thebill93 Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 15:44 A wy ludzie którzy na temat Podatku liniowego wiecie tyle co kaczyński na temat islamu przestańcie się wypowiadać! Wszyscy płaczą że podatek liniowy zabierze im chleb ze stołu. Prawda jest taka że wyjdziemy z bilansem zerowym po chleb zdrożeje z tych 7% na 15 ale za to inne usługi jak telefon czy internet stanieją z 22%. A jak już da jekieś korzyści to minimalne Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 21:36 a teraz krotka pilka miedzy oczy, ob. intelektualisto "liberalny", mianowicie pytanie: czy dla zdecydowanej wiekszosci spoleczenstwa towarem pierwszej potrzeby jest a) chleb, b) internet? widze, ze chwiejesz sie na nogach po pierwszym ciosie, wiec nie omieszkam tego wykorzystac. oto drugie pytanie: w ktorym z tych wysokorozwinietych panstw wystepuje podatek liniowy: a) USA, b) Francja, c) Niemcy, d) Finlandia, e) Holandia, f) Wielka Brytania, g) Kanada, h) Szwecja, i) zadne z wymienionych? powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
uzaz Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 15:53 Tylko krowa albo kaczka nie zmienia pogladow, czlowiek z jego mozliwosciami do obserwacji i refleksji wyciaga wnioski z dokonujacych sie wokol niego procesow i reaguje na rzeczywistosc, proporcjonalnie do swojego IQ, lepiej lub gorzej. Po smierci ten proces ustaje. Odpowiedz Link Zgłoś
precesja łubu, dubu, nie żyje nam prezes, naszego klubu 09.11.07, 15:54 Nieeeech żyje nam. (prezes a teraz już premier) To śpiewałem ja: Witold Gadomski z Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Sprawdzić czy Tusk nie bierze leków antydepresyjny 09.11.07, 16:24 To typowa reakcja na stress po zazyciu leków antydepresyjnych. To sztuczne ożywienie i rozbiegane oczka ? Jeżeli sportowcy są badani na obecność leków pobudzających , to politycy z najwyższej półki powinni być obowiązkowo, ustawowo, badani. Tacy Osobnicy jak Niesiołowski też wykazuje nadpobudliwość, a Pawlak jest sztucznie "opanowany" jak mumia. To jest bardzo poważna sprawa, ale politycy takiej mizerii umysłowej jak obecni , nigdy nie dopuszczą do obowiązku badań , podobnych do tych jakie są wymuszone na sportowcach. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinbe3 Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 16:34 No właśnie- Donald Tusk nigdy w swoim życiu nie sprawował żadnej funkcji kierowniczej. To dlaczego Polacy dali mu władzę? Czy stać nas na kolejny eksperyment? Moim zdaniem Tusk nie będzie dobrym premierem z kilku powodów: 1. bardzo szybko konfliktuje się z ludźmi ze swojego najbliższego otoczenia, np. Zyta Gilowska, Jan Rokita, Olechowski, Płażyński itd. Można by tu wymienić jeszcze klika innych osób których Tusk się pozbył. Zarzuca się PiS- owi że to on dzieli ludzi. Ale czy Ci którzy w to wierzą nie zauważyli że Tusk wyrzucił z partii najblizszych współpracowników? Czy to nie Tusk dzieli? Jak można tak traktować ludzi z którymi żyło się w przyjacielskich stosunkach. Śmiem wyrazić opinię że Tusk jest niezwykle fałszywym człowiekiem. Moja opinia jest przemyślana i wyrażona całkowicie świadomie. 2. nigdy nie sprawował żadnej funkcji kierowniczej w państwie. Jak można powierzyć kraj człowiekowi, który nigdy nie zarządzał chociażby jakimś przedsiębiorstwem lub innym podmiotem? Nigdy nie wykonywał żdnych funkcji w administracji centralnej. To są oczywiste fakty. 3. okłamał Polaków obiecując im drugą Irlandię tu w Polsce. Za takie kłamstwa poniesie odpowiedzialność w następnych wyborach. Szkoda tylko że udało mu się oszukać młodzież, która niestety nie ma żadnego doświadczenia politycznego i bierze za dobrą monetę to co mówi się jej w kampanii wyborczej. Ludzie młodzi nie posiadają jeszcze wykreowanych preferencji politycznych a co za tym idzie ulegają takim politykom i dają się łatwo oszukiwać. A za chwilę zapytają: i gdzie jest ta Irlandia? Ja prognozuję Tuskowi klęskę. Następne wybory zrewidują jego kłamstwa. Przecież oczywistym jest fakt, iż tego co zapowiedział nie da się zrealizować. Uważam za bardzo prawdopodobne, że PO może podzielić los AWS-u. Nie wydaje mi się aby klub parlamentarny PO wytrzymał 4 lata bez podziałów. Jest tam bardzo dużo osób, któe pochodzą z różnych środowisk a co za tym idzie nie będą ślepo szli za Donaldem Tuskiem. Bo o ile Tusk może wyrzucić ich z partii, to z Sejmu już nie. Szkoda że niedoświadczeni wyborcy skazali Polskę na niebezpieczny eksperyment w postaci człowieka zupełnie nieprzygotowanego do rządzenia państwem. Stanowisko premiera nie jest po to aby się uczyć rządzenia ale po to aby sprawnie zarządzać! Donald Tusk tego nie potrafi. Polska poniesie ogromne straty z tego powodu. Odczują to głównie Ci, którzy głosowali na PO. Wtedy może dopiero zrozumieją swój błąd. Niestety będzie już za późno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp tez uwazam, ze poniniesie kleske 09.11.07, 16:59 i to znacznie przewyzszajaca kleske PiSu. PO to partia bez programu, a Tusk to chlopiec w krotkich majtkach,ktory obrazil sie na wszystkich, ze nie zostal prezydentem. nawet marszalkiem sejmu nie chcial przez to zostac. Obserwuje jego dzialalnosc i wniosek jest jeden: dlugotrwala psychoanaliza moze by mu pomogla. moze by wtedy troche dorosl, bo dotad zachowuje sie sie jakby mu grabki w piaskownicyzabrali. PO Wygrala dlatego, ze ludzie glosowali przeciwko PiSowi. I nic wiecej. za 4 lata, a moze szybciej, wygraja znow komunisci. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: tez uwazam, ze poniniesie kleske 09.11.07, 21:38 jak to, znowu? a kiedy ostatnio wygrali komunisci? tylko nie belkocz, ze SLD to komunisci :) Odpowiedz Link Zgłoś
minimus12 Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 16:41 Brak elastyczności to "choroba myśli", a nie ludzi samych w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
koszmarekopalek Giertych! - co? - ciamciaramcia!! 09.11.07, 17:11 bruchachachacha Odpowiedz Link Zgłoś
ankow5 Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 17:21 Kiedyś odbyłem długą całonocną rozmowę ze starym radykalnym Ślązakiem.To co mi powiedział uważałem wówczas za wybujałą fantazję starca.Czy miałem rację oceńcie sami. Mój rozmówca powiedział mi: najpierw upadnie komunizm, potem runie mur berliński i Niemcy się połączą. Potem po pewnym okresie czasu będzie rządzić młody przywódca z wybrzeża i odda Niemcom to, co kiedyś Niemcy uważali za swoje a z Polski pozostanie jedynie Księstwo Warszawskie. Dziś po prawie 30 latach część przepowiedni tego starego człowieka się sprawdziła. To czy sprawdzi się do końca oceńcie sami..... Pozdrawiam. czytelnik Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_zlodziej_okradajacy_p Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 17:45 "Zdolność do uczenia się, zmiany poglądów, szukania kompromisu - to zalety lidera PO, które będą mu przydatne na stanowisku premiera. Jego słabą stroną jest natomiast nietolerowanie ludzi z silną osobowością w swoim otoczeniu" - stary capie skąd wzięła się taka opinia o swoim idolu? Jaką on ma zdolność do kompromisu? Człowieku!!! Albo mówimy o dwóch różnych osobach!!! tą swoją zdolność pokazał kiedy podwójnie przegrał wybory i obraził się na cały świat a PiS znienawidził. To taki sepleniący cwaniaczek rządny władzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_zlodziej_okradajacy_p Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 17:46 "Jest na ty z wieloma dziennikarzami" - teraz już wiadomo kto inspirował bezpodstawne ataki na PiS i manipulowanie faktami i tytułami. UKŁAD wciąż żywy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_zlodziej_okradajacy_p Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 17:49 Po prostu lider PO wypadł w debacie dużo lepiej, niż się spodziewano. Warto więc przypomnieć, że przed dwoma laty w kilku debatach z Lechem Kaczyńskim był nieprzekonujący" - a może inaczej. To Premier Kaczyński miał zły dzień (nikt, a szczególnie Jude Zeitung, nie próbuje zauważyć, że był w trakcie choroby) a nie Tusk był silny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_zlodziej_okradajacy_p Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 17:53 "Tusk utrzymywał niemal przyjazne stosunki z Kaczyńskimi nawet wówczas, gdy PC przeszło do opozycji, a KLD wsparł rząd Hanny Suchockiej. Dzięki Tuskowi Lech Kaczyński został w lutym 1992 r. prezesem NIK" - a skąd wie o tym stary cap? I dlaczego cytuje jako pewnik wszystko co powie mu Tusk? A może by o to samo zapytać Premiera Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony_zlodziej_okradajacy_p Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 17:56 I na koniec. Czemu ma służyć ten pean pochwalny na cześć Tuska? Czyżby Jude Zeitung szykowała się do kolejnego skoku na "i czasopisma"? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 18:01 W polskiej polityce nie ma etyki, a tym bardziej etykiety. Tusk nie jest wyjatkiem, a nawet osmielam sie stwierdzi, ze jest przyczynia sie do marnosci politykow. Dla mnie niczym sie nie wyroznia od pozostalych "karlow moralnosci". Jest bardzo prymitywnym czlowiekiem i nad tym bardzo ubolewam, ze będzie premierem. On wierzy w cuda nie rozumiejac co to takiego. Jak zatem taki czlowiek może wiedziec i rozumiec co robi? Rzady Tuska nie wiele zmienia. Jedynie może będzie wiecej budowanych "palacow" dla "karlow moralnosci" przez "niewolnikow" tych owych "karlow". Tak to sie kreci i będzie krecic dopóki ludzie nie zrozumieja, ze postepuja "odwrotnie". Może jakby Ziemia krecila sie w kierunku przeciwnym, to ta odwrotnosc by zauwazyli ale chyba i w to watpie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 18:15 Errata do mojego powyzszego postu. Powinno być: Tusk nie jest wyjatkiem, a nawet osmielam sie stwierdzic, ze sie przyczynia do marnosci polskiej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiazkowiec Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 18:27 Dokładnie tak. Tusk to karierowicz żądny władzy, bez wyraźnego programu politycznego. Tuż po wyborach w jednym z wywiadów widać było jego niedowierzanie i przerażenie że wygrał. Bo teraz zaczynają się schody:co dalej? 2 lata krytykował opozycję i nic poza tym. To będzie nijaki rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 13.11.07, 23:05 to będzie świetny rząd jestem tego pewien, zwłaszcza po ogłoszeniu jego składu Odpowiedz Link Zgłoś
evident BRAWO Donald ! 09.11.07, 18:26 teraz najpierw powołajcie komisje śledcze, niech ciemny naród zobaczy co robili bracia mali przez dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
marcinbe3 Re: BRAWO Donald ! 09.11.07, 18:41 Czyli uważasz że działania CBA wobec przestępców były niestosowne? W Polsce pod rządami PiS-u uczciwi ludzie nie musieli się niczego bać!! Przecież nikogo nie skazano z powodów politycznych ani tym podobnych. To nie był reżim, jak uważają niektóre media. Jeśli jesteś uczciwym obywatelem to także nie musiałeś się niczego obawiać- CBA do Ciebie nie przyjdzie!! Jest jeszcze jedna sprawa-jeżeli dla dobra państwa polskiego i jego obywateli były naruszane przepisy prawa ( zaznaczam naruszane a nie łamane!!!!) to przecież służyło to tylko i wyłącznie likwidacji "patologicznych elementów" z naszego życia społecznego. Trzeba tutaj użyć takiej konstrukcji myślowej. Powtarzam uczciwi ludzie nie musiel;i się bać!!! To było oczywiste. A to że mogły być stosowane podsłuchy nie jest niczym nadzwyczajnym. W dzisiejszym świecie zapewniam Cię że nie ukryjesz się ani przed podsłuchiwaniem ani przed okiem kamery. Więc nieustannie jesteś podsłuchiwany i podglądany!!! My wszyscy także. Niestety niektórzy nazywają to inwigilacją a inni monitoringiem. Cóż jak mówię: punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia...........wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: BRAWO Donald ! 13.11.07, 23:08 patologicznym elementem to byli bracia K. i ich świta przykro mi ciebie bo nie dorosłeś do życia w wolnym, demokratycznym państwie potrzeba wielu lat na zmianę mentalności społeczeństwa, może za 40-50 lat będzie tu jako tako... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinbe3 Gazeta Wyborcza= Gazeta Polityczna? 09.11.07, 18:31 Rzeczywiście jak zauważyli moi przedmówcy, trzeba przyznać że Gazeta Wyborcza odegrała bardzo niechlubną rolę nie tylko w kampanii wyborczej ale także przez ostatnie dwa lata. Śmiem twierdzić że Gazeta Wyborcza zamieniła się w coś na kształt biuletynu politycznego, któy przedstawia rację tylko jednej partii i jednocześnie atakuje przeciwników politycznych. To jest bardzo niebezpieczny precedens, gdyż taki dziennik ogólnopolski jest bardzo ważnym czynnikiem kształtującym nasze postrzeganie rzeczywistości politycznej. Ja osobiście przed dwoma laty bardzo broniłem GW gdyż uważałem ją za niezwykle ważne źródło opiniotwórcze. Jednak przez ten czas wiele się zmieniło. Niestety dziś już nie mogę wypowiedzieć takich pochlebnych słów pod adresem GW. Odczuwam z tego powodu duży dyskomfort. Wielu moich znajomych ma takie same odczucia. Kilkunastu z nich już nie kupuje GW- nie dlatego że krytykuje rząd ale właśnie dlatego że zamieniła się w tubę propagandową PO i LiD-u, co muszę stwierdzić ze smutkiem. Żeby było jasne- ja nikomu nie zabraniam krytyki, żyjemy w wolnym, demokratycznym państwie, w którym mamy ogromne swobody. Ale trzeba z takich swobód, jak wolność słowa, korzystać racjonalnie. Zastanawia mnie tylko to, kto inspiruje do takich działań dziennikarzy GW. Przecież w tej gazecie pracuje wielu niemalże doskonałych dziennikarzy, którzy na pewno nie pozwoliliby na coś takiego. Kto to wszystko inspiruje??? Kto odpowie mi na to pytanie??? Kończąc mam tylko nadzieję że nowy rząd będzie równie dokładnie prześwietlany przez dziennikarzy GW. Bo gdyby było inaczej, to wtedy wszystko będzie jasne i moje słowa znajdą de facto potwierdzenie. Będe miał dzięki temu rzeczowy dowód na upolitycznienie niektórych mediów w Polsce, co na pewno nie służy polskiemu społeczeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Gazeta Wyborcza= Gazeta Polityczna? 09.11.07, 18:49 Marcinbe3 Do wszystkiego co zle w czlowieku to inspiracja pieniedzy i nic wiecej. Żeby wyrobic sobie wlasna opinie należy obserwowac politykow, a nie co czynia media. PO nie wygrala dlatego, ze wyborcy tak chcieli, a dlatego, ze media tak zrobily aby wygrala. Odwrotnosc w czlowieku jest nadzwyczaj przeogromna we wszystkich jego czynach. Odpowiedz Link Zgłoś
polok03 Re: Gazeta Wyborcza= Gazeta Polityczna? 09.11.07, 19:22 Zgadzam się z przedmówcą. Gazeta.pl swego czasu była dla mnie najważniejszym portalem informacyjnym, lecz od ostatnich dwóch lat jej wartość dla mnie maleje. Trudno nie zauważyć na tym portalu krytyki jednej z partii, a popierania innej. Wiadome, każdy internauta wie, o które partie chodzi... Najbardziej żałosny był dla mnie pewien niby-test, dzięki któremu mogliśmy się dowiedzieć przed wyborami poglądy której partii są nam najbliższe. Szkoda tylko, że mimo różnych kombinacji odpowiedzi na ów test zawsze dostawałem ten sam wynik końcowy... Żenada Panowie, żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Gazeta Wyborcza= Gazeta Polityczna? 09.11.07, 20:52 No nie do konca, jestem wyborcą PO a wyszlo ze najblizszy jest mi PSL - to żem się zdziwił :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslawww Oblicza Polski!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.07, 18:49 Czym ze jest polityka ???? To ślepe dążenie do swych racji,wizji, objawień. Najbardziej denerwuje mnie określenie trzeba mieć nadzieję,jest to określenie nieudaczników i polityków.Człowiek stojący pewnie na swych nogach nie musi mieć nadziei że sie nie przewróci.To że ktoś kogoś zrobił w bambuko to niestety ,ale polityka jest brudną grą.Żyłuje się na błędach innych.Szanowny panie Donaldzie pan Wałęsa tez się wiele nauczył bo ponoć ma technikum.Ale czy on wie jak żyje szary obywatel.On mi przypomina trochę Polskiego Donkichota.Bez was gospodarka się kręci wyjedzie jeszcze 5 milionów obywateli będzie kolejny wzrost gospodarczy .Bo dewizy będą spływać do kraju.Tego uczą na przedsiębiorczości.Czekam na metamorfozę panie Tusk ja i 2 tysiące rzeźników pracujących w Vionie w Holandii.Tylko tu nie polska i pan by im nie na ściemniał. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Oblicza Polski!!!!!!!!!!!!!!!! 09.11.07, 19:02 To nie oblicza tylko Polski. To oblicza calej ludzkosci. Wszystko sie kreci wokol kasy i nic pozatym. Czlowiek to bardzo prymitywna istota i nic wiecej. Chce zyc i cierpiec. Swiat jest sprawiedliwy i nawet tego nie rozumieja filozofowie. Dlaczego? Bo są również leniwi jak pozostali. Odpowiedz Link Zgłoś
testra Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 19:17 Panie Redaktorze, dziękujemy za artykuł, jak zwykle doskonale napisany. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 19:29 Gadomski bywa tak zmienny jak wiatry nad nami. Wszystko zalezy od celu. Prawda panie Gadomski ? Odpowiedz Link Zgłoś
testra Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 19:45 pewnie tak, ale talent do pisania to ma niewątpliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 20:02 Testra, patrzysz na talent do pisania i nic wiecej. Ja patrze na ten wiatr lecz talentu nie mam do pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
testra Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 20:15 ja też nie mam takiego talentu dlatego podziwiam, a przy okazji wiem trochę więcej o przyszłym premierze. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 20:44 Może wiesz o Tusku wiecej ale to jeszcze nie oznacza, ze znasz. Tusk jest tak zmienny, ze chyba sam w tej zmiennosci sie pogubil. Polityka zmienia ludzi, oj bardzo zmienia i chyba sami politycy o tym nie wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
testra Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 21:01 na razie muszą mu wierzyć, i tak nie mam innego wyjścia, wcześniej nawet nie wiedziałem, że Gadomski z Tuskiem tworzyli KLD, ani też, że wierzył "w liberalizm - swobodę działania przedsiębiorców, których nie gnębi samowola biurokratów, w wyższość własności prywatnej nad państwową, że ludzie mają prawo sami decydować, jak wydać zarobione pieniądze, jak i gdzie się leczyć, gdzie studiować, pracować, mieszkać, co czytać, jakiej muzyki słuchać, jaką telewizję oglądać, że państwo, aby być silne, musi być małe i ograniczone, w prowincję - w ducha Pomorza, Śląska, Wrocławia, w to, że samorządy mogą lepiej gospodarować, jeśli nie przeszkadza im się z Warszawy." ja też w to wierzę, więc jedyna kwiestia, czy on nadal jeszcze w to wierzy, a jeśli tak, to co w tym kierunku udam mu się osiągnąć, bo podstawiających mu nogi napewno nie zabraknie ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 21:22 Testra, tak samo wierzysz Tuskowi jak on w cuda. Czy widzisz tu roznice? Ja nie widze. Zanim uwierzysz, zrozum w co wierzysz, a nie odwrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
testra Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 10.11.07, 00:41 Cześć! napisałem tylko w co ja wierzę i, że Gadomski napisał, że Tusk wierzy w to co ja, albo ja w to co on, a poza tym, że przynajmniej na razie wierzę w Tuska tylko dlatego, że muszę, bo nie mam żadnego innego wyjścia - dopóki nie będzie w Polsce demokracji, to tylko wiara nam pozostaje i nasze dyskusje w internecie - tak uważam, że internet to jedyne miejsce w Polsce, gdzie zagościła prawdziwa wolność słowa i demokracja, ale to tylko wirtualna wolność słowa i demokracja, bez spejalnego wpływu na materialną rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslawww Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 19:49 Pan Gadomski jest głuchoniemy nie wiem czy coś powie.Politycy maja pamięć bardzo krótką i są krudkowzroczni. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_diva Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 19:46 Podobno tylko krowa nie zmienia poglądów.... Dyskusja na poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
dragonia1 Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 20:23 Gazeta od jakiegoś czasu zbliza się do poziomu tabloidu.Nie głosowałam na Tuska,ale nie rozumiem w jakim celu Gadomski jątrzy i wbija mu szpilę. Niech przedstawi lepszego kandydata.Najłatwiej jest krytykować. Najlepiej dla Polaków byłoby gdyby państwa polskiego nie wskrzesili w 1918 roku.Wtedy byłby jeden ten sam wróg dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 21:15 Najwiekszymi wrogami Polakow są sami Polacy. Jedynie wynika to tylko z podswiadomosci, ze szukaja wrogow wszedzie dookoła. Tym samym tlumaczac swoja glupote i ciemnote. Kiedys stalem w bardzo duzej kolejce do kasy bankowej. Za ta dluga kolejke wiekszosc oskarzyla Zydow , a nie pracownikow owego banku. Tacy są wlasnie Polacy, to popaprany Narod. Dlaczego? Bo bardzo leniwy! Nie w sensie pracy nad mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 21:33 Donald Tłuk to i tak tylko figurant,rządzi Bielecki pociągajac pajaca za sznurki i na tym polega oszustwo większe niż wybory w socjaliżmie. Odpowiedz Link Zgłoś
qba555 Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 22:10 Drogi autorze. Szanuję GW za jej poglądy i styl działania i dlatego nie rozumiem tego artykułu. Według mnie jest on bardzo stronniczy i więcej opisano w nim wad niż zalet. Tekst nie jest obiektywny. Nie wiem dlaczego Pan tak przedstawił Premiera Tuska. Ja wierzę Tuskowi i dla mnie jest jednym z 5 najlepszych polityków od czasów Piłsudskiego. Głosowałem na PO i choć w niektórych szczegółach mam inne zdanie, wierzę, że PO dokona u nas cudu gospodarczego. Serdecznie pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Wszystkie twarze Donalda Tuska 09.11.07, 22:35 Gadomski teraz Tuska będzie przedstawial inaczej. Dlaczego? Cel zostal osiagniety - tlum zaglosowal tak jak chciala GW. Teraz przychodzi czas na niszczenie PO. To nie tylko Gadomski, to wszyscy Polacy są wrogami Polakow. Im gorzej dla Narodu tym lepiej dla wybrancow. Tak w Polsce dzieje sie od 17 wieku. Zadnych wnioskow nie wyciagnieto z przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Gadomski jak Dzirżyński, GWno jak Rdaio Erewań:))) 09.11.07, 22:51 "PiS atakował wściekle Platformę". Dzierżyński i Goebbels mogą być z was dumni tow. Witoldzie. Wszyscy wokół pamiętają atmosferę własnie wściekłego ataku PO na PiS, pokrzykiwania i połajania, pretensje "dlaczego koalicji nie buduje się w świetle kamer, żeby wszyscy Polacy mogli zobaczyć itd" Były kamery, a teraz ich nie ma dlaczego????? Down -Łoldi Pawlak-strażak pozuje na intelektualistę, informatyka:)))) mimo że od "mulata" Leppera nie różnic się niczym. A zaplecze medialne PO:TVN z całą grupą ITI czy POlsatem milczą, słuchają i chwalą jedynie słuszną PO_papraną wizję polski wg historyka głup_Tuska- eksperta od Irlandii:))) Odpowiedz Link Zgłoś