Dodaj do ulubionych

Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja o...

• roosevelt5 Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja o.. 24.08.07, 17:29
      Powrót do Rywinladnu?
      Panie premierze. A co teraz mamy? Kaczy.. czy Ziobroland?
      Po prawdzie,to nie jest istotne.
      W przysłowiowym Rywinlandzie jak i teraz są cwaniaki.
      To taka ludzka przypadłość.
      Kłopot polega na tym, że teraz dobry to ten, który jest posłuszny
      PiS-owskiej władzy.
      Każdy kto ma inne zdanie a nawet ten kto ma wątpliwości jest zły.
      Dla was (PiS-u) nie jest ważne czy ktoś był kiedyś po złej stronie.
      Ważne, że był posłuszny w stosunku do was.
      Ot i cała prawda o was.
      Czy wy rozumiecie chociaż pojęcia prawo i sprawiedliwość?
      • 1utek Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 17:47
        PiS, w tym osobiście pan premier próbuje wmówić wyborcom, że jeżeli nie wybiorą znów pisu to znów pan Rywin pójdzie do pana Michnika, telefon zadzwoni do Starachowic itd. Otóż pan premier kłamie i dobrze o tym wie. Tamte czasy przeminęły. A my idąc do wyborów MAMY wybór. Część zagłosuje na PO, część na LiD, część na PSL. We wszystkich tych partiach są ludzie zdolni kierować krajem o wiele lepiej niż Kaczyńscy. I nawet jak się wydarzy jakaś afera to demokratyczne państwo będzie mogo się z nią zmierzyć winnych ukarać, przedstawić naprawę i rozwój. Obecnie Polska traciła demokrację i już wystarczy.
        • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 19:28
          1utek napisał:

> PiS, w tym osobiście pan premier próbuje wmówić wyborcom, że
          jeżeli nie wybiorą
          > znów pisu to znów pan Rywin pójdzie do pana Michnika, telefon
          zadzwoni do Star
          > achowic itd. Otóż pan premier kłamie i dobrze o tym wie. Tamte
          czasy przeminęły

Poważnie, przeminęły? Na jakiej podstawie rzucasz takie
          stwierdzenia? Czyżby coś się w lewiźnie zmieniło na lepsze?
          I co robi Kwach w komitecie wyborczym SLD?
          • 1utek Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 19:38
            Okres poprzedzający rządy PiSu nawet jeżeli będziemy go postrzegali wyłącznie poprzez wydarzenia aferalne był w sumie dużo lepszy od ostatnich aferalnych (ico oprócz?)dwóch lat.
            • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 20:32
              Możesz to umotywować? Bo ja to widzę inaczej.
    • gizeppe Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja o.. 24.08.07, 17:45
      To jest poniżające,Premier który tłumi demokrację,choć na jej rękach został
      wyniesiony na piedestał i na dodatek robi wszystko aby trzymać się stołka, który
      i tak na pewno utraci.
      • euro-mason Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 18:23
        gizeppe napisał:

> wyniesiony na piedestał i na dodatek robi wszystko aby trzymać się
        > stołka, który
        > i tak na pewno utraci.

haaa ! siłom i godnościom osobistom będziem bronic
        Polski przed powrotem "układem" hahahahaha...
      • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 19:18
        gizeppe napisał:
        > Premier który tłumi demokrację...

Potrafisz to umotywować?
    • m1o2i3 Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja o.. 24.08.07, 17:49
      O rany,ale go potrzaskało,ten karłowaty gnom(mniejsza odmiana orka) myśli że
      prawie cały naród ma skleroze.Ten anal-lityk ma nadzieje na to że po wyborach
      wszyscy mu odpuszczą,i nie będzie komisji,jeszcze jedna prośba-Junker proszę nie
      odpisuj.
      • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 18:09
        Tak się boisz junkra?

Powiedz no w którym miejscu Kaczor nie mówi prawdy?
        A przy okazji - naród nie ma sklerozy i dobrze opamięta rządy
        SLDowskich szuj.
    • twister_pl Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja o.. 24.08.07, 17:50
      Szanowny panie Premierze.
      NAWET jeżeli opozycja się kompromituje to pozwól pan się jej pokompromitować, co
      jej żałujesz?
      Tylko zwróć uwagę na jedno.
      Cała historia z IV RP kompromituje nas WSZYSTKICH Polaków i to już od dwóch lat.
      Czy nie widzisz, że tak w kraju jak i za granicą śmieją się z tego co
      zrobiliście z krajem leżącym w środku Europy?
      Wykosiliście wszystkie autorytety (tak, wiem, agentura), ludzi nie ma kto leczyć
      (tak, wiem, co do jednego łapownicy i mordercy), po wakacjach zaczną się
      protesty nauczycieli (tak, wiem, popierają homoseksualistów)a każdy, kto ma inne
      zdanie na rzeczywistość to albo "szara sieć", "układ" albo "wiadoma siła".
      Od wygranych przez was wyborów Polak patrzy na drugiego Polaka i zastanawia
      się, czy to "lewak", "eurolewak", "wykształciuch" czy może "pisiorek", aż od
      odzyskania przez nas niepodległości pomiędzy Polakami nie było tyle nienawiści.
      A ci, którzy są młodzi i wykształceni szybciutko wyjeżdżają za granicę biorąc
      udział w szczytnym celu zmniejszania bezrobocia w kraju.
      Może już czas przejrzeć na oczy Panie Premierze.
      • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 18:06
        Lubisz szerzyć demagogię. Może najpierw powiedz która z wymienianych
        wypowiedzi premiera jest nieprawdziwa.
        • 1utek Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 18:12
          landaverde napisał:

> Lubisz szerzyć demagogię. Może najpierw powiedz która z wymienianych
          > wypowiedzi premiera jest nieprawdziwa.
          Trudniejsze zadanie: powiedzieć, która wypowiedź premiera była prawdziwa.
        • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 18:15
          Ależ gdzieżbym śmiał twierdzić, że Pan Premier nie ma racji???
          Moja wypowiedź w najmniejszym stopniu nie umniejsza Geniuszu i Nieomylności
          Miłościwie Nam Panującego.
          Ja tylko napisałem, co widzę. Na co patrzę ja oraz wielu innych Polaków od dwóch
          lat.
          A swoją drogą czy my się znamy? Skąd wiesz, co lubię szerzyć?
          :)
          • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 18:20
            To co napisałeś to demagogia, nie jetem tylko pewien czy sam jesteś
            tak cyniczny czy powtarzasz po prostu za innymi, np za GW.
            • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 18:32
              Za Wikipedią:
              Demagogoa (...) Współcześnie oznacza to kłamanie na rzecz wygranej w wyborach
              lub schlebianie wyborcom, np. rozdawanie kiełbasek. Za demagogię uważane są
              kłamstwa, składanie popularnych i efektownych, ale nie dających się spełnić
              obietnic (populizm) albo składanie obietnic bez intencji ich realizacji,
              schlebianie masom, szukanie kozła ofiarnego, stosowanie nielogicznych, ale
              przekonujących argumentów.
              Czy na pewno to ja jestem demagogiem?
              I czy skoro mam inne zdanie niż Ty to musi ono być sugerowane lekturą Gazety?
              Czy koniecznie musisz pokazać wszystkim, że każdy, który ma inne zdanie niż
              "obowiązująca linia" jest manipulowany?
              • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 18:56
                Twój nik jest bardzo a pro po. Ale jedna z wymienionych przez ciebie
                definicji jest bliska tego co ja uważam za demagogię: "stosowanie
                nielogicznych, ale przekonujących argumentów". Generalnie chodzi mi
                o wciskanie ludziom ciemnoty i odwracanie kota ogonem, co lewizna
                robi niemal od zawsze, a od chwili utraty koryta, czyli od ostatnich
                wyborów, ze szczególnym nasileniem. Szkoda tylko że tacy jak ty to
                łykają i powtarzają - cynizm to, czy głupota?

Przykład:
                twister_pl napisał:
                >Czy nie widzisz, że tak w kraju jak i za granicą śmieją się z tego
                >co zrobiliście z krajem leżącym w środku Europy?

To lewizna obsrywa ten rząd na cały świat. A to przecież oni dawali
                dupy całej europie, byle tylko zyskać popularność. To że Kaczory
                mają sztywniejszy kręgosłup od Kwacha z jednej strony budzi
                niezadowolenie tych którzy go wcześniej rżnęli, a z drugiej zyskuje
                nam szacunek ludzi uczciwych i myślących.

> A ci, którzy są młodzi i wykształceni szybciutko wyjeżdżają za
                > granicę biorąc udział w szczytnym celu zmniejszania bezrobocia w
                > kraju.

Emigracja zarówno polityczna jak i zarobkowa zaczęła się już dawno
                temu, za rządów komuny. To że teraz szerzej otwarte są granice tylko
                sprzyja temu zjawisku. Natomiast trzeba być wybinie cynicznym by
                sugerować, że przyczyny tej emigracji to niespełna dwuletnie rządy
                PiSu, nie zaś ponad półwieczne rządy lewizny.

Mam kontynuować, czy odszczekasz już teraz?
                • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 19:24
                  landaverde napisał:

> Twój nik jest bardzo a pro po.

Nick nie ma tu nic do rzeczy.

> Szkoda tylko że tacy jak ty to
                  > łykają i powtarzają - cynizm to, czy głupota?

Dalczego z uporem maniaka twierdzisz, że powtarrzam cudze sądy?
                  Po raz kolejny powtarzam: TO JEST MOJE ZDANIE!!! Jestem już na tyle dorosły, że
                  nie pozwalam sobą manipulować. Co więcej- troszkę kultury kolego, dlaczego
                  uważasz mnie za głupca, co Cię do tego upoważnia? To, że śmiem mieć inne zdanie
                  niż Ty?

> To lewizna obsrywa ten rząd na cały świat. A to przecież oni dawali
                  > dupy całej europie, byle tylko zyskać popularność. To że Kaczory
                  > mają sztywniejszy kręgosłup od Kwacha z jednej strony budzi
                  > niezadowolenie tych którzy go wcześniej rżnęli, a z drugiej zyskuje
                  > nam szacunek ludzi uczciwych i myślących.

Czy ja porównywałem jak to napisałeś "Kaczory" z "Kwachem"? To Twoje słowa i jak
                  widać szacunek do władz RP (nieważne III czy IV) też u Ciebie szwankuje.
                  Nikt nie musi nikogo obsrywać Po prostu pojedź za granicę i posłuchaj co mówią
                  obcokrajowcy o polskiej polityce. A może BBC czy telewizja norweska to tylko
                  część układu sterowane przez "wiadome siły" aby osłabić ład wewnętrzny IV RP?

> Emigracja zarówno polityczna jak i zarobkowa zaczęła się już dawno
                  > temu, za rządów komuny. To że teraz szerzej otwarte są granice tylko
                  > sprzyja temu zjawisku. Natomiast trzeba być wybinie cynicznym by
                  > sugerować, że przyczyny tej emigracji to niespełna dwuletnie rządy
                  > PiSu, nie zaś ponad półwieczne rządy lewizny.

Ja nie twierdzę, że przed epoką "Kaczorów" młodzi nie wyjeżdżali. Ja mówię tylko
                  o tym, że Miłościwie Nam Panujący nie robi nic, żeby to powstrzymać. No, chyba,
                  że olewanie wszystkich protestujących grup (lekarze, nauczyciele,
                  pielęgniarki...) i twierdzenie, że wszyscy oni nagle zmówili się i postanowili
                  obalić rząd (oczywiście, że są "sterowani") to środek do zatrzymania owych
                  "łże-elit" w Polsce.
                  I jeszcze jedno: Kolego, weź coś na uspokojenie, naprawdę nie musisz tak się
                  denerwować :)
                  • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 20:26
                    Ja mieszkam za granicą i mogę sobie porównać jak się inni rządzą z
                    tym jak się rządzi Polska. I nie pojmuję czemuż to mamy tak się
                    opzrejmować co obce media piszą o Polsce? Oni się jakoś naszymi
                    opiniami nie przejmują. A u nich wcale nie jest lepiej - niemal
                    wszędzie gdzie rządzi lewactwo koprupcja jest gigantyczna. Media
                    lokalne mówią o tym otwarcie. Jak myślisz skąd zagraniczne media
                    biorą informacje o Polsce? W dużej mierze z polskich mediów i
                    wypowiedzi polityków, którzy rządzili do niedawna. Poza tym zwracaj
                    uwagę kto w Europie ktytykuje Polskę czy rząd. Lewactwo i
                    homoseksualiści. Zresztą cała ta homo-avantura nakręcana jest w
                    Polsce przez SLD, które nagle kreuje się na obrńcę homoseksualistów.
                    Uderz w stół ... - geje z Irlandii czy Włoch odrazu podnoszą krzyk,
                    że w Polsce panuje homofobia. Nikt się już tym gejowskim
                    pokrzykiwaniem w Europie Zachodniej, czy w USA nie przejmuje. Tylko
                    u nas się to wałkuje, bo można tym przywalić koalicji.

Cały problem w tym, że nie porównujesz tego rząu do poprzednich SLD-
                    owskich. Media zresztą też tego nie robią, a jeśli juz to
                    nierzetelnie. Skupiają się na pluciu na obecny rząd. A zauważ na
                    przykład, że ten rząd zwiększył wykorzystanie funduszy unijnych z 2%
                    (za Belki) do 30% rocznie. Teraz przynajmniej wyciągamy trochę
                    więcej kasy niż wkładaliśmy, przedtem tylko dokładaliśmy do tego
                    unijnego interesu.

Porównaj też co robiły poprzednie rządy w sprawie służby zdrowia,
                    PKP, dróg, górnictwa itd. Dlaczego efekty zapóźnień i zaniedbań
                    lewizny przypisuje się PiSowi? Gdzie byli lekarze i pielęgniarki
                    przez ostatnie 18 lat? Dlaczego głownymi prowodyrkami protestów
                    pielęgniarek są babsztyle związane z SLD/SdRP? Powiedz mi też co
                    rządy Millera Oleksego i Belki zrobiły w celu przeciwdziałania
                    emigracji zarobkowej? One tylko spotęgowały ten problem, podobnie
                    jak reformy Millera spotęgowały problemy służby zdrowia.
                    • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 21:00
                      landaverde napisał:

> Ja mieszkam za granicą i mogę sobie porównać jak się inni rządzą z
                      > tym jak się rządzi Polska.

Aaaa... no tak, to sporo wyjaśnia. No to zapraszam do tak wychwalanej przez
                      Ciebie IV RP to zrozumiesz o czym piszę:
                      1.Od dwóch lat jest Polacy zaczęli patrzeć na innych Polaków jak na wrogów ("bo
                      to lewak", "bo to pisior"). Nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałem (aż się
                      przypominają czasy, kiedy byliśmy MY (ci z Solidarności) i ONI (ci komuniści)).

> A u nich wcale nie jest lepiej - niemal
                      > wszędzie gdzie rządzi lewactwo koprupcja jest gigantyczna.

Rany, czy mógłbyś mi wytłumaczyć co to jest to wredne "lewactwo"? To jakaś silna
                      grupa w rodzaju "masoni, żydzi i cykliści"? Bo to, że to źródło zła wszelakiego
                      to nie wątpię :)

> Jak myślisz skąd zagraniczne media
                      > biorą informacje o Polsce? W dużej mierze z polskich mediów i
                      > wypowiedzi polityków, którzy rządzili do niedawna.

No popatrz, jakoś dzieci w Polsce nie śmieją się z rządów w Wielkiej Brytanii,
                      Szwecji czy innej Norwegii. Oni nie mają polityków, którzy "rządzili do
                      niedawna" i chętnie opowiedzieliby naszym mediom jak to u nich teraz źle i
                      śmiesznie?

> Poza tym zwracaj
                      > uwagę kto w Europie ktytykuje Polskę czy rząd.
                      > Lewactwo i
                      > homoseksualiści. Zresztą cała ta homo-avantura nakręcana jest w
                      > Polsce przez SLD, które nagle kreuje się na obrńcę homoseksualistów.(...)

Czyli kolejny spisek- światowy związek homoseksualistów (pewnie i masonów i
                      cyklistów sterowanych przez wiadome siły) knuje, żeby obalić nasz rząd.
                      Halo, tu Ziemia!
                      Nie rozmawiamy o homoseksualistach ale o polskiej scenie politycznej. To nie ma
                      nic do rzeczy.

> Cały problem w tym, że nie porównujesz tego rząu do poprzednich SLD-
                      > owskich.

O, to, to. Nie porównuję. Nie piszę tu o rządzie SLD ani żadnym innym. Piszę o
                      pierwszym i (i mam nadzieję) ostatnim rządzie IV RP, rządzie jak to mówisz
                      "Kaczorów".

> Porównaj też co robiły poprzednie rządy w sprawie służby zdrowia,
                      > PKP, dróg, górnictwa itd. Dlaczego efekty zapóźnień i zaniedbań
                      > lewizny przypisuje się PiSowi?

Ależ ja niczego PiSowi nie przypisuję.
                      Ja tylko napisałem, że Miłościwie Nam Panujący olał tak pielęgniarki, lekarzy
                      jak i nauczycieli. I konsekwencje odczuwamy my wszyscy. No, pewnie "rząd się
                      sam" wyżywi", dzieci w wieku szkolnym nie Bracia Mniejsi nie posiadają, lekarzy
                      mają osobistych a i na prywatne pielęgniarki bedzie ich stać. A za granicą
                      problem raczej naszych rodaków nie dotyczy.

> Gdzie byli lekarze i pielęgniarki
                      > przez ostatnie 18 lat?

Knuli pewnie, co zrobią jak do władzy dojdą jak to mówisz "Kaczory".
                      Nie uważasz, że troszeczkę przesadzasz z tą manią prześladowczą?
                      To naprawdę nie jest obowiązkowe :)
                      • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 21:25
                        Lubisz odkręcać kota ogonem twister (dlatego napisałem wyżej że nick
                        jest a pro po). Najpierw wysyłałeś mnie za granicę, a teraz
                        zapraszasz mnie z powrotem do Polski. Poza tym przypisujesz mi to
                        czego nie napisałem, bo ja wcale nie wychwalałem tutaj IVRP (choć
                        idea jest dobra). Podkreślam też, że nie jestem zwolennikiem żednego
                        ugrupowania, za to jestem zdecydowanie negatywnie ustosunkowany do
                        postkomunistów. Ja tylko sprzeciwiam się demagogii różnych
                        krytykantów, w tym twojej.
                        • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 21:51
                          landaverde napisał:

> Lubisz odkręcać kota ogonem twister (dlatego napisałem wyżej że nick
                          > jest a pro po).

No, cóż po 2 latach słuchania codziennie w Wiadomościach języka Partii Rządzącej
                          może zaczyna mi to wchodzić w krew :)

> Najpierw wysyłałeś mnie za granicę,

O, widzę, że nie tylko mnie. Nie wysyłałem Cię nigdzie. Nawet nie zasugerowałem
                          Ci wyjazdu.

> a teraz
                          > zapraszasz mnie z powrotem do Polski. Poza tym przypisujesz mi to
                          > czego nie napisałem, bo ja wcale nie wychwalałem tutaj IVRP (choć
                          > idea jest dobra).

OK, kajam się, nie chwaliłeś, ale sam przyznasz, że z tonu Twoich wypowiedzi
                          mogłem to wywnioskować?

> Podkreślam też, że nie jestem zwolennikiem żednego
                          > ugrupowania, za to jestem zdecydowanie negatywnie ustosunkowany do
                          > postkomunistów.

Widzisz, ja mam to samo do PiS i przystawek. To ich obwiniam o to co się dzieje
                          teraz w Polsce. Nie o sytuację gospodarczą ale o stosunki międzyludzkie i
                          międzynarodowe. Mam prawo?

Ja tylko sprzeciwiam się demagogii różnych
                          > krytykantów, w tym twojej.

Chyba już wyraziłem swój pogląd na to określenie? Jeżeli nie pojąłęś aluzji:
                          najbliżej tej definicji jest kampania wyborcza i rządy PiS.

Aha, w dalszym ciągu czekam na definicję "lewactwa". Z czystej ciekawości
                          chciałbym się dowiedzieć co to jest, więc gdybyś był tak uprzejmy... dziękuję z
                          góry.
                          • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 25.08.07, 00:08
                            twister_pl napisał:
                            > Nie wysyłałem Cię nigdzie. Nawet nie zasugerowałem Ci wyjazdu.

A wyżej:

"Po prostu pojedź za granicę i posłuchaj co mówią obcokrajowcy o
                            polskiej polityce."

A potem:

"No to zapraszam do tak wychwalanej przez Ciebie IV RP to zrozumiesz
                            o czym piszę"
                      • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 21:44
                        > Ależ ja niczego PiSowi nie przypisuję.
                        > Ja tylko napisałem, że Miłościwie Nam Panujący olał tak
                        > pielęgniarki, lekarzy jak i nauczycieli.

Olał? W przeciwieństwie do rządów poprzednich dał im podwyżkę i
                        obiecał podwyżki w kolejnych latach. Te kwoki chcą więcej i podobnie
                        jak Religa mam wrażenie, że te rządania mają już podłoże polityczne.
                        • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 22:10
                          landaverde napisał:

> Olał?

Tak, olał, przez 2 miesiące czekały na spotkanie z miłościwie Nam Panującym a On
                          co? No właśnie, olał je.

> Te kwoki chcą więcej i podobnie
                          > jak Religa mam wrażenie, że te rządania mają już podłoże polityczne.

Kolego, widzę kultury Cię nie uczyli, albo szybko te lekcje zapomniałeś. To są
                          kobiety i nieważne, czy reprezentują poglądy bliskie Twoim to szacunek im się
                          należy.
                          • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 22:52
                            Czyli je zlekceważył po tym jak dał im podwyżkę a one chciały
                            więcej. Porównaj to sobie z tym jak SLD potraktowała pielęgniarki
                            kilka lat wcześniej.
                      • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 22:47
                        twister_pl napisał:

> 1.Od dwóch lat jest Polacy zaczęli patrzeć na innych Polaków jak
                        na wrogów ("bo
                        > to lewak", "bo to pisior"). Nigdy czegoś takiego nie
                        zaobserwowałem (aż się
                        > przypominają czasy, kiedy byliśmy MY (ci z Solidarności) i ONI (ci
                        komuniści)).

No widzisz - sam sobie zaprzeczasz: "Nigdy czegoś takiego nie
                        zaobserwowałem (aż się przypominają czasy, kiedy byliśmy MY i ONI..."

Te podziały to nic nowego, trwały w społeczeństwie od dawna. Przede
                        wszystkim ofiary komunizmu nie doczekały się sprawiedliwości. Do
                        tego dochodzą rozczarowania związane z rządami SLD. Ludzie,
                        którzy "dali szansę lewej nodze" (czyli lewiźnie) srodze się
                        zawiedli. Obie te grupy stały się naturalnm elktoratem PiSu, ale nie
                        znaczy to, że to PiS spowodował te podziały. Lewizna sama zasłużyła
                        na niechęć z jaką się spotyka.
                        • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 23:24
                          landaverde napisał:
                          > No widzisz - sam sobie zaprzeczasz: "Nigdy czegoś takiego nie
                          > zaobserwowałem (aż się przypominają czasy, kiedy byliśmy MY i ONI..."

Rozumiem, że zaczynamy łapać sie za słówka. Naprawdę nie zrozumiałeś przekazu?
                          Pisałem o historii niepodległej Polski, o ostatnich prawie 20 latach.

> Przede
                          > wszystkim ofiary komunizmu nie doczekały się sprawiedliwości.

I trzeba spojrzeć prawdzie w oczy: nie doczekają się, to bolesne ale taka jest
                          prawda.
                          W archiwach SB są albo pustki albo fałszywki albo IPN nie bardzo wie co z tymi
                          papierami robić, dawni SBcy w dalszym ciągu chodzą po świecie. I jeżeli nawet
                          PiS przez 2 lata nic z tym nie zrobił (nie był w stanie nawet przeprowadzić
                          ustawy lustracyjnej, pomijam ośmieszenie się posła w TK) to już nikt tego nie
                          zrobi.
                          Przykre to ale prawdziwe. Ja w stanie wojennym nie raz pałą przez plecy od ZOMO
                          dostałem a i tak twardo "działałem". W sumie więc powinienem nienawidzić
                          komunistów. Tylko, że potem spotkałem ludzi, którzy przyznawali się do tego, że
                          byli "komunistami" i wiesz co?
                          To byli normalni ludzie tacy jak ja i jak Ty. I nie mieli na czole napisane
                          "lewak" i nie mieli zakrwawionych rąk i nie nienawidzili mnie za to, że bylem
                          "po drugiej stronie". Potrafili powiedzieć "ja w to wierzę" i rzeczywiście
                          wierzyli, że komunizm jest dobry. I nie potrafię nienawidzić ludzi tylko
                          dlatego, że kiedyś byli w PZPR. I nie potrafię kochać i wychwalać ludzi tylko
                          dlatego, że krzyczą "ja jestem z PiS i będę walczył z korupcją". Oceniam ludzi
                          po czynach. A po ostatnich 2 latach rządów PiS, nieustannych przecieków,
                          spektakularnych akcji CBA, wyprowadzania lekarzy ze szpitala w kajdankach i
                          oskarżania ich przez ministra Sprawiedliwości publicznie o morderstwo, pomijam
                          dzisiejsze cyrki w Sejmie w wykonaniu marszałka to mam wrażenie, że coś w tej IV
                          RP mi nie odpowiada. Wolałem III-ią, może była komunistyczna, lewacka ale dało
                          się w niej żyć bez codziennej nienawiści płynącej z konferencji prasowych
                          ministrów, premiera albo głośnych przecieków. I szczerze się cieszę, że ten rząd
                          i ten sejm już kończy swój czas. Nie wiem jaki będzie następny- wiem jedno-
                          gorzej niż teraz już być nie może. Nie dla analityków politycznych- ci zawsze
                          będą walczyć za jakąś opcją, ale dla normalnych ludzi, którzy wreszcie odetchną
                          i nie bedą musieli się zastanawiać co "nasi pupile' nowego wymyślą i jaki układ
                          nowy znajdą.
                          • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 25.08.07, 00:03
                            No fakt III RP z korupcją nie walczyła - ona ją rozkręcała. Ja
                            między innymi dlatego wyjechałem z Polski, że lewizna nadal
                            pozostała u władzy. A z nią pozostały te wszystkie rzeczy, które
                            naprawdę ośmieszają i kompromitują Polskę w świecie, m.in. właśnie
                            korupcja, opieszała biourokracja i złodziejstwo.
                          • california07 Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 25.08.07, 16:54
                            Nareszcie ktos cos madrego i rozsadnego tutaj napisal!!Gratuluje!!!
                      • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 23:09
                        twister_pl napisał:
                        > Rany, czy mógłbyś mi wytłumaczyć co to jest to wredne "lewactwo"?
                        > To jakaś silna grupa w rodzaju "masoni, żydzi i cykliści"? Bo to,
                        > że to źródło zła wszelakiego to nie wątpię :)

Według przytoczonej przez ciebie defincji wyśmiewanie to też
                        demagogia.

Lewactwo ma różną formę w różnych krajach, np to co jest w Polsce ja
                        określam mianem lewizny (bo z pewnością nie jest to lewica). Być
                        może rozwinę ten wątek szerzej.

> Czyli kolejny spisek- światowy związek homoseksualistów (pewnie i
                        masonów i
                        > cyklistów sterowanych przez wiadome siły) knuje, żeby obalić nasz
                        rząd.

Znowu demagogia. Gdzie ja coś mówiłem o spisku? Ja stwierdziłem, że
                        to opluwanie nazego rządu przez postkomunę znajduje rezonans w
                        śródowiskach lewackich i homoseksualistycznych.

> Nie rozmawiamy o homoseksualistach ale o polskiej scenie
                        > politycznej. To nie ma nic do rzeczy.

Jak to nie ma? Przecież to jeden z elementów kampani przeciwko
                        koalicji. Co więcej homoseksualiści zdają sie nie zauważać jak
                        perfidnie są manipulowani przez SLD, które z jednej strony nakręca
                        całą sprawę a z drugiej kreuje się na ich obrońców - tylko po to aby
                        mieć bata na PiS.
                        • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 23:50
                          landaverde napisał:

> Według przytoczonej przez ciebie defincji wyśmiewanie to też
                          > demagogia.

Przykro mi, ani wg. Wikipedii, ani wg. PWN wyśmiewanie nie mieści się w
                          definicji demagogii.

>
                          > Lewactwo ma różną formę w różnych krajach, np to co jest w Polsce ja
                          > określam mianem lewizny (bo z pewnością nie jest to lewica).

Ok, lewactwo = lewizna = polska lewica, mam jasność, dziękuję :)

> Znowu demagogia. Gdzie ja coś mówiłem o spisku?

Nie, to nie demagogia, to ironia :)

> Ja stwierdziłem, że
                          > to opluwanie nazego rządu przez postkomunę znajduje rezonans w
                          > śródowiskach lewackich i homoseksualistycznych.

Ależ ja znam bardzo wielu heteroseksualnych, którzy "opluwają ten rząd". Śmiem
                          nawet twierdzić, że jest ich znakomita większość :)

> Jak to nie ma? Przecież to jeden z elementów kampani przeciwko
                          > koalicji.

Koalicji nie ma, od jakiegoś czasu już zresztą. Teraz części składowe plują na
                          siebie lepiej niż PiS na PO po wyborach. Włącz sobie jakikolwiek kanał
                          transmitujący obrady Sejmu. tak naprawdę nie wiadomo, czy śmiać się czy płakać.

> Co więcej homoseksualiści zdają sie nie zauważać jak
                          > perfidnie są manipulowani przez SLD, które z jednej strony nakręca
                          > całą sprawę a z drugiej kreuje się na ich obrońców - tylko po to aby
                          > mieć bata na PiS.

Wiesz co? Myślę, że homoseksualiści będą bardzo Ci wdzięczni za docenienie ich
                          wpływu na wyniki wyborów w Polsce. W Polsce naprawdę jest to nieliczna grupa,
                          widoczna tylko chyba tylko dzięki byłemu Prezydentowi Warszawy (zgadnij kto nim
                          był?), który dość skutecznie "rozreklamował" ten ruch za pomocą zakazu
                          demonstracji. Zrozum, na polskiej scenie politycznej SLD właściwie jest tylko
                          "przystawką" do układu PiS- PO i to te dwie partie ze sobą drą koty. SLD tylko
                          czeka z boku i patrzy...
                          • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 25.08.07, 00:26
                            Czyżbym ja się nieprecyzyjnie wyrażał? Dlaczego zmieniasz kontekst
                            moich wypowiedzi? Nie rozumiesz, czy po prostu tak masz że musisz
                            kombinować? Mówiłem o nagonce na PiS a nie o roli homoseksualistów w
                            wyborach. Koalicji owszem już nie ma, ale oczywiste jest, że
                            uprzdnie ataki na przystawki pośrednio wymierzone były w PiS. Mnie
                            osobiście bardzo cieszy, ze SLD zostało zmarginalizowane. Tym
                            niemniej PO tak na prawdę idzie na pasku postkomuny, bo przecież nie
                            było merytorycznych przyczyn przeciwko koalicji PO-PiS. Wystarczy
                            zresztą sobie przypomnieć rolę Tuska w "Nocnej zmianie".
                            • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 25.08.07, 01:02
                              landaverde napisał:

> Czyżbym ja się nieprecyzyjnie wyrażał?

Wiesz co? Przez krótką chwilę myślalem, że ta dyskusja do czegoś doprowadzi.
                              Myliłem się. Wybierasz z moich slów, to co jest Ci wygodne do Twoich celow
                              całkowicie ignorując sens moich wypowiedzi. Niestety ostanio zjawisko dość częste.
                              Więc jeszcze raz: cieszę się, że ten cały cyrk z PiSem i wszystkimi innymi
                              przystawkami kończy się.
                              Żałuję, że trwał on aż 2 lata.
                              Przez ten czas próbowano zniszczyć autorytety, skłócono miedzy sobą Polaków (jak
                              widać na zamieszczonym obrazku), skonstruowano Tanie Państwo (teraz rząd ma
                              więcej ministrów i wiceministrów, którzy oczywiście darmo nie pracują), powołano
                              CBA (listy osiągnięć chyba nie trzeba przytaczać). Mam wymieniać dalej? Orwell
                              byłby zachwycony z naszej nowomowy: układ, łże-elity, lewacy, szara sieć,
                              wiadome siły itd. Mieliśmy mrożący krew w żylach zamach na pana W. za pomocą
                              wanny z hydromasażem. Zlikwidowano WSI, powolano CBA (WSI nie oceniam, CBA ma
                              listę takich sukcesów, że hoho!) I do tego wszystkiego kilku ludzi wzrostu
                              kaloryfera codziennie leczących przed kamerami swoje manie prześladowcze.
                              I wlaśnie tego mam dosyć.
                              Zastanawiam się tylko ile czasu będziemy musieli sprzątać g..., którym panowie
                              się wzajemnie obrzucali.
                              • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 27.08.07, 08:32
                                twister_pl napisał:
                                > Wybierasz z moich slów, to co jest Ci wygodne do Twoich celow
                                > całkowicie ignorując sens moich wypowiedzi.
                                Patrz wyżej - ja to właśnie zarzuciłem Tobie.

> Więc jeszcze raz: cieszę się, że ten cały cyrk z PiSem
                                > i wszystkimi innymi przystawkami kończy się.
                                > Żałuję, że trwał on aż 2 lata.

Ja też się cieszę bo ten cyrk to przedłużenie negatywnej kampanii
                                wyborczej prowadzonej przez PO i SLD od ostatnich wyborów. Przez te
                                dwa lata tzw opozycja nie zrobiła absolutnie nic konstruktywnego,
                                woląc skupić sie na opluwaniu PiS. A wydawałoby się, że np takiemu
                                SLD zalezałoby na zrobieniu czegoś pozytywnego żeby zatrzeć złe
                                wrażenie wywołane aferami i rozgrabianiem majatku narodowego. PO też
                                nie jest lepsze, bo zamiast wstąpić do koalicji i wziąć się za
                                robotę, wolało skazać PiS na "przystawki" i zbierać punkty opluwając
                                i przystawki i PiS.

> Przez ten czas próbowano zniszczyć autorytety,

Czyj autorytet zniszczono? Kuronia? Kwacha? Michnika? Geremka? Kogo
                                masz na myśli?

> skłócono miedzy sobą Polaków

O antagonizmach wśród Polaków już pisałem. Wiadomo, że na pojednanie
                                trudno liczyć, ba jak nakłonisz esbekow żeby przeprosili i
                                wynagrodzili krzywdy swoim ofiarom, albo jak namówisz SLDowskich
                                baronów by oddali to co nagrabili? Więc pozostaje zadowolić się
                                sprawiedliwością, a do tego potrzebne jest oczyszczenie państwa, tzn
                                jego życia publicznego, z postkomuny.

> skonstruowano Tanie Państwo (teraz rząd ma więcej ministrów
                                > i wiceministrów, którzy oczywiście darmo nie pracują)

To ich rozliczaj, proszę bardzo, popieram. Tym niemniej osobiście
                                wolę płacić im niż poPZPRowskim ścierwom z SLD.

> Zlikwidowano WSI, powolano CBA (WSI nie oceniam, CBA ma
                                > listę takich sukcesów, że hoho!)

Bardzo dobrze, że rozwalono WSI. Pomijając juz uzależnienie od służb
                                rosyjskich, bardziej zajmowały się przejmowniem władzy i majątku w
                                państwie niż jego ochroną przed obcymi wpływami. Do czego to moze
                                prowadzic widać na przykładzie Rosji. Ilu tam zamordowano ostatnio
                                niezależnych dziennikarzy? Byłbyś w stanie odróżnić gangsterów od
                                funkcjonariuszy tych służb? Byłem kilka razy w FR pod konie lat 90-
                                tych i od moich znajomych tam wiem, że to jest praktycznie jedno i
                                to samo.

> powołano CBA (listy osiągnięć chyba nie trzeba przytaczać).

Ależ przytocz. Swoją drogą walka z korupcją to wyjście bardziej
                                demokratyczne i "pozbawione partkularyzmów", jak się niedawno
                                wyraził premier, niż walka z komuną. Bo chodzi o uczciwość, także we
                                własnych szeregach, nie zaś o przynależność polityczną. Odpada więc
                                zarzut o rozliczanie z przynalezności do PZPR.

> Orwell byłby zachwycony z naszej nowomowy: układ, łże-elity,
                                > lewacy, szara sieć, wiadome siły itd.

Dam ci przykład układu: SLD - WSI - mafia pruszkowska. Sławetna rola
                                Sobotki i uniewinnienie go przez Kwacha. Szara sieć i wiadome siły
                                to jedynie synonimy.

Lewacy - cóż, prawdziwej lewicy w Polsce nie ma od chwili gdy w
                                1947r komuna sfałszowała wybory, a Mikołajczyk musiał uciekać za
                                granicę. Jak więc nazwiesz to co rządziło w Polsce przez ponad pół
                                wieku? Niektórzy nazywaja to sitwą, ja - lewizną.

Łże-elity - to ma sporo wspólnego z tym co napisałem powyżej.
                                Dzisiaj spadkobiercy komuny mianują sie obrońcami demokracji. Cóż za
                                hipokryzja! Dla mnie taki np Kwach to śmierdzące ścierwo, a nie
                                żadna elita.

> Mieliśmy mrożący krew w żylach zamach na pana W. za pomocą
                                > wanny z hydromasażem.

Wiedzę, że już cię media przekonały, że SLD-owskie afery (m.in.
                                Osocze, węglowa, alkocholowa, paliwowa itp), sprzedawanie banków za
                                bezcen, czy elkektrowni w ręce rzadów innych państw, bledną w
                                porównaniu z wanną Wassermana czy przystankiem we Włoszczowej.
                                Gratuluję umiejętności samodzielnego myslenia i posługiwania się
                                zdrowym rozsądkiem!

> I do tego wszystkiego kilku ludzi wzrostu kaloryfera codziennie
                                > leczących przed kamerami swoje manie prześladowcze.

To wzrost im też zarzucasz? To chyba nieładnie, co? A co do manii
                                prześladowczej to pooglądaj sobie "Misję Specjalną" albo "Warto
                                Rozmawiać". Tam czasem mówią o tym co esbecja wyrabiała jeszcze
                                niedawno z opozycją. Uszkodzenie czyjegoś samochodu to mały pikuś.
                                A Popiełuszkę pamiętasz? Powiesz pewnie, że to było dawno. A co
                                powiesz na świeższy przykład - porwanie, wywiezienie do lasu,
                                oblanie żrącą substancja i pozostawienie człowieka by skonał?
                                Zgadnij który to był rok?

> Zastanawiam się tylko ile czasu będziemy musieli sprzątać g...,
                                > którym panowie się wzajemnie obrzucali.

Przynajmiej teraz mamy jawność życia publicznego, czyli tak jak to
                                jest we wszystkich cywilizowanych demokracjach. A na przykład
                                sprawę "chorej goleni" początkowo media usiłowały ukryć.

Chyba nie pominąłem tym razem niczego, co? Zadowolony?
                                • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 27.08.07, 17:03
                                  > A wydawałoby się, że np takiemu
                                  > SLD zalezałoby na zrobieniu czegoś pozytywnego żeby zatrzeć złe
                                  > wrażenie wywołane aferami i rozgrabianiem majatku narodowego. PO też
                                  > nie jest lepsze, bo zamiast wstąpić do koalicji i wziąć się za
                                  > robotę, wolało skazać PiS na "przystawki" i zbierać punkty opluwając
                                  > i przystawki i PiS.

Hmm... więc trzeba będzie dać i szanse i SLD i PO. Zobaczymy zo zrobią oni będąc
                                  u władzy i czy PiS bedzie "konstruktywną opozycją" nie posiadając min. Ziobry z
                                  dyktafonem, CBA i innych instytucji wspomagających.

> Czyj autorytet zniszczono? Kuronia? Kwacha? Michnika? Geremka? Kogo
                                  > masz na myśli?

Z tych czterech osób co najmniej 2 nie dadzą się sprowadzić do poziomu
                                  reprezentowanego przez Pana Premiera. A co szanowny kolega ma do zarzucenia
                                  Kuroniowi?

> Więc pozostaje zadowolić się
                                  > sprawiedliwością, a do tego potrzebne jest oczyszczenie państwa, tzn
                                  > jego życia publicznego, z postkomuny.

Pisałem już o tym. Tak, idealnie by bylo, tylko, że to marzenie ściętej głowy. I
                                  nie myl wszystkich komunistów z SB. To krzywdzące.

> To ich rozliczaj, proszę bardzo, popieram. Tym niemniej osobiście
                                  > wolę płacić im niż poPZPRowskim ścierwom z SLD.

Cieszę się, że popierasz, tylko ja wolalbym, żeby tych pieniędzy nie wyrzucono
                                  na śmietnik a wydano na coś pożytecznego, np. dl anauczycieli. To, że ktoś
                                  pójdzie potem za to siedzieć mniej mnie satysfakcjonuje. I widzisz, wolałbym
                                  nawet zapłacić nawet małym zielonym ludzikom, żeby zrobili uczciwie zrobili to,
                                  za co im płacę.

> Bardzo dobrze, że rozwalono WSI. Pomijając juz uzależnienie od służb
                                  > rosyjskich, bardziej zajmowały się przejmowniem władzy i majątku w
                                  > państwie niż jego ochroną przed obcymi wpływami.

Nie czytałem raportu z likwidacji WSI, bardzo być może, że masz rację.

> Do czego to moze
                                  > prowadzic widać na przykładzie Rosji. Ilu tam zamordowano ostatnio
                                  > niezależnych dziennikarzy? Byłbyś w stanie odróżnić gangsterów od
                                  > funkcjonariuszy tych służb? Byłem kilka razy w FR pod konie lat 90-
                                  > tych i od moich znajomych tam wiem, że to jest praktycznie jedno i
                                  > to samo.

W takim razie strasznie się cieszę, że rozwiązano WSI. Mimo iż jeszcze nie
                                  widziałem tych gangsterów. I pewnie bym nie zobaczył, nie porównuj Rosji do RP.

> > powołano CBA (listy osiągnięć chyba nie trzeba przytaczać).
                                  >
                                  > Ależ przytocz.

Chyba będę musiał pisać z pamięci, zajrzalem na stronę CBA, myślałem, że się
                                  wspomogę no i w sekcji: Raporty i sprawozdania
                                  Brak w tej chwili dokumentów do wyświetlenia
                                  Nie wiem, dlaczego się nie chwalą. To będzie tak:
                                  -wyprowadzenie doktora G. w kajdankach ze szpitala, pan minister Z. krzyczał, że
                                  ten pan nikogo już nie zabije, więc pewnie chodziło o morderstwo (bo o korupcję
                                  to na pewno bo aresztowania dokonała CBA).
                                  Faceta zdaje się zwolnili, ale prosty lud stwierdził, że lekarze to mordercy i
                                  jakoś nie chce pozwalać na pobieranie narządow.
                                  - spektakularną akcję w Ministerstwie Rolnictwa gdzie zatrzymano 2 panów, z
                                  których jeden podobno miał dać łapówke Lepperowi. Kasy w końcu nie dali, bo był
                                  przeciek ale Leppera odwołali. Jeden plus z tego , to to, że od tego momentu
                                  zaczął się "układ rządzący sypać".

> Bo chodzi o uczciwość, także we
                                  > własnych szeregach, nie zaś o przynależność polityczną. Odpada więc
                                  > zarzut o rozliczanie z przynalezności do PZPR.

Tak jest, i dlatego bierze się Kaczmarka i nie zauważa, że w teczce personalnej
                                  człowiek pisze kilka razy o tym, że był czlonkiem (kandydatem na czlonka) PZPR.
                                  I przez tyle czasu żadna ze służb specjalnych nie była w stanie tego "wybadać"?
                                  A nagle wychodzi szydło z worka, jak czlowiek odszedł/wyrzucono go? I krzyczy
                                  się o "osobie, która została poprzez zręczną i trwającą wiele lat manipulację,
                                  wprowadzona do naszych szeregów". Pytam kto manipulował? Konkretnie?

> Sławetna rola
                                  > Sobotki i uniewinnienie go przez Kwacha.

Tak jest. I bardzo dobrze, został osądzony przez niezawisły sąd i skazany. I nie
                                  uniewinniony ale ułaskawiony. To podstawowa różnica.

> Szara sieć i wiadome siły
                                  > to jedynie synonimy.

Czego? Mafi pruszkowskiej? SLD? Jeżeli już mam kogoś winić o zły stan Polski to
                                  chcialbym wiedzieć kogo. Szara sieć i układ mnie nie satysfakcjonuje.

> Łże-elity - to ma sporo wspólnego z tym co napisałem powyżej.
                                  > Dzisiaj spadkobiercy komuny mianują sie obrońcami demokracji.

Czyli łże-elita to "lewak" broniący demokracji?

> Wiedzę, że już cię media przekonały, że SLD-owskie afery (m.in.
                                  > Osocze, węglowa, alkocholowa, paliwowa itp), sprzedawanie banków za
                                  > bezcen, czy elkektrowni w ręce rzadów innych państw, bledną w
                                  > porównaniu z wanną Wassermana czy przystankiem we Włoszczowej.

Nie, nie wkładaj swoich poglądów w moje usta. Afera to afera, jeżeli ktoś coś
                                  ukradl to musi za to beknąć. Ja tylko żądam, zeby zostało to ocenione przez
                                  niezawisły sąd. Myślę, że już niedługo bedziemy mogli porównać "bilans aferowy"
                                  rządu PiS i innych. Podliczymy straty i wtedy porozmawiamy.

> Gratuluję umiejętności samodzielnego myslenia i posługiwania się
                                  > zdrowym rozsądkiem!

Nie życzę sobie, żebyś po raz kolejny obrażal mnie w ten sposób. Nie powtarzam
                                  za innymi. Mowię co myślę i widzę.

> To wzrost im też zarzucasz? To chyba nieładnie, co?
                                  masz rację, nieładnie, to nie ich wina. Ale to nie ja nazywam Premiera I
                                  Prezydenta (nieważnu numer) RP "Kaczorami".

> A co do manii
                                  > prześladowczej to pooglądaj sobie "Misję Specjalną" albo "Warto
                                  > Rozmawiać".

No to może najwyższy czas coś z tym zrobić? 2 lata nie wystarczyły, żeby
                                  ktoregokolwiek z tych zbrodniarzy zlapać i osądzić? Albo choćby uchwalić ustawę
                                  lustracyjną? Jedno co na pewno można zarzucić PiS to NIEUDACZNICTWO. Może
                                  zmienilbym zdanie co do tej partii gdyby doprowadzała swoje pomysły do końca.
                                  Przy władzy całkowitej (większość z przystawkami w Sejmie, Prezydent, wszystkie
                                  resorty siłowe) Nie zwalczyli UBecji, nie wyplenili afer a nawet nowe
                                  produkują), nie uchwalili lustracji. Ile jeszcze bedziemy czekać na efekty
                                  rządów PiS?

> Przynajmiej teraz mamy jawność życia publicznego, czyli tak jak to
                                  > jest we wszystkich cywilizowanych demokracjach. A na przykład
                                  > sprawę "chorej goleni" początkowo media usiłowały ukryć.

Jaką jasność, popatrz choćby się dzieje z zeznaniami Kaczmarka, który mówi co
                                  się działo w MSWiA? Ile i w jaki sposób marszałek odwlekał ujawmnienie ich
                                  naszym przedstawicielom w Sejmnie? Ile bedziesz jeszcze czekal na powolanie
                                  komisji w sprawie CBA i Blidy? A na komisję ds. CBA i Leppera?
                                  Nie rozśmieszaj mnie :)
                                  • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 27.08.07, 17:56
                                    > Hmm... więc trzeba będzie dać i szanse i SLD i PO.
                                    Od począdku wiadomo, że Tobie właśnie chodzi o promowanie lewizny i
                                    POcieniasów.

SLD jest już tak skompromotowana, że powinna zniknąć ze sceny
                                    politycznej. I nie mam tu na myśli kolejnej metamorfozy w Lewiznę i
                                    Degenaratów. Zniknąć, na dobre.

PO jak pisałem idzie na pasku postkomuny. Być może bym im zaufał
                                    gdyby z tej partii zniknęli tacy ludzie jak Tusk, Komorowski czy
                                    Schetyna. Tyle, że wtedy czy ostałaby się sama partia?

Poza tym nie ma co ich nagradzać za dwa lata siedzenia na rękach i
                                    plucia na rząd. Służyć narodowi i ojczyźnie można także nie będąc u
                                    władzy. A takie SLD musiałoby się nieźle napracować by zyskać choć
                                    cień mojego zaufania. I na pewno nie z takimi ludźmi jak Kwach czy
                                    Miller.
                                    • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 27.08.07, 18:34
                                      > Od począdku wiadomo, że Tobie właśnie chodzi o promowanie lewizny i
                                      > POcieniasów.

Super, wyrok zapadł. Rozumiem, że o godzinie 6 rano zapukają smutni panowie "w
                                      ceracie"?

> SLD jest już tak skompromotowana, że powinna zniknąć ze sceny
                                      > politycznej. (...) Zniknąć, na dobre.
                                      > PO jak pisałem idzie na pasku postkomuny.

Zastanawiam się, dlaczego PiS jeszcze Cię nie zatrudnił.
                                      Masz wystarczająco rozwinęty zmysł pogardy (nienawiści?) do przeciwników
                                      politycznych.
                                      I po raz kolejny po raz w sposób rzeczowy i wyczerpujący odniosłeś się do moich
                                      argumentów.
                                      • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 27.08.07, 20:10
                                        Ty moje argumenty przecież wyciąłeś...
                                        Panowie w ceracie to byli za sitwy - dziwne że lewizna ciągle
                                        przypisuje Pisowi swoje własne cechy i zachowania. Psychiatyrzy
                                        nazywają to "projekcją".

Nie zapisuj mnie do żadnej partii. Nie zależy mi na przynalezności
                                        do żadnej grupy, nigdy mi nie zależało. Zależy mi na prawdzie i
                                        uczciwości i, o ile pamiętasz, zacząłem dyskusję z Toba, bo nie
                                        podobała mi się Twoja demagogia, generalnie mająca na celu
                                        oczernienie jednych byle wybielić innych. Taklich jak Ty pełno jest
                                        na forum GW. To niemal tak jakby im wszystkim płacili żeby te
                                        brednie na tym forum wypisywali. Generalnie piszą: "PiS jest niemal
                                        tak parsywy jak SLD, wobec czego SLD wypada super w porównaniu z
                                        PiSem, w związku z czym powinno powrócic do władzy". Ot - taka
                                        pokrętna socjotechniczna manipulacja.
                                        • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 27.08.07, 21:00
                                          > Ty moje argumenty przecież wyciąłeś.

No to teraz Ty bedziesz wycinał moje zawsze i dyskutował wyłącznie z tymi, które
                                          Ci się podobają.

> Nie zapisuj mnie do żadnej partii. Nie zależy mi na przynalezności
                                          > do żadnej grupy, nigdy mi nie zależało. Zależy mi na prawdzie i
                                          > uczciwości i, o ile pamiętasz, zacząłem dyskusję z Toba, bo nie
                                          > podobała mi się Twoja demagogia, generalnie mająca na celu
                                          > oczernienie jednych byle wybielić innych.

To był sarkazm i o ile pamiętasz, wytłumaczyłem Ci, że moje poglądu i posty nie
                                          mieszczą się w tej definicji.

> Taklich jak Ty pełno jest
                                          > na forum GW. To niemal tak jakby im wszystkim płacili żeby te
                                          > brednie na tym forum wypisywali.

Pomyśl w takim razie DLACZEGO ich jest tak dużo. Jakie jest prawdopodobieństwo,
                                          że zatrudnia nas Michnik, Gazeta, PO, SLD czy inny układ. A może mamy dośc tego
                                          cyrku, który dzieje się wokół nas?

> Generalnie piszą: "PiS jest niemal
                                          > tak parsywy jak SLD, wobec czego SLD wypada super w porównaniu z
                                          > PiSem, w związku z czym powinno powrócic do władzy".

A czy ja napisałem, że SLD podoba mi się? Że PO jest fajne? Po raz kolejny
                                          "dorabiasz" sobie historię, której nie było. Napisałem tylko, że jestem zmęczony
                                          i zniesmaczony rządami PiS. Realnie- ktoś musi przejąć rządy, z sondaży wynika,
                                          że będzie to PO.
                                          • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 28.08.07, 00:26
                                            > A czy ja napisałem, że SLD podoba mi się? Że PO jest fajne? Po raz
                                            > kolejny "dorabiasz" sobie historię,

Ależ napisałeś - że trzeba dać im szansę. Szansę na co? Pozwolić SLD
                                            znowu rządzić to tak jakby dać pederaście z recydywą posadę
                                            nauczyciela w podstawówce.

> Pomyśl w takim razie DLACZEGO ich jest tak dużo. Jakie jest
                                            prawdopodobieństwo,
                                            > że zatrudnia nas Michnik, Gazeta, PO, SLD czy inny układ. A może
                                            mamy dośc tego
                                            > cyrku, który dzieje się wokół nas?

A może nie potraficie samodzielnie myśleć? Łykacie co wam
                                            postkomunistyczne media serwują. Znasz powiedzenie: "strzeż się
                                            takiego co sie z jednej książki uczył? Bardzo prawdopodobne jest
                                            też, że wywodzicie się ze środowisk postkomunistycznych i próbujecie
                                            robic ludziom wodę z mózgu.
                                            • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 28.08.07, 09:01

> Ależ napisałeś - że trzeba dać im szansę.

Co nie jest jednoznaczne, że SLD mi się podoba. Napisałem to w sensie"dajmy
                                              pobyć PiS opozycją konstruktywną". Bo zarzucałeś Bteraźniejszej opozycji
                                              obrzucanie władzy błotem.

> A może nie potraficie samodzielnie myśleć? (...)
                                              > Bardzo prawdopodobne jest
                                              > też, że wywodzicie się ze środowisk postkomunistycznych i próbujecie
                                              > robic ludziom wodę z mózgu.

No i po raz kolejny obrażasz ludzi, którzy mają czelnośc mieć inne poglądy niż Ty.
                                              Przeczekałem tendencyjnego dupka, demagoga, że innych kwiatków nie wspomnę, nie
                                              zamierzam zniżać się do twojego poziomu.
                                              Jeżeli o mnie chodzi nie zamierzam z Tobą więcej dyskutować.
                                              • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 28.08.07, 09:21
                                                Nic nie powinno byc pretekstem aby postkomunie pozwolić znów rządzić
                                                Zdrowy rozsądek Ci tego nie podpowiada? Mój rozsądek także
                                                podpowiada, że jeśli PO dojdzie do władzy to Tusk natychmiast odda
                                                ja lewiźnie. Przyk

Natomiast PiS z pewnością potrafi byc opozycja konstruktywną.
                                                Kaczyńscy jeszcze bedąc w PC potrafili sworzyć niezłe ustawy i
                                                znaleźć wystarczającą liczę głosów by je przepchnąć, nawet bedąc w
                                                opozycji.
                                  • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 27.08.07, 18:05
                                    twister_pl napisał:

A co szanowny kolega ma do zarzucenia Kuroniowi?

Choćby to co zrobił z harcerstwem - usiłował przekształcić harcerzy
                                    w janczarów stalinizmu. Był jednym z uzuropatorów ideałów
                                    Solidarniości, sam się wepchał gdzie go nie proszono i obwołał
                                    się "obalaczem komuny". W rzeczywistości był jednym z twórców i
                                    obrońców układu ukrągłego stołu. Jako minister pracy był
                                    beznadziejny, zero kompetencji. Umiał tylko rozdawać zupkę i
                                    wspomagać meneli spod budki z piwem. Poza tym był jednym z
                                    promotorów tego zdrajcy i przestępcy Jaruzelskiego na prezydenta.
                                    • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 27.08.07, 18:56
                                      > Choćby to co zrobił z harcerstwem - usiłował przekształcić harcerzy
                                      > w janczarów stalinizmu.

Osobiście Cię konsekwencje tego czynu dotknęły?

> Był jednym z uzuropatorów ideałów
                                      > Solidarniości, sam się wepchał gdzie go nie proszono i obwołał
                                      > się "obalaczem komuny".

Znaczy co? Poprosił, żeby go wsadzili do pierdla w latach sześćdziesiątych?
                                      Błagał, żeby pozwlono mu założyć w 76 KOR? Pisał podania, żeby go internowano 13
                                      grudnia 81, aresztowano na 2 lata w 82? Nie bądź śmieszny.

W rzeczywistości był jednym z twórców i
                                      > obrońców układu ukrągłego stołu.

I za to właśnie wielkie Jemu dzięki.

> Umiał tylko rozdawać zupkę (...)

I chwała Mu wielka za wielkie serce. Tą zupką zrobił więcej dobrego niż 10
                                      Ziobrów razem wziętych i będą go ludzie pamiętać długo po tym jak "Kaczory" znikną.

> Poza tym był jednym z
                                      > promotorów tego zdrajcy i przestępcy Jaruzelskiego na prezydenta.

Tak, bo ustalenia okrągłego stołu pozwalały wybrać innego prezydenta. Po raz
                                      kolejny- nie bądź śmieszny.
                                      • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 27.08.07, 19:52
                                        Owszem, w harcerstwie byłem całe cztery tygodnie, bo zobaczyłem
                                        jakie jest beznadziejne i różne od tego co mi rodzice opowiadali.
                                        Nie po to się zapisywałem, żeby popierać program PZPR.

Gomułka tez siedział w pierdlu, a potem był wiernym sługą Moskwy.
                                        Przede wszystkim Solidarność nie chciała żadnego układu z komuną.
                                        Takie gnidy jak Michnik i Kuroń pojawiły się znikąd i zaczęły
                                        uzurpować sobie prawo do kierowania opozycją. Sprzedali się komunie
                                        jak stare ku.. i zapewnili im nie tylko bezkarność, ale także
                                        utrzymanie się u koryta. Teraz nagle lewizna tworzy mit Kuronia,
                                        żeby wziąć go na swoje sztandary i wybielić swoja przeszłość.

Funkcja ministra pracy nie polega na rozdawaniu zupek, lecz na
                                        tworzeniu polityki zatrudnienia. Od rozdawnictwa to są instytucje
                                        chartytatywne. Minister jest od tworzenia miejsc pracy.

Ty naomiast z jednej strony zarzucasz Kaczyńskim nieefektywność w
                                        sprawie lustracji (co ja też mam im za złe), a z drugiej strony
                                        jesteś proponentem okrągłego stołu - układu którego celem było
                                        zapobieżenie lustracji i uwłaszczenie się komuny kosztem reszty
                                        społeczeństwa. Skoro używasz argumentów z obu stron to znaczy, że
                                        jeteś tendencyjnym dupkiem, który nie ma określonych zasad i
                                        poglądów, a chce tylko przepchnąć swoje. Wydaje sie tu wyłaniać o co
                                        ci chodzi: chesz obrzucić błotem PiS rzeby wybielić SLD. I to jest
                                        właśnie demagogia twister (czyli "krętaczu"). Jesteś godnym
                                        naśladowcą "małego krętacza" Kwacha.
                                        • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 27.08.07, 20:36
                                          > Owszem, w harcerstwie byłem całe cztery tygodnie, bo zobaczyłem
                                          > jakie jest beznadziejne(...)

Tak jest i to wina Kuronia właśnie.

> Takie gnidy jak Michnik i Kuroń pojawiły się znikąd i zaczęły
                                          > uzurpować sobie prawo do kierowania opozycją.

Kim Ty jesteś, żeby oceniać ludzi, którzy ryzykowali własnym życiem, żebyś mógł
                                          takie idiotyzmy wypisywać?

> Funkcja ministra pracy nie polega na rozdawaniu zupek, lecz na
                                          > tworzeniu polityki zatrudnienia.

Minister Pracy i Polityki Socjalnej. Tak się nazywało stanowisko, które zajmował
                                          Kuroń. Coś Ci to mówi?

> (...)Kaczyńskim nieefektywność w
                                          > sprawie lustracji (co ja też mam im za złe), a z drugiej strony
                                          > jesteś proponentem okrągłego stołu - układu którego celem było
                                          > zapobieżenie lustracji i uwłaszczenie się komuny kosztem reszty
                                          > społeczeństwa.

Nie zarzucam Kaczyńskim a PiSowi (rządowi tworzonemu przez PiS). I nie
                                          nieefektywność, NIEUDACZNICTWO! Jestem w stanie zrozumieć człowieka, który ma
                                          jakieś poglądy i je realizuje, nie jestem w stanie wybaczyć 2 lat zmarnowanych
                                          na "walkę z wiatrakami". I jeszcze krzyczy, że mu opozycja nie pozwala.
                                          Układ okrągłego stołu- ładne.
                                          Aha, przypominam Ci, że pan L.K był aktywnym negocjatorem ww. I w Magdalence też
                                          był. To co, współtworzył ten układ?
                                          A tak na serio, gdyby nie okrągły stół, to jest duże prawdopodobieństwo, że nie
                                          miałbyś teraz możliwości pisania takich idiotyzmów. Ludzie ci pamiętali, co
                                          działo się w Czechosłowacji w 68 roku.

> Skoro używasz argumentów z obu stron to znaczy, że
                                          > jeteś tendencyjnym dupkiem, który nie ma określonych zasad i
                                          > poglądów, a chce tylko przepchnąć swoje.

Ty masz chyba problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu.
                                          Po raz ostatni: to są MOJE argumenty, MOJE poglądy, nie oceniaj innych swoją miarą.
                                          WYŚMIEWAM PiS z powodu lustracji, BRONIĘ okrągłego stołu, bo pamiętam co się
                                          wtedy działo. Może nie widziałeś jak w 81 roku kolumny SKOTy jechały pod zakład,
                                          w którym pracował Twój ojciec i nie zastanawiałeś się, czy jeszcze wróci do domu
                                          po strajku. Ja widziałem i cieszę się, że udało się wywalczyć demokrację bez
                                          rozlewu krwi.
                                          Jak brakuje argumentów to sięgasz po inwektywy.
                                          W tym tonie Kolego to nikt na poziomie z Tobą dyskutować nie będzie, ja w każdym
                                          razie w pyskówki wdawać się nie będę.
                                          • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 28.08.07, 00:10
                                            > Tak jest i to wina Kuronia właśnie.

Owszem, w znacznej mierze jegom, bo był na tym polu bardzo aktywny.

> Minister Pracy i Polityki Socjalnej. Tak się nazywało stanowisko,
                                            > które zajmował Kuroń. Coś Ci to mówi?

Haha, sugerujesz, że Kuroń skupił się tylko na "polityce socjalnej",
                                            rozumianej bardzo wąsko - w postaci wydawania zupek? Bardzo spaczony
                                            sposób pojmowania tej funkcji. Nie broń go, przynajmniej nie w tym
                                            względzie, bo on sam przyznawał że nie ma z grosz kompetencji, co
                                            nie przeszkadzało mu bardzo zabiegać o to stanowisko.

> Aha, przypominam Ci, że pan L.K był aktywnym negocjatorem ww. I w
                                            > Magdalence też był. To co, współtworzył ten układ?

Ciągle podkreślasz,że to są TWOJE poglądy, a powtarzasz standardowe
                                            argumenty antyPiSowskich szczekaczy. L.K. w przeciwieństwie do
                                            Michnika, Kuronia i innych wielokrotnie krytycznie wypowiadał się nt
                                            okrągłego stołu i jestem skłonny uważać, że nie był częścią tego
                                            układu.

> Jestem w stanie zrozumieć człowieka, który ma
                                            > jakieś poglądy i je realizuje, nie jestem w stanie wybaczyć 2 lat
                                            > zmarnowanych na "walkę z wiatrakami".

Za to jestes w stanie nagrodzić dwa lata bezczynności SLD i PO,
                                            gorzej, dwalata negatywnej kampnii wyborczej i opluwaniu własnego
                                            rządu także za granicą.

Kaczyńscy w przeciwieństwie do Tuska i Kwacha mają bardzo
                                            sprecyzowane poglady. Zaś PiS ma bardzo konkretny i przejrzysty
                                            program i konsekwentnie go realizuje. Opór materii jest olbrzymi, bo
                                            nie dość, że opozycja prowadzi nieustanną nagonkę, to
                                            jeszcze "koalicjańci" byli parszywi. Takie zaś PO do tej pory nie ma
                                            skonkretyzowanego programu, pewnie dlatego, że nie mają żadnej wizji
                                            poza dojściem do władzy. Podobnie jest z SLD. Oni zreszta mieli 16
                                            lat by się czyms popisać, i popisali się - afery za aferami. Nawet
                                            nie próbuj porównywać tego z tzw aferami koalicji bo skala jest
                                            zupełnie inna. I nie chrzań, że to wyłącznie Twoje poglądy, bo to
                                            jest stały element nagonki na PiS.

Kim ja jestem? - jestem człowiekiem, który żył w PRLu i pamieta
                                            tamte czasy. Część mojej rodziny była w Solidarności i oni
                                            bynajmniej nie upoważniali nikogo do zawierania paktu z komunistami.
                                            Takie postaci jak Michnik, Kuroń, czy Mazowiecki wyskoczyły jak
                                            filip z konopii, nikt ich do balu nie prosił. Masz rację gdyby nie
                                            okrągły stół to pewnie niemiałbym o czym pisać, bo dawno byłoby już
                                            po lustracji i dekomunizacji, tak jak w Niemczech czy Czechach i po
                                            komunie zostałoby tylko złe wspomnienie. Nie byłoby też SLDowskich
                                            afer, korupcji, złodziejstwa i całej tej zakłamanej demagogii.
                                  • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 27.08.07, 19:58
                                    twister_pl napisał:

> Czyli łże-elita to "lewak" broniący demokracji?
                                    Między innymi. Sowieci do spółki z Niemcami wyrżnęli polske elity,
                                    polską inteligncję. Po wojnie obsadzili w Polsce marionetki, które
                                    przez pół wieku budowały nam PRL. Dzisiejsza lewizna to potomkowie
                                    tych ludzi i ich kolaborantów. To są uzurpatorzy roli elit w Polsce.
                                  • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 28.08.07, 00:43
                                    > I widzisz, wolałbym nawet zapłacić nawet małym zielonym ludzikom,
                                    > żeby zrobili uczciwie zrobili to, za co im płacę.

Więc ściągnij te małe zielone ludziki, bo SLD już wielokrotnie i
                                    dobitnie wykazało, że tego nie potrafi, a i od PO się tego nie
                                    doczekasz.
                • 1utek Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 19:32
                  landaverde napisał:
                  > To lewizna obsrywa ten rząd na cały świat. A to przecież oni dawali
                  > dupy całej europie, byle tylko zyskać popularność. To że Kaczory
                  > mają sztywniejszy kręgosłup od Kwacha z jednej strony budzi
                  > niezadowolenie tych którzy go wcześniej rżnęli, a z drugiej zyskuje
                  > nam szacunek ludzi uczciwych i myślących.

Czyżby?www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4421155.html
                  • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 19:52
                    Ja bardzo szanuję Normana Daviesa za to co pisał o roli Polski w
                    IIWŚ. Zauważ jednak, że podał tylko jeden przykład tego co Kaczor
                    powierdział czy zrobił, natomiast resztę swoich opinii, czy raczej
                    odczuć opiera na tym co koledzy jego syna przeczytali czy usłyszeli
                    w mediach. W tych mediach ostatnio bardzo aktywni są ludzie tacy jak
                    Kwach czy Geremek - i to oni nadaja ton wyśmiewaniu obecnego rządu,
                    co w mojej opinii jest zdradą. Można śię kłócić między sobą
                    wewnątrz, ale na zewnątrz trzeba być solidarnym. Ja na swoją rodzinę
                    nie powiem nikomu złego słowa, choc teoretycznie mogę np. uważać
                    swego brata za kretyna.
                    • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 20:08
                      landaverde napisał:

>(...) natomiast resztę swoich opinii, czy raczej
                      > odczuć opiera na tym co koledzy jego syna przeczytali czy usłyszeli
                      > w mediach. W tych mediach ostatnio bardzo aktywni są ludzie tacy jak
                      > Kwach czy Geremek (...)

Człowieku, czy Ty naprawdę uważasz, że Kwaśniewski i Geremek zmanipulowali
                      wszystkie środki masowego przekazu na świecie?
                      Czy zagraniczni dziennikarze, którzy z nimi robią wywiady to może tylko część
                      "szarej sieci"?
                      I wogóle dlaczego ci dziennikarze nie czerpią swoich wiadomości od bardziej
                      światłych członków polskiej dyplomacji np. Pani Minister Spraw Zagranicznych?

> Można śię kłócić między sobą
                      > wewnątrz, ale na zewnątrz trzeba być solidarnym.

No to fajną mamy demokrację. Jak za komuny "nie można narzekać" :)
                      • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 20:32
                        Nie przekręcaj moich słów - ja się wypowiadam precyzyjnie nie piszę,
                        że zmanipulowali tylko że opluwają swoich i robią to bardzo aktywnie.

Kto ci zabrania narzekać? Ja zaledwie postuluję o uczciwość i
                        solidaryzm.
                        • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 21:13
                          > Kto ci zabrania narzekać?

Czyli mnie wolno?

> i to oni nadaja ton wyśmiewaniu obecnego rządu,
                          > co w mojej opinii jest zdradą

Ale Kwaśniewskiemu i Geremkowi to już nie wolno?

> Ja zaledwie postuluję o uczciwość i
                          > solidaryzm.

Nie postulujesz tylko nazywasz ich zdrajcami. Wysoko mierzysz...
                          A propos, z kim trzeba być solidarnym aby rozmawiać z zagranicznym dziennikarzem?
                          Rozumiem, że każda wypowiedź każdego obywatela demokratycznego państwa musi być
                          zgodna z linią obecnej władzy?
                          • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 21:38
                            Widzisz jak manipulujesz twister? Ciekawe jakie ty rzeczy
                            rozgłaszasz na temat własnej matki? (Niczego ci nie insynuuję to
                            tylko przykład żeby zobrazować mój argument)
                            Uważam, ze każdy kto reprezentuje w jakiejś oficjalnej formie nasze
                            państwo powinien mieć na uwadze jego dobro i odpowiednio się
                            zachowywać. Osoby publiczne powinny moim zdaniem być powściągliwe w
                            krytyce rzadu na zewnątrz. Jawne opluwanie własnegop rządu na
                            zewnątrz jest szkodliwe dla państwa i moim zdaniem jest zdradą.
                            Taki np Churchill na zewnątrz nigdy nie krytykował innych polityków
                            swojego kraju, co sobie rekompensował po powrocie do kraju.
                            • twister_pl Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 22:01
                              landaverde napisał:

> Uważam, ze każdy kto reprezentuje w jakiejś oficjalnej formie nasze
                              > państwo powinien mieć na uwadze jego dobro i odpowiednio się
                              > zachowywać.

Ależ jak najbardziej, dlatego między innymi wstyd było mi za ostatni szczyt UE
                              na którym nasza delegacja osiągnęła tak spektakularny "sukces".
                              I wypowiedzi Premiera i Ministra Spraw Zagranicznych, prowadzące do zepsucia
                              naszych stosunków np. z Niemcami.

> Osoby publiczne powinny moim zdaniem być powściągliwe w
                              > krytyce rzadu na zewnątrz. Jawne opluwanie własnegop rządu na
                              > zewnątrz jest szkodliwe dla państwa i moim zdaniem jest zdradą.

Rozumiem, że jesteś w stanie przytoczyć konkretne wypowiedzi Panów
                              Kwaśniewskiego i Geremka?
                              • landaverde Re: Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja 24.08.07, 22:33
                                Poszukam tych wypowiedzi, czy z kolei mógłbys przytoczyć wypowiedzi
                                premiera i minista MSZ?
    • jasiek.pl Premier i Sejm to kompromitacja .. 24.08.07, 18:11
      W serwisie PAP-u z 2004.03.25, Jarosław Kaczyński potwierdził:
      "Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam,
      że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie
      je przedstawię".

Jarosław Kaczyński, 2004.02.16, PR3:
      "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do
      władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że
      kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te
      które były w poprzedniej kadencji i mamy do czynienia z Samoobroną
      przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju."

Czyje słowa są jak szary papier toaletowy? Jarosława Kaczyńskiego
      czy Premiera?
      • 1utek Re: Premier i Sejm to kompromitacja .. 24.08.07, 21:04
        Popełnić błąd może prawie każdy. Natomiast tkwić w błędzie i być głuchy na wszelką argumentację i oczywiste fakty to jest głupota do kwadratu.
    • jama.314 Premierze...jak to jest, byc idiota ? 24.08.07, 18:56
    • strzelec51 Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja o.. 24.08.07, 22:07
      1. Skoro PiS opowiada sie za samorozwiazaniem Sejmu i wczesniejszymi
      wyborami to po co czekac z glosowaniem tego wniosku az do 7 wrzesnia?

2. Kaczynski nie podal uzasadnienia jaki to wazny interes
      bezpieczenstwa panstwa przemawia za utajnieniem zeznan Kaczmarka.
      Zwlaszcza, skoro ma to byc "stek bzdur". Obnazyc te "brednie
      Kaczmarka".
    • pilsko1 Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja o.. 25.08.07, 14:18
      Facetowi chyba się już coś poprzestawiało pod sufitem, bo bredzi
      jak mały Kazio po dużym piwie.
      • wet3 Re: pilsko1 25.08.07, 15:09
        pilsko1 napisała:

> Facetowi chyba się już coś poprzestawiało pod sufitem, bo bredzi
        > jak mały Kazio po dużym piwie.

Premier ma racje! Wydarzenia w sejmie to bajzel na kolkach!!!
    • kazek68 Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja o.. 25.08.07, 22:53
      Panie Premierze czy Panowie Lepper, Łyżwiński w trakcie trwania
      koalicji nie byli bohaterami PiS? Gdy Lepper prosił swych wyborców o
      głosowanie na obecnego Prezydenta, dlaczego wtedy Pan nie wstydził
      się tych ludzi.?
      • wet3 Re: kazek68 28.08.07, 03:33
        kazek68 napisał:

> Panie Premierze czy Panowie Lepper, Łyżwiński w trakcie trwania
        > koalicji nie byli bohaterami PiS? Gdy Lepper prosił swych wyborców
        o
        > głosowanie na obecnego Prezydenta, dlaczego wtedy Pan nie wstydził
        > się tych ludzi.?

Czy aby nie przesadzasz? Przeciez w koalicji ciagle byly tarcia.
        Zapomniales juz, ze iles tam razy podpisywano dodatkowe aneksy, bo
        Lepper i Giertych ciagle chcieli czegos nowego?
    • ws21 Premier: Wydarzenia w Sejmie to kompromitacja o.. 27.08.07, 18:15
      Być może. A wydarzenia w rządzie i okolicach to nie kompromitacja?
      Polityk marnotrawi publiczne pieniądze i w nagrodę zostaje
      wicepremierem?
      Inny posiada od 3 lat dyktafon i publicznie głosi że (po tych 3
      latach!) nie potrafi go włączyć, i osoblik o takim intelekcie jest
      ministrem? Toż ja małpę w 15 minut przy pomocy 2 bananów bym nauczył
      obsługi tych 3 klawiszy.
      A jeszcze inny oferuje publiczne pieniądze za zmianę barw bartyjnech
      i też jest nadal na topie?
      No i jak Panie Premierze to wszystko nazwać? Semantyczne
      nieporozumienie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka