lessmore Bojkotujmy Lafarge! 20.11.07, 11:34 Nie musimy kupować wyrobów tej firmy - jest wiele firm konkurencyjnych. Francuzi poczuliby na własnej skórze, że pana Desmoutier trzeba natychmiast wycofać. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Francuzka kuchnia? Dno! 20.11.07, 11:41 Francuzka kuchnia polega na wmowieniu, ze cos jest smaczne bo zrobione przez Francuza. Wina tez maja kiepskie. Znaczenie lepsze sa wina z "nowego Swiata". Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Zwłaszcza te śmierdzące sery! 20.11.07, 14:53 Mdli mnie na samą myśl! Spróbowałem raz w życiu- o raz za dużo! Trzeba być chyba zboczeńcem, zeby lubić to jeść (albo nawet przebywać w tym samym pomieszczeniu z tym produktem). Odpowiedz Link Zgłoś
13monique_n Prezes z Francji nie chciał w zarządzie "głupic.. 20.11.07, 12:04 Znam ten "francuski" styl "zarządzania". Pan Prezes kopał (tak tak!) tłumaczkę, kiedy jego zdaniem xle cos tłumaczyła. Z czego to wnosił - nie wiadomo. W zadnym języku oprócz własnego nie mówił. Sąd pracy dla takich frajerów to jest to. PS przykro gadać, ale wśród polskich "menedżerów" też ten autokratyczny styl cieszy się powodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
boado We własnym kraju niewolnikami, bez własności 20.11.07, 12:08 Dochodowe cementownie sprzedano, by wielkie zyski obcym przynosiły. Nami poniewierają, grosze płacą za cieżką pracę , powietrze zanieczyszczają. Oto efekty dzikiej prywatyzacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mmx266 wypadało by żabojada ku przestrodze zamknąć 20.11.07, 12:48 ot tak, żeby nie mataczył. Przesiadzi się, to i inni zmądrzeją Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak "Prezes" z Francji... 20.11.07, 12:52 To w jaki sposób niezbyt rozsadny francuski prezes potraktowal swojego pracownika swiadczy przede wszystkim o tym "prezesie"... Jest duzym problemem znalezienie nie tylko madrych i wykwalifikowanych pracowników lecz takze i przede wszystkim madrej i dobrej kadry menadzerskiej. Wysylanie do Polski "resztek menadzerskich" okazalo sie po raz kolejny zlym pomyslem tym razem Lafarge Gips... Przy okazji wiemy z uslug jakiej firmy nie warto korzystac... Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b P,ierdolony francuzki mineciarz 20.11.07, 13:18 pałą gnoja tak po polsku w potylice Odpowiedz Link Zgłoś
rojczer Prezes z Francji nie chciał w zarządzie "głupic.. 20.11.07, 13:22 I słusznie. Po co mu w zarządzie firmy głupek, niezależnie od tego czy jest on Polakiem, Niemcem czy Papuasem Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Prezes firmy ma zawsze racje. 20.11.07, 13:23 Jakis nadgorliwiec chcial sie wymadrzac, dostal po uszach a teraz pieniactwa mu sie zachciewa. Odpowiedz Link Zgłoś
janina1_3 A te cementownie w Polsce 20.11.07, 14:00 sprzedał Francuzom w latach 90-tych koleżka tuska, niejaki Lewandowski. Walić liberałów... Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer No cóz, trafiła kosa na kanień. 20.11.07, 14:08 Ciekawe ilu ludzi dręczonych przez tego "mobbingowanego" faceta popadło w kompleksy i depresje. Przecież zbierał pochwały za soją pracę. A zasłużył sobie na nie dręczeniem podwładnych, Polaków właśnie. Co, że to nieprawda? Ale tak mogło byc. Znam taki przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Każdy sposób na wyciągnięcie kasy jest dobry?? 20.11.07, 14:09 ędaszka w 2004 r. dostał propozycję: albo zostanie wyrzucony z pracy, albo zgodzi się na polubowne natychmiastowe odejście. Zgodził się. Pozew złożył dopiero teraz, ponieważ - jak tłumaczy - trzy lata zajęło mu dojście do stanu normalnej dyspozycji psychicznej i fizycznej??? Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Rozumiem, ze ciebie można swobodnie gnoić? 20.11.07, 14:43 Może w takim razie przyjdziesz do mnie pracować? Akurat nie mam się na kim powyżywać, bo wszyscy się zwolnili. Nie płace może za wiele, ale przecież ty nie chcesz "wyciągać kasy", tylko dać się zgnoić za darmo, bo to lubisz! Odpowiedz Link Zgłoś
annalee Prezes z Francji nie chciał w zarządzie "głupic.. 20.11.07, 14:10 Gratuluje Panie Mariuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
olgierd127 ja znam tego Redaszkę 20.11.07, 14:11 to wyjatkowy oszczymurek, leser, pozer i ignorant. każdy kto go zatrudnia powinien go zwolnic najdalej po dwóch tygodniach - tyle wystarczy, żeby sie pzrekonac, że ten facet do niczego sie nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mary.land Re: ja znam tego Redaszkę 20.11.07, 14:45 znasz? ja też znam. i Twój opis sie nie zgadza z moim, a wręcz uznaję, że jest obraźliwy dla tego Pana. Śmiem sądzić, że to Ty przypominasz obszczymurka, nieroba i pozoranta... Odpowiedz Link Zgłoś
olgierd127 mary.land - Ty musisz byc zona Rendaszki, bo 20.11.07, 15:08 wszyscy inni, którzy Go znaja wiedza, że ten Pan jest własnie taki jak Go opiosałem. natomiast ocfzywiście to nie oznacza, ze jego szef miał prawop sie tak zachowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
mary.land Re: mary.land - Ty musisz byc zona Rendaszki, bo 20.11.07, 15:42 nie Rendaszki tylko Rędaszki - kolego, nie wiesz o kim piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
alz777 Re: mary.land - Ty musisz byc zona Rendaszki, bo 20.11.07, 15:57 ale jestes żoną tego człowieka, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mary.land Re: mary.land - Ty musisz byc zona Rendaszki, bo 20.11.07, 16:02 bynajmniej, mam zwyczajnie inną opinię niż przedmówca. Czy to czyni mnie z automatu jego żoną? śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
pytonix Re: mary.land - Ty musisz byc zona Rendaszki, bo 20.11.07, 16:16 Olgierd127 francuzki mineciarzu czemu nie podpiszesz się z imienia i nazwiska filcu jeden Odpowiedz Link Zgłoś
ppo To powinien go zwolnić. I tyle! 20.11.07, 14:47 Dogryzanie i wstawki o POLAKACH (nie o p. Redaszce!) były zupełnie niepotrzebne i przyjdzie żabojadowi za to zapłacić. I słusznie! Kompleksy związane z pochodzeniem etnicznym (wcale się nie dziwię, że ktoś nie radzi sobie psychicznie z byciem Francuzem- ja teżbym sobie z tym nie radził!) leczy się u psychologa a nie w pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
grudziadz1939 Francuzi to z kolei "najmądrzejszy" naród... 20.11.07, 14:19 Oto dowód: youtube.com/watch?v=KxmHEGy7JUU Odpowiedz Link Zgłoś
stix Pogonić francuskiego przygłupa. 20.11.07, 15:19 Niech zjeżdża do Paryża z powotem. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Zagraniczny kapitał trzeba usuwać powoli z Polski. 20.11.07, 15:27 Polskie firmy muszą rządzić w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c U Włochów jest jeszcze gorzej. 20.11.07, 15:41 nawpuszczaliśmy dziadostwa,teraz pokutujmy.tak się kończy brak profesjonalizmu i rządy fachowców. Odpowiedz Link Zgłoś
dexv Prezes z Francji nie chciał w zarządzie "głupic.. 20.11.07, 17:11 Za 770 tysięcy to mogę kosić całe boisko codziennie przez 3 lata :) Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner Największy francuski bufon nie dorówna Kaczyńskim. 20.11.07, 18:24 nie dorasta im do pięt. Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja10 wyrzucmy te chamska firme z Polski i 20.11.07, 20:02 bojkotujmy jej produkty, nie opozwalajmy jej zerowac na Polakach. O jakosci francuskiej techniki najlepiej swiadczy lotnisko w Paryzu, ktorego dachy i sciany stale sie zapadaja i chyba zabily juz pare osob. Tak bezczelnie nas traktuja bo nasi dradzieccy kacykowie pozwolili mafiom francuskim i innym nas okrasc z calego kapitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto Też kiedyś robiłem we francuskiej firmie 20.11.07, 20:12 Powiem tyle: zwyczaje miewali dziwne. Kilku z nich zachowywało się tak, że pewnie prędzej czy później dostaną od kogoś w mordę. Na szczęście ja współpracowałem z Holendrami. Poza tym, nie wiem co im daje takie poczucie wyższości. Francuska robota to chaos, burdel i podpierduchy - takie jest moje zdanie po 7 latach współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
starakalarepa Prezes z Francji nie chciał w zarządzie "głupic.. 20.11.07, 21:52 Wszędzie będą traktować nas jak głupich roboli, dopóki sami nie zaczniemy się szanować. W Polsce stale jest nam źle - źle zarabiamy, nie mamy szans rozwoju, walczymy o godne życie. A u obcych będziemy zmywać w knajpach, podawać piwo zamroczonym gościom i czyścic sracze w hotelach - to jest właśnie godne życie za granicą. Potem się skarżymy i włóczymy po sądach, że jakiś dupek traktuje nas jak gó... Nie szanujemy też własnego kraju, opowiadają obcym o koszmarnych warunkach życia w Polsce. Nie żałuję nikogo, kto lamentuje, że jest źle traktowany. Szacunku nie zdobywa się przez gromadzenie euro czy funtów, lecz postawą etyczną i moralną. Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Re: Prezes z Francji nie chciał w zarządzie "głup 21.11.07, 09:33 Niepochlebne opinie o Polakach w świecie ,niestety sa utwierdzane przez nas samych.Natomiast czare goryczy przelano podczas rzadów Pisu, wizerunek mamy nadszarpniety do bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomks2 Francuzi to chamy i brudasy. 21.11.07, 09:29 Byłem parę razy we Francji, spotkałem paru Francuzów pracujących w Polsce. Powyższa opinia jest, oczywiście, uogólnieniem, ale mam dość dobrą próbkę. Moje pierwsze wrażenie w Paryżu: "Śmierdzi moczem!". A to nie było w jakichś slumsach, tylko tuż przy Placu Bastylii! PS Ciekawe, co by się stało, gdybym powyższą notkę napisał o Żydach... Odpowiedz Link Zgłoś