Dodaj do ulubionych

przeprowadzka

20.02.08, 18:43
Witam
przeprowadzamy się do nowego mieszkania 10 marca. Mam wiele pytań w
związku z przeprowadzka.
jak wygląda to ze strony agencji ( zgłoślismy wyprowadzkę), czy ktoś
przyjdzie i spisze remament tego dnia, a my oddamy klucze. Jak to
bedzie wygladac.
No i ja z rachunkami woda, prad . jak to zakonczyc,. co z telef.
stac.
Jak się wprowadzimy do nowego mieszkania to gdzie dzwonić. to jest
nasza 1 przeprowadzka i jestem zielona.
Obserwuj wątek
    • lianis Re: przeprowadzka 21.02.08, 12:22
      My przy okazji przeprowadzki zaprosilismy landlorda w ostatni dzien zeby obejrzal mieszkanie, sprawdzil czy wszystko mu pasuje i czy nie ma zadnych zastrzezen, oraz spisalismy przy nim liczniki. Poprosilismy go zeby napisal nam na odwrocie umowy ktora mielismy ze przyjmuje mieszkanie w takim i takim stanie ze nie ma zastrzezen, stan licznikow na dzien dzisiejszy jest taki i taki i wyplate depozytu dostaniemy w takiej i takiej wysokosci w taki a nie inny sposob, no i zlozyl podpis pod spodem. Nie mielismy z nim potem zadnych problemow. Zamkniecia wszystkich rachunkow musicie zalatwic sami najlepiej zadzwonic do dostawcow 3 dni wczesniej z informacja ze sie wlasnie wyprowadzacie, podac im ciut wyzszy stan licznika niz wlasciwy (zuzycie przez nastepne 3 dni) i poprosic o rachunek zamykajacy. Dobrze jest nastepnego dnia zadzwonic i sprawdzic czy wystawili czy zapomnieli. Jesli zadzwonicie wczesniej i powiecie ze sie wyprowadzacie za 3 dni to kaza wam zadzwonic w dniu wyprowadzki, a tak to jest szansa ze dostaniecie te rachunki zanim opuscicie mieszkanie (dla nas bylo to wazne bo przeprowadzalismy sie do innego miasta i mielibysmy klopot z odbieraniem poczty). Jak juz sie wprowadzicie do nowego mieszkanie to dobrze sie dowiedziec kto jest waszym dostawca energii, zadzwonic do niego i podac stan licznikow na chwile wprowadzenia sie, tak samo z woda.
      Wszystko zdaje sie bardzo proste a my pomimo przeprowadzki pol roku temu ciagle dostajemy rachunki za stare mieszkanie od dostawcy energii :( ech dluuuuga i smutna historia. Wiec dobrze jest nie wyrzucac rachunkow za stary dom po przeprowadzce do nowego jeszcze przez jakis czas.
    • gypsi Re: przeprowadzka 21.02.08, 14:02
      Przez te strone mozesz powiadomic wiele instytucji o przeprowadzce:
      www.iammoving.com/
      Pomysl tez o oplaceniu przekierowania poczty przez pierwsze tygodnie - zalatwia
      sie na poczcie.
      • asiadymerska Re: przeprowadzka 21.02.08, 14:46
        a jak to załatwic z tą poczta. jaki formulasz trzeba wypełnić
        • gypsi Re: przeprowadzka 21.02.08, 14:58
          Nie pamietam, idziesz i mowisz, ze chcesz "redirection", dadza Ci formularz.
          Oplata w zaleznosci od dlugosci uslugi.
          • asiadymerska Re: przeprowadzka 21.02.08, 21:11
            dziekuje za wszystkie rady. mam jeszcze jedno pytanie. jak wprowadze
            się do nowego mieszkania to czy mam powiadomić np. urzad gdzie płace
            za gas ze od dzisaj ja tam mieszkam i maja naliczac mi rachunki od
            dzisiaj. no i jak z council tax.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka