aleks.sander 02.11.07, 20:56 W takiej sytuacji trudno się dziwić władzom włoskim że w ten sposób podeszły do sprawy.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trawiarz_ny Re: Włosi będą wydalać Rumunów "zagrażających bez 02.11.07, 21:23 tyle ze po wejsciu ukladu o likwidacij granic deprtacje bede malo skuteczne, choc rumunia i blugaria nie wejda do ukaldu z Schengen to wystarczy ze przekrocza granice rumuni i sprawa zalatwona moga wrocic do wloch. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Klamstwo !!!Wszystkich obcokrajowcow powiedzieli ! 02.11.07, 21:30 Nie tylko Rumunow ! Wszystkich obcokrajowcow dopuszczajacych sie przestepstw !! Odpowiedz Link Zgłoś
alwaysshowtime Włosi będą wydalać Rumunów "zagrażających bezpi.. 02.11.07, 21:48 To są CYGANIE!!! Obywatele Rumunii,ale nie narodowości:Rumun! To krzywdzące dla prawdzwych Rumunów. Odpowiedz Link Zgłoś
dolega5 Cyganie / Romy 02.11.07, 22:11 Nie bardzo sie nadaja do zadnego panstwa bo maja - juz pewnie teraz genetyczny - uraz do uczciwej pracy. Nikt oficjalnie tego nie napisze, ale malo kto chce miec ich w sasiedztwie... nawet tych niegroznych co tylko zebrza i zajmuja sie drobna kradzieza. Odpowiedz Link Zgłoś
orglee Re: Włosi będą wydalać Rumunów "zagrażających bez 02.11.07, 22:13 Jeżeli już to narodowości Romskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
luks82 no wielkimi literami ich jeszcze będziemy szanować 02.11.07, 22:20 Zamiast zastanawiać się, jak to ładnie ma brzmieć radzę popracować nad zwykłą ortografią. IMHO to po prostu Cyganie. Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Nie Rumuni a Cyganie 02.11.07, 22:25 Poprawność polityczna i tolerancja dla cyganerii kończy się w raz z chwilą spotkania jej na ulicy. Wiem, wiem, zaraz ktoś mi wyjedzie że jestem rasistom ale ja i tak nikomu nie życzę spotkać cygana, zwłaszcza w nocy. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
orglee Re: no wielkimi literami ich jeszcze będziemy sza 02.11.07, 22:27 Te cholerne stereotypy którymi się posługujecie są doprawdy żałosne. Już zapomnieliście jak się o polakach wyrażano za granicą ? Pijacy i złodzieje. Tak o nas mówiono. Wszystko przez to że najwidoczniejsze są jednostki wyróżniające się na danym obszarze. Dowodem na to jest fakt że jakoś w Polsce nie słyszymy o morderstwach jakich dopuszczają się włosi na swoich rodakach. Tak się składa że mimo dysleksji, nie popełniam tragicznych błędów w pisowni bo mam włączoną autokorektę w Firefoksie. Można się jedynie u mnie przyczepić do interpunkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
orglee Re: no wielkimi literami ich jeszcze będziemy sza 02.11.07, 22:32 Ano fakt zapomniałem że narodowości piszemy małą literą. Odpowiedz Link Zgłoś
mr-europe Re: no wielkimi literami ich jeszcze będziemy sza 02.11.07, 23:28 orglee napisał: > Ano fakt zapomniałem że narodowości piszemy małą literą. glupis do czasu az jakis Cygan leb ci obije to zmienisz zdanie szybko Odpowiedz Link Zgłoś
orglee Re: no wielkimi literami ich jeszcze będziemy sza 03.11.07, 11:30 Hahaha. Puknij się w łęb. Równie dobrze polak mi może łeb obić. Włoch, Rosjanin, Francuz i człowiek o każdej innej narodowości. Odpowiedz Link Zgłoś
black-stone Cyganie won 02.11.07, 22:58 Taka prawa, w X w opuścili Dekan i rozleźli się po Europie, pierwsze dotyczące ich przekazy to opisy zbrodni, gwałtów i mordów, jak wiadać nic się od czasów średniowiecza nie zmieniło. Także Polska będzie mieć z tym niebawem problem, pierwsze cygańskie osiedle powstało właśnie we Wrocławiu. Trzeba będzie te slumsy zburzyć jak najszybciej dlatego warto się przyglądać postępowaniu Włochów. Może i moja wypowiedź nie grzeszy tolerancją ale uważam że istnieją grupy ludzi szczególnie dostkniętych patologią, do któych zaliczają się cyganie. Co do Rumunów nic nie mam, wspóczuje im tylko że muszą dzielić swój kraj z ludźmi o mętalności rodem ze wczesnego średniowiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Jaki kraj, tacy imigranci 02.11.07, 22:35 Nie ma co zwalac na imigrantow! Co robi wloska policja? Powinna scigac przestepcow niezaleznie od rasy lub narodowosci! Czyzby Wlosi nie popelniali gwaltow i morderstw? Jakos nie chce mi sie wierzyc! Imigranci maja taka ceche, ze zazwyczaj przyjezdzaja do swojego kraju docelowego do PRACY oraz, ze staraja sie nasladowac cechy narodu, ktory ich gosci. Oczywiscie, wszyscy NIEUDACZNICY, jakich w kraju docelowym imigrantow jest tyle samo co w kazdym innym kraju, beda obwiniac IMIGRANTOW o swoje NIEUDACZNICTWO, a ze nikt w obronie imigrantow nie stanie, sprawa zalatwiona! Wlosi, spojrzcie najpierw na siebie samych, a potem zacznijcie oceniac innych!! A tak przy okazji, Al Capone nie byl z pochodzenia Rumunem, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
orglee Re: Jaki kraj, tacy imigranci 02.11.07, 22:37 simpson0107 napisał: > (...) > A tak przy okazji, Al Capone nie byl z pochodzenia Rumunem, prawda? Z tego co wiem polakiem też nie :] Odpowiedz Link Zgłoś
agadabus Cyganie! Cyganie! 02.11.07, 22:41 Skąd wiedziałem, że chodzi właśnie o Cyganów, a nie zwykłych Rumunów... Cygańska zaraza rozpleni się wszędzie, czy to Włochy, czy Wielka Brytania. Nienawidzę. Nienawidzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta zakłamanie mediów 02.11.07, 22:42 to nie Rumuni , a Cyganie! Rumuni to zazwyczaj uczciwi, normalni ludzie, żyjący z pracy, nie z przestępstw. Bandziory w Rzymie o których mowa mają jedynie obywatelstwo rumuńskie, tak jak mordercy młodego Belga, mają obywatelstwo polskie, a są Cyganami. Ale w tym przypadku zakłamana GW przeszła sama siebie- ani razu nie napisała , że to są Cyganie, zawsze padało "Polacy". Odpowiedz Link Zgłoś
orglee Re: zakłamanie mediów 02.11.07, 22:49 Ależ wy głupoty gadacie. Romowie - encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3968703 Cyganie - encyklopedia.pwn.pl/haslo.php?id=3888605 pl.wikipedia.org/wiki/Cyganie No to sobie chyba wyjaśniliśmy to i owo. Chyba że zaraz napiszecie że PWN i Wiki kłamią. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: zakłamanie mediów 02.11.07, 23:46 Najlepsze jest to że ów cygan morderca ma na imię Romulus. Groteska. Odpowiedz Link Zgłoś
vasileeminescu Re: zakłamanie mediów 03.11.07, 11:56 orglee napisał: > Ależ wy głupoty gadacie. Coś wydaje mi się, że sam mylisz Rumunów z Romami czyli Cyganami i niezbyt dokładnie przeczytałeś wiadomości z Wikipedii i PWN. Cyganie stanowią w Rumunii dośc liczną i kłopotliwą mniejszość w Rumunii. 90% mieszkańców Rumunii to ludzie podobni do nas: Rumunii, Węgrzy, Szeklerzy, Niemcy ....jest też kilka wiosek zamieszkłych przez Polaków od prawie 200 lat (na południowej Bukowinie, polecam podróż do tych zagubionych w górach polskich osad jak Poljana Mikuli, Nowy Sołoniec, Plesza, Kaczyka) Cyganie pochodzą z Indii i w czasach panowania Turków na Bałkanach dotarli do Europy i jest ich dziś wlasnie najwięcej w Rumunii, Bułgarii, na Wegrzech, także na Słowacji. Wszędzie istnieje bardzo wysoki przyrost naturalny wśród Cyganów i jak tak dalej pódzie za kilka pokoleń mogą stac się wiekszością w krajach gospodarzy. Ale nie obwiniajcie prawdziwych Rumunów za to że los im zesłał Cyganów jako współobywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
fabrykatrzciny Włosi będą wydalać Rumunów "zagrażających bezpi.. 02.11.07, 22:59 Przez 3 lata w czasie studiów wyjeżdżałem do Anglii, i spotkałem tam wielu Rumunów (nie cyganów) i wg mnie nie ma gorszego narodu od Rumunów. Nikt nie mówił o nich dobrze. Polacy zajmujący się pomocą polskim studentom w UK mówili że nie tylko u nas tak jest, wszędzie otrzymują głosy, że gdzie są Rumuni tam są problemy. Rumuni są leniwi, skorzy do walki o byle co, same problemy z tym narodem, nikt nie miał o nich dobrego zdania, poczynając od Angoli na Polakach czy Bułgarach kończąc, bajdełej :) Bułgarzy bardzo w porządku ludzie. Rumunii Do Rumunii!! Odpowiedz Link Zgłoś
vasileeminescu Do fabrykatrzciny 03.11.07, 01:07 Od 1989 jeżdżę często na Wegry, do Rumunii niekiedy do Bułgarii. Jakoś nie zauważyłem aby był Rumuni to naród gorszy od innych jak piszesz. Węgrzy i Bułgarzy mają złe zdanie o Rumunach ale to kwestia historii i sporów terytorialnych, natomiast będąc w Rumunii trudno spotkac ludzi (Rumunów, nie Romów)równie przyjaznych, gościnnych otwartych dla cudzoziemców.Pojedź i przekonaj się a nie oceniaj narodu jako najgorszego bo kogos tam spotkałeś w UK. Spotkałem niedawno w Bochum Niemca, który nigdy w Polsce nie był ale uparcie twierdził, że Polacy to tylko lenie i złodzieje samochodów a kobiety tanie dziwki. Rozmowa z nim nie miała sensu. Przed rozmową i po wiedział o moim kraju wszystko najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Jak zwykle brakuje slowa ,,cyganie"!Czy poprawnosc 02.11.07, 23:17 polityczna zakazuje myslec i nazywac rzeczy po imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
mr-europe Murzyni, Cyganie, kolorowi nic nie wniesli do..... 02.11.07, 23:25 cywilizacji. To jest bloto nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
vasileeminescu Re: Murzyni, Cyganie, kolorowi nic nie wniesli do 03.11.07, 12:56 nie przepadam za Cyganami ale Twój post śmierdzi rasizmem, jeśli chodzi o Cyganów to tak jak Polacy zaliczaja sie do rasy białej czyli prawdopodobnie jak Ty kolego kolorowi to poza Murzynami wg. Ciebie kto jeszcze??? Chińczycy? Japończycy? Indianie amerykańscy? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: Włosi będą wydalać Rumunów "zagrażających bez 02.11.07, 23:27 A czy to jest legalne? Bo tak sobie mysle ze chyba zgodnie z postanowieniami Art. 39-48 ECT to mozna ich zaskarzyc do Europejskiego Trybunalu Sprawiedliwosci, ale jako raczkujacy prawnik nie znam sie na tym do konca. Pewnie zalezy to od sformulowania, ale nie sadze, zeby Wlosi mieli prawa wprowadzac ograniczenia dot. obywateli Unii. Ktos ma jakies pojecie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
kleo51 Re: Włosi będą wydalać Rumunów "zagrażających bez 03.11.07, 01:42 też tak pomyślałam w pierwszej chwili, ale Traktat dopuszcza czasowe stosowanie ograniczeń w swobodnym przepływie osób w kilku przypadkach, m.in. w podanych tu względach bezpieczeństwa. Oczywiście, wszystko zależeć będzie od sformułowania i uzasadnienia włoskich przepisów, ale idę o głowę, że ktoś to w końcu zaskarży do ETSu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbawiony-7 Ale to wbrew bogu GW czyli Parlamentu Unii 03.11.07, 07:08 Polityka UE jest farsą. Wolność Równość Braterstwo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a To są cyganie, czyli wrzód 03.11.07, 07:13 tylko że najwięcej ich w europie w rumuni właśnie. To taka gorsza rasa ludzi, takie zawszone kundle. Odpowiedz Link Zgłoś
renos8 Włosi będą wydalać Rumunów "zagrażających bezpi.. 14.11.07, 20:11 Mieszkam i pracuję w Rzymie od ponad 6-ciu lat i widzę codziennie co wyprawiają Rumunii.Nie prawdą jest,że tylko cyganie rumuńscy są bandytami,złodziejami,a cała reszta to prawi obywatele Rumunii.Może 10 procent to ludzie normalni a reszta to kanalie.Kradną,mordują i prostytuują się.Na dodatek śmierdzą (zwłaszcza faceci).Mam nadzieję,że w naszym kraju nigdy nie nikt nie pozwoli żeby Rumunii mogli wyprawiać to,co wyprawiają we Włoszech. Odpowiedz Link Zgłoś
hassprediger Rumuni to prawdziwi Rzymianie jak sama nazwa 14.11.07, 22:28 świadczy i mnie to śmieszy, wszyscy Rumuni i Romowie powinni wyjechać do Rzymu dopiero będę miał ubaw;)))))))))) ps. Romania to nazwa od Roma - Rzym, Romowie to nazwa własna Cyganów i w ich języku znaczy rom-człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś