thorn2k1 11.12.07, 14:00 Dać podwyżki konowałom. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
incipit Połowie konowałów zamiast podwyżki, to należą 11.12.07, 14:06 się kajdanki i to szybko, a na pewno obozy reedukacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier2 Sprawą musi zająć się prokurator 11.12.07, 14:27 Odmowa udzielenia pomocy przez lekarza to przestępstwo. Jest to tym poważniejsze przestępstwo, że lekarz był na dyżurze i nie wypełniał swoich obowiązków służbowych. Jeśli koledzy go nie uratują wydając opinie, że pacjentka była niemal zdrowa - to powinien on skończyć ze skazującym wyrokiem w swoich aktach. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Dyplom, jak licencja czy zawodowe prawo jazdy 11.12.07, 15:40 powinien być zagrożony utratą w wyniku takiego czy innego zachowania, błędu itp. Duuużo by się wtedy zmieniło. Ale ktoś by musiał chcieć to zmienić... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Odebrac mu prawo leczenia ludzi. To nie czlowiek! 11.12.07, 16:30 Takiemu lekarzowi powinno sie odebrac prawo leczenia ludzi. Udowodnil sam, ze nie powinien miec kontaktu z ludzmi potrzebujacymi pomocy. To skrajna znieczulica, moralne zero. Taki czlowiek nie powinien miec prawa do pracy jalo lekarz, ani nawet pielegniarz. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Odebrac mu prawo leczenia ludzi. To nie czlow 11.12.07, 16:39 Tutaj pierwszy raz się z Tobą zgodzę, lekarz który powinien ratować życie, dodatkowo je naraża, zasłaniając się biurokracją i to na dodatek wyssaną z palca, zaś środowisko lekarskie zamiast jego bronić, powinno się zastanowić jak takie przypadki wpływają na zaufanie do ich samych. Odpowiedz Link Zgłoś
abnegat.ltd Ja nie jestem żadne środowisko. Niestety. 11.12.07, 16:53 Ale w swoim imieniu chciałbym wyrwać sk...owi nogi z d.py. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Ja nie jestem żadne środowisko. Niestety. 12.12.07, 14:03 No to do dzieła na co czekasz?! Ta sprawa to zadanie bojowe dla mediów, od mediów zależy jak się zakończy. Np.GW powinna oddelegować 1 dziennikarza tylko do tej sprawy (i może do 5-ciu równie istotnych = z 50h pracy na rok). Inaczej bydlaki poczekają aż sprawa "przyschnie" i karą będzie góra upomnienie, a raczej nic. W skrócie: kary nie będzie, bo media szybko zapomną. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: Odebrac mu prawo leczenia ludzi. To nie czlow 11.12.07, 20:02 Kto go bronił, nie zauważyłem. Była tylko inna opinia, że pacjentka nie była w złym stanie. Natomiast słuszne wydaje mi sie odebranie mu czasowe prawa wykonywania zawodu by coś przemyślał i nie zachowywał ię jak idiota. Nawet jeżeli pacjentka nie była w takim złym stanie to dla ochrony własnego tyłka trzeba przynajmniej ją zbadać. Jeśli ktoś nie ma takiego odruchu samozachowawczego to w Polsce przy takiej nagonce medialnej i atmosferze zemsty, nie ma co szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
critic Proponuję inne rozwiązanie: 11.12.07, 20:31 Po pierwsze: po takiej akcji odebrać prawo wykonywania zawodu. Po drugie: jeśli jednak chciałby dalej pracować jako lekarz, to niech najpierw jeszcze raz przez 5-6 lat postudiuje medycynę, ale tym razem za wszystko płacąc z WŁASNEJ kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
nurse_manager Re: Odebrac mu prawo leczenia ludzi. To nie czlow 11.12.07, 17:11 > Taki czlowiek nie powinien miec prawa do pracy jalo lekarz, > ani nawet pielegniarz. Pielegniarz/rka to "przynies, zanies, pozamiataj, ew. podaj basen"? Radzilbym zainteresowac sie pojeciem "PIELEGNIARSTWO". Jak mawia Dr. Laura Gasparis-Vonfrolio, RN, PhD "You need a nurse to save your life". Dla informacji, doktor Vonfrolio jest PIELEGNIARKA, slowa "Doktor" uzylem nieprzypadkowo, jako ze ma ona stopien naukowy doktora (Doctor of Philosophy, ktory w krajach anglosaskich jest najwyzszym stopniem naukowym). Odpowiedz Link Zgłoś
arcyfioletowy Re: Dyplom, jak licencja czy zawodowe prawo jazdy 11.12.07, 16:31 ten kraj jest jak trucizna Odpowiedz Link Zgłoś
smokpz Jakoś jak dra Mirosława G wyprowadzało CBA 11.12.07, 18:31 to wszyscy byli oburzeni tylko że na PiS, choć wiadomo było że oprócz lekarza to również łapownik. Teraz jakoś wszyscy się święcie oburzają na lekarza a nikt nie wspomni że PO do tej pory nie przedstawiło żadnych konkretów w sprawie reformy służby zdrowia. A tak właściwie to w jakiejkolwiek sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: Jakoś jak dra Mirosława G wyprowadzało CBA 11.12.07, 20:05 Jedyne co możesz powiedzieć na pewno to że PiS nic nie zrobił przez 2 lata. Jak miną dwa lata i bilans PO będzie taki sam to ci przyznam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: Jakoś jak dra Mirosława G wyprowadzało CBA 11.12.07, 20:11 Jeszcze co do dr G. Bardzo chciałbym się dowiedziećo tych zarzutach łapowniczych. Jak można wyczuć z tempa tworzenia aktu oskarżenia to pewnie są to łapówki w postaci flaszek za kilkadziesiąt złotych i wiecznych piór po stówce. Z tych twardych dowodów pokazanych ukrytą kamerą też nie wynikało, że to uzależnienie leczenia od pieniędzy. Coś czuję, że będzie ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
lob1 Re: Sprawą musi zająć się prokurator 11.12.07, 18:56 a jeżeli przywiozę własnym samochodem ofiarę wypadku drogowego ,to też nie przyjmą? To chory system! Odpowiedz Link Zgłoś
an1005 ofiara wypadku 11.12.07, 19:15 bylo juz bylo. Nie pamietam gdzie i nazwy szpitala ale raptem 2-3 lata temu. Pacjent dostal zawalu serca pod szpitalem i lekarze twierdzili ze to nie ich rejon. JEDYNYM RATUNKIEM JEST PRYWATYZACJA CALEGO SYSTEMU, i lecznictwa i ubezpieczen. Nie miejmy zludzen, ze w obecnej sytuacji mozemy liczyc na jakos medyczna pomoc poza recepta na aspiryne. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: Sprawą musi zająć się prokurator 11.12.07, 20:18 Jak prezywieziesz pod szpital okulistyczny lub położniczy to powinni zabezpieczyć podstawowe funkcje życiowe i wezwać karetkę. Specjalności w medycynie wykształciły się już ok.100 lat temu. Dlatego stworzono oddziały ratunkowe SOR-y bo takm teoretycznie ma być wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
tinga1 Ależ to właśnie SOR był... 11.12.07, 20:45 i tu pojawiają się schody... Konował powinien zostać obciążony kosztami wysłania zespołu ratunkowego. Najbardziej kuriozalne jest jednak to, co mówi rzecznik szpitala "to wnuczek tej pani nie zachował się właściwie - jej stan nie zagrażał życiu" Do jasnej ciasnej! Kto tu jest od oceniania stanu zagrożenie życia? Pacjent?! Ale nie mam złudzeń - koledzy temu, pożal się Boże, lekarzynie, krzywdy zrobić nie dadzą, taka źle pojęta solidarność zawodowa. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Re: Sprawą musi zająć się prokurator 12.12.07, 02:21 Niezależnie od tego co powiedzą "koledzy" gościu powinien skończyć jako lekarz pozbawiony prawa wykonywania zawodu. Facet nie wie za co bierze pieniądze. A koledzy powinni zostać przemaglowani przez Izbę Lekarską i ustawieni do pionu. Byli i nie pomogli chorej osobie!? A administracyjnie to powinni go natychmiast dyscyplinarnie wy...ć z roboty. Niech jedzie do Anglii leniuchować, konował jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Sprawą musi zająć się prokurator 12.12.07, 07:28 śmiech na sali. Dlaczego on ma ratować ludzkie życie za pensję kasjerki z marketu? Daj mu pensję 11 000 zł to może łaskawie kiwnie palcem. Za 1000 zł pensji to on ma cię w d... Nie rozumiesz tego? KOmuna się skończyła, teraz lekarz bez kasy nie będzie pracował! Odpowiedz Link Zgłoś
