elan13 20.09.07, 18:21 Wyryćkał brytan Liska na sianku przy rżysku I spytał: - Jak oceniasz ten mój wyczyn, Lisku? - Cóż - rzekł Lisek - przez miesiąc nie będę mógł siedzieć, Lecz gdyby nie ty, toby mnie wyryćkał niedźwiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moon5 Re: Brytan Solorz 20.09.07, 21:07 Skąd u Ciebie skłonność do takich brzydkich wierszy? Gdyby Onufry to napisał, byłby to normalne u niego. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Brytan Solorz 20.09.07, 21:18 moon5 napisała: > Skąd u Ciebie skłonność do takich brzydkich wierszy? Gdyby Onufry to napisał, > byłby to normalne u niego. Nie gniewaj się proszę. Solorz coś mówił o przyczynach ekonomicznych. Jak Ci się nie podoba brytan, to nazwę go drugim nazwiskiem - Żak. Zrobił Żak elektrownię, lecz by prąd uzyskać Spalał w niej cały węgiel z kopalni od Liska. Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała, Stąd brak światła i węgla. Ale system działa! Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Brytan Solorz 20.09.07, 21:23 Zabawny wierszyk. Czy naprawdę wyrzucili Lisa przez PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Brytan Solorz 20.09.07, 21:26 moon5 napisała: > Zabawny wierszyk. > Czy naprawdę wyrzucili Lisa przez PIS? Mam za mało danych, żeby formułować jakakolwiek opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Brytan Solorz 20.09.07, 23:10 LIS powiedział o naciskach politycznych na POLSAT, gdy żegnał się w swoim programie. Chciałabym wiedzieć czy PIS też naciskał na POLSAT. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Brytan Solorz 21.09.07, 00:24 Pewnie tak. Tylko ja w to nie chciałam wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Brytan Solorz 20.09.07, 21:11 Dla mnie Solarz to kundelek, nie brytan. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Brytan Solorz 22.09.07, 10:28 elan13 napisał: > Wyryćkał brytan Liska na sianku przy rżysku > I spytał: - Jak oceniasz ten mój wyczyn, Lisku? > - Cóż - rzekł Lisek - przez miesiąc nie będę mógł siedzieć, > Lecz gdyby nie ty, toby mnie wyryćkał niedźwiedź. No i jak zaprzeczyć trafności puszczonego kilka dni temu wierszyka, kiedy teraz sam Lis tak się wypowiada o Solorzu: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80354,4511318.html Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Brytan Solorz 22.09.07, 11:32 No ale szczerze mowiac, to Pis rzeczywiscie maczal palce w zwolnieniu Lisa. To straszne. Lis jest lewakiem. Jego program byl ekstremalnie ukierunkowany, ale mimo wszystko dalego bylo mu do jadowitego gadzinostwa jakim jest np. GW. Wku..lo mnie to. Tak jak i to, ze nie chca wpuscic OBWE. Posuwaja sie za daleko. Jestem zniesmaczony obecnymi poczynaniami Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Brytan Solorz 22.09.07, 12:03 el.es napisał: > No ale szczerze mowiac, to Pis rzeczywiscie maczal palce w zwolnieniu Lisa. To > straszne. Lis jest lewakiem. Jego program byl ekstremalnie ukierunkowany, ale > mimo wszystko dalego bylo mu do jadowitego gadzinostwa jakim jest np. GW. > Wku..lo mnie to. > Tak jak i to, ze nie chca wpuscic OBWE. Posuwaja sie za daleko. > Jestem zniesmaczony obecnymi poczynaniami Kaczynskich. > Szczerze mówiąc, to nie wiemy czy PiS maczał palce w zwolnieniu Lisa czy jest to tylko wersja na potrzeby rzucenia złego światła na Kaczyńskich. Równie prawdopodobne są nieporozumienia na tle finansowym, wszak Lis to narcyz i ma mniemanie o sobie znacznie odbiegające od rzeczywistości. A fakt odejścia Smoktunowiczowej, którym Olejniczak "dowodzi" naciski PiSu nie ma nic do rzeczy, bo śliczna Hania jest prywatnie partnerką życiową Lisa. Co do jadowitości, Lis nieco bardziej od propagandzistów z GW się przed kamerami kamufluje. Tak naprawdę, to kanalia rzadkiej maści. Przypadkowo trafiłem niecały rok temu na spotkanie z Lisem w księgarni "Klubu Książki". Taki komentarz wtedy napisałem: We wtorek "zaszczycił nas" swoją obecnością czerwony Lisek Chytrusek. W nowej księgarni Klubu Książki promował swoje literackie wypociny. Na wstępie z nostalgią wspominał czasy premierowania Belki - przez rok nic się skandalicznego nie działo, było OK, a teraz ta nowa władza, afera za aferą. Potem kpił z premiera opowiadając jak to rano wstaje, myje się, je śniadanie z mamusią itd. Zaznaczył swoja przyjaźń z Jackiem Żakowskim i opowiedział popularny w środowiskach żydowskich dowcip o Polaku, ten o dwóch stalowych kulach, z których jedną zepsuł a drugą zgubił. Dodał jeszcze, że MIERZI GO polityka braci Kaczyńskich i że JEST POKRACZNA TAK JAK ONI. Po dwóch kwadransach wyszedłem ze spotkania, żeby nie zwymiotować na "czołowego polskiego dziennikarza". Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Brytan Solorz 22.09.07, 12:23 el.es napisał: > Wku..lo mnie to. > Tak jak i to, ze nie chca wpuscic OBWE. Posuwaja sie za daleko. Jestem innego zdania. Słusznie postapiono wydając oświadczenie, że przy wyborach w Polsce nie są potrzebni obserwatorzy OBWE. Od wielu lat nie byli potrzebni i teraz, kiedy rządzi PiS nie są też potrzebni. Tu nie chodzi o nie wpuszczenie. Takich możliwości nie ma. Parlamentarzyści z Unii i tak mogą przyjechać, obserwować, pisać, publikować raporty. Nikt ich nie aresztuje, nie wydali. Polska jest krajem wolnym i demokratycznym. Chodziło tylko o upokarzający dla Polski przekaz dla świata. Geremki, Michniki, Kwaśniewskie od dłuższego czasu na łamach zachodniej prasy sugerowali totalitaryzm PiSu. Znakomitym uzupełnieniem tego obrazu w oczach zachodniej opinii byłoby oficjalne wysłanie na wybory obserwatorów OBWE. Bo do kogo się takich obserwatorów wysyła? Na Białoruś, do Bośni Hercegowiny, do Kosowa? A czy myślisz, że Havel tak sobie kłapnął bezmyślnie o zagrożeniu uczciwości wyborów w Polsce? Nie sądzisz, że mógł go o to poprosić zaprzyjaźniony Michnik lub Wałęsa? Uważam, że słuszne jest stanowisko - Polska jest krajem demokratycznym i nie potrzebuje obserwatorów, tak jak nie potrzebowała kiedy prezydentował Prawdomówny Olo. A kto zechce, i tak z zachodu przyjedzie, i tak napisze co zechce. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Brytan Solorz 22.09.07, 14:16 Czy to prawda, co pisał Onufry, że obserwatorzy OBWE przyjeżdzją też na wybory do USA? Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Brytan Solorz 22.09.07, 14:27 moon5 napisała: > Czy to prawda, co pisał Onufry, że obserwatorzy OBWE przyjeżdzją też na wybory do USA? O ile się orientuję, OBWE to Organizacja Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie. Może i jeździli szkoleniowo, lub dla zdobycia nowych doświadczeń do USA, czy Australii. Dla mnie wiarygodność <onufrego> jest wielce problematyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Brytan Solorz 22.09.07, 14:31 Jeśli nie było ich w Polsce w epoce Kwaśniewskiego, to tym bardziej teraz nie są potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Moon, Elan.. 22.09.07, 14:43 Tu nie chodzi o to, czy w Polsce sa obserwatorzy z OBWE potrzebni, ale o to, ze Polska odrzucila ich propozycje przybycia. To bylo niepotrzebne. Jakie sa motywacje OBWE do skladania takich propozycji wiem. Wiem tez co motywowalo Havla do jego publicznych wypowiedzi. Nie w tym rzecz. Polska nie powinna odmowic, bo jest to blad zarowno strategiczny, jak i zwyczajnie grzecznosciowy. To wstyd. Coz z tego, ze beda mogli przyjechac (co pewnie zrobia). Coz z tego, ze nie znajda nic niepokojacego w przebiegu wyborow? Jesli pozniej nawet ludzie, ktorzy nie dawali sie wciagnac w antypisowska propagande, beda mieli podstawy do tego zeby myslec, ze "cos jednak bylo na rzeczy", skoro OBWE musialo dzialac bez aprobaty rzadu. Co do Lisa zas, to o jego przyjazniach i sympatiach politycznych wiedza wszyscy. Mimo to, w demokratycznym kraju nie powinno to byc belka na drodze jego kariery, czy jakiejkolwiek pracy. Nawet jesli powody sa szemrane i nie ma pewnosci co do pobudek Solorza. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Moon, Elan.. 22.09.07, 14:46 A jakie są motywacje OBWE do składania takich propozycji? Czy byli na wyborach we Francji? Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Moon, Elan.. 22.09.07, 14:48 Zostali podpuszczeni przez lewakow. To oczywiste. Nie zmienia to jednak faktu, ze nie odrzuca sie OBWE. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Moon, Elan.. 22.09.07, 14:54 Powiedz wprost,ze zostali podpuszczeni przez pana G. i pana M. Oni maja duży wpływ na francuską "lewicę". Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Moon, Elan.. 22.09.07, 14:59 I tak źle, i tak niedobrze. Odrzucili propozycję przybycia - bedą komentować, że "coś jest na rzeczy". Nie odrzuciliby propozycji przybycia - komentowaliby, że faktycznie w Polsce demokracja za Kaczyńskich jest zagrożona (podobnie jak na Białorusi, czy w Kosowie), czego dowodem jest, że nawet polski rząd mając świadomość zagrożenia prawidłowości przebiegu wyborów, nie oponuje przeciw obecności obserwatorów z OBWE. Co do Lisa, widzę, że traktujesz jako fakt rękę sprawczą PiSu. Ja pomimo sugestii Lisa takiej pewności nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Moon, Elan.. 22.09.07, 15:19 Przeciez gdyby Pis przyjal postawe: "Oczywiscie, zapraszamy OBWE, bo z naszej strony nie mamy nic do ukrycia" dalby do zrozumienia, ze najwyrazniej boja sie najwyzej przekretow lewicym, a sami maja czyste sumienie. Takie zaparcie: "nie wpuscimy, bo znamy wasze motywacje plynace od gadzinowych lewakow" stawiaja Pis pod kazdym wzgledem w zlym swietle i w polityce nie powinny miec miejsca. Uwazam, ze to przykra sprawa. Co do Lisa pewnosci nie ma, a Solorz bedzie pewnie milczal chocby po to, zeby lewicowe media mialy mozliwosc wyladowania sie za to na Pis-ie. Tym gorzej jesli mieliby racje. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Brytan Solorz 22.09.07, 14:38 elan13 napisał: > moon5 napisała: > > > Czy to prawda, co pisał Onufry, że obserwatorzy OBWE przyjeżdzją > też na wybory do USA? > > O ile się orientuję, OBWE to Organizacja Bezpieczeństwa i > Współpracy w Europie. Może i jeździli szkoleniowo, lub dla zdobycia nowych doświadczeń do USA, czy Australii. > > Dla mnie wiarygodność <onufrego> jest wielce problematyczna. Wprawdzie USA i Kanada formalnie należą do OBWE, ale nie wydaje mi się, żeby ta organizacja wysyłała tam obserwatorów w celu kontroli prawidłowości przeprowadzania wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś