katolik_polski1 29.09.07, 22:11 Kocham te przedwyborcze sondaze ! To tak ,jakby przepowiadali szostke w totka :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garbatonosy Co za precyzja, czekam na dokładność do trzeciego 29.09.07, 22:13 miejsca po przecinku. PO, ktoś wam wentyl ...., toniecie? Odpowiedz Link Zgłoś
ronronron !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 29.09.07, 22:24 tylko PO ma szanse wygrać z PISem!!! i choć PO mi się nie zawsze podoba, to na 100 procent na nich głosuje!! cokolwiek by o ich nie mówić, są lepsi iż PIS Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Nowa koalicja 29.09.07, 22:32 Mam nadzieję, że koalicja PO-LiD przetrwa 4 lata i nie rozpadnie się kilkukrotnie tak jak ta PiSowata. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Nie wierzę w sondaż z frekwencją 66% 29.09.07, 23:39 Frakwencja może wynieść 50%, bo tym razem ludzie zrozumieli, że w wyborach jest coś dramatycznego. W poprzednich wyborach wielu uważało, że i tak będzie POPiS, więc po co głosować. Teraz jest inaczej. Dlatego 50% może być. Nawet 55%. Ale nie więcej. Jak Kaczyński pomógł Łukaszence: www.skubi.net/obserwatorzy.html Kogo warto poprzeć: www.skubi.net/partie.html Wyrwij Polskę z rąk najgorszych, przyłącz się: www.skubi.net/kampania.html Odpowiedz Link Zgłoś
aplus hahahaha ale komuchy spanikowane, jesli Jarek 30.09.07, 00:18 hahahaha ale komuchy spanikowane, jesli Jarek wygra 2. raz to ich chyba za...p..li , zero nie przepusci w 2. kadencji hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
dziczku Re: hahahaha ale komuchy spanikowane, jesli Jarek 30.09.07, 00:25 W Polsce jest wielu idiotów. Dlatego myślę, że PiS jednak wygra, na szczęście będzie to jednak pyrrusowe zwycięstwo. Wystarczy, żeby PO- LiD miał wystarczającą liczbę głosów do odrzucenia veta prezydenckiego i z oporami, ale będzie do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Koniec epidemii kaczej grypy 30.09.07, 00:52 dziczku napisał: > W Polsce jest wielu idiotów. Dlatego myślę, że PiS jednak wygra, Zaczynam coraz bardziej wierzyć, że tak się nie stanie. Najlepiej jakby koalicja PO-PSL miała ponad 50%, a z SLD 3/5 wystarczające do obalenia weta Kaczora. Obserwuję kampanię i odnoszę wrażenie, że PiS się zapętlił, za bardzo grzmiali, zbyt wcześnie i są po prostu nudni. Żeby zwiększyć napięcie po postraszeniu 13 grudnia, Kaczyński musiałby postraszyć wojną, albo zderzeniem planety z asteroidą spowodowanym przez postkomunistów i liberałów. Rydzyk i Nelly to postacie z kabaretu. Inne partie świetnie punktują PiS, szczególnie LPR (Giertych to gwiazda) i SLD, choć PSL jest także coraz lepszy. Tuż przed wyborami Kaczyńscy odniosą spektakularną porażkę w Lizbonie. Muszą odnieść sukces, ale wszyscy o tym wiedzą i staną na głowie żeby wrócili na tarczy. Więc popłyną, nie ma dwóch zdań. Naprawdę, epidemia "kaczej" grypy (odmiana ptasiej) w Polsce ma się ku końcowi. Odpowiedz Link Zgłoś
forumm Re: Koniec epidemii kaczej grypy 30.09.07, 01:16 OBYŚ MIAŁ RACJĘ!! DZIEKI ZA DODANIE OTUCHY ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Koniec epidemii kaczej grypy 30.09.07, 01:37 No to ja dodam łyżeczkę dziegdziu... Tak naprawdę LEPIEJ dla PO by było gdyby wyborów NIE wygrała, lecz je PRZEGRAŁA minimalną różnicą głosów. Skazałoby to PiS na przekomiczne wygibasy przy układaniu koalicji z LiD (bo ta wydaje mi się bardziej prawdopodobna - pod warunkiem, że pozbędą się Kwacha). PiS, póki co, leci na fali wzrostu gospodarczego (czysty przypadek - przy rządach SLD też byłby wzrost), lecz wzrost ten, jak każdy, musi się skończyć. A wtedy efekty dzisiejszego rozdawnictwa zemszczą się w dwójnasób. Polactwo nie wybaczy temu rządowi, który powie "no... sorry... nie mamy kasy". I choć nie przepadam za PO to wolałbym aby "gniew ludu" uderzył właśnie w tych, którzy obecnie NAJBARDZIEJ szkodzą Polsce (choć jeśli trafi rykoszetem w LiD to też się nie zmartwię). Odpowiedz Link Zgłoś
bo_gusz Re: Koniec epidemii kaczej grypy 30.09.07, 01:55 nikodem_73 napisał: ...choć jeśli trafi rykoszetem w LiD to > też się nie zmartwię).'' Miód na serce moje , jest nas dwóch , a co z resztą ? Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Paranoicy i Szajbnięci zebrali całe ścierwo od Lep 30.09.07, 09:56 pera i LPR. Dlatego tyle mają. Obawiam się, ze jest to układ na lata bo niedomytych u nas nigdy nie zabraknie... Odpowiedz Link Zgłoś
metalin Re: Koniec epidemii kaczej grypy 30.09.07, 10:49 nikodem_73 napisał: > No to ja dodam łyżeczkę dziegdziu... > > Tak naprawdę LEPIEJ dla PO by było gdyby wyborów NIE wygrała, lecz je PRZEGRAŁA > minimalną różnicą głosów. Skazałoby to PiS na przekomiczne wygibasy przy > układaniu koalicji z LiD (bo ta wydaje mi się bardziej prawdopodobna - pod > warunkiem, że pozbędą się Kwacha). > > PiS, póki co, leci na fali wzrostu gospodarczego (czysty przypadek - przy > rządach SLD też byłby wzrost), lecz wzrost ten, jak każdy, musi się skończyć. A > wtedy efekty dzisiejszego rozdawnictwa zemszczą się w dwójnasób. Polactwo nie > wybaczy temu rządowi, który powie "no... sorry... nie mamy kasy". > To chyba teraz jedyny najlepszy scenariusz , by za 2 lata ,raz na zawsze drób trafił tam , gdzie jego miejsce....podobnie to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Po śmierci Blidy? Chyba zwariowałeś. 30.09.07, 12:45 nikodem_73 napisał: > Skazałoby to PiS na przekomiczne wygibasy przy > układaniu koalicji z LiD (bo ta wydaje mi się bardziej prawdopodobna - pod > warunkiem, że pozbędą się Kwacha). Jest to niemożliwe po tym co wymieniłem w tytule. Czas gra na korzyść LiD - przeszło już zmianę pokoleniową i ma w sobie sztandarowe postaci Solidarności z UD. Niby po co, w imię czego, mieliby ratować upadający PiS i łączyć się z Rydzykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: hahahaha ale komuchy spanikowane, jesli Jarek 30.09.07, 01:55 aplus napisał: > hahahaha ale komuchy spanikowane, jesli Jarek wygra 2. raz to ich chyba za...p > ..li , zero nie przepusci w 2. kadencji hahahahaha Jak na razie to Jarkowi puszczają nerwy ( n.p. w Łodzi ), kiedy ludzie zaczynają go dociekliwie pytać co w końcu dla Polski zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: hahahaha ale komuchy spanikowane, jesli Jarek 30.09.07, 01:58 No może niewiele, ale ma piękne plany :> Może o nich opowiadać dłużej niż Fidel Castro o metodach naprawy roweru. :> Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: hahahaha ale komuchy spanikowane, jesli Jarek 30.09.07, 09:50 nikodem_73 napisał: > No może niewiele, ale ma piękne plany :> Może o nich opowiadać dłużej niż F > idel > Castro o metodach naprawy roweru. :> Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz kluczowa bedzie frekwencja na wsi 30.09.07, 09:15 skubi6 napisał: > Frakwencja może wynieść 50%, bo tym razem ludzie zrozumieli, że w wyborach jes > t > coś dramatycznego. W poprzednich wyborach wielu uważało, że i tak będzie POPiS, > więc po co głosować. Teraz jest inaczej. > > Dlatego 50% może być. Nawet 55%. Ale nie więcej. Mysle ,ze bedzie więcej. Kluczowa bedzie postawa wsi. A tam zdecydowanie "wygrywa" PiS. Dobre notowania ma PSL Na wsi PO i LiD nie liczą się. Mówiąc szczerze sam jestem zdziwiony ,ze te dwie (podobno mądre) partie nie zawalczyły o głosy "wiejskie". No cóż , kłania sie "elitarna" mentalność (pogarda dla maluczkich). A wieś tradycyjnie pójdzie głosowac . Zaraz po mszy. I pewnie posłucha proboszcza i RM. W tym czasie elektorat "miejski" PO i LiD-u pojedzie na zakupy do hipermarketów a potem zacznie "grillować" i narzekac przy drinkach na Fotygę i Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Re:PiS przegra na wsi 30.09.07, 12:48 remik.bz napisał: > Kluczowa bedzie postawa wsi. A tam zdecydowanie "wygrywa" PiS. Nie jestem przekonany. Wieś wiele zawdzięcza Unii i wystarczy tylko powiedzieć, że jak dalej Kaczyńscy będą się tak awanturować ze wszystkimi, to nas zawieszą, a potem wyrzucą z Unii i nie będzie dopłat bezpośrednich. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re:PiS wygra na wsi z uwagi na UE 30.09.07, 13:01 donald_2005 napisał: Wieś wiele zawdzięcza Unii i wystarczy tylko > powiedzieć, że jak dalej Kaczyńscy będą się tak awanturować ze > wszystkimi, to nas zawieszą, a potem wyrzucą z Unii i nie będzie > dopłat bezpośrednich. Rolnicy nie są przygłupami i nie wystarczy im coś "powiedzieć" aby ślepo uwierzyli (ot "elitarne" myslenie o maluczkich). Rolnicy doceniaja korzyści z UE i chcą mieć tam silna reprezentacje. PSL, LPR , SO są za słabe w UE , nie liczą sie. PO i LiD "olewaja" rolników . Pozostaje wiec PiS. Tym bardziej ,ze to partia propagujaca wartosci tradycyjne , prorodzinne , katolickie - wazne dla rolników. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 PiS przegra na wsi, bo chce zlikwidować dopłaty, 30.09.07, 14:08 a ponadto dąży do wykluczenia Polski z UE. Rolnicy nie są na tyle głupi, żeby tego nie dostrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka0202 Re: Nie wierzę w sondaż z frekwencją 66% 30.09.07, 11:30 Im więcej takiej rozpaczy jak Twoja tym silniejszy PiS:))). Odpowiedz Link Zgłoś
si-si2 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 29.09.07, 22:57 Pan Bóg cię opuścił, widać. Przecież PO lezie do władzy li tylko dla własnych korzyści. To są Pierwszej klasy nieroby i obiboki i to obcej nacji. Dziś słuchałam w TVN-24 ich lekarki - jak jej tam... speszona, spocona, drżącym głosem próbowała coś gęgać nt, służby zdrowia. Chyba chciała wydukać, że trzeba służbę zdrowia sprywatyzować - bo o to głownie chodzi środowisku lekarskiemu. Pacjent się nie liczy, tylko gruba kasa ! I potem POlak znów będzie mądry, ale PO SZKODZIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 29.09.07, 23:15 A wiesz, że ja chętnie wezmę połowę składki, którą państwo mi zabiera na służbę zdrowia. Dam sobie radę sama. Ta druga musi zostać na trudne przypadki, każdemu się trafić może jakaś operacja, za którą nie będzie w stanie zapłacić. To konieczność. Ale za tę pozostawioną mi do dyspozycji część zostanę obsłużona elegancko, a nie tak jak ostatnio podczas badań - niczym intruz. I wreszcie może nasze składki przestaliby przeżerać biurokraci, a pieniądze dostali lekarze, pielęgniarki, salowe, szpitale... Odpowiedz Link Zgłoś
d82 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 30.09.07, 09:01 Jestem za!!! Dlatego głosuję na UPR, a nie na bandę próżniaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk NA WYBORY!!! 21 października "Wykopki 2007" 29.09.07, 23:22 Wspólnie wykopiemy z Sejmu i Senatu kartofle, buraki i oszołomy. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: NA WYBORY!!! 21 października "Wykopki 2007" 30.09.07, 00:56 Jesień = wykopki, tylko widać że Kartofle się lękają a może coś szykują, skoro nawet obserwatorów OBWE się tak panicznie boją. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: NA WYBORY!!! 21 października "Wykopki 2007" 30.09.07, 09:52 konread napisał: > Jesień = wykopki, tylko widać że Kartofle się lękają a może coś szykują, skoro > nawet obserwatorów OBWE się tak panicznie boją. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: NA WYBORY!!! 21 października "Wykopki 2007" 30.09.07, 09:52 sumienie.lk napisał: > Wspólnie wykopiemy z Sejmu i Senatu kartofle, buraki i oszołomy. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: NA WYBORY!!! 21 października "Wykopki 2007" 30.09.07, 09:53 Wybieramy PO.!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! 30.09.07, 01:43 Odejdź socjalisto :> Służba zdrowia POWINNA być sprywatyzowana, a Ministerstwo Zdrowia zlikwidowane. Nie - nie jestem fanem PO. Odpowiedz Link Zgłoś
emulec POPiSLiD 29.09.07, 22:14 Kiedy przyjdą przeszukać dom, Ten, w którym mieszkasz chłopie, Kiedy sprawdzą twój CD-ROM, I na płytach nagrane kopie, Gdy pod drzwiami staną, i nocą Nakazem w dłoni w drzwi załomocą - Wiesz, o jaką im chodzi zbrodnię? Ściągałeś pliki Przez dwa tygodnie. Już przed twym domem setki są glin, Dokąd uciekać? Chyba do Chin. A wszystko przez to, że owe dane, Wprost z Ameryki były pobrane Co czyni z ciebie kogoś gorszego, Niźli mordercę wielokrotnego... Kiedyś przyjdą na pewno pogrzebać ci w kompie Może się zlitują, w co szczerze wątpię, Jak GROM w nocy przez dach się wkują, Płyty połamią, save'y skasują, Pójdzie się j**ać w Fifie kariera, Znów w NFS'a startujesz od zera, Choć w call of duty wojnę wygrałeś, Choć wiele nocy przez to zarwałeś, Brak u nich skrupułów, litości nie mają, Za dyskutowanie zarobisz pałą, Nie pomogą płacze ,ani lamenty Cały twój hardware w folii zapięty, Już biurko puste, już wiatrak nie huczy Może mnie w końcu to coś nauczy, Mijają godziny, mijają dni, Chyba oszaleję, wciąż komp mi się śni, Dzwonie na pały, może coś da się załatwić, Jakiś glina mówi: muszę pana zmartwić, Tutaj jest Polska, tu cuda się dzieją, Kompa pan oddał przebranym złodziejom, Jaki jest morał mojej definicji? Profilaktycznie nie wpuszczaj policji! Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Ładne, ale nad zakończeniem bym popracował.. 29.09.07, 23:07 Wie Pan, jak tak dalej pójdzie, to Pan, ja i wielu nas - z kilka milionów obywateli polskich- bedzie musiało wyemigrować stad na zawsze. I pewnie nie do Chin - choć tam panuje teraz niezły kapitalizm /ale stereotypy cywilizacyjne w sensie moralno-religijnym nie za bardzo dla Polaka/, ale do Anglii i Irlandii, gdzie jaki taki kapitalizm jeszcze jest /tzn. ludzie moga żyć z uskładanego kapitału, bo ich tamtejsze państwo tak nie obdziera/. Sądząc z poezji, jest Pan jeszcze bardzo młody /w każdym razie młody duchem/, dlatego odpowiadam na Pana post. Bowiem ja, co prawda, taki młody wiekiem już nie jestem, ale całą nadzieję na scenie politycznej wiążę z młodymi z Ligi Prawicy Rz., albowiem stare socjalistyczne i demokratyczne styropianowe dziadki budzą we mnie wstręt i obrzydzenie nie do opisania. Ci starcy zajmują się głupotami i zajmowaniem jak najlepszych pozycji do obdzierania dosłownie ze skóry młodych ludzi, co mnie doprowadza do szewskiej pasji! Młodzi mogą pociagnąć ten kraj, a ci dziadkowie leśni zajmują się tylko wspominaniem stanu wojennego /PIS/, upijaniem się za granicą/SLD/, oraz udawaniem wolnorynkowców /PO/, a w rzeczywistości wszystkim im chodzi wyłacznie o nasze dobro - aby go nam jak najwięcej wyrwać. Socjalistyczne państwo ukradło nieruchomości wielu ludziom - obywatelom polskim po II wojnie światowej, a te stare styropianowe dziadki w ogóle nie mają zamiaru skrzywdzonym tego zwrócić i robią wszystko, aby mienie to trafiło ...do nich. Sam jestem w sytuacji poszkodowanego w ten sposób, walczę wespół z rodziną /w kolejnym pokoleniu/ w polskich sądach i urzędach od lat 50-tych XX wieku o zwrot mienia ukradzionego bez żadnej podstawy prawnej z wielokrotnym rażącym naruszeniem ówczesnego prawa!! Wiem co piszę!! Te stare dziadki z PIS-u, PO, SLD, to są tacy ludzie, że nie bedą mieli skrupułów okraść do żywej skóry powracajacych z emigracji Polaków. Dla mnie, prosze wybaczyć, ale taką mam opinię w mym sumieniu, to jest moje i wyłącznie moje zdanie!!, te stare socjalistyczne dziadki zachowują się jak mafia, jak złodzieje!! Nie twierdzę, że nie ma tam przyzwopitych ludzi, takich zapewne możnaby znaleźć nawet w PZPR, która była organizacją przestępczą. Ale teraz jedno jest pewne i jest tylko jedno wyjście: CAŁA NADZIEJA W MŁODYCH!! Biologia jest po stronie młodych. MŁODZI, nie dajcie się okradać styropianowym dziadkom. Nie pozwólcie im niszczyć do reszty tego kraju, zróbcie -przynajmniej tak, jak macie w Anglii i Irlandii, abyscie mogli mieszkać w Polsce i tu swobodnie /bez koncesyjno-podatkowego namordnika/ osiągać dochody. Jeżeli młodzi nie wygrają i nie zrobią tu uczciwego kapitalizmu, to niestety, nie będzie rady. Pozostanie tułaczka za granicą, czyli emigracja. Gorąco pozdrawiam wszystkich forumowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
forumm NA WYBORY!! 29.09.07, 22:28 Roześlijcie to zdjęcie znajomym: www.box.net/shared/aj9itdtapg :) i idźcie na wybory!! Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh PiS bez przystawek? 29.09.07, 22:33 zadne OBWE nie pomoze - kaczor wprowadzi stan wojenny Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Sondaż dla "Faktów": W Sejmie PO, PiS i LiD 29.09.07, 22:39 Wedle mnie PSL do Parlamentu wejdzie. Kto wygra to pokaże dzień wyborczy, różnice są niewielkie. Wbrew pozorom chamskie teksty premiera i komunistyczne slogany PiS nie pomagają... Nawet jak PiS wygra, to małą różnicą głosów, ale i tak rządu nie stworzy... Odpowiedz Link Zgłoś
armal13 Re: Sondaż dla "Faktów": W Sejmie PO, PiS i LiD 29.09.07, 22:52 Niestety mohery w ostatniej chwili przechylą szansę na rzecz IV Kaczposposlitej Polskiej. Szkoda, ze znowu zmarnujemy tyle czasu, przecież te dupki z PiSu poobrażały wszystkich dookoła i teraz z tymi 34% to sobie za bardzo nie porządzą i będą musieli do kogoś kacze łapki wyciągnąć. Małym światełkiem w tunelu wydaje się być PO z PSL, o ile tamci wejdą do sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Sondaż dla "Faktów": W Sejmie PO, PiS i LiD 29.09.07, 23:04 nie przechylą - wyluzuj. Kaczyński wie, że przegrał i dlatego tak się teraz miota ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
offal frekwencja 66% ?!!! 29.09.07, 22:58 Noooo pojechali po bandzie !!! Ja rozumiem że sondaze są wyssane z palca ale bez przesady 66% frekwencji to ja sie w życiu nie doczekam. Ja bedzie 30 % to bedzie świetnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
ronronron Re: frekwencja 66% ?!!! 29.09.07, 23:07 BLAGAM IDZCIE NA WYBORY!!!!!!!!!!!! wyborcy PISu pójdą na pewno, np całą rodzinką po kościele :( każdy głos na nie-PIS się liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
ronronron Re: frekwencja 66% ?!!! 29.09.07, 23:10 a jak zupełnie nie macie na kogo głosować, to zagłosujcie chociaż na PSL - całkiem rozsądna partia :) byleby zagłosować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
metalin Re: frekwencja 66% ?!!! 30.09.07, 00:30 ronronron napisał: > a jak zupełnie nie macie na kogo głosować, to zagłosujcie chociaż na PSL - > całkiem rozsądna partia :) > byleby zagłosować!!! Cosik mię się tak zdje , że PSL złapie ze 12% głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
prowokatorek Re: frekwencja 66% ?!!! 30.09.07, 08:02 Masz racje ! Pójdę i zagłosuje na PiS. Tylko najpierw muszę się zarejestrować w ambasadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Schowaj Babci dowód - uratuj nasz kraj!!!! 29.09.07, 23:36 wystarczy przelozyc kalendarz zabrac radio ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziczku Re: Schowaj Babci dowód - uratuj nasz kraj!!!! 30.09.07, 00:34 Ja tam babcię z dziadkiem co wybory do komisji zawożę - bo to dwa bardzo dobre głosy. Dziadek na PO, albo SLD, a babcia przepisuje od dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 nie musze moj dziadek glosuje na UPR 30.09.07, 00:36 mam ultra liberalnego dziadka nie musze sie wstydzic ze bedzie glosowal na PO czy PiS o czerwonych nie wspomne przez grzecznosc Odpowiedz Link Zgłoś
stanmich Sondaż dla "Faktów": W Sejmie PO, PiS i LiD 29.09.07, 23:44 Nie zagłosuję w wyborach na PiS, bo: · nie dotrzymało słowa co do zawarcia koalicji z PO, jedynej wówczas szansy na skuteczne rządzenie dla dobra kraju, a kontynuowało przyjętą w kampanii wyborczej drogę manipulacji, odwetu i skłócania, obwiniając innych za swoje niepowodzenia, zabezpieczając własny interes partyjny, zawłaszczając stanowiska państwowe, wykorzystując organy ścigania do swoich celów politycznych, nadużywając władzy itd., w czym koalicja z PO mogła mu przeszkodzić; · nie zrealizowało swoich obietnic wyborczych, za to pozorowało realizację niektórych z nich, skupiając się na spektakularnych działaniach organów ścigania sugerujących skuteczną walkę z korupcją i „układami”; Zagłosuję w wyborach na PO, ponieważ: · ma największe szanse na przeciwstawienie się PiS-owi i jego praktyce rządzenia; · jest najmniejszym złem pośród wszystkich wariantów wyborczych; · dotychczas nie rządziła, dlatego trzeba dać jej szansę sprawdzenia się u władzy. Niebezpieczeństwo tego wyboru, to: · wielka niewiadoma co do jakości kadr, które obejmą władzę po wygranych wyborach, co do ich zdolności do skutecznego działania w warunkach zastanych po etapie rządzenia przez PiS i istnienia PiS w opozycji, oraz wobec wysokiego poziomu skłócenia elit politycznych; · duża sprawność PiS w działaniach destrukcyjnych, skłócaniu przeciwników, w stosowaniu manipulacji i operowaniu populizmem, co po przejściu do opozycji czyni tę partię bardzo niebezpieczną dla rządzących, a przy posiadaniu „własnego” prezydenta grozi paraliżem rządzenia ze wszystkimi negatywnymi skutkami dla kraju i jego obywateli. Wyborcy w Polsce w dużej części są podatni na populizm i manipulację, dlatego elita polityczna jest skuteczna w manipulowaniu wyborcami, chociaż mało profesjonalna w rządzeniu państwem po zdobyciu władzy i dba bardziej o swój interes (osobisty, partyjny) niż o interes kraju i jego rozwój. W tej sytuacji, co mądrzejsi głosują na mniejsze zło nie ufając nikomu z pretendentów do władzy, bierni nie głosują wcale, a ci zmanipulowani obietnicami wybierają efektownych dostarczycieli złudzeń. Przewagę w ostatnich wyborach uzyskała druga grupa, pozwalając trzeciej grupie na wybór PiS. I tak będzie dopóki naród nie nauczy się właściwie korzystać z dobrodziejstw demokracji. Kiedy elita polityczna będzie wreszcie profesjonalna, stawiająca interes kraju ponad własny, a wyborcy staną się odporni na populizm i manipulacje. Póki co, idźmy głosować i nie dajmy się zmanipulować! Ponowny wybór PiS będzie dla mnie kolejnym dowodem na to, że jako naród jeszcze nie dorośliśmy do demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Zapomieli dodac ze 4 to bedzie GW 30.09.07, 00:22 z Naczalnym w tle katolik_polski1 napisał: > Kocham te przedwyborcze sondaze ! > To tak ,jakby przepowiadali szostke w totka :) Odpowiedz Link Zgłoś
a1901a Sondaż dla "Faktów": W Sejmie PO, PiS i LiD 30.09.07, 00:25 Oni są po prostu śmieszni. Frekwencja nie przekroczy 40%. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 a UPR i tak bedzie w sejmie 30.09.07, 00:34 ide o zaklad ze UPR bedzie reprezentowane w Sejmie zaklad ? kto przyjmie ? nie wyobrazam sobie sejmu bez legendarnego 'Rząd rżnie głupa' Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: a UPR i tak bedzie w sejmie 30.09.07, 01:53 Co ciekawe wielu pamięta ten tekst, ale nie pamięta kontekstu. Dla przypomnienia młodszym - chodziło o to, że minister Jerzy Osiatyński wyraził był zdziwienie, że cena pieczywa wzrosła (niedługo po tym jak rząd podniósł ceny energii) i zapowiedział w tej sprawie DOCHODZENIE. Na co JKM wyszedł był na mównicę i tu padły pamiętne słowa "Rząd rżnie głupa!" Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: a UPR i tak bedzie w sejmie 30.09.07, 01:58 o90 napisał: > ide o zaklad ze UPR bedzie reprezentowane w Sejmie > zaklad ? > kto przyjmie ? > Znam i lubię JKM, ale Unia Polityki (nie)Realnej nie miała i nie ma szans:)))A Twój brak wyobraźni jest przede wszystkim Twoim problemem. > nie wyobrazam sobie sejmu bez > legendarnego 'Rząd rżnie głupa' Odpowiedz Link Zgłoś
bo_gusz Re: a UPR i tak bedzie w sejmie 30.09.07, 02:24 "o90 napisał: > ide o zaklad ze UPR bedzie reprezentowane w Sejmie > zaklad ? > kto przyjmie ?" Masz pecha! przyjmuję zakład o skrzynkę (,,,Tu: trunek rodzimej produkcji) UPR nie wejdzie do sejmu !!(to ja () Jako, że idę spać proszę o odzew na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Właściwie to samo wykoszenie Samoobrony i LPR ... 30.09.07, 00:40 ... byłoby już jakąś dobrą wiadomością - gdyby do tego doszło! Gorzej, że odpadłby PSL z jego - z nagła - roztropnym Przewodniczącym, wolałbym już, aby odpadli PiSowcy lub LiDowcy, ale to mrzonki. Aby tylko ci "nasi" koszmarni politycy nie zawierali tak wrednych sojuszy, jak to zrobili Bracia Bliźniacy - to już byłby jakiś postęp! Odpowiedz Link Zgłoś
metalin Re: Właściwie to samo wykoszenie Samoobrony i LPR 30.09.07, 00:45 konrad.ludwik02 napisał: > ... byłoby już jakąś dobrą wiadomością - gdyby do tego doszło! > Gorzej, że odpadłby PSL z jego - z nagła - roztropnym > Przewodniczącym, Nie gadaj, Waldek to niegłupi facet , tylko tragicznie niemedialny Odpowiedz Link Zgłoś
o90 zludzenia 30.09.07, 00:46 UPR bedzie w Sejmie spokojna Twoja rozczochrana sondaze nie pierwszy i nie ostatni raz mina sie z prawda Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: zludzenia 30.09.07, 02:02 o90 napisał: > UPR bedzie w Sejmie spokojna Twoja rozczochrana > > sondaze nie pierwszy i nie ostatni raz mina sie z prawda Tu nie chodzi o sondaże ale o to iż XIX wieczna ekonomia w połączeniu z Narodowym Socjalizmem (Giertych) to jest absolutnie niestrawne danie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Tylko ze przedwojenna ND-ecja na której wzoruje.. 30.09.07, 08:44 Przedwojenna ND-ecja na której wzoruje się p.Giertych, była gospodarczo mocno liberalna... Można sobie sprawdzić w źródłach... Zatem, Dobry Człowieku, nie wiesz co piszesz. Zabobon socjalizmu polega na obdzieraniu ludzi z pieniędzy pod pretekstem robienia im dobrze, bo sami rzekomo są zbyt głupi, żeby zarządzać swoimi pieniedzmi. Nastepnie te ukradzione pieniądze są przez pijawki przy korycie łupem do wyssania do ich prywatnych kieszeni. Tak się składa, że Giertych jest zwolennikiem niskich podatków. Trzeba posłuchać człowieka, oraz sprawdzić, jak głosował w Sejmie. A teraz dobra rada: zagłosuj na PARTIĘ (w której skład wchodzą jej odłamy, czyli: PO, PIS, SLD, LID, PSL, Samoobrona). ZAGŁOSUJ NA NICH. A potem WYEMIGRUJ NA ZAWSZE! Za chlebem. Do Anglii albo Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
d82 Re: zludzenia 30.09.07, 09:35 Nikt nie będzie połączony po wyborach. Po pierwsze: jest to sojusz zawarty na czas wyborów. Po drugie: z trójki LPR, UPR, PR tylko UPR wejdzie do sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 UPR 30.09.07, 12:49 tylko chodzi o to ze sie koledze pomulilo nikt programow politycznyc w LPR nie laczy LPR-partia ma swoj UPR ma swoj polecam www.upr.org.pl/main/index.php wtedy nie bedzie kolega pisal glupot nikt niczego nie laczy Odpowiedz Link Zgłoś
fraps Sondaż dla "Faktów": W Sejmie PO, PiS i LiD 30.09.07, 00:46 Co racja, to racja...:P Odpowiedz Link Zgłoś
kozk W 1989 w czerwcu sam głosowałem przeciw PZPR-owi , 30.09.07, 01:03 a za Solidarnością , choć kiedyś byłem w PZPR . Tak głosowało bardzo wielu z czerwoną legitymacją . Teraz wzywam wszystkich , których życiorysy są szargane i z których czyni się obywateli niegodnych bycia Polakami - idźmy na wybory , zagłosujmy na LiD . Nie dajmy sobą pomiatać w imię naszych młodych lat i pamięci po dokonaniach naszych Rodziców . Odpowiedz Link Zgłoś
bo_gusz Re: W 1989 w czerwcu sam głosowałem przeciw PZPR- 30.09.07, 02:12 kozk napisał: ... wzywam wszystkich , których życiorysy są > szargane ..." Nie przesadzaj, też to przeżyłem i fakty j/w nie powodują "szargania" , ocenia się jednak "tu i teraz". Miłego dnia !! Odpowiedz Link Zgłoś
kyob Sondaż dla "Faktów": W Sejmie PO, PiS i LiD 30.09.07, 01:08 1500 niereformowalnych głosów - ludzie jak można głosować na tych pasożytów - cofnijcie się 4,8, 12 lat wstecz i porównajcie kto znowu do koryta się dobiera? te same twarze i nazwiska! skończcie narzekać i głosujcie na młodych, nowych i nie skorumpowanych - dajcie szanse inteligentnej "młodzieży" oni są przynajmniej przygotowanie merytorycznie, a tez stare pryki to istne pustostany z lat 80 tych - głosuj z głową - przeczytaj program wyborczy danej partii zanim oddasz swój głos na idiotów - nie głosuj na twarze lecz na pomysły, z których będzie można się rozliczyć do następnych wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne czlowiek powinien jednak troche myslec,ok???? 30.09.07, 01:46 gdyby ludzie przystaneli od czasu do czasu????? Kazdy gna przed siebie nawet intelektualnie, a kiedy przystaniemy od czasu do czasu to nawet nie zdajemy sobie sprawy jaki to moment blogoslawiony dla organizmu::)))) zastanowcie sie kilka sekund, dobrze wam to zrobi: kto o zdrowych zmyslach odpowie nieznajomemu przez telefon PRAWDE???? Po tych wszystkich pokazowkach Zioberkiewicza, ludzie ze strachu powiedza to co zadajacy pytanie chcialby uslyszec, ok??? A wiec takie ankiety przez telefon nie sa nic warte, zwlaszcza w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
frakcja-alternatywna ratunek dla PO to odsunac Tuska i Komorowskiego 30.09.07, 02:06 Tusk i Komorowskiego odpychaja wyborcow od PO. apeluje do czlonkow PO o odsuniecie Tuska i Komorowskiego, bo inaczej PO przegra znow wybory. Tusk, Komorowski i Kwasniewski dzialaja jak silny lek psychotropowy - NIE POLYKAC!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: dla po ratunku nie ma i basta *] 30.09.07, 02:44 frakcja-alternatywna napisała: > Tusk i Komorowskiego odpychaja wyborcow od PO. > apeluje do czlonkow PO o odsuniecie Tuska i Komorowskiego, > bo inaczej PO przegra znow wybory. > > Tusk, Komorowski i Kwasniewski dzialaja jak silny lek > psychotropowy - NIE POLYKAC!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Re: ratunek dla PO to odsunac Tuska i Komorowskie 30.09.07, 06:11 frakcja-alternatywna napisała: > Tusk, Komorowski i Kwasniewski dzialaja jak silny lek > psychotropowy - NIE POLYKAC!!!! Połykać można - NIE WYDALAĆ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur z prostej matematyki wynika 30.09.07, 02:45 że aby te wybory miały sens przywódcy LiD-u muszą namówić 20 procent swoich wyborców aby głosowali na PO Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Re: z prostej matematyki wynika 30.09.07, 06:04 macarthur napisał: > że aby te wybory miały sens przywódcy LiD-u muszą namówić 20 procent > swoich wyborców aby głosowali na PO Chyba raczej odwrotnie. Tylko, że taki numer już nie przejdzie. Miller zabrał ze 20% głosów betonu LIDkom i dał w prezencie samejbronie. Odpowiedz Link Zgłoś
danka2007 Liga Prawicy Polskiej musi być w Sejmie 30.09.07, 02:53 To jest prawdziwa polska prawica, którą Polacy ogłupieni przez media mogą pominąć w wyborach. Media w Polsce , to jest dramat na miarę rozbiorów Polski. Obecne Media to dawna przekupna szlachta , opłacana i zarządzana przez ludzi z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Re: Liga Prawicy Polskiej musi być w Sejmie 30.09.07, 06:06 danka2007 napisała: > To jest prawdziwa polska prawica, którą Polacy ogłupieni przez media > mogą pominąć w wyborach. Media w Polsce , to jest dramat na miarę > rozbiorów Polski. Obecne Media to dawna przekupna szlachta , > opłacana i zarządzana przez ludzi z zewnątrz. No to jedno pytanko. Jak się ma człowiek zwany koniem do JKM? Odpowiedz Link Zgłoś
d82 Liga Prawicy Rzeczypospolitej musi być w Sejmie 30.09.07, 09:49 Nie Polskiej tylko Rzeczypospolitej. I nie cała, bo to 3 osobne partie i tylko UPR będzie w sejmie (LPRowi może się fuksnie). Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor bo PiS ma dla każdego coś fajnego...??? 30.09.07, 06:49 1) Dla ubogich i bezdomnych, Partia PiS ma listy gończe i chrześcijańskie przesłanie: `uciekaj dziadku'. 2) Dla lekarzy kamasze i obowiązek fakturowania zakupów oraz kolekcjonowania paragonów, po każdorazowym zakupie whisky, lub posrebrzanych widelczyków. 3) Dla pielęgniarek komplementy i podpowiedzi, że brak kolacji, to nie głodówka, a domaganie się swoich praw to przestępstwo. 4) Dla ludzi mediów partia PiS w osobie krwawego Ludwika ma ludowe pozdrowienie: `konsumenci padliny'. 5) Dla miłośników `Szkła kontaktowego', ten sam Ludwik ma robocza nazwę `wyksztłaciuchy'. 6) Dla rolników Jarosław strateg ma 100 tys. armię UE, zamiast dopłat do areału. 7) Dla katolików, PiS ma szamana z Torunia i jego akolitów na listach wyborczych PIS, czyli `wiernych', którzy od katolicyzmu odstraszyliby św. Józefa. 8) Dla polskiej młodzieży i kadry nauczycielskiej PiS ma Romana i teorie ewolucji smoka wawelskiego. 9) Dla intelektualistów, ma PiS przysłowia posła. 10) Dla antykomunistów ma PiS sędziego Krzyże. prokuratora PRL Wassermanna, ministra Jasińskiego. 11) Dla patriotów ma PiS prognozę demograficzną Jarosława stratega, który szacuje ludność Polski na 60 milionów, gdyby nie zmienna zwana II Wojną Światową. 12) Dla byłych kolegów i podejrzanych kolegów z PiS, ma PiS sądy koleżeńskie, inwektywy, z gatunku chwastów, zatrutych ziółek, "nerwowo chorych", członków układu, skrzywdzonych stanowiskami nieudaczników. W PiS dla każdego coś miłego, w naszej erze lepiej ci nie dobiorą. Mimo takiego bogactwa, obawiam się, że `konsumenci padliny', łże-elity', `przestępczynie pielęgniarki', `lekarze w kamaszach', `uciekające dziadki', `wykształciuchy', `stojący po stronie ZOMO', zagłosują przeciw PiS. Pewności nie mam, ale tak mi się wydaje. więcej na www.matka-kurka.net wyznawcy Jarosława łączcie się ! Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Re: Głosuję przeciw PiS. 30.09.07, 06:09 W odróżnieniu od ciebie, przyjacielu, galba posiada MÓZG. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor ale zbyt intensywnie go nie używa... 30.09.07, 06:47 Bloger Galba Show Najbardziej ziejący nienawiścią, manipulujący informacjami i bezczelnie zakłamany z polskich blogerów - Galba - wystąpił w telewizji. I bynajmniej nie był to strzał w dziesiątkę a raczej… w stopę. W następny dzień po emisji programu Galba pożalił się na swoim blogu jak to Wydarzenia zmanipulowały jego wypowiedź. Przekręt polegał na przekazaniu widzom jedynie podle antysemickiej części komentarza, który zamieścił na blogu Ewy Milewicz. Tą linię obrony powinny stosować organizacje takie jak Młodzież Wszechpolska. Przed każdym okrzykiem “Pedały do gazu!” niech mówią “Dzień dobry” albo chociaż “Kopytko!”. Będą potem mogli twierdzić, że ich wypowiedzi zostały “wyrwane z kontekstu”. Jednak nie sam wpis Galby jest ciekawy, a komentarze do niego. Nasz bohater nie okazał się zbyt medialny (delikatnie mówiąc) co spotkało się z brutalną reakcją odwiedzających jego bloga. Niech wspomnę tylko “wrednego faszystowskiego chama z buzią wesołego, ambitnego geja”, “komunijny przedziałek” i “wzrok speszonego onanisty”. W krótkim wywiadzie Galba odkrył m.in. że prawda jest prawdziwa. Podobno dodatkowo jąkał się i uciekał wzrokiem od kamery. Pojawiła się nawet propozycja aby przeniósł bloga do portalu gejowo.pl. Wściekły bulterier okazał się kulawym ratlerkiem. Na ogół niezwykle pewny siebie, pod wpływem lektury komentarzy zaczął się gubić i ze wszystkiego tłumaczyć. Z trudem budowany wizerunek twardziela runął w gruzach. Czy to oznacza koniec blogowej kariery Galby? Bez wątpienia nie, jednak na pewno sporo osób przestanie go traktować poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jowitaa1 tjaa,wam frkewencja rosnie jak pryszcz na dupie 30.09.07, 07:06 tak akurat,zeby tuz przed wyborami peknac i nic nie zostwic. Frekwencja bedzie na poziomie 38%.i tyle. aaaaa1.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.sawyer Sondaż dla "Faktów": W Sejmie PO, PiS i LiD 30.09.07, 08:08 a ja chociaż komuszków raczej nie lubię, chciałbym żeby PO dogadało się z LiD i stworzyli rząd na 4 lata, który odrzuciłby sprawy ideowe, a pracował na rzecz niższych podatków, wzrostu, itd. Żadnych aborcji, konkordatów, spierania się o pierdoły typu: mundurki, czy ocena z religii. Gospodarka! Takie mam marzenie - może się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
d82 Kto uwierzył, że UPR nie wejdzie do sejmu? 30.09.07, 08:08 Jeśli jest ktoś taki to chyba nie ma pojęcia jak go media omotały. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Te sondaze sa bez sensu..... 30.09.07, 08:29 to dokladnie tak ja z panika i przepowiedniami przed rokiem 2000.... Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Pożytecznych idiotów nie brakuje.. 30.09.07, 08:53 Ale np. młodzi i starzy powinni się zastanowić... Liga Prawicy Rz. Obiecuje znieść podatek od rent i emerytur... Duża kasa do wzięcia natychmiast... A dla młodych: czy nie lepiej mieć Anglię i Irlandię tu w Polsce. A Liga Prawicy Rz. zniesie podatki PIT dla przedsiębiorców, obniży radykalnie podatki i natychmiast wzrost gospodarczy zrobi się solidnie dwucyfrowy. Innymi słowy zacznie się niespotykana w Europie Hossa... I zarabianie takich pieniędzy o jakich na razie się "zwykłym ludziom" nie śni... Tymczasem PO, PIS, LID, SLD, Samoobrona, PSL, podatków nie obniżą - już to powiedziały...Bo chcą sami tych pieniędzy. Czyli, jeśli wygrają, to albo młodzi muszą za chlebem tułać się po swiecie, albo dziadować w Polsce. Wybierajcie młodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
offal liga prawicy rz to pozyteczni idioci ? 30.09.07, 09:06 Podsumowójąc ta agitacę: Nikt wam nie da tego co ja wam OBIECAM. Gruszki na wierzbie ... Odpowiedz Link Zgłoś
belzebub666666 Sondaż dla "Faktów": W Sejmie PO, PiS i LiD 30.09.07, 08:58 Nawet podoba mi się wynik tego sondażu. Może nie jest idealny, ale wziąłbym taki wynik w wyborach w ciemno. Byłoby lepiej jakby PiS miał tak z 10 procent maksymalnie, a zabrane poparcie podzielić między PO a LiD. Ale aż tak dobrze nie będzie. Najważniejsze jest to by usunąć od władzy oszołomów z PiSu, LPR-u i Samoobrony. Usunąć tych wszystkich sługusów tego złodzieja Rydzyka a samego Rydzyka też i osądzić go za te wszystkie afery i złodziejstwa, których się dopuścił choćby za aferę związaną ze Stocznią Gdańską - gdzie się podziały pieniądze na stocznię. I fajnie w tym sondażu wyszło, że Samoobrona i LPR nie dostają się do władzy. Ważne jest by w rządzie było jak najmniej tych oszołomów. Bo jedna paria faszystowska - PiS - wystarczy. Do PSL-u za bardzo nic nie mam, ale im mniej parii w rządzie tym lepiej. Będzie mniej kłótni i wojen. Tak jak jest to w USA. Tylko Republikanie i Demokraci. Odpowiedz Link Zgłoś
adacwa Sondaż dla "Faktów": W Sejmie PO, PiS i LiD 30.09.07, 09:04 Prawda i Pis I PO Po pierwsze, kim jestem. Jestem studentem informatyki, ale oprócz tego przedmiotu interesuję się polityką, zarówno w prasie jak i telewizji. Moją ,poniżej opisaną wiedzę, opieram na wiadomościach z serwisów internetowych, wielu programów dokumentalnych i komentarzy publicystycznych. Dlaczego będę głosował na Pis a nie na PO czy cokolwiek innego. Jestem konserwatystą, patriotą, katolikiem. Popieram podobnie jak PiS karę śmierci (dość utrzymywania zbrodniarzy, którzy nie ulegają prawie w ogóle resocjalizacji, za nasze pieniądze), popieram obowiązujące obecnie przepisy antyaborcyjne ( tzn. aborcja tylko dla tych którzy naprawdę potrzebują), popieram również Kaczyńskiego w sprawie gejów. Tzn .niech już sobie będą, ale na litość po co demonstrować i zmuszać innych ludzi - prowokować? Nikt im nic nie mówi. (BTW. Czy wiecie że geje w nienawiści do katolików, utworzyli sztukę „Maryja spermą płacząca”) po co? Ale wracam do tematu, postaram się pisać, konkretnie, wypiszę fakty i uniknę sloganów , stwierdzeń ogólnikowych. Bo każdy może sobie napisać, popieram PO bo widzę co się dzieje teraz, albo popieram PO bo podoba mi się ich program. Proszę o konkrety. Po tym jak wygrali wybory wygrał PiS chcieli rządzić z PO (ponieważ ich plany były bardzo podobne i obie partie są prawicowe), próby nawiązania wspólnej koalicji doszły do tego ze dawali PO większość resortów, PO nadal nie godziło się (myśleli że dojdzie do kolejnych wyborów, bo Kaczyńskiego mu nie da się utworzyć rządu – chcieli we własnym interesie kolejnych wyborów). Wtedy liderzy Pis chcieli w lutym, oficjalnie, rozwiązać rząd, żeby zrobić ponowne wybory, ale PO już nie chciała, próbowali jeszcze 2 krotnie. Musieli wejść w jedyna możliwa koalicje z Samoobroną i LPR, pomimo tego dokonali szeregu zmian, te wypisze poniżej. Kiedy okazało się, że nie da się rządzić z Lepperem, to na własne życzenie po raz kolejny zdymisjonowali rząd, ryzykując stołki, (a nie trzymając się ich kurczowo jak SLD i AWS się kurczowo trzymali władzy przy rządize mniejszościowym), oddali sprawę w ręcę Narodu, żaden polski rząd nie zrobił nigdy czegoś takiego, wszyscy się trzymali jak długo tylko się dało. W tym czasie, PO zawetowało większość słusznych ustaw oto przykładowe z nich (poprali jedynie sprawę rozwiązania WSI i powołania CBA, bo wiedzieli,że i tak nie mają większości). Następnie nastąpiły rządy kiedy PO stanowiła OPOZYCJE TOTALNĄ i to było wprawdzie działanie na szkodę Pis ale również na szkodę kraju, to już PO nie interesowało, wszędzie gdzie tylko się dało rzucali kłody pod nogi, głosowali przeciwko: -zniesieniu immunitetu poselskiego,którego zniesienia chciał Pis, co świadczy o tym, że w zasadzie sami na siebie uręcili bicz, tak nie postępuje ktoś kto ma coś na sumieniu, zrobili to między innymi po to, żeby tacy ludzie jak Lepper nie mogli unikać od prawa, by pijai posłowie nie unikali kar - PO zagłosowało przeciw -zablokowanie ustawy rolnictwa i uwłaszczenia ziemi, która miała całkowicie zmniejszyć biurokracje przy uwłaszczeniach – PO również głosowało przeciw -wniosek o odwołanie Zbigniewa Religi ze służby zdrowia (jak wiadomo Regliga przeszedł z PO do PiS) (...) -wniosek o odwołanie Zyty Gilowskiej (również z PO)(...) -wniosek o odwołanie Grażyny Gęsickiej (...) - wniosek o odwłoanie Kazimierza Ujazdowskiego (...) znanego ze sławnej interwencji w uNESCO w sprawie Holocaustu itp. Pis konsekwentnie realizował swój plan, niektórych rzeczy nie dało się w obecnej sytuacji zrobić, ale pomimo tej koalicji oto co udało się osiągnać PISOWI przez 2 lata, przerwanej w połowie kadencji: - zlikwidowanie 3 podatków, obniżenie 2 (w skutki obniżek podatków w 2007 12 mld zł. W ciągu 3 kolejnych lat 30 mld zł więcej rocznie pozostanie w kieszeni podatnika) -Polska jest na 1 miejscu wsród 31 państw europejskich, jeżeli chodzi o atrakcyjność rynku inwestycyjnego. -Polska jest najszybciej rozwijającym się krajem z dobrą sytuacją gospodarczą i niech nie mówi nikt że to nie zasługa Pis tylko SLD, bo sytuacja gospodarcza, siła pieniądza, ekonomia to dziedzina która się opiera ( i powie wam to każdy ekonomista) na sytuacji obecnej, na nastrojach w kraju. - powołanie CBA - odwołanie WSI - dopłaty dla rolników - powołanie urządu nadzoru handlowego - powołanie nowego prezesa NBP - zaostrzenie kar - sądy 24 godzinne - rozbicie układu warszawskiego, mafii w ministerstwie finansów, mafii paliwowa (135 zatrzymań), mafii piłkarskiej (100 zatrzymań), - ustawa deubekizacyjna -rozbijanie korporacji zawodowych, (blokujących kariery młodych ludzi) - podwyżki płac białego personelu zdrowia o 37zl - zwiększenie wydatków na służbę zdrowia o 7 mld czyli o 20% w tym roku(najwięcej niż kiedykolwiek) -podwyżki plac dla policji od 2008 o 100zl - „znaleźli” 600 mln zł. na dożywianie głodnych dzieci w szkołach - wydłużenie urlopów macieżyńskich - przywrócenie funduszu alimentacyjnego (dla kobiet w potrzebie) - ulgi na dziecko - podwójne becikowe - lekarze i biały personel dostali najwyższe od kilkunastu lat podwyżki plac - podniesienie o 200zl płacy minimalnej - ustawa o biopaliwa i dopłaty do niego, dla rolników - zwiększenie pomocy socjalnej dla wsi - ustawa mleczna i mniejsze kary za ich przekroczenie - składka rentowa (wzmocnienie reguł rewaloryzacji rent i emerytur) - bronili rolników polskich przed Rosją i jej embargiem , wetowali w unii europejskiej rozmowy z Rosją, dopóki ta nie zniesie embarga i utrzymali tę postawę, skutek uporu był widoczny od razu (zwrócili uwagę unii na ten problem) - dywidenda z majątkow rządowych, czyli zysk z niej a nie ze sprzedaży majątku rządowego - utrzymali PZU w rękach rządu, bo chciano sprzedać za bezcen aukcje PZU - PO i SLD chciało podpisać program skandalicznego Narodowego Funduszu Inwestycyjnego, który byłby w konsekwencji upadkiem 512 przedsiębiorstw objętych tym programem - pis nie pozwolili na to - ustawa o spóldzielczości, ukrócenie wszechwładzy postkomunistycznych klik i spółdzielni mieszkanowych, które miały taka władze nad lokatorami - rekordowy wzrost gospodarczy -najniższa w europie inflacja -spadek liczby bezrobocia (wynik jednoprocentowy, a był 40 jak przejmowali władze) -wywalczenie kwoty 67.5 e miliarda z Unii na lata 2007-2013 - absorbcja funduszy europejskich = wykorzystanie 5 razy więcej środków z unii europejskiej, które przepadały za rządów SLD -budowa autostrad, likwidacja dziwnych sposobów przetargów, wystarczy przejechać przez polskę żeby zobaczyć wszędzie budowy autostrad - przedłużenie obowiązowania traktatu Nicejskiego (chodzi o sposób liczenia głosów w unii) do 2014 = Polska dysponuje prawie taka sama liczba głosow w Unii jak Niemcy jeszcze przez 10 lat.(była afera jak się bili o to w unii) jak się kaczyński przygotował do tej rozmowy? wynajął tak ze wynajął cały sztab matematyków i informatyków, którzy mieli, obliczać na bierząco czy negocjacje są korzystne dla polski - rozwiązywanie problemu energetycznego = budowa gazoportu do 2010, inicjatywa dywersyfikacyjna -modernizacja armii (F-16, Rosomak(jakie sukcesy odnosi ten transporter opancerzony w Iraku proszę samemu poczytać) (wynegocjowanie dodatkowego opancerzenia) -program zero tolerancji dla przemocy w szkole - całkowite zniesienie immunitetu, koniec bezkarności przy łapaniu (PO głosowało przeciw) np pijanych posłów. -ustawa u usuwanie symbolów komunizmu (nie wiem czy już weszła w życie) Można znielubić prezydenta Kaczyńskiego i jego brata za brak prezencji, ogłady, nieumiejętność śpiewania (nawet hymnu), brzydką żonę, jego wątpliwą urodę, ale nie można go sądzić za brak charakteru i trwania przy postanowieniach, silnej woli, a to jest najważniejsze w polityce. I dlatego jest dobrym politykiem. Z tego też powodu nie będę głosował na Tuska, bo uważam , ż Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat Re: Sondaż dla "Faktów": W Sejmie PO, PiS i LiD 30.09.07, 09:29 nie chce mi się czytać. za długie i pewnie wchodzisz w d*pę PiSowi Odpowiedz Link Zgłoś
agatka0202 Re: Sondaż dla "Faktów": W Sejmie PO, PiS i LiD 30.09.07, 11:52 hollowcat napisał: > nie chce mi się czytać. za długie i pewnie wchodzisz w d*pę PiSowi Brawo!!! Tak najprościej. Jesteś typowym przykładem elektoratu Po- LiD zmiażdżonym jedną, rzeczową wypowiedzią "beretu". Dzieli nas ( Pis i reszta) przepastna różnica intelektualna, że w zasadzie nie ma z kim dyskutować.Popros przedmówcę, może wyśle Ci ten materiał w kilku odcinkach i ułatwi percepcję. Odpowiedz Link Zgłoś
offal stek bzdur 30.09.07, 10:42 Te "twoje wypociny to w większoci propagandowy bełkot pokroju kurskiego. Najzabawniejszy jest kawałek oobniżeniu podatków (!?), budowie autostard i o tym jak to pis uzbroiło armię w F16 - człowieku poczytaj w innych źródłach niż ulotki pisu i włącz myślenie bo jak na razie to ci ktoś mózg wyprał i odebrał rozum !!! Odpowiedz Link Zgłoś
metalin Re: Sondaż dla "Faktów": W Sejmie PO, PiS i LiD 30.09.07, 10:58 Młody informatyku, młody jesteś to i ..... no powiedzmy , niedoświadczony. A tak w sprawie kary śmierci: nigdy nie wiesz , czy nie wpadnie komuś do głowy oskarżyć Ciebie o gwałt ze szczeg. okrucieństwem (vide chłopak z Poznania), nie daj Boże zakończony zejściem smiertelnym poszkodowanego...... stryczek? Pomyśl choć chwilę samodzielnie , nie opieraj się w swych sądach o 'serwisy' jedynie słuszne, wówczas bedziesz człowiekiem WOLNYM, a tak jesteś pieskiem łańcuchowym Odpowiedz Link Zgłoś