wraczek A dlaczego nie odpuści PiS i chce komisji? 31.10.07, 15:44 Może im też trzeba wybaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio To Boni ich rozstrzelał? 31.10.07, 16:13 A rzeź Ormian to też jego robota? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Rywin na Ministra Kultury w rządzie Tuska 31.10.07, 15:45 Odpracuje swoje błędy... No i Dochnal na Ministra Sprawiedliwości.... to najlepsi kandydaci dla Tuska... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 no i jeszcze Sawicka wejdzie do rządu Tuska 31.10.07, 15:47 jako Minister Edukacji - jak brać łapówki.... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Nie wiesz? Jaruzelskiego. 31.10.07, 17:04 Jakoś na tle dzisiejszych wampirów politycznych i hien nie mam specjalnie złego zdania o późnym Jaruzelskim. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Tusk jest żałosny. Facet przez lata się krył 31.10.07, 15:43 Piastowła najwyższe stanowiska państwowe nie przyznając się że był SBckim kapusiem. Nie przyznał się oszukiwał pracodawców. Wstyd. Tusk pluje na Macierewicza, a okazuje się że to Macierewicz miał rację co do Boni. Okazuje się że większość z "listy Macierewicza" to jednak kapusie. A media próbowały nam wmówić że jest inaczej. Tusk jest żałosny że chce współpracować z tym SBckim kapusiem. To pokazuje że Tusk jest zwolennikiem grubej kreski i bedzie grał po PZPR.... Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Tusk jest żałosny. Facet przez lata się krył 31.10.07, 15:48 Jak Jarek wybaczał, to może i Donald może. Czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Gilowska została zdymisjonowana 31.10.07, 15:51 i dopiero jak ją oczyścili z zarzutów to została przywrócona. Tak działał PiS z ministrami. Tusk to mięczak bez jaj, który boi się podpaść byłbym PZPRowcom - boi się mediów prywatnych opanowanych przez kolesi z PZPRowskimi koneksjami - dlatego tańczy jak mu zagrają.... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 PiS twardy, Tusk bez jaj 31.10.07, 15:53 Boni nie powinien mieć w obecnej sytuacji nic wspólnego z rzadem PO. Bo POdważa wiarygodność takiego rządu... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: PiS twardy, Tusk bez jaj 31.10.07, 17:25 palestrina2005 napisał: > Boni nie powinien mieć w obecnej sytuacji nic wspólnego z rzadem PO. > > Bo POdważa wiarygodność takiego rządu... Chyba nie chcesz powiedziec, ze podpisanie lojalki wykresla polityka z udzialu w rzadzie w RP i zycia politycznego? Premier jarowlaw kaczynski nie dosc, ze nie mial odwagi przyznac sie do podpisania lojalnki, to jeszcze nalgal, ze zostala podrobiona, a co z tym grubasem od telewizji, czy ty w ogole zdajesz sobe sprawe z tego jak wielu ludzi podpisale niegdys takie lojalki? Jest ich cala masa w PiS, PO, PSL, LiD, LPR, UPR itd. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Gruba kreska Kalego 31.10.07, 16:11 palestrina2005 napisał: > Piastowła najwyższe stanowiska państwowe nie przyznając się że był > SBckim kapusiem. A był "esbeckim kapusiem"? Na kogo doniósl? Komu zaszkodził? > Nie przyznał się oszukiwał pracodawców. Wstyd. > > Tusk pluje na Macierewicza, a okazuje się że to Macierewicz miał > rację co do Boni. Okazuje się że większość z "listy Macierewicza" to > jednak kapusie. A media próbowały nam wmówić że jest inaczej. > > Tusk jest żałosny że chce współpracować z tym SBckim kapusiem. To > pokazuje że Tusk jest zwolennikiem grubej kreski i bedzie grał po > PZPR.... A co robił Andrzej Kryże w 1979 i w stanie wojennym? Czemu PiS się go nie brzydzi? Jak Kali stawiać gruba kreska, to nie być gruba kreska? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gruba kreska Kalego 31.10.07, 16:16 Kryże był jawnym pracownikiem instytucji PRL. Podobnie jak np. JR Nowak, Z. Wassermann i paru innych. W byciu jawnym komunistą nie było nic złego. Dopiero TW to powód do ostracyzmu. Ot, taka logika. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Prawo mówi: Wolno być, ale nie wolno kłamać. 31.10.07, 16:28 W związku z czym Boni jako minister złamał prawo a Kryże nie. PiS chciało wprowadzić lustrację, ale wtedy wszechwładny, boski Trybunał Konstytucyjny ją zablokował. Odpowiedz Link Zgłoś
odo3 BONI najlepszy ale w czym ????????? 31.10.07, 16:32 Bardzo mi się nie podobało gdy Pan BONI jak kandydat na Ministra Pracy w niedawnym wywiadzie komentowanym na forum wyraził się ( tak to zrozumiałem), że bezrobotni okradają państwo. Nie spodziewałem się takiego chamstwa ze strony Pana Boniego ale dzisiaj już się nie dziwię. Gdy koryto jest w zasięgu trzeba wyznać swoje grzechy może naiwni uwierzą i wybaczą i oczywiście koryta nie zabiorą. Dlaczego tak długo milczał, a może pomógł mu w ty Macierewicz jak mówi Wałęsa i to jest pytanie. Jeśli ma się nieczyste sumienie to należałoby okazać trochę pokory, a nie ubliżać najsłabszym wiedząc z góry, że oni się nie odszczekną. Panie BONI odpuść Pan sobie koryto i nie kompromituj Pan nowy tworzący się rząd. Pan nigdy nie będzie poważnie traktowany niezależnie od tego jakie były powody pańskiej współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Gruba kreska Kalego 31.10.07, 16:34 Widać nie odróżniasz między funkcją jawnego urzędnika państwowego a funkcją skrytego donosiciela, który szkodzi z ukrycia innym, a krzywdzeni NIC na to nie mogą, bo nawet nie wiedzą, kto zacz. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gruba kreska Kalego 31.10.07, 16:41 Odróżniam - ale trochę mnie śmieszy a trochę przeraża sytuacja w której z jednej strony ludzi, którzy podpisali zobowiązania skazuje się na śmierć cywilną (bez wnikania co tak naprawdę złego zrobili) a z drugiej budowniczych totalitaryzmu stawia się na piedestał. A tak w ogóle: przecież każde państwo ma służby, a jak ma służby to ma i agentów, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Gruba kreska Kalego 31.10.07, 17:12 Też uważam, że sytuacja jest dwuznaczna moralnie, jeśli skazuje się na śmierć cywilną tych, co podpisali a tych, którzy ich do tego zmusili już nie. Ale myślę, że to właśnie wynika z faktu, iż każde państwo ma służby i nie może ich karać za wykonywanie zadań służbowych. Tyle, że nie w każdym państwie agenci są głównie po to zatrudniani, by śledzić własnych obywateli i dokładnie patrzyć co myślą o władzy rządzącej - to już jest cechą systemów totalitarnych lub oscylujących wokół tego. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Gruba kreska Kalego 31.10.07, 17:18 Tyle, że nie w każdym państwie agenci są głównie po to zatrudniani, by śledzić własnych obywateli i dokładnie patrzyć co myślą o władzy rządzącej - to już jest cechą systemów totalitarnych lub oscylujących wokół tego. Zapomniałam dodać: ale to jakie jest państwo i system nie jest winą agentów. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gruba kreska Kalego 31.10.07, 17:30 > Zapomniałam dodać: ale to jakie jest państwo i system nie jest winą > agentów. Z drugiej strony ci agenci (zarówno funkcjonariusze, jak i TW) prawdopodobnie wiedzą czemu i po co tak naprawdę służą. Czy da się utrzymać system totalitarny bez bezpieki? Kto trzyma społeczeństwo za buzię jeśli nie właśnie ci agenci? Mówi się, że dom jest dziełem architekta - ale ktoś przecież postawił fundamenty i poukładał cegły, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Gruba kreska Kalego 31.10.07, 17:38 Architekt projektuje, planuje opracowując konkretną postać domu, ale sam go nie stawia. Fundamenty i resztę domu robią wykonawcy. W tym wypadku fundamenty postawili ci, którzy wjechali na czołgach i przywieźli razem z Armią Czerwoną nowy odpowiednio zaprojektowany system. Agenci i cała reszta aparatu to cegły niezbędne do tej budowli. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gruba kreska Kalego 31.10.07, 17:42 Owszem. Problemem jest odpowiedzialność funkcjonariuszy SB za trwanie systemu - do jakiego stopnia odpowiadają za ten totalitaryzm? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gruba kreska Kalego 31.10.07, 17:26 Zadania służbowe (jak i ich wykonania) mogą być zarówno chwalebne jak i bandyckie. Zastraszanie, szantaż, wymuszanie czy inne tego typu metody SB zaliczam zdecydowanie do tej drugiej kategorii. I uważam, że powinny być wyjaśniane, zwłaszcza jeżeli łamały prawo. Jeśli dzisiaj w ramach wykonywania zadań służbowych policjant przekroczy swoje uprawnienia i np. niepotrzebnie skuje zatrzymanego to sprawa ta jest wyjaśniana. Poza tym jest kwestia ludzi typu Kryże i Jasiński - i do nich głównie się odnosiłem. Nie jestem fanem grzebania każdemu w życiorysie, ale jeśli partia ma sztandarze wypisane hasło dekomunizacji to mnie krew zalewa jak się dowiaduje, że prominentne postaci tejże partii pełniły w PRL dość poważne stanowiska polityczne. Jednego takiego u mnie chcieli zrobić prezydentem miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Gruba kreska Kalego 31.10.07, 17:32 adas313 napisał: > Jeśli dzisiaj w ramach wykonywania zadań służbowych policjant >przekroczy swoje uprawnienia (...) to sprawa ta jest wyjaśniana No właśnie, ale sęk w tym , że oni za komuny nie przekraczali swych uprawnień. Nękanie należało do ich zadań. > Poza tym jest kwestia ludzi typu Kryże i Jasiński - i do nich >głównie się odnosiłem. (...)jeśli partia ma sztandarze wypisane >hasło dekomunizacji to mnie krew zalewa jak się dowiaduje, że > prominentne postaci tejże partii pełniły w PRL dość poważne >stanowiska Zgadzam się bo to oczywista oczywistość- tacy ludzie powinni być odsunięci. Dziś to argument w ręku Tuska przy przyjmowaniu podobnych ludzi w swoje szeregi. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Gruba kreska Kalego 31.10.07, 17:35 > No właśnie, ale sęk w tym , że oni za komuny nie przekraczali swych > uprawnień. Nękanie należało do ich zadań. Cóż, zostają historycy. Zresztą dużo istotniejszy od nazwisk jest tak naprawdę mechanizm. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Gruba kreska Kalego 31.10.07, 17:39 adas313 napisał: > Zresztą dużo istotniejszy od nazwisk jest tak naprawdę mechanizm. DOKŁADNIE tak. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Hipokryzja na całego 31.10.07, 16:51 eva15 napisała: > Widać nie odróżniasz między funkcją jawnego urzędnika państwowego a > funkcją skrytego donosiciela, który szkodzi z ukrycia innym, a > krzywdzeni NIC na to nie mogą, bo nawet nie wiedzą, kto zacz. Odróżniam, ale razie nie widzę dowodu, że Boni podjął realną współpracę z SB i skrzywdził kogokolwiek. Jeśli jawność rozgrzesza, to po co się czepiać Jaruzela albo byłych funkcjonariuszy SB? Oni "tylko wykonywali swoje obowiązki". Rozumiem natomiast, że Kryże to fajny chłop (bo czy inaczej Commandante Zero dopuściłby go do takiej konfidencji?), a ci, których skazywał na więzienie i sędziowie, których usuwał za zbyt łagodne wyroki wobec działaczy podziemnej "Solidarności", doznawali niewielkiej krzywdy, bo wiedzieli, co on zacz, i wiele mogli zrobić w swojej sprawie ;) Pewnie też sami byli sobie winni, bo ci pierwsi mogli nie chodzić na demonstracje, a ci drudzy sądzić surowo z własnej inicjatywy, bez napominania. Przypomnij mi, kiedy Kryże wyraził choćby symboliczny żal z powodu swojej gorliwej aktywności "po tej stronie, po której stało ZOMO". A czy np. Bender rozliczył się z PRON-u i Sejmu stanu wojennego? Wszystkie oficjalne biografie wybielają go, jak się da; nawet mowy nie ma o odrobinie skruchy lub choćby samokrytycyzmu. Istny Konrad Wallenrod, demontujący system od środka Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 ! 31.10.07, 15:46 ..A TAK NAWIASEM: W CZASACH UB CZY TEŻ SB, WSZYSCY KTÓRZY CHCIELI OSIĄGNĄĆ JAKIŚ SUKCES, MUSIELI PODPORZĄDKOWAĆ SIĘ ÓWCZESNEJ WŁADZY. NIEKONIECZNIE MUSIELI PODPISYWAĆ LOJALKI. TAKA JEST PRAWDA. PAN PREZIO W ROKU 1980 uzyskał stopień doktora na Uniwersytecie Gdańskim z zakresu prawa pracy. ZA KOMUNY PRAWO PRACY BYŁO JAKIE BYŁO: BYLEJAKIE! ZA KOMUNY RÓWNIEŻ SIĘ KSZTAŁCIŁ. DLACZEGO JEGO AMBICJE NIBY ANTYKOMUNISTYCZNE, NIE ODWIODŁY GO OD STUDIÓW W UCZELNI KIEROWANEJ PRZEZ CZŁONKÓW PZPR? ------------------------------------------------------------------ DO CZEGO ZMIERZAM. NAPRAWDĘ WEŹMY SIĘ ZA NAPRAWĘ POLSKIEGO PAŃSTWA. BEZSENSOWNE WYTYKANIE WSZYSTKIM WOKÓŁ, ŻE PODPISYWALI COŚ TAM, JESZCZE PRZEZ NASTĘPNE LATA, DOPROWADZI JEDYNIE DO WIĘKSZEGO PORÓŻNIENIA NASZEGO SPOŁECZEŃSTWA. WYJĄTKOWO PORAŻAJĄCA OCZYWISTOŚĆ SKRAJNOŚCI SPOSOBU MYŚLENIA I DZIAŁANIA KACZYZMU Z PEWNOŚCIĄ NAM POLAKOM NIE POMOŻE. ---------------------------------------------------------------- BIAŁE JEST CZARNE ALBO SZARE. A SZARE NIE MUSI BYĆ BIAŁYM. AMEN. ł A JAKIE BYŁO WÓWCZAS PRAWO PRACY? ŻENADA! Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar Tusk: Będę współpracował z Michałem Bonim 31.10.07, 16:03 a dobrze mu za te prace Tusk zaplaccice najlepiej jakies paredziesiat tysiecy na miesiac na reka.... Odpowiedz Link Zgłoś
skaflok bolek boni dwa bratanki i do teczki i do szklanki 31.10.07, 16:04 bolo lajzo;] Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Macie odnowe kraju!!! Niech to szlak trafi 31.10.07, 16:16 Dokad ten szlak? Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 warto kapować i "NIE warto być przyzwoitym" TUSK 31.10.07, 16:11 Żałuje że dałem się oszukać propagandzie i że zagłosowałem na PO ! "Warto być przyzwouitym" Donald kłamałeś z dziadkiem i teraz łżesz Twe zasady to tylko obłudna przedwyborcza gadka którą sobie Donald gębe wycierał i oczy nam mydlił, a Kapo nie musi być ministrem i nie jest to łamaniem jego praw. Odpowiedz Link Zgłoś
kakonek1 Tusk: teraz bohaterami sa ci co wspolracowali tuz 31.10.07, 16:36 stolka w rzadzie przyznaja sie do wspolpracy nie wczesniej. tylko tuz tuz przed wejsciem do rzadu. - PARANOJA A co powiemy o tych co nie podpisali i teraz bide klepia to co to nie bohaterowie to poprostu frjezy w/g PO-kiej skali wartosci. Garulacje dla wnuczkow za wybranie przyszlosci narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki1963 III RP stworzyli SB-cy i ich agenci! 31.10.07, 16:36 III RP stworzyli SB-cy i ich agenci! Odpowiedz Link Zgłoś
j23m parodia 31.10.07, 16:36 Unia (ubeckiej) Wolności górą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Brawo Boni co za odwaga po 22 latach sie przyznać(gdyby nie stołek to na pewno byś się przyznał, prawda). Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Tusk: Chcialbym zeby Boni odpracowal ... 31.10.07, 16:41 A ja chcialbym zeby Boni i jemu podobni raz ba zawsze znikneli ze sceny politycznej i gospodarczej! Tusk wyraznie chce szybko zbudowac PRL-bis nr 2. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 co powiedzial Walesa - sam Walesa nie wie 31.10.07, 16:38 towarzysz Walesa beknal : 'Problem jest czy przyznał się sam, czy pomógł mu Macierewicz.' coz wynika z takiej deklaracji Walesy 1. czy Macierewicz juz cacy jest ? bo pomaga sie przyznac :) 2. czy Macierawicz sie nie mylil ? 3. a moze to jest jednak prawda LECH WAŁĘSA TW "Bolek". Figuruje w KW MO Gdańsk oraz w kartotece informacyjnej wydz. II BEiA UOP i kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany 29.XII.70 r. pod numerem 12535 przez wydz. III KW MO Gdańsk. Akta archiwalne zachowane. 19 czerwca 1976 roku zaprzestano kontaktów z powodu niechęci "Bolka" do współpracy. TW "Bolek" od 1970 do 76 r. przekazywał SB informacje dotyczące destrukcyjnej działalności niektórych pracowników stoczni. W styczniu 71 poinformował m.in. o tym, że jego koledzy z wydziału W-4: Jasiński, Kontor i Popielawski szykują akcje strajkową. W innym raporcie prosił, by SB wzięła go na przesłuchanie, co pozwoliłoby mu uwiarygodnić się przed kolegami. Za przekazane informacje "Bolek" był wynagradzany na łączna sumę 13100 zł. W czasie prezydenckiej kampanii - przed wynikami I tury - (gdy szefem UOP był Antoni Milczanowski) dokonano ekspertyzy zgodności pisma Lecha Wałęsy z raportami podpisanymi przez TW "Bolek". Centralne Laboratorium Kryminalistyki, które wykonywało ekspertyzę, uchyliło się od wydania jednoznacznej opinii, ponieważ dostarczono mu jedynie kserokopie raportów, a nie oryginały. Wśród dokumentów związanych z Lechem Wałęsą znajduje się notatka służbowa z 1992 r. podpisana przez dyrektora Zarządu Kontrwywiadu UOP Konstantego Miodowicza. Podajemy jej treść: 1. Podług kpt.xxx (pracownika merytorycznego byłego przedstawicielstwa KGB) oraz mjra yyy (rezydenta warszawskiej KGB), służba, którą reprezentują jest w posiadaniu materiałów świadczących o fakcie współpracy Lecha Wałęsy z b.SB, MSW i PRL. Zdaniem mjra yyy, grafolodzy nie mieliby trudności z potwierdzeniem ich autentyczności. 2. Informacje agenturalne uzyskane w ostatniej dekadzie, w okolicznościach czyniących mało prawdopodobna tezę, iż stanowiły element zaplanowanych działań o charakterze inspirująco-dezinformującym. tylko Walesa jest za glupi zeby zamknac buzie w odpowiednim momencie bo skoro Walesa przyznaje ze 'Problem jest czy przyznał się sam, czy pomógł mu Macierewicz.' no to jak sie mowi A to wynika z tego B a moze lepiej na ryby i zajac sie bujaniem wnukow na kolanach ? nie fakt ewentualnej wspolpracy jest naganny naganne jest to ze KGB przez wszystkie te lata ma haka na polskich politykow...i to jest skandal Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Tusk: Będę współpracował z Michałem Bonim 31.10.07, 16:46 Panie Tusk ! Głosowałem na Pana, głosowałem na PO. Ja i inni rodacy zaufaliśmy Panu ! Panie Tusk ! Nie rzuca się pereł między wieprze ! Odpowiedz Link Zgłoś
alkana Tusk: Będę współpracował z Michałem Bonim 31.10.07, 16:52 To jest własciwa postawa. Nie potepiam Boniego uważam że był z klasą.ZWypowiedź Tuska i Wałęsy ,to dowód na to że "skostnienie" i sztywne stanowisko szkodza wszystkim. Pan Boni powinien byc ministrem. Brawo Brawo. Apel do PioS a zwłaszcza do KAczyńskich.Oto skąd płynie milosierdzie i zrozumienie.To Tusk a nie Wy zmądrzeliscie> RZówbcie tak dalej a skisniecie na s\smietniku historii. No i oczywissccie do LSD ,powinnisscie pogratulowac takiej mdrej wypowiedzi TuskowiMożecie to oczywiście puścic kantem,ale??. Odpowiedz Link Zgłoś
arturpiotr Przypominam, że PRL skończyła sie 18 lat temu... 31.10.07, 16:52 Nikt już nie pamięta, że był taki (po)twór prócz Kaczorów i PiSuarów. czy lepiej będzie nam sie żyło, gdy będziemy grzebać sie w zamierzchłej przeszłości. Zostawić to w cholerę... Na szczęście to ostatnie dni obłędu Macierewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam to było w II IRP 31.10.07, 17:25 Dziś załoga ma świadomość, że została oszukana. Mimo dobrej kondycji firmy i wcześniejszych zapewnień pracownicy nie otrzymali tzw. pakietu socjalnego i zostali z niczym, poza 15 proc. akcji, które ustawowo im się należały - komentuje Wróbel. Według niego, sprawa prywatyzacji Zelmeru powinna być rzetelnie wyjaśniona, a winni - pociągnięci do odpowiedzialności. Innym ciekawym wątkiem jest to, że na cztery miesiące przed prywatyzacją w Luksemburgu została utworzona spółka Zelmer Holding. I to ona jest faktycznym właścicielem akcji zakupionych przez fundusz Enterprise Investors, który w radzie nadzorczej Zelmeru po prywatyzacji reprezentuje m.in. były minister pracy Michał Boni www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20070605&id=po32.txt Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Tusk: Będę współpracował z Michałem Bonim 31.10.07, 16:55 to są dramaty (zbrodnia i kara) tylko dla mnie żadna różnica między braćmi k (bracia karamazow) Odpowiedz Link Zgłoś
jowitaa1 Tusk ty zdrajco,zatrudniasz donosicieli,tylko dlat 31.10.07, 17:05 dlatego,ze przyznali sie ze byli donosicielami????!!!!!!!!!! Taka nagroda,za bycie esbeckim smieciem???? Boni przez cale lata donosil,byl na liscie Macierewicza i co ,czy przyznal sie wtedy.??? Teraz przyznal sie ,bo prowadzacy go oficerowie ,ktoz to moze wiedziec jakich wywiadow,takie mu wydali polecenie.!!!!! Jego przyznanie sie to dalsza czesc gry esbeckiej!! Boni sie wywodzie z partii aferalow. Robil przekrety z innymi z tego ugrupowania KLd. Kog chcesz durniu brac do wladzy w Polsce???!!!!!!!!! aaaaa1.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
srebrnooki każdy obywatel IV RP ma teczke 31.10.07, 17:15 bo niby po co innego PiS zatrudniał specjalistów z poprzedniej epoki na najwyższych stanowiskach (do tego dotyczących szeroko pojmowanego bezpieczeństwa) a poza tym to każdy kto ma własne serwisy może w statystykach ip zaobserwować powracające co jakiś czas adresy ip, które nie nalezą do żadnego z komercyjnych robotów tak więc śmiało można założyć że każdy nasz wpis jest bezpiecznie zakatalogowany w odpowiedniej wirtualnej teczuszce (wydatki na informatyzacje w ostatnich dwóch latach przekroczyły wydatki poniesione w poprzednich 16 i jakoś po urzędach tego nie widać) Ciekawe kiedy zacznie się tłumaczenie że współpracowało się z PiS -em bo was szantażowano. W przyrodzie tak jak i w rozrośniętej strukturze dokumentów nic nie ginie :P "Mamy butelki z benzyną i kamienie" Cool kids of death Odpowiedz Link Zgłoś
matek1965 Tusk niczego wiecej po tobie sie nie spodziewalem. 31.10.07, 17:20 tak jak przeszlosc rodziny , tak twoj rodowod szpiclowsko- podrzegajacy wychodzi na jaw. gratuluje wyborcom po....."wytrawnego, kretacza i cwaniaka". Cale szczescie , ze za cztery lata beda nastepne wybory....., to tylko cztery lata. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Tusku: Boni teraz bedzie pracowal za darmo? 31.10.07, 17:25 w formie pokuty? Donio nie wydurniaj sie. Jaki z tego Boni bohater - po 15 latach 'wolnej' Polski - wielkie heroiczne wyznanie - zapewne wymuszone perspektywa lustracji poprzedzajacej wejscie do rzadu ew. publikacje II czesci raportu Macierewicza. Boniemu za klamstwa i oszczerstwa rzucane przeciw Macierewiczowi porzadny czlowiek nie powinien podac reki. I jeszcze tez zalosny Gowin - heroiczne wyznanie ..... zenada. Nowa elita tego kraju: Boni, Gowin, Tusk - nazwiska typowe dla jakies chołoty.... wyksztalceni.... premier historyk, Boni polonista - gromada fachowcow..... bueeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
jowitaa1 A skad teraz Boni mialby byc w rzadzie skoro nie j 31.10.07, 17:36 nie reprezentuje nikogo poza soba samym???!!!!Kolejny spadochroniarz ze slynnej partii aferalow... Ten rzad jak i wszystkie poprzednie to jedno wielkie oszustwo.!!!!!! To juz zostalo dawno ustalone,kto ma wygrac kto przegrac,to bylo widac po przdwyborczych przetasowaniach i przechodzeniu z pis do po jak sikorski na przyklad. Trzeba byc slepym zeby tego nie widziec!!! A za jakis czas zobaczymy nowe wybory i pis znow przy wladzy....i tak na przemian... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne A taaak, niech Tusk wyznaczy Boniego na premiera, 31.10.07, 17:43 GazWyb podaje: > Chciałbym, żeby odpracował błąd i pomógł. W jakiej roli - > zobaczymy. Wolę współpracować z człowiekiem, który potrafi > przyznać się do błędu - tak Donald Tusk skomentował informację, że > Michał Boni, wymieniany jako kandydat do jego rządu przyznał się > do podpisania deklaracji o współpracy z SB . Alez oczywiuscie! A dlaczego wobec tego nie zaproponowac mu teki premiera? Bedzie mogl "odpracowywac" jeszcze bardziej swoje winy... A moze go polecic na prezesa TK? Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 No to mamy nie III RP ale II PRL 31.10.07, 17:43 I nastało nam ścierwo liberalne, które zniszczy wiarę w Polsce i zapanuje fanatyczna wiara w ateizm i ekologię. Zapanuje sodomia i uprawianie antykncepcji i innych zberezieństw. I w ten sposób honor i godność będą kojarzyły się z papierem toaletowym a argumenty w dyskusjach politycznych przekształcą się w inwektywy. Zamiast elokwencji i argumentów zapanuje zawszawiała ścierwo-pyskówka liberałów zarzyganych knurów jednych. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: No to mamy nie III RP ale II PRL 31.10.07, 17:54 placebo99 widac ze bierzesz placebo zamiast prawdziwych tabletek Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 wszystkich agentów do rządu niech odpracowują 31.10.07, 17:54 swój błąd młodości ... wszystkim musisz dać tę szansę Tusku ! ha ha Odpowiedz Link Zgłoś