executioner 31.08.07, 07:37 "rząd potrzebuje nowej legitymacji do budowy Polski solidarnej" Solidarnej z kim? Z układem "braci mniejszych"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modelorz Sympatia "Solidarności" ulokowana 31.08.07, 07:50 Masakra! To coś ja Gierek na dożynkach. Nawet termin podobny... Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 gdzie jest "Solidarnośc"?? 31.08.07, 10:48 panie Sniadek i drodzy delegaci, jezeli zadowolily was odpowiedzi kurdupla typu - to nie my, to "uklad" - to gratuluje dobrego samopoczucia. Jezeli wydaje wam sie, ze pis chce wam cos dac, to sie mylicie. Oni sa tylko dobrzy w braniu i zawladaniu. Reszta to klasyczny pic pis-komuny i obiecanki. Jezeli "Solidarnosc" za jakis ochlap rzuci sie w objecia pisu, to moze byc pewne, ze kurdupel wkrotce stwierdzi, ze w Polsce nie potrzeba zwiazkow zawodowych, bo pis "opiekuje" sie wystarczajaco biednym robotnikiem. A wiec Sniadek i inni won, i nie przeszkadzac, bo zamkne za "uklad". Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jaka "solidarność" taka sympatia 31.08.07, 10:51 to zbiór bojowników o stołki w sektorze nadal państwowym, czuja sie zagrozeni zawsze a najgorzej od nastawionej rynkowo PO. Taki sam zbiór nieudaczników jak w PiS, tam tez nie ma ludzi którzy pracowakliby na własny rachunek, zawsze na etaciku.To darmozjady.Prawdziwy ruch społeczny "Solidarność" to historia i w sercu niektórych z nas, napewno nie Kaczyńskiego, gdyz w trudnych chwilach go z nami nie było, podobnie jak Glempa, który wręcz był przeciwnikiem tych macicieli i rozrabiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
kvg_forum PIS = PZPR bis 31.08.07, 08:24 Czy to nie przypomina wam 'bledow i wypaczen' z PRLu? "Kilkunastu delegatów skarżyło się premierowi na patologie IV RP. Z reguły krytyce towarzyszyło zastrzeżenie o poparciu dla PiS. - Byłem i będę prawicowcem, głosowałem na PiS. I dlatego mam moralne prawo żądać... - mówił jeden z delegatów." Jak dla mnie to dokładnie ta sama tresc i forma. PS. kiedy wreszcie Gazeta poprawi watkowanie w forum? Amatorska partanina. Kto wam robil strone? Jakis student czy Procom? Odpowiedz Link Zgłoś
marooned.mb Prokom 31.08.07, 12:17 "PS. kiedy wreszcie Gazeta poprawi watkowanie w forum? Amatorska partanina. Kto wam robil strone? Jakis student czy Procom?" hahaha, szacunek - poległem za docinkę o Prokomie ;] trafna.. Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Re: PIS = PZPR bis 01.09.07, 07:23 kvg_forum napisał: > Czy to nie przypomina wam 'bledow i wypaczen' z PRLu? Nie stac pana na cos bardziej wlasnego...? Jakbym slyszal Millera i Alka podpierajacych Jozia Oleksego.... Odpowiedz Link Zgłoś
olerwator Sympatia "Solidarności" ulokowana 31.08.07, 08:56 Tak mnie wzburzył początek tego artykułu, że nie mogę nawet dojść do końca. "Polska - krajem dla wszystkich, a nie dla niektórych..." a co mogą powiedzieć wszyscy ci, którzy MUSIELI OPUŚCIĆ Polskę za chlebem ??? Dla nich wszystkich poniewierka, obywatelstwo drugiej kategorii gdzieś na świecie - to wynik ich marzeń, własnego wyboru, wygodnictwa ??? Nóż się otwiera w kieszeni! Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Sympatia "Solidarności" ulokowana 31.08.07, 08:57 Typowa masówka z okresu Gomułki. Zatroskani towarzysze mówią o błędach i wypaczeniach, a równie zatroskany I sekretarz tłumaczy, że że wrogowie socjalizmu są nadal silni i trzeba z nimi walczyć. Ale on się tym wszystkim zajmie i wszystko naprawi. Trzeba puszczać w reklamówkach przedwyborczych nagarnia takich wieców i deja vu gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper to raczej narada produkcyjna w PGR 31.08.07, 12:48 Niedługo jak Łukaszenko bedzie jeździł i osobiscie liczył worki ze zbozem. A obecna solidarnośc jest smieszna, nie walczy o Polske tylko o swoje siedzenia.Dlatego prywatna własność jest jej nie na rękę, nich stworza centrale na wzór zachodnich zwiazków a nie związek obrony przesiebiorstw skarbu państwa. Do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Pan Premier mówi co myśli ? 31.08.07, 09:45 Pan Premier mówi co myśli czy tylko dostosował się do poziomu audytorium ? Odpowiedz Link Zgłoś
gayboy Czy ten kartofel wierzy w to co mówi? 31.08.07, 09:57 Ciekawe co za tępaków sprowadzono na to spotkanie z premierem - burza braw... żałosne. Ciekawe, że mówi o spajaniu narodu (narodu - nie społeczeństwa - zapewne chodziło mu o naród polski, który stanowi większość obywateli polskich) a sam chętnie dzieli ludzi na prawych, lewych, lumpen-inteligencję, quasi-polityków, wykształciuchów i innych, nie wspominając już o gejach, Sbekach i innych z Układu. Jak tu się nie denerwować? A najgorsze jest to, że ciemnemu "narodowi" to się podoba. Do tego wicepremier zwany Koniem załatwił zwolnienia z matur dla chcących studiować (wiadomo na prywatnych uczelniach - bo ktore pozwolą sobie na przyjęcie niedokształconych absolwentów) i budowa Czwartej (ciemnej) RP idzie pełną parą! Odpowiedz Link Zgłoś
frygan Sympatia "Solidarności" ulokowana 31.08.07, 12:42 Solidarność oszukała miliony ludzi pracy. Zdradziła ideały Sierpnia. To hańba, że zdarzały się sytuacje kiedy związkowcy z Solidarności występowali do dyrektora zakładu pracy, aby zwolnił pracownika. To hańba, że ten związek brał udział w nagonce na lekarzy i nauczycieli. Nic dziwnego, że ludzie zapisywali się do OPZZ i FZZ. Zresztą OPZZ protestował na ulicach w czasie rządów SLD i były to manifestacje ogólnopolskie, a nie w pojedynczych zakładach pracy. Niech więc Solidarność nie kłamie w tym aspekcie. To hańba, że Solidarność popierała na prezydenta Kielc Wojciecha Lubawskiego, który kazał pałować ludzi pracy. A czy znacie przypadek kiedy pracownik procesuje się ze związkiem zawodowym o zwrot składek za 25 lat bo prawnik związku nie udzielił mu pomocy prawnej na poziomie który powinien reprezentować absolwent prawa (bez aplikacji? To też Solidarność oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
selara Re: Sympatia "Solidarności" ulokowana 31.08.07, 13:52 Postulaty sierpniowe, to socjalistyczny bełkot. Rozumiem, inne czasy były. Wtedy to krok naprzód był. Ale dziś? Ciężko mi sobie wyobrazić, jak jakikolwiek rząd może w ogóle rozmawiać ze związkami zawodowymi. Związki zawodowe, to niby piękne idee, ale w każdym przypadku jest to organizacja działająca na szkodę firmy i tym samym na szkodę pracowników. (to tak jak z pensją minimalną). Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia nie ma co sie dziwic, ze takie wiece przypominaja 31.08.07, 13:37 wiece z czasow PRL. Przeciez Solidarnosc byla zwiazkiem zawodowym ludzi pracy w PRL, w panstwowych zakladach, ich dzialacze w takich zakladach uczyli sie wszystkiego, ich sila na tym polegala, ze np. w takiej N.Hucie bylo na kombinacie 20 tys ludzi i jak nawet co drugi szedl za Solidarnoscia to na ulice wychodzilo 10 tys ludzi plus krewni i znajomi z Huty. Dzieki tej sile pokonali Komune ale oni nie maja patentu na dzialanie w tym nowym kapitalizmie. Kaczory tez dorastaly i uczyly sie w PRL, ojciec ich byl podobno wykladowca w tym partyjnym uniwersytecie dla kadr PZPR, nie wiem czy byl czlonkiem partii. Cale pokolenie, do ktorego ja tez naleze, przeszlo mimo woli duchem PRL.Mnie tez czasem wiele rzeczy w tym polskim kapitalizmie dziwi i denerwuje, i to nie z powodu lewicowych przekonan, jestem prawicowym,krakowskim,konserwatysta, a jednak ten cien PRL gdzies w mojej swiadomosci siedzi.Nawet Mama sie czasem ze mnie smieje i mowi: Oj, znowu Cie ciagnie do PRLu.To bylo jednak 45 lat innego ustroju, ktory mial swoje dziwactwa i wady ale dla klasy robotniczej byl nowym doswiadczeniem. Ja smialem sie zawsze z pojecia "dyktatura proletariatu", pracownicy, choc strajkujacy i walczacy z wladza PZPR, jednak troche w te swoja role, klasy przywodczej, wierzyli. Glowne zarzuty w latach PRL byly przeciez o odejscie od "idealow sprawiedliwego panstwa robotniczo-chlopskiego," czyli ktos w te idealy wierzyl a PZPR od nich sie "odwracala". I taki troche duch pozostal w Kaczorach, PiS i Solidarnosci, duch jakiejs misji tworzenia nowego ladu, idealow panstwa "solidarnego" - to jest chyba ta slynna trzecia droga, ktorej jeszcze nikt nigdzie nie stworzyl. I nam tez to sie nie uda. I ja to wiem, a oni tego nie wiedza albo wiedza ale co innego mowia. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Ja już dawno wypisałem się z tzw. Solidarności 31.08.07, 16:12 Wiem, że dobrze zrobiłem i nigdy tego nie żałowałem. To nie jest związek zawodowy tylko krypto-partia. Kto jest w "S", a nadal chce być związkowcem, ten lepiej zrobi występując z tej partii i zapisując się do jakiegoś normalnego związku. repr Odpowiedz Link Zgłoś
drojb NSZZ "Samobój" 31.08.07, 18:55 to związek-partia, służąca interesom Kościoła i najbogatszych. Praw pracowniczych nie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Sympatia "Solidarności" ulokowana 31.08.07, 19:38 ci zwiazkowcy nikogo i niczego nie bronia towarszystwo obrony klery i rydzyka od kilku lat w stoczni gdanskiej istnieje polnocnokoreanski oboz pracy jak widac to tym wolnosciowym zwiazkowcom nie przeszkadza zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
qavtan "Solidarności" ubłocona 01.09.07, 07:14 Mam nadzieję, że to tylko kilka osób z Solidarności dało się kupić PiSowi ostatnimi deklaracjami. Mają rację Ci, którzy otwarcie mówią o mijaniu się z ideałami założycieli tego związku zawodowego. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś