprawdy załosne ! W Polsce nie ma i nigdy nie było przejawów antysemityzmu, chyba że zostały one wykreowane przez wrogie Polsce ośrodki czy chore z nienawiści do Polski jednostki. Tak odpowiada Prezydent RP, no ale Pan przecież nie jest Prezydentem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 14:17 Nie dosc, ze facet wyglada jak pierwszej wody czub, to gada jak czub: ot chocby takie zdanie - "Za to, że Lepper i Giertych zostali wicepremierami, odpowiedzialność ponosi PO. To oczywiste." Oczywiste jest to, panie kaczynski, ze pan i panski brat powinniscie co najwyzej kury srac prowadzac, a nie piastowac najwyzsze urzedy w panstwie. Rozsiadles sie pan w palacu prezydenckim, jak ta kwoka na grzedzie, podatnicy placa za pana cotygodniowe wypady do Gdanska (nie ludz sie pan, lotnisko imienia L. kaczynskiego nie powstanie, co najwyzej beda panem straszyc dzieci), za pana obiadki w bistrot de paris i inne ekstrawaganckie zachcianki stetryczalego pierdoly. A jakie efekty pana prezydentury? Co pan zrobil konstruktywnego dla kraju, ktory placi panu 160 mln zlotych rocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
johann3 Cliff Pineiro 01.08.07, 15:05 ciekawe, co tam u niego, bo glapinski wyladowal miekko, choc po kilku latach wygniania. Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Przeczytałem 3 - 4 pierwsze zdania 01.08.07, 15:18 i dałem sobie spokój. I tak wiadomo co ten człowiek powie. Wszystko w jego kartoflanej główce oscyluje wokół schematu: 200km autostrad w 2005 to zasługa PiS; 7km autostrad w 2006 to wina SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Za to, że Lepper i Giertych zostali wicepremierami 01.08.07, 15:26 "Za to, że Lepper i Giertych zostali wicepremierami, odpowiedzialność ponosi PO" Nie, nie moge juz. :-( Jest mi niedobrze, chce sie rzygac, zaczynam nienawidziec ten kraj :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ja_kibic Większość jest juz znudzona... 01.08.07, 15:54 Ciekawe, że dwa lata temu po takim wywiadzie z Panem Prezydentem, to byłoby tutaj na tym forum z tysiąc postów, a nie 128. Wyraźnie słabnie zainteresowanie bieżącą polityką, co jest najlepszą recenzją rządów obecnej koalicji. Ja jestem znudzony. Czasem sie trochę wstydzę, jak mnie ktoś znajomy z zagranicy pyta, np. o co chodzi z tym kartoflem, albo, czy naprawdę minister edukacji w moim kraju podważa teorię ewolucji. Ale generalnie już dawno przestałem na bieżąco śledzić polskie piekełko. Mam tylko pytanie: czy w Polsce naprawdę ma odbyć się EURO 2012? A jeżeli tak, to gdzie piłkarze będą grali mecze, trenowali i odpoczywali? Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Większość jest juz znudzona... 01.08.07, 16:00 przeciez się nie odbędzie. przez PO oczywiście, która nie mogła się otrząsnąć po dwóch porażkach. a do 2009 koalicja będzie zajęta rozwiązywaniem się i zawiązywaniem. ja_kibic napisał: > Mam tylko pytanie: czy w Polsce naprawdę ma odbyć się EURO 2012? A jeżeli tak, > to gdzie piłkarze będą grali mecze, trenowali i odpoczywali? Odpowiedz Link Zgłoś
vi-com Re: Za to, że Lepper i Giertych zostali wicepremi 01.08.07, 16:02 On nie mówi tego do nas/ mówiąc nieskromnie/ do myślącej części narodu. Mówi to do np moich sąsiadów z bloku słuchających na okrągło RM-ryja. Ale to to słuchacze RM pójdą w ordynku do następnych wyborów. Nasza część / ta myśląca / pojedzie na piknik,nie będzie miała czasu,powie że to i tak nic nie da etc...albo pkt wyborczy był za daleko.Gdy wygra kołtuństwo , to pierwsi rzucimy sie do kompów aby pisać jakie to Kaczki sa złe. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: Za to, że Lepper i Giertych zostali wicepremi 01.08.07, 16:24 > On nie mówi tego do nas/ mówiąc nieskromnie/ do myślącej części narodu. Mówi t > o > do np moich sąsiadów z bloku słuchających na okrągło RM-ryja. Ale to to > słuchacze RM pójdą w ordynku do następnych wyborów. Nasza część / ta myśląca / > pojedzie na piknik,nie będzie miała czasu,powie że to i tak nic nie da > etc...albo pkt wyborczy był za daleko.Gdy wygra kołtuństwo , to pierwsi rzucimy > sie do kompów aby pisać jakie to Kaczki sa złe. Jest spora szansa, że masz rację (niestety). Ale tu jest NASZA rola – bo kto lepiej niż osoba: - choć trochę zdająca sobie sprawę z tego, co się dzieje, - której zależy, - która ma wpływ na swoich znajomych, przyjaciół może to zmienić. NASZĄ, KAŻDEGO Z NAS Z OSBOBNA rolą jest uświadamianie swoich znajomych i przyjaciół (ale nie kłócenie się z nimi o to – to nic nie da) do czego prowadzi zaniechanie (lub co gorsza głosowanie na szkodzących Polsce i Polakom politykierów). Niech każdy przekona chociaż 1 osobę Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Za to, że Lepper i Giertych zostali wicepremi 01.08.07, 19:59 >Nasza część / ta myśląca / >pojedzie na piknik,nie będzie miała czasu,powie że to i tak nic nie da To straszne, ale masz niestety racje :-( Ja na przyklad nie bede glosowal na nikogo, bo nikogo wartego tego nie widze. Bolszewicy z PiS? Zlodzieje i cwaniaki z SLD? Obludni sliscy hipokryci z PO? Nawiedzeni paranoicy z UPR? Jedno wielkie szambo. Odpowiedz Link Zgłoś
mniklas5 Re: skundleni 01.08.07, 16:13 tak prezydent jak i panie dziennikarki, kompletny zascianek ,prezydent jednej parti ,zupelny belkot, jaka wizja Polski panie prezydencie, poziom dziennikarstwa polskiego nawet nie przypomina tego z PRL z powiatowej gazety Odpowiedz Link Zgłoś
witop Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 16:17 Przez tych Panów K polubiłem Kwacha Odpowiedz Link Zgłoś
mirgrab Lech Kaczyński: Chory system pewnych elit 01.08.07, 16:25 Koalicja z Platformą?Platforma winna sytuacji w koalicji?Dyrdymały rozkapryszonego dziecka.Z takim koalicjantem jak PiS nie da się pracować.Potwierdzają to ostatnie barbarzyńskie metody premiera wewnątrz koalicji.Powinno to być poważnym ostrzeżeniem na przyszłość dla potencjalnych koalicjantów.W chwili obecnej najlepsze dla Polski jest doprowadzenie do całkowitej kompromitacji i samospalenia PiS jako partii a w szczególności jej liderów.W tej chwili gra na zwłoke w sprawie wyborów powinna być na ręke opozycji.Niech PiS jeszcze troche podrzuci drew do pieca.Zobaczymy co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś