monster1972 pisdzielcy to typowe zawistne, polskie katole 09.12.07, 17:26 polski typowy katol nie modli się o lepszy urodzaj na swoim polu typowy tępy, polski katol modli się o grad dokładnie nad polem sąsiada i minister ZERO dokładnie pasuje do tego opisu Ćwiąkalski oblał mu braciszka, znaczy Ćwiąkalskiego trzeba nienawidzić swoją drogą ta rodzina jakaś tępa:) ziobro ledwo studia skończył na "trójkach", egzamin na prokuratora też zdawał pare razy tępy jest z niego ćwok, ale wielki krzykacz, więc karierę w pisdzie zrobił w tej partyjce wciaż obowiązuje stare komunistyczne: "nie matura, lecz chęć szczera...";) POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Populisci typowi kretacze i szmuglarze , he,h 09.12.07, 18:01 Co szmuglują? Napisz coś więcej, może być ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Re: pisdzielcy to typowe zawistne, polskie katole 09.12.07, 17:28 monster1972 napisał: > tępy jest z niego ćwok ... Nie "ćwok" ale Ćwokalski. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: pisdzielcy to typowe zawistne, polskie katole 09.12.07, 17:41 placebo99 napisał: > > Nie "ćwok" ale Ćwokalski. > ----- Nawet nazwiska nie umiesz napisac Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: pisdzielcy to typowe zawistne, polskie katole 09.12.07, 17:35 monster1972 napisał: > w tej partyjce wciaż obowiązuje stare komunistyczne: "nie matura, > lecz chęć szczera...";) > POlak-ateista A fuj tak o ,,przystawce'' i jego ,,gwiezdzie'' co to tylko z matura byl preziem dwie kadencje oraz o ,,profesorze po maturze'' glownym doradcy Tusia..... Tak to juz jest ze pOWCE malo maja zwojow pod czacha :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
at84 a monster to typowy polski cham (vide publiczność 09.12.07, 17:38 wyjąca za Tuskiem podczas debaty) monster czuje się zaszczuty bo jego PO nie chce znieść religii na maturze :DDDD a, to biedactwo się przejechało na Tusku :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 lepiej chamem być niż toruńskim katolem;) 09.12.07, 17:42 wierz mi :) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: lepiej chamem być niż toruńskim katolem;) 09.12.07, 17:46 monster1972 napisał: > wierz mi > > :) Jak masz wzdecia po torunskich piernikach, to idz do macDonalda na kurczaka z ptasia grypa :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: lepiej chamem być niż toruńskim katolem;) 09.12.07, 17:49 amanasunta napisała: > Jak masz wzdecia po torunskich piernikach, to idz do macDonalda na > kurczaka z ptasia grypa :)))))) ---- Znowu pissdzielskie wizje Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: lepiej chamem być niż toruńskim katolem;) 09.12.07, 18:07 funny5 napisała: > amanasunta napisała: > > > Jak masz wzdecia po torunskich piernikach, to idz do macDonalda na > > kurczaka z ptasia grypa :)))))) > ---- > Znowu pissdzielskie wizje Dziwisz się? Skoro "rzeczywistość skrzeczy", trzeba się ratować wizjami. Psychologiczna normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 nie żywię się w mcshicie;) ani w żadnych takich:) 09.12.07, 17:50 a do toruńskich pierników nic nie mam natomiast toruński "muchomor", zwany nie wiedzieć czemu "rydzem", wkurza mnie mocno od 16 lat nie robi nic innego tylko szkodzi Polsce i jeszcze jest z tego dumny! co za buc! Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 to chyba wy żrecie to amerykańskie gów_no 09.12.07, 17:52 przeciez kaczyński lizał USA po dupie bardziej niż jaruzelski ruskich zapewne wiec żrecie to mc gó_wno codziennie skoro tak wam sie USA podobaja:) hehe POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
at84 Re: lepiej chamem być niż toruńskim katolem;) 09.12.07, 18:08 jeżeli to twoja opinia. szkoda tylko, że będąc chamem nie możesz poznać innego świata jak tylko chamski. a tak na marginesie to twoja mamusia nieźle skrzywiła ci psychikę ma punkcie kościoła katolickiego. biła cię jak nie chciałeś chodzić do kościoła?? :DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 sam zauważyłem, że kler rak na d.. narodu;) 09.12.07, 18:14 a najbardziej złośliwy nowotwór ma siedzibę w Toruniu co najgrosze, on jest nieuleczalny :) POlak-ateista ps. a mojej matki nie tykaj, bo ja twojej nie tykam... niczyjej nie tykam Odpowiedz Link Zgłoś
at84 Re: sam zauważyłem, że kler rak na d.. narodu;) 09.12.07, 18:30 chciałem tylko zdiagnozować twoją psychopatologie. wszystkie skrajności są złe i nie myśl, że twoja jest tu wyjątkiem. radze ci się pogodzić z tym czego nie potrafisz zmienić. będziesz żył spokojniej i może nie dopadnie cię choroba wieńcowa. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 sługusy rydzyka, czy wy nie macie weekendu? 09.12.07, 17:41 napisałem coś na matołka ziobrę i od razu nastąpił kontratak z Torunia ile wam płaci ten toruński złodziej za wypisywanie głupot na forum? :) POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: sługusy rydzyka, czy wy nie macie weekendu? 09.12.07, 17:44 monster1972 napisał: > napisałem coś na matołka ziobrę i od razu nastąpił kontratak z > Torunia > > ile wam płaci ten toruński złodziej za wypisywanie głupot na forum? > > :) Szatan placi lepiej bo monster od rana ,,swiatek piatek''na posterunku ROTFL > > > POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a pomyłeczka;) dzis prawie nie właczyłem kompa;) 09.12.07, 17:48 natomiast wy jestescie w "pracy"... i nie ma przebacz musicie sledzić wpisy na forach:) hehe i to pod groźbą ekskomuniki za przegapienie czegos krytycznego o złodzieju toruńskim lub pisdzie współczuję wam nawet to musi być stresujące zycie POlak-ateista;) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: a pomyłeczka;) dzis prawie nie właczyłem komp 09.12.07, 17:52 monster1972 napisał: > natomiast wy jestescie w "pracy"... i nie ma przebacz > > musicie sledzić wpisy na forach:) > > hehe > > i to pod groźbą ekskomuniki za przegapienie czegos krytycznego o > złodzieju toruńskim lub pisdzie > > współczuję wam nawet > > to musi być stresujące zycie > > > POlak-ateista;) Nie POlak-ateista tylko pOWCA-antypisowca. Podpisuj sie prawidlowo,bo nie wszyscy w PO ateisci,choc macie wiekszosc :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 w PO niestety wiekszosc klęczy przed klerem.. ehh 09.12.07, 17:55 ale cóż wolę klęczącą PO niż leżące i liżace kler po stopach PIS w Polsce wybory to zawsze kwestia mniejszego zła :) wybrałem PO, bo nie leży w błocie u stóp złodzieja z Torunia POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: w PO niestety wiekszosc klęczy przed klerem.. 09.12.07, 18:04 Nie przed ,,klerem'' tylko przed Panem Bogiem. Zwolennicy PO klekaja bo Tusio tak zalecil.A nawet sam Tusio ozenil sie przed wyborami,po dwudziestu latach zycia ,,na karte rowerowa''. Nawet ,,szef''LiD deklaruje sie jako ,,katol'':)))))) Gdzie wy sie biedni ateisci podziejecie? W ,,muzeum komunizmu''jako zywe eksponaty? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 Tusk tym ślubem wiele stracił u normalnych ludzi 09.12.07, 18:16 no ale głosowałem na jego partię, bo na teraz jest to jedyna sensowna partia w tym grajdołku osłabił mnie swoim oportunizmem Polak-ateista ps. ja nigdy nie bede udawał przykładnego katola... chocbym musiał stąd wyemigrować na zawsze, bo rydzyk wprowadzi katolicki szariat' Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: w PO niestety wiekszosc klęczy przed klerem.. 09.12.07, 18:24 A ja durna pało już 40 lat żyję na jak to nazywasz kartę rowerową.A znam takich a jest ich wielu coto przysięgali przed ołtarzem do ostatnich dni swoich i po 4-6 latach porzucili swoje żony i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Bez obrazy ! 09.12.07, 19:43 Nikt, takze,,katol'',nie jest doskonaly. A co do nawrocenia to nigdy nie jest za pozno. Przytocze taki dowcip opowiedziany mi kiedys przez Zyda z Polski mieszkajacego w Paryzu od 40 lat. Icek na lozu smierci wzywa syna i mowi mu: -Synu.Powiedziano w Torze,ze na koncu swiata,gdy przyjdzie Mesjasz, do Boga beda dwa mosty.Jeden stalowy a drugi z nici pajeczej.Chrzescijanie przejda po stalowym i on sie zawali a prawowierni(zydzi)przejda po tym z nici pajeczej i wejda do Krolestwa Bozego. Synu jak doczekasz przyjscia Mesjasza to ja ci surowo nakazuje.Ty idz po tym stalowym!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 09.12.07, 18:13 Krótko mówiąc, to swołocza mściwa. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 09.12.07, 18:15 To ten Ziobro taki zdolny, jak jego braciszek. No, nie każdy ma za brata Jarosława! Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 09.12.07, 18:16 Ćwiąkalski, tobie ta wódka pita na Rehajdówce chyba zaszkodziła... Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 09.12.07, 18:22 sun_of_the_beach napisał: ---- No prosze.Plazowe sloneczko sie odezwalo Odpowiedz Link Zgłoś
dijkman Mam pytanie 09.12.07, 18:21 Z jakich powodów osobistych Ćwiąkalski miałby oblać brata Zigniewa Ziobro? Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy Re: Mam pytanie 09.12.07, 18:48 na głupie pytania , odpowiadaj sobie ...sam. dijkman napisał: > Z jakich powodów osobistych Ćwiąkalski miałby oblać brata Zigniewa > Ziobro? Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Ćwiąkalski - za sama gebe do kryminalu 09.12.07, 18:22 to ten minister ma twarz przestepcy..... doskonale pasuje do wilczych oczek Tuska.... i ministra finansow bez NIP'u i nr PESEL Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Ćwiąkalski - za sama gebe do kryminalu 09.12.07, 18:24 A ty jestes czego koneserem?Chyba tanich nalewel Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Ćwiąkalski - za sama gebe do kryminalu 09.12.07, 18:30 funny - ten nick, to dlatego, iz wszyscy sie z ciebie smieja? Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Ćwiąkalski - za sama gebe do kryminalu 09.12.07, 18:36 Pudlo.To imie mojej kotki Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy Re: Ćwiąkalski - za sama gebe do kryminalu 09.12.07, 18:46 styl wrojoza? funny5 napisała: > A ty jestes czego koneserem?Chyba tanich nalewel Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 09.12.07, 18:28 co za ...klasa. Chylę czoła towarzyszu ministrze. Odpowiedz Link Zgłoś
hsts Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 09.12.07, 18:49 garbatonosy napisał: > co za ...klasa. Chylę czoła towarzyszu ministrze. Klasa godna tuskomatoła ze "wspaniałych" kadr PO szkoda że nie powiedział czy w ogóle coś będzie robił ten SBecki zakapior co Ziobrze nawet do pięt nie dorasta ale to typowe dla rządu tuskomatołów ten rząd będzie tylko trwał oni w ogóle nic nie wiedzą religia tak czy nie rura tak czy nie klaun Tusk to europejskie POpychadło tylko jezdzi po Europie zgięty w pół Żenada :P :P :P Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 Niejaki Ćwiąkalski, to żałosna kreatura!!! 09.12.07, 18:29 Jak "szanujący się "profesor"" może wygadywać takie idiotyzmy. Gdzie Wasza klasa p. Ćwiąkalski? Zdaje się ,że ten tytuł profesorski, to pan dostał za czapkę gruszek. Za sam pana wygląd, można dać piątkę bez zawieszenia, a jak jeszcze zacznie pan coś mówić , to ręce i szczęka opadają!!! Znalźć takiego "białego kruka" jak pan i wziąć go na dodatek do rządu, to światowy tekord!!! Dlaczego ma pan tak odrażającą "zblazowaną" facjatę, to doprawdy nie wiem!!! (alkohol, choroby zakaźne? -nie wiem!). Jeżeli premier Tusk jak najszybciej nie pozbędzie się pana z rządu, to będzie katastrofa!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Ćwiąkalski wyglada jak przestępca, Ziobro jak 09.12.07, 18:35 prawnik..... Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Ćwiąkalski wyglada jak przestępca, Ziobro jak 09.12.07, 18:38 koneser10 napisała: > prawnik..... ------ Swietny dowcip Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy Re: Ćwiąkalski wyglada jak przestępca, Ziobro jak 09.12.07, 18:43 > Swietny dowcip, jak ten z ...obroną Stokłosy Odpowiedz Link Zgłoś
kerremit.20 garbatonosy ch.. ubecki śmieć ma dyżur ..... 09.12.07, 19:34 znane kurestwo z sekty Rydzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Re: garbatonosy ch.. ubecki śmieć ma dyżur ..... 09.12.07, 20:23 kerremit.20 napisał: > znane kurestwo z sekty Rydzyka... Ćwiąkalski? Poszambiło ci się we łbie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: garbatonosy ch.. ubecki śmieć ma dyżur ..... 09.12.07, 20:41 No już żeście się wyrzygali do końca - to obetrzeć mordy i odnowa rzygać. Wy to uwielbiacie Pisdziel... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: garbatonosy ch.. ubecki śmieć ma dyżur ..... 09.12.07, 20:50 placebo99 napisał: > kerremit.20 napisał: > > > znane kurestwo z sekty Rydzyka... > placebo999999999? Poszambiło ci się we łbie. > Odpowiedz Link Zgłoś
wala-dla-raj-tuska cwaka jak stara panna, pier....li ^^^^^^^^^^^^^^ 09.12.07, 23:01 wylac tego glaba z nierzadu rajtuska ~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 09.12.07, 21:02 ...a lekarzy nie lubi , bo ...ojciec zmarł. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Ćwiąkalski przyznaje się, że się mści 09.12.07, 21:05 "Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry". Widać, że brat ziobry był jego promotorem i u niego na egzaminie Ćwiąkalski oblał. Wyraźnie się do tego przyznał i stąd ta patologia. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Zazdrościsz błyskotliwości? 09.12.07, 22:12 Cóż, nie każdy się z takim talentem urodził. Odpowiedz Link Zgłoś
kosiak123 Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 09.12.07, 21:41 Ćwiąkalski jest wykładowcą na mojej uczelni. Jeden z mądrzejszych ludzi w dziedzinie prawa szczególnie karnego. Ziobro a raczej Zioberko nie dorasta mu nawet do pięt. A kto nie ma zielonego pojęcia o prawie i zawodzie to proponuje nie zabierać głosu na forum bo głupoty takie wypisujecie, że przykro czytać. Jak chcecie mieć buble prawne takie jak produkował Ziobro to popierajcie dalej PiS i tych ich ministrów-amatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Kaczyński. Piesek Oligarchów. 09.12.07, 22:07 Ja rozumiem, że szczekasz bo musisz, ale postaraj się to robić w sposób bardziej ludzki. W tej chwili daleko ci nawet do gnidy. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 09.12.07, 22:08 no i wszystko jest jasne!dla mnie nie ulega watpliwosci o bardzo osobistym rewanzu ziobry i niecheci obu kurdupli do Cwiakalskiego!to bardzo charakterystyczne-malost1kowosc i msciwosc takich gnojkow jak ten zero ziobro i obaj braciszkowie! to ten charakterek i pamietliwosc!cala ta "formacja"-tzn ten pis-uar smierdzi nienawiscia do ludzi ktorzy uwazaja ich i slusznie za kompletne zera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pierdot6 adwokat mafii ministrem a Tusk konferuje 09.12.07, 22:12 z Leszkiem Millerem - PZPR-owso-sld-owskim gangsterem. co panie Cwiakalski, trzeba bedzie ukrecic leb sprawie moskiewskiej pozyczki ? Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj kazik.k - uważam ,że masz rację chłopie 09.12.07, 22:25 kazik.k napisał: > no i wszystko jest jasne!dla mnie nie ulega watpliwosci o bardzo osobistym > rewanzu ziobry i niecheci obu kurdupli do Cwiakalskiego!to bardzo > charakterystyczne-malost1kowosc i msciwosc takich gnojkow jak ten zero ziobro i > obaj braciszkowie! to ten charakterek i pamietliwosc!cala ta "formacja"-tzn ten > pis-uar smierdzi nienawiscia do ludzi ktorzy uwazaja ich i slusznie za > kompletne zera!!! przeciwieństwem do PIS jest PO. dam taki przykład - małżeństwo Rokitów, gdy oboje należeli do partii Tuska i Schetyny to nie rozumieli dobra i korzyści jakie z tego szły.Nie rozumiał Jan i jego żona ,że Donald z MIŁOŚCI trzyma Marię z daleka od steru. Te biedactwa tak się pogubiły ,że wystąpiły z PO i proszę co się stało. Bóg odebrał rozumy, Nelly poszła do osła pardon, prezydenta gdzie jeszcze głębiej zaczęła pieprzyć bez sensu czego nie wytrzymał Jan i postanowił sprzedać tyłek TVN-owi występując w jego głupawych superprodukcjach. Nie zdzierżył tego zauważyć zdroworozsądkowy, prostolinijny i bardzo skromny Stefan spec PO od motylków itp. Tak,tak. cała nadzieja w PO. Jak nie oni to kto rozpie.. wszystko do końca ? Odpowiedz Link Zgłoś
wala-dla-raj-tuska niech sie swieci PRL-bis i cwiakalizm !^^^^^^^^^^^ 09.12.07, 22:52 cwiaka ma ospe czarna, lepiej z daleka od pryszczatego ~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner Re: niech sie swieci PRL-bis i cwiakalizm !^^^^^^ 09.12.07, 23:15 wiadomosci.onet.pl/1446833,720,ludzie_michnika_w_tvp,kioskart.html Ludzie Michnika w TVP "Gazeta Wyborcza" z 19 listopada zaatakowała TVP za obsadzanie "Wiadomości" dziennikarzami, którzy współpracowali z "Gazetą Polską" Sądząc po tonie artykułu – obecność w telewizji publicznej współpracowników "GP" to skandal niemieszczący się niezależnym redaktorom "Wyborczej" w głowach. O tym, że to ludzie Adama Michnika przez długie lata nadawali ton publicystyce i informacji w TVP, dziennikarze "GW" nie wspomnieli ani słowem. Przyczyną wyjątkowego oburzenia "Wyborczej" jest troje współpracowników "GP", którzy pełnić będą w TVP rolę researcherów (dokumentalistów) – a więc Filip Rdesiński, Karolina Wichowska i Urszula Radziszewska – oraz Piotr Czyszkowski z programu "Misja specjalna". Jak można wywnioskować z tekstu w "GW" – zatrudnienie wymienionych osób to wzmocnienie PiS-owskiej propagandy w mediach publicznych oraz zamach na obiektywizm i pluralizm telewizji. Na usta samo ciśnie się więc pytanie: jeśli troje współpracowników "Gazety Polskiej" może dokonać tak wielkiego dzieła dezinformacji, to jakie możliwości wpływu na orientację polityczną TVP miała "Gazeta Wyborcza", która od samego początku umieszczała tam swoich najważniejszych ludzi? TV Wybiórcza Przypomnijmy, że od połowy lat 90. aż do czasu afery Rywina obowiązywała w telewizji publicznej niepisana umowa, dotycząca podziału stanowisk w telewizji między SLD a centrolewicowym środowiskiem Unii Wolności, "Gazety Wyborczej" i "Polityki". Podział był prosty: programy informacyjne przejęli postkomuniści i ich marionetki (np. Sławomir Jeneralski – prezenter "Wiadomości", były agent służb PRL, potem poseł SLD), natomiast publicystyka i audycje kulturalne trafiły w ręce "demokratów" z Agory. I tak: w latach 1994–1997 Jarosław Kurski (dziennikarz "GW" od 1992 r., obecnie zastępca redaktora naczelnego) prowadził w telewizji publicznej poprawne politycznie "Rozmowy Jedynki" – czyli przygotowywane pod odpowiednim dla "Wyborczej" kątem wywiady z politykami. Nieco później dołączył do niego kolejny znany dziennikarz "GW" – Witold Bereś, który w 1996 r. został mianowany szefem (!) działu publicystyki TVP1 (jaka byłaby reakcja gazety Michnika, gdyby to samo stanowisko objął dziś "anarchista" Piotr Lisiewicz?). W latach 2000–2002 Bereś zmienił front publicystyczny na kulturalny, a widzowie "Jedynki" mogli zapoznać się z przygotowanym przez niego cyklem filmów dokumentalnych pt. "Archiwum polskich wydarzeń kulturalnych". Na czym polegały filmy Beresia? Na przedstawieniu najważniejszych momentów w polskiej kulturze od roku 1945 z właściwym komentarzem właściwych ekspertów, m.in. Jerzego Urbana, Włodzimierza Czarzastego (opowiadał o Jarocinie), Krzysztofa Teodora Toeplitza i Wojciecha Orlińskiego ("GW"). O pluralizmie Beresia najlepiej świadczy dobór komentatorów do odcinka poświęconego "Cesarzowi" Kapuścińskiego – byli to Mieczysław Rakowski (b. premier PRL), Marcin Meller ("Polityka"), Artur Domosławski ("GW"), Paweł Smoleński ("GW"), Tomasz Łubieński (pisarz "salonu") oraz Wojciech Giełżyński (reporter, były agent SB). Z Łubieńskim, a także z Kazimierą Szczuką, prowadził Witold Bereś również program "Dobre książki", ukazujący się na antenie TVP1 od 2001 r. W najlepszych latach współpracy między SLD a środowiskiem "inteligentów" (2000–2001) swoją autorską audycję w TVP miał mieć nawet sam Adam Michnik, ale wskutek narastającego konfliktu między Agorą i "grupą trzymającą władzę" projekt ambitnej audycji o historii najnowszej i kulturze został zarzucony. Nie wyklucza to jednak faktu, że wcześniej interesy Michnika z Robertem Kwiatkowskim (prezesował TVP w latach 1998–2004) układały się bardzo pomyślnie: naczelny "Wyborczej" w najlepszej porze oglądalności opowiadał w studiu o niebezpieczeństwie lustracji, występował wraz z Kwiatkowskim w programach rozrywkowych, wreszcie polecał mu swoich ludzi. A ponieważ od grudnia 1995 do kwietnia 1999 r. przewodniczącym KRRiT był Bolesław Sulik – prywatnie przyjaciel Adama Michnika – swobodny przepływ kadr między "GW" a TVP nie budził wątpliwości liczących się wówczas mediów. W telewizji publicznej "zahaczyli się" zatem tacy wieloletni dziennikarze "Wyborczej" jak Jacek Żakowski i Piotr Najsztub, którzy od 1997 r. prowadzili w TVP słynny "Tok Szok" (w latach 2004–2005 Żakowski występował w "Jedynce" z własną, niezwykle stronniczą "Summą zdarzeń"). W tym samym czasie dla Telewizji Polskiej pracowała m.in. Maria Wiernikowska, znana korespondentka "GW", czy reporter "Wyborczej" Wojciech Tochman, prowadzący w TVP1 od 1996 do 2002 r. program "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie". W mediach nie słychać było też protestów, gdy inny dziennikarz z gazety Michnika – Tomasz Lipko – dołączył jakiś czas temu, tak jak niedawno Rdesiński i Wichowska, do ekipy przygotowującej telewizyjne "Wiadomości". Zadziwiająca różnica w potraktowaniu obu tych przypadków wynika zapewne z tego, że Lipko ma odpowiednie, centrolewicowe poglądy (w sierpniu 2007 r. odszedł z tego powodu z TVP), oraz z długoletniej tradycji zatrudniania ludzi związanych z "Gazetą Wyborczą" w programach informacyjnych. Wystarczy wspomnieć choćby Macieja Stasińskiego (współpracownik "GW", brat wicenaczelnego tej gazety), który w 1994 r. objął wpływową posadę szefa sekcji zagranicznej w "Wiadomościach", czy Jerzego Modlingera, korespondenta TVP na Litwie. Niepokoje redaktor Kublik Dziennikarze "Gazety Wyborczej" współpracowali nie tylko z TVP, ale i z innymi mediami publicznymi – o czym redaktor Agnieszka Kublik, odpowiedzialna za tekst o rzekomym przejmowaniu przez "GP" telewizji, również dziwnym trafem nie chce pamiętać. Dla przykładu: Mikołaj Lizut prezentował w programie III Polskiego Radia "Salon prasowy Trójki" (w 2005 r.), a Monika Olejnik – koleżanka Agnieszki Kublik – wiele lat prowadziła w tej samej stacji rozmowy z politykami. Powodów, dla których autorka tekstu w "Wyborczej" tych wszystkich rzeczy nie zauważa, ostrzegając za to czytelników przed współpracownikami "Gazety Polskiej", można się jednak domyślać. Agnieszka Kublik krytykuje bowiem każdego dziennikarza, który ośmielił się zarzucić cokolwiek towarzystwu Michnika – niezależnie czy jest to Filip Rdesiński z "GP", czy Piotr Czyszkowski z telewizyjnej "Misji specjalnej" (według pani redaktor "Misja" to "program propagandowy przypominający najgorsze czasy PRL-owskiej propagandy"). Charakterystyczny jest tu tekst z "GW" (1994 r.), w którym Kublik zaatakowała Barbarę Czajkowską, prowadzącą w TVP2 wieczorne rozmowy z politykami. Przyczyną ataku było zbyt ostre potraktowanie przez Czajkowską Aleksandra Halla, byłego wiceprzewodniczącego Unii Demokratycznej – który podobnie jak dzisiejsi negatywni bohaterowie "Misji specjalnej" znajdował się wówczas pod ochroną "Wyborczej". Reakcja Agnieszki Kublik była natychmiastowa: "Program oglądałam z niedowierzaniem. Zwykle kulturalna, a nawet czasami przesadnie szafująca grzecznościowymi formułkami Barbara Czajkowska pokazała się wczoraj z całkiem innej strony. Kąśliwe uwagi, niestosowne komentarze, ironiczne miny! Nie była to rozmowa dziennikarza z politykiem. Czajkowska – jak zwykle dobrze przygotowana – zachowywała się jak prokurator, który z zasady podważa wszystko, co mówi świadek, i równocześnie jak sędzia wydający wyrok". To jest demokracja wg. zakłamanego Szechtera.Jak dla nas to wszystko ok, jak dla innych to już jest to zamach na demokrację.Typowe dla tego medium i dla jego środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
bob_arctor Re: Ćwiąkalski. Adwokat Mafii. 09.12.07, 23:02 Lubię poszeklu. Nigdy się człowiek na nim nie zawiedzie. Zawsze kiedy pojawia się wątpliwość, czy pisowiec może być jeszcze głupszy niż jest, poszeklu potrafi przekonać, że owszem, może. Drogi poszeklu, mam dla ciebie zadanie. Znajdź i zdefiniuj błąd logiczny w następującym twierdzeniu: skoro w kancelarii prezydenta Kaczyńskiego pracował diler kokainy, to na pewno prezydent jest ćpunem. Powodzenia, poszeklu, mój ty ulubiony pisowski mędrcze. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Mamy tyle madrych i nie umoczonych, a ten wybral 09.12.07, 23:27 akurat tego! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Musial? :)Pacta sund servanta 10.12.07, 00:44 a z mafia nie ma przepros. stachu44 napisał(a): >Mamy tyle madrych i nie umoczonych, a ten wyb > akurat tego! Odpowiedz Link Zgłoś
tersup Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 09.12.07, 23:37 nie boj zaby-Ziobro-obleje twoje wnuki Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Ćwiąkalski Kłamie że nie Wiedział kto broni Dochna 10.12.07, 00:33 ĆWIĄKALSKI KŁAMIE, ŻE NIE WIEDZIAŁ, ŻE MARCINIAK I GUTKOWSKI BRONIĄ DOCHNALA Marciniak prowadzi kancelarię z Jackiem Gutkowskim, który jest adwokatem Dochnala. Z kolei Ćwiąkalski wspólnie z Gutkowskim bronili Stokłosy. Zatem teraz Ćwiąkalski niech nie kłamie, że nie wiedział, iż Gutkowski i Marciniak prowadzą sprawę Dochnala. Adwokaci Stokłosy to: Zbigniew Ćwiąkalski, Jacek Kondracki, Jacek Gutkowski Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Oblałem na egzaminie brata Ziobry 10.12.07, 00:52 Z radoscia patrze na obecny rzad, wiaze z nim wiele nadziei. Bardzo Zibry nie lubie i zycze jemu i jego rodzinie jak najwiecej niezdanych egzaminow. Ale czy aby na pewno jest profesjonalista ktos, kto publicznie mowi kogo oblal na egzaminie?? Moim zdaniem to niedopuszczalne; zasciankowe i wyjatkowo nieprofesjonalne! Pan profesor Cwiakalski powinien sie wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Kto na UJ-cie spośród "starej kadry" nie jest ? 10.12.07, 08:03 Kto na UJ-cie spośród "starej kadry" nie jest lub nie był agentem? Tego nikt nie wie. Jeśli był kiedyś tam, to jeszcze głupstwo. Gorzej, gdy jest nadal. Oczywiście, wówczas prowadzi podwójną działalność. Tę oficjalną i tę tajną. Jest to nielegalne zajęcie, a dotyczy osób będących "autorytetami prawnymi". Nie dziwmy się zatem, że "Polska nierządem stoi". JAKI PAN TAKI KRAM! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pitcher Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 10.12.07, 08:08 "Ma do mnie jakiś osobisty uraz. Nie mam pojęcia dlaczego. Chociaż kiedyś na studiach oblałem na egzaminie jego brata. Może to jest powód jego wrogiego stosunku do mnie? - żartuje szef resortu sprawiedliwości." kolejny dowod na brak klasy naszej warstwy rzadzacej (w PiSie bylo podobnie). Takich faktow ministrowi ujawniac nie wypada. Nie mowiac o tym, ze brat pana Ziobry moze sobie nie zyczyc podawania do wiadomosci, ktore egzaminy zdal a ktore nie - czyz wyniki egzaminu nie powinny byc tajne i dostepne jedynie zainteresowanym? Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Masz rację, ale... 10.12.07, 08:20 Prawdopodobnie mamy do czynienia z figurantem albo nawet z pożytecznym idiotą (albo dwa w jednym). Trzeba brać poprawkę. Zresztą od wielu lat mamy w polityce ogólnie do czynienia z chamskimi zachowaniami i można nawet powiedzieć, że facet jest "trendy". Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 10.12.07, 19:21 Jak rozumiem, dr_pitcher, nick sobie wybrałeś przekornie, bo wyższe uczelnie znasz wyłącznie z zewnątrz. Wyniki egzaminu nawet w dzisiejszej dobie szaleństwa ochrony danych nie są tajne, a za czasów studiów Ziobry i jego brata wszystkie wyniki np. egzaminów pisemnych były wywieszane na tablicy ogłoszeń. Pomijam już drobny fakt, że i dziś osoba, która oblała egzamin, musi się jawnie wpisać na egzamin poprawkowy, więc tajności po prostu nie da się wprowadzić. A to, że znany z nieuctwa Ziobro nienawidzi wszystkich prawników z UJ z prawdziwego zdarzenia, to naprawdę już nie tajemnica (wyjątek robi dla niezrównoważonego psychicznie prof. Mąciora). Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 10.12.07, 22:33 Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 10.12.07, 23:30 A czy udzielanie takich informacji nie jest przypadkiem naruszeniem tajności danych osobowych. Co kto dostał u kogo na egzaminie nie jest do wiadomości publicznej , chyba że się jest osoba publiczną . A brat Ziobry, przy całej mojej antypatii do Ziobry, osobą publiczną nie jest i pan minister prawnik powinien przestrzegać prawa, a nie chlapać ozorem, bo to nie jest dowcipne. Tylko brat Ziobry mógl się przyznać do oblanego u P. Ćwiąkalskiego egzaminu, ale nie p. Ćwiąkalski. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 11.12.07, 08:03 rozowykot napisała: > A czy udzielanie takich informacji nie jest przypadkiem naruszeniem > tajności danych osobowych. Nie, nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pitcher Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 11.12.07, 04:07 chris30 napisał: > Jak rozumiem, dr_pitcher, nick sobie wybrałeś przekornie, bo wyższe uczelnie > znasz wyłącznie z zewnątrz. Wyniki egzaminu nawet w dzisiejszej dobie szaleństw > a > ochrony danych nie są tajne, a za czasów studiów Ziobry i jego brata wszystkie > wyniki np. egzaminów pisemnych były wywieszane na tablicy ogłoszeń. Pomijam już > drobny fakt, że i dziś osoba, która oblała egzamin, musi się jawnie wpisać na > egzamin poprawkowy, więc tajności po prostu nie da się wprowadzić. A to, że > znany z nieuctwa Ziobro nienawidzi wszystkich prawników z UJ z prawdziwego > zdarzenia, to naprawdę już nie tajemnica (wyjątek robi dla niezrównoważonego > psychicznie prof. Mąciora). musze Cie zmartwic - doktorat mam. Na uczelni na ktorej pracuje (poza Polska) wyniki egzaminu znene sa studentowi i niewielkiej rzeszy profesorow. Udostepnia sie jedynie poufnie i NIE WOLNO ich rozpowszechniac ogolowi. Co do praktyk UJ to sa mi znane, a wywieszki uwazam za podobne naruszenie praw osobistych. Dlaczego kolega z prawej ma wiedziec zem matol? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Brawo minister Ćwiąkalski! A Zbynio do kąta ! 10.12.07, 14:03 No proszę ziobrza rodzinka niekumata.Pała nawet dla brata. Odpowiedz Link Zgłoś
aiwaplatz Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 10.12.07, 18:50 Nie wydaje mi się by w 86r. zwykły obywatel, mógł wyjechać służbowo do Niemiec nie podpisując zgody na współpracę z SB. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 10.12.07, 22:30 To ci się bardzo źle wydaje. Byłeś w ogóle już wtedy na świecie, mądralo? Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 10.12.07, 22:44 >Nie wydaje mi się by w 86r. zwykły obywatel, mógł wyjechać służbowo< W latach 84-86 bylam na stypendium w pewnym pieknym i dalekim kraju, przed wyjazdem niczego nie podpisywalam i nikt nie żądal ode mnie zadnych deklaracji, a najbardziej traumatycznym elementem tego wszystkiego byla niepewnosc-dostane paszport czy nie...? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 10.12.07, 22:48 Czy ciebie też wkurza wypowiadanie stanowczych poglądów o czasach PRL przez osoby, których wtedy nie było jeszcze na świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 10.12.07, 22:58 >Czy ciebie też wkurza wypowiadanie stanowczych poglądów o czasach > PRL przez osoby, których wtedy nie było jeszcze na świecie?> Uzywajac slow kulturalnych , powiem, ze niezmiernie mnie to wkurza. Wku... denerwuje mnie rowniez bardzo, kiedy pozwalaja sobie na bardzo krytyczna ocene postepowania ludzi wowczas dzialajacych. Robia to nie bedac w stanie nawet wyobrazic sobie warunkow,w jakich tym ludziom przyszlo podejmowac decyzje. No coz,zawsze mnie ciekawi, ile zostaloby z ich pryncypialnosci, gdyby przyszlo im zyc wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 11.12.07, 08:00 Ano właśnie. Namnożyło się niezłomnych :)) Mnie nawet nie chodzi tutaj tylko o opinie, ale też o idiotyczne twierdzenia o faktach, wskazujące na drastyczną niewiedzę. Wkurzające jest też i to, że na ofiarę pisowska prymitywna propaganda upatrzyła sobie akurat Ćwiąkalskiego, o którym doskonale wiadomo jak się zachowywał w stanie wojennym i po - są na to dokumenty, są na to świadkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
priller Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 10.12.07, 23:01 mnie to tam wszystko wkurza: dostep do internetu dla ludzi glupich, reprezentowanie polski przed swiatem przez osobe o prezencji fotygi, zakompleksiona dwojka u wladzy... na szczescie widac zaczatki normalnosci. z prl to mnie wkurzaja rozne menty, chowane w partyjnym zapiecku, ktore niczego nie dokonaly, a szkaluja ludzi kiedys maltretowanych i dreczonych w wiezieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ćwiąkalski: Oblałem na egzaminie brata Ziobry 11.12.07, 08:02 priller napisał: > mnie to tam wszystko wkurza: dostep do internetu dla ludzi glupich, > reprezentowanie polski przed swiatem przez osobe o prezencji fotygi, > zakompleksiona dwojka u wladzy... > na szczescie widac zaczatki normalnosci. Co proponujesz? Może ignorowanie takich palantów? Ale przynajmniej trzeba prostować idiotyzmy i kłamstwa, bo niesprostowane zaczną obpowiązywać jako "prawda" (zwłaszcza tysiąc razy po goebbelsowsku powtórzone). > z prl to mnie wkurzaja rozne menty, chowane w partyjnym zapiecku, > ktore niczego nie dokonaly, a szkaluja ludzi kiedys maltretowanych i > dreczonych w wiezieniach. Otóż to. To jest właśnie wzorcowe łąjdactwo. Odpowiedz Link Zgłoś