geminix 08.10.07, 07:31 Złodzieje Urzędowo Stanowieni też mają wydatki niewspółmierne do okoliczności i jakoś nikt ich nie kwestionuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda.r 80-latka wygrała proces z ZUS 08.10.07, 07:32 Według ZUS-u zakup dwóch wieńców na pogrzeb to "fanaberia i nadużycie". *********************************** No i są podejrzani dla CBA. Ok. 25 mln osób. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: 80-latka wygrała proces z ZUS 08.10.07, 07:35 Mnie postępowanie tej babci pachnie oligarchią i Układem Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Popieram... 08.10.07, 07:46 wience powinny byc tylko dla zwyciescow z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Nie mam nic przeciwko temu, żeby ZUS skrupulatnie 08.10.07, 08:23 kontrolował wypłaty dla swoich klientów. Natomiast skandalem jest to, że jesteśmy zmuszeni do ubezpieczania się w ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Podpisuję się. 08.10.07, 08:48 10svb napisał: > kontrolował wypłaty dla swoich klientów. Natomiast skandalem jest > to, że jesteśmy zmuszeni do ubezpieczania się w ZUS. Podpisuję się. Odpowiedz Link Zgłoś
johnybe Tanie państwo wg. PIS... 08.10.07, 10:17 Oszczędzać na obywatelach jak się da!!!! Hieny! Odpowiedz Link Zgłoś
mockturtle Niemoralni urzędnicy 08.10.07, 10:37 Bo urzędasy w Polsce są oceniani wyłącznie według zgodności ich postępowania z przepisami. Ocena w kategoriach moralnych, w kategorii dobrego i złego uczynku, wydaje się w tym nieszczęsnym kraju nieadekwatna i nie na miejscu. Urzędnik w pracy czuje się zwolniony z obowiązku zastanowienia się, czy jego decyzja jest dobra czy zła, sprawiedliwa czy krzywdząca, mądra czy głupia, słuszna czy niesłuszna, ludzka czy nie ludzka. Rozliczany jest wyłącznie ze zgodności z przepisami. Każde sku.wy.yństwo można wybronić w Polsce, jeśli znajdzie się jakiś kretyński przepis. Urzędnicy są zwolnienie z potrzeby myślenia, zwolnieni z potrzeby bycia człowiekiem, mają tylko znać przepisy i wykonywać polecenia przełożonych. Niestety jest to system moralny stosowany i przetestowany przez Gestapo, zakwestionowany w procesie norymberskim, odrodzony w stalinowskiej nowej rzeczywistości, rozkwita w Polsce do dzisiaj, a rządzący, PiS nie PiS, g.w.o robią, by stawić mu odpór. Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Trzeba było sobie wziąć ten drugi wieniec. ;) 08.10.07, 10:47 Tego ZUS nie wymyślił? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Trzeba było sobie wziąć ten drugi wieniec. ;) 08.10.07, 13:30 I co tu śmiesznego? Baba darmozjad okradła nas (społeczeństwo) na 670 zł i sąd jej jeszcze przyznał rację! Bezczelność! Jasne jest, że nie powinna dostać ani grosza, jak też to że to my się złożymy na zrzutkę dla tej baby! Owszem podzielone to przez 38mln ludzi daje grosze, ale takich wyłudzaczy są tysiące i wtedy daje to realną kasę, którą można by wydać rozsądniej (nawet jeśli na pomoc socjalną). A ci co myślą inaczej nie pomyślą, jakby kupiła 1000 wieńców za 300 000-też oddać? Odpowiedz Link Zgłoś
dyniaczek1 Re: Trzeba było sobie wziąć ten drugi wieniec. ;) 08.10.07, 17:35 Na pomoc socjalną czyli na nierobów? Poza tym jak już liczysz to policz ile zus ukradł kasy od tej baby przez jej całe życie - jeszcze sporo są jej winni pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
solveik Re: Trzeba było sobie wziąć ten drugi wieniec. ;) 08.10.07, 17:32 Z czym problem? Należy ustalić kwotę na pogrzeb a jeżeli ktoś ją przekroczy płaci nadmiar z własnej kieszeni. A z tej puli może kupić sobie nawet flaszkę na stypę i ZUS nie powinien się tym interesować. Najważniejsze by zmarły był pochowany a czy nago czy w garniturze to sprawa rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
tom.gorecki Re: Trzeba było sobie wziąć ten drugi wieniec. ;) 09.10.07, 08:42 Przeciez tak jest i o tym mowi artykul. Ty co, nie ponial? Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Re: Niemoralni urzędnicy 08.10.07, 11:37 A chyba chcieliśmy, by przepisy były tak jednoznaczne, by nic nie zależało od widzimisię urzędnika? Od jego łaski i niełaski? Urzędnik musi stosować prawo, a jest ono takie jakie jest. Babciom i dziadkom nie zwraca się kosztów pogrzebu (tak samo, jak nie biorą udziału w dziedziczeniu ustawowym - nigdy) - takie są przepisy i są one od lat. W tym przypadku wystarczyłoby, by babcia brała rachunki wystawiane na jej córkę i ZUS wszystko uznałby (tzn. wypłaciłby córce). Ale co zrobić w przypadku, gdy to dziadkowie samotnie wychowują wnuka (bo np. jego rodzice nie żyją)i to tylko oni ponoszą koszty pogrzebu? Nie mają żadnej możliwości odzyskania tych pieniędzy z ZUS, bo jest to niezgodne z przepisami. Tak samo jest z dziedziczeniem. Po śmierci mogą dziedziczyć rodzice, ale nie dziadkowie. Wtedy to skarb państwa przejmuje spadek. (Czytałam kiedyś historię babci: jej syn (majętny, właściciel dobrze prosperującej firmy) jechał samochodem z żoną i dzieckiem. Mieli wypadek. Rodzice zginęli na miejscu, dziecko zmarło po kilku godzinach w szpitalu. Babcia nie potrafiła znaleźć siebie w tabeli opodatkowania od spadku. Dlaczego? Bo nie dziedziczy! Bo gdyby to dziecko zginęło pierwsze, a potem zmarł jej syn, to by dziedziczyła, ale skoro jej syn zginął pierwszy, a potem zmarło dziecko, spadek zabierał skarb państwa! I takie są przepisy po dziś dzień!) Zamiast pomstować na urzędników może by zmienić przepisy na takie, jakie będziemy uważali za bardziej humanitarne. Odpowiedz Link Zgłoś
onioni To na kwiatki idą rabowane na mnie pieniądze ? 09.10.07, 02:42 A ja naiwny myślałęm, że ida na moją emeryturę ;) Wiem wiem, odkładam na jakis zgredów, ale do tej pory myślałęm, że na ich emeryturę a nie na kwiatki! Poza tym, nie chce dawać 800 zł, na kogoś! Chce sobei odkladać sam, z 600 zł, uzbieram więcej i dla siebie i mojej rodziny! Pier dole ZUS i kwiatki! Odpowiedz Link Zgłoś
tom.gorecki Re: Nie mam nic przeciwko temu, żeby ZUS skrupula 09.10.07, 08:41 Nie widze powodu, zeby ZUS nie wyplacil zasilku w calosci o ile fv opiewaja na taka kwote. Po pierwsze i tak by ja wyplacil najblizszej rodzinie bez gadania, po drugie skoro przepisy mowia, ze mozna DO WYSOKOSCI kwot z fv, to mozna. Gazety powinny to naglosnic a czujny polityk z odpowiedniej opcji zglosic do prokuratora ze zaszlo zlamanie prawa (ktore nic nie mowi o wiencach) przez urzednika ZUS. Jak ZUS ma dowody, ze wieniec byl z pollitrowek a ubranie zmarlego nosi najblizsza rodzina, to niech idzie do sadu, a jak nie, to niech siedzi cicho. Ludzie, czemu dajecie sie tak okradac? Zasilek nalezy sie jak psu buda, wszystko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
fpitt Re: Popieram...zomo 09.10.07, 03:21 ... a ja, mimo wszystko,wiem -jak Premier. Uwazam, ze tu stoimy My, a tam -ZOMO. A moze odwrotnie?.... Ale kto to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
h3x Re: 80-latka wygrała proces z ZUS 08.10.07, 08:52 ZUS za parę lat będzie bankrutem, więc zbierają grosz do grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: 80-latka wygrała proces z ZUS 08.10.07, 10:06 Kiedy nareszcie w ZUSie zaczną rządzić przepisy, a nie widzi-mi-się jakiegoś urzędasa???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: 80-latka wygrała proces z ZUS 09.10.07, 04:20 h3x napisał: > ZUS za parę lat będzie bankrutem, więc zbierają grosz do grosza. ============================================ Racja, bo coraz mniej skladek wplywa na konto ZUS, a emerytow przybywa. Jednak malo kto wie o rzeczywistych przyczynach kryzysu ZUSu. Ta prrzyczyna bylo przejecie zagranicznych kont depozytowych (m.in. w Szwajcarii) przez etosowe elyty "TKM". Nieduzo tego bylo, jakies marne 200 milionow dolarow (w/g owczesnej wartosci). Ale kto by sobie glowe zawracal takimi duperelami. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk 80-latka wygrała proces z ZUS 08.10.07, 07:33 Mam pytanie: Czy w KRUS jest podobnie? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A nie lepiej w worek po kartoflach... 08.10.07, 07:42 ladowac umarlakow?...Jednak ,bron Boze, nie w plastikowy , bo to jest zasmiecanie srodowiska naturalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 to tak oszczędzając na cudzych nieszczęściach mają 08.10.07, 07:52 nowy budynek w Łodzi wybudowali z naszych skłądek a włąściwie z naszych nieszczęść! Bez żadnych skrupułów! A prawdziwi kilkuzerowi naciągacze maja sie świetnie! To włąśnie współczesne prawo i sprawiedliwość! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: to tak oszczędzając na cudzych nieszczęściach 08.10.07, 11:48 jolkak11 napisała: > nowy budynek w Łodzi wybudowali z naszych skłądek a włąściwie z > naszych nieszczęść! Bez żadnych skrupułów! A prawdziwi kilkuzerowi > naciągacze maja sie świetnie! To włąśnie współczesne prawo i > sprawiedliwość! "Nie ma takiego nieszczęścia ludzkiego, z którego ktoś nie próbowałby czerpać korzyści". (Talmud, Bereszit Rabba 35) Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Dla CBA wieniec to łapówka dla nieboszczyka. 08.10.07, 07:54 Dlatego CBA musi mieć nieograniczony dostęp do baz danych ZUS, żeby wyłapać wszystkich łapowników. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig76 Re: Dla CBA wieniec to łapówka dla nieboszczyka. 08.10.07, 09:27 pomyśl następnym razem zanim cos napiszesz... CBA to był strzal w 10-tkę - za poprzednich rządów Beata S, doktor G czy inne dzikowskie pozostawałyby bezkarne ZUS i jego bzdurne wewnętrzne regulacje to kompletnie inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
krisp78 80-latka wygrała proces z ZUS 08.10.07, 07:58 oczywiście, że fanaberia, wystarczyłaby kartka od prezesa ZUS i jego mowa pożegnalna zrzucona na mp3 i odtworzona z kasprzaka. a kto za to płaci? pan płaci, pani płaci, oni płacą... Odpowiedz Link Zgłoś
ciass ZUS czyli rząd wysyła nas z gołą d... natamten 08.10.07, 08:04 świat. Dziękujemy i podziękujemy również w czasie wyborów panowie kaczyńscy i spółka. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: ZUS czyli rząd wysyła nas z gołą d... natamte 08.10.07, 11:55 ciass napisała: > świat. Dziękujemy i podziękujemy również w czasie wyborów panowie > kaczyńscy i spółka. Bo w nowej, PiSowskiej rzeczywistości ZUS stosuje biblijną zasadę;"...albowiem niczego na ten świat nie przynieśliśmy, dlatego też niczego wynieść nie możemy..." (1 Tym., 7) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Bez konta, prawa jazdy, języka obcego... 08.10.07, 10:01 ...za to kłamstwa, kłamstwa, kłamstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
todeskult wydatki są niewspółmierne do okoliczności 08.10.07, 08:06 "wydatki są niewspółmierne do okoliczności" - chyba nie miał na myśli sławetnego biurowca ZUS, w którym to na jednego pracownika przypada średnio niemal po pół piętra? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Oczywiscie ze ZUS ma prawo i winien sprawdzac rach 08.10.07, 08:10 GazWyb podaje: > Dlaczego urzędnicy ZUS tak skrupulatnie wertują rachunki > żałobników? Bo takie wytyczne dostali z centrali Zakładu. Rzecznik > ZUS w Warszawie Jacek Dziekan wyjaśnia, że chodzi o wyeliminowanie > nadużyć. Ostrzega, że jeśli wydatki są niewspółmierne do > okoliczności, ZUS ma prawo je zakwestionować - pisze "Dziennik > Łódzki". Oczywiscie ze ZUS ma prawo i winien sprawdzac rachunki, inaczej beda naduzycia i w koncu wszyscy za nie zaplaca. Natomiast ZUS powinien byl wykazac wiecej zrozumienia dla 80-letniej kobiety i najwyzej powiedziec jej, ze "za duzo wydala ale w ramach wyjatku ze wzgledu na jej podeszly wiek i nieznajomosc przepisow jej te wydatki zwracaja", czy cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Tia, zrozumienia nawet księża nie mają czasami ... 08.10.07, 10:45 zrozumienia dla ludzi aty wymagasz zrozumienia od durnego urzędasa ... Parę lat temu z Mamą załatwiałem sprawy pogrzebowe dotyczące jej Mamy na Powązkach (starych) w Warszawie. Pogrzeb był tydzień po śmierci Babci (z powodów innej ciężkiej choroby w Rodzinie i problemów z tym związanych). I jakie pierwsze słowa słyszymy od "pasterza" ? "Co tak późno ten pogrzeb, cały kościół mi zasmrodzi". I to wszystkow czasach gdy zmarłych trzyma się w chłodni ... Dobrze, że jestem niespotykanie spokojnym człowiekiem, bo dostał by normalnie w mordę za te słowa skierowane do mojej Mamy, która dopiero co straciła swoją Matkę ... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Tia, zrozumienia nawet księża nie mają czasam 08.10.07, 11:49 absurdello napisał: > zrozumienia dla ludzi aty wymagasz zrozumienia od durnego > urzędasa ... > > Parę lat temu z Mamą załatwiałem sprawy pogrzebowe dotyczące jej > Mamy na Powązkach (starych) w Warszawie. Pogrzeb był tydzień po > śmierci Babci (z powodów innej ciężkiej choroby w Rodzinie i > problemów z tym związanych). I jakie pierwsze słowa słyszymy > od "pasterza" ? > "Co tak późno ten pogrzeb, cały kościół mi zasmrodzi". I to > wszystkow czasach gdy zmarłych trzyma się w chłodni ... > Dobrze, że jestem niespotykanie spokojnym człowiekiem, bo dostał > by normalnie w mordę za te słowa skierowane do mojej Mamy, która > dopiero co straciła swoją Matkę ... zachowal sie jak urzednik (i to na dodatek zly urzednik) a nie jak osoba duchowna/pasterz. Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 moze mi ktoś to przetłumaczyć na język polski? 08.10.07, 08:11 Rzecznik ZUS w Warszawie Jacek Dziekan wyjaśnia ... i Ostrzega, że jeśli wydatki są niewspółmierne do okoliczności, ZUS ma prawo je zakwestionować - pisze "Dziennik Łódzki". nie rozumiem tego zdania. I obawiam sie ze sam rzecznik ZUS tego nie roumie. Co to znaczy niewspólmierne do okoliczności? moze to znaczy ze jesli ktos jest zabity na smierć, to wieksze moga być wydatki, a jesli tylko nieżyje, to mniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
mbrzozka Re: moze mi ktoś to przetłumaczyć na język polski 08.10.07, 08:38 najbliższa rodzian dostaje ponad 5 tys PLN. Najbliższa czyli mąż, żona , ew rodzice albo dzieci. W przypadku babci uważam że nikoniecznie powinna dostać dodatkowo kase. Bo sie może okazać że jest jeszcze druga babcia, może żyją jeszcze 2 prababcie.... I sie okaże że na pogrzebie będą kwiaty opłacone tylko przez ZUS. To tak widziane z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
komorka25 Re: moze mi ktoś to przetłumaczyć na język polski 08.10.07, 09:11 mbrzozka napisał: > najbliższa rodzian dostaje ponad 5 tys PLN. Najbliższa czyli mąż, > żona , ew rodzice albo dzieci. W przypadku babci uważam że > nikoniecznie powinna dostać dodatkowo kase. Bo sie może okazać > że jest jeszcze druga babcia, może żyją jeszcze 2 prababcie.... > I sie okaże że na pogrzebie będą kwiaty opłacone tylko przez ZUS. > To tak widziane z zewnątrz. Widziane z zewnątrz pokazuje, że jesteś niedokształconym matołem, który nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem prostego tekstu: "Matka mężczyzny Małgorzata Janas nie była w stanie zająć się formalnościami pogrzebowymi. Organizacja pogrzebu spadła na babcię Michała 80-letnią Irenę Maśny." Odpowiedz Link Zgłoś
mbrzozka skóre, fu 08.10.07, 09:23 wiec "organizator pogrzebu" czyli babcia dostałą ryczałt (tj ok 5000,00 PLN - nie wiem czy nie 5200,00)A oprócz tego jeszcze chciała 670PLN za wieńce. Nie wiem ile jest pogrzebów dziennie ale jakoś wszystkim wystarcza ryczałt. Z ZUSem wygrałem kilka spraw bo to złodzieje, ale w tym wypadku nie jestem pewien kto ma racje. Komórka25 : matołów to szukaj w swoim wykształconym środowisku, inteligencie Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: skóre, fu 08.10.07, 09:31 Czytaj ze zrozumieniem, proszę. Babci ryczałt nie przysługuje (przysługiwałby matce) więc go nie dostała. Musiała przedłożyć rachunki i powinna dostać tyle na ile opiewały rachunki ale nie więcej niż 5.200. I z tych rachunków ZUS jej zakwestionował 2 wieńce, a może nawet nie wyczerpała limitu. KPW??? Odpowiedz Link Zgłoś
tereska54 Re: skóre, fu 08.10.07, 17:30 nieprawda zasiłek pogrzebowy zmieniający się co kwartał dostaja najblizsza osoba która chowie zmarłego podstawa akt zgonu dalsza rodzina musi okazać rachunki i dostaje zwrot nie wyższy aniżeli przyznany zasiłek pogrzebowy, babcia nie jest najbliższa rodziną więc można odrzucać rachunki wg. wytycznych przesa ZUS (które nie sa zgodne z prawem) i zejśc do wartości np 100zł.Powtarzam najblizszej rodzinie wypłaca sie cały zasiłek pogrzebowy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_marina Ja CI przetlumacze na POLSKI 08.10.07, 09:16 Suka z ZUSU moze kwestionowac wydatki, ale nie nazywac kobiety z ktorej pieniedzy dobrze sobie zyje "oszustka". Dotarlo? Odpowiedz Link Zgłoś
mbrzozka Re: Ja CI przetlumacze na POLSKI 08.10.07, 09:31 dotarło. Jeśli tak było (padło słowo "oszustka") to babcia wygrała. Ale mam styczność ze starszymi ludźmi i wiem że, z delikatnie zwróconej uwagi potrafią zrobić niemal próbę zabójstwa. Czasem wystarczy iż powie sie "nie podoba mi sie faktura" i starsza osoba od razu zrobi awanture typu "oskarżacie mnie!!!! a ja wojnę przeżyłem/-am. Ty gó..arzu" itp.. itd A tutaj mamy dwie sprawy 1) sprawa wydatków 2) forma zwrócenia uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
tojatojatoja Re: Ja CI przetlumacze na POLSKI 08.10.07, 12:17 mbrzozka napisał: > Ale mam styczność ze starszymi ludźmi i wiem że, z delikatnie zwróconej uwagi potrafią zrobić niemal próbę zabójstwa. > Czasem wystarczy iż powie sie "nie podoba mi sie faktura" i starsza osoba od razu zrobi awanture typu "oskarżacie mnie!!!! a ja > wojnę przeżyłem/-am. Ty > gó..arzu" itp.. itd A z Twoją wypowiedzią to się zgadzam w 100 %. Sama mam czasem do czynienia ze starszymi ludźmi i faktycznie, jak coś jest załatwiane nie po ich myśli zaczynają sie krzyki: "co to za urząd? Ja jestem kombatantem, nie o taką Polskę walczyłam... itp.itd." Żadnych rzeczowych argumentów tylko pyskówka. I jak tu z takim rozmawiać, jak Cię szantażuje, że przez Ciebie umrze na zawał i dopóki nie nagniesz dla niego prawa i zasad, to on nie da Ci spokoju? Oczywiście abstrahuję tu od sprawy tej Pani, bo o niej mamy za mało danych. Odpowiedz Link Zgłoś
tereska54 Re: Ja CI przetlumacze na POLSKI 08.10.07, 17:39 tojatojatoja napisała: > mbrzozka napisał: > > > Ale mam styczność ze starszymi ludźmi i wiem że, z delikatnie > zwróconej uwagi potrafią zrobić niemal próbę zabójstwa. > > Czasem wystarczy iż powie sie "nie podoba mi sie faktura" i > starsza osoba od razu zrobi awanture typu "oskarżacie mnie!!!! a ja > > wojnę przeżyłem/-am. Ty > > gó..arzu" itp.. itd > > A z Twoją wypowiedzią to się zgadzam w 100 %. Sama mam czasem do > czynienia ze starszymi ludźmi i faktycznie, jak coś jest załatwiane > nie po ich myśli zaczynają sie krzyki: "co to za urząd? Ja jestem > kombatantem, nie o taką Polskę walczyłam... itp.itd." Żadnych > rzeczowych argumentów tylko pyskówka. I jak tu z takim rozmawiać, > jak Cię szantażuje, że przez Ciebie umrze na zawał i dopóki nie > nagniesz dla niego prawa i zasad, to on nie da Ci spokoju? > > Oczywiście abstrahuję tu od sprawy tej Pani, bo o niej mamy za mało > danych. Nie wiem jaka będę w wieku 80 lat więć spokojnie wydatki do wysokości zasiłku pogrzebowego należały jej się jak psu buda, a ZUS nie ma prawa kwestionować czy to jeden czy dwa wieńce jest ustawa a wytyczne wewnetrzne prezesa zusu łamia prawo tak jak PIS Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Czy pracownica ZUS która spowodowała zamięszanie . 08.10.07, 08:11 jeszcze pracuje ? Jeżeli tak to wyrok sadu jest bez znaczenia. Tylko dyscyplinarne zwolnienie z pracy może być sprawiedliwym zakończeniem sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Czy pracownica ZUS która spowodowała zamięsza 08.10.07, 08:22 ksks3 napisał: > jeszcze pracuje ? Jeżeli tak to wyrok sadu jest bez znaczenia. > Tylko dyscyplinarne zwolnienie z pracy może być sprawiedliwym > zakończeniem sprawy Przynajmniej powinna byc dyscyplinarnie ukarana. I zadnego ale. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Czy pracownica ZUS która spowodowała zamięsza 08.10.07, 08:54 A w zasadzie za co? Wykonywała gorliwie polecenia przełożonych, a kiedy brakowało merytorycznych uzasadnień sięgała do inwektyw. Czy przełożeni robią inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Dlaczego pracownica ZUS ma byc ukarana?? 08.10.07, 09:49 Kocham to typowo rusko-komunistyczne podejscie moich ukochanych rodakow. Kretynskie przepisy ustalaja glupie pis-komuchy, ktore dorwaly sie do wladzy i poobsadzaly prawie wszystkie znaczace stanowiska swoimi wiernymi kundelkami. Glupie toto z reguly ale silne, bo ma wsparcie pis-komuny. Ukarac trzeba pomyslodawce i redaktora przepisow, a nie pracownice. Fakt, ze ona chce utrzymac swoj stolek za wszelka cene nie jest oczywiscie chwalebny, ale by wyleczyc system trzeba leczyc jego przyczyny, a nie skutki!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Młodzi.! Na wybory.! Usunąć Kaczyńskich.! 08.10.07, 09:59 Trzeba usunąć Kaczyńskich. Trzeba ratować Polskę.! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Dlaczego pracownica ZUS ma byc ukarana?? 08.10.07, 12:09 rybka9915 napisała: > Kocham to typowo rusko-komunistyczne podejscie moich ukochanych > rodakow. Kretynskie przepisy ustalaja glupie pis-komuchy, ktore > dorwaly sie do wladzy i poobsadzaly prawie wszystkie znaczace > stanowiska swoimi wiernymi kundelkami. Glupie toto z reguly ale > silne, bo ma wsparcie pis-komuny. > Ukarac trzeba pomyslodawce i redaktora przepisow, a nie > pracownice. > Fakt, ze ona chce utrzymac swoj stolek za wszelka cene nie jest > oczywiscie chwalebny, ale by wyleczyc system trzeba leczyc jego > przyczyny, a nie skutki!! Wykazujesz niesamowity prymitywizm myslenia (my kontra oni), od razu sprowadzajac wszystko to polityki i oczywiscie oskarzania o to PiSu. A jak w ZUSowskiej ubikacji brakuje papieru toaletowego to tez od razu wina PiS? A moze sprzataczki albo kierowniczki? Nie wiem, kto ustalil ten przepis ze ZUS tylko za jeden wieniec zwraca, byc moze komuchy byc moze PiS. Wcale ten przepis nie musi byc zlym przepisem, ostatecznie musza byc jakies ograniczenia na to ile ZUS da na pogrzeb, w przeciwnym razie caly ssytem moglby zbankrutowac. Nie mniej jednak w wypadku 80-letniej kobiety mogli i powinni byli zrobic wyjatek. W tym akurat poscie chodzilo o ZACHOWANIE urzedniczke, ktora - jak wynikloby z relacji tej starszej pani - zachowala sie w chamski sposob. Za to powinna byc ukarana. Jej zachowanie nie ma nic wspolnego z PiSem, czy taki jest program PiSu? czy raczej nie odrwotny? Traktowania KAZDEGO obywatela rowno a nie tylko elit i kolegow kroliczka? Nie slyszalas o zlym traktowaniu obywateli przez urzedasow za poprzednich rzadow?! Na takie zachowanie urzednika nie ma usprawiedliwienia i tyle i nie powinno byc tolerowane. A swoja partyjna propagande to sobie mozesz wsadzic gdzie chcesz, rybko. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Czy pracownica ZUS która spowodowała zamięsza 08.10.07, 11:53 wariant_b napisał: > A w zasadzie za co? > Wykonywała gorliwie polecenia przełożonych, a kiedy brakowało > merytorycznych uzasadnień sięgała do inwektyw. Czy przełożeni > robią inaczej? Za co? Wlasnie za uzywanie inwektyw. Czy przelozeni robia inaczej? Dobrzy - robia inaczej, zli - nie. To ze niektorzy przelozeni sie tak zachowuja to nie znaczy ze takie zachowania nalezy tolerowac, u przelozonych czy tez u urzednikow. Nie wolno pozwolic na takie traktowanie ludzi i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Gdzie jest Rzecznik Praw Obywatelskich?___________ 08.10.07, 08:19 GazWyb podaje: > - Spłakałam się, kiedy urzędniczka ZUS stwierdziła, że wnusiowi > należy się tylko jeden wieniec, w dodatku najtańszy, a ja jestem > naciągaczką i oszustką - mówi zapłakana kobieta. Oddała sprawę do > sądu. Wyrok zapadł po pierwszej rozprawie. Sędzia przyznał jej > rację. jezeli ta urzędniczka ZUS rzeczywiscie nazwala te 80-letnią pania "naciągaczką i oszustką" to to nie powinien byc koniec sprawy. Ta pani winna zlozyc zazalenie do RPO na zachowanie urzedniczki ZUS. ZUS powinien publicznie przeprosic te pania, a urzedniczka powinna byc DYSCYPLINARMIE UKARANA. Gdzie jest Rzecznik Praw Obywatelskich? Dlaczego nie zajmie sie ta sprawa? Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Gdzie jest Rzecznik Praw Obywatelskich?______ 08.10.07, 09:33 Najpierw zgłębij wiedze na temat RPO, później pisz, bo głupoty wygadujesz. RPO interweniuje wtedy, kiedy łamane są prawa obywatela. Które prawo zostało tu złamane? Odmówiono prawa do procesu? Nie, na dodatek go wygrała. Odmówiono prawa do czego? Do wolności wypowiedzi? Do życia? Nie. Więc o czym w ogóle ty mówisz człowieku, najwyraźniej nie rozumiesz na czym polega działalność RPO. Poza tym, RPO interweniuje wtedy, kiedy się zgłosi interwencję, a nie z urzędu w sprawa jednostkowych. A nazwanie kogoś oszustem i tak dalej to pomówienie, za które wytacza sie proces w sądzie rejonowym, a nie od razu do RPO... naprawdę, najpierw warto trochę poczytać o działalności instytucji, a dopiero później gardłować. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Gdzie jest Rzecznik Praw Obywatelskich?______ 08.10.07, 12:32 y.y napisał: > Najpierw zgłębij wiedze na temat RPO, później pisz, bo głupoty > wygadujesz. RPO interweniuje wtedy, kiedy łamane są prawa > obywatela. > Które prawo zostało tu złamane? Odmówiono prawa do procesu? Nie, > na dodatek go wygrała. Odmówiono prawa do czego? Do wolności > wypowiedzi? Do życia? Nie. Więc o czym w ogóle ty mówisz > człowieku, najwyraźniej nie rozumiesz na czym polega działalność > RPO. Poza tym, RPO interweniuje wtedy, kiedy się zgłosi > interwencję, a nie z urzędu w sprawa jednostkowych. A nazwanie > kogoś oszustem i tak dalej to pomówienie, za które wytacza sie > proces w sądzie rejonowym, a nie od razu do RPO... naprawdę, > najpierw warto trochę poczytać o działalności instytucji, a > dopiero później gardłować. Gardlujesz to ty, czlowieku, bo pieprzysz nie na temat przez 3/4 postu a gdy przychodzisz wreszcie do meritum sprawy, to wykazujesz swoja ignorancje a przeciez tak ochoczo zarzucasz ja innym. Urzednik panswtowy nie ma prawa ublizac obywatelowi, kropka. Obywatel moze ale nie musi brac na siebie ciezaru pozywania urzednika do sadu, od tego m.in. jest RPO. I RPO nie musi czekac az obywatel zglosi sie do niego ze skarga, skoro sprawa stala sie juz publiczna bo byla rozpatrywana przez sad, to RPO mogl sie tym aspektem sprawy (chamskie zachowanie urzednika) zainteresowac. A jesli o calej sprawie albo o konkretnym aspekcie tej sprawy nie wiedzial, no to teraz juz wie bo sprawa trafila do mediow. Ustawa o RPO daje rzecznikowi mozliwosc podejmowania sprawy z wlasnej inicjatywy, nie ma tam zadnego ograniczenia ze niby nie moze to byc "sprawa pojedyncza" wiec znowu pieprzysz glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
bardu NIe należy się poddawać 08.10.07, 09:03 Nie należy się poddawać i w podobnych sytuacjach skarżyć ZUS do sądu. Znam dwie osoby, które wygrały z nimi. To trochę trwa, ale warto. Najwyższa pora, żeby urzędasy zaczęli po ludzku, a przy tym zgodnie z prawem traktować podatników, którzy przecież ich utrzymują. Odpowiedz Link Zgłoś
2x22 80-latka wygrała proces z ZUS 08.10.07, 09:10 Proponowałbym ujawnić dane personalne tej Pani urzędnik. I śledzić nekrologi aż ją dotknie nieszczęście. I potraktować podobnie. Odwieczne prawo "oko za oko" wcale nie było takie głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
robertkropkab precz z Zus! 08.10.07, 09:20 A ja procesuję się z Zus już dwa lata bo świadomie zatrudniłem ciężarną. Według Zus było to próbą wyłudzenia świadczeń macierzyńskich. Nikogo nie interesuje, że dziewczyna pracuje u mnie nadal... I te "podchwytliwe" pytania pani sędzi! Nie zdziwię się jak przegram. Złość mnie bierze jak dookoła widzę te tabuny "inwalidów". Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: precz z Zus! 08.10.07, 11:01 Czyli jednym słowem nie powinno się zatrudniać ciężarnych? Można by poprosić o jakieś bliższe informacje? To ciekawa sprawa. Warto by się było nad nią zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek1005 Re: precz z Zus! 08.10.07, 16:08 Kontrolujący mają dyspozycję uwalać każde zatrudnienie ciężarnej. Pomocą może być papierologia. Zawalić kontrolującego straszliwą ilością dowodów pracy cieżarnej, badania lekarskie ogólne - nie mają prawa żadać badania na temat ewentualnej ciąży, zakresy obowiązków, listy obecności itp, informacja o równouprawnieniu i choć jednego świadka poszukiwania pracownika i późniejszej pracy ciężarnej. Zależy od Zus-u, czasami pomaga. To się nazywa polityka prorodzinna. Należałoby chyba przy podejrzeniu ciąży od razu wywalać pracownicę. Odpowiedz Link Zgłoś
morticiaa 80-latka wygrała proces z ZUS 08.10.07, 09:21 "Zgodnie z ustawą o ZUS, zasiłek pogrzebowy (5,2 tys. zł) wypłacany jest automatycznie tylko najbliższej rodzinie, czyli małżonkowi, rodzicom, dzieciom, rodzeństwu i wnukom. Dziadków już to nie dotyczy. Dalszej rodzinie i obcym zasiłki wypłacane są tylko na podstawie przedłożonych faktur" To ciekawe, że relacja miedzy wnukiem a dziadkiem jest dalsza niż miedzy dziadkiem a wnukiem... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 80-latka wygrała proces z ZUS 08.10.07, 09:25 Wg ZUs powinniśmy być grzebani bez trumny, nago i ze sztucznym kwiatkiem następnie odsprzedawanym kolejnemu pogrzebowi. Swoją drogą trzeba mieć specyficzną psychikę żeby w ramach obowiązków zawodowych 8 godzin mówić ludziom którzy właśnie kogoś bliskiego chowają, że za dużo za to płacą i powinni wybrać najtańszy wariant. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Glosujemy przeciw Kaczyńskiemu. 08.10.07, 09:57 Trzeba ratować Polskę przed kaczyzmem.! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Bezprawie i Niesprawiedliwość. 08.10.07, 09:57 To Polska Kaczyńskich niszczy rozwój i porozumienie.1 Odpowiedz Link Zgłoś
ml130676 ZUS te sekta. 08.10.07, 10:17 Tak się składa, że studiowałam z pracownicą ZUS-u przez 2 lata i non- stop wysłuchiwałam, jakie to społeczeństwo jest kłamliwe, cwane, że każdy klient to złodziej i krętacz. Ta dziewczyna miała wyprany mózg. Nie było takiego argumentu, który mógł sprawić, że przyznałaby rację, że tam w ogóle ktoś jest się w stanie pomylić. Pracownicy ZUS się nie mylą. To ludzie dają błędnie wypełnione dokumenty albo celowo wprowadzają pracowników tej "nobliwej" instytucji w błąd. A każda kobieta w ciąży to krętaczka, bo celowo "zachodzi", żeby wyłudzić zasiłek, kaleka zaś "mógł uważać" to by nie musiał teraz brać renty. A w ogóle to każdy może pracować, ale mu się nie chce. Staruszki za długo żyją, a samotne matki to patologia. Tak twierdzi ta pani, traktując każdego swojego klienta jako potencjalnego złodzieja. Odniosłam wrażenie, że pracownicy ZUS-u daliby się pokroić dla tej całej ideologii. Odpowiedz Link Zgłoś
nickjakzadeninny Re: ZUS te sekta. 08.10.07, 11:15 Mogę się tylko zgodzić, aczkolwiek pracują tam też normalni ludzie o czym miałem możliwość przekonać się w trakcie kontroli. Niemniej jednak koncepcja istnienia czegoś takiego jak ZUS jest dla mnie bzdurna a KRUS to już czyste złodziejstwo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
razorbladesuicide Re: 80-latka wygrała proces z ZUS 08.10.07, 10:22 wszystko jest ok, dopóki to my płacimy na ZUS schody rozpoczynają się wtedy, kiedy to my mamy coś od tego Zus-u wyciągnąć.. właśnie wyciągnąć, a nie uzyskac/ otrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
fauve Re: 80-latka wygrała proces z ZUS 08.10.07, 10:29 ZUS sam w sobie jest fanaberią i serią nadużyć. Sukinsyny pieprzone. Odpowiedz Link Zgłoś
delete_pis zus to najwieksza złodziejska banda!!!!! 08.10.07, 11:45 zus to dopiero banda złodzieji, funduja sobie luksusowe siedziby wypasione bryki dla preziów, szkolenia na Majorce itp pierdoły. pieprzyc tych dziadów, ubezpieczenie emerytalne powinno byc dobrowolne,a szpitale sprywatyzowane i również dobrowolna składka zdrowotna. Płaciłem przez prawie 25 lat składki jako "prywaciarz" i ch.. z tego mam. Lecze sie prywatnie a ich emeryture to chyba żonie na waciki moge przeznaczyc albo 3 zatankowania samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pic.ltd Ale na alkoholowe balangi to ZUS ma dosc szmalu. 08.10.07, 12:07 Nie tak dawno podawala Gazeta informacje o "integracyjnej" balandze jednego z lokalnych oddzialow ZUS z morzem alkoholu. Ta skostniala pozostalosc komunizmu nalezy rozpedzic i zorganizowac wg sprawdzonego wzorca z Wielkiej Brytanii. Odpowiedz Link Zgłoś