rydzyk_fizyk 19.10.07, 07:03 Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że Sawicka była prowadzona przez rok. To uprawdopodabnia jej wersję. No i co z fałszowaniem dokumentów przez CBA: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ginlo Brawo wersja, tylko czy ja chce takiego posla? 19.10.07, 07:20 Ciekawe czy CBA hiponotyzowalo, czy zastarszalo, zeby wziela lapowke. Bo jesli tylko kusilo, to ... mozna miec pretensje do CBA o dzialania poza prawem. Jest jednak druga strona medalu, czy jesli CBA potrailo skusic Pania posel na 100 tys, to czy zdetermniowany lobbysta liczac na milionowe korzysci z okreslonych rozwiazanrozbil by sie o "mur morlanego imperatywu" Pani posle ;-). Oburza mnie manipulacja sluzbami, tak samo jak cynizm tego dziecka UW/PO blond wlosach. Panie Rydzyk, czy jesli ja 40-letni dorosly wyksztalcony mezczyzna (zupelnie jak Pani Sawicka), normalnie funkcjonujacy w zyciu zabije Panu kogos bliskiego, wlamie sie do Pana domu, zgwalce Panska siostre, zone corke, a potem powiem, ze namowil mnie ktos do tego, to tez bedzie mnie Pan rozgrzeszal i mowil, ze to nie moja, lecz prowokatora wina ;-). Przypomne, ze o niezlomnym charakterze skrzywdzona Sawicka byla nauczycielem - wychowawca dzieci. Niech sie Pan Panie Rydzyk nad tym zastanowi. Oczywiscie jesli tak jest jak pisze to prosze o oswiadczenie i podanie adresu zony/siostry/corki - pod warunkiem, ze ladna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
davvidda Re: Brawo wersja, tylko czy ja chce takiego posla 19.10.07, 11:59 To, że nikt takiego posła (posłanki) nie chce, to chyba oczywiste. Nie ma co dyskutować o tym czy Sawicka jest winna czy nie, bo jeżeli wzięła łapówkę i jej to udowodniono, to jest winna. Może jej płacz kogoś wzrusza, jeśli tak to trudno. Jest skończona (mam nadzieję). Ale teraz chodzi o to jak działa CBA. Okazja czyni złodzieja. A nakłanianie do przestępstwa jest karalne. Służba taka jak CBA jest po to, by przestępstwom zapobiegać lub je wykrywać, a nie ułatwiać ich popełnianie! Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Re: Czy CBA podżegało? - akcje policji "na auto" 19.10.07, 07:42 Ciekawe czemu policja nie robi takich akcji na osiedlach, gdzie kradną auta. Np: wystawia auto bez autoalarmu, jakieś popularne wśród złodziei, zostawia minimalna szparę w oknie (1 cm) dla "zachęty". I czeka gdzieś dalej w innym. TO jest problem Polski. Każdego dnia ginie 10 aut w dużych miastach. To oni jedną posłanke przez rok prowadzą, by na wyborach dobrze wypaść ..... ehhhh ps. Wszystko o wyborach od 386 po 395 start24.pl/www/nowe/ dla tych co głosują i tych co nie zamierzają :) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Czy CBA podżegało? - akcje policji "na auto" 19.10.07, 13:08 Bo prowokacje policyjną wolno stosować jedynie do wybranych przestępstw. Odpowiedz Link Zgłoś
ewuniak7928 Czy CBA podżegało? 19.10.07, 08:03 Kaczyński zrobi wszystko, żeby utrzymać się przy władzy, nawet użyje służb. Jeżeli to trwało rok, a agent był "urokliwy", to kobieta się zakochała... Dlaczego nie chcą sprawdzić jakie relacje ich łączyły? Bo mogłoby się okazać, że i służby złamały prawo i dziwnym zbiegiem okoliczności sprawa ujrzała światło dzienne tuż przed wyborami? Nie mogli znalezć innego haka na Platformę to upublicznili Sawicką. Mam nadzieje, że to ostatnie chwile PIS w rządzie, bo wstyd być Polakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_strzala Czy CBA podżegało? 19.10.07, 08:29 Chyba tak samo było z Lepperem. W końcu co to za zasady, że premier nie ufa swoim ministrom i nasyła na nich prowokatorów? Czy były wcześniej jakieś podejrzenia, że Lepper bierze łapówki i można u niego kupić jakieś decyzje? Sam się cieszę że w facet powoli znika z polityki, ale nie wiem, czy nie panuje cicha zgoda wokół tego, że warto poswięcic kilka zasad po to, żeby usunąć Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Czy CBA podżegało? 19.10.07, 09:00 Wie Pan co? Sra.o a nie podżegało! Z takimi sędziami i znawcami prawa jak Pan, to jak by takich mieli w USA, to tam teraz rządzili by wnuki Ala Capone! A nie George W Busch. Bronicie dranie tych układów, i tą "Kwaśniewską" Konstytucję, oj bronicie! Ale wam się nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czy CBA podżegało? 19.10.07, 09:28 To powiedz mi dlaczego Policja amerykańska zamkneła Ala Capone dopiero po długim śledztwie za podatki, a nie dla tego że "wszyscy wiemy że jest bandytą"? Jest dokładnie na odwrót - ludzie krytykujacy PiS i CBA bronią tych wartości które żyły w USA za czasów Ala Capone. Wartości które niepozwalały na "drogę na skróty". Odpowiedz Link Zgłoś
mieczsilver Świszczące gwizdki 19.10.07, 10:51 USA,mozna powiedzieć państwo wzorca nowożytenego systemu demokracji nie było wolne od plagi korupcji.Ograniczyło ją odwołanie się do jednostki instytucją "whitles blowers",która tworzyła prawne bezpieczeństwo dla tych osób,które z otawartą przyłbicą stawiały czoła tej wyniszczającej patologii życia publicznego.Beata Sawicka na bazie siły miłości mogła agenta sprowadzić na drogę cnoty lub ujawnić niecne zamiary dla ukazania technologii funkcjonowania tajnego państwa.Jak funkcjonują wobec braku praworządności instytucje stanowiące o demokratycznym systemie państwa dokumentuję w listach Tropem Wrogów Społeczeństwa Otwartego z norwidowskimi mottami.W tej historii uczestniczy również Andrzej Zoll.Zaowocowała ona skutkiem,że zarząd PO we Wrocławiu i biuro posła Bogdana Zdrojewskiego odmówiły przyjmowania kopii tych listów.Inne ugrupowania przyjmowały,ale panowała zasada milczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Czy CBA podżegało? 19.10.07, 10:54 nie podżegało,okazja czyni złodzieja,ale nie kazdy korzysta z okazji Odpowiedz Link Zgłoś
mieczsilver Korzenie zła to antyobywatelska ustawa zasadnicza 19.10.07, 11:12 Bazowała ona na okrągłostołowym kontrakcie co stworzyło pogodę dla politycznych szulerów i korupcji.Dzisiejszy tego efekt to kabaret przedwyborczy,który jak i poprzednie ma na celu stworzyć egzotyczne koalicje funkcjonujące od kryzysu do kryzusu.Bilety obligatoryjnie muszą kupować wszyscy Obywatele,aby być poddawani manipulacjom dla realizacji ukrytych celów.Miał rację Norwid kiedy grzmiał na Polaków,że do wolności trzeba być odpowiednio przygotowanym,dobrze rozumiał co to jest naród i społeczeństwo.O ironio A.Kwaśniewski prezydent "Oszust" był patronem roku pamięci tego poety i artysty.Jego sztuka prawdziwie rozwijała intelektualnie,kształtowała siłę woli i umacniała uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
maj16 Ujwanienie nagrań to przestepstwo 19.10.07, 20:58 Nagrania wykonywane na podstawie ustawy o policji czy CBA mogą być wykorzystywane wyłącznie dla śledztwa i procesu sądowego. Nie było w historii wymiaru sprawiedliwości sytuacji aby takie nagrania ujawniano przed przesłuchaniem i przedstawieniem zarzutów oskarżonym .Nawet w sprawie Kaczmarka zastosowano pozory - zatrymano Netzla ,Kornatowskiego i Kaczmarka oskarżając ich o fałszywe zeznania. Sawicka nie była nawet podejrzaną .Przedwczesne ujawnieniane dowodów utrudnia śledztwo ,dlatego też jest zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczsilver Re: Ujwanienie nagrań to przestepstwo 19.10.07, 21:58 Takie ujawnienie jest zaproszeniem do udzielania informacji na zasadzie "świszczących gwizdków" dzięki czemu w USA ograniczono plagę korupcji.Pamiętać należy,ze USA,wzorzec nowożytnych zasad demokracji,nie był wolny od plagi korupcji i odniesieniem sie do jednostek w sposób radykalny tą patologię ograniczyło.Konsekwencje publikacji to bardziej zmartwienie organów ścigania,ale ukazanie technologii jest dobrem na rzecz publiczny.Trzeba pamiętać również o możliwościach korupcji wewnątrz tajnego państwa,co zasygnalizował Jan Karski opisując praktyki konspiracyjne z czasów okupacji hitlerowskiej.Nie można zapominać o tajnym państwie z czasów gdy partia miała patent na mądrość i reżyserowała nie tylko ludzkie życiorysy,ale przestępstwa,a nawet i zbrodnie.Są granice,które przekracza jednak nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_diva Re: Czy CBA podżegało? 19.10.07, 21:46 rydzyk_fizyk napisał: > Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że Sawicka była prowadzona przez rok. > To uprawdopodabnia jej wersję. > > No i co z fałszowaniem dokumentów przez CBA: właśnie.... Dyskusja na poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
mieczsilver Re: Czy CBA podżegało? 19.10.07, 22:10 anna_diva napisała: > rydzyk_fizyk napisał: > > > Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że Sawicka była prowadzona przez rok. > > To uprawdopodabnia jej wersję. > > > > No i co z fałszowaniem dokumentów przez CBA: > > > > właśnie.... > >Krótko i lakonicznie z ukrytym wnioskiem obrony patologii wyniszczającej życie publiczne.Dla oceny rycerzy Donalda Tuska polecam "zdRADA naGMINNA m.Wrocławia Antoniego Lenkiewicza. > </> Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Czy CBA podżegało? 19.10.07, 22:20 Oczywiscie, ze CBA podzegalo. To nie jest najbardziej istne wedlug mojej opini. Istota problemu jest polskie prawo. Prawo jest przyczyna zla i nieszczesc ludzkich. Przypominam, za Sawicka nalezala do osob, ktore maja wplyw na jakosc naszego prawa. Nie potepiam ja za skuszenie, a za jej polityke. To ona zostala obdarowana zaufaniem spolecznym i powinna sie za to wstydzic. Jestem goracym przeciwnikiem usprawiedliwiania jej czynu, tym bardziej jak robia to znani prawnicy. Uwazam, ze bardziej powinnismy sie skupic na zlym prawie, bo wlasnie ono stalo sie przyczyna tego zla. Do przewidzenia bylo jaka role beda pelnily sluzby CBA. Przypominam, ze szefem tych sluzb zostaje czlonek partii rzadzacej. CBA pelni role umacniania wladzy w Polsce, a nie sciga przestepcow. Jest to bardzo niebezpieczne dla mlodej demokracji. Do wszystkich poslow i prawnikow: Gdzie byliscie jak uchwalano ustawe o powolaniu do zycia CBA, a zwlaszcza poslowie PO i ich prawnicy. Potraficie tylko robic ludziom wode z mozgu i to najlepiej wam wychodzi. Nalezy natychmiast rozwiazac CBA w obecnym ksztalcie. Wystarczajaco jest sluzb do scigania przestepcow. Likwidujmy przyczyny zla, a nie skutki. Przyczyna lezy w zlym prawie i jego ilosci. Mniej prawa ale dobrej jakosci. Panie profesorze, uwazalem, ze jest Pan osoba taktowniejsza. Wdal sie Pan w typowa wojne polityczna. Sawicka na wlasne zyczenie cierpi. Takich ludzi mi nie szkoda. Przeciez byla za powolaniem policji politycznej. Wpadla we wlasne sieci. Tepa kobieta i bardzo dobrze, ze zostala usunieta z PO. Odpowiedz Link Zgłoś