maureen2 15.12.07, 22:49 kombinują jak koń pod górkę :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yllen-kita Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 15.12.07, 22:55 A TY bys wolal allehluja i do przodu?? No coz wciaz jestesmy miedzy mlotem i kowadlem i trzeba to dobrze rozwazyc by kowadlo albo mlot nie spadly nam na glowe Odpowiedz Link Zgłoś
real_nefret Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 15.12.07, 23:06 Witam.. Ja jednak mysle, ze najlepiej zgodzic sie z Rosja, chyba maja racje, ze zdestabilizuje Europe. Wkoncu my europejczycy sie jednoczymy, otwieramy granice, mamy walute euro, wkrotce na granicy nikt nas nie bedzie kontrolowal (kraje Shengan) po co nam amerykanie zeby zaczeli mieszac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 00:01 real_nefret napisała: > Witam.. > Ja jednak mysle, ze najlepiej zgodzic sie z Rosja, ******************************** zawsze dobrze na tym wychodziliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
1group Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 00:25 Módlcie się do bogów,w których wierzycie,by ruskie wybiły z głowy,polskim i amerykańskim idiotom tę tarczę. Nie dość,że stwarza poważne zagrożenie dla kraju,w którym zostanie zainstalowana,nie chroni jego terytorium, ponownie wprowadzi obce wojska do Polski. Tego chcecie? Odpowiedz Link Zgłoś
marcowroc Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 12:47 I bdb. Wysłuchac należy, każdego. A potem robić to co dla nas najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
harys75 Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 13:35 Zydzi precz z forum.Polska dla Polaków a nie dla żydokomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 13:51 harys75 napisał: > Zydzi precz z forum.Polska dla Polaków a nie dla żydokomuny. KSENOFOBI, WYPIEPRZAC Z TEGO FORUM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Jeśli jesteś przeciw tarczy 16.12.07, 14:17 www.nie-dla-tarczy.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Na kolana POstKomuchy, na kolana ! 16.12.07, 17:46 "Wysluchamy"....no bo co "panna brzydka i nieposazna", ktora "musi byc mila" moze robic, jak wysluchac i podporzadkowac sie dytektywom ZSRR, ups! ZSRE ! Odpowiedz Link Zgłoś
urke Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 21:25 > harys75 napisał: > > Zydzi precz z forum.Polska dla Polaków a nie dla żydokomuny. > > KSENOFOBI, WYPIEPRZAC Z TEGO FORUM!!! ANTYKSENOFOBOM POWIEDZMY - NIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
grazka63 Wont z tarcza 16.12.07, 21:52 Ta tarcza tak nam potrzebna jak korek w tylku.Ameryka panoszy sie po calym swiecie i wymysla bezsensowne wojny kosztem innych narodow.Nie dajmy sie.Niech Ameryka sama siedzi w swojej "zlotej klatce".Rosjanie to naprawde bardzo dobrzy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 13:49 sympatyklewicy napisał: > real_nefret napisała: > > > Witam.. > > Ja jednak mysle, ze najlepiej zgodzic sie z Rosja, > ******************************** > zawsze dobrze na tym wychodziliśmy Czyżby?! Odpowiedz Link Zgłoś
johoho Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 02:33 cieszę się że masz euro bo ja go jeszcze nie mam.Z Rosją zgadzaliśmy się od 1945 roku i dlatego jesteśmy w tej chwili, zapóźnionym cywilizacyjnie państewkiem.Rosja z racji swojej imperialnej natury zawsze znajdzie jakiś pretekst do wysuwania zarzutów pod naszym adresem Do tej wiedzy wystarczy elementarna znajomość historii. A może rosjanie zamiast dostarczać technologie atomowe Iranowi, powinni zaproponować: my wstrzymujemy dozbrajanie Iranu więc wy nie musicie bać się ich rakiet, czyli przestają istnieć argumenty za budową tarczy. Rosja ma dosyć ladunków nuklearnych i środków ich przenoszenia aby przebić się przez 100 tarcz. A zatem chodzi tylko o preteksty. Co do amerykanów to bez nich Europa dawno by już była ruska i zamiast euro miałabyś rubla.Ale pomijając sprawy tak odległe, wystarczy tlko wspomnieć masowe mordy na Bałkanach którym twoi europejczycy przyglądali się bezczynnie./ żołnierze holenderscy którzy mieli w Srebrenicy chronić cywilów, pili śliwowicę z Serbami a tymczasem autobusy wywoziły na rozstrzelanie tysiące cywilów./Dopiero amerykanie wymusili rozwiązanie polityczne. Gdyby nie amerykanie wystarczył by jeden pierd z zewnątrz żeby NATO się rozpadło. Wyznawana przez Unię Europejską miękka siła - pieniędzy i dyplomacji nie usuwa przemocy a jedynie ją maskuje.Co dały bogatym żydom ich brylanty gdy pojawili się hitlerowcy ? Może kupiły im kilka tygodni zwłoki , w końcu i tak poszli przez komin.Też chcę być europejczykiem, ale nie chcę aby moje dzieci skończyły w takiej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a 18 lat bajzlu Solidaronosci to ci jeszcze za malo? 16.12.07, 04:34 a gdzies sie ty uchowal "GP" "TP" "Fakty" GW ze takie glupoty opowiadasz. Grzeszysz nie uzywajac swojego mozgu Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: 18 lat bajzlu Solidaronosci to ci jeszcze za 16.12.07, 05:22 jola_z_dywit_2006a napisał: > a gdzies sie ty uchowal "GP" "TP" "Fakty" GW ze takie glupoty > opowiadasz. Grzeszysz nie uzywajac swojego mozgu ************************** 18 lat bajzlu Solidaronosci to ci jeszcze za - masz rację wystarczy, trzeba jak najprędzej wrócić do lat 1945 - 1989. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To Samoobrona LPR i SLD tez w "S"? 16.12.07, 09:26 Faktycznie uzywasz mózgu, współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
urke Re: 18 lat bajzlu Solidaronosci to ci jeszcze za 16.12.07, 21:29 te jola. oczko ci polecialo. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 10:29 johoho napisał: > cieszę się że masz euro bo ja go jeszcze nie mam.Z Rosją zgadzaliśmy się od 194 > 5 > roku i dlatego jesteśmy w tej chwili, zapóźnionym cywilizacyjnie > państewkiem.Rosja z racji swojej imperialnej natury zawsze znajdzie jakiś > pretekst do wysuwania zarzutów pod naszym adresem > Do tej wiedzy wystarczy elementarna znajomość historii. A nieco bardziej zaawansowana niż elementarna wystarczy żeby wiedzieć że jednak nie zawsze. > A może rosjanie zamiast dostarczać technologie atomowe Iranowi, powinni > zaproponować: my wstrzymujemy dozbrajanie Iranu więc wy nie musicie bać > się ich rakiet, czyli przestają istnieć argumenty za budową tarczy. Nie ma argumentów za budową tarczy. Przynajmniej nie takie. Nie zapominaj że tarcza nie ma chronić nas. To my mamy być tarczą. > Rosja ma dosyć ladunków nuklearnych i środków ich przenoszenia aby > przebić się przez 100 tarcz. A zatem chodzi tylko o preteksty. > Co do amerykanów to bez nich Europa dawno by już była ruska i zamiast euro > miałabyś rubla. Jakieś argumenty za tą tezą? Bo jest całkowicie błędna. >Ale pomijając sprawy tak odległe, wystarczy tlko wspomnieć masow > e > mordy na Bałkanach którym twoi europejczycy przyglądali się bezczynnie./ > żołnierze holenderscy którzy mieli w Srebrenicy chronić cywilów, pili śliwowicę > z Serbami a tymczasem autobusy wywoziły na rozstrzelanie tysiące cywilów./Dopie > ro > amerykanie wymusili rozwiązanie polityczne. > Gdyby nie amerykanie wystarczył by jeden pierd z zewnątrz żeby NATO się rozpadło. Bo NATO to amerykański wynalazek. Zresztą w obecnych czasach może się rozpadać. Już nie spełnia swojej pierwotnej funkcji. > Wyznawana przez Unię Europejską miękka siła - pieniędzy i dyplomacji nie usuwa > przemocy a jedynie ją maskuje.Co dały bogatym żydom ich brylanty gdy pojawili > się hitlerowcy ? Nie mieszają Ci się czasy? W czasach hitlerowców nie było jeszcze unii. > Też chcę być europejczykiem, ale nie chcę aby moje dzieci skończyły > w takiej Europie. Wyślij je do stanów. Nie rozumiem dlaczego wolisz żeby zginęły w Europie zasłaniającej "własnym ciałem" amerykę. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 14:39 > > Co do amerykanów to bez nich Europa dawno by już była ruska i zamiast euro miałabyś rubla. > > Jakieś argumenty za tą tezą? Bo jest całkowicie błędna. Dokad siegaly wplywy radzieckie po II wojnie? Nie dotad dokad doszla Armia Czerwona? Kto byl po drugiej stronie? Francuzi, Anglicy, Hiszpanie czy Szwajcarzy??? A! Amerykanie jednak... niebywale. "Jeszcze 20 wiorstw i Europa w ogniu" cos ci mowi? Gdyby rewolucja wybuchla w Warszawie, wybuchlaby rownoczesnie w Berlinie i Paryzu i Europa bylaby radziecka jeszcze przed II wojna. To pokazuje skale polityki rosyjskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Referendum w sprawie referendum? 15.12.07, 23:09 Jeśli w GW jest sonda w sprawie referendum, to może pójdźmy dalej i zróbmy referendum z pytaniem "Czy o tarczy mamy dfecydować w referendum?" :-) Poważniej: w sprawie tarczy referendum być nie powinno, bo większość spraw jest tajna. Zwykły obywatel po prostu nie wie, jakie korzyści i niebezpieczeństwa wynikną z tarczy. To wie parę osób i te osoby muszą zdecydować. A w referendum można decydować o tym, co jawne dla zwykłych ludzi. O stosunkach polsko-rosyjskich: www.skubi.net/meller.html O niszczeniu polskiego wywiadu: www.skubi.net/macierewicz.html Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz a konsekwencje złej decyzji kto poniesie? 16.12.07, 02:19 Tylko ci politycy o których wspominasz czy też my wszyscy? Jeśli ma mi kiedyś spaść na głowę atomówka to wolałbym by stało się to w wyniku decyzji całego narodu a nie tylko Tuska z przydupasami bo oni jacyś małowiarygodni wydają się być.... Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: a konsekwencje złej decyzji kto poniesie? 16.12.07, 10:03 swan_ganz napisał: > Tylko ci politycy o których wspominasz czy też my wszyscy? > Jeśli ma mi kiedyś spaść na głowę atomówka to wolałbym by stało się > to w wyniku decyzji całego narodu a nie tylko Tuska z przydupasami Wiesz ... mnie by jakoś nie pocieszyła świadomość że spadająca mi na głowę bomba leci tutaj w wyniku demokratycznej decyzji narodu. Jeśli coś pójdzie nie tak to nie ma znaczenia czyja jest wina. Za to w przypadku "decyzji narodu" szansa na podjęcie złej decyzji jest taka sama jak przy rzucie monetą. Jak można wymagać poprawnej decyzji od ludzi którzy nie mają możliwości oceny jej konsekwencji? Tylko wąskie grono ludzi zdaje sobie w pełni sprawę ze wszystkich faktów i możliwych skutków. Przecież większość społeczeństwa nawet nie wie co to jest ta tarcza rakietowa! A ty chcesz im umożliwić decyzje? To może lepiej rzućmy monetą? Wtedy mamy większe szanse że wypadnie to co powinno. > bo oni jacyś małowiarygodni wydają się być.... Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: a konsekwencje złej decyzji kto poniesie? 16.12.07, 14:50 asmok6 napisał: > Wiesz ... mnie by jakoś nie pocieszyła świadomość że spadająca mi > na głowę bomba leci tutaj w wyniku demokratycznej decyzji narodu. > Jeśli coś pójdzie nie tak to nie ma znaczenia czyja jest wina. > Za to w przypadku "decyzji narodu" szansa na podjęcie złej decyzji > jest taka sama jak przy rzucie monetą. Jak można wymagać poprawnej > decyzji od ludzi którzy nie mają możliwości oceny jej konsekwencji? > Tylko wąskie grono ludzi zdaje sobie w pełni sprawę ze wszystkich > faktów i możliwych skutków. Przecież większość społeczeństwa nawet > nie wie co to jest ta tarcza rakietowa! A ty chcesz im umożliwić > decyzje? Nie ma jednoznacznej dobrej odpowiedzi na pytanie, kto powinien w takich wypadkach decydować. Sądzę, że jednak referendum byłoby w tym konkretnym przypadku potrzebne, olbrzymim bowiem uproszczeniem jest stwierdzenie, że "wąskie grono" decyzyjne "zdaje sobie w pełni sprawę ze wszystkich faktów i możliwych skutków". Po pierwsze, wcale tego nie wiesz, co "oni" w rzeczywistości wiedzą. Po drugie, może być tak, że człowiek owładnięty ideologią pewnych faktów zwyczajnie nie przyjmuje do wiadomości. Po trzecie, taka grupa jest narażona na korupcję i naciski. Po czwarte wreszcie, taka grupa nie ponosząc w sumie odpowiedzialności może realizować własne cele, które wcale nie muszą być zbieżne z Twoimi. Natomiast nic, powtórzę, NIC, nie stoi na przeszkodzie, by te ukryte informacje, o ile istnieją, ujawnić. Nie chodzi tu przecież o kody startowe czy nazwiska agentów. I właśnie dlatego, choć demokracja nie jest cudownym lekiem na wszystko, zastosowana w takich przypadkach jest po prostu najmniejszym złem. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 00:37 a wy cio ? mlot,kowadło,słoninka na glowę nie upadla. Kto normalny zapowada,że za 5 lat jego komputer się pomyli ?? Tu martwią się o rakietę co spadnie na głowę,a jutro w poślizgu autobus wpadnie na drzewo :)). Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Jesteś przeciw tarczy? Pokaż to! 16.12.07, 00:42 Jesteś przeciwko tarczy? Możesz to pokazać! Wpisz się w komentarzu na blogu: www.nie-dla-tarczy.blogspot.com/ . Wyraźmy swój sprzeciw. Powiedzieliśmy NIE Kaczyńskim, powiemy NIE tarczy. Powiedzmy tarczy to co Kaczyński powiedział bezdomnemu obywatelowi! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Jesteś przeciw tarczy? Pokaż to! 16.12.07, 00:47 jestem za tarczą,piszę to od dawna,misiu bezdomny,do zoo :) Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Jesteś przeciw tarczy? Pokaż to! 16.12.07, 10:08 maureen2 napisała: > jestem za tarczą,piszę to od dawna,misiu bezdomny,do zoo :) No ale w poprzedniej wypowiedzi argumentowałeś raczej przeciwko tarczy. Skoro mamy się nie martwić tymi przelatującymi rakietami to po co nam tarcza? I akurat w tym miałeś rację. Dlaczego my się mamy przejmować rakietami lecącym do USA? Powinniśmy się przejmować tym że to my możemy być celem a nie "zasłaniać własną piersią" USA. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_z_gazowni Co to znaczy numer forum??? 15.12.07, 23:13 Bo pisałam pod testem i otrzymałam informacje, że brak nr forum. Czy ja jestem taka głupia jak wszystkie blondynki? amen. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna_z_gazowni Re: tym razem to serwer 15.12.07, 23:34 Dziękuje za wyprowadzenie normalnej blondynki z gazowni. Kocham dudka. Chcę aby Dudek mnie wydudkał na strychu. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright sprawdz, jakiego Dudek ma ptaszka 16.12.07, 02:09 zanim pojdziesz na strych. krystyna_z_gazowni napisała: > Dziękuje za wyprowadzenie normalnej blondynki z gazowni. > Kocham dudka. > Chcę aby Dudek mnie wydudkał na strychu. > amen. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mówiły sasiadki pani Koliberek, pani mąż to ma 16.12.07, 10:01 rzaczej mały kaliberek, na to pani Koliberek nieskora do zwierzeń: kaliberek może mały ale na minute do dwustu uderzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
roman.m Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłuchamy.. 15.12.07, 23:17 Rosjanie zawsze był z nimi problem, psim swędem dostali wykradzoną technologie nuklearną i straszą tym swoim zardzewiałym złomem kilka lat temu skoczyły ceny ropy i gazu i dało im to przeżyć oraz całej tej ekipie putina też. Są śmieszni nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 00:26 roman.m napisał: > Rosjanie zawsze był z nimi problem, psim swędem dostali wykradzoną > technologie nuklearną i straszą tym swoim zardzewiałym złomem kilka > lat temu skoczyły ceny ropy i gazu i dało im to przeżyć oraz całej > tej ekipie putina też. Są śmieszni nic więcej Marzenia - dobra rzecz. Jednak jesli dotycza spraw powaznych - to głupota. Smieszni to my bylismy - np. w 1939 roku ze swoim przekonaniem, że sytuacja jest pod kontrolą. Albo jeszcze Anders ze swoim białym koniem. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 14:43 > Smieszni to my bylismy - np. w 1939 roku ze swoim > przekonaniem, że sytuacja jest pod kontrolą. Albo jeszcze Anders ze swoim białym koniem. Co nalezalo wowczas zrobic? Pojsc sladem Francji, Czech, Austrii? Czy moze Wloch i Wegier? Zgodzic sie na panstwowy i sankcjonowany przez polskie wladze terror wobec obywateli Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
lepanto1571 Polska potrzebuje wlasny arsenal broni atomowej 15.12.07, 23:26 i to jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Rosja: bedzie salwa honorowa dla Polski! 15.12.07, 23:32 zobaczymy polskie krajobrazy ksiezycowe Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Referendum? Od czego mamy fachowców? 15.12.07, 23:48 Od zrzucania z siebie odpowiedzialności? __________ Cóż to, zamordowaliście w swoich sumieniach Boga i myślicie że ujdzie to wam bezkarnie? (F.W. Nietzsche) Odpowiedz Link Zgłoś
awoj1 Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 15.12.07, 23:55 Po co nam ta tarcza ? Przed Rosją nie obroni a przed Iranem czy Koreą ? Chyba by się znalazł nieprawdopodobny wariat aby wystrzelił rakietę z bronią jądrową, przecież w odwecie USA by całkowicie taki kraj zniszczyły zarzucając atomem. Więc co by napastnikowi przyszło, samobójstwo całego narodu. Opamiętajcie sie więc z ta tarczą, ona potrzebna tylko koncernom produkującym sprzęt bo to dla nich olbrzymie zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 to jes nasza suwerenna decyzja.przestanmy sie bac 16.12.07, 00:05 moskala urwał nać Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 bałujeawskij niech zautomatyzuje"kursk" i samoloty 16.12.07, 00:13 bojowe które same spadają automatycznie ,a "kursk " automatycznie tonie z całą załogą .kpina z wina.przecie to złom napędzany samogonem.Tam byłem! wszystko zależy od ilości wypitego samogonu.Każda decyzja! Odpowiedz Link Zgłoś
cytrus1 Niech Rosjanie i Amerykaniie sie dogadają. 16.12.07, 00:17 Tarcza jest nam do niczego nie potrzebna -to sprawa Rosja-Ameryka Niech sie oni dogadają - jak to powiedzial Kwaśniewski. Tarcza, to tak jakbyś zdjął pancerz z rosyjskiego czołgu. Amerykanie kombinują. Suwerennie - pisali o taki ,co SUWERENNIE obciął sobie narządy i wyrzucił. Można i tak, aby suwerennie. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Niech Radek nie negocjuje z jankesami po swojemu 16.12.07, 00:18 Bo znowu zażąda czegos "dobrego dla Polski" np. eskadry B2 i rozmowy upadną Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłuchamy.. 16.12.07, 00:20 Własciwie to Sikorskiego nie lubie. Jednak obecna jego wypowiedz pokazuje, że ma troche rozumu, którego brak pismakom. Z punktu widzenia Rosjan tarcza to zagrożenie. Informuja, co może sie stać i to wszystko co Bałujewski powiedział. Jesli traktujemy Rosjan poważnie (a na tym swiecie wszystkich należy traktować poważnie) to powinniśmy ich wysłuchać. Na filmie z konferencji Bałujewskiego widać było jakieś mapy, jakieś linie zasiegów , nalezy domyslać sie -rakiet. Myslę, że dobrze byłoby tym obrazkom poswiećic kilka zdań. To zadziwiajace, jak jednogłosnie głupio i bezrefleksyjnie (prawie jednogłosnie - bo bez Sikorskiego) potraktowano te sprawe w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kurduple_na_ksiezyc Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 00:50 krawat23 napisał: > Własciwie to Sikorskiego nie lubie. Jednak obecna jego wypowiedz > pokazuje, że ma troche rozumu, którego brak pismakom. > Z punktu widzenia Rosjan tarcza to zagrożenie. Informuja, co może > sie stać i to wszystko co Bałujewski powiedział. > Jesli traktujemy Rosjan poważnie (a na tym swiecie wszystkich należy > traktować poważnie) to powinniśmy ich wysłuchać. Na filmie z > konferencji Bałujewskiego widać było jakieś mapy, jakieś linie > zasiegów , nalezy domyslać sie -rakiet. Myslę, że dobrze byłoby tym > obrazkom poswiećic kilka zdań. To zadziwiajace, jak jednogłosnie > głupio i bezrefleksyjnie (prawie jednogłosnie - bo bez Sikorskiego) > potraktowano te sprawe w Polsce. -------------------- kaczynscy nie mysleli o Polsce, o bezpieczenstwie, ani mru mru jakie to skazenie natury wokol poligonu na ktorym ta tarcza by byla zainstalowana, ale o jednym: DOKOPAC RUSKIM!!!!!!! i to jest najsmutniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 02:29 zagrożenie straszne,wczoraj mazut wyciekł do rzeki, miesiąc temu cysterna z chemikaliami wywróciła się,a w bloku wybuchł gaz.Jutro będzie ślisko i jakiś autobus uderzy w drzewo i ktoś zginie. Smutne to, a tu jakaś rakieta z kosmosu za 5 lat przyleci . Eh,zycie,życie. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 10:32 maureen2 napisała: > zagrożenie straszne,wczoraj mazut wyciekł do rzeki, miesiąc temu > cysterna z chemikaliami wywróciła się,a w bloku wybuchł gaz.Jutro > będzie ślisko i jakiś autobus uderzy w drzewo i ktoś zginie. > Smutne to, a tu jakaś rakieta z kosmosu za 5 lat przyleci . Jeśli nie będzie tarczy to nie przyleci, bo nic jej tu nie zatrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 06:20 krawat23 napisał: kaczynscy nie mysleli o Polsce, o bezpieczenstwie, ani mru mru jakie to skazenie natury wokol poligonu na ktorym ta tarcza by byla zainstalowana, ... **************************** a co powiesz jak obecny rząd podejmie decyzje o instalacji tarczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 07:16 Papier i wykresy, to przyjma nawet tezy, ze baza GBI w Polsce zagraza nawet chinskim ICBM-om Odpowiedz Link Zgłoś
lipiowski Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 13:56 Min. Sikorski ma racje, ale w zasadzie nie widzę powodu aby się ładować w tę " tarczę ". Niech sobie ją jak już jest taka potrzeba budują na wodach eksterytolialnych np. Bałtyku czy Morzu Północnym. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrus1 Co nam gwarantuje NATO - gorzej niż w1939 r. 16.12.07, 00:24 Z kim się mamy niby bić ? Litwa,Łotwa(2 mln ob) Estonia ,Czechy ,Słowacja Bialorus ,Ukraina ? Jedyna oczekiwana gwarancja, to wejście Rosji. Ale na Rosje NATO jest za ślabe w Europie. Wojny atomowej z Rosją nikt nie podejmie, więc po co nam NATO ? Odpowiedz Link Zgłoś
kurduple_na_ksiezyc Radus jak cie widze to mi sie serce raduje 16.12.07, 00:27 nareszcie odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Co nam gwarantuje NATO - gorzej niż w1939 r. 16.12.07, 07:16 cytrus1 napisał: > Z kim się mamy niby bić ? Litwa,Łotwa(2 mln ob) Estonia ,Czechy ,Słowacja > Bialorus ,Ukraina ? > Jedyna oczekiwana gwarancja, to wejście Rosji. Ale na Rosje NATO jest za ślabe > w > Europie. Wojny atomowej z Rosją nikt nie podejmie, więc po co nam NATO ? Ale Rosja ja podejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Co nam gwarantuje NATO - gorzej niż w1939 r. 16.12.07, 13:51 Właśnie po to, by było tak jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.knapik Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłuchamy.. 16.12.07, 00:32 Odwlekanie w nieskończoność wybudowania tej tarczy to jest doskonałe zagranie dyplomatyczne, z tymże nieskończoność nie może trwać dłużej niż 4 lata, bo kolejna ekipa może byc znowu grupą ultra-fanatyków potrzebujących prowadzic politykę krzywego ryja na potrzeby swojego miłujego bliźniego inaczej, ale w jedyny boży sposób, elektoratu. Powinniśmy odmówić USA w sprawie tarczy i zająć sie budową sił szybkiego reagowania w ramach EU( taki europejski grom do walki z mafią i terrorystami). Tarcza to jest myslenie z innej epoki, w której zostało USA. My już z tej epoki wyszliśmy, europa także, rosja w zasadzie też już ma całkiem inne polityczne zapatrywania, tylko stara "dobra" ameryka została imperium wojennym. My na bagnetach już wolności nie powinniśmy roznosić, bo to nieładnie komuś domek przemeblowywać bez jego zgody. Dobrobyt narodowy i obrona terytorium wojennego mocarstwa(które ma na pieńku z kim chce bo ma tarcze w naiwnej prowincji) są sprzecznymi interesami. Nie ma sensu robić za polityczny atut przetargowy dla USA w regionie. My na tym nic nie zyskamy. Od usa nic już nie dostaniemy, nie mają nam nic do zaoferowania, są daleko, nie handlujemy z nimi za wiele, nie mamy tam specjalnie wielkich inwestycji, technologicznie USA wykorzystuje naszych naukowców( czy to jest zask dla nas że kształcimy ludzi którzy potem tam dają zarobić korporacjom?). USA to nie jest żaden partner, tylko pasożyt. Mozemy być wasalem usa ale po co? Ta baza nie powinna powstać bez względu na supertajne analizy dotyczące bezpieczeństwa. To nie jest nasz interes. To że to jest interes wiekszości państw NATO tym bardziej dowodzi ze to nie jest nasz interes. PEACE on you! Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 00:40 Bardzo mądra wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
kurduple_na_ksiezyc Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 00:42 swieta racja, coraz wiecej osob tak wlasnie mysli. A od strony militarnej, bo nawet gdyby tak bylo jak USA sugeruje, ze Iran to zagrozenie, to Iran najpierw zaatakuje swego odwiecznego wroga - Izrael a wiec nie jest to w linii uderzenia na Polske, jezeli zaatakuje USA to przez Atlantyk, Polska lezy nad Baltykiem. Pic na wode, militarnie to troche prowokacja w stosunku do Rosji, Ameryka zwlaszcza za Busch'a marzy o wojnach gwiezdnych a Polacy na Gwiazdke nie maja co pod choinke polozyc, wiec te Gwiezdne Wojny ogladajmy na DVD i dajmy sobie spokoj o podbojach i mocarstwie, przez ostatnie 2 lata jeden taki juz probowal wskrzesic Pilsudskiego............ Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir A czy Iran w ogóle ma rakiety zdolne zagrozić USA? 16.12.07, 00:57 A czy Iran w ogóle ma rakiety zdolne zagrozić USA? A może ma je tak samo jak Irak miał broń masowgo rażenia której nie znaleziono podczas inwazji ? Jeśli jesteś przeci tarczy to coś dla ciebie: nie-dla-tarczy.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: A czy Iran w ogóle ma rakiety zdolne zagrozić 16.12.07, 01:06 to redakcja GW pozwala pracownikom na taki spam na forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
dobryczlowiek123 Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłuchamy.. 16.12.07, 01:48 Sikorski ma absolutna racje ze trzeba duzo rozmawiac i to ze wszystkimi zainteresowanymi nie mozna sie jednak spodziewac ze Rosjanie dobrowolnie zgodza sie na jakikolwiek parasol ktory neutralizuje choc jedna z ich rakiet.My jestesmy czescia Europy i to kraje wspolnoty i my mamy decydujace zdanie o naszej obronnosci.Zaden plebiscyt w gminie tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
markspruce Rosja znowu atakuje 16.12.07, 02:15 Juz mielismy rozbiory, Stalina i Hitlera, nie poddajmy sie grozbom Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
dobryczlowiek123 Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłuchamy.. 16.12.07, 02:15 Oczywiscie straszenie jest ruska specjalnoscia na uzytek wewnetrzny aby latwiej bylo ludek trzymac w garsci.Nic nowego religia robi to od wiekow straszac pieklem ,Rydzyk straszac UE,Busz terrorystami,muzulmanie katolikami katolicy zydami i who knows kim jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Trzeba budowac potencjał jądrowy 16.12.07, 02:29 ruska dzicz azjatycka jest groźna. Nie tak dawno mordowali Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
dobryczlowiek123 Re: Trzeba budowac potencjał jądrowy 16.12.07, 02:53 Moze nie budowac ale straszyc ze sie buduje Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Trzeba budowac potencjał jądrowy 16.12.07, 10:11 krakus24a napisał: > ruska dzicz azjatycka jest groźna. Nie tak dawno mordowali Polaków. A trochę dawniej Polacy ich. Tylko co to ma do rzeczy? Pobudka! Mamy 21 wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany i co z tego ze mamy XXI wiek? 16.12.07, 14:53 Przed II wojna mowiono, ze mamy XX i jestesmy po strasznej wojnie swiatowej. Chcesz zachowac pokoj - szykuj sie do wojny. Pokoj istnieje tylko przy rownowadze sil. Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter I słusznie, należy Ich wysłuchać... 16.12.07, 02:46 Nie odwracać się dupą jak Kaczyńscy... Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Re: I słusznie, należy Ich wysłuchać... 16.12.07, 03:41 rakieter napisał: > Nie odwracać się dupą jak Kaczyńscy... Słuchaliśmy was przez długie lata. Wystarczy!!! W dupie mamy azjatów. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłuchamy.. 16.12.07, 06:19 Tarcza oznacza dla nas bezpieczeństwo i jest dobrym rozwiązaniem ale nam są też konieczne rakiety obronne typu Patriot na wschodniej granicy wtedy będzie wszystko lala.A ruskim nie wolno nigdy w cokolwiek wierzyć,ponieważ oni w historii nigdy żadnego traktatu ani umowy nie dotrzymali i jest to dziki kraj o dzikich obyczajach i dzikich ludziach.Oni rozumieją dalej tylko zamordyzm i litra wódy ze słoniną na łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 07:19 leszek993 napisał: > Tarcza oznacza dla nas bezpieczeństwo i jest dobrym rozwiązaniem ale nam są też > konieczne rakiety obronne typu Patriot na wschodniej granicy wtedy będzie > wszystko lala.A ruskim nie wolno nigdy w cokolwiek wierzyć,ponieważ oni w > historii nigdy żadnego traktatu ani umowy nie dotrzymali To prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 10:17 matrek napisał: > leszek993 napisał: > > > Tarcza oznacza dla nas bezpieczeństwo i jest dobrym rozwiązaniem ale nam > są też > > konieczne rakiety obronne typu Patriot na wschodniej granicy wtedy będzie > > wszystko lala.A ruskim nie wolno nigdy w cokolwiek wierzyć,ponieważ oni w > > historii nigdy żadnego traktatu ani umowy nie dotrzymali > > > > To prawda. A właśnie że nie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
chomikdc Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 10:04 To co mówi Sikorski jest skierowane nie do nas tylko do Amerykanów, negocjacje biznesowe ;) IMO jeśli ta tarcza ma być to przynajmniej wynegocjujmy wsparcie technologiczne i bazę wiedzy dla naszych instytutów naukowych. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 10:22 chomikdc napisał: > To co mówi Sikorski jest skierowane nie do nas tylko do Amerykanów, negocjacje > biznesowe ;) > > IMO jeśli ta tarcza ma być to przynajmniej wynegocjujmy wsparcie technologiczne > i bazę wiedzy dla naszych instytutów naukowych. Ale dlaczego "przynajmniej"? Przynajmniej to powinno być jeszcze: - przeniesienie odpowiedzialności prawnej za skutki jej użycia na USA - pokrycie przez nich _wszystkich_ kosztów jej bydowy - wysokie opłaty "eksploatacyjne" za udostępnione tereny, zasoby ludzkie, energię itp. - możliwość kontroli całej instalacji przez nasze wojsko. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 10:14 leszek993 napisał: > Tarcza oznacza dla nas bezpieczeństwo i jest dobrym rozwiązaniem Nie dla nas, tylko dla USA. Niby w jaki sposób zestrzeliwanie ładunków jądrowych nad własnym krajem ma być bezpieczniejsze niż pozwolenie lecieć im do celu na inny kontynent? > ale nam są też > konieczne rakiety obronne typu Patriot na wschodniej granicy wtedy > będzie > wszystko lala.A ruskim nie wolno nigdy w cokolwiek wierzyć,ponieważ oni w > historii nigdy żadnego traktatu ani umowy nie dotrzymali i jest to Historii najpierw się doucz a później o niej pisz. dziki kraj o > dzikich obyczajach i dzikich ludziach.Oni rozumieją dalej tylko zamordyzm i > litra wódy ze słoniną na łeb. No popatrz :) Zupełnie to samo słyszałem o Polakach :) Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Bez tarczy Polska wróci na tarczy-przeciwnicy 16.12.07, 08:17 tarczy nie do końca rozumieją imperialne zapędy nacjonalizmu rosyjskiego jeszcze zsowietyzowanego przez mściwie im panującego władimira władimirowicza putina starego kgb-owca i nienawistnika wszystkiego co pachnie wolnością i suwerennością.W każdym zakątku świata gdzie są konflikty zbrojne,inspiruje je komunizm imperialny który tkwi w rosji,chinach i pomniejszych admiratorach komunizmu w wydaniu XXI wieku.Ideologia "manifestu komunistycznego" marksa tkwi głęboko w mentalności rosjan.Parafrazując-"widmo komunizmu krąży nad światem".Nie lękajmy się bolszewii.Jej rozpad i samounicestwienie to kwestia czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
przesmiewca21 Re: Bez tarczy Polska wróci na tarczy-przeciwnicy 16.12.07, 08:36 Śmieszne,referendum w sprawie o której 99,999% respondentów nie ma zielonego pojęcia.Żadnych referendów w sprawie wojsk w Iraku i tarczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Bez tarczy Polska wróci na tarczy-przeciwnicy 16.12.07, 13:55 > Śmieszne,referendum w sprawie o której 99,999% respondentów nie ma > zielonego pojęcia. Myślisz że w innych referendach czy w zwyczajnych wyborach jest wiele lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Bez tarczy Polska wróci na tarczy-przeciwnicy 16.12.07, 10:17 bogdan331 napisał: [...] Ooo. Następny podróżnik w czasie. Ty rozumiesz chociaż słowo z tego co napisałeś czy wypłynęło to z jakiegoś automatycznego generatora przemówień? Odpowiedz Link Zgłoś
jami8 ...udzieli nam bardzo dogłębnego briefingu... 16.12.07, 09:01 Co to jest briefing? Niezupełnie po polsku...(jeszcze?) Aż sprawdziłem w paru słownikach, wyszło że: instruktaż; pouczenie; odprawa; spotkanie informacyjne do biedy może być streszczenie. "instruktaż" i "pouczenie" pasują do "udzielenia", "odprawa" nie pasuje do niczego, "spotkania informacyjnego" się nie udziela, "streszczenie" nie bywa z definicji dogłębne... A mogło być po prostu, np. "przekaże nam dokładnie poglądy strony rosyjskiej". Ale może się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: ...udzieli nam bardzo dogłębnego briefingu... 16.12.07, 11:49 briefing [wym. bri:fing] polit. w USA - informacja udzielona zazw. dziennikarzom przez osobę oficjalną, rzecznika rządu, przedstawiciela jakiejś instancji itp. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: ...udzieli nam bardzo dogłębnego briefingu... 16.12.07, 13:55 Hm... zawsze to się oświadczenie nazywało. Odpowiedz Link Zgłoś
bluter Re: Sikorski w reakcji na groźby Rosjan: Wysłucha 16.12.07, 09:50 Zastanawia mnie jedno- rakiety z Iranu (bo chyba przed rakietami z tego rejonu świata ma chronić tarcza) by dolecieć do stanów będą musiały lecieć nad Rosją. Czyżby Rosja monitorowała tylko granice z Europą a rakiet z tamtego kierunku nie widziała. Czyżby przykładowe rakiety z Iranu mogły bez przeszkód nie zauważone przeleć parę tysięcy kilometrów nad Rosją? Odpowiedz Link Zgłoś
irma223 Sikorski : Zosia- samosia? 16.12.07, 10:01 Czy Sikorski jest Zosią-samosią? Robi i za szefa MON i za szefa MSZ? Klich się nie wypowiada? Czy nie ma już nic do gadania? Nie mówię, że Sikorski robi niesłusznie, bo rację ma, ale takie decyzje, spotkania i wypowiedzi powinny być podejmowane wspólnie z Klichem, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś