rydzyk_fizyk 11.09.07, 07:28 "Profesjonaliści" z CBA dokonywali przeszukania bez rękawiczek. Takie dowody w własnymi odciskami mogą sobie w buty wsadzić. Będą wyżsi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lesbi69 Wzruszające. 11.09.07, 07:50 lekarze nie biorą, a świstak siedzi i zawija, a łyżka na to niemożliwe. poczekajmy do wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Wzruszające. 11.09.07, 07:54 właśnie, poczekajmy do wyroku, to samo możesz powiedzieć temu zeru na stanowisku Odpowiedz Link Zgłoś
maly-kretacz.piesek.kuczmy U_b_e_k_i_s_t_a_n__B_r_o_n_i__Kar dio_-_Hieny__!!!! 11.09.07, 10:21 Gdy inni uczestnicy operacji zwrócili dr. Garlickiemu uwagę, że gazik pozostał w ciele pacjenta, ordynator zaprzeczył, by popełnił błąd i nie pozwolił na jego usunięcie, co doprowadziło do pogorszenia się stanu zdrowia chorego, a potem jego śmierci. 22 listopada 2006 r. dr Garlicki kierował operacją wszczepienia Florianowi M. sztucznej zastawki aortalnej. W godzinę po operacji instrumentariuszka Ewa C. powiedziała lekarzom dyżurnym, Krzysztofowi R. i Maciejowi P., że jest przekonana o zostawieniu w ciele M. tzw. rolgazy. Krzysztof R. zadzwonił do ordynatora, aby mu powiedzieć o "zgubie". W czasie przesłuchania R. zeznał, ze Mirosław Garlicki trzykrotnie zapewniał go o tym, że nie zostawił gazika. Kazał też uspokoić instrumentariuszkę. Lekarze dyżurni odwołali przygotowywaną drugą operację. Zeznania Krzysztofa R. potwierdzili lekarze Ewa C. i Maciej P. Z zeznań wynika także, że ordynator zakazał robienia badań, które miałyby wykazać „zgubę”. Lekarze z kliniki kardiochirurgii zeznawali też, że dr Mirosław Garlicki zażyczył sobie, aby podczas operacji usuwać z gazików tzw. nić znacznikową. Wspomniana nić to specjalne zabezpieczenie na wypadek zostawienia gazy w ciele pacjenta. Dzięki niej podczas prześwietlenia klatki piersiowej pacjenta (rutynowe działanie po operacji) można zlokalizować pozostawiony materiał. Tydzień po operacji stan pacjenta tak się pogorszył, że konieczna była kolejna operacja, w czasie której znaleziono gazik zaczepiony o sztuczną zastawkę. W ciągu kolejnych tygodni stan zdrowia chorego był coraz gorszy. Mężczyzna zmarł 3 lutego 2007 r. Dr Krzysztof R. stwierdził podczas przesłuchania, że zachowanie Mirosława Garlickiego w tej sprawie jest niewytłumaczalne. -------------------------------------- Proces Mirosława G. będzie wstrząsający, prawda jest wstrząsająca i będzie odkryta podczas rozprawy sądowej - powiedział minister zdrowia Zbigniew Religa, komentując decyzję sądu o możliwości wyjścia lekarza za kaucją. Postępowanie tego lekarza w przeszłości było naganne. Osobiście uważam, że niezgodne z zasadami etyki lekarskiej. Nie widzę żadnych podstaw, abym miał zrzucać się na kaucję dla Mirosława G. - powiedział Religa w TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
twgalba Re: U_b_e_k_i_s_t_a_n__B_r_o_n_i__Kar dio_-_Hieny 11.09.07, 10:39 i jak na zamówienie mamy przeciek kontrolowany Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: U_b_e_k_i_s_t_a_n__B_r_o_n_i__Kar dio_-_Hieny 11.09.07, 13:49 Kolekcja kosztownych zegarkow? Juz jeden naczelny komuch ma taka. Czyzby Mengele mu pozazdroscil?! Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: U_b_e_k_i_s_t_a_n__B_r_o_n_i__Kar dio_-_Hie 11.09.07, 13:52 Czy ty znasz się na zegarku? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu U_b_e_k_i_s_t_a_n__B_r_o_n_i__Kar dio_-_Hieny 11.09.07, 14:03 A zeznania pielegniarek pracujacych z Garlickim? Zlecal im usuwanie specjalnych metalowych nici z tamponow wkladanych przez Garlickiego pacjentom dla tamowania krwi w czasie operacji. Takie nici pozwalaja sprawdzic pod Rentgenem, czy nie pozostawiono tamponow w ciele pacjenta. Dzieki wynalazkowi dr Mengele-Garlickiego, mozna bylo zaszywac tampony bez niebezpieczenstwa wykrycia ich. Troche to kosztowalo pracy pielegniarki, ale efekty finansowe doktora byly wymierne. Pacjent mogl sie uskarzac, ze cos go boli, ale rentgen temu zaprzeczal, do czasu kiedy nie pojawila sie kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu U_b_e_k_i_s_t_a_n__B_r_o_n_i__Kar dio_-_Hieny 11.09.07, 14:04 Czego to zli ludzie nie wymysla na dobrego dr G. A zeznania pielegniarek pracujacych z Garlickim? Zlecal im usuwanie specjalnych metalowych nici z tamponow wkladanych przez Garlickiego pacjentom dla tamowania krwi w czasie operacji. Takie nici pozwalaja sprawdzic pod Rentgenem, czy nie pozostawiono tamponow w ciele pacjenta. Dzieki wynalazkowi dr Mengele-Garlickiego, mozna bylo zaszywac tampony bez niebezpieczenstwa wykrycia ich. Troche to kosztowalo pracy pielegniarki, ale efekty finansowe doktora byly wymierne. Pacjent mogl sie uskarzac, ze cos go boli, ale rentgen temu zaprzeczal, do czasu kiedy nie pojawila sie kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
yorik Ty to serio? 11.09.07, 15:03 kazał usuwać metalowe nici ze sterylnych tamponów żeby (te tampony) zaszywać??? Ja p*, ciebie się zlasowało Odpowiedz Link Zgłoś
k3stan Re: Ty to serio? 11.09.07, 16:16 yorik napisał: > kazał usuwać metalowe nici ze sterylnych tamponów żeby (te tampony) zaszywać??? > Ja p*, > ciebie się zlasowało Raczej zapomniał wziąć rano tej czerwonej tabletki, a pielęgniarz nie zauważył tego faktu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy nie p... 11.09.07, 14:19 poszeklu napisał: > Kolekcja kosztownych zegarkow? Aż sześć... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A co mówić o tych kolegach co w poczuciu źle poję- 11.09.07, 11:10 tego koleżeństwa nie nagłośnili sprawy i narazili swoim zaniechaniem pacjenta na śmierć ? Odpowiedz Link Zgłoś
agnese32 Re: U_b_e_k_i_s_t_a_n__B_r_o_n_i__Kar dio_-_Hieny 11.09.07, 11:11 Jeśli masz na to dowody, to zgłoś się do prokuratury. W internecie jesteś bohater, co? Bo ty anonimowo, a na doktora można rzucać oskarżenia, niepoparte dowodami? I wymieniać jego imię i nazwisko? Wiesz co to jest? Zwykły donos i gó..arstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
yntums Re: U_b_e_k_i_s_t_a_n__B_r_o_n_i__Kar dio_-_Hieny 11.09.07, 11:11 Prawda leży w środku.Były publikowane opinie za i przeciw. Dlaczego zatrzymanie miało taki widowiskowy charakter w szpitalu na oczach chorych. Mam duży szacunek dla prof. Religi, ale i pretensję, że nie zajął stanowiska w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Re: Wzruszające. 11.09.07, 08:56 lesbi69 napisał: > lekarze nie biorą, a świstak siedzi i zawija, a łyżka na to niemożliwe. > poczekajmy do wyroku. Biorą, q-wa, biorą! Sam dawałem lekarzom drobne prezenty, bo wydawało mi się, że zwykłe "dziękuję" to za mało. Wyobraź sobie, że doktor G. dokonuje przeszczepu serca Twemu ojcu. Ratuje mu życie. Czy nie chciałbyś dam mu jakiegoś dowodu wdzięczności???? Zarzuty, jakie postawiono temu lekarzowi, powinni usłyszeć chyba wszyscy lekarze na całym świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Wzruszające. 11.09.07, 09:20 Ale jak jest już po wszystkim to dowód wdzieczności, a nie łapówka. I to jest ta subtelna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Nie wzruszające. 11.09.07, 12:14 przejrzysty napisał: > lesbi69 napisał: > > > lekarze nie biorą, a świstak siedzi i zawija, a łyżka na to > niemożliwe. > > poczekajmy do wyroku. > > Biorą, q-wa, biorą! Sam dawałem lekarzom drobne prezenty, bo > wydawało mi się, że zwykłe "dziękuję" to za mało. Sama byłam zmuszona do płacenia haraczu, albo nie bedzie żadnych usług! Odpowiedz Link Zgłoś
thadee Re:Poczekajmy do wyroku???? 11.09.07, 10:23 Wyrok już zapadł,nie na lekarza ale na pacjentów których ten lekarz nie zoperował/nie tylko Mirosław G. bo inni też skutkiem tego zatrzymania bali się operować/!!!!Mniej niż zero uważa, że sumienie ma czyste.... Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: CBA zabrało, teraz oddaje 11.09.07, 07:58 Okazuje się, że CBA mogłaby zabrać z domu większości z nas prawie wszystko. Kto przechowuje dowody zakupu alkoholi, perfum, książek itp.? Ja w kazdym razie nie, może poza gwarancjami na większy sprzęt, a i to tylko do końca gwarancji. PS. To jednak żałosne, zabrali mu z domu obrączkę, jako dowód w sprawie korupcji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: CBA zabrało, teraz oddaje 11.09.07, 09:11 Trudno trzymać paragony na zakup każdej dupieroły w domu. A jak otrzymał doktor G. od swoich rodziców lub dziadków dajmy na to zegarek, to skąd ma wziąć paragon. CBA działało jak Armia Czerwona, brało również zegarki, bo u nich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.magistra ha,ha ale śmieszne..Drzo Kokiera zabrali.. 11.09.07, 08:03 żeby choć dzieła wszystkie Stalina..nie , Drzo Kokiera.. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: ha,ha ale śmieszne..Drzo Kokiera zabrali.. 11.09.07, 08:22 Jest w tym mały pozytyw: nie wszyscy "oficerowie" zatrzymali się na poziomie techno czy Dody. Może z tego fana Cokera wyjdzie jeszcze jakiś człowiek ???:)) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: ha,ha ale śmieszne..Drzo Kokiera zabrali.. 11.09.07, 08:27 p.o.magistra napisał: > żeby choć dzieła wszystkie Stalina..nie , Drzo Kokiera.. *********************************** Najwidoczniej CBA już ma komplet dzieł Stalina, a Joe Cockera jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Kiedy Ziobro i Kamiński, zostaną aresztowani ???? 11.09.07, 08:06 za fałszywe oskarżenia i pomówienia ! Odpowiedz Link Zgłoś
k3stan Re: Kiedy Ziobro i Kamiński, zostaną aresztowani 11.09.07, 16:20 jama.314 napisał: > za fałszywe oskarżenia i pomówienia ! To w tej chwili nie ma znaczenia. Ważniejsze jest, by opozycja UMIEJĘTNIE wykorzystała te fakty w kampanii i nagłośniła je odpowiednio. To nie czarny PR, tylko FAKTY! Niestety można się spodziewać, że Tusk znów będzie prowadził delikatną kampanię, a LiD boi się, że ktoś z PiSu odkrzyknie: "Komuchy!" Odpowiedz Link Zgłoś
fotoamator13 wziął "tylko kilka" łapówek 11.09.07, 08:05 i jeśli spowodował śmierć "tylko jednego" pacjenta, to przecież nie ma o czym gadać, niech wraca do pracy i dalej "pomaga" ludziom Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 fotoamator13... Jak to jest, być świnią ?????? 11.09.07, 08:08 jesteś nia!...więc opowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: fotoamator13... Jak to jest, być świnią ????? 11.09.07, 08:20 Z pozycji gnoju i błota niewiele świata widać. Co najwyżej koryto. Więc niewiele też Ci może o tym swoim świecie opowiedzieć. Pozdrawiam i nalegam na namawianie młodych znajomych do wzięcia udziału w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
juknier Re: fotoamator13... Jak to jest, być świnią ????? 11.09.07, 08:20 On nie jest świnią, on służbowo. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: fotoamator13... Jak to jest, być świnią ????? 11.09.07, 08:29 juknier napisała: > On nie jest świnią, on służbowo. *************************************** Służbowa golonka? Odpowiedz Link Zgłoś
pit_44 Re: wziął "tylko kilka" łapówek 11.09.07, 10:27 fotoamator13 napisał: i jeśli spowodował śmierć "tylko jednego" pacjenta Sąd dlatego wypuścił doktora G. z aresztu, bo uznał zarzut morderstwa za wyssany z brudnego palucha Z. Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: wziął "tylko kilka" łapówek 11.09.07, 14:22 fotoamator13 napisał: > i jeśli spowodował śmierć "tylko jednego" pacjenta To, że nie spowodował, wiadomo już prawie od samego poczatku. Teraz sie okazuje, ze z 50 zarzutów korupcyjnych zostają trzy i to śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz151 CBA zabrało, teraz oddaje 11.09.07, 08:08 zdrowie panowie, zdrowie to jest najcenniejsze co posiadamy,jak córka została zoperowane, to byłbym wielce wkurzony jakby lekarz nie przjął tego koniaka,i pewny jestem że to mi bardziej pomogło niż jemu a o tym się wie dopiero jak się zdrowia niema,mogę coś o tym powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika znakomity tytul, trzeba podrzucic Ziemkiewiczowi 11.09.07, 08:55 ostatnio mu pisanie nie idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: znakomity tytul, trzeba podrzucic Ziemkiewicz 11.09.07, 09:03 koham.mihnika napisał: > ostatnio mu pisanie nie idzie. ************************************ Może przed "Ziobrowszczyzną" powinien spłodzić "Ziemkiewicz na rozdrożu" albo "Zawsze z wiatrem"? Ale wyników wyborów Ziemkiewicz jeszcze nie zna, więc trudno od niego oczekiwać zdecydowanego potępienia kaczyzmu już dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Co jest, a co nie jest łapówką. 11.09.07, 08:42 Czy prezent dawany z własnej woli komu kolwiek PO wykonaniu operacji, wyleczeniu pacjenta jest łapówką? Rozumiem wymuszenie gratyfikacji za coś co jest obowiązkiem lekarza - ale odebranie wciskanego na siłę prezentu po? W sumie szpitale/środowiska lekarzy powinni opracować procedurę co powinni z takimi przedmiotami robić. Niestety często "nie da się" nie przyjąć. "Prezenty" dawane oficjalnym notablom typu Prezydent są pilnie notowane i są traktowane bardziej jako prezent dla urzedu niż osoby, może coś w tym stylu? Jakiś magazyn "prezentów", a potem sprzedaż ich na ukacji charytatywnej? Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 CBA - żałosne .... 11.09.07, 08:29 ciekawe czy kiedyś przyjdzie czas kiedy oddadzą cześć niesłusznie oskrażonemu.... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: CBA zabrało, teraz oddaje 11.09.07, 08:31 Nic nie piszą, czy zwrócili mu forsę i odblokowali konta? Ciekawie zapowiada się proces w Strasburgu. Kto zapłaci za fanaberie Ziobry i Kamińskiego? My wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
asjabc CBA dużo hałasuje, mało robi porządnie...jak marny 11.09.07, 08:41 Jeżeli jest prawdą, to, co widnieje w artykule, oznacza to, że to całe CBA jest totalną amatorszczyzną małych dzieci-wielbicieli sensacyjnych filmów, którzy chcą tylko stanąć przed kamerą. Chyba jednak powinni zostać aktorami. jeśli taki jest materiał dowodowy, to Kamiński i Ziobro powinni przestać pełnić swe funkcje i powinni uczyć się udawać, że ich nie ma. Jak ostatnio dowiedziałam się, to w PRL dochodzeniówka (w końcu nie same asy i moralnie wzorowi-jak jest w ustawie o CBA) byli bardziej skrupulatni w zbieraniu dowodów i stawianiu zarzutów. Raczej poruszyło mnie to, że muszę udowadniać swoją niewinność i okazywać paragony od rzeczy pozornie mało istotnych. Oj, miałabym kłopot, gdybym znalazła się w jakiejś podobnej sytuacji, bo paragonów na kolekcję płyt przecież nie mam! Odpowiedz Link Zgłoś
haniluk CBA zabrało, teraz oddaje 11.09.07, 08:33 może by p.Michnik powiedział,jak żyć w kraju,gdzie większość stanowią katodabile,którzy chcą głosować za protegowanymi p.Rydzyka,przecież to Michnik też walczył "o take Polske" Odpowiedz Link Zgłoś
77qwerty Re: malo kolekcjoner to jeszcze meloman 11.09.07, 08:45 ale kuźwa dziwne !!!!!! zabrali płyty !!!!!!!! a gdyby tymi płytami kogos zabił tez byscie sie dziwili ???? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 to aż dziwne że na 144 przedmioty miał paragony 11.09.07, 08:43 lub faktury! Inna sprawa że przecież łapówkę też można wręczyć z paragonem, tak czasami się prezenty wręcza jeśli coś jest na gwarancji. Więc co to za metoda że jeśli na coś jest paragon to nie jest łapówka. Ale w najbliższych wyborach to chyba już Mirosław G. nie zagłosuje na zero. <Funkcjonariusze CBA zarówno Mirosławowi G., jak i jego małżonce wydali z depozytu przedmioty, na posiadanie których zostały przedstawione im dowody zakupu (paragon lub faktura). Łącznie 144 pozycje - mówi Temistokles Brodowski, rzecznik CBA> Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: to aż dziwne że na 144 przedmioty miał parago 11.09.07, 09:10 mnie to nie dziwi :) nie wyobrażasz sobie co ludzie w domach trzymają wydawać by się mogło że to nieistotne śmieci i papierki. Żenujące jest tylko to że mu obrączke też skonfiskowano... Doktor jest teraz postacią medialną więc mu nie podskoczą za bardzo co innego gdyby trafiło na zwykłego szaraka... Ja mógłbym udowodnić że obrączke kupiłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: to aż dziwne że na 144 przedmioty miał parago 11.09.07, 09:12 lambert77 napisał: > Ja mógłbym udowodnić > że obrączke kupiłem :) Korekta :) oczywiście że nie mógłbym udowodnić że kupiłem obrączke. Za to mógłbym udowodnić że ostatnio kupiony kawał świniaka nie był prezentem ale sam go w sklepie zakupiłem bo gdzieś w portfelu mam na to dowód :D Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 ja to nie wiele mam paragonów i na 12.09.07, 19:28 nieszczeście brakuje mi takich które powinienem mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Paranoja 11.09.07, 08:52 Chory kraj chorych ludzi. CBA, CBŚ, ABW, podsłuchy, dyktafony i konferencje Ziobry. Oto ta 4 RP. Spieprzyć życie wybitnemu lekarzowi za butelkę wina wartości 40 zł??? I przy okazji pozbawić szans na przeszczep wielu pacjentów. Mam nadzieje, że ktoś kiedyś za to odpowie. I tu ukłon w stronę panów Ziobro i Kamińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
krzeszowianin skok na czas 11.09.07, 08:54 skok na czas - dyscyplina sportowa wymyślona przez radzieckich żołnierzy; widać wciąż popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...A jednak............. 11.09.07, 09:01 okazalo sie ze sa przedmioty z przestepstwa?Wedlug Wyborczej tylko kilka.Czy zlapany , na miejscu zbrodni,z tylko, zakrwawionym nozem jest morderca , czy moze tylko kolekcjonerem? Odpowiedz Link Zgłoś
twgalba Re: ...A jednak............. 11.09.07, 09:20 zamilcz głupcze jak nie wiesz o czym mówisz - prywatna krucjata przeszacowanego zera przeciwko znienawidzonym przez niego lekarzom , którym pomimo ogromnego zaangażowania nie udało się uratować jego ojca nie może usprawiedliwiać haniebnych praktyk CBA. Dzięki takiemu postępowaniu ten lekarz nie uratował już wielu ludzi.Szkoda tylko , że premier ze złamaną rączką zawsze może liczyć na przelot na Śląsk na założenie gipsu. Obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: ...A jednak............. 11.09.07, 09:21 @presentation: dowody wskazujące na popełnienia przestępstwa, tu korupcji, jest kilka. Zabezpieczono kilkaset rzeczy. Ponadto kilku dowodów jakoby świadczących o korupcji, nie znaleziono u doktora. Wniosek jest jeden: słaba strona dowodowa, poszlaki co powoduje wiele wątpliwości. A w KK i KPK takie wątpliwości są rozstrzygane na korzyść oskarżonego. Twój przykład jest absurdalny. Czy złapano doktora w momencie przyjmowania łapówki?? Nie. Więc podaj inny przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
peperoncino Re: ...A jednak............. 11.09.07, 09:28 A czy Minister Sprawiedliwości rzucając bezpodstawne oskarżenia ("ten pan nikogo już nie pozbawi życia") jest przestępcą wykorzystującym stanowisko publiczne, czy zwykłym zerem? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...A jednak............. 11.09.07, 09:39 Nie takie gafy slowne sie zdarzaly.Poczekaj na wyrok sadu.Coz,Wyborcza jest przewrazliwiona bo ubywa jej autorytetow.-Nawet przestepca-byle nasz,bronic bedziemy do smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: ...A jednak............. 11.09.07, 14:23 peperoncino napisał: > A czy Minister Sprawiedliwości rzucając bezpodstawne oskarżenia > ("ten pan nikogo już nie pozbawi życia") jest przestępcą > wykorzystującym stanowisko publiczne, czy zwykłym zerem? Bez wąpienia jednym i drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ...A jednak............. 11.09.07, 09:52 :) rozumiem że kazdy kto ma w domu wieczne pióra, zegarki, buteli z alkoholem i płyty to bandyta.... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...A jednak............. 11.09.07, 09:55 Lewica to jednak przyglupy.Bronisz przegranej sprawy.Nie o dlugopisy chodzi.To jest jak zwykle praca Wyborczej.Otumanianie i odwracanie od faktow uwagiSa stuprocentowe dowody korupcji.I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
asjabc @presentation 11.09.07, 10:00 jeśli ktoś jest wybitnym chirurgiem, to i sporo zarabia, to chyba logiczne. Jeśli ktoś sporo zarabia, to siać go na dom i BMW. Nie zadekretowano jeszcze, że jedyna forma uczuciowości jest nieposiadanie majątku i brak konta. Korzystanie z konta mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: @presentation 11.09.07, 10:06 Mam gdzies jego majatek tak jak i Krauze czy Kulczyka.Kazdy ma jakis.Problem to dokonanie przestepstwa.Nie ma swietych krow w panstwie.Ostatnio znana piosenkarka w USA poszla siedziec bo zlamala prawo.I to jest wlasciwe.A ze slawny czy bogaty?Prawo powinno miec to gdzies.Nie ma litosci dla lamiacych prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
asjabc Re: @presentation 11.09.07, 10:12 Zgadzam się z Tobą, tylko niech orzeknie to sąd, a nie jakiś tam kurduplowaty ministerek na konferencji prasowej. Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek ale jest litość dla tych z pisu i okolic :) 11.09.07, 10:12 to jest te prawo które wspierasz? gratuluję!!! i powiedz mi jaka to znana piosenkarka??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: @presentation 11.09.07, 14:25 presentation1 napisał: > Prawo powinno miec to gdzies.Nie ma litosci dla lamiacych prawo. Jest. Taki na przykład Ziobro jest wciąż bezkarny, Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ...A jednak............. 11.09.07, 10:07 Takie same jak 100% dowody popełnienia morderstwa czy 100% dowodu pozwalające na ekstradycję Mazura z USA. Zgodze się jednak z tym fragmentem "Lewica to jednak przyglupy.Bronisz przegranej sprawy." Tu masz rację jako lewicowiec i obrońca lewicowego rządu bez watpienia bronisz przegranej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...A jednak............. 11.09.07, 10:13 100 procent dowodow?Winni wychodzili i wychodza(naganne), niewinni ida siedziec.Nie ma idealnej formuly i nie ma panstwa na swiecie ze jest gdzies idealnie.Jednak podstawowa zasada musi byc sciganie sprawcow przestepstw.Co do twojej wypowiedzi o lewicowosci.W jednym z postow pisalem.Zwolennikom Wyborczej wszystko sie pokrecilo.PiS jest lewicowy,SLD patrioci a PRL to krajmiodem i mlekiem plynacy.Powinniscie wystapic o rente .Platnik ? Gazeta Wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
mazepa-live Ty musisz dokładnie wiedzieć 11.09.07, 10:27 bo przecież sam osobiście dawałeś mu w łapę Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ...A jednak............. 11.09.07, 11:10 O 100% dowodach to Szanowny Kolega pisał, że jakoby są na korupcję dr. G. Okazuje się że z tymi dowodami jest coś cieniutko. Zresztą w ogóle rozstęp pomiędzy propagandą sukcesy min. Z. w walce z korupcją, a rzeczywistą ilością udowodnionych korupcji na tyle by oskarżenia utrzymały się w sądzie jest porażający. Oczywiście że nigdy 100% pewności nie ma - ale jeżeli jest 5% pewność, a min. Z. przedstawia ją jako 95% to chyba coś nie tak jest z nim i jego walką z korupcją. Przestępców należy ścigać. Oczywiście jest to jedna z podstawowych zasad praworządnego państwa. Jest jeszcze jednak następna zasada - to muszą być prawdziwi przestępcy, a nie ludzie "mianowani" przez jakiegoś człowieka na przestępców. Co do lewicowości. Po pierwsze musze sprostować twoje kłamstwa - nikt z nas "wykształciuchów" nie twierdzi że SLD to jacyś super patrioci, a "PRL to krajmiodem i mlekiem plynacy". Nie wiem gdzieś to wyczytał? Osobiście mogę tylko powiedzieć, że porównując działania rządu PiS i SLD to ci drudzy bardziej mi na patriotów wyglądają, a ci pierwsi na sk***w gotowych dla własnych korzyści sprzedać interes kraju. Jednak tylko w porównaniu. PiS jest pod tym względem tak denny, że nie trudno być od nich lepszym nawet takim % @$#%@ jak SLD. Co do lewicowości to określa ją się na podstawie stosunku do sposobu zarządzania państwem - lewica jest za centralizmem, czyją ma być własność środków produkcji - wg. lewicy państwowa, i sposobie zarzadzania podatkami - dla lewicy wysokie podatki i duża redystrybucja do obywateli. Jakby nie ująć za wszystkimi tymi sprawami opowiada się PiS - jest przeciwko samorządności, przeciwko prywatyzacji i głości "solidaryzm społeczny". Jest więc typową lewicową partia nawet jak sami kłamią udajac "prawice". Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: ...A jednak............. 11.09.07, 11:34 Maac nie marnuj czasu i wysiłku by tłumaczyć tak skomplikowane sprawy trollowi. On, tak jak jego boss, widzi świat czarno-biało. Wszystko i wszystkich zaszufladkował, znalazł winnych i osadził. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 CBA zabrało, teraz oddaje 11.09.07, 09:04 Powinien zostawić w pojemniczku swój mocz do badania i CBA powinno to zarekwirować. Jedno jest pewne. Ten kardiochirurg już nigdy nie uratuje cudzego życia. A może to być któryś z bliźniaków. Powodzenia. O. Rydzyk odmówi modlitwę nad konającym. Już to widzę. Ja krokiem peerelowskiego łapiducha odprowadzę ich tam, gdzie jest ich miejsce. I łopatą przyklepię. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: CBA zabrało, teraz oddaje 11.09.07, 09:08 ZLIKWIDOWAĆ CBA!!! Panowie, nie ośmieszajcie się!!! Kamery, mikrofony, aresztowanie pokazywane na każdym kanale... i za co?? Za flaszkę wódki? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post CBA zabrało, teraz oddaje 11.09.07, 09:13 Zarzut umyślnego spowodowania zabójstwa już upadł, nieumyślnego pewnie też nie będzie. Upadają zarzuty korupcyjne. Ale kompromitacja prokuratury i CBA się szykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
staniol1 CBA teraz oddaje. Niedługo nie będzie komu 11.09.07, 09:21 W zasadzie decyzję podjąłem już kilka miesięcy temu ale takie "kwiatki" tylko mnie w niej utwierdzają. Kolejny łapiduch emigruje... Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy CBA zabrało, teraz oddaje 11.09.07, 09:28 To, że służby się mylą to się zdarza. Sytuacja w której z aresztowania PODEJRZANEGO zrobiono show medialny a odpowiedzialni za to nie zostali zdymisjonowani to dowód głębokiego kryzysu i powrotu mentalności bolszewickiej i czasów pokazowych procesów. Zniszczono człowieka, lekarza PRZED procesem a teraz okazuje się, że materiał dowodowy jest słaby. Czyli akcja CBA jak i cała szopka temu towarzysząca MUSIAŁA zostać uruchomiona na zamówienie polityczne. Jak to powinno się skończyć w NORMALNYM demokratycznym Państwie? Pytanie bez odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko CBA zabrało, teraz oddaje 11.09.07, 09:28 "Mirosław G. odzyskał również swój laptop, obrączkę, notesy i kasetę magnetofonową." Rozumiem, ze w domu nie wolno miec nic oprocz portretu jasnie panujacego wielkiego wodza (badz jego rownie wielkiego brata blizniaka). Jak tak dalej pojdzie, to zacznie sie robic jedynie sluszne mydelka w ksztalcie kaczuszek, papier toaletowy i klapy na sedesy z odpowiednim wizerunkiem, kto bedzie mial nieprawomyslne rzeczy bez lub z innymi wizerunkami... przegral. Reszta to beda juz rzeczy z tzw. lapowek. A szczoteczka do zebow, a para skarpet w kolorze czarnym czy solniczka z zawartoscia przysluguja?!? (pewnie na specjalne pozwolenie lub asygnaty dla wzorowych rodzin) _____________________________ o rządach kaczyńskich i całej reszty: "Jeszcze nigdy tak wielu nie musiało się wstydzić tak bardzo za tak niewielu" Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 CBA zabrało, teraz oddaje 11.09.07, 09:30 zaczynam sie bac,bo zazwyczaj wyrzucam wszelkie "kwity" z zakupow.Jak udowodnie,ze cos kupilem?Musze przeznaczyc jeden pokoj w moim mieszkaniu na zbieranie i magazynowanie rachunkow.Np.kupie pomidory i dopoki ich nie zjem nie moge wyrzucic kwitka ze sklepu??? Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Czepiają się. On to wszystko z pensji lekarza ma. 11.09.07, 09:31 I dom, i samochód, i życie ponad stan uczciwego człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Światowej sławy kardiochirurg 11.09.07, 09:48 i to ma byż życie ponad stan? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Światowej sławy kardiochirurg 11.09.07, 09:53 Nie zycie ponad stan ale podejrzenie przestepstwa stwierdzone na podstawie zeznan swiadkow,na podstawie podsluchow telefonicznych.Skonfiskowane przedmioty sluzyly do sprawdzenia wersji swiadkow.To tyle Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Światowej sławy kardiochirurg 11.09.07, 11:22 presentation1 napisał: > Nie zycie ponad stan ale podejrzenie przestepstwa stwierdzone na > podstawie zeznan swiadkow, A co, ktoś zeznał, że Garlicki wziął obrączkę? Twój debilizm jest zaiste porażający... > na podstawie podsluchow telefonicznych. Skoro mają jakieś nagrania, to niech się nimi pochwalą. Przecież gawiedź to uwielbia, a i magister sPRawiedliwości mógłby błysnąć jakimś bon motem przy okazji. > Skonfiskowane przedmioty sluzyly do sprawdzenia wersji swiadkow.To > tyle CBA = SB 4RP. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
magnat.olejowy Re: Światowej sławy kardiochirurg 11.09.07, 14:26 No i gdzie te "zeznania", oszczerco? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Światowej sławy kardiochirurg 11.09.07, 09:53 Takich perełek jak on jest na świecie ok. 60. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-len-ecz-ka Światowej sławy!? Nie rozśmieszaj mnie. 11.09.07, 10:12 Odgrywał u nas gwiazdę, bo korzystając ze swojej pozycji blokował dostęp innym. Właśnie dlatego lekarze, którzy zwykle trzymają się razem nie wytrzymali. Poszukaj jego nazwiska w najważniejszych czasopismach medycznych a szybciutko się przekonasz o tej jego "światowej sławie". Odpowiedz Link Zgłoś
staniol1 Re: Czepiają się. On to wszystko z pensji lekarza 11.09.07, 09:55 naprawdetrzezwy napisał: > I dom, i samochód, i życie ponad stan uczciwego człowieka... Czyli jest taki stan posiadania, który świadczy niezbicie o uczciwości!!! Czy jest w inecie jakiś poradnik albo może kalkulator, bym sobie wyliczył co mieć mogę a co będzie nieuczciwe? Bardzo proszę o poradę bo nie chcę się narazić jedynie słusznej postawie - zawistnych miernot i prymitywnych, pełnych wrogości wyznawców PISu. podpisano potencjalny przestępca, łapówkarz i co tam jeszcze lekarz, a jakże Odpowiedz Link Zgłoś
bilb0 Re: Czepiają się. On to wszystko z pensji lekarza 11.09.07, 10:05 naprawdetrzezwy napisał: > I dom, i samochód, i życie ponad stan uczciwego człowieka... > Ot typowy sposób myślenia zwolenników "solidarnegi państwa"! Czyli człowiek uczciwy może tylk biedę klepać? Solidarnie. Nie może mieć domu, samochodu...? Skąd właściwie wiesz jaki jest stan posiadania tego pana? Od Ziobrego? Może w takim razie po CBA pora utworzyć brygady, które będą po domach chodzić i jak ktoś ma samochód, coś w lodówce to od razu mu to zabrać a delikwenta do lochu a potem na plac ku uciesz gawiedzi... To już było chyba Odpowiedz Link Zgłoś