zydzinski2 07.11.07, 08:47 Pseudoautorytet i destruktor polskiej polityki zagranicznej, wasal Niemiec i Israela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amdrzej11 Daleko od intencji Giedroycia 07.11.07, 09:56 Do widzenia pierdzielu! Powodzenia w dalszym zyciu! Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 zapiekła nienawiść 07.11.07, 10:05 To się nazywa zapiekła nienawiść do PiSu, do demonstracji której Władysław "Piana" Bartoszewski musi cynicznie wykorzystywać osobę Jerzego Giedroycia. Nie trzeba być zwolennikiem politycznych pomysłów szefa Kultury (choćby Międzymorze), żeby uhonorować działalność tego niewątpliwego patrioty. Bartoszewski, chcąc znowu zaistnieć w mediach, robi demonstrację przy okazji ziejąc nienawiścią do PiSu. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
tormann Re: zapiekła nienawiść 08.11.07, 18:40 Co by o Kaczyńskich nie rzec, to za ich sprawą niejeden bożek spadł z ołtarza. Co tam niejeden - cały panteon bożków rozpadł się na kawałki. Nie najmniej Władysław Dyplomatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Daleko od intencji Giedroycia 07.11.07, 10:05 Biedne zalosne robaczki swietojanskie. To oczywiscie o przedpiscach. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 mięczak 07.11.07, 10:19 fedorczyk4 napisała: > Biedne zalosne robaczki swietojanskie. To oczywiscie o przedpiscach. Święte oburzenie - żeby podnieść pióro na jedyny żyjacy autorytet!!! "Ponoć Monika Olejnik najbliższy wywiad z Jarosławem Kaczyńskim zamierza rozpocząć od pytania - Jak Pan śmie kpić z tego małża, który jest ostatnim powszechnie szanowanym autorytetem i postacią pomnikową? - Kaczyński będzie się bronić twierdzeniem, że absolutnie nie kpił z małża. Stwierdził tylko oczywisty fakt, że jest on mięczakiem." - napisał pewien znany poznański dziennikarz o nieco leninowskiej fizjonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Daleko od intencji Giedroycia 07.11.07, 10:45 Biedny jest przede wszystkim pewien stary, zlosliwy i zawziety czlowiek, ktory zostal wykorzystany do walki z PiS-em przez POlitykow od siedmiu bolesci. Biedny jestes tez ty, ale to z innych powodow, ktore zapewne zrozumiesz za dwa lata. Oczywiscie jezeli Bog dal ci troche inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Daleko od intencji Giedroycia 07.11.07, 11:38 glupis od urodzenia czy nabyte od kaczorow? Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Daleko od intencji Giedroycia 07.11.07, 11:54 Amdrzejku, ja nawet nie wiem czy za dwa lata jeszcze bede przy zyciu. Nie wiem tez kto mi dal ineligencje, za to na pewno wiem komu nie dal. Np: Tobie, wiec musisz powtarzac jedynie co Ci PiS i Rydzyk w uszko nasycza. Odpowiedz Link Zgłoś
pjpb Daleko od intencji Giedroycia 07.11.07, 10:50 ze smutkiem przeczytalem ten artykul. pan bartoszewski ma pelne prawo do roznicy zdan z redakcja rzeczpospolitej i uznania, ze promowane kandydatury do nagrody im. j. giedroycia z p. giedroyciem nic wspolnego nie maja. jednakze juz narzekajac na brak bezstronnosci rzeczpospolitej i rzekome wspieranie pisu, szczegolnie na lamach gazety wyborczej, o ktorej bezstronnosc nawet wierni czytelnicy nie podejrzewaja, naraza sie na smiesznosc. choc istotnie redaktor naczelny i czesc komentatorow ma wyraznie konserwatywne sympatie, sa one przynajmniej ideologiczne (i zazwyczaj nie zwiazane zreszta z pisem) niz srodowiskowe, co jest plaga w gazecie (nie bardzo widze, co srodowisko road musialoby zrobic, aby zasluzyc na przygane gazety). zgaduje, ze p. bartoszewski jest zbyt powaznym czlowiekiem, aby szukac poklasku - ale biorac pod uwage jego histeryczne wypowiedzi w kampanii wyborczej i obecne wypowiedzi, pozostaje mi tylko zgadywanie. na autorytet trudno jest zapracowac, latwo go roztrwonic... Odpowiedz Link Zgłoś
h_bosch Re: Daleko od intencji Giedroycia 08.11.07, 00:06 Nie wiem co twoim zdaniem oznacza konserwatyzm. Bo ja widzę dość zasadniczą różnicę miedzy konserwatyzmem a nawijmy to bez obrazy ideologią PiS. Pis jest populistyczną partią władzy a nie partią konserwatywną w rozumieniu zachodnioeuropejskim. Czytam Rzepe od lat bo to była typowa obiektywna lekko nudna gazeta biznesowa. A teraI dla mnie nie ulega watpliwości, że została przejeta przez stronników PiS. Można podawać naprawdę liczne przykłady. Np brak proby przedstawiania racji obu stron sporu. Pseudoobiektywne wywiady z politykami PiS i szefani niektórych politycznie poprawnych spółek. I ok, to sprawa waścicieli. Smutno tylko, że rynku brak gazety zajmujacej sie przekazywaniem informacji. Był kiedyś szwedzki darmowy Metropol ale zniknął. Odpowiedz Link Zgłoś
pjpb Re: Daleko od intencji Giedroycia 08.11.07, 12:27 jesli spojrzysz na moja wypowiedz zauwazysz, ze nigdzie nie utozsamiam pisu z konserwatyzmem. jesli chodzi o rzeczpospolita, tez jako wieloletni jej czytelnik dostrzegam spadek jakosci pisma od czasu odejscia p. lukasiewicza - niemniej wciaz w moim oczuciu pozostaje najbardziej niezaleznym dziennikiem w polsce. jesli chodzi o linie redakcyjna gazety, w moim odczuciu blizej jej do programu platformy niz pisu - choc linia pisma jest (a przynajmniej byc powinna) pewna wypadkowa pogladow jej stalych autorow raczej niz sztywna wytyczna. i owszem - rzeczspospolita nie przylaczyla sie do chorku 'pis to dramat dla polski kompromitacja i najgosze nieszczescie od potopu pruskiego' - ale to raczej swiadczy moim zdaniem o klasie jej publicystow - pokazali, ze mozna celnie punktowac krotkowzrocznosc ocen i nieudolnosc recept pisu bez utraty dystansu - w szczegolnosci do poprzednich rzadow. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Daleko od intencji Giedroycia 07.11.07, 11:40 jak to dobrze, ze czas takich jak ty i tobie podobnych sie skonczyl. Polacy madrzeja.... Odpowiedz Link Zgłoś
doris.9914 zydzinski2.. typowy przykład łajdaka od Rydzyka... 07.11.07, 11:50 tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 "RP" i PIS..propagatorzy bolszewizmu ! 07.11.07, 11:53 rydzykowszczyzna-gomułkowszczyzna w jednym ! Odpowiedz Link Zgłoś
franekwolusz Trzęsącego się dziadka trzeba schować 07.11.07, 12:58 Kompromituje sie na każdym kroku. Już przekreślił swój wcześniejszy dorobek życiowy. Czyżby zaimponował mu Niesiołowski. Zamiast na stare lata mieć więcej umiaru i powagi to stał się radykałem jak 20 letni pistolecik. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Trzęsącego się dziadka trzeba schować 07.11.07, 13:13 Zycze Ci z calego serca zebys w jego wieku trzymal taka forme intelektualna i fizyczna. Chociaz moze nie powinnam, bo mozesz wtedy dostrzec jakim strasznie durnym smarkaczem byles w 2007 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Re: Trzęsącego się dziadka trzeba schować 07.11.07, 14:08 franekwolusz-jesli ktos nie lubi PiS-u to wcale nie znaczy,ze jest od razu radykalem!!Ja nie lubie PiS-u i RM o.Muchomorka i uwazama sie za konserwatyste!!Tyle tylko,ze normalnego i wyksztalconego konserwatyste!! Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Daleko od intencji Giedroycia 07.11.07, 14:11 "Rzeczpospolita" stala sie regularna "tuba" PiS-u i rzeczywiscie jak redakcja jej moze reprezentowac poglady "Kultury" paryskiej???? Zenada! Odpowiedz Link Zgłoś
lazy_sod Rzepa 07.11.07, 15:16 Rzepa prezentuje fakty bez koloryzownia w felietonach ich autorzy prezentuja swoje poglady i sie z tym nie kryja. GW chciala by nas przekonac ze jest gazeta obiektywna i nie prezentuje pogladow zadnej z opcji politycznych a jesli juz jakies prezentuje to sa to poglady poprawne i wlasciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Rzepa 07.11.07, 15:19 A gdzie w tym artykule to zostalo napisane? O ile sie nie myle chodzi o poglady profesora Bartoszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś