o90 olewam pseudo liberalizm PO 16.10.07, 18:20 olewam pseudo liberalizm PO glosuje na oryginal nie na podrobke glosuje na UPR glosuje na PRAWDZIWYCH LIBERALOW a nie na liberalow pod publiczke Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: olewam pseudo liberalizm PO 16.10.07, 19:02 Twoja UPR jest obecnie przystawką do narodowych socjalistów wychowanych na "Protokołach mędrców Syjonu". Odpowiedz Link Zgłoś
hydrocortizon Re: olewam pseudo liberalizm PO 16.10.07, 19:17 zigzaur napisał: > Twoja UPR jest obecnie przystawką do narodowych socjalistów > wychowanych na "Protokołach mędrców Syjonu". dowiedziałeś się z Dziennika ? A prezenter był już mundurze czy jeszcze nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Tusk: Wypalimy żelazem korupcję, gdziekolwiek s.. 16.10.07, 18:23 Wypalimy żelazem korupcję gdziekolwiek się pojawi - zapowiedział Donald Tusk Trzymam za słowo - zaczynaj od siebie i wytłumacz się z korupcji politycznej, czyli układu z lewizną już w 1992r! Czym ci zapłacili żebyś obalił rząd Olszewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Kwaśniewski bis - malowany gwiazdor mediów 16.10.07, 18:24 X: kobieta Y: funkcjonariusz Y: Dobra Beata, powiedz mi teraz, jak wygląda ta sprawa y... Bo Z mi mówił, że rysuje się jakaś szansa na temat związany ze służbą zdrowia X: Tak Y: Ale on jest aktualny? Czy, czy w związku z tym co sie dzieje, to jest już nieaktualny? X: W tej chwili to wszystko trochę wyhamowało Y: Mhm X: Natomiast y ... ja ma grupę ludzi, to nie jest duża grupa ludzi, bo nas jest troje Y: Mhm X: Którzy mają, tworzą, wiadomo, prawo i tak dalej, ale przede wszystkim mają ogromną wiedzę na temat tego, co będzie w przyszłości, czyli prywatyzacja jednostek organizacyjnych służby zdrowia X: Mhm X: Będzie racjonalizacja sieci szpitali, będą samorządy zbywały majątki trwałe, czyli będą i sprzedawać i przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego Y: Mhm X: No wiadomo, że będzie medycyna prywatna, będą szpitale prywatne. Od czego sie będzie zaczynał? Od tego, że trzeba będzie stanąć do przetargu i kupić szpital Y: No dobra, a gdzie tu jest dla mnie interes? Ja zawsze musz od od końca, że tak powiem, gdzie zarabiam? X: Gdzie zarabiasz? Y: I jak zarabiam? X: Po pierwsze, są budynki, przychodnie Y: Mhm X: W centrum miasta Y: No no, ale to jakaś wycena będzie przecież zrobiona X: No, będzie robiona Y: To nie pójdzie, nie pójdzie za jakieś śmieszne, bagatelne X: Mhm no różnie to bywa, tego jeszcze nie umiemy określić, jeszcze ustawa nie podpisana, aczkolwiek, jak to ruszy to będą ci mieli farta, którzy pierwsi będą wiedzieć Y: Mhm X: I dlatego (treść niezrozumiała) to nie chodzi o to aby zła przychodnia i stary budynek Y: Mhm X: Do zagospodarowania tylko chodzi, przede wszystkim o ziemię prawda? Y: Mhm mhm X: Ale tak, jak na przykład u mnie, na zachodzie są y... szpitale, sanatoria w pięknych obiektach, również zabytkowych, które będą przekształcone na domy wczasowe, na zakłady opieki długoterminowej Y: To dla mnie jasna sprawa, jeżeli będzie dobra wycena, no to wiadomo, nie ma o czym mówić. A co dalej? X: Moja grupa chce się przede wszystkim to co ja mówię do nich, a oni mnie słuchają. Nas interesuje Warszawa Y: Mhm, mhm X: Duże miasta, potem po prostu Y: Ale ja rozumiem, że sprzedaż będzie y... obwarowana przepisami związanymi z tym, że w dalszym ciągu w tych budynkach należeć będzie mhm, trzeba będzie prowadzić działalność związaną ze służbą X: Niekoniecznie Y: Niekoniecznie? X: Nie niekoniecznie, najpierw będzie dochodziło do likwidacji Y: Mhm aaa X: Do przekształcenia, a później do zbycia Y: Aha X: Natomiast, jeżeli będzie y..., na przykład, ze szpitala czy przychodni tworzona spółka prawa handlowego, to przejmujesz i budynek i strukturę i ludzi Y: No dobrze... X: Uwierz mi, że Y: ...ale to mówimy teraz o gołych przepisach, które będą regulowały coś takiego, natomiast gdzie wcisnąć nas, jak wcisnąć nas? X: No, wy byście byli właścicielami Y: No przy... no właśnie X: Właścicielami szpitala, przychodni i tak dalej Y: No, ja to rozumiem, dlatego się pytam ja to zrobić? X: No to od tego będziemy my Y: Aha aha X: A co by powiedzieć, dzisiaj to tak mówię oczywiście ... Y: Jasne X: ...ogólnikami, natomiast do tego typu spraw będzie pierwszy macher, frontmenka, partnerka z mojej grupy, a dzisiejsza (............) Y: Związanej ze służbą zdrowia, tak? X: Tak, lekarze Y: Aha aha X: Z tym, że maja ze sobą pracę jako ordynatorzy, dyrektorzy ZOZ-u, dzisiaj są parlamentarzystami Y: Mhm X: I jeżeli pojawia się naprawdę, to nie jest (treść niezrozumiała) ale coś na czym można zrobić biznes, no to dlaczego nie. My mamy jedne możliwości, wy macie drugie możliwości Y: Mhy X: Będzie oferta, będzie propozycja, będzie wprowadzenie, porozmawiamy o tym, co być może będzie w przyszłości, zaproszę was, pogadacie, oni powiedzą co można, jaki biznes, a wy określicie czy to ... Y: Jasne, mhy X: ... jest fajne czy nie X: No ale wiesz Y: Świetnie X: Jest taki, dla przykładu, szpital górniczy, na przykład, przy KGHM-ie, ja już dzisiaj wiem, że ten szpital będzie prywatyzowany, świetne wyposażenie kardiologiczne, świetny zespól lekarzy Y: Mhm X: To jest zakład pracy, funkcjonuje to jest na lata (treść niezrozumiała) Y: Mh, mh, mh X: Natomiast jak to zrobić, to wszyscy czekają na ustawę Y: Mhm X: A ustawa miała być w sierpniu, ale Religa jej nie wprowadził, no bo wiadomo co sie w parlamencie dzieje Y: Mhm X: Natomiast w momencie, kiedy ruszy nowy parlament, on ruszy od grudnia podejrzewam, że przez pierwsze pół roku, gdzieś koło maja, czerwca, można spodziewać się, że machina ruszy Y: Mhm X: Biznes na służbie zdrowia będzie robiony Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Kwaśniewski bis - malowany gwiazdor mediów 16.10.07, 18:28 Kiedy mówi się o przekrętach partii PC, natychmiast pada komunikat o starych kotletach, potem dodają członkowie sekty PiS, opisowe "dowody niewinności", mniej więcej w takim stylu. Gdyby coś było, to rządy SLD i wściekłe ataki inwigilacyjne (mity z Lesiakiem itd), zniszczyłyby braci Kaczyńskich. W związku z takim postawieniem sprawy, pytam naiwnie. Czy partii SLD, wściekłe rządy PiS, udowodniły cokolwiek?? Gdzie są afery postkomunistów, które miały lawiną się sypać? Z tego co wiem, wszystkie afery SLD, zostały wykryte i w skromnej części rozliczone za SLD. Mam taki oto pomysł. Opiszę suche fakty, czytelnicy wyciągną wnioski, jakie to są kotlety. Nie chciałbym niczego sugerować, jednak interesuje mnie, jak uważacie, co Kaczyńscy zrobiliby z takim materiałem, jaki za chwilę przedstawię, gdyby materiał dotyczył LiD lub PO. Naczelną tezą Kaczyńskich jest to, że Polska została okradziona, przez układ powiązań: biznes, media, polityka. Spróbuję się przyjrzeć, jak to wyglądało w przypadku braci Kaczyńskich, którzy idealnie pasują do postawionej przez siebie diagnozy. Najpierw powstała partia PC, narodziła się dzień przed słynną wojną na górze i miała stanowić zaplecze polityczne dla Lecha Wałęsy, którego Kaczyńscy wraz z ich kolegą, Mieczysławem Wachowskim wspierali jak mogli, żeby Polska miała prezydenta jak się patrzy. Sygnatariuszem partii PC, była partia liberałów - KLD, którą dziś Kaczyński nazywa partia lumpenliberałów. Kaczyński wręcz błagał Tuska i Bieleckiego, żeby dołączyli do PC. KLD jednak wycofała się w ostatniej chwili. Od tego momentu zaczyna się seria dziwnych interesów braci Kaczyńskich. I - Spółka "Telegraf" W 1990 roku, parę miesięcy po tym jak powstała PC, powstaje spółka Telegraf. W radzie nadzorczej tej spółki zasiadają Jarosław i Lech Kaczyńscy, Maciej Zalewski, Andrzej Urbański, Krzysztof Czabański. W ciągu dziesięciu miesięcy działalności "Telegrafu", kapitał założycielski wzrósł 150 razy i zatrzymał się na poziomie 2 milionów dolarów. Spółka miała ambitne cele: lotniska, telewizje, stacje benzynowe, wydawnictwa. Kasę "Telegrafu", zasilało wiele podmiotów, głównie państwowych: Państwowy Bank Przemysłowo-Handlowy ofiarował 11 miliardów starych złotych, państwowy Budimex wykupił udziały za 9 miliardów złotych. 15 miliardów kredytu wziął "Telegraf" z państwowego Kredyt Banku , z Banku Rozwoju Energetyki 18 miliardów złotych. Baksik i Gąsiorowski twierdzą, że Art-B, przekazała spółce 57 miliardów złotych (starych). Spółkę Telegraf podejrzewano o udział w aferze FOZZ, jakieś niejasne kontakty z dziwnym biznesmenem Pineiro i parę innych dziwnych kontaktów. Co się stało ze spółką "Telegraf"? Spółka padła w niejasnych okolicznościach. Co jest najbardziej ciekawe w całej sprawie? Najbardziej ciekawe są losy założycieli i powiązanych z "Telegrafem": 1) Maciej Zalewski, zostaje w 2002 roku, skazany za wymuszanie łapówki od prezesów ART.B. ART.B miała wyłożyć największą kasę na Telegraf 2) Adam Glapiński, działacz PC, powiązany z "Telegrafem", bliski znajomy Dochnala, dziś szef Polkomtela, miał co najmniej dziwny stosunek do głównego bohatera afery FOZZ, skazanego już Żemka. W czasie gdy Glapiński był ministrem w rządzie Olszewskiego, Żemek był przez niego wysuwany jako kandydat na wiceszefa NBP! 3) Niezwykle dziwne jest to, że aferę FOZZ zamknęli, po wielu latach dwaj ludzie. Był to sędzia Kryże, który wręcz brawurowo prowadził sprawę i prokurator, UWAGA, Kaczmarek. Obaj panowie mimo beznadziejnej, PZPR-owskiej przeszłości, zwłaszcza Kryże, dostają od Jarosława Kaczyńskiego ministerialne stołki. 4) Andrzej Urbański, członek KLD Donalda Tuska, wylatuje z kancelarii prezydenta, po artykule ukazującym jego powiązania z baronem SLD Nawratem. Wraca po cichu do kancelarii Jarosława Kaczyńskiego, a potem zostaje prezesem TVP i członkiem kolegium IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Kwaśniewski bis - malowany gwiazdor mediów 16.10.07, 18:31 5) Czabański, jak wszyscy wiemy członek PZPR, zostaje prezesem Polskiego Radia. Z wyjątkiem skompromitowanego Zalewskiego, który siedział, wszyscy ludzie z Telegrafu, są dziś tuzami w biznesie i mediach. II - Fundacja prasowa Solidarność. Założona przez Kaczyńskich, uwłaszczona na majątku RSW Prasa Książka Ruch, przejęła, 13 maja 1991 praktycznie bez przetargu "Express Wieczorny". Parę lat później "Express wieczorny" sprzedała, za 26 miliardów złotych, plus 9,1 miliarda, co stanowiło zwrot pożyczki zaciągniętej przez Jarosława Kaczyńskiego w 1991 roku, na potrzeby kampanii wyborczej PC, partii Kaczyńskiego. Fundacja Kaczyńskiego, kupiła następną gazetę i dwie drukarnie, ponieważ, podobnie jak w przypadku Telegrafu, dostała od Banku Przemysłowo-Handlowego 1,2 miliarda złotych (starych). Z tym bankiem Fundację łączą osobliwe kontakty, w budynkach, które fundacja otrzymała od skarbu państwa na wieczyste użytkowanie, swoją siedzibę miał właśnie Bank BPH, który za dzierżawę zapłacił 39,4 miliarda. Patronat BPH, nie był bezinteresowny. Nie kto inny, jak minister Siwek, członek PC, w kancelarii Wałęsy, za czasów gdy Kaczyńscy byli tam szefami, naciskał na ówczesnego prezesa NBP Wójtowicza, aby BPH został sprywatyzowany w pierwszej kolejności. Fundacja Prasowa Solidarność spłodziła wiele dziwnych spółek, znaną spółkę "Srebrna, ale też mniej znane, chociaż bardzo osobliwe przedsięwzięcie. III - Towarzystwo Cargo Modlin. Ten twór z Warszawską Fundacją Rozwoju Regionalnego, Fundacją Kultury w Wojsku Art-Woj oraz Fundacją Pilotów i Spadochroniarzy Gloria Victis Aeronautis, miał zbudować port lotniczy, na przejętym bezpłatnie od wojska terenie lotniska. Kaczyńskiemu i tym razem biznes się posypał, pokłócił się z Wałęsą i stracił wpływy, wypadł z gry. IV Spółka Srebrna" To coś działa do dziś i zawiadują tym ludzie PiS, którzy wynajmują budynki partii PiS, te same, które zostały przekazane Fundacji Prasowej Solidarność i te same, które Fundacja wynajmowała BPH. W spółce zasiadali działacze PiS, tacy jak towarzysz, członek PZPR Jasiński i pan Lipiński jako prezes, ten od taśm Renaty Beger. Ciekawostką towarzyską jest fakt, że w radzie nadzorczej była też posłanka Szczypińska. Srebrna wygenerowała kolejne szemrane podmioty jednym z nich jest założona przez Kaczyńskiego i Dorna Fundacja Nowe Państwo, to coś z kolei wygenerowało "Srebrną media". Tak sobie chłopaki z PC żyły, uwłaszczały, kombinowały, część z nich siedziała, a co robią dziś? 1) Maciej Zalewski - członek PC, pracownik kancelarii Lecha Wałęsy, skazany na 3 lata, za wymuszanie łapówek i szantażowanie prezesów Art. B, 2 lata odsiedział. 2) Adam Glapiński, członek PC, minister w rządzie Krzysztofa Bieleckiego, minister w rządzie Olszewskiego, bliski znajomy Marka Dochnala, zasłynął na początku lat 90 kilkoma patologicznymi decyzjami: a) wprowadzenie koncesji na import paliw, które zapoczątkowały serie afer paliwowych i wyrwały z budżetu państwa wiele miliardów złotych. b) tak zwane "ustawy Glapińskiego", pozwoliły oddać za bezcen spółkom developerskim działki budowlane co w ułamku sekundy doprowadziło do powstania kolejnych lewych fortun. Dziś pan Glapiński, z nadania patrii Jarosława Kaczyńskiego, jest szefem Polkomtela, jednej z największych spółek telekomunikacyjnych. 3) Andrzej Urbański, członek PC i były członek partii liberałów (KLD), były szef kancelarii Lecha Kaczyńskiego, z której wylatuje po artykule ujawniającym jego wspólne interesy z baronem SLD Nawratem. Spółka panów: Nawrata i Urbańskiego jest na tapecie prokuratury. Po kilku tygodniach Urbański po cichu zostaje zatrudniony w kancelarii premiera Jarosława Kaczyńskiego, a następnie, już w świetle kamer, zostaje szefem TVP i członkiem kolegium IPN. Sprawa wspólnych interesów z Nawratem do dziś nie została wyjaśniona. 4)Jan Parys - członek rządu Olszewskiego, startował z list PC w wyborach 1993 roku, minister w rządzie Olszewskiego, obecnie oskarżony o defraudacje pieniędzy z fundacji Polsko - Niemieckie Pojednanie. 5) Andrzej Kern - członek PC, marszałek Sejmu, zasłynął jako ojciec Moniki, panny, której młodzieńcza miłość stała się pierwszym w Polsce politycznym love story. Kernowi zarzucano nadużywanie władzy, której używał do wychowywania i poszukiwania córki. Zasłynął również jako główny bohater książki Anastazji P, która zarzucała mu gwałt. Kern po serii skandali wycofał się z polityki na stałe. 6) Adam Lipiński - członek PC, to ten pan, który spędzał wieczory w pokoju posłanki Beger i wspólnie z posłanką ustał warunki umieszczenia Beger w strukturach władzy, umorzenia toczących się procesów posłanki Renaty i miejsca na listach PiS dla szwagra. Jarosław Kaczyński wytłumaczył te procedury korupcji politycznej jako normalne w PiS negocjacje polityczne. Co ciekawe, poseł Lipiński był szefem komisji etyki poselskiej, która ukarała posłankę Beger i uniewinniła posła Lipińskiego. 7) Krzysztof Putra - członek PC, jeden z najbardziej zatwardziałych "ścigaczy" układu, podejrzewany o poświadczenie nieprawdy, w głośnej sprawie oczyszczalni ścieków, sprawa do dziś wisi w powietrzu. 8) Leszek Piotrowski - członek PC, zasłynął jako obrońca gangstera, który był podejrzewany o zabójstwo Pershinga. Obecnie adwokat męża Barbary Blidy. 9) Krzysztof Tchórzewski - członek PC, zawód dyrektor i państwowy urzędnik, nieprzerwanie od początku lat 90-ych utrzymywany przez podatnika. Wojewoda Siedlecki, członek zarządu PKP, prezes państwowej spółki Inter-Poligrafia, dyrektor spółki "Srebrna", tej samej co finansowała PC. Sekretarz w kancelarii Buzka. 10) Czesław Sobierajski - członek i poseł PC, forsujący ustawę w sprawie górniczych odpraw w kwocie 39 tys. To pan poseł został beneficjentem tej ustawy, mimo że od 9 lat przebywał na bezpłatnym urlopie. Komisja etyki poselskiej ukarała pana posła za ten wyczyn, wówczas pan poseł rzucił parę srebrników dla Kosowa. 11) Sławomir Siwek - członek PC, kolejny sekretarz stanu w kancelarii Wałęsy, szef łże mediów "Expressu Wieczornego", obecnie, z nadania Jarosława Kaczyńskiego, członek zarządu TVP. 12) Teresa Liszcz, jedna z tych szczęśliwców z PC, którzy dostali posadkę u Wałęsy, była w kancelarii Lecha sekretarzem stanu, potem Lech Kaczyński wciągnął ją do NIK, w AWS miała posadkę kolejnego doradcy, w końcu PiS wybrał ją jako bezpartyjnego członka Trybunału Stanu. 13) Marek Dziubek - członek PC, niegdysiejszy przewodniczący klubu PC, dziś dyrektor ARiMR, który zastąpił człowieka Leppera. 14) Czabański, członek PZPR, dziś prezes Polskiego Radia. Z grubsza byłoby na tyle, może warto tylko na koniec podsumować jednym zdaniem. W partii Jarosława Kaczyńskiego, powołanej w ramach planu politycznego Lecha Wałęsy, znajdziemy: skazanych prawomocnymi wyrokami, ministrów podejrzewanych o defraudacje publicznych i społecznych pieniędzy, adwokatów gangsterów, posłów korumpujących innych posłów, dawnych liberałów, znajomych Dochnala i podejrzanych o lewe interesy z baronem SLD Nawratem. Większość z tych ludzi pełni w tej chwili najbardziej eksponowane i prominentne stanowiska w IVRP, z nadania Jarosława, bądź Lecha Kaczyńskiego Ktoś powie i co z tego, że Jarosław Kaczyński nigdy nie był herosem, nigdy nie był gotów na ofiary i podjęcie otwartej walki z komunizmem? Nic z tego! Nie było takiego obowiązku? Problem polega na tym, że Jarosław Kaczyński obraża miliony Polaków ustawiając ich po stronie ZOMO, podczas, gdy sam nawet nie stał, a leżał pod pierzyną, gdy ZOMO pałowało opozycjonistów. Tylko o to mam żal do Jarosława. Pora na ukazanie wszystkich błędów politycznych Jarosława Kaczyńskiego, a trzeba wam wiedzieć kochani Rodacy, że Jarosław Kaczyński popełniał same błędy, co ciekawe takie błędy, które wytyka swoim przeciwnikom politycznym. Błędy polityczne Jarosława Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Kwaśniewski bis - malowany gwiazdor mediów 16.10.07, 18:31 6) Nastały rządy AWS i w tym momencie Jarosław Kaczyński był najbliższy podjęcia właściwej politycznej decyzji. Pokłócił się ze swoją partią PC i wystartował z list ROP, gdy jego koledzy tacy jak: Dorn, obaj Kamińscy, Ziobro, Ujazdowski, Putra, Cymański, wspierali rząd Buzka. Niestety nie wytrzymał Jarosław i posłał brata do rządu Buzka, kiedy jego dawni polityczni mistrzowie, Geremek i Mazowiecki powiedzieli nieudolnemu rządowi AWS dość. Lech Kaczyński wyleciał z rządów po dwóch miesiącach. Kolejna porażka Jarosława. 7) W końcu Jarosław dochrapał się władzy i dopiero wtedy zaliczył serie bolesnych porażek, z których wymieniam najważniejsze. Koalicja z Lepperem i Giertychem razy dwa. Powołanie: Kaczmarka, Netzla, Kornatowskiego. Doprowadzenie do upadku Sejmu i rządu, afery CBA, seria nieudolnych nagonek na opozycję. W konsekwencji: dymisja własnego rządu i natychmiastowa reanimacja. Kompletna polityczna kompromitacja na polskiej scenie politycznej i międzynarodowej. Nie wiem jak inni Polacy, ale ja po prostu nie mogę zagłosować na człowieka, który za komuny żył jak pączek w maśle, a w czasie demokracji próbuje przywrócić komunę. Ktoś powie i co z tego, że Jarosław Kaczyński nigdy nie był herosem, nigdy nie był gotów na ofiary i podjęcie otwartej walki z komunizmem? Nic z tego! Nie było takiego obowiązku? Problem polega na tym, że Jarosław Kaczyński obraża miliony Polaków ustawiając ich po stronie ZOMO, podczas, gdy sam nawet nie stał, a leżał pod pierzyną, gdy ZOMO pałowało opozycjonistów. Tylko o to mam żal do Jarosława. Pora na ukazanie wszystkich błędów politycznych Jarosława Kaczyńskiego, a trzeba wam wiedzieć kochani Rodacy, że Jarosław Kaczyński popełniał same błędy, co ciekawe takie błędy, które wytyka swoim przeciwnikom politycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel99971 Re: stawonog, kiepsko się starasz, rusz mózgownic 16.10.07, 22:29 Ty nie jestes w stanie ruszyc czymkolwiek...tak bardzo zapatrzyles sie w nieudacznika premiera bezmozgowcu Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf PO = totalitaryzm 16.10.07, 18:31 Chce wypalać żelazem - tortury są tylko w państwie totalitarnym panie Tusk Y: Dobra Beata, powiedz mi teraz, jak wygląda ta sprawa y... Bo Z mi mówił, że rysuje się jakaś szansa na temat związany ze służbą zdrowia X: Tak Y: Ale on jest aktualny? Czy, czy w związku z tym co sie dzieje, to jest już nieaktualny? X: W tej chwili to wszystko trochę wyhamowało Y: Mhm X: Natomiast y ... ja ma grupę ludzi, to nie jest duża grupa ludzi, bo nas jest troje Y: Mhm X: Którzy mają, tworzą, wiadomo, prawo i tak dalej, ale przede wszystkim mają ogromną wiedzę na temat tego, co będzie w przyszłości, czyli prywatyzacja jednostek organizacyjnych służby zdrowia X: Mhm X: Będzie racjonalizacja sieci szpitali, będą samorządy zbywały majątki trwałe, czyli będą i sprzedawać i przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego Y: Mhm X: No wiadomo, że będzie medycyna prywatna, będą szpitale prywatne. Od czego sie będzie zaczynał? Od tego, że trzeba będzie stanąć do przetargu i kupić szpital Y: No dobra, a gdzie tu jest dla mnie interes? Ja zawsze musz od od końca, że tak powiem, gdzie zarabiam? X: Gdzie zarabiasz? Y: I jak zarabiam? X: Po pierwsze, są budynki, przychodnie Y: Mhm X: W centrum miasta Y: No no, ale to jakaś wycena będzie przecież zrobiona X: No, będzie robiona Y: To nie pójdzie, nie pójdzie za jakieś śmieszne, bagatelne X: Mhm no różnie to bywa, tego jeszcze nie umiemy określić, jeszcze ustawa nie podpisana, aczkolwiek, jak to ruszy to będą ci mieli farta, którzy pierwsi będą wiedzieć Y: Mhm X: I dlatego (treść niezrozumiała) to nie chodzi o to aby zła przychodnia i stary budynek Y: Mhm X: Do zagospodarowania tylko chodzi, przede wszystkim o ziemię prawda? Y: Mhm mhm X: Ale tak, jak na przykład u mnie, na zachodzie są y... szpitale, sanatoria w pięknych obiektach, również zabytkowych, które będą przekształcone na domy wczasowe, na zakłady opieki długoterminowej Y: To dla mnie jasna sprawa, jeżeli będzie dobra wycena, no to wiadomo, nie ma o czym mówić. A co dalej? X: Moja grupa chce się przede wszystkim to co ja mówię do nich, a oni mnie słuchają. Nas interesuje Warszawa Y: Mhm, mhm X: Duże miasta, potem po prostu Y: Ale ja rozumiem, że sprzedaż będzie y... obwarowana przepisami związanymi z tym, że w dalszym ciągu w tych budynkach należeć będzie mhm, trzeba będzie prowadzić działalność związaną ze służbą X: Niekoniecznie Y: Niekoniecznie? X: Nie niekoniecznie, najpierw będzie dochodziło do likwidacji Y: Mhm aaa X: Do przekształcenia, a później do zbycia Y: Aha X: Natomiast, jeżeli będzie y..., na przykład, ze szpitala czy przychodni tworzona spółka prawa handlowego, to przejmujesz i budynek i strukturę i ludzi Y: No dobrze... X: Uwierz mi, że Y: ...ale to mówimy teraz o gołych przepisach, które będą regulowały coś takiego, natomiast gdzie wcisnąć nas, jak wcisnąć nas? X: No, wy byście byli właścicielami Y: No przy... no właśnie X: Właścicielami szpitala, przychodni i tak dalej Y: No, ja to rozumiem, dlatego się pytam ja to zrobić? X: No to od tego będziemy my Y: Aha aha X: A co by powiedzieć, dzisiaj to tak mówię oczywiście ... Y: Jasne X: ...ogólnikami, natomiast do tego typu spraw będzie pierwszy macher, frontmenka, partnerka z mojej grupy, a dzisiejsza (............) Y: Związanej ze służbą zdrowia, tak? X: Tak, lekarze Y: Aha aha X: Z tym, że maja ze sobą pracę jako ordynatorzy, dyrektorzy ZOZ-u, dzisiaj są parlamentarzystami Y: Mhm X: I jeżeli pojawia się naprawdę, to nie jest (treść niezrozumiała) ale coś na czym można zrobić biznes, no to dlaczego nie. My mamy jedne możliwości, wy macie drugie możliwości Y: Mhy X: Będzie oferta, będzie propozycja, będzie wprowadzenie, porozmawiamy o tym, co być może będzie w przyszłości, zaproszę was, pogadacie, oni powiedzą co można, jaki biznes, a wy określicie czy to ... Y: Jasne, mhy X: ... jest fajne czy nie X: No ale wiesz Y: Świetnie X: Jest taki, dla przykładu, szpital górniczy, na przykład, przy KGHM-ie, ja już dzisiaj wiem, że ten szpital będzie prywatyzowany, świetne wyposażenie kardiologiczne, świetny zespól lekarzy Y: Mhm X: To jest zakład pracy, funkcjonuje to jest na lata (treść niezrozumiała) Y: Mh, mh, mh X: Natomiast jak to zrobić, to wszyscy czekają na ustawę Y: Mhm X: A ustawa miała być w sierpniu, ale Religa jej nie wprowadził, no bo wiadomo co sie w parlamencie dzieje Y: Mhm X: Natomiast w momencie, kiedy ruszy nowy parlament, on ruszy od grudnia podejrzewam, że przez pierwsze pół roku, gdzieś koło maja, czerwca, można spodziewać się, że machina ruszy Y: Mhm X: Biznes na służbie zdrowia będzie robiony Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: PO = totalitaryzm 16.10.07, 18:33 www.youtube.com/watch?v=q2whkmQmK-U Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Tusk: Wypalimy żelazem korupcję, gdziekolwiek s.. 16.10.07, 18:31 Ciekawe czy ochota Religi na likwidację zadłużonych szpitali ma coś wspólnego z tym co mówiła Sawicka? CBA na pewno o tym pomyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Wypalimy żelazem korupcję 16.10.07, 18:32 Mądre i konieczne słowa. Dalsze rządy PiS-u to sprzyjanie korupcji, kłamanie i mylenie partyjnych policyjnych działań z rzeczywistą naprawą państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 To bardzo ważna obietnica, ale dotyczy marginesu, 16.10.07, 18:32 ... natomiast większość społeczeństa zainteresowana jest poprawą swojego bytu! Pieszczochy KAŻDEJ władzy: politycy, funkcjonariusze rządowo-samorządowi, biznesmeni - sami potrafia zadbać o swoje interesy (jak powiedział Urban: rząd się zawsze wyżywi!), natomiast o ludzi żyjących z pracy własnych rąk, NIKT w Polsce dotąd nie zadbał! Stąd katastrofalnie niskie najniższe wynagrodzenie, brak waloryzacji emerytur i rent, niedostatki pomocy społecznej, słuźby zdrowia, oświaty i zwłaszcza nauki! Ale o tym w debatach panowie Kaczyński, Kwaśniewski i niestety także Tusk - NIC nie powiedzieli! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: To bardzo ważna obietnica, ale dotyczy margin 16.10.07, 18:35 wystarcza mi zapewnienie o pójściu drogą Irlandii Odpowiedz Link Zgłoś
hydrocortizon szkoda tylko, że herr Tusk to neptek 16.10.07, 18:39 abhaod napisał: > wystarcza mi zapewnienie o pójściu drogą Irlandii problem w tym, że ta droga jest mu równie znana jak ścieżki w Kongo :-) ( dodatku udowodnił mu zdeklarowany komuch !!!!, chłe, chłe) Odpowiedz Link Zgłoś
hydrocortizon Re: szkoda tylko, że herr Tusk to neptek 16.10.07, 18:53 abhaod napisał: > zmień płytę ech jak to kryptolewakom szybko nerwy puszczają. Waszych prekursorów w Moskwie lepiej ćwiczono w panowaniu nad sobą :-) ps. następnym razem zaproponuj mu loda :-) w każdym razie urzekła mnie twoja ulubiona twórczość. Takie wieczorne lekarstwo na kompleksy ćwierćinteligenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: szkoda tylko, że herr Tusk to neptek 16.10.07, 19:03 Czy nie starczy, że ogród jest piękny? Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki? (hydrocortizony, junkry, gamonie , herr wolfy, dobiczki itd. itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
hydrocortizon Re: szkoda tylko, że herr Tusk to neptek 16.10.07, 19:13 abhaod napisał: > Czy nie starczy, że ogród jest piękny? > Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki? (hydrocortizony, junkry, > gamonie , herr, wolfy, dobiczki itd. itp.) rozumiem. tęsknota za rozwiązaniami stosowanymi przez dziadka Stalina, piękny socjalistyczny ogród i wszyscy POrtyjni. Reszta na Kołymie albo pod ziemią :-) Piekny socjalistyczny eden tow. Abhaoda i reichsfuhrera Tuska Taki POwska wersja Orwell'a :-) pl.youtube.com/watch?v=J7Kznmrc3o4 ps. Szwecja liberalna, chłe, chłe, chłe Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: szkoda tylko, że herr Tusk to neptek 16.10.07, 19:25 pl.youtube.com/watch?v=sOX28GR9nbY Odpowiedz Link Zgłoś
hydrocortizon Re: szkoda tylko, że herr Tusk to neptek 16.10.07, 19:32 abhaod napisał: > > pl.youtube.com/watch?v=sOX28GR9nbY nie musisz zamieszczać tego linku, najlepszych przyjaciół waszego wujka Józka wszyscy znają. On miał dokładnie takie same spojrzenia na wasz socjalistyczny ogród jak i ty. (I polecał te same metody) Odpowiedz Link Zgłoś
hydrocortizon Re: szkoda tylko, że herr Tusk to neptek 16.10.07, 19:42 abhaod napisał: > > bełkot a tak, wszyscy go słyszeliśmy wczoraj o 20 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: szkoda tylko, że herr Tusk to neptek 16.10.07, 19:45 www.google.com/interstitial?url=http://www.onr.h2.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
hydrocortizon Re: szkoda tylko, że herr Tusk to neptek 16.10.07, 19:52 abhaod napisał: > > www.google.com/interstitial?url=http://www.onr.h2.pl/ No to chyba dotarliśmy do ostatniej linijki poradnika POliezniego idioty. "Gdy całkowicie argumentów zabraknie należy, kłamać, kłamać, kłamać" .... tak jak tow. Tusk i tak jak uczył mocodawca, a jednocześnie imiennik Josepha Tuska, dr Goebbels :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: szkoda tylko, że herr Tusk to neptek 16.10.07, 19:57 znajdź sobie chłopcze kogoś innego do dyskusji, zresztą niedługo skończą się ferie, to nie będziesz tu tak często marudził Odpowiedz Link Zgłoś
hydrocortizon Re: szkoda tylko, że herr Tusk to neptek 16.10.07, 20:01 abhaod napisał: > zresztą niedługo skończą się ferie, i to jest najlepszy dowód na zaburzenia psychiczne po przedawkowaniu POpie..nej ideologii Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: szkoda tylko, że herr Tusk to neptek 16.10.07, 20:03 a ty nie z Niemiec, to przepraszam, pomimo to, życzę powrotu do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
hydrocortizon zresztą te szlaki reichsfuhrer ma też przetarte 16.10.07, 19:42 abhaod napisał: > > pl.youtube.com/watch?v=sOX28GR9nbY pl.youtube.com/watch?v=LkCRQUAsr9w Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: szkoda tylko, że herr Tusk to neptek 16.10.07, 18:43 to twoja płyta z oszołomem K.-M. www.youtube.com/watch?v=q2whkmQmK-U Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Po Tusku spodziewałem się raczej deklaracji: 16.10.07, 18:54 Usuniemy przyczyny korupcji: - biurokrację - fiskalizm - koncesjonizm - klientyzm polityczny - ciasny rynek Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Po Tusku spodziewałem się raczej deklaracji: 16.10.07, 18:55 Irlandia, wolałbym Szwecję Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Zaraz neptek,zwykły d..pek ot i tyle 16.10.07, 19:43 morientes.wrzuta.pl/audio/plz4fmDE4z/defekt_mozgu-pisiory_na_wybory Odpowiedz Link Zgłoś
pawel99971 Re: szkoda tylko, że ty jestes dupek 16.10.07, 22:35 i samodzielnie myslec nie umiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Tusk miał 16lat aby coś zrobić i nie zrobił nic 16.10.07, 18:38 Tusk jest posłem od lat 90tych,miał własne partie takie jak KLD czy UW i jedyne co zrobił to pierdział w stołek. Dopiero PiS stworzyło CBA i coś się zaczęło dziać w tej sprawie a ten malowany gwiazdor mediów nie zrobił w sprawie korupcji absolutnie NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Tusk miał 16lat aby coś zrobić i nie zrobił n 16.10.07, 22:49 A czyimi głosami przeszło powstanie CBA? Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog no pewnie wolfi, policja polityczna do tworzenia 16.10.07, 23:00 jedynie slusznej partii - sam kaczorek to wyznal w debacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kloszu Tusk: Wypalimy żelazem korupcję, gdziekolwiek s.. 16.10.07, 18:41 Jakies pierdoly gada o Irlandi. Juz byl taki jeden tez z Gdanska co obiecywal druga Japonie. Tapnie platforma po tych rewelacjach a Tusk zjedzie na emeryture polityczna. Rokita to jest uczciwy facet widac nie pasowal do reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.marzec Tusk: Wypalimy żelazem korupcję, gdziekolwiek s.. 16.10.07, 18:44 Tusk po starogermańsku oznacza Kieł wygryza konkurentów. Jan Rokita padł ofiarą charakteru Tuska, wyrzucił Jana Rokitę z Platformy Obywatelskiej, Tusk wszystkich sobie chce podporządkować w ugrupowaniu, poinformował wczorajszy "Dziennik". Tusk ma trudny charakter "wygryza" swoich przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Może tanio szpitalik? 16.10.07, 18:51 Hallo, tak, słucham rezydencja Don KoTusia w Mariocie. Nie, nie Najlepszego Płatnika, ten mieszka obok. Acha, dobrze jednak się pan dodzwonił. Don Kotuś przy telefonie. - Chciałbym kupić szpital w ..., taki rozpadający już, ma przecież już trzy lata. Aparatura?, - a tam Don Kotusiu głupie kilkadziesiąt miliardów, stary półroczny akcelerator i tam inne jakieś drobiazgi. To co, robimy uczciwy interes: do kasy państwa 50 tysiączków, dla was 150 tys. i szpitalik nasz. OK. Kiedyś rozmawiałem na ten temat z pana koleżanką Sawicką, ale ją CBA zdjęło. - Po wyborach, jak żeśmy wzięli władzę ukręciliśmy łeb sprawie Beatki , ale na razie musi się za bardzo nie rzucać w oczy. -Całe szczęście, żeście kaczorów wykopali, teraz mamy wreszcie demokrację i wolność robienia biznesów. Do zobaczenia, tak, oczywiście przyjadę z walizeczką i kwiatkami dla pani zza kontuaru, ona nam dużo pomoże w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Może tanio szpitalik? 16.10.07, 18:54 www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4584141.html Odpowiedz Link Zgłoś
podatnikad73 No to teraz szanowny pan Tusk wypalił. 16.10.07, 19:04 1. Oczywiście, że nie rozwiąże CBA, bo jest to dodatkowe miejsce do obsadzenia kumplami, a i samo CBA ma całkiem niczegowaty budżet. Pytanie retoryczne: czy w interesie urzędników z CBA jest zwalczenie korupcji? 'Nie piłuj gałęzi, na której siedzisz, chyba, że chcą cię na niej powiesić'. Więc pewnie panowie z CBA będą walczyć z korupcją, ale z rozwagą, żeby jej przypadkiem nie zwalczyć do końca. 2. Oczywiście nie padło ani jedno słowo o zmianie ustawodastwa, ograniczeniu władzy urzędników i ciąganiu ich do odpowiedzialności. Zatem jak zwykle: walka z objawami a nie przyczynami. Nie wiem jak Państwu, ale mi z tej krótkiej wypowiedzi wychodzi tyle, że w ramach mechanizmu TKM umocni biurokrację rozdymaną przez PiS i ani mu w głowie ograniczenie aparatu państwa. Nie dziwią więc te ciągoty do LiDu, o których się mówi na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
maj47 Wierzę Tuskowi,bo ostatnio do kościoła chodzi 16.10.07, 19:13 i na pewno do spowiedzi też,no to jak mu nie wierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonniczy Do o. Rydzyka nawet tyle że go 16.10.07, 19:17 tam nie chcieli, taki święty.. Odpowiedz Link Zgłoś
me2free Tusk nie poznaje, Kaczor szalal a pan patrzyl na g 16.10.07, 19:15 oscia jak na klowna odgrywajacego najbardziej dramatyczna swoja role i raptem obudzil sie pan z letargu obserwatora i przeszedl pan metaforfoze, figther z pana niezly, no coz jestem mile zaskoczony, wyksztalciuch to niezawsze tylko pozyteczny idiota, ale rowniez fighter. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Re: Tusku wypal w Platformie 16.10.07, 19:15 To wystarczy. Cyrankiewicz odcinał ręce podniesine przeciwko ludowej Polsce, Gomułka osmieszał przeciwników: ni pies ni wydra cos na kształt świdra Wissarionowicz się nie certolił, zabijał, posyłał do lagrów. Tusk będzie wypalał żelazem ? To trochą z Potopu, trochę z "Czterech pancernych i psa". Okrutniejszy 100 razy od Ziobry!!!! A jak delikwent się wcześniej zabije ???? Tusku, zapomnij o rodzinnej tradycji, badź ostrożny i wyrozumiały !! Nie zazdroszczę Szczypińskiemu, kandydatowi PO do Sejmu stojącemu oficjalnie pod korupcyjnym zarzutem ! Proszę o transmisję z tej uroczystości. Odpowiedz Link Zgłoś
dzwonniczy Jeszcze Waldy Dzikowski w gabinecie 16.10.07, 19:25 cieniasów odpowiedzialny za administrację, wiceszef Platformy, też ma zarzuty o korupcję, ale Tusk i koledzy z PO uratowali go przed odebraniem immunitetu. I teraz nie wiadomo, Dzikowski też będzie wypalał korupcję czy to Dzikowski zostanie wypalony, hę?? Odpowiedz Link Zgłoś
z1234567 Miliony polaków, Donaldu Tusku, głosuje na PiS... 16.10.07, 19:15 Miliony polaków, Donaldu Tusku, głosuje na PiS... Ugryź żubra w dupę - głosuj na PiS! Niech Donaldowi "bedzie mu troche smutno w niedziele"... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel99971 Re: Miliony debilnych Polakow... 16.10.07, 22:38 tu sie zgodze....tylko osly glosuja na pisdziakow Odpowiedz Link Zgłoś
st-crispin Brawo Tusk, Brawo Platforma Obywatelska 16.10.07, 19:17 Zdrowa Polska Odpowiedz Link Zgłoś
o90 tylko jedno malutkie ale 16.10.07, 19:20 ilu lapowkarzy jak na razie 'wypalila zelazem' PO ? kto kiedy ? ilu ??? jak na razie to lapowkarzy z PO 'wypala zelazem' czlowiek z PiS taki paradoksik PO to taka partyjka paradoksow olewam pseudoliberalizm PO glosuje na UPR Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Tusk: Wypalimy żelazem korupcję, gdziekolwiek s.. 16.10.07, 19:23 Panie Tusk, nie podniecaj się pan, od wojen krzyżowych to są bracia Kaczyńscy i ich szef. Oni są mistrzami. Pan dawaj program na rządzenie i modernizację państwa i trzymaj się Pan od kaczorów z daleka.Chciałbym się również dowiedzieć co JOWami, Panie Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: PO = szmaciarze i złodzieje! 16.10.07, 19:26 następna PiSdeczka chrząka zwieraczami Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Stary,nie tuskuj głupot 16.10.07, 19:46 www.google.com/interstitial?url=http://www.onr.h2.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pawel99971 fly8171 - pupoliz kaczynskich 16.10.07, 22:42 stary zmyj sobie brazowa obwodke ktora masz wokol ust bo zalosnie wygladasz...zreszta w ogole zacznij sie myc!!! Odpowiedz Link Zgłoś