Dodaj do ulubionych

Czy Kazimierz Kutz zbada śmierć Barbary Blidy?

14.12.07, 07:18
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • krzych.korab W tym artykule nie ma ani słowa o Tobie.Kutza się 14.12.07, 07:29
      boicie bo jest bezkompromisowy i powie prawdę.
      • presentation1 Re: W tym artykule nie ma ani słowa o Tobie.Kutza 14.12.07, 07:51
        powie prawde o swojej wspolpracy z Ubecja?
        • borsuk112 Re: W tym artykule nie ma ani słowa o Tobie.Kutza 14.12.07, 08:13
          presentation1 napisał:

> powie prawde o swojej wspolpracy z Ubecja?

Najpierw ty ubeku opowiedz o swojej współpracy z ubecją, a potem
          czepiaj się innych.
          • sumienie.lk GW - przestańcie cytować wypowiedzi pisiorków 14.12.07, 08:39
            Wypowiedzi klakierów i służalczyków z partii braci Kaczyńskich nie
            mają już żadnego znaczenia. Szkoda na ich publikację i czasu i
            atłasu.
            • srpnov A co wie artysta o działaniach ABW czy prokuratur? 14.12.07, 09:35
              Jakie on ma kwalifikacje? Tutaj chodzi o to aby sprawdzić czy były wystarczające
              przesłanki, by Blidę aresztować. Nawet jako forumowy "PiSiak" nie zdziwiłbym
              się, gdyby te przesłanki były słabe. Ale jak może do tego dojść REŻYSER?

Bo to że ją zastrzelili to już sam mąż traktuje jako brednię (mówił: agentka
              siedziała przy drzwiach, daje jej alibi)
              • miranda333 Re: A co wie artysta o działaniach ABW czy prokur 14.12.07, 11:09
                A co wiedział Ziobro-Zero o mediach,zasiadając w Komisji Rywina?
              • iedsupo Re: A co wie artysta o działaniach ABW czy prokur 14.12.07, 11:12
                srpnov napisał:

> Jakie on ma kwalifikacje? Tutaj chodzi o to aby sprawdzić czy były
                > wystarczające przesłanki, by Blidę aresztować. Nawet jako
                > forumowy "PiSiak" nie zdziwiłbym się, gdyby te przesłanki były
                > słabe. Ale jak może do tego dojść REŻYSER?

Ano właśnie reżyser powinien bez trudu zidentyfikować wszystkie
                elementy sprawy związane z szukaniem medialnego rozgłosu przez
                magistra Zi0br0. Jego kompetencja jest cenna, bo potrafi on
                rozpoznać rękę reżysera w zdarzeniach i sytuacjach.
          • nokryd Re: W tym artykule nie ma ani słowa o Tobie.Kutza 14.12.07, 09:47
            Nie broń Kutza. Był tajnym współpracownikiem ? BYŁ !!!
            Znam Kutza osobiście. To cham. Co drugie słowo z jego ust to
            przekleństwo nie zważając na dzieci i kobiety.
            • miranda333 Re: W tym artykule nie ma ani słowa o Tobie.Kutza 14.12.07, 11:11
              No dobre sobie..hahha Jak przeklina,to napewno Ubek...hahhaKretynizm
              Twój przerasta Himalaje.
        • miranda333 Re: W tym artykule nie ma ani słowa o Tobie.Kutza 14.12.07, 11:06
          Czy Ty wiesz o czym piszesz,ty głupku rydzykowy?
      • gawoj Re: W tym artykule nie ma ani słowa o Tobie.Kutza 14.12.07, 08:22
        liczą się ikony figury a gdzie kompetencje? taka jest cała ta ekipa PO
    • kropekuk1 Re: Czy Kazimierz Kutz zbada śmierć Barbary Blidy 14.12.07, 07:56
      A co to ma do śmierci Blidy. Główkuj pierwsze a potem pisz. Do
      przebicia Gebelsa jeszcze ci daleko.
      • presentation1 Re: Czy Kazimierz Kutz zbada śmierć Barbary Blidy 14.12.07, 07:58
        Wystarczy ze Michnik go przebil.
        • krzych.korab To nie Michnik wysłal do Niej ABW tylko PIS dziś 14.12.07, 08:12
          bronisz swoich atakując Kutza.Wstydu nie masz za grosz.
          • presentation1 Re: To nie Michnik wysłal do Niej ABW tylko PIS d 14.12.07, 08:15
            Wstyd?Chodzi ci o ludzi typu Kutza?To on sie powinien wstydzic swojej przeszlosci.W PO sama agentura i komunistyczna i postkomunistyczna.Nie chodzi o czlonkow PZPR ale o zwyklych sprzedajnych lajdakow.
            • warturek Prędzej czy później znajdziesz się w sądzie 14.12.07, 08:33
              przywleczony z ucho
              • kartoflisko Re: Prędzej czy później znajdziesz się w sądzie 14.12.07, 08:46
                warturek napisał:

> przywleczony z ucho

A ty na latarni powieszony za szyje.
                • krzych.korab kartoflisko to prawdziwy demokrata. 14.12.07, 09:06
            • krzych.korab Jesteś wodą na młyn odwetowców z PIS. 14.12.07, 09:04
          • akkj Re: To nie Michnik wysłal do Niej ABW tylko PIS d 14.12.07, 08:53
            krzych.korab napisał:

> bronisz swoich atakując Kutza.Wstydu nie masz za grosz.

Nie rozmowiaj z tym francuskim ścierwem. To psychopata pokoju
            mirmata.
        • kropekuk1 Re: Czy Kazimierz Kutz zbada śmierć Barbary Blidy 14.12.07, 08:14
          Lepszych Gebelsów od Michnika w PiSie mozna policzyć na kopy.
    • wujaszek_joe Re: Czy Kazimierz Kutz zbada śmierć Barbary Blidy 14.12.07, 08:05
      przecież to prawda. zginęła przez ludzi o kamiennych sercach
      • nokryd Re: Czy Kazimierz Kutz zbada śmierć Barbary Blidy 14.12.07, 09:51
        Zginęła , bo się zastrzeliła. Normalny , uczciwy Polak nie chodzi z
        odbezpieczonym gnatem w kieszeni !!!
    • samideano Czy Kazimierz Kutz zbada śmierć Barbary Blidy? 14.12.07, 08:07
      Czego PiS się boi? Prawdy. Prawda w oczy kole. Bardzo
      dobrze, gdyby tę prawdę pomógł pokazać p. Kutz bedąc
      w komisji.
    • ksks3 Jak komisja dobrze to rozegra to .... 14.12.07, 08:14
      ... mamy koniec PISu i parę wyroków
    • yanuss Czy Kazimierz Kutz zbada śmierć Barbary Blidy? 14.12.07, 08:38
      A co ten "parlamentarzysta" zrobil by wyjasnic sprawe afer weglowych czy np.
      bezpieczenstwa w kopalniach. To dla niego zbyt trudne. Opluwanie PiS-u za to, ze
      Blida popelnila samobojstwo, bo widac lepiej wiedziala od innych co robila, to
      jego pasja. Ale to samo robi Pitera, bzdurzy o zelu do wlosow ale nie widzi
      zwolnien podatkowych na dziesiatki milionow. Taka to skala myslenia - jak i
      skala ludzi, ktorzy udaja, ze cos robia.
    • mateuszste Bezsensowne komisje. 14.12.07, 08:46
      • mateuszste Bezsensowne komisje. 14.12.07, 08:50
        Podobno PO była przeciwko tworzeniu komisji, których jedynym celem jest
        dręczenie polityków przed kamerami telewizyjnymi, tak jak to było z komisją bankową.
        No bo co oni udowodnią? Że Ziobro wysłał szwadron śmierci? Że Blida jest ofiarą
        zatwardziałych serc prokuratorów? Tacy właśnie prokuratorzy powinni być - bez
        litości węszyć przestępstwa.
        • krzych.korab Szkoda Ci odpisywaĆ.Na głupotę nie ma rady. 14.12.07, 09:11
    • akkj Re: Czy Kazimierz Kutz zbada śmierć Barbary Blidy 14.12.07, 08:51
      presentation1 napisał:

> Dziwne.
      > facet zamieszany we wspolprace z Ubecja dzisiaj jest na fali.

Posłuchaj, ty francuski draniu, kiblomyjco, pachołku Murzynów i
      Arabów. To naprawdę nie wina pana Kutza, że jesteś traktowany przez
      nich jak śmieć i to, ze zdradziłeś swoją ojczyznę za parę franków i
      jesteś nikim.

PS. Nie rpzeszkadza ci, ze lojalkę podpisał Urbański a przede
      wszystkim Kaczyński?
    • ambl Czy Kazimierz Kutz zbada śmierć Barbary Blidy? 14.12.07, 09:04
      On za emocjonalny?Dla faceta dawniej wabiącego sie Kuc określenie oszołom to
      dużo za mało,bardziej by pasowało zdziecinienie,wiek swoje robi.Brawo
      presentation!Głową muru nie przebijesz bo na tym szacownym forum gniazdka sobie
      uwili byli członkowie albo ich pociechy:ormo,milicji,sb,ub,tw i wielu,wielu
      innych łajdackich organizacji
    • mateuszste Kutz - śląski burak 14.12.07, 09:05
      "Kutz: - Cała ta afera, nieudowodnione zarzuty pod adresem Blidy rzuciły cień na
      Ślązaków i wpisały się w antyśląskie schematy."
      Kutz, śmieciu, nie wykorzystuj Śląska w swojej polityce! Antyśląskie schematy to
      ty rozprowadzasz wszędzie poszukując spisku Warszawy/Krakowa przeciwko Śląsku.
      Nie zasługuje na szacunek człowiek, który nad grobem innego człowieka podczas
      pogrzebu załatwia swoje interesy. To jest po prostu sku..syństwo.
    • gelimer Jawohl! Das ist eine wunderschöne auskunft. 14.12.07, 09:26
    • sceptyk31 Czy Kazimierz Kutz zbada śmierć Barbary Blidy? 14.12.07, 09:48
      To jest zły pomysł, tam powinni być ludzie biegli w prawie. A Kutz
      nie ma odpowiedniej wiedzy.
    • vytrisalov Kutz w komisji, dobry pomysl 14.12.07, 09:54
      Pan Kazimierz Kutz cieszy sie szacunkiem wielu ludzi w tym kraju, nie tylko jako
      rezyser filmowy, ale tez jako polityk.
      Mysle, ze bedac w tej komisji pomoze wykryc, kto przyczynil sie do smierci Pani
      Blidy, i ze sprawcy stana przed sadem.
      Widac, jak politycy PIS-u juz teraz trzesa sie ze strachu, bo doskonale wiedza,
      ze cala sprawa aresztowania Pani Blidy byla przez nich ukartowana.
      Szczekanie tych wszytkich przydupasow Kaczynskich i Ziobry na tym forum lata mi
      malym pikusiem kolo d...
      • mateuszste Masz dowody? To do prokuratury lub do gazety. 14.12.07, 10:39
        > Widac, jak politycy PIS-u juz teraz trzesa sie ze strachu, bo doskonale wiedza,
        > ze cala sprawa aresztowania Pani Blidy byla przez nich ukartowana.

Jakby ci odpowiedzieć? Hau, Hau! Ja tam uważam, że liczenie na wykrycie afery w
        tym miejscu jest naiwne. Hau, Hau!. Bezkompromisowe głoszenie wersji o spisku
        Ziobry i niewinności Blidy jest podobne do gloryfikowania złodziejki, która
        złapana wzruszająco się rozbeczy. Hau, Hau! Takie wypowiedzi są
        charakterystyczne dla ludzi, którzy widzą świat w czarno-białych kolorach i nie
        lubią zmieniać poglądów lub ... piesków PO.

Zobaczymy co będzie. Jedno jest pewne: spektakt wyreżyserowany przez Kutza
        będzie ciekawy, niestety będzie też głupi i napisany na zamówienie polityczne.
        Jakoś tak zawsze wychodzi, że gdy artysta prowadzi karierę polityczną, to
        wdepuje w takie gó.., że łatwo zrzuca z siebie aurę genialnego autorytetu.

Czemu tak zawsze wychodzi, że komentuję po linii PiS?
        • iedsupo Re: Masz dowody? To do prokuratury lub do gazety. 14.12.07, 11:29
          mateuszste napisał:

> Bezkompromisowe głoszenie wersji o spisku Ziobry i niewinności
          > Blidy jest podobne do gloryfikowania złodziejki, która złapana
          > wzruszająco się rozbeczy.

Czy mógłbyś bliżej wyjaśnić, jakie widzisz tu podobieństwo ??? Fakty
          są takie, że magister Zi0br0 próbował wrobić Blidę w przestępstwo,
          którego nigdy nie popełniono. W takiej sytuacji podważać jej
          niewinność może tylko ktoś niedoinformowany lub osoba kierująca się
          złą wolą. Z kolei działania ex-ministra trudno określić inaczej niż
          jako spiskowanie, a jego późniejsze kłamstwa przed komisją sejmową
          to po prostu mataczenie. To wszystko wynika z powszechnie znanych
          faktów, ale - jak widać - zawsze znajdą się ludzie, u których fakty
          muszą przegrać z miłością do partii i wodza.
          • mateuszste Re: Masz dowody? To do prokuratury lub do gazety. 14.12.07, 12:05
            Chodziło mi o dziwny sposób oceniania ludzi dyktowany poglądami politycznymi.
            Może podobieństwo to było złe słowo.

> To wszystko wynika z powszechnie znanych
            > faktów
            Powszechnie znane fakty są takie, że nie wiadomo(14.12.2007). O tym był cały mój
            post. Jeśli twierdzisz, że jesteś pewien swojej wersji, to albo powinieneś to
            przemyśleć, albo kłamiesz, albo ukrywasz dowody przestępstwa. Ewentualnie w
            jakiś dziwny sposób media nie dotarły do mnie z tymi faktami.

> zawsze znajdą się ludzie, u których fakty
            > muszą przegrać z miłością do partii i wodza.
            Całkowita zgoda. Jak również zawsze znajdą się ludzie, którzy szufladkują ludzi
            jako klakierów określonej partii. Znajdą się też tacy, co nie potrafią odczytać
            ironicznego podejścia do zbieżności poglądów w poprzednim poście. Zresztą co
            złego, że ktoś kochą tę, a tą partię. Najłatwiej wyrobić sobie zdanie obserwując
            skrajnie różne postawy.
            • maaac Nie masz watpliwości? 14.12.07, 12:26
              Czy PiS jest winny? To nie wiadomo. Czy wiadomo że PiS jest
              niewinny? Tego też nie wiadomo. (PiS - skrót myślowy bo chodzi o
              konkretne czyny konkretnych osób).
              Jednak jest coś w całej sprawie wiadome. Wiadomo że Blida nie żyje.
              Wiadomo że komunikaty podawane przez ABW były sprzeczne z sobą.
              Wiadomo że sprzeczne są wersje wydarzeń podawane przez Ziobro i
              Kaczmarka ale i przez Kaczyńskiego. Wiadomo tez jakie były
              oskarżenia wobec Blidy. Wiadomo też kto ją oskarżał. Wiadomo jaka
              jest reputacja oskarżycielki. Nie wiadomo czy istniały inne dowody.
              Czyli podsumowujac o winie lub niewinności nie można się
              wypowiedzieć. Jednak z całą pewnościa mozna powiedzieć że ilośc
              niejasności jest tak duża i ranga powiązanych z nimi osób tak wysoka
              że potrzebna jest komisja sejmowa.
              • mateuszste No przecież właśnie mam. 14.12.07, 13:09
                Pierwszy post zasugerował, że wina jest oczywista. Dodatkowo każdy kto ma inne
                zdanie został sklasyfikowany jako szczekacz Kaczyńskich. I to mnie wkurzyło.
                Jestem bardzo nieufny wobec idei komisji śledczej. Wyjdzie tak, że PiS ustali
                swój wniosek, reszta ustali swój. Dyskusje na forum będą takie same. Zupełnie
                jak to było z komisją Rywina. Dodatkowo czuję jakąś dziwną niechęć do Kutza.

Maaac, twój post jest przykładem sensownej argumentacji. Natomiast vytrisalov
                nie dość, że atakuje mnie osobiście, to jeszcze nie jest w tym konsekwentny.
                Jeśli uważa mnie za skończonego idiotę, to dlaczego zwraca się do mnie z
                wielkiej litery?

vytrisalov:
                > Ja natomiast nie podazam waszym chorym sposobem widzenia
                > swiata i nie twierdze, ze "sprawa Blidy" jest "SPISKIEM".

też vytrisalov:
                > cala sprawa aresztowania Pani Blidy byla przez nich
                > ukartowana

vytrisalov:
                > Szczekanie tych wszytkich przydupasow Kaczynskich i Ziobry > na tym forum lata mi
                > malym pikusiem kolo d...
                taaa... a świstak siedzi i też mu lata. Widzę, że pałasz nienawiścią do Ziobry.
                Ja też go nie lubię np. za paranoję z lekarzami. Ta sprawa wydaje mi się inna.

EOT.

PS. Psychopaci są z definicji chorzy psychicznie. Mylisz psychopatów z paranoikami.

• maaac Re: No przecież właśnie mam. 14.12.07, 13:52
                  > Pierwszy post zasugerował, że wina jest oczywista. Dodatkowo każdy
                  > kto ma inne zdanie został sklasyfikowany jako szczekacz
                  > Kaczyńskich.

Niestety po twojej ripoście nabrałem takiego samego przekonia. Może
                  szkoda że od poczatku nie napisałeś, że nie sprawa Blidy jest dla
                  Ciebie "bezdyskusyjna pod względem czyjejś niewinności", a raczej
                  sama idea komisji sejmowych budzi twoje obrzydzenie ze względu na
                  to, że nie potrafi ona w sposób bezdyskusyjny przedstawić jednej
                  prawdy o "badanym" wydarzeniu.

Ja tam jednak będe bronił takich komisji. I to z kilku powodów. To,
                  że ludzkich "prawd" jest wiele, a tą jedna absolutną dysponuje tylko
                  Bóg więc nie nalezy oczekiwać by ktoś ustalił jedna i bezdyskusyjną
                  to szczegół. Ważniejsze jest to że czasem tylko taka komisja
                  umożliwia o ile nie wyjaśnienie wszystkiego to choć dotknięcie
                  problemów. Trudno raczej oczekiwać by władza czy służba, która jest
                  stroną w konflikcie ujawniła z własnej woli prawdę sama o sobie. To
                  że do "prawdy" nawet w komisji Rywina - gdzie jednak wyglądało
                  że "popisy" mimo, że ważne jednak nie były najwazniejsze, jednej nie
                  dowiedziono - to jednak dzięki niej mogłem przynajmniej sam wyrobić
                  sobie zdanie o jej bohaterach. No i jako dodatkowy bonus porównując
                  moja ocenę z oceną pana Ziobro czy Rokity wyrobiłem sobie zdanie i o
                  tych osobach.
            • iedsupo Re: Masz dowody? To do prokuratury lub do gazety. 14.12.07, 13:30
              mateuszste napisał:

> Powszechnie znane fakty są takie, że nie wiadomo(14.12.2007).

Widocznie jesteś niedoinformowany. Wiadomo już, że przestępstwa, w
              które Zi0br0 chciał wmieszać Blidę nigdy nie popełniono. Wiadomo
              też, że Zi0br0 planował konferencję prasową w dniu zatrzymania
              Blidy, że ABW była przygotowana do nakręcenia sceny wyprowadzania
              Blidy oraz że Zi0br0 kłamał co do swojego udziału w całej sprawie,
              kiedy odpowiadał na pytania komisji sejmowej. Powtarzam: TO WSZYSTKO
              JUŻ WIADOMO. Możesz wyciągnąć wnioski z posiadanych informacji, albo
              dalej udawać, że nic nie wiesz, ale w tym drugim przypadku będzie to
              jednoznaczna deklaracja sympatii dla PiS, od której tak się
              odżegnujesz.
        • vytrisalov Ziobro i transplantacje, Skandal 14.12.07, 12:27
          mateuszste napisał:
          >
          > Jakby ci odpowiedzieć? Hau, Hau! Ja tam uważam, że liczenie na wykrycie afery w
          > tym miejscu jest naiwne. Hau, Hau!. Bezkompromisowe głoszenie wersji o spisku.
          > Czemu tak zawsze wychodzi, że komentuję po linii PiS?

Komentujesz po linii PIS, bo jestes skonczonym idiota. Przy tym wszyskim nie
          jestes w stanie uwaznie przeczytac tych paru zdan, ktore napisalem.
          To tylko chorzy psychopaci z PIS-u, do ktorych ty widocznie tez nalezysz
          wszedzie widza "spisek". Wszystko, czego nie umiecie wytlumaczyc, albo co dzieje
          sie nie po waszej mysli jest "spiskiem".
          Ja natomiast nie podazam waszym chorym sposobem widzenia swiata i nie twierdze,
          ze "sprawa Blidy" jest "SPISKIEM".
          Napisalem, ze mam nadzieje, ze winni stana przed sadem.
          Jesli komisja sejmowa i sad ustala,ze Ziobro i jego pretorianie sa niewinni, to
          bez mrugniecia okiem to uszanuje.
          Natomiast jest FAKTEM, ze w wyniku zastraszania przez Twojego idola Ziobre
          lekarzy - spadla gwaltowni liczba ludzi, ktorzy sa gotowi oddac swoje organy do
          transplantacji.
          Jestem ciekaw, czy, gdybys czekal na przeszczep nerki, to tez bys tak bronil
          zacnego i sprawiedliwego pana Ziobre.
    • kapitan_stopczyk *** A mafią węglową też się Kutz zajmie? 14.12.07, 10:01
      Raczej nie, bo mafi weglowej NIE MA.
      To tylko wymysły frustratów, którym się w zyciu nic nie udaje, więc
      wszędzie wietrzą spiski.
      Pani Alexis to świetna polska biznesłomen, która potrafi myslec po
      europejsku. I pani Blida tez - więc ja zaszczuli siepacze Ziobry.
      A zadaniem Kutza w komisji będzie wykreowanie pani Blidy na
      Popiełuszkę postkomunistycznej lewicy.

-------------------------------------------------------
      - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
      demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
      - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
      • ponte_aronte mafia weglowa BYŁA, przestań siać ciemnotę 14.12.07, 10:09
        aresztowano cztery osoby
        po prostu nie udało się do niej przyszyć pani Blidy
    • swojak11 Kuc Katolik nie popeł.samobójstwa!złodziej tak 14.12.07, 10:10
      "Pani Blida okaże się niewinną ofiarą i będziemy mieli święt
      Kuc ty stary bezwstydny agencie SZTAZI lojalny wobec SB ! ty się
      Boga nie boisz bo go w sercu nie masz .
      Blida taka święta jak i Aleksis i ty

(Świętą ? chyba patronke agentów ,KU***, łapowników i złodzieji ! )
    • jaro_ss Artysta tak, poseł: nie... 14.12.07, 10:12
      Jeszcze jedna osoba, która choć genialna przez swoje dzieła, jak się
      odezwała wprost w życiu publicznym wykazała głupotę i ciasne
      myślenie.... Wolę oglądać jego filmy, niż w polityce....

Ciakwe, czy za te "kamienne serca" ktoś go pozwie jak LiD Ziobrę?
      Chyba nie, bio niektórzy jeszcze odróżniaja subiektywne opinie od
      kłamstwa i nie będą się wygłupiać...
      • ambl Re: Artysta tak, poseł: nie... 14.12.07, 11:14
        >Jeszcze jedna osoba, która choć genialna przez swoje dzieła,<Z tą
        "genialnoscią" to może lekka przesada!
    • rsrh Proponuje jeszce dokooptować pania Piterę !!!! 14.12.07, 10:15
      Sami " fachowcy " w tej "Komisji"

• zdrowy_rozsadek78 Liczymy nagłówki anty-PiS ??? 14.12.07, 10:26
      Dziś na 8 nagłówków (godz. 10.25) 3 są wyraźnie anty-PiS:
      "W Łodzi politycy uciekają z PiS"
      "PiS ukrył przed Tuskiem..."
      "Sonaż: Tusk 70%, Kaczyński 28%"

O PO wciąż tylko dobre wieści...
      • kapitan_stopczyk Dług publiczny Polski zbliża się do 600 mld zł 14.12.07, 10:34
        Jakoś nie widac, by "liberalna PO miała zamiar zmierzyć się z tym
        problemem.
        A miały być cuda przecież....
        -------------------------------------------------------
        - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
        demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
        - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
    • read1 każdy TW mile widziany przez PO jako sędzia 14.12.07, 11:05
      ze współpracy Kutza z SB niewiele się zachowało, gdyby materiałów było ciut
      więcej zostałby z pewnością przewodniczącym komisji, a gdyby były dowody, że
      kanalia z niego przednia, to miałby facet szanse i na marszałka
    • psr18gh Kazimierz Kutz w komisji ds. śmierci B. Blidy 14.12.07, 13:39
      To co czasem wywija prokuratura przechodzi ludzkie pojęcie. Nie
      udało się zasypać PIS-owi sprawę Blidy węglem. Jest porażające że
      tylko na podstawie zeznań świadka koronnego-śląskiej "Aleksis"
      prokuratura zdecydowała się na zatrzymanie byłej posłanki. Ostatnio
      prokuratura cofnęła zarzut przyjęcia łapówki byłemu prezesowi
      Kompanii Węglowej i automatycznie upadł zarzut że była posłanka
      pośredniczyła w jej wręczeniu. Dlaczego prokuratura nie zdecydowała
      się na wezwanie pani Blidy na przesłuchanie do siebie?, jak czynili
      oni wcześniej. Przecież decyzję o zatrzymaniu posłanki mogli podjąć
      prokuratorzy podczas przesłuchania i równolegle dokonać przeszukania
      jej domu. Widać że "areszt wydobywczy" jest preferowanym sposobem na
      zmiękczanie podejrzanych. W końcu prokurator nawet jeśli się pomyli,
      poza odpowiedzialnością służbową nie poniesie żadnej innej kary.
      Niewinny aresztant o mniejszych prawach w więzieniu niż więzień, po
      uniewinnieniu po kilku latach jest wrakiem człowieka i nigdy już nie
      dojdzie do życiowej witalności (patrz casus Kluski). Bardzo szanuję
      pana Kazimierza Kutza, ale do pracy w tej komisji potrzebni są
      prawnicy z zimną krwią. Wiadomo że PIS zrobi wszystko aby
      uniemożliwić tej komisji procedowanie. Wielu prominentnych działaczy
      PIS-u "czuje oddech Trybunału Stanu na swoich plecach", a tonący
      zrobi wszystko aby uratować swoją skórę.
      • wet3 Re: psr18gh 14.12.07, 15:49
        Piszesz bzdury. Sprawa Blidy powinna tylko i wylacznie byc
        rozpatrywana w kontekscie afery weglowej. Widac komus zalezy na
        chronieniu kolesow.
        PS - Kutz to czerwona gnida, ktora pod zadnym warunkiem nie powinna
        byc poslem i nie powinna byc upowazniona do zabierania glosu w
        sprawie Blidy!
        • maaac Re: psr18gh 14.12.07, 18:16
          > Piszesz bzdury. Sprawa Blidy powinna tylko i wylacznie byc
          > rozpatrywana w kontekscie afery weglowej. Widac komus zalezy na
          > chronieniu kolesow.
          A jest jakiś dowód na istnienie związków Blidy z "aferą węglową"?

> PS - Kutz to czerwona gnida, ktora pod zadnym warunkiem nie
          > powinna byc poslem i nie powinna byc upowazniona do zabierania
          > glosu w sprawie Blidy!
          A może powiesz dla czego Kutz jest "czerwony", "jest gnidą" i nie
          powinien być posłem?
      • abba15 co popełniła Blida - zbada czerwona gnida 14.12.07, 17:18
        nikt tak nie zbada
        co popełniła Blida
        jak czerwona gnida
    • abba15 "Raz ku..a, zawsze ku..a" - George Orwell 14.12.07, 17:17
      nikt tak nie zbada
      co popełniła Blida