dobiczek gdy ktos pcha sie do koryta to i kwiczy 05.12.07, 14:43 pan kutz ma ceche ktora pozwala mu sie ustawiac z wiatrem i plynac z rospostartymi zaglami.podpisanie lojalki, byl czlonkiemw PRON - co w tamtych czasach bylo gorsze od obelgi , oraz czlonkiem rady kultury , przyjol rowniez mieszkanie od junty na ursynowie.te poczynania nie napawaly go jednak obrzydzeniem ale odraze budza ci ktorzy przypominaja gdzie i kiedy pan kutz obsmarowal sie gownem.to takie wgodne-prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Członkiem PRON to był pan Bender z PiS 05.12.07, 15:07 a pan Kutz zrezygnował ze stanowiska głównego reżysera TV Katowice w proteście przeciwko masakrze w kopalni "Wujek", był też internowany. Wtedy kiedy pan Kutz popełnił tę straszliwą zbrodnię (podpisania zobowiązania do przestrzegania obowiązujących przepisów), pan Bender brylował na salonach u Jaruzelskiego, był posłem komunistycznego Sejmu. Szczekacie tak, a po waszej stronie pełno wstrętnych komuchów (Kryże, Jasiński, Kalata), kolaborantów (Bender) lub oportunistów, którzy nie zniżyli się do jakiejkolwiek działalności opozycyjnej i otwarcie przyznają, że nie mieli na to ochoty (Ziemkiewicz) > pan kutz ma ceche ktora pozwala mu sie ustawiac z wiatrem i plynac > z rospostartymi zaglami.podpisanie lojalki, byl czlonkiemw PRON - co > w tamtych czasach bylo gorsze od obelgi , oraz czlonkiem rady > kultury , przyjol rowniez mieszkanie od junty na ursynowie Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Kutz mówi prawdę 05.12.07, 15:08 czasem trzeba tak dosadnie. ND to gniazdo pseudopobożniackich lizusów, ktorzy często wysługiwali się ubekom. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 Czy Kutz zatańczy i zaśpiewa raem z BoniM?:))) 05.12.07, 15:10 Duecik kapusiów zapewne wystąpi w programie Autorytety na lodzie":))))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Jezusa też nazywali świnią i wybrali Barabasza 05.12.07, 15:10 tak Kutzu zwierzęca nienawiść do katolików przysłania ci świat, a IPN upublikował to zgodnie z obecną ustawą o IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się 05.12.07, 15:11 Ktos trafil w dziesiatke i agent Kutz dostal napadu wscieklizny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się ka.. 05.12.07, 15:12 Kutz ma rację, że to świnie, ale porównywanie ich do ubeków obraża tych ostatnich. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Panie Kutz, ja mógłbym wymienic wielu "katolików" 05.12.07, 15:12 którzy nie chcą przyznać, że są obrzydliwymi świniami ! Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się ka.. 05.12.07, 15:13 Swinia po tych dwoch stronach konfliktu znajduje sie zupelnie gdzie indziej niz sadzi Pan Kutz :) Az wstyd ,ze taki ktos zasiada w parlamencie .. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: mcgoo 05.12.07, 15:20 mcgoo napisał: > Swinia po tych dwoch stronach konfliktu znajduje sie zupelnie gdzie > indziej niz sadzi Pan Kutz :) > Az wstyd ,ze taki ktos zasiada w parlamencie .. Tez nie rozumiem, ze takie dno mnoralne jak Kutz jest poslem. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się ka.. 05.12.07, 15:14 A na czym ma polegać rola prasy w wolnym demokratycznym kraju? www.naszdziennik.pl jest konkretny artykuł, konkretne fakty, oraz zdjęcie jednego z bohaterów artykułu. Poza tym informacja, że Kutz podpisał lojakę, żeby wyjśc z więzienia, nie jest wcale zadaniem politycznej śmierci. Jednak Pan Kutz nie powinien lansować sie na autorytet moralny większy od tych, którzy takiej lojalki nie podpisali. Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się ka.. 05.12.07, 15:15 W końcu teczki IPN przekazać na przemiał,wszak to już prawie 20 lat i dłużej zaś instytut rozwiązać. Te pobożne życzenia nie przejdą, gdyż nie ma politycznej woli przestania grać teczkami do końca świata i jeden dzień dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
forthamilton Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się ka.. 05.12.07, 15:17 Przepraszam Pana za to całe Towarzystwo, oni w nic nie wierzą, przeważnie posiadają olbrzymi obwód głowy i pasa, to jak mi się wydaje jest od postów ? Czym mają Pana obrzucać jak nie fekaliami, przecież w nich siedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się ka.. 05.12.07, 15:19 Nie mój dziennik nie moja muzyka. Katolik powinien być apostołem miłości. Jeśli nim nie jest, to nie jest katolikiem. Rydzyk oszukał mnie na te pare groszy danych na stocznie. Nawet nie wiem jak to się wtedy nazywało. Jakieś "świadectwa udziałowe" czy coś takiego. Miało pójść na Stocznię Gdańską a poszło na stworzenie "Naszego Dziennika". Zostałem oszukany, bo na tego szmatławca nie dałbym nawet jednego grosza. Moje pieniądze. Moja decyzja. Wszystkie pieniądze które mam zarobiłem ciężką pracą i dlatego, gdy coś daję na konkretny cel, ma to być na konkretny cel. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: antonion1 05.12.07, 15:23 antonioni1 napisał: > Nie mój dziennik nie moja muzyka. Katolik powinien być apostołem miłości. Jeśli > nim nie jest, to nie jest katolikiem. Rydzyk oszukał mnie na te pare groszy > danych na stocznie. Nawet nie wiem jak to się wtedy nazywało. Jakieś "świadectw > a > udziałowe" czy coś takiego. Miało pójść na Stocznię Gdańską a poszło na > stworzenie "Naszego Dziennika". Zostałem oszukany, bo na tego szmatławca nie > dałbym nawet jednego grosza. Moje pieniądze. Moja decyzja. Wszystkie pieniądze > które mam zarobiłem ciężką pracą i dlatego, gdy coś daję na konkretny cel, ma t > o > być na konkretny cel. Jesli miales swiadectwo udzialowe, to mogles, jak wielu ro zrobilo, je odebrac. Nie puszczaj sciemy i nie klam! Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: antonion1 08.12.07, 11:06 Jak mogłem odebrań, skoro nie wiedziałem, że mogę odebrać. Coś mnie naszło i dałem, a potem żałowałem. Zresztą z tym dawaniem to zrobili za mnie inni nawiedzeni. Zresztą dla mnie tamte pieniądze były warte tyle co dwie paczki kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
prawy_czlek No, Kutz ma w tym sporze pewną przewagę. 05.12.07, 15:21 ...W tym przypadku nie można powiedzieć "sam się mienisz jako katolik" ponieważ Kutz to ateista. Powiecie: ateista też może wiedzieć, i to całkiem dobrze, kto to "prawdziwy" katolik, może o tym wyrokować. Ale zaraz... reżyser? :D Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się ka.. 05.12.07, 15:24 I ja ich podobnie nazywam. Tyle, że polecam żmije, bo świnka to sympatyczne stworzonko! Oczywiście podzielam Pańską opinie, dotyczącą takich katolików. Tyle, że proszę łaskawie wziąć pod uwagę istotny fakt, że są to katolicy-zawodowcy. Kiedyś, przed laty, nieodżałowany Stefan Kisielewski, odkrył ateistów-zawodowców. Ano historia, zatoczyła przedziwny krąg! Niech Pan ględzeniem tej marnej trzody (pardon - żmijowiska)nie przejmuje! Zdrowia Szanownemu Panu życzę!! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Kutz chamstwem pokazuje, ze jednak jest winny? 05.12.07, 15:41 Obrazajac katolikow i Kosciol, Kutz zachowuje sie jak rozwscieczony komuch, ktoremu numer z przesladowaniem za komuny nie wyszedl. A mialo byc tylko, ze byl wieziony i nawet papier powiesil sobie na scianie. Tak mialo byc. Jesli dzis ktos to podwaza, to jest najgorszym lotrem pod sloncem i Kutz takiego opluje. Kutz, nie przejmuj sie, arcybiskupa Wielgusa jeszcze gorsze rzeczy spotkaly i nie przeklinal. Mozesz w koncu zrobic ten sam numer co Lech Walesa, ktory zwrocil sie o swiadectwo o nim do samego dyktatora Stanu Wojennego - gen. Jaruzelskiego i ten dal mu papier, ze Bolek byl przesladowany i jest uczciwy i swoj czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
snow21 Jak już pochodzi z UW to uważa się za nietykalnego 05.12.07, 16:59 - jak w maf.... Odpowiedz Link Zgłoś
fikmajster_z_copotu K_u_c_y_k___Podpisał_Lojalkę_-_A_ To_Świnia_:)))))) 06.12.07, 02:09 .... Jak wynika z archiwów IPN, znany reżyser i poseł PO Kucyk od 1971 r. był kandydatem na tajnego współpracownika. W stanie wojennym Kucyk podpisał lojalkę. Zrobił to podczas internowania, dzięki czemu został zwolniony 21 grudnia 1981 roku. Deklaracja lojalności rozumiana była - zarówno przez władze, jak i działaczy opozycji - jako deklaracja zaprzestania działalności opozycyjnej.... ...................................... A kiedy ten komuch-folxdojcz uprawiał działalność opozycyjną ????? chyba, że stając po stronie tow. gierka w opozycji do tow. gomółki :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka Donaldu obiecał Kutzowi autonomię Śląska ?? 06.12.07, 06:49 o premier obiecał Kazimierzowi Kutzowi? Poseł Zbigniew Girzyński (PiS) domaga się od premiera odpowiedzi, czy ten faktycznie obiecał reżyserowi Kazimierzowi Kutzowi zabieganie o autonomię Śląska w zamian za jego kandydowanie z list PO - pisze "Nasz Dziennik". Kutz - dziś poseł Platformy - powiedział o tym w wywiadzie dla jednego z kolorowych miesięczników. W interpelacji złożonej w Sejmie Girzyński pyta, czy premier Donald Tusk rzeczywiście złożył taką obietnicę reżyserowi, a jeżeli tak, to jak zamierza się z niej wywiązać. Poseł PiS zapytuje jednocześnie, czy "tego typu deklaracje mogą prowadzić do naruszenia integralności terytorialnej państwa" i jak ma zamiar pogodzić to z zapisami w Konstytucji mówiącymi o państwie jednolitym. Chce też znać odpowiedź na pytanie, dlaczego o tych obietnicach nie poinformował opinii publicznej w swoim długim expose oraz czy te plany "przybiorą charakter zmian ustrojowych lub ustawowych". W grudniowym numerze jednego z kolorowych miesięczników reżyser powiedział, że zgodził się kandydować z list PO ze Śląska w zamian za obietnicę "promowania autonomii" tego regionu, którą miał złożyć lider Platformy. "Nasz Dziennik" przypomina, że polskie sądy i trybunał europejski kilkakrotnie odrzuciły wnioski o zarejestrowanie narodowości śląskiej. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
grzes1966 Re: Kutz chamstwem pokazuje, ze jednak jest winny 05.12.07, 17:58 ciekawe, w którym miejscu tekstu obraża kościół i katolików, żebyś ty chociaż czytać umiał baranie wełniany Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 jeden autorytet jest od bydła drugi od świń ! 05.12.07, 15:42 prosimy nie regulopwać odbiorników naprawdę ...tak wygląda europejska, postępowa, sympatyczna partia Platforma Obywatelska Odpowiedz Link Zgłoś
sulineczka Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się ka.. 05.12.07, 15:52 Jak na "tworce" i czlowieka " kultury" pan Kutz uzywa zbyt rynsztokowego jezyka zeby go brac powaznie. Autorytetem nie byl nigdy i nie jest. Tworca z pomoca PZPR byl zawsze miernym. Nie wynosmy na poziomy ludzi, ktorzy na to nie zasluguja. Wcale mnie nie zaskoczyla wiadomosc, ze podpisal lojalke. Odpowiedz Link Zgłoś
larson41 Re: Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się 05.12.07, 15:55 nie lubie Pana Panie Kutz ,ale musze Panu przyznac racje to scierwnictwo jakiego dawno nie czytalam , a czy ci ludzie sa katolikami to bez znaczenia.Takie metody sa byly i beda plugawe Odpowiedz Link Zgłoś
qc Dylematy Katolikow 05.12.07, 15:58 w ich katechizmie nie ma szczegolowej instrukcji postepowania na kazda okazje, tam nazwisko Kutz nawet sie nie pojawia. W zastepstwie pustki wytycznych moralnosci siegnieto do e-instrukcji i biuletynu z glownego chlewu pis. Tamze w takich watpliwych sytuacjach zaleca sie rzucac gownem. Odpowiedz Link Zgłoś
st-crispin Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się ka.. 05.12.07, 16:06 A ja brzydzę się ludźmi, którzy podpisywali i podpisywują lojalki i inne temu podobne papierki, i udają autorytety zamiast nie tracić okazji, aby siedzieć cicho. I na dodatek obrażają księży. Zawsze zależy, kto się wypowiada. Natomiast dla wielkich polskich twórców i myślicieli formułujących skrajne krytyki Polski mam wyrozumiałość, gdyż jest to ich przywilej. Politycy tego przywileju zazwyczaj nie mają. Jeśli chodzi o film, to włączam tu nawet Pawła Deląga, natomiast wyraźnie wyłączam pana Kutza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski011 Wieprzu tlusty Kutzu: na swiniobicie z toba!!! 05.12.07, 16:56 Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Wieprzu tlusty Kutzu: na swiniobicie z toba!! 05.12.07, 19:22 Takie słowa w ustach szwabskiego szowinisty to laurka dla Kutza:) Odpowiedz Link Zgłoś
carramba7 Re: Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się 05.12.07, 17:06 Wstydż się pan za komuny Kuc....ulubieńcu gierkowych "ślązaków" a nie ślunskich pieronów zakuty łbie.....pejsaty.. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się 05.12.07, 19:26 carramba7 napisał: > Wstydż się pan za komuny Kuc....ulubieńcu gierkowych "ślązaków" > a nie ślunskich pieronów zakuty łbie.....pejsaty.. A co ty PiSowski szowinisto możesz wiedzieć o ślunskich pieronach. Przyjedź na Śląsk i powiedz to głośno, to nawet moherowe legiony Rydzyka nie będą ci w stanie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Kutz: To obrzydliwe świnie, które -guru133 05.12.07, 20:28 guru czego ty sie denerwujesz. To forum to rowniez, oprocz normalnych, witryna Klubu Anonimowych Debili.To czlonkowie KAD ogloszaja rewelacje na miare ich uposlodzenego mozgu. P.S.Przy okazji, ND zgrywa sie na na katolicko - patriotyczny organ a w rzeczywistosci jest zwyczajnym szmatlawcem. To pseudo-kato- patrioci wymyslili termin lojalki. Sam siedzialem i sam podpisalem. I nie obiecywalem lojalnosci autorom dokumentu. Podpisywalem , ze mnie ostrzezono i ze bede przstrzegal zasad prawa w okresie stanu wojennego. NIE wstydze sie tego!Kazdy NORMALNY podpisal. Ze smutkiem stwierdzam ze myslalem ze podpisuje by moc robic cos pozytecznego a ...przyczynilem sie do powstania klubow debili. Nijaki czlonek zwyczajny AKD o ksywie :carramba7 napisał: Wstydż się pan za komuny Kuc....ulubieńcu gierkowych "ślązaków" a nie ślunskich pieronów zakuty łbie.....pejsaty.." Czy zastanowiles sie ilu dzisiaj w 4 czy juz 5 RP udaje oddanego katolika by dostac prace, dostac sie na studia, zachowac stanowisko,...???/ Jezeli chcesz czegos dokonac MUSISZ poruszac sie w otaczajacym swiecie, bawa ze wdepniesz w gowno. Czy mozna uniknac gowna? Tak, siedzac w domu na kieszonkowym tatusia i zupkach mamusi . Odpowiedz Link Zgłoś
zbig571 Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się ka.. 05.12.07, 17:18 Tłumaczą się winni. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Kutz: To obrzydliwe świnie, które mienią się 05.12.07, 19:31 zbig571 napisał: > Tłumaczą się winni. Kutz się nie tłumaczy, Kutz oskarża. Odpowiedz Link Zgłoś