zuq1 Re: Połowie konowałów zamiast podwyżki, to należą 11.12.07, 15:47 No właśnie. Procedury ponad wszystko. Dwie lub trzy średnie krajowe. Wtedy będą pracować, taa... Dobrze Dorn powiedział, ściągając na siebie gromy "środowiska" - "pokaż lekarzu, co masz w garażu". A ja bym powiedział jeszcze inaczej - "widziały gały, co brały". Dlaczego od lat maturzyści szturmują uczelnie lekarskie, choć tak mało się po tych najcięższych studiach zarabia? Dla prestiżu? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Połowie konowałów zamiast podwyżki, to należą 11.12.07, 15:48 zamiast wydawać kasę na fajki i piwo daj ją swojemu konowałowi, wtedy cię wyleczy. Jak wolisz palić i pić to lecz sie u Serwinki. Proste, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: Połowie konowałów zamiast podwyżki, to należą 11.12.07, 20:30 Liczą, że się poprawi i może wreszcie to pokolenie się doczeka. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: Połowie konowałów zamiast podwyżki, to należą 11.12.07, 19:56 A co drugiej połowie. Poponuję tę drugą połowę wysłać na Sybir i wreszcie będzie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik I oni domagają się podwyżek?? 11.12.07, 14:09 W kajdany ich i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie służbę zdrowia należy sprywatyzować! 11.12.07, 14:11 a jesli powiem, ze trzeba słuzbe zdrowia wraz ze szpitalami sprywatyzowac to ile gromow sie posypie! w prywatnym szpitalu ten lekarz by juz nie pracował. w publicznym kazdy taki incydent olewa, bo co mu zrobia!? kazda kolejna zlotowka wlozona w TEN popieprzony system to zlotówka stracona. jak to jest mozliwe, ze lekarz w szpitalu nie chce przebadac pacjenta? pacjent jest chory. pacjent jest w szpitalu. lekarz jest w szpitalu, w miejscu pracy i odmawia badania. wg mnie nalezy mu sie dyscyplinarka jak marzenie. Może Książę Radziwiłł kiedys zrozumie, że w takich przypadkach nalezy pozbawiac prawa wykonywania zawodu i nie piescic sie z kolegami-idiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpik1 Większe podwyżki!!! 11.12.07, 14:24 Lekarzowi dac 7 krotną średnią krajową!!!Rzecznikowi szpitala 5 krotną średnią krajową.A wnuczka proponuję Oskarzyc o narażenia babci na dalsze żucie.Ciekawe czy teraz jak będzie obowiązywał 48 godzinny tydzień pracy ile godzin będą pracowali w swoich gabinetach ???? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: służbę zdrowia należy sprywatyzować! 11.12.07, 17:32 > w prywatnym szpitalu ten lekarz by juz nie pracował. > w publicznym kazdy taki incydent olewa, bo co mu zrobia!? bzdura, niestety. "liberalny" populizm osiagnal apogeum i nikt juz nic nie rozumie. otoz gdyby ten szpital, bedac prywatnym, np. dostawal zwrot kosztow leczenia od ubezpieczenia czy jakiegos funduszu WYLACZNIE za pacjentow przywiezionych karetka, jeszcze by premie dostal "pan doktor" za czujnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: służbę zdrowia należy sprywatyzować! 11.12.07, 20:15 Chyba jesteś młody i naiwny. Szpital prywatne maja jedna wielką przewagę nad państwowymi, że leczą to co chcą, a państwowe to co muszą. Oczywiście w prywatnym przebadaliby pacjenta, ale jakby był nieopłacalny to stwierdzono by że nie ma tu możliwości leczenia i odesłano do innego publicznego. Efekt w końcu ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
arwdar 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja bab.. 11.12.07, 14:20 Nie przejmujcie się - jak lekarze zaczną zarabiać po 10 000 zł - będzie kur.....lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
profanator Re: 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja b 11.12.07, 15:47 "Lekarz nawet nie zapytał mnie, jak się czuję. Byłam jak nieprzytomna, myślałam tylko, żeby nie dostać zawału - zaznacza." No to ku.. rzeczywiście stan byl dramatyczny. Tak sie babie wełbie pomieszało, że jak była ieprzytoma to myślała zeby zawału nie dostac. hehehehe. A gupie dziennikarze to łykają jak koza kluski. I mamy sensacje. Szkoda ze dziennikarzyny z prowincji jak odzyskały przytomnośc to przestaly myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
m_o_o_n_l_i_g_h_t Re: 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja b 11.12.07, 16:03 byla JAK nieprzytomna... trzaba czytac ze zrozumieniem;)) pzodrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja bab.. 11.12.07, 14:21 Konowały chcą po 15 0000 zł do 20 000 tys. zł pytanie za co?????? Trzeba być najpierw lekarzem z prawdziwego zdarzenia a nie gnojem z dyplomem za tatusia kasę.Spece konowały tak przeprowadziły resekcje nerki u Salety że o mało nie odjechał na tamten świat bo ci specjaliści nie podwiązali mu naczyń krwionośnych i dostał wewnętrznego krwotoku.Jest dalej w stanie ciężkim ale jest nadzieja że z tego wyjdzie.Brawo konowały,do szkoły uczyć się zawodu a nie uśmiercać ludzi głąby.A o 15 0000 tys. zł to możecie pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nurse_manager Re: 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja b 11.12.07, 17:19 Resekcja - to czesciowe wyciecie narzadu. W tym wypadku jest "POBRANIE NARZADU". A co do krwawienia. Pytanie, czy pacjent nie wszedl w DIC (bokser, mikrokrwiaki - dosc latwo moze dojsc do zaburzen krzepniecia i krwawienia). Zanim zaczniesz STANCZYKOWSKI LEKARZU pisac na tematy medyczne, postudiuj kilka lat, potem poczytaj literature (typu NEJM, The Lancet - ze wspomne o Liscie Filadelfijskiej) a potem pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja b 11.12.07, 20:26 Że też taki jescze chodzi po tym świecie i żółć wściekłości go nie zalała, a następnie stado konowałów go nie dobiło operując to dziw nad dziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja bab.. 11.12.07, 14:21 Jedyna kara jaka ten skur...syn powinien poniesz to zakaz wykonywania zawodu na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja b 11.12.07, 20:28 Jak by tu zrobić żebyś ty dostał dożywotni zakaz pisania na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor [...] 11.12.07, 14:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Bo za Kaczora to by było inaczej ? ;-) 11.12.07, 15:30 mlody-inwestor napisał: > Oczywiscie zamiast chwycic za jajca jak poprzednia ekipa - ta > ekipa bedzie lekarzy glaskac za takie wpadki - bo PO > nie moze zle wypasc w mediach i bron boze s > tracic elektorat wsrod osob mlodych... I calkiem powaznie to mowie :( Mówisz poważnie, tylkko bardzo GŁUPIO. Tusk rządzi od kilkunastu dni! Jakie ma przełożenie na lekarza w szpitalu? A nie pomyślałeś, że w warunkach konkurencji ten lekarz byłby bezrobotny ? Bo żaden pracodawca nie chciałby takiej mendy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
test1410 Re: By zylo sie lepiej ! TUSK wybaczy lekarzowi ! 11.12.07, 15:37 Jako młody, mówię, że dopiero jak będzie głaskał lekarzy to straci moje poparcie. Lekarzom podwyżki TYLKO za pracę (tylko tym, którzy nie biorą i ciężko pracują). Reszcie dać do wyboru zmianę zawodu, pokój z widokiem na kraty. Wprowadzić obowiązek pracy w Polsce na 5 lat od ukończenia studiów [wykształcenie lekarza kosztuje kupę kasy], w przeciwnym wypadku zwrot kosztów nauki (różnicy pomiędzy średnimi kosztami wykształcenia, a kosztami wykształcenia lekarza). Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: By zylo sie lepiej ! TUSK wybaczy lekarzowi ! 11.12.07, 15:40 o właśnie - trzeba wprowadzić obowiązek pracy w Polsce dla lekarzy po studiach - należy ich zaczipować, żebyśmy mogli śledzić czy przekraczają granicę oraz zabrać im dowody osobiste i paszporty w momencie wręczania dyplomu. Dobrze, że są ludzie w Polsce którzy myślą logicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: By zylo sie lepiej ! TUSK wybaczy lekarzowi ! 11.12.07, 21:59 Dodatkowo każdy z lekarzy powinien się rano przed pracą meldować na policji i uczestniczyć w obowiązkowej mszy świętej oraz złożyć pokłon i pomodlić się za ministra zdrowia. Po pracy w szpitalu zostanie im jescze parę godzin to mogliby trochę popracować fizycznie by zarobić na opłatę za możliwość pracowania jako lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
tajny_agentub Młody a już głupoty gada 11.12.07, 16:22 Jako niezbyt młody mówię, że wygłaszasz bardzo durnowate poglądy, aczkolwiek pozornie trzymające się kupy: 1. Pomysły o odpracowywaniu studiów były lansowane za komuny, lecz nigdy do tego nie doszło (wystarczyło nie dać paszportu). Chyba tylko Bułgaria wprowadziła pomysł w życie (formalnie, bo to fikcja). Jednym słowem - bardzo kiepskie wzorce! 2. Ja bym chciał od Tuska, żeby w ogóle nie dotykał lekarzy: ani ich nie głaskał, ani nie brał w kamasze. Nawet nie rozmawiał o podwyżkach. Tak właśnie bym chciał. Żeby było NORMALNIE, żeby o zarobkach lekarzy decydował RYNEK. Tak jak np. o zarobkach kierowców, sprzątaczek, inżynierów. Rynek wcale nie oznacza, że przysłowiowej biednej babci nie będzie stać na szpital. To teraz jej nie stać, albo nie wie komu posmarować. W warunkach rynkowych za babcię zapłaci ubezpieczyciel (też rynkowy). Niemożliwe? Możliwe. Tak działa np. OC. I działa! Oczywiście, że świadczenia gwarantowane to nie wszystko co wymyśli medycyna, ale nie bójmy się tego - teraz też tak jest, tylko że nic nie jest gwarantowane. Ba, do niczego nie można "dopłacić". Można wyłącznie dać w łapę, lub się leczyć prywatnie (w zasadzie nie dotyczy szpitali). Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: By zylo sie lepiej ! TUSK wybaczy lekarzowi ! 11.12.07, 20:58 Musisz być rzeczywiście bardzo młody, że takie pierdoły sadzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: By zylo sie lepiej ! TUSK wybaczy lekarzowi ! 11.12.07, 21:30 dopóki nie będą zarabiać 11 000 zł miesięcznie to nie kiwną palcem żeby wam pomóc. Tacy są teraz lekarze - bez kasy ani przystąp. Tylko kasa dla nich się liczy, potrzeby ludzkie mają w d... Płaćcie, k... płaćcie! A jak nie macie - leczyc się do Serwinki! Odpowiedz Link Zgłoś
jabo23 Kochacie państwowe leczenie? - no to macie 11.12.07, 14:29 W państwowej instytucji można utopić każde pieniądze - bez żadnego efektu. Tylko prywatna służba zdrowia daje cień szansy na światło w tunelu. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Kochacie państwowe leczenie? - no to macie 11.12.07, 15:31 jabo23 napisał: > W państwowej instytucji można utopić każde pieniądze - bez żadnego > efektu. Tylko prywatna służba zdrowia daje cień szansy na światło w > tunelu. To całe gadanie o konieczności reformy służby zdrowia to pic na wodę. W rzeczywistości cała służba zdrowia chce, żeby wszystko zostało po staremu, tylko żeby rząd dawał więcej kasy. W takim systemie utopią się każde pieniądze bez widocznego efektu. Tak było od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: Kochacie państwowe leczenie? - no to macie 11.12.07, 17:02 eti.gda napisal: >To cale gadanie o koniecznosci reformy sluzby zdrowia to pic na wode. To nie trzeba gadac tylko zprywatyzowac,ale czy mochery dadza? Odpowiedz Link Zgłoś
fela_szechter Re: Kochacie państwowe leczenie? - no to macie 11.12.07, 16:21 Jak będziemy mieli sprywatyzowaną służbe zdrowia to wiesz co będzie? Będzie tak samo! Będziesz miał pieniądze to cię obsłużą z uśmiechem, nie będziesz miał to ci pozwolą umrzec pod szpitalem. Ot co. Bo dla prywatnego przedsięciorcy liczy się zysk i będzie się liczył, czy to tyczy sklepu czy szpitala. Nie będzie zysku z pacjenta to i nie będzie leczenia. Miałam przyjemność ( albo i nie) korzystać z usług prywatnej lecznicy. Nie dośc że nie obsłużyli mnie tak jak trzeba, nie udzielili stosownych informacji choć pytałam wielokrotnie, to jeszcze zapłacilam kupe kasy za nic, bo swojej sprawy nie załatwilam. W państwowej służbie zdrowia wielki bałagan, ale przynajmniej nie straciłabym tylu pieniędzy, co najwyzej nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
cegla000 Mnie takze kiedys odmowiono pomocy na oddziale rat 11.12.07, 14:30 unkowym. Mialem wstrzas anafilaktyczny - pierwszy raz w zyciu. Pielegniarka(!) powiedziala mi, ze skoro przyszedlem sam to moge tez przyjsc nastepnego dnia ze skierowaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Re: Mnie takze kiedys odmowiono pomocy na oddzial 11.12.07, 14:50 trzeba bylo powiedziec ze jestes od herr Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Mnie takze kiedys odmowiono pomocy na oddzial 11.12.07, 15:35 mlody-inwestor napisał: > trzeba bylo powiedziec ze jestes od herr Tuska. > No i co by to dało? A jakby lekarz był zwolennikiem Herr Enterich? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Mnie takze kiedys odmowiono pomocy na oddzial 11.12.07, 15:37 cieszcie się że w ogóle jeszcze są lekarze. Oni i tak wam robią wielką łaske że was czasami leczą. Módlcie się żebyście po nowym roku nie byli odsyłani do Serwinki. Tylko czy Serwinka podpisze kontrakt z NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
darioo_b Re: 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja b 11.12.07, 14:31 gnoje, do kopania rowów!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
por1 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja bab.. 11.12.07, 14:34 Co za dupki ,a kto ma stwierdzic ,że nie jest w stanie zagrożenia życiem -wnuczek czy lekarz? Ministrze od zdrowia czy ten dyrektor jest jeszcze dyrektorem,? A ten lekarz ,lekarzem? Bezlitosnych i glupawych ludzi nie mozna wyznaczac do ochrony naszego zdrowia -paranoja, hańba ,wstyd.... Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja bab.. 11.12.07, 14:42 Tego konowała wykastrować na żywca, pozbawić tego ciula prawa wykonywania zawodu.Hipoktates w grobie się przewraca!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
04.02.1946r 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja bab.. 11.12.07, 14:53 Chore przepisy, chore interpretacje, zupelna obojetnosc konowala. Odpowiedz Link Zgłoś
machov 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja bab.. 11.12.07, 15:02 Sprywatyzowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Re: 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja b 11.12.07, 15:07 Podwyzek sie sku..elom zachciewa. Zakichane konowaly, bez szacunku dla ludzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
studeent Re: 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja b 11.12.07, 15:16 1. Jak lekarz mógł stwierdzić, że nie ma bezpośredniego zagrożenia życia lub zdrowia nie wykonując podstawowych badań? 2. Czyz jeżeli do szpitala przyszłaby jego żona/mama/babcia/córka też kazałby najpierw dzownić po pogotowie? Nie mogę się zgodzić że wszyscy lekarze są tacy sami ale temu definitywnie powinno się odebrać dożywotnio prawo wykonywania zawodu! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja b 11.12.07, 15:09 jestem ciekaw co się roiło w głowie tego "lekarza" nie przyjmie, bo...? bo co? co ma do tego karetka? czy on/jego kolega, ma płacone od kursu czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzek22 Niewiarygodne... 11.12.07, 15:10 I oni chca podwyżek??? Na jakiej podstawie??? Jak można tak potraktować starszą kobietę, to po prostu skandal. Lekarzowi wydaje się, że jest Panem Życia i Śmierci i nie ma na niego mocnych, tak jest w każdym szpitalu. banda pazernych łapowników i łobuzów. Zero podwyżek a jak sie nie podoba to spie..ć do Irlandii na zmywak. Odpowiedz Link Zgłoś
ssssss12 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja bab.. 11.12.07, 15:16 Dać temu konowałowi co najmniej 30 tysięcy a potem więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Ależ rozwiązanie jest proste. 11.12.07, 15:18 Jeżeli ten lekarz wykonywał czyjeś polecenie należy zwolnić tego kogoś, i oskarżyć przed prokuratorem o nastawanie na życie i zdrowie pacjentów. Jeżeli natomiast postąpił tak z własnej inicjatywy, należy pozbawić go dożwotnio prawa wykonywania zawodu lekarza, albowiem dowiódł że nie ma jakichkolwiek kwalifikacji moralnych żeby ten zawód wykonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
an1005 Alez szef i koledzy badaja okolicznosci 11.12.07, 19:34 > Jeżeli natomiast postąpił tak z własnej inicjatywy, należy pozbawić > go dożwotnio prawa wykonywania zawodu lekarza, albowiem dowiódł że > nie ma jakichkolwiek kwalifikacji moralnych żeby ten zawód wykonywać. Alez bylo ze sprawdzaja okolicznosci w jakich lekarz zachowaj si jak ch.. zlamany i okaze sie ze bacia go zwyzywala, wnuczek upokorzyl, i ze to byla czysta histeria starszej pani (pewnie okresli ja uzywajac innych slow) bo tak naprawde to jej nic nie bylo. TOTALNA PRYWATYZACJA SZPITALI UBEZPIECZEN, dosc utrzymywania zwierzat udajacych lekarzy i bandy urzedasow ZOZow Sozow czy jak je diabel zwal. Odpowiedz Link Zgłoś
x-01 za "dobrą" prace dać mu podwyżkę 1000%! 11.12.07, 15:21 moze teraz sie wypowiedzą Bugiele i inne Szramiki, tak uwielbiaja blyski foto, szumy kamer.... tyle ze oni tylko dawać a w zamian bez koperty nic nie zrobią! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: za "dobrą" prace dać mu podwyżkę 1000%! 11.12.07, 15:26 czy wy myślicie, że ktoś będzie ratował wam życie za pensję kasjerki z marketu? Jak dostaną 11 000 zł miesięcznie to będą ratować. Teraz mają was w d... Opodatkujcie się na szanownych panów lekarzy - po 100 zł miesięcznie od łba to będą was ratować. Teraz mają was w d... Odpowiedz Link Zgłoś
tinga1 Skarbie, już mu zapłaciłam - nazywało się to 11.12.07, 15:53 bezpłatne studia. ;-) Może to oni powinni oddać? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Skarbie, już mu zapłaciłam - nazywało się to 11.12.07, 15:56 czy ty myślisz, że lekarze cokolwiek ci oddadzą? To ty masz oddać im swoją kasę, jeżel chcesz się leczyć u nich. Jeżeli nie masz kasy - lecz się u Serwinki, ona bierze co łaska. A lekarz ma dostać 11 000 zł miesięcznie. Jak nie dostanie to nie będzie leczenia. Serwinka czeka. W Wielkiej Brytanii lekarz zarabia 11 000 funtów to nasz chce 11 000 zł miesięcznie. Logiczne, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Jestem przeciwnikiem samosądów, ale TYM RAZEM... 11.12.07, 15:24 Na miejscu tego wnuka wziąłbym tęgiego kija i wytłukł nim lekarza. Tak, żeby naprawdę bolało. Oczywiście po wyjściu babci ze szpitala. Po prostu bym faceta stłukł. Choćby po to, żeby inni się bali. Odpowiedz Link Zgłoś
staefun Śmiać się czy płakać? 11.12.07, 15:28 Ale jaja... Prawie zupełnie tak jak w tym skeczu: pl.youtube.com/watch?v=wAb_38XknZA Życie naśladuje kabaret i tylko nie wiadomo śmiac się czy płakać... Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek 999? Przyślijcie pod szpital karetkę - moja bab.. 11.12.07, 15:31 Oczywiście - jak się znajdzie jeden buc w kitlu, to zaraz tu kretyni wrzeszczą "podwyżek się konowałom zachciewa". A czy Wy nie rozumiecie, że w normalnym układzie ekonomicznym, w którym lekarz zarabia godziwe pieniądze, taka miernota nie miałaby szans pracować w tym zawodze? Że właśnie to, co mamy teraz - lekarze pracjący za grosze albo pracujący na 6 etatach... - sprawia, że takie sytuacje w ogóle są możliwe?! W "normalnych" okolicznościach taki buc wyleciałby z pracy dużym łukiem, a każdy następny - nawet gdyby w głębi serca był bucem i miernotą - nie odważyłby się tak zachować? A tak? Co mu mogą zrobić? No CO? Wyrzucić z pracy? W szpitalu, gdzie pewnie i tak brakuje sporo lekarzy, bo wszyscy pojechali do Irlandii czy UK leczyć ludziu w godziwych warunkach za godziwe pieniądze? No i tak, w 100% proc, popieram: SPRYWATYZOWAĆ w cholerę. Tylko stworzyć sensowany system ubezpieczeń, z możliwościę WYOBORU ubezpieczyciela i "kasy chorych" - zaraz się okaże, że są pieniądze i że wszystkim zależy. Ale nie, do tego PiS, SLD i inni socjaliści nie dopuszczą. I dalej będziemy udawali, że mamy powszechne ubezpieczenie zdrowotne i "darmową" służbę zdrowia. A że czasem jakaś staruszka umrze, bo akurat nie będzie miała tak zdeterminowanego wnuka? Co tam, takimi szczegółami socjlaiści się nie przejmują. Ważne, żeby była "sprawiedliwość społeczna". Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 to nie są już ludzie! 11.12.07, 15:45 dlatego trzeba ich inaczej zacząć traktować. Odpowiedz Link Zgłoś
mbizigazeta 999? Przyślijcie pod szpital karetkę 11.12.07, 15:51 W październiku babcia złamała nogę pod szpitalem MSWiA dokładnie na parkingu. Odmówiono pomocy i kazano dzwonić na pogotowie, które po 1,5 godzinnym oczekiwaniu zawiozło babcie do dyżurnego szpitala na Bródnie a więc przez całą Warszawę w godzinach szczytu. Tu już około 21 babcia znalazła się na oddziale a złamanie nastąpiło około 14. Jaki wniosek z tego wyciągnąłem, że system nastawiony jest na komercję, dowód jeden szpital w wtorek przyjmuje "połamańców" z 2 milionowej Warszawy. Dąży się w ten sposób do upodlenia ludzi którzy muszą przejechać przez cała Warszawę do bliskich. "Połamańce" zdane są na izbie przyjęć na łut szczęścia, bo tylko ktoś bliski jest w stanie przypilnować kolejki do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